Ben je vandaag met de hele afdeling op een externe locatie om plannen te maken voor het komend kalenderjaar, is er een borrel als afsluiten. Lopen er leuke dames rond met hapjes (kaasblokjes, worst, ham, bitterbal, loempia's en kaasstengels) met een grote kom mosterd.
Zie ik dat elke collega een hap van zijn snack neemt en het dan in de mosterd doopt. Nota bene één collega die achter een dame van de bediening aanrende om van zijn laatste stukje bitterbal waar hij al aan had gezeten met zijn mond, tong en tanden nog wat mosterd op te krijgen. Dezelfde mosterd waar anderen ook van moeten pakken.
Als via de mosterd ziektes verspreid konden worden dat iedereen er met zijn half afgehapte snack in gaat zitten....
Een andere collega boert eerst de inhoud van zijn flesje bier eruit, neemt een hap van een loempia en hoppa even mosterd erop.
Gelukkig keek dit keer niemand naar wat voor snack je had gepakt.
Klacht: collega's hebben geen minimale hygiënische normen en waarden.