abonnement Unibet Coolblue
pi_182661820
Ik heb het geniale idee gekregen bakjes in de vriezer te gebruiken zodat ik minder vaak in de keuken hoef te staan.


heeft iemand mooie (winterse) recepten die zich goed laten invriezen?
ik vind het wel belangrijk dat ik een complete maaltijd in een bakje kan doen.

ik denk zelf aan:

- hutspot met rookworst
- rijst met chili con carne
- rijst en goulash
pi_182661840
Soepen. Erwtensoep.
Sauzen voor pasta.
Curries.
  roze maandag 22 oktober 2018 @ 01:26:42 #3
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_182661841
Erwtensoep
Your beauty never ever scared me.
pi_182661845
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 01:26 schreef mootie het volgende:
Soepen. Erwtensoep.
Sauzen voor pasta.
Curries.
kan je pasta met saus bij elkaar invriezen?
pi_182661848
Alle stamppotten, behalve die het rauwe groenten (met name stamppot rauwe andijvie).

Soep

Persoonlijk ben ik meer een fan van ziplockzakjes. Die kan je mooi plat invriezen, zodat ze minder ruimte innemen in de vriezer, sneller invriezen en ook veel (!) sneller ontdooien.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_182661854
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 01:27 schreef fespo het volgende:

[..]

kan je pasta met saus bij elkaar invriezen?
Met lasagne doe ik het uiteraard wel.
Bolognese maak ik gewoon een enorme pan, vries ik in in porties. En dan elke keer even een beetje pasta koken.
pi_182661869
Alle stoofpotten. Eventueel met aardappelen, maar vind het zelf lekkerder om die apart te koken.
pi_182661947
Boterham met pindakaas.
pi_182664613
Zuurkoolstamppot!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_182670139
Diepvriespizza!
pi_182679751
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 01:22 schreef fespo het volgende:
Ik heb het geniale idee gekregen bakjes in de vriezer te gebruiken zodat ik minder vaak in de keuken hoef te staan.


heeft iemand mooie (winterse) recepten die zich goed laten invriezen?
ik vind het wel belangrijk dat ik een complete maaltijd in een bakje kan doen.

ik denk zelf aan:

- hutspot met rookworst
- rijst met chili con carne
- rijst en goulash
Rijst (en pasta) zou ik elke keer vers koken. Is niet veel werk, bespaart ruimte in de vriezer en -belangrijkst- is veel lekkerder.
Rookworst ook uit de vacuumzak, want die wordt van invriezen minder blij.

Verder soep en stoofschotels. En quiche.
Meer als bijgerecht maar zo lekker: stoofpeertjes. Afgelopen weekend nog een batch van gekookt en een deel ingevroren.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_182679937
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 01:22 schreef fespo het volgende:
Ik heb het geniale idee gekregen bakjes in de vriezer te gebruiken zodat ik minder vaak in de keuken hoef te staan.
Uitstekend plan vriend.

Zoals genoemd:
- Quiche
- Stampot
- Ovenschotels
- Rijst met groenten of curry's
- Pasta met groenten
- Dingen met filodeeg
- Rijkgevulde maaltijdsoepen
- Nasi, bami, macaroni
pi_182694092
Als ik stampot wat ingevroren was weer ontdooi dan is de structuur van de aardappels helemaal korrelig geworden en ligt er meestal ook een plas water onderin het bakje..
pi_182694553
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 17:36 schreef Ace1 het volgende:
Als ik stampot wat ingevroren was weer ontdooi dan is de structuur van de aardappels helemaal korrelig geworden en ligt er meestal ook een plas water onderin het bakje..
Even in de koekenpan opbakken.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_182696351
curries
erwtensoep, linzensoep, pompoensoep
chili con/sin carne
pastasaus

rijst/pasta op de dag zelf even bijkoken, niet mee invriezen! dat is het werk niet en het is echt veel lekkerder
pi_182702182
Inderdaad vooral ''dikke'' soepen zoals Erwtensoep, Linzensoep, Bonensoep. Verder heb ik zelf een hele la vol (gevulde) wraps in alufolie ingevroren. Ideaal als je even snel tussendoor trek hebt, of ze als lunch mee wilt nemen naar je werk : avond vantevoren uit de vriezer en volgende dag rond 12 ontdooid.
pi_182702606
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 17:36 schreef Ace1 het volgende:
Als ik stampot wat ingevroren was weer ontdooi dan is de structuur van de aardappels helemaal korrelig geworden en ligt er meestal ook een plas water onderin het bakje..
Dat trekt weg als je de boel goed opwarmt.
Whatever...
pi_182705554
Pindasoep met tom tom.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 06:56:59 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182706203
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 01:27 schreef fespo het volgende:

[..]

kan je pasta met saus bij elkaar invriezen?
Pasta en rijst niet invriezen, alleen de saus en de rijst/pasta ff vers koken.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182709223
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 06:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pasta en rijst niet invriezen, alleen de saus en de rijst/pasta ff vers koken.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
Ik heb nog nooit last gehad met nasi, maar de rijst wordt wel bewust afgekoeld na het koken en het bakken.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_182713853
Als je pasta en rijst direct na koken koelt en vriest, kan het ook 0 kwaad verder. Maar lekker is anders.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_182713896
Ik vries zelf vleessauzen in zoals bolognese, stoofpot of een curry, chili con carne etc. Soepen en bouillons ook.

Af en toe een aardappelschotel, zoals shephers pie.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_182714242
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 14:52 schreef habitue het volgende:
Als je pasta en rijst direct na koken koelt en vriest, kan het ook 0 kwaad verder. Maar lekker is anders.
Nasi uit de diepvries is prima te doen. Pasta wordt pap, dus dat kook ik altijd 'vers'.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_182715300
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 06:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pasta en rijst niet invriezen, alleen de saus en de rijst/pasta ff vers koken.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
In de vriezer is een stuk minder gevaarlijk dan de koelkast.

Maar je moet wel snel terugkoelen en vooral ook goed verhitten voor het eten. In de vriezer kan cereus geen gifstoffen maken of uitgroeien.

In de koelkast wel (sommige strains). Dat je met pasta en rijst een beetje moet opppassen ben ik met je eens.

P. S. Gecombineerd met een rode saus is het gevaar vee lager ivm de zuurgraad.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')