abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 16 januari 2024 @ 11:50:38 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212049342
Mourinho ontslagen bij AS Roma.

De Portugese coach, die met AS Roma de afgelopen twee seizoenen Feyenoord dwarszat in de Conference League-finale en kwartfinales van de Europa League, is ontslagen door zijn Italiaanse werkgever.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 16 januari 2024 @ 12:42:55 #102
504895 Bofjijff
Fijne dag he
pi_212049746
Vraag me af of dat een voordeel is voor feyenoord. Lukaku krijgt er weer zin in en sloopt ze hoogstpersoonlijk :)
Hoi
  dinsdag 16 januari 2024 @ 12:52:16 #103
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_212049859
Mourinho merda?
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  Trouwste user 2022 dinsdag 16 januari 2024 @ 14:59:06 #104
7889 tong80
Spleenheup
pi_212051265
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2024 12:42 schreef Bofjijff het volgende:
Vraag me af of dat een voordeel is voor feyenoord.
Dit. Maar er zit nog een maand tussen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 16 januari 2024 @ 15:17:26 #105
7889 tong80
Spleenheup
pi_212051444
Daniele De Rossi is de nieuwe coach
van AS Roma.De oud-speler van de ploeg
van verdedigers Huijsen en Karsdorp is
de opvolger van de dinsdag ontslagen
José Mourinho.De Rossi (40) tekent een
contract tot het einde van het seizoen.

Mourinho (60) trad in de zomer van 2021
in dienst van de Romeinen en won in z'n
eerste seizoen de Conference League,na
een 1-0 zege op Feyenoord in de finale.
Dit seizoen staat AS Roma na twintig
speelronden op de negende plaats in de
Serie A en is het al klaar in de Coppa.

Feyenoord neem het in februari in de
play-offs van de Europa League wederom
op tegen AS Roma.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 16 januari 2024 @ 15:35:32 #106
7889 tong80
Spleenheup
pi_212051638
Wat verdiende Mourinho aan ontslagvergoedingen?

Het eerste ontslag van Mourinho vond plaats in 2007. Na bonje met het bestuur van Chelsea besloot de club uit Londen het contract van de manager af te kopen. De totale kosten van dat besluit? Zo'n 26,8 miljoen euro. In 2013 keerde Mourinho terug bij The Blues, om vervolgens in 2015 opnieuw ontslagen te worden. Dat kostte Chelsea nog eens 9,6 miljoen euro.

Ook bij Real Madrid viel het doek voor Mourinho. In 2013 besloot De Koninklijke niet verder te gaan met de Portugese trainer en zijn staf, wat de Madrilenen in totaal 19,7 miljoen euro zou hebben gekost. Manchester United moest in 2018 nóg meer neertellen voor het vertrek van Mourinho en zijn vertrouwelingen. Maar liefst 22,7 miljoen euro werd betaald om team Mourinho weg te kunnen sturen. Ontslagen worden in de Premier League legt Mourinho sowieso geen windeieren: een breuk kostte Tottenham Hotspur ook een slordige 17,4 miljoen euro.

In totaal 'verdienden' The Special One en zijn staf ruim 96 miljoen euro aan ontslagvergoedingen. Hoeveel Mourinho overhoudt aan zijn ontslag bij AS Roma is nog niet bekend. Naar verluidt verdiende de oefenmeester zo'n 7 miljoen euro op jaarbasis in de Italiaanse hoofdstad. Zijn contract liep nog maar een paar maanden door, waardoor een astronomische ontslagvergoeding onwaarschijnlijk lijkt.

https://www.msn.com/nl-nl(...)31e4f5578d8faa&ei=11

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 16 januari 2024 @ 15:47:49 #107
7889 tong80
Spleenheup
pi_212051724
Met dezelfde zakelijkheid die hij zijn spelers sinds jaar en dag meegeeft, werd José Mourinho dinsdag zelf ontslagen als trainer van AS Roma. Niet de vele conflicten en schorsingen, maar povere resultaten kostten hem de kop. Clubicoon Daniele De Rossi wacht als opvolger een zware taak, inclusief een tweeluik tegen Feyenoord.



Als José Mourinho dinsdagochtend bij aankomst op trainingscomplex Trigoria de limousines van zijn Amerikaanse bazen ontwaart, weet hij eigenlijk al genoeg. Vader Dan en zoon Ryan Friedkin, sinds de zomer van 2019 voorzitter en vicevoorzitter van AS Roma, hebben er een doorwaakte nacht voor nodig gehad om samen te vergaderen over het lot van hun Portugese trainer. Maar als die eenmaal arriveert, kan hij rechtstreeks doorlopen naar hun kantoor. De boodschap: dank voor je inzet, maar hier scheiden onze wegen.

Gezien zijn status als een de succesvolste en markantste trainers in het internationale voetbal komt het ontslag van Mourinho (60) toch nog als een verrassing. Maar wie de zaken puur sportief en economisch probeert te bezien, kan onmogelijk verbaasd zijn door de ingreep van de Friedkins. Want sinds ze voor 590 miljoen euro een meerderheidsaandeel in Roma verwierven, hebben de miljardair en zijn zoon primair zakelijk naar hun ‘project’ gekeken. Met andere woorden: hoeveel stoppen we erin en wat mogen we daarvoor terugverwachten?

Met het spectaculaire contracteren van Mourinho als coach was publiciteit vanaf dag 1 gegarandeerd - en aanvankelijk nog louter positief ook. Anders dan in Spanje en Engeland, waar zijn status als ‘The Special One’ met de jaren behoorlijk afbladderde, gold hij in Italië nog altijd als de man die Inter in 2010 naar het heilige drieluik van landstitel, beker en Champions League had geleid. En ook bij Roma viel er in de eerste seizoenen nog genoeg te juichen, met onder meer de gewonnen Conference League-finale tegen Feyenoord.

Maar na een toch al belabberde seizoenstart ging het de laatste weken van kwaad tot erger met de giallorossi, waarbij de trainer zich steevast beklaagde over de krapte van zijn door blessures uitgedunde selectie. Mourinho’s ploeg won sinds begin december alleen nog van de worstelende kampioen Napoli en in bekerverband van het bescheiden Cremonese. Door de bril van Dan en Ryan Friedkin bekeken: onze club is qua salarissen de nummer 3 van Italië, maar staat op de Serie A-ranglijst slechts negende. En niet alleen vanuit een investeerdersperspectief mag dat mager heten, ook historisch is dat zo: de afgelopen twintig jaar stond Roma er in deze fase van de competitie nog nooit zo slecht voor.

Zondagavond laat in San Siro was al voelbaar dat de houdbaarheidsdatum van Mourinho en diens beproefde conflictmodel bijna bereikt was. Na de kansloze nederlaag tegen AC Milan (3-1) kreeg ook de geschorste oefenmeester ervan langs vanuit het vak met Romeinse supporters, zo ongeveer de enige groepering met wie hij tot dusver niet was gebotst. Scheidsrechters, collega-coaches, tegenstanders, journalisten, UEFA-baas Aleksander Ceferin, de Italiaanse bond en soms ook zijn eigen spelers: Mourinho had het altijd wel met iemand aan de stok.

Een veelzeggende statistiek: in tweeënhalf jaar bij Roma miste de Portugese provocateur maar liefst zestien wedstrijden door schorsingen. Vier daarvan volgden op zijn wangedrag na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla, toen Mourinho onder meer scheidsrechter Anthony Taylor beledigde. En nog wat sprekende cijfers: in de Serie A kreeg hij elf keer geel en zeven keer rood, steevast voor verbale uitglijders.



Rick Karsdorp kan erover meepraten. De vleugelverdediger was vorig seizoen enige tijd persona non grata bij Roma, nadat hij volgens zijn woedende trainer geen inzet had getoond tijdens een invalbeurt. Die uitbarsting tijdens een persconferentie rook naar een opzetje om de Nederlander met diens lucratieve en langlopende contract naar de uitgang te dwingen. Uiteindelijk werd het conflict min of meer bijgelegd, maar een vaste waarde zoals voorheen werd Karsdorp nooit meer. Interessant wordt ook wat het vertrek van Mourinho betekent voor de jonge Dean Huijsen, die onlangs juist op voorspraak van de Portugees als huurling overkwam van Juventus.

Luttele uren na het ontslag van Mourinho werd met Daniele De Rossi ook al een opvolger aangesteld. De logica voor die keuze zit hem in elk geval niet in een grote staat van dienst als trainer. De Rossi (40) was korte tijd als assistent verbonden aan de Italiaanse nationale ploeg en stond vorig seizoen een paar maanden op eigen benen bij SPAL. Dat was bepaald geen succes: de club uit Ferrara - twee jaar geleden nog op het hoogste niveau actief - degradeerde naar de Serie C. Gezien de looptijd van zijn contract (tot het einde van dit seizoen) is De Rossi vooral ook binnengehaald als een relatief goedkope kortetermijnoplossing.

Wat de nieuwe coach ontegenzeggelijk wél heeft, is de populariteitsfactor bij het Roma-publiek. Hij is een kind van de club, waar hij jarenlang een gezichtsbepalende tandem vormde met Francesco Totti. Totti als de gracieuze artiest voorin, Rossi daarachter als noeste strijder op het middenveld. Zo maakte Feyenoord het tweetal ook nog mee in 2015, toen de Rotterdammers na een gelijkspel in Rome (1-1) in de Kuip alsnog werden uitgeschakeld in de tweede ronde van de Europa League (1-2).

In 2019 nam Rossi tegen zijn zin afscheid van Roma, dat onder de vorige eigenaar weigerde het dienstverband van de routinier na 18 contractjaren nog eens te verlengen. Door de verloren zoon nu weer in de armen te sluiten, doen de Friedkins publicitair in elk geval goede zaken. Hoe het sportief uitpakt, moet de komende maanden blijken. Onder meer op 15 en 22 februari, als Feyenoord de tegenstander is.

https://www.ad.nl/buitenl(...)an-de-stok~a19f335d/

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 17 januari 2024 @ 16:05:25 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212066324
AZ heeft trainer Pascal Jansen op straat gezet. Maarten Martens, die al assistent-trainer was in Alkmaar, neemt tot het eind van het seizoen de honneurs waar. De 39-jarige Belg, die in 2009 als speler landskampioen werd met AZ, had de afgelopen twee seizoen Jong AZ onder zijn hoede.

De ingreep volgt op de nederlaag in de competitie van afgelopen zaterdag bij FC Twente, een concurrent in de jacht op de tweede plaats achter de ongenaakbare koploper PSV, en de moeizame bekerwedstrijd tegen de amateurs van Quick Boys, die de Alkmaarders woensdagavond pas na het nemen van strafschoppen wisten te winnen.

Jansen was nog assistent bij AZ, toen hij in december 2020 het roer overnam van Arne Slot, die werd weggestuurd nadat duidelijk was geworden dat hij gesprekken over een overgang had gehad met Feyenoord.
Contract verlengd

De aanstelling van Jansen was in eerste instantie voor de rest van het seizoen, maar in april 2021 tekende hij een contract tot de zomer van 2023. In maart 2023 werd die verbintenis verlengd tot medio 2025.

Onder Jansen eindigde AZ als derde (2021), vijfde (2022) en vierde (2023). Dit seizoen ging de ploeg voortvarend van start, maar de laatste weken voor de winterstop kwam de klad erin met nederlagen tegen Feyenoord, NEC en PSV en remises bij Excelsior en FC Utrecht.

Na de recente nederlaag in Enschede vonden de Alkmaarders zich terug op de vierde plaats op vier punten van FC Twente en zes van Feyenoord.

Ook op Europees niveau liep AZ tegen een flinke tegenvaller aan. De ploeg werd uitgeschakeld in de Conference League in een poule die vooraf nog veel perspectief had geboden. Vorig seizoen stond AZ nog in de halve finales van dat toernooi.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 donderdag 18 januari 2024 @ 09:47:18 #109
7889 tong80
Spleenheup
pi_212074516
Absurd ontslag weer eens. :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_212075698
Ik dacht dat aan het begin van het seizoen de meesten hier de trainer van NEC als eerste zag ontslagen worden. :s)

Het kan verkeren, zou Bredero zeggen.
pi_212080140
Het komt kennelijk niet in het koppie van Eenhoorn op dat de selectie van AZ dit seizoen niet zo best is.
  Trouwste user 2022 donderdag 18 januari 2024 @ 18:56:34 #112
7889 tong80
Spleenheup
pi_212081177
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2024 17:45 schreef Pleun2011 het volgende:
Het komt kennelijk niet in het koppie van Eenhoorn op dat de selectie van AZ dit seizoen niet zo best is.
En dat ze 8 van de 10 eerste wedstrijden wonnen. Gruwelijk die nitwits aan de macht.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 19 januari 2024 @ 00:53:37 #113
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_212085528
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2024 17:45 schreef Pleun2011 het volgende:
Het komt kennelijk niet in het koppie van Eenhoorn op dat de selectie van AZ dit seizoen niet zo best is.
Het is gewoon bullshit dat Pascal is ontslagen. De laatste jaren doet AZ het meer dan prima, en dat is dan meteen de nieuwe standaard :') ze zijn te veel in zichzelf gaan geloven daar in Alkmaar. Het zou mij niet verbazen als alles instort en AZ uit de top 5 flikkert, daar waar ze oorspronkelijk horen. En een bonus als Sparta, de club van Rotterdam, hun plekje overneemt.
  woensdag 24 januari 2024 @ 11:30:08 #114
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212151522
Chris Hughton is ontslagen als coach van Ghana. De Black Stars kwamen in het toernooi om de Afrika Cup niet voorbij de poulefase. In hun laatste groepsduel tegen Mozambique ging het mis: van 2-0 voor werd het in de extra tijd nog 2-2.

De Ier Hughton, die eerder onder andere Newcastle en Brighton trainde, was een jaar in dienst. Ook assistent-trainer George Boateng moet het veld ruimen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 maandag 5 februari 2024 @ 10:48:03 #115
7889 tong80
Spleenheup
pi_212303908
Mike Snoei is niet langer de trainer van Telstar. Vanwege de teleurstellende resultaten hebben De Witte Leeuwen per direct afscheid genomen van de zestigjarige Rotterdammer.



Snoei was sinds de zomer van 2022 trainer van Telstar, nadat hij van 2017 tot 2019 ook al coach was geweest van de cultclub uit Velsen-Zuid. Die heeft niet bepaald een traditie van het ontslaan van trainers, maar nu heeft de directie besloten dat het zo niet verder kan. De laatste zege in de Keuken Kampioen Divisie dateert al van 17 november (1-4 bij FC Den Bosch) en vrijdagavond ging Telstar met 6-1 onderuit bij MVV Maastricht, de zesde nederlaag in de laatste negen duels.

En dus heeft Snoei te horen gekregen dat Telstar niet langer met hem verder wil. 'Mike heeft er alles aan gedaan om er het maximale uit te halen en aan zijn arbeidsethos en beleving heeft het zeker niet gelegen, maar we hadden gehoopt en verwacht dat het beter zou gaan. Dit is helaas niet gelukt', verklaart technisch directeur Peter Hofstede die beslissing. Telstar staat op dit moment onderaan in de Keuken Kampioen Divisie, nadat het vorig seizoen nog als negende eindigde.

https://www.msn.com/nl-nl(...)0da6389b7c852d&ei=13

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_212304054
Misschien had Mike meer zijn focus moeten leggen op Telstar, en niet op het analyseren van Vitesse - GAE bij ESPN.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 21:30:15 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212517156
Olympique Marseille heeft vanwege de tegenvallende resultaten coach Gennaro Gattuso aan de kant gezet.

De Italiaan (46) volgde in september de Spanjaard Marcelino op, maar hij kreeg de ploeg niet aan de praat .Na de 1-0 nederlaag van zondag bij Stade Brest staat de ploeg negende in de Ligue 1.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 21 februari 2024 @ 11:12:30 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212521550
Bayern München neemt na dit seizoen afscheid van trainer Thomas Tuchel. Het contract van de 50-jarige Duitser, sinds maart 2023 werkzaam bij de nummer twee van de Bundesliga, liep oorspronkelijk tot 30 juni 2025.

Tuchel volgde Julian Nagelsmann vorig jaar op en greep de titel met Bayern. Dit seizoen dreigt de club uit Beieren
voor het eerst in twaalf jaar naast he kampioenschap te grijpen. De achterstand op koploper Bayer Leverkusen bedraagt acht punten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 17 maart 2024 @ 12:02:31 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212858537
En weer eentje ui tde Bundesliga:

Niko Kovac is ontslagen als trainer van VfL Wolfsburg. De 52-jarige Kroaat was bezig aan zijn tweede seizoen bij
de nummer 14 van de Bundesliga.

De nummer 8 van vorig seizoen verloor zaterdag thuis met 3-1 van FC Augsburg en heeft al elf wedstrijden op rij niet weten te winnen. In de beker viel in de achtste finales het doek. Eerder was Kovac al coach van Kroatië, Eintracht Frankfurt, Bayern München en AS Monaco.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212858745
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2024 12:02 schreef golfer het volgende:
En weer eentje ui tde Bundesliga:

Niko Kovac is ontslagen als trainer van VfL Wolfsburg. De 52-jarige Kroaat was bezig aan zijn tweede seizoen bij
de nummer 14 van de Bundesliga.

De nummer 8 van vorig seizoen verloor zaterdag thuis met 3-1 van FC Augsburg en heeft al elf wedstrijden op rij niet weten te winnen. In de beker viel in de achtste finales het doek. Eerder was Kovac al coach van Kroatië, Eintracht Frankfurt, Bayern München en AS Monaco.
Sinds zijn ontslag bij Bayern is het imperium Kovac ingestort.
U MAD?
  dinsdag 19 maart 2024 @ 16:37:47 #121
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212883974
Coach Westerlo twee dagen na veelbesproken salonremise ontslagen.

Volkomen lusteloos tikten de voetballers van KRC Genk elkaar zondag in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Westerlo de bal toe. Hun tegenstanders hobbelden voor de vorm een metertje of twee mee.
De onvervalste 1-1 salonremise in de Belgische competitie lijkt Westerlo-trainer Rik De Mil de kop te hebben gekost. Hij werd dinsdag ontslagen. "De club betreurt tot deze maatregel te moeten overgaan," schreef Westerlo in een verklaring, "maar kan niet aanvaarden dat haar waarden en normen in twijfel zouden worden getrokken."

Westerlo wist voor de wedstrijd tegen Genk dat een gelijkspel voldoende zou zijn om zich te plaatsen voor de play-offs om Conference League-voetbal. Genk had genoeg aan een remise om een plekje in de play-offs voor het kampioenschap veilig te stellen.

Westerlo kwam op 1-0, waarna Genk rood kreeg, maar wel gelijkmaakte. In het slot van het duel lieten beide teams het er dus bij zitten.
Dat was vanuit het perspectief van Westerlo een opvallende beslissing, want door de tussenstanden op de andere velden had de thuisploeg best wat meer risico kunnen nemen. "Het is niet de ideale afsluiter van de wedstrijd", zei De Mil kort na de wedstrijd. "Die moeten we maar gewoon vergeten."

Vanuit de directie van Westerlo werd er maandag afkeurend gereageerd. "Westerlo distantieert zich volledig van de manier waarop de wedstrijd tijdens de laatste vijf minuten is verlopen. Feiten waarop de club geen enkele invloed had."
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 maart 2024 @ 16:39:44 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212883997
Granada heeft voor de tweede keer dit seizoen de trainer ontslagen.
Alexander Medina moet na nog geen vier maanden al vertrekken bij de nummer negentien uit La Liga. Hij wordt vervangen door José Ramón Sandoval.

Granada staat op dertien punten van de veilige 17de plek en kan degradatie, al heeft het nog wel een duel tegoed, amper nog ontlopen. Medina volgde in november de ontslagen Paco López op. Onder zijn leiding wist Granada in veertien duels slechts één keer te winnen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 maart 2024 @ 16:41:59 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212884026
Club Brugge heeft trainer Ronny Deila daags na de 2-1 nederlaag tegen STVV, de laatste wedstrijd voor de play-offs, de laan uitgestuurd. De Noor stond sinds de zomer aan het roer. Club gaat als nummer vier de play-offs om de landstitel in.
Het gat met koploper Union is 9 punten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212884226
Westerlo heeft zijn trainer ontslagen. Dat is een Belgische voetbalclub die in de hoogste afdeling speelt.

bron: sporza.be
quote:
Een schijnvertoning met zware gevolgen voor Rik De Mil. Westerlo ontslaat zijn trainer op staande voet na de bijzonder opzichtige salonremise tegen Racing Genk. De Turkse eigenaars konden allerminst lachen met het schouwspel en houden de coach daar nu voor verantwoordelijk. "We kunnen niet aanvaarden dat onze waarden en normen in twijfel zouden worden getrokken", klinkt het.

Het einde van Westerlo - Racing Genk krijgt dan toch nog een bijzonder stevig staartje.

Eerst kondigde het bondsparket aan dat het wellicht stappen zal ondernemen, maar Westerlo heeft zijn eigen conclusies al getrokken.

Terwijl Rik De Mil na het bewuste slot nog licht over de feiten ging, deden de Turkse eigenaars van de Kemphanen dat allerminst. Zij keken met afgrijzen naar wat er zich op het veld afspeelde en voelden zich in hun eer gekrenkt.



In de tribune maakten eigenaar Oktay Ercan en vice-voorzitter Hassan Cetinkaya hun ongenoegen over het tafereel al duidelijk.

Rik De Mil, die langs de zijlijn naar verluidt afspraken maakte met collega Wouter Vrancken, betaalt nu de rekening en kreeg deze voormiddag zijn C4.

"Ondanks dat de club een langdurige samenwerking overwoog, vonden we het noodzakelijk om deze beslissing te nemen", klinkt het in een statement op de website van Westerlo.

"De club betreurt tot deze maatregel te moeten overgaan, maar kan niet aanvaarden dat haar waarden en normen in twijfel zouden worden getrokken. We bedanken Rik voor de geleverde prestatie en het behoud en wensen hem alle succes toe in de toekomst."

Waarschuwing van Vanhaezebrouck
Collega-trainer Hein Vanhaezebrouck had De Mil, die sinds december aan de slag was bij Westerlo, in de nasleep van de slotspeeldag overigens al gewaarschuwd voor mogelijke gevolgen.

"Dit draag je mee", aldus Vanhaezebrouck. "Zoiets komt op je lijstje als coach, want andere clubs zien dit ook. Misschien heeft zijn verleden (De Mil coachte Gent-rivaal Club Brugge, red.) er iets mee te maken."

De Mil verweerde zich nadien zo: "Kijk, we zijn weken bezig om ons te redden. Ik heb me absoluut zo ver mogelijk weggehouden van alle andere resultaten. We hebben ons gefocust om een punt te halen, nadat we geprobeerd hadden de match te winnen."



"Ik kan begrijpen dat het voor de anderen ontgoochelend is wat er in de slotminuten gebeurde. Maar met mijn verleden bij Club Brugge? Geen idee vanwaar dat komt. Mijn enige doel was de redding bij Westerlo."



Het is momenteel nog niet duidelijk wie straks overneemt bij Westerlo.
  dinsdag 19 maart 2024 @ 17:02:06 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212884336
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2024 16:55 schreef capuchon_jongen het volgende:
Westerlo heeft zijn trainer ontslagen. Dat is een Belgische voetbalclub die in de hoogste afdeling speelt.

bron: sporza.be
[..]
Of je kijkt even 2 posts boven die van jou? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')