abonnement Unibet Coolblue
pi_180942354
Beetje zout kan de smaak van het product ook versterken. Champignons vind ik daar een goed voorbeeld van. Zeker als ze zijn gebakken in roomboter :9~
Somebody that I used to know
pi_180942412
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 16:06 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

Vroeger deden ze dat vaak.
Okay. Dat wist ik niet. Gewoon een mopje mayo erbij 8-)
Sometimes when I close my eyes, I can't see.
pi_180942872
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 16:54 schreef Already_in_use het volgende:

[..]

Okay. Dat wist ik niet. Gewoon een mopje mayo erbij 8-)
Sterker nog, als ik vroeger bij de voetbalclub na de wedstrijd een broodje frikandel bestelde kreeg je er standaard boter bij. Ik heb dat nooit begrepen.

Wat betreft de andere reacties. Ik ben helemaal niet tegen het toevoegen van smaak maar persoonlijk wil ik het liefst zo weinig mogelijk op mijn eten. Als je bv. een lekkere biefstuk hebt gehaald bij de slager snap ik niet dat mensen er allerlei klerezooi overheen gooien.
pi_180943254
Je bent niet tegen toevoegen van smaak maar je hebt het wel over klerezooi overheen gooien.
Smaken verschillen he. Maar om het nou klerezooi te noemen....
pi_180943337
Zout zit in bijna elk voedsel. Zelfs in ijs. Anders is het volstrekt smaakloos.
Zelf gebruik ik nooit zout. Wel kruiden en specerijen. Sommigen versterken de smaak van het stukje vlees of soep of wat dan ook.
pi_180943351
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 17:34 schreef Cici het volgende:
Je bent niet tegen toevoegen van smaak maar je hebt het wel over klerezooi overheen gooien.
Smaken verschillen he. Maar om het nou klerezooi te noemen....
Ik heb het over klerezooi die ze verkopen in de supermarkt kwa gezond eten. Er is niks mis met je eten op smaak brengen.
pi_180944105
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 16:36 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

Daar verschillen we van mening. Ik heb gistermiddag drie rode paprika's gesneden en gebakken zonder iets erbij. Had ik er iets bij gedaan dan had ik de smaak verpest.
in een droge koekenpan?
wat een rare snuiter ben jij.
zelf geen zout toevoegen aan je paprika's, want dat verpest de smaak. Maar wel spinazie lekker vinden als er zout in is verwerkt. (zonder dat je het wist)
pi_180944402
Wat eet je dan elke avond? Hoe maak je een soep, pastasaus, rijstgerecht of whatever?
pi_180945272
Je kan gewoon niet koken
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 18:52:20 #35
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_180945346
Ik ben een vleesliefhebber. Ik eet mijn vlees het liefst naturel.

Als ik ergens een schijthekel aan heb zijn het wel mensen die kruiden met vlees eten in plaats van vlees met kruiden. Laatst had ik een barbecue. Lekkere kipsatétjes waren er. Ik had er echt zin in. Ik nam een hap, ZOUT! Jezus te paard. Ik vroeg zo wat het was en dan krijg je jaa dat is de marinade dat is echt lekker. Ik proef geen kip meer. Kon net zo goed varken zijn of wat dan ook.

Hetzelfde geldt trouwens voor gehakt en hamburgers. Ik vind die smaak ook gewoon lekker, beetje peper en zout erbij heerlijk. Maar als het echt volledig verzopen is in de kruiden zodat het een andere kleur heeft vind ik het niet meer te vreten.

Dus ik ben het wat dat betreft best met TS eens.
Man of Steal.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 19:02:26 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180945612
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 18:52 schreef SuperNeger het volgende:
Ik ben een vleesliefhebber. Ik eet mijn vlees het liefst naturel.

Als ik ergens een schijthekel aan heb zijn het wel mensen die kruiden met vlees eten in plaats van vlees met kruiden. Laatst had ik een barbecue. Lekkere kipsatétjes waren er. Ik had er echt zin in. Ik nam een hap, ZOUT! Jezus te paard. Ik vroeg zo wat het was en dan krijg je jaa dat is de marinade dat is echt lekker. Ik proef geen kip meer. Kon net zo goed varken zijn of wat dan ook.

Hetzelfde geldt trouwens voor gehakt en hamburgers. Ik vind die smaak ook gewoon lekker, beetje peper en zout erbij heerlijk. Maar als het echt volledig verzopen is in de kruiden zodat het een andere kleur heeft vind ik het niet meer te vreten.

Dus ik ben het wat dat betreft best met TS eens.
Dat komt, normale mensen worden schijtziek van elke dag kip of gehakt.
Waarom zou je geen kruiden mogen proeven? Waarom mogen die nooit eens shinen?
Wat heeft die kip gepresteerd dat die altijd voorrang krijgt?
Ik wil godverdomme koriander proeven!
En morgen chili!
En overmorgen nootmuskaat.
Altijd maar die kip die er bovenuit smaakt. Opzouten!
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 19:04:19 #37
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_180945677
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat komt, normale mensen worden schijtziek van elke dag kip of gehakt.
Waarom zou je geen kruiden mogen proeven? Waarom mogen die nooit eens shinen?
Wat heeft die kip gepresteerd dat die altijd voorrang krijgt?
Ik wil godverdomme koriander proeven!
En morgen chili!
En overmorgen nootmuskaat.
Altijd maar die kip die er bovenuit smaakt. Opzouten!
Ik wil gewoon de kip kunnen herdenken bij elke hap. Die lieve kip die zich heeft opgeofferd en stierf zodat ik mijn buikje kon vullen en haar eiwitten kon omzetten naar spiermassa. Lieve kip dat het was, bij elke hap die ik neem, bij elke kaakbeweging wil ik hieraan herinnerd worden godverdomme. Ik zal je nooit vergeten lieve kip van me ik hou van je :'( :'(

Als ik bladeren wil proeven dan werd ik wel vegetariër. :{w
Man of Steal.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 19:12:19 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180945893
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 19:04 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik wil gewoon de kip kunnen herdenken bij elke hap. Die lieve kip die zich heeft opgeofferd en stierf zodat ik mijn buikje kon vullen en haar eiwitten kon omzetten naar spiermassa. Lieve kip dat het was, bij elke hap die ik neem, bij elke kaakbeweging wil ik hieraan herinnerd worden godverdomme. Ik zal je nooit vergeten lieve kip van me ik hou van je :'( :'(

Als ik bladeren wil proeven dan werd ik wel vegetariër. :{w
De koriander is ook gestorven hoor.
pi_180946168
Dit topic doet mij een beetje denken aan mijn moeder. Een lieve dame die een gezonde kerel op de wereld heeft gezet. Ondanks dat wordt broccoli tot moes gekookt, de gebakken aardappels worden nooit bruin en kan ik het maar beter niet in mijn hoofd halen om te vragen of ze even een slasausje in elkaar kan improviseren. Veel verder dan suikerwater komt ze namelijk niet. Ze kan niet koken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-08-2018 19:23:44 ]
pi_180946737
Domme theorie met je oma
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 19:48:06 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180946751
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 19:22 schreef Stratotanker het volgende:
Dit topic doet mij een beetje denken aan mijn moeder. Een lieve dame die een gezonde kerel op de wereld heeft gezet. Ondanks dat wordt broccoli tot moes gekookt, de gebakken aardappels worden nooit bruin en kan ik het maar beter niet in mijn hoofd halen om te vragen of ze even een slasausje in elkaar kan improviseren. Veel verder dan suikerwater komt ze namelijk niet. Ze kan niet koken.
Probleem is waarschijnlijk dat überhaupt niemand in zijn omgeving kan koken.
Als ik moest kiezen tussen gewone kipfiltetlapjes of van die oranje, voorgemarineerde, dan had ik ook liever pure.
pi_180950108
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 18:17 schreef Myraela het volgende:
Wat eet je dan elke avond? Hoe maak je een soep, pastasaus, rijstgerecht of whatever?
Ik eet heel gevarieerd. Sinds ik twee jaar geleden bij een dietiste ben geweest ben ik zeer bewust geworden van alles wat ik binne krijg. Ik at veel te veel vlees, zout, suiker en al dat soort dingen.

Wat mensen eten moeten ze zelf weten. Ik ben geen orakel. Vrijheid blijheid.
pi_180952182
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 15:58 schreef leeell het volgende:
Zoutloos koken is echt smerig.
Dat is maar wat je gewend bent, tegenwoordig kook ik steeds minder met zout. Je went er van zelf aan, uiteindelijk proef je dat bv een aardappel smaakvol genoeg is als je het zonder zout kookt.

Als ik nu namelijk ern knor wereld gerecht eet, vind ik het echt extreem zout, terwijl ik dit een jaar of 2 geleden gewoon prima vond smaken.
pi_180954229
Topic opgeschoond. Op zich niks mis met een topic over koken zonder smaakmakers, maar svp zonder te laten ontsporen met onzinposts, TS en de rest. Alvast dank voor de medewerking! :Y)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 5 augustus 2018 @ 08:57:30 #45
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180954658
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 00:15 schreef 111210 het volgende:

[..]

Dat is maar wat je gewend bent, tegenwoordig kook ik steeds minder met zout. Je went er van zelf aan, uiteindelijk proef je dat bv een aardappel smaakvol genoeg is als je het zonder zout kookt.

Als ik nu namelijk ern knor wereld gerecht eet, vind ik het echt extreem zout, terwijl ik dit een jaar of 2 geleden gewoon prima vond smaken.
Ik kook best royaal met zout en vind die pakjes ook aan de zoute kant eerlijk gezegd.

Aan de andere kant, die zout- en suikerloze versies van bijvoorbeeld witte bonen in tomatensaus zijn ook weer niet te hachelen. Je moet gewoon een balans weten te vinden.
And so is the past
  Moderator zondag 5 augustus 2018 @ 10:22:32 #46
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180955661
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 00:15 schreef 111210 het volgende:

[..]

Dat is maar wat je gewend bent, tegenwoordig kook ik steeds minder met zout. Je went er van zelf aan, uiteindelijk proef je dat bv een aardappel smaakvol genoeg is als je het zonder zout kookt.
Ooit gehoord van osmose? Als je aardappels kookt zonder zout, worden ze smaaklozer.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_180955680
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 10:22 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ooit gehoord van osmose? Als je aardappels kookt zonder zout, worden ze smaaklozer.
ik heb nog nooit aardappelen met zout gekookt
  zondag 5 augustus 2018 @ 11:23:02 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180956644
Ik vind het oprecht sneu dat mensen zich zo gek laten maken door de gezondheidsmaffia. Eerst maakten ze mensen fobisch voor vet, nu suiker en zout. Vlees is ook al slecht. We aten in Nederland altijd al karig, maar nu nog smakeloos ook.

Koken is nu echt gedegradeerd tot voedsel warm maken. Oh wee als het ergens naar smaakt, dan zal het wel ongezond zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 05-08-2018 12:13:27 ]
  zondag 5 augustus 2018 @ 11:39:51 #49
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180956875
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het oprecht sneu dat mensen zich zo gek laten maken door de gezondheidsmaffia. Eerst maakten ze mensen fobisch voor vet, nu suiker en zout. Vlees is ook al slecht. We aten in Nederland altijd al karig, maar nu nog smakeloos ook.

Koken is nu echt gedegradeerd tot voedsel warm maken. Oh wee als het ergens naar smaakt,mdan zalmteelt wel ongezond zijn.
Jouw autocorrect heeft ook al spatjes zie ik. :D.

Maar je hebt natuurlijk 100% gelijk.
And so is the past
  zondag 5 augustus 2018 @ 12:13:42 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180957544
quote:
14s.gif Op zondag 5 augustus 2018 11:39 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Jouw autocorrect heeft ook al spatjes zie ik. :D.

Maar je hebt natuurlijk 100% gelijk.
stomme ipad ja. :o
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')