abonnement Unibet Coolblue
  maandag 3 december 2018 @ 11:53:45 #51
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183511179
quote:
12s.gif Op zondag 2 december 2018 23:17 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Vanwege de betekenis van 'snitselen'?

snitselen (snitselde, gesnitseld): in kleine reepjes snijden
Vanwege "nicht" _O-
pi_183511334
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 11:24 schreef westwoodblvd het volgende:
Raar verhaal, ik kan alleen maar zeggen, dit moet Boer "Koekoek" wezen want om dit te doen moet je natuurlijk zo gek als een deur zijn.
Zover ik weet is de man een verdachte en geen dader.
  maandag 3 december 2018 @ 14:05:36 #53
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_183513731
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 11:53 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Vanwege "nicht" _O-
Was nog niet in me opgekomen _O-
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  zaterdag 8 december 2018 @ 15:43:06 #54
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_183606579
Boer uit Werkhoven niet langer vast voor reeks branden

Gert Snitselaar komt op vrije voeten. Er is onvoldoende reden om de boer uit Werkhoven langer vast te houden, heeft de rechter-commissaris bepaald.

De officier van justitie had gevraagd om het voorarrest met veertien dagen te verlengen. Het OM dacht genoeg tegen hem in handen te hebben. De zitting over het verzoek duurde twee uur, wat ongebruikelijk lang is voor dit soort zaken. Snitselaar werd zaterdag aangehouden vanwege een reeks branden op zijn terrein in Werkhoven. Hij is nog wel verdachte in de zaak, zegt het OM.

Zijn advocaten Sidney Smeets en Tim Vis zeiden eerder al de aanhouding van de boer voorbarig en onjuist te vinden. Zij zijn opgelucht dat Snitselaar vrijgelaten wordt. Wel zijn ze "teleurgesteld in het slechte politieonderzoek dat tot de onterechte aanhouding leidde", zegt Smeets.

De Werkhovenaar, die door de branden al in een burnout belandde, zat de afgelopen dagen vast in een cel van het arrestantencomplex in Houten. Hij komt nu op adem op een locatie die geheim gehouden wordt. Volgens advocaat Smeets is het belangrijk dat de politie nu goed naar de zaak gaat kijken in plaats van te lijden aan 'tunnelvisie'. "Ook mijn client wil dat de dader gepakt wordt. Alles moet daar vanaf nu op gericht zijn."

Op het terrein van de boer brak vijf keer brand uit in twee maanden tijd. Er werd onder meer een verband gelegd met bedreigingen vanwege een zakelijk conflict. Enkele uren na de vijfde brand werd Snitselaar opgepakt.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1855674/
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_187317766
Nieuw huis, nieuwe kansen.

quote:
De politie heeft de afgelopen nacht en ook de hele vrijdag onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de brand in een woning aan het Groenedijkje 7a in het Houtense fruitdorp ’t Goy.

De brand brak hier donderdag omstreeks half twee uit. Een vriend van de buurvrouw merkte de vlammen als eerste op. De brandweer had het vuur vervolgens binnen een uur onder controle. De naastgelegen loodsen, waarin onder meer fruit wordt gesorteerd en opgeslagen, bleven ongedeerd.


Direct na de brand werd duidelijk dat op dit adres boer Gert S. uit Werkhoven maandenlang heeft gewoond.
Vorig jaar vond op zijn eigen bedrijfsterrein aan de Hollendewagenweg een serie brandstichtingen plaats. Een dader is nooit gevonden. Gert S. zelf werd kort na de vijfde brand aangehouden. Maar de onderzoeksrechter besloot dat er onvoldoende bewijs was om hem langer vast te houden voor betrokkenheid. Gert S. is volgens het Openbaar Ministerie wel nog steeds in beeld als verdachte.

Verband
Of een verband te leggen is tussen de branden in Werkhoven en de brand van donderdag in ’t Goy, daarover laat de politie zich niet uit. ,,We zijn nog volop bezig met het onderzoek naar de oorzaak van deze brand. Het staat nog niet vast dat opnieuw sprake is geweest van brandstichting.’’

Buurtbewoners in ’t Goy spreken ondertussen hun bezorgdheid uit. ,,Toen Gert S. hier kwam wonen, waren we natuurlijk bang dat het bij ons nu ook zou gaan branden’’, reageert een omwonende. ,,Het is maandenlang goed gegaan, gelukkig. Tot nu. Je vraagt je nu af, wat het volgende is dat gaat gebeuren? Gaat het vannacht soms opnieuw branden? Een heel onplezierige situatie.’’

Kippen
Het getroffen pand aan het Groenedijkje was jarenlang de woning van Bert en Petra Vernooij. Zij runden een kippen- en fruitbedrijf dat enkele jaren geleden failliet is gegaan. Zelf kregen zij ook al twee keer met bedrijfsbrand te maken. De eerste keer was in 2011. Een schuur met 20.000 kippen ging verloren. Poolse seizoensarbeiders, die hier sliepen in caravans, wisten maar net aan de vuurzee te ontsnappen. En in mei vorig jaar waren de Vernooijs nóg eens betrokken bij een brand waarbij duizenden kippen omkwamen. Deze loods stond in Wijk bij Duurstede en zou worden verkocht aan buurman Evert Jan Veen die wilde uitbreiden. Het voorlopig koopcontract was al gesloten. Eén week voor de overdracht brandde het pand af. Volgens Veen was kortsluiting de oorzaak.

In ’t Goy, net als in Werkhoven, stelt men zich hardop de vraag wat al deze branden met elkaar te maken kunnen hebben, en welke rol daarin mogelijk is weggelegd voor boer Gert S. Volgens buurtbewoners in ’t Goy heeft de gemeente hun inmiddels laten weten dat hij niet meer op het adres aan het Groenedijkje terugkeert.

De ex-partner van boer Gert heeft deze krant laten weten dat hij ten tijde van de brand niet in of bij de woning was, maar omstreeks 14.00 uur met haar ex en hun zoon bij een therapeut was. ‘Daarna werden we gebeld dat er brand was en zijn we er naartoe gereden.’

Bron

Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')