abonnement Unibet Coolblue
pi_181283229
Waarschuwing: CULmod dus veel voedselfoto's :9

Na 3 jaar geen vakantie waren mijn vriend en ik er weer eens aan toe. En niet zo'n beetje ook. We hadden geen zin om er veel werk van te maken, geen zin om ver te rijden, geen zin m veel geld uit te geven. Het eerste idee dat in ons opkwam hebben we maar uitgevoerd. We zouden naar onze vrienden in Engeland gaan en daarna wat in de omgeving rondhangen, in totaal zouden we 10 dagen blijven. Gelukkig wonen onze vrienden tegenwoordig in Folkestone (Kent) dus de reis was maar 2,5 uur naar Duinkerke, 2 uur op de boot naar Dover en toen nog 20 minuten naar hun huis. We zijn eerder met de trein, autotrein en naar diverse Engelse vliegvelden gevlogen dus het was tijd om de ferry te ervaren.

Dag 1
Poes was het er niet mee eens


We hadden een soepele reis naar Duinkerke. Zo soepel dat we 2,5 uur moesten wachten. Dat doen we dus volgende keer anders. Bij de terminal in Duinkerke is weinig te doen. Een hondenpoephokje, een paar flipperkasten (geen losgeld :'( ) en wat automaten met eten en drinken.

Op de veerboot deelden we een fish and chips. Niet slecht. De Engelsen hebben prima mayo. Het viel ons overigens gedurende de vakantie op dat zakjes met sauzen vaak gratis zijn, zo veel je wilt.




Al met al was het een soepele reis. Aan land was het een stuk koeler dan in Nederland. Jullie hadden 38 graden te verduren. Wij slechts 29.

We reden gelijk naar onze Airbnb. Het was de eerste keer dat we via Airbnb ergens sliepen. We kregen een kleine en koele en stille slaapkamer. Prima bed. Goed voor 1 of 2 nachten, wij zouden er 2 blijven.
Na een half uur werden we opgehaald door onze vrienden O+ We hadden elkaar 2,5 jaar niet gezien en de levens van ons alle vier zijn inmiddels compleet anders dan destijds. We reden door naar de Tesco Superstore om eten voor die avond te halen.
In hun appartement was het heel wat warmer dan de 29 graden die het buiten was. Die arme mensen hebben de godganse dag de zon op hun flat staan, ik denk dat het zeker 40 graden was. Gelukkig aten we op het dakterras. Jaren geleden hebben ze in Nederland gegourmet en sindsdien zijn ze er aan verknocht. Wij hebben ze een gourmetstel gegeven en als we elkaar zien moet hij aan.


Het werd laat die avond. Het voelt toch een beetje lullig om zo laat bij het huis van een vreemde aan te komen, een nadeel van Airbnb.

Dag 2
We haalden onze vrienden op. Zij hadden bedacht wat we zouden doen die dag. We gingen van begin tot eind met de Romney Hythe Dymchurch Railway. Dit is een smalspoortreintje, een derde grootte van een normale trein. Tijdens de 25 mijl lange reis kom je diverse soorten landschap tegen en de trein rijdt ook langs veel woningen en tuinen. De trein reed langs het vroegere huis en de school van onze vriend.
Bij vertrek was het 32 graden en tegen de tijd dat we in Dungeness waren, regende het heerlijk. We hebben een uurtje op het kiezelstrand in de regen gelegen, naast de kerncentrale. Op de terugweg stapten we uit voor een ijsje. Het was het perfecte uitje voor een warme dag O+




's Avonds gingen we naar een Indiaas restaurant. Onze vrienden gaan niet vaak uit eten en dat was te merken aan hun keuze voor dit restaurant. Mijn eten was lekker maar de rest was niet speciaal. We hoefden echter alleen de drankjes maar af te rekenen want het eten van onze vriend was bedorven. Volgende keer zoek ik reviews op voor we uit eten gaan.


Chicken passanda with yoghurt and waluts, masala kulcha (naan met gegrilde groenten)


[ Bericht 4% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2018 21:29:08 ]
Spoilers!
pi_181283251
Dag 3
We zouden nu een paar dagen zonder onze vrienden doorbrengen. We gingen onderweg naar Canterbury, naar de volgende Airbnb.

Vlakbij Dover, in Capel-le-Ferne is het Battle of Britain Memorial. Een indukwekkend monument met uitzicht op de kliffen van Dover. Het monument is gebouwd op de plaats waar één van de luchtmachtbasissen was in de maandenlang durende afweer tegen de Duitsers in WO2. Overal zijn persoonlijke verhalen te lezen van "The few". Over de mannen die de Spitfires en Hurricanes vlogen zei Churchill destijds: "Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few". Het was indrukwekkend om daar rond te lopen, de nachtmerrie die zich aan die kust afspeelde is nauwelijks te bevatten.




Onderweg kwamen we een boerderij met winkel en eetcafé tegen, Little Farthingloe Farm. Hier aten we een omelet en soep. Er is ook een piepklein museum, The Womens Land Army Museum. Dit museum is gewijd aan de vrouwen die op het land werkten in de Tweede Wereld Oorlog. Best indrukwekkend. Vrouwen gingen vrijwillig het land op, iets dat voorheen nauwelijks gebeurde.



Hierna gingen we naar het White Cliffs Visitor Centre. Vanaf hier kan je de kliffen op. We zijn een paar honderd meter gekomen, toen had ik geen zin meer want het werd steil en het is tenslotte vakantie. We hebben leuke foto's alleen overal staat mijn vriend op.

Het was nog een half uur rijden naar de slaapplaats. We hadden een huisje voor onszelf, gehuurd van een oudstudente. Dat was te merken ook want er was in geen maanden schoongemaakt. Het was echt enorm stoffig. En dit was het bed


Vanaf ons huis was het 5 minuten lopen naar het centrum van Canterbury. We deden 's avonds een rondje door de stad, op zoek naar de oudste pub van de stad, The Parrot. De pub had een toffe binnentuin waar een kloon van minilot een verjaardagsborrel gaf. We aten goddelijke bangers 'n mash. Onderweg werd ik bijna aangereden door een mafkees die haast had om bij de Jamaicaanse afhaal te komen.



Dag 4
We waren moe en het regende. Rondje stad gedaan, fish 'n chips gehaald. Kathedraal even snel bekeken met het idee om later terug te gaan. Meer niet.




[ Bericht 4% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2018 21:32:29 ]
Spoilers!
pi_181283280
Dag 5
Het regende nog steeds. We gingen Canterbury centrum weer in, dit keer naar The Canterbury Tales. Dit is een attractie over het beroede boek van Chaucer. 5 Reizigers zijn op reis of bedevaart naar Cannterbury en vertellen om de beurt een verhaal. Met behulp van een audioguide wordt je door een huis geleid waar in elke kamer een ander verhaal wordt uitgebeeld door poppen met wat 'special' effects. Best geinig, natuurlijk is 10 pond net iets te duur. Maar het regende dus dit was prima.


Verder gingen we naar kookwinkel Lakeland en kochten we voor iets te veel geld boeken bij W.H. Smith. De fudgewinkel was net gesloten en aan de prijzen te zien was dat eigenlijk niet erg. We gingen uit eten bij Pork & Co, een restaurant gespecialiseerd in pulled pork. We namen allebei de meest uitgebreide burger en hij was fenomenaal. Ik zal waarschijnlijk mijn leven lang iedere coleslaw vergelijken met de slaw die ik daar at.


Dag 6
We gingen een dagje naar de kust, in het bijzonder naar Margate. Hier is onze vriendin geboren en getogen. We zouden haar en haar man vandaag weer ontmoeten maar helaas kwam er iets tussen voor hen. We gingen dus maar alleen. Een van de grootste attracties van Margate is de Shell Grotto. Dit is een grot onder een huis die in 1835 ontdekt is. Een of andere mafkees heeft er 4.6 miljoen schelpen tegen de muur geplakt. Het is nooit ontdekt wie hij of zij was en waarom die schelpen daar bevestigd waren.

Margate is eigenlijk een vervallen kustplaats. Een boulevard met veel speelhallen en een atttractieparkje, alles in geen jaren opgeknapt. Echter, er was actie toe wij er waren. De Margate Pride stond op punt van beginnen. We aten eerst nog een burger en hot dog bij een Amerikaanse Diner met gezellige 50's muziek en daarna barstte het feestgedruis los.



De Pride bestond uit 3 wagens en een drag queen op een motorfiets. Een paar verdwaasde majorettes en de hulpdiensten deden ook mee. Alhoewel de Pride zelf niet groot was, waren er wel veel mensen op de been en zag het het hartstikke gezellig uit.
We hebben de boulevard nog verder bekeken. Speelhallen zien er hetzelfde uit als 30 jaar geleden dus dat weten we ook weer. Verder was er niet veel te doen behalve nog even met mijn voeten in de zee te gaan staan. Geen aanrader.


We reden verder naar Broadchurch, een kustplaatsje dat het nog wel goed doet. Daarna naar Ramsgate, een kustplaats die er nog verdrietiger uitziet dan Margate. Ze hadden wel een leuk tuincentrum.
's Avonds waren we moe dus we haalden Jamaicaanse afhaal. Beste rijst ever en best ruikende kip ever.


[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2018 21:34:26 ]
Spoilers!
pi_181283323
Dag 7
Op naar onze volgende slaapplaats, een boerderij vlakbij Maidstone. Eerst naar Chilham, een ontzettend schattig en mooi dorpje naast Canterbury. Eindelijk een plaatsje waar bijna alles goed is onderhouden en mensen hun best doen om hun woning er mooi uit te laten zien. We gingen naar een café voor een cream tea, dat is een scone met smeersels maar zonder thee.



Hierna naar Buttercups, een geitenopvang. Men vangt hier 140 geiten op. Je mag overal lopen waar je wilt en de geiten zijn erg geinteresseerd in mensen. Mijn vriend maakte veel vrienden en ik werd natuurlijk een paar keer omver gelopen. Je kon er worteltjes kopen, dit was volgens mijn vriend de best bestede pond ooit.


Daarna op zoek naar eten. Dat is dus moeilijk op een zondag in Engeland. Men eet dan graag buiten de deur voor de lunch. Het gevolg is dat de meeste restaurants om 16.00 sluiten en volgeboekt zijn. Bij het eerste restaurant moesten we 4,5 uur wachten, bij het tweede 2.5 uur en bij het derde 1.5 uur. Uiteindelijk zijn we in Gravesend geeindigd en daar mochten we gelukkig op het terras aan de Thames eten. Cottage pie voor mij en lamb roast voor J.


We moesten nog even Colin McRay immiteren om bij de volgende AirBnB te komen. We hadden de afslag gemist (haakse bocht op een provinciale weg, seriously?) en gingen via een smal bosweggetje door de bergen naar de achterkant van de boerderij.

Dag 8
Na een goddelijk en uitgebreid ontbijt in de perfecte B&B was het weer tijd om toeristisch te doen. Vandaag gingen we naar Kent Life, een heritage farm. Het was een soort openluchtmuseum met veel beesten, moestuinen en oude huizen en winkeltjes. We hebben ons best vermaakt.


's Avonds vonden we eindelijk een echte Sunday roast. Er is een restaurantketen, Toby Carvery, zij hebben 7 dagen per week Sunday roast. We moesten een uur wachten op onze tafel maar toen was het eindelijk zo ver. Het eten kwam van een buffet. Je mocht een keer langs de vleesafdeling en zo veel je wilde langs de rest. Er was turkey, gammon, pork en beef. Verder spinazie, erwten, wortelen, bloemkool met saus, stuffing, 4 soorten aardappel, yorkshire pudding en een heel scala aan sauzen en gravy. Het ziet er smerig uit en ik hoef het zeker niet dagelijks maar het smaakte zeer goed.


[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2018 21:44:56 ]
Spoilers!
pi_181283330
Dag 9
Terug richting Folkestone. We zouden vandaag onze vrienden ontmoeten maar ze waren ziek, heel jammer. We moesten ons dus ineens zelf vermaken. Eerst gingen we naar Little Farthingloe Farm waar we eindelijk een full English tot ons namen.


Daarna reden we de toeristische route van bijna 2 uur naar het dorpje Battle. Hier is de beroemde Battle of Hastings gevochten. We waren te cheap om de kathedraal en de battlegrounds te bezoeken, het was al laat ook. We gingen dus naar het museum waar een suppoost buitengewoon geanimeerd verslag deed van de battle.

Terug via de niet toeristische route. Mexicaans gegeten. Naar de B&B waar we de eerste twee nachten ook verbleven en daar kwamen we een Nederlands stel tegen. Ze studeerden nog en waren heel schattig. Ze wisten niet dat de snelheidsborden in mijl waren en vroegen zich af hoe het kwam dat de heenreis per ferry 1 uur duurde en de terugreis 3 uur O+

Dag 10
Om 7 uur stonden we in Tesco om inkopen te doen. Deze superstore is 24 uur per dag open. Inkopen gedaan, bootje varen, terug naar huis, kat knuffelen. Dat was het.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2018 21:37:17 ]
Spoilers!
pi_181283860
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dag 9

... en daar kwamen we een Nederlands stel tegen. Ze studeerden nog en waren heel schattig. Ze wisten niet dat de snelheidsborden in mijl waren en vroegen zich af hoe het kwam dat de heenreis per ferry 1 uur duurde en de terugreis 3 uur O+

:D

Goed verslag ook, verder ^O^
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_181284176
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waarschuwing: CULmod dus veel voedselfoto's :9

Na 3 jaar geen vakantie waren mijn vriend en ik er weer eens aan toe. En niet zo'n beetje ook. We hadden geen zin om er veel werk van te maken, geen zin om ver te rijden, geen zin m veel geld uit te geven. Het eerste idee dat in ons opkwam hebben we maar uitgevoerd. We zouden naar onze vrienden in Engeland gaan en daarna wat in de omgeving rondhangen, in totaal zouden we 10 dagen blijven. Gelukkig wonen onze vrienden tegenwoordig in Folkestone (Kent) dus de reis was maar 2,5 uur naar Duinkerke, 2 uur op de boot naar Dover en toen nog 20 minuten naar hun huis. We zijn eerder met de trein, autotrein en naar diverse Engelse vliegvelden gevlogen dus het was tijd om de ferry te ervaren.

Dag 1
Poes was het er niet mee eens
[ afbeelding ]

Sta je daar nou in je beha terwijl je die foto maakt (spiegeling schaal)?
pi_181284234
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:54 schreef MCH het volgende:

[..]

Sta je daar nou in je beha terwijl je die foto maakt (spiegeling schaal)?
Nee.
Spoilers!
pi_181285157
Wat gedetailleerd! En zoveel eten op de kiek gezet, fantastisch! O+
Dat strand in Dungeness is erg gaaf :Y Tevens, geitjes. O+

En yay, ik heb een Britse dubbelganger! Die moet ik dan maar opsnorren, kijken of ze af en toe een paar weken van plek wil ruilen, want O+ Engeland O+

Wat vond je zelf het leukste van je reis, LS?
Let me see you stripped down to the bone
pi_181285403
Poeh, het leukste. Het was geen enorm spectaculaire vakantie natuurlijk dus er is niets waar ik perse de wereld over wil vertellen. Maar Dungeness was wel onwijs relaxed. We waren enorm toe aan de regen en het gezelschap was goed. En om dan op zo'n desolate plaats een uur lang echt niets te doen was exact waar ik aan toe was. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst niets deed.

En sowieso vind ik het eten áltijd een hoogtepunt op vakantie. Ook als we zooi eten, vermaak ik me er nog steeds mee.
Spoilers!
pi_181285770
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Poeh, het leukste. Het was geen enorm spectaculaire vakantie natuurlijk dus er is niets waar ik perse de wereld over wil vertellen. Maar Dungeness was wel onwijs relaxed. We waren enorm toe aan de regen en het gezelschap was goed. En om dan op zo'n desolate plaats een uur lang echt niets te doen was exact waar ik aan toe was. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst niets deed.

Oja, dat gevoel is heerlijk hè? En dat plan je niet, dat overkomt je. Dat gevoel had ik toen ik over de stranden bij Normandie liep. Totale leegte in mijn hoofd, ongekend.
Somebody that I used to know
pi_181286124
Poes was zeker bang dat krea zou komen oppassen

[ Bericht 2% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 19-08-2018 08:23:02 ]
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 23:07:04 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181286430
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dag 3


[ afbeelding ]


Wat kebeurd met dat huis?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181286448
Leuk verslag! Broadchurch O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat bed van die studente -O-
Jammer dat de vrienden of niet konden of ziek waren!
pi_181286512
Tof verslag. ^O^

Het eten ziet er echt uit zoals je het van Engelsen verwacht :p
It All Goes Back in the Box
pi_181287786
Wat een leuk verslag van jullie geslaagde vakantie. B-) jj

En wat een bijdehante studenten met miles en tijdverschil _O_
pi_181299662
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2018 00:07 schreef AnneX het volgende:
Wat een leuk verslag van jullie geslaagde vakantie. B-) jj

En wat een bijdehante studenten met miles en tijdverschil _O_
Hopelijk komen die ooit in Ik Vertrek terecht :D
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_181299791
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 15:28 schreef RipCity het volgende:

[..]

Hopelijk komen die ooit in Ik Vertrek terecht :D
Ze moesten wel enorm hard om zichzelf lachen. Maar dat is dus de toekomst van ons land :'(
Spoilers!
pi_181301083
quote:
10s.gif Op zondag 19 augustus 2018 15:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ze moesten wel enorm hard om zichzelf lachen. Maar dat is dus de toekomst van ons land :'(
-O-

Deed een poging om het na te vertellen, en kwam er niet uit.
Huilend van het lachen _O-
pi_181301448
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Poes was zeker bang dat krea zou komen oppassen
_O-

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 23:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat kebeurd met dat huis?
Ik weet het ook niet precies. Het is een tweedehands boekwinkel voor het goede doel en er hing een briefje op de deur met de mededeling dat ze graag een donatie ontvangen als mensen het op de foto zetten. We zijn vergeten om er nog eens naar terug te gaan tijdens openingstijd. Maar het huis is in ieder geval echt zo scheefgezakt, het is geen optische illusie.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')