abonnement Unibet Coolblue
  maandag 6 augustus 2018 @ 16:22:23 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180984305
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:45 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bang dat de scherpte van de peper mijn smaakzintuig lamlegt :{
Limoenrasp dan! :P :9

  Moderator / Miss SHO maandag 6 augustus 2018 @ 16:27:39 #102
22592 crew  Ole
pi_180984465
ik vind vaak eten in restaurants veel te zout. Gebruik zelf niet zoveel. van huis meegekregen want vader mocht niet veel zout. Net zoiets als pittig. hou er wel van maar voor mij is een drupje sambal al heel pittig. is gewoon wat je gewend bent
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_180985997
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:54 schreef golfer het volgende:

[..]

En jij hebt moeite met begrijpend lezen?

Wat snap je niet aan: "Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden."
Wat is met die statistiek of dat onderzoek mis?
Wat snap je niet aan het idee van smaak? Al vind 99,99 procent iets lekkerder, dan is het nog geen vaststaand feit dat het lekkerder is en zeker niet wetenschappelijk. Je kan kwa smaak niet spreken over feiten.

Typisch dat het hele kliekje van CUL zich hier als een stel strontvliegen met het topic komt bemoeien.
pi_180986016
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:12 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

1. Ui heeft zelf aardig veel smaak en kan daadwerkelijk smaak maskeren met de heftige rauwe uiensmaak.
2. Zout is een smaakversterker met een eigen basissmaak. We hebben er aparte receptoren voor in onze mond. Dit komt omdat natrium in de natuur redelijk zeldzaam is, behalve aan zee. Kalium, daar zitten planten vol mee, dat smaakt ook enigzins zout, maar ook een beetje bitter (vinden we minder lekker).
3. Je went aan zoutgehaltes, dus als je zoutloos eet, dan vind je iets met een kleine hoeveelheid Out al aardig zout.
4. Bijna iedereen vindt een beetje zout lekker, dit vanwege die receptoren en de smaakversterkers werking. In de praktijk kun je dus best stellen dat mensen eten met een beetje zout lekkerder vinden. Is ook best wat onderzoek naar gedaan. Net zoals iedereen chips met smaakversterkers lekkerder vindt. Pringles zijn zo lekker door de ribonucleotides die worden toegevoegd.

Je kunt de smaak van biefstuk niet echt camoufleren met zout. Voor jou kan een lage dosis zout wellicht ook al een sterk effect geven. Daarom valt het jou op, anderen niet (meer). Of iets te zout is, heeft te maken waaraan je gewend bent. Maar over het algemeen vinden mensen een dosis zout in het eten dus lekker.

Ik ben het trouwens niet eens dat biefstuk zonder zout vies is ofzo. Goed vlees is ook zonder zout of met weinig zout lekker. Echter ook ik houd van een tikje zout erop, niet te veel overigens, want ik ben blijkbaar een gevoelige 'proever'. Geldt ook voor andere smaken.

Uiteraard gaan enkelen hier er met gestrekt been in, omdat ze nu eenmaal niet anders kunnen. Beetje jammer, ben ik wel met je eens.

Maar zelf neem.je een aardig extreme stelling in, die de wetenschap niet ondersteunt.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK50958/

Antipsychotica kunnen je smaakbeleving aardig veranderen trouwens.

De reden dat mensen zoveel aankomen met olanzapine is omdat je hersenen je veel.meer belonen voor eten dan normaal. Dus lekker wordt extreem lekker. En daarmee ga je dan dus veel meer eten.

Hoe dat precies voelt weet jij beter dan ik. Ik kan slechts vinden dat de dopamine pathways feel sterker worden gestimuleerd door eten.
Eindelijk een genuanceerde reactie. Dank daarvoor.
pi_180986090
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:31 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.

Nogmaals, prima, maar dat doet wel wat af aan je kookkunst.
Nog 1 ding. Ik woon op mezelf en ik kook zelf. Als ik eten bereid op de manier hoe ik het het liefst wil hebben anderen daar niks mee te maken. Al die vreemde aannames dat ik niet kan koken? Echt, waar bemoeien jullie je mee?

Ik verkondigd mijn mening toch niet als absolute waarheid? Wat snappen mensen niet aan dit topic?
  maandag 6 augustus 2018 @ 17:46:05 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180986156
Neem je pilletjes op tijd in en kalmeer. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_180986246
quote:
12s.gif Op maandag 6 augustus 2018 17:46 schreef golfer het volgende:
Neem je pilletjes op tijd in en kalmeer. :+
Elke keer als ik terugkom op dit forum word ik strontchagrijnig van mensen die geen fuck van dingen snappen. Ik heb in dit topic geen oordeel geveld over wie dan ook, ik post slechts hoe ik eten het lekkerst vind. Het is altijd hetzelfde riedeltje hier en ik geef toe dat ik er te veel in mee ga maar wat halen mensen hier het bloed onder mijn nagels vandaan.
  maandag 6 augustus 2018 @ 17:56:37 #108
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180986335
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 17:42 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

Nog 1 ding. Ik woon op mezelf en ik kook zelf. Als ik eten bereid op de manier hoe ik het het liefst wil hebben anderen daar niks mee te maken. Al die vreemde aannames dat ik niet kan koken? Echt, waar bemoeien jullie je mee?

Ik verkondigd mijn mening toch niet als absolute waarheid? Wat snappen mensen niet aan dit topic?
JIJ vraagt hoe mensen denken over je uitspraak, ik geef daarover mijn mening.

Ik geloof echt wel dat je iets gaar krijgt en het lekker vindt, maar op basis van alle uitspraken hier denk ik dat je niet in de categorie "goede koks" valt.
Als ik een tosti warm krijg, alleen maar tosti eet en dit super lekker vind is dat hartstikke fijn voor me, maar het maakt me geen goede kok.

En als je vindt dat mensen zich hier onnodig ergens mee bemoeien en er niks mee te maken hebben, blijf dan lekker van de nieuw topic knop af.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_180986336
Acht jaar geleden hadden ze bij Lays chips besloten er voortaan 30 procent minder zout in de chips te doen. 1 grote shitstorm op internet "er zit geen smaak meer aan en ik vreet het nooit meer". Na een paar weken was iedereen er aan gewend en nu hoor je er niemand meer over.

Heb wel eens gehad dat ik ongezouten noten op tafel had gezet toen er visite langskwam. Klagen, klagen dat er geen smaak aan zat. Terwijl als je goede noten hebt de smaak juist beter tot zijn recht komt zonder zout.

Nogmaals vrijheid blijheid. Ik eet mijn eten op mijn manier en heb geen zin meer in discussie verder, zeker niet met alle persoonlijke onzin.
pi_180986357
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 17:56 schreef Fretwork het volgende:

[..]

JIJ vraagt hoe mensen denken over je uitspraak, ik geef daarover mijn mening.

Ik geloof echt wel dat je iets gaar krijgt en het lekker vindt, maar op basis van alle uitspraken hier denk ik dat je niet in de categorie "goede koks" valt.
Als ik een tosti warm krijg, alleen maar tosti eet en dit super lekker vind is dat hartstikke fijn voor me, maar het maakt me geen goede kok.

En als je vindt dat mensen zich hier onnodig ergens mee bemoeien en er niks mee te maken hebben, blijf dan lekker van de nieuw topic knop af.
Heb ik gezegd dat ik een goede kok ben? Hel, heb ik uberhaupt gezegd dat ik goed kan koken? Ben je serieus zwakzinnig of wat?
  maandag 6 augustus 2018 @ 17:59:24 #111
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180986384
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 17:58 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

Heb ik gezegd dat ik een goede kok ben? Hel, heb ik uberhaupt gezegd dat ik goed kan koken? Ben je serieus zwakzinnig of wat?
Nee, maar kennelijk was je boos over de aanname. Ik denk, het minste wat ik kan doen is die jongen een uitleg geven.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_180986430
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 17:59 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Nee, maar kennelijk was je boos over de aanname. Ik denk, het minste wat ik kan doen is die jongen een uitleg geven.
Ik ben boos omdat het altijd hetzelfde riedeltje is op dit forum. Zoals ik eerder zei het is ook mijn fout om hier te reageren, het zijn altijd dezelfde users die alles beter weten en elkaar kont likken.

Er hangt hier zo'n elitair sfeertje van users die precies weten wat je wel of niet moet eten. Zie ook de topics van Sigaartje. Ik vind het niet raar dat users uit dit forum verdwijnen.
pi_180986501
Je post iets wat 99 procent van de wereld raar vindt en dan ga je moeilijk doen als 99 van de users je raar vinden?

Bijzonder.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 6 augustus 2018 @ 18:07:28 #114
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180986524
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 18:02 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

Ik ben boos omdat het altijd hetzelfde riedeltje is op dit forum. Zoals ik eerder zei het is ook mijn fout om hier te reageren, het zijn altijd dezelfde users die alles beter weten en elkaar kont likken.

Er hangt hier zo'n elitair sfeertje van users die precies weten wat je wel of niet moet eten. Zie ook de topics van Sigaartje. Ik vind het niet raar dat users uit dit forum verdwijnen.
Persoonlijk vind ik niet dat er een elitair sfeertje hangt, maar dat kan natuurlijk je mening zijn. Volgens mij is dit een prima niveau voor een culinair forum.

En reacties zijn volgens mij niet gek als je op een culinair forum een topic opent met als strekking "Ik kook enkel met zo min mogelijk ingrediënten/kruiden omdat die je eten verpesten, wat jullie? ".
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_180986539
Punten wel gemaakt denk ik en topic blijft ontsporen. We stoppen er even mee, okee? :W
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')