abonnement Unibet Coolblue
pi_19113805
Так? У тебя есть друг? Ещё я холостяк!
Ik kijk wel uit hoor. Mijn kennis beperkt zich niet alleen tot de vrouwen.

Ben je Russisch? Oekraiens?
All good things must come to an end...
pi_19113835
Ah, je komt uit Moskva! Alsof ze daar zo onschuldig zijn! Ik heb er een paar gekend. Vriendinnen van een Kazachstaanse ex. En dat waren zeker geen poezelige schatjes! *gniffel*
All good things must come to an end...
pi_19113873
Hebben ze in Rusland soms wat tegen mensen uit Ukraine? Ik weet wel dat ze in het westen van Ukraine behoorlijk anti-Russisch zijn.
All good things must come to an end...
pi_19113889
quote:
Op vrijdag 14 mei 2004 00:57 schreef Sessy het volgende:
En dan bedoel ik niet je spekbuik.
Spekbuik? Ik fitness 3 tot 4 keer in de week! Dat ga je geen spekbuik noemen!

All good things must come to an end...
pi_19114718
Praag, jesho gaat tussen "ja" en "holostiak", anders zeg je iets heel raars...
Zo iets als "Vrijgezel nog ik"...

Ik heb op dit moment geen vriend meer, sinds kort, en voorlopig wil ik even geen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat ik verliefd word, maar geen zorgen,niet op typetjes als jij
(Dat bedoel ik niet gemeen, dat bedoel ik serieus, alleen al het feit dat je aan fitness doet is een grote no-no in mijn boekje)

Ik heb niks tegen Oekrainers. Ik ken een hele hoop nette mensen uit de Oekraine. Ik vind het alleen verkeerd wanneer mensen met allerlei sluikse manieren, voodoo, condooms in de vriezer, en dat soort dingen mensen proberen in te palmen. Je ziet nogal eens dat ze niet weten wat ze doen en hun slachtoffer achteraf ziek wordt of alles fout begint te gaan in zijn leven.

En verder irriteert het me dat de dames allemaal "model" zijn geweest... Kijk dat je op straat voor je geld hebt moeten werken dat begrijp ik verder volkomen, maar ga mensen dan niet voorliegen, die weten toch ook wel wat voor "model" je bent geweest. Kom dan met een betere smoes, houd je mond, of vertel het eerlijk, maar kom dan niet met "model"... Dat begint na de 20ste keer dat je dat van iemand hoort ondertussen erg... erg... erg... te irriteren. Vooral bij vrouwtjes die hun voortanden niet meer hebben en zo.

*sigh*

Ik irriteer me gewoon aan die "modellen" zonder voortanden die aan 1 stuk door liegen... En "prokliati Moskali" om de 2 seconden zeggen, terwijl ze toch allemaal in Moskou hun geld hebben lopen verdienen op de panel'.


Maar goed, zoals gezegd, gelukkig ken ik een hele hoop aardige oekrainers Anders zou je haast gaan denken dat de hohli allemaal zo zijn.

(Nouja en verder helpt het natuurlijk niet dat een russische leerling van mijn opa door een paar nationalistische kaalkoppen daarginds is afgemaakt toen hij van zijn muziekles bij opa naar huis liep)
pi_19115082
Tsjemig, jij zit nogal vol vooroordelen zeg. En die meid die ik date is geen 'model', maar een studente Sociaal Pedagogische Hulpverlening (iets vergelijkbaars) in Ukraine. En wat is er mis met fitness? Tot m'n 21e deed ik nauwelijks aan sport. Ik vind het wel fijn nu om wat fitter door het leven te gaan. Lighten up girl!

En tsja, m'n Russisch/Oekraiens/Bulgaars is niet zo goed als m'n Tsjechisch helaas. Ik ben dan wat minder scherp.
All good things must come to an end...
  vrijdag 14 mei 2004 @ 10:14:32 #32
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_19116972
ah, nu kan ik eindelijk eens zeggen: ga deze discussie in een ander topic voortzetten a.u.b.!
pi_19119540
Als je in Oekraïne bent, moet je naar Trostyanets (de grootste van de 3 die ze in Oekraïne hebben) gaan. Daar staat de belangrijkste chocoladefabriek van Oekraïne!
Lekker!

Altijd handig om te weten.
All good things must come to an end...
  vrijdag 14 mei 2004 @ 15:17:58 #34
85299 HarigeKerel
Ontvacht dus Tabee
pi_19125469
Grappig dat ze SPH doet, al die Russische chicks in de bar van de wat duurdere hotels in Moskou beweren hetzelfde
Dat meen ik, dat schrijf ik niet om je te fokken ofzo
"Pim Fortuyn was een Cylon" - Theo van Gogh te Amsterdam 5-8-2005
  FOK!fotograaf vrijdag 14 mei 2004 @ 16:14:45 #35
73911 ultra_ivo
pi_19127091
Ik krijg de indruk dat MetalMessiah en Praag in een heel ander Oekraïne rondgereisd hebben dan ik. De dames die jullie bespreken, zonnebankfiguurtjes met een make-up verslaving, heb ik vaak vanaf een afstandje gezien. Inderdaad wel amusant om hun gedragingen te bekijken. Ook eens uitvoerig gesproken met twee die aktief op zoek waren naar een echte westerse man (ik was dus direkt voor hen geen bejaagbaar wild) was best wel een verhelderend gesprek hoor .
Laat ik zo zeggen, de dames die jullie tegenkomen zijn echt niet de typische Oekraïenses, en zeker niet diegenen die voor mij interesant zouden zijn.
In bars/restaurants waar je in dollars moet afreken kom ik sowieso niet, dat is niet het echte Oekraïne. Of de dure hotels in Jalta, even om de hoek van een van de duurste hotels zat ik met vrienden in een oud arbeidershotel, voor zo'n 1% van de prijs van het dure hotel. En nog dichter bij de zee ook.

Ivo
pi_19131143
Praag, schat, mijn vooroordelen zijn op persoonlijke ervaringen met bijna twee dozijn oekrainse vrouwen berust. En het zijn geen vooroordelen, ik zeg erbij, ik ken een hele hoop nette Oekrainers ook, in Moskou tegenwoordig.

En de moord waar ik het over had is ook nauwelijk vooroordeel te noemen. De politie is toendertijd wel zo ver gekomen dat ze een rechtszaak zijn begonnen, maar van de groep is er toen maar 1tje veroordeeld, terwijl de rest net zo schuldig was.

Fitness=ijdelheid. Als je fitter door het leven wilt ga je een andere sport doen, mensen die aan fitness gaan doen gaan dat expliciet doen voor hoe hun lichaam eruit ziet, en dat vind ik om te kotsen.
pi_19131261
SPH, is een opleiding in Rusland voor vrouwen die eigenlijk van plan zijn te trouwen en als huisvrouw thuis te zitten, danwel voor dames die op andere manieren hun geld willen verdienen, maar het in een enquete schrijven dat ze geen vervolgopleiding hebben niet vinden staan, en dus maar iets gaan doen...
Maar zeg nou eerlijk, dat is het in Nederland ook. Samen met de talenopleidingen. Die werken straks allemaal 10 uur in de week voor hun "zelfontplooing" en zitten verder met 4 kinderen thuis.
Niks mis mee, alleen jammer dat ze dan toch gaan studeren want dat geld kan beter voor andere dingen worden gebruikt, meer studieplaatsen of zo.
pi_19131293
1%? Bedoel je echt niet 10?
pi_19132110
@ ultra_ivo: Ik heb nooit gezegd dat het een zonnebankfiguurtje is of iemand met een make-up verslaving. Dat soort vrouwen zie ik in NL al vaak genoeg en daar knap ik juist op af. Het enige wat ik heb gezegd is dat ze ontzettend knap is. Sommige mensen zien er nu eenmaal knapper uit dan anderen. Ik hou van vrouwen die puur zijn. Die geen make-up of zonnebank nodig hebben om er mooi uit te zien. Dit zijn juist de vrouwen die ik in Oost-Europa tref. Geen hoeren die over Vaclavske Namesti struinen in Praag of langs de grens tussen Polen en Duitsland.

Alle Oost-Europese vriendinnen van mij (Tsjechie, Slowakije, Polen, Rusland, Oekraine, Kazachstan, Macedonie, Montenegro, Bulgarije en Servie) zijn stuk voor stuk vrouwen die zelf hun boontjes weten te doppen, onafhankelijk van hoe rijk of arm ze zijn. Geen enkele is wanhopig op zoek naar een Westerse man om te 'vangen'. Ik heb ze nagenoeg ook allemaal hier in NL ontmoet. Studenten, au pairs, ouders die naar NL zijn geemigreerd. Ik val voor vrouwen met een eigen wil, vrouwen die weten wat ze willen. Vrouwen die eerlijk zijn. Vooral eerlijkheid staat bij mij hoog in het vaandel. Na jaren van ervaring met deze vrouwen kan ik buigen op een uitstekende mensenkennis wat betreft Oost-Europese vrouwen. Ik heb me nog nooit vergist in iemand en het zijn stuk voor stuk nog goeie vriendinnen waar ik nog vaak contact mee heb.

En juist door deze vriendinnen zie ik de landen waar ze vandaan komen door een andere bril dan degene waardoor toeristen kijken. Zo overnacht ik nog wel eens in gehuchten in Tsjechie met 700 of 1.700 inwoners en zit ik lekker te feesten in een klein dorpscafe tussen allemaal Tsjechische jongeren die geen woord Engels kunnen. Kijk, dat is nog eens wat anders dan wat de toeristen krijgen voorgeschoteld.

Kheb trouwens in Oost-Europa nog nooit in een hotel geslapen. Alleen uit noodzaak 1 nacht in een studentenflat in Praag. Voorderest altijd bij vrienden.

@Sessy: dit meisje waar ik mee date is geen domme meid hoor. Ze spreekt perfect Engels en Duits en ze was op de middelbare school samen met 3 anderen afgestudeerd, top of her class. Ze doet ook aan professioneel dansen en is zelfs op de nationale zender van Oekraine geweest. Haar moeder is een lerares natuurkunde en haar vader werkt als manager in een electronica fabriek. En haar oudere zus doet aan rally rijden. Dus ja, ze zal zeker een doodgewone standaard huisvrouw worden die hoopt op een Westerse man om haar naar het beloofde land te nemen.

En ik fitness omdat ik vroeger nooit veel gesport heb en ik wel wat discipline kon gebruiken, geen zin had in een bierbuik als de meeste studentenvrienden van mij en het is wel fijn als ik een potje kan meevoetballen met andere vrienden zonder na 5 minuten mezelf kapot te hijgen. En met fitnessen kan je tenminste je eigen tijden bepalen. Met voetbal of basketball of ijshockey gaat dat niet.

En als ik nog 1 iemand opmerkingen hoor maken over de vrouwen die ik ken, forget it. Je kent ze toch niet, dus ga maar ergens anders met je zelfontwikkelde beeld generaliseren.
All good things must come to an end...
pi_19136850
Praag, mijn moeder deed en doet (nu even niet ivm omstandigheden, maar tot een half jaar geleden) ook baldansen op topniveau. Dat is ongeveer de meest populaire sport na hockey en figuurschaatsen daar.
Er zijn heel veel vrouwen in rusland die top of their class zijn geslaagd. Aangezien een staatsexamen ontbreekt en leraren te koop zijn, en de leraren de examens afnemen, betekent dit ook niet veel. En van de post-perestroika generatie spreekt bijna iedereen wel minstends 3 talen, met minder krijg je niet eens een baan die meer dan 300 euro p.m. dokt.
Over vrouwen die niet eens hun school fatsoenlijk kunnen afmaken heb ik het niet eens, die komen niet eens toe aan een vervolgopleiding. Die gaan met 15 of 16 een kapsteropleiding doen en mogen vervolgens voor 100 euro per maand hondjes van "nieuw geld" knippen.

Dat ze hersenen hebben wil nog niet zeggen dat ze niet van plan zijn huisvrouw te worden. Je begrijpt de oost-europese gedachte achter wat de vrouw is helemaal niet. Een vrouw die niet getrouwd is (geweest), krijgt geen respect van de omgeving.
De vrouw van mijn oom is ook op het eerste gezicht heel net hoor, haar vader heeft een juwelierszaak, haar moeder was lerares, tot ze trouwde, Olga zelf was ook lerares, ook met medailles afgestudeerd, en ook oh zo hoge toekomstplannen. Webdesign, manageropleiding. Nog maagd zelfs! Totdat ze trouwde. Toen bleek dat alle opleidingen slechts bedoeld waren om een geschikte man te vinden.

Mijn oma deed aan diepzeeduiken, is aan een universiteit afgestudeerd en heeft een doktortitel, was de 2de beste van de school, en is toch met de eerste de beste die het haar aanbood getrouwd en 9 maanden later was de 1ste baby d'r al. Van mijn moeder hield ze ook niet, de baby was er omdat zij ervanuit ging dat haar man haar met de baby niet zou verlaten. Toen dat wel gebeurde kreeg mijn moeder de volle laag over zich heen.
Later op school en universiteit bleek dat het bij veel en veel te veel mensen zo is gegaan, de baby bood niet de huwelijksgarantie die men hoopte dat het zou bieden, en werd vervolgens een steen aan moeders nek, en de "oorzaak" van waarom mammielief niet hertrouwde.

Daarmee is het gedrag van de Russische mannen tegenover vrouwen ook verklaard, de Russische mannen weten dat hun vrouw toch wel bij ze blijft uit angst voor wat de omgeving zeggen zal, dan kun je ook meteen vreemdgaan en haar slaan, want ze gaat toch niet weg.


Niemand had het over JOUW vrouwen. Ik zeg het nou al voor de 3de keer, er zijn hele nette, intelligente mensen. Misschien heb jij wel zo iemand te pakken, waarschijnlijk zelfs, omdat je zelf zegt dat jij ze HIER hebt ontmoet!

Maar de gemiddelde single vrouw einde 20 die je DAAR tegenkomt, en die toch zo lief aan de bar van jou hotel hangt, heeft ofwel a) een dubieus verleden (en/of heden) ofwel b) is spastisch op zoek naar een man voordat ze de stempel oude vrijster krijgt opgedrukt.

note: zogenaamd "nieuw geld" gedraagt zich anders, maar die hebben wel beters te doen dan toeristen te versieren in hotels, en als westerling ben je geen goede partij voor hun, want je bent niet rijk genoeg, die trouwen onder elkaar.
pi_19137387
Genoeg erover. We hebben allebei gewoon hele andere ervaringen opgedaan. Dat is het verschil tussen jouw mening hierover en de mijne. Als ik nooit vrouwen uit Oost-Europa had ontmoet, zat ik misschien met dezelfde vooroordelen erover als heel veel mensen hier in NL. Nu ben ik ze contstant aan het verdedigen omdat ik ze ook echt ken, unlike andere mannen in NL.

Overigens heb ik ook genoeg minder rooskleurige verhalen gehoord van vriendinnen. Dus beromantiseren doe ik het zeker allemaal niet.

Maar een fijn weekend, poka!!
All good things must come to an end...
  vrijdag 14 mei 2004 @ 23:18:01 #42
85299 HarigeKerel
Ontvacht dus Tabee
pi_19137552
Balkan oorlogen zijn om minder begonnen mensen
"Pim Fortuyn was een Cylon" - Theo van Gogh te Amsterdam 5-8-2005
pi_19140860
YCT|EXOB
  FOK!fotograaf zaterdag 15 mei 2004 @ 13:55:29 #44
73911 ultra_ivo
pi_19145878
quote:
Op vrijdag 14 mei 2004 23:11 schreef Praag het volgende:
Genoeg erover. We hebben allebei gewoon hele andere ervaringen opgedaan. Dat is het verschil tussen jouw mening hierover en de mijne. Als ik nooit vrouwen uit Oost-Europa had ontmoet, zat ik misschien met dezelfde vooroordelen erover als heel veel mensen hier in NL. Nu ben ik ze contstant aan het verdedigen omdat ik ze ook echt ken, unlike andere mannen in NL.
Praag, denk niet dat jij de enige bent die een deel van Oosteuropese vrouwen kent. Ik zeg een deel, omdat wij ons in heel verschillende subgroepen van de Oekraïense, Russische etc. samenleving begeven. Ik kom vaak in Rusland en de Oekraïne, heb veel Russische vrienden (zowel mannen als vrouwen), en ook al eens een relatie gehad met een Russische.
Als fanatiek buitensporter trek ik gewoon ander slag volk aan, ook val ik niet op als westerling (wordt meestal voor een Litouwer of Let gehouden), en kan dus het gebeuren goed observeren.

Ivo
pi_19262889
Staat de Oekraine ook vol met lelijke oostblokhuisvesting (zoals schitterend brno vanaf de snelweg eruitziet)?
  FOK!fotograaf donderdag 20 mei 2004 @ 11:21:53 #46
73911 ultra_ivo
pi_19264881
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 06:44 schreef Singa het volgende:
Staat de Oekraine ook vol met lelijke oostblokhuisvesting (zoals schitterend brno vanaf de snelweg eruitziet)?
Vol staan ermee zou ik niet zeggen, maar veel Oekraïners die in steden wonen wonen inderdaad in zulke flats. Mooi is anders, en het comfort is ook niet echt super. De oude steden van veel Oekraïense steden zijn wel heel mooi.

Ivo
pi_19268500
Hmm ik weet niet of jullie het over de 5 verdiepingen hoge Chrusjovka's hebben? Die werden al sinds Chrusjov niet meer gebouwd, en waren toen bedoeld als tijdelijke huisvesting.
(Ongeveer net zoals te tijdelijke klaslokalen bij onze school die pas 2 jaar geleden zijn gesloopt)

De 12- en 22- verdiepingenflats zijn, mits goed onderhouden door de eigenaars, niet slechter dan waar wij in Eindhoven in woonden van de woningstichting. De deuren en ramen moeten uiteraard wel door de eigenaren zelf worden vervangen voor modernere varianten, die dingen zijn tenslotte al meer dan 40 jaar oud.
  woensdag 26 mei 2004 @ 02:49:14 #48
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_19411511
Okee daar ben ik weer. Ik heb eens rondgekeken voor een Oekraiens visum, en even met de ambassade gebeld waar helaas na 10 minuten nog niet opgenomen werd (ja ze waren open), maar het is me nog niet helemaal duidelijk.

Heb je nu wel of geen uitnodiging nodig als je een vriend(in) wil bezoeken, en daarbij overnacht in een appartement van de ouders van die vriend(in) in Kiev terwijl ze zelf in Donetsk wonen?

Wellicht dat iemand die recentelijk de hele visumrompslomp heeft geregeld mij hier duidelijkheid in kan verschaffen.
Confidence through competence
  woensdag 26 mei 2004 @ 02:52:11 #49
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_19411535
quote:
ATTENTION!

No invitation letters are necessary for citizens of the countries of the European Union and US, Canada, Japan citizens for obtaining service, business, private, cultural, scientific and sporting visas.

For other kind of visas TOGETHER WITH ALL ITEMS LISTED ABOVE THE FOLLOWING DOCUMENTS, each hereinafter referred to as "the supporting documents", RELATED TO THE PURPOSE OF ENTRY MUST BE SUBMITTED IN SUPPORT OF THE APPLICATION FOR:
Leer lezen, stereotomy trut.
Confidence through competence
  FOK!fotograaf dinsdag 1 juni 2004 @ 18:15:07 #50
73911 ultra_ivo
pi_19567341
Je moet wel het adres opgeven van diegene die je uitnodigt. Een restje van het oude uitnodigingssysteem. Aangezien jij al een adres in de Oekraïne weet, is dat geen enkel probleem.

Ivo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')