Opa is sinds 2010 dood en oma is dement en denkt dat ik een enge vent ben als ik op bezoek kom.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 15:35 schreef fespo het volgende:
je verward ingrediënten toevoegen met overbodige ingrediënten toevoegen.
doe de groetjes aan je opa en oma.
dus wel een broodje bij een frikandel?quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 15:44 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Opa is sinds 2010 dood en oma is dement en denkt dat ik een enge vent ben als ik op bezoek kom.
Maar effe serieus. Als ik bv. een broodje frikandel haal (wat ik 1x per jaar doe nu ik erover denk) dan wil ik geen saus of boter erbij hebben. Zelfde met haring, daar wil ik geen broodje bij en al helemaal geen uitjes.
Boter bij een broodje frikandel?quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 15:44 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Opa is sinds 2010 dood en oma is dement en denkt dat ik een enge vent ben als ik op bezoek kom.
Maar effe serieus. Als ik bv. een broodje frikandel haal (wat ik 1x per jaar doe nu ik erover denk) dan wil ik geen saus of boter erbij hebben. Zelfde met haring, daar wil ik geen broodje bij en al helemaal geen uitjes.
Broodje bij een frikandel vind ik lekker, ja. Zal ook wel met nostalgie te maken hebben. Toen ik vroeger op voetbal zat at je standaard een broodje frikandel.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 15:53 schreef fespo het volgende:
[..]
dus wel een broodje bij een frikandel?
Vroeger deden ze dat vaak.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:06 schreef Already_in_use het volgende:
[..]
Boter bij een broodje frikandel?
Ik denk vooral dat mensen gewend zijn geraakt aan de smaak van zout en suiker wat ze overal aan toevoegen en het daardoor vies vinden als er minder of niks in zit.quote:
Jij hoeft ook niet bij mij te eten. Dit is niet mijn eerste account en ik heb vaker je berichten gelezen.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 15:54 schreef RobinOok het volgende:
ik hoef bij jou niet te eten. Als je zelfs nog geen zout gebruikt. Brrrrrr.
Je gaat zeker ook nooit uit eten? Want dat moet je dan wel smerig vinden.
Mayo lust ik niet maar moet eerlijk zeggen dat als ik een patatje haal dat ik een goede pindasaus erbij wel lekker vind.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:07 schreef Postbus100 het volgende:
Ik vind mayo bij de patat /gebakken aardappels eerlijk gezegd ook steeds vaker de smaak verpesten. Maar ik vind het wel lekker romig erbij.
dus eigenlijk voeg je zo nu en toe van alles toequote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:13 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Mayo lust ik niet maar moet eerlijk zeggen dat als ik een patatje haal dat ik een goede pindasaus erbij wel lekker vind.
Nou ja, "van alles". Ik haal 1x per jaar een patatje en dan vraag ik er pindasaus bij. Heb zelf geen frituur.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:16 schreef fespo het volgende:
[..]
dus eigenlijk voeg je zo nu en toe van alles toe
Is het ook maar die is meestal niet zoutloos bereid, vandaar.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:20 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Nou ja, "van alles". Ik haal 1x per jaar een patatje en dan vraag ik er pindasaus bij. Heb zelf geen frituur.
Ik zal wel een vreemde eend in de bijt zijn maar ik eet ook gewoon diepvriesspinazie zonder iets erbij verder. Dat vind ik heerlijk.
ook niet zonder suiker gok ik.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:25 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Is het ook maar die is meestal niet zoutloos bereid, vandaar.
Daar verschillen we van mening. Ik heb gistermiddag drie rode paprika's gesneden en gebakken zonder iets erbij. Had ik er iets bij gedaan dan had ik de smaak verpest.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:35 schreef leeell het volgende:
Stel je niet zo aan man. Past allemaal prima in een fatsoenlijk dieet. Zolang je het een beetje gevarieerd doet hoef je echt niet zo'n spartaans kut leven te lijden met je smakeloze brij elke dag.
Okay. Dat wist ik niet. Gewoon een mopje mayo erbijquote:
Sterker nog, als ik vroeger bij de voetbalclub na de wedstrijd een broodje frikandel bestelde kreeg je er standaard boter bij. Ik heb dat nooit begrepen.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:54 schreef Already_in_use het volgende:
[..]
Okay. Dat wist ik niet. Gewoon een mopje mayo erbij
Ik heb het over klerezooi die ze verkopen in de supermarkt kwa gezond eten. Er is niks mis met je eten op smaak brengen.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 17:34 schreef Cici het volgende:
Je bent niet tegen toevoegen van smaak maar je hebt het wel over klerezooi overheen gooien.
Smaken verschillen he. Maar om het nou klerezooi te noemen....
in een droge koekenpan?quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 16:36 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Daar verschillen we van mening. Ik heb gistermiddag drie rode paprika's gesneden en gebakken zonder iets erbij. Had ik er iets bij gedaan dan had ik de smaak verpest.
Dat komt, normale mensen worden schijtziek van elke dag kip of gehakt.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 18:52 schreef SuperNeger het volgende:
Ik ben een vleesliefhebber. Ik eet mijn vlees het liefst naturel.
Als ik ergens een schijthekel aan heb zijn het wel mensen die kruiden met vlees eten in plaats van vlees met kruiden. Laatst had ik een barbecue. Lekkere kipsatétjes waren er. Ik had er echt zin in. Ik nam een hap, ZOUT! Jezus te paard. Ik vroeg zo wat het was en dan krijg je jaa dat is de marinade dat is echt lekker. Ik proef geen kip meer. Kon net zo goed varken zijn of wat dan ook.
Hetzelfde geldt trouwens voor gehakt en hamburgers. Ik vind die smaak ook gewoon lekker, beetje peper en zout erbij heerlijk. Maar als het echt volledig verzopen is in de kruiden zodat het een andere kleur heeft vind ik het niet meer te vreten.
Dus ik ben het wat dat betreft best met TS eens.
Ik wil gewoon de kip kunnen herdenken bij elke hap. Die lieve kip die zich heeft opgeofferd en stierf zodat ik mijn buikje kon vullen en haar eiwitten kon omzetten naar spiermassa. Lieve kip dat het was, bij elke hap die ik neem, bij elke kaakbeweging wil ik hieraan herinnerd worden godverdomme. Ik zal je nooit vergeten lieve kip van me ik hou van jequote:Op zaterdag 4 augustus 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat komt, normale mensen worden schijtziek van elke dag kip of gehakt.
Waarom zou je geen kruiden mogen proeven? Waarom mogen die nooit eens shinen?
Wat heeft die kip gepresteerd dat die altijd voorrang krijgt?
Ik wil godverdomme koriander proeven!
En morgen chili!
En overmorgen nootmuskaat.
Altijd maar die kip die er bovenuit smaakt. Opzouten!
De koriander is ook gestorven hoor.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 19:04 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik wil gewoon de kip kunnen herdenken bij elke hap. Die lieve kip die zich heeft opgeofferd en stierf zodat ik mijn buikje kon vullen en haar eiwitten kon omzetten naar spiermassa. Lieve kip dat het was, bij elke hap die ik neem, bij elke kaakbeweging wil ik hieraan herinnerd worden godverdomme. Ik zal je nooit vergeten lieve kip van me ik hou van je
Als ik bladeren wil proeven dan werd ik wel vegetariër.
Probleem is waarschijnlijk dat überhaupt niemand in zijn omgeving kan koken.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 19:22 schreef Stratotanker het volgende:
Dit topic doet mij een beetje denken aan mijn moeder. Een lieve dame die een gezonde kerel op de wereld heeft gezet. Ondanks dat wordt broccoli tot moes gekookt, de gebakken aardappels worden nooit bruin en kan ik het maar beter niet in mijn hoofd halen om te vragen of ze even een slasausje in elkaar kan improviseren. Veel verder dan suikerwater komt ze namelijk niet. Ze kan niet koken.
Ik eet heel gevarieerd. Sinds ik twee jaar geleden bij een dietiste ben geweest ben ik zeer bewust geworden van alles wat ik binne krijg. Ik at veel te veel vlees, zout, suiker en al dat soort dingen.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 18:17 schreef Myraela het volgende:
Wat eet je dan elke avond? Hoe maak je een soep, pastasaus, rijstgerecht of whatever?
Dat is maar wat je gewend bent, tegenwoordig kook ik steeds minder met zout. Je went er van zelf aan, uiteindelijk proef je dat bv een aardappel smaakvol genoeg is als je het zonder zout kookt.quote:
Ik kook best royaal met zout en vind die pakjes ook aan de zoute kant eerlijk gezegd.quote:Op zondag 5 augustus 2018 00:15 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is maar wat je gewend bent, tegenwoordig kook ik steeds minder met zout. Je went er van zelf aan, uiteindelijk proef je dat bv een aardappel smaakvol genoeg is als je het zonder zout kookt.
Als ik nu namelijk ern knor wereld gerecht eet, vind ik het echt extreem zout, terwijl ik dit een jaar of 2 geleden gewoon prima vond smaken.
Ooit gehoord van osmose? Als je aardappels kookt zonder zout, worden ze smaaklozer.quote:Op zondag 5 augustus 2018 00:15 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is maar wat je gewend bent, tegenwoordig kook ik steeds minder met zout. Je went er van zelf aan, uiteindelijk proef je dat bv een aardappel smaakvol genoeg is als je het zonder zout kookt.
ik heb nog nooit aardappelen met zout gekooktquote:Op zondag 5 augustus 2018 10:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ooit gehoord van osmose? Als je aardappels kookt zonder zout, worden ze smaaklozer.
Jouw autocorrect heeft ook al spatjes zie ik. .quote:Op zondag 5 augustus 2018 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het oprecht sneu dat mensen zich zo gek laten maken door de gezondheidsmaffia. Eerst maakten ze mensen fobisch voor vet, nu suiker en zout. Vlees is ook al slecht. We aten in Nederland altijd al karig, maar nu nog smakeloos ook.
Koken is nu echt gedegradeerd tot voedsel warm maken. Oh wee als het ergens naar smaakt,mdan zalmteelt wel ongezond zijn.
stomme ipad ja.quote:Op zondag 5 augustus 2018 11:39 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Jouw autocorrect heeft ook al spatjes zie ik. .
Maar je hebt natuurlijk 100% gelijk.
Aziaten gooien altijd zoveel door hun eten en het is is lekkerquote:Op zondag 5 augustus 2018 12:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik snap echt niet waarom je 99,9% van wat de wereld aan voedingsmiddelen te bieden heeft zou bestempelen als per definitie verpestend voor je eten.
Om verdrietig van te worden. Geen knoflook, komijn, peterselie, citroensap
Terwijl msg volstaat. .quote:Op zondag 5 augustus 2018 15:39 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Aziaten gooien altijd zoveel door hun eten en het is is lekker
Gezondheid gaat het me niet om. Het is puur een kwestie van smaak. Als ik kookprogramma´s kijk denk gvd allemaal onnodige zooi die ze toevoegen. Ik zeg niet dat ik het niet lust of niet lekker kan vinden. Maar wel dat ik het lekkerder vind zonder dingen erbij.quote:Op zondag 5 augustus 2018 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het oprecht sneu dat mensen zich zo gek laten maken door de gezondheidsmaffia. Eerst maakten ze mensen fobisch voor vet, nu suiker en zout. Vlees is ook al slecht. We aten in Nederland altijd al karig, maar nu nog smakeloos ook.
Koken is nu echt gedegradeerd tot voedsel warm maken. Oh wee als het ergens naar smaakt, dan zal het wel ongezond zijn.
Bah. Bij een goed stuk vlees kan ik er nog inkomen maar een frikandel.quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 15:44 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Opa is sinds 2010 dood en oma is dement en denkt dat ik een enge vent ben als ik op bezoek kom.
Maar effe serieus. Als ik bv. een broodje frikandel haal (wat ik 1x per jaar doe nu ik erover denk) dan wil ik geen saus of boter erbij hebben. Zelfde met haring, daar wil ik geen broodje bij en al helemaal geen uitjes.
Is allemaal smaak he.quote:Op zondag 5 augustus 2018 18:52 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Bah. Bij een goed stuk vlees kan ik er nog inkomen maar een frikandel.
Genoeg geprobeerd, maar niet te vreten zonder peper en zout. We in echte boter gebakken en niet in rommel met bijsmaak als Croma.quote:Op zondag 5 augustus 2018 18:54 schreef -Ondskapt- het volgende:
Ik ga hier verder niet over door zoals gisteravond. Maar zou mensen toch willen aanraden om eens een goede biefstuk bij de slager te halen zonder na het bakken kruiden, zout, peper of wat dan ook erbij te doen. De smaak van zichzelf is al heerlijk.
Wel eens gehad als ik vergeten was zout erover te gooienquote:Op zondag 5 augustus 2018 18:54 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Is allemaal smaak he.
Ik ga hier verder niet over door zoals gisteravond. Maar zou mensen toch willen aanraden om eens een goede biefstuk bij de slager te halen zonder na het bakken kruiden, zout, peper of wat dan ook erbij te doen. De smaak van zichzelf is al heerlijk.
(ik zeg niet dat het moet voordat er weer een shitstorm ontstaat maar probeer het eens)
Ergens zal je misschien wel een punt hebben, met mooie producten alleen vind ik een frikandel weer een anti-voorbeeld.quote:Op zondag 5 augustus 2018 18:54 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Is allemaal smaak he.
Ik ga hier verder niet over door zoals gisteravond. Maar zou mensen toch willen aanraden om eens een goede biefstuk bij de slager te halen zonder na het bakken kruiden, zout, peper of wat dan ook erbij te doen. De smaak van zichzelf is al heerlijk.
(ik zeg niet dat het moet voordat er weer een shitstorm ontstaat maar probeer het eens)
Doe je wel boter op een frikandelbroodje?quote:
Ik doe bijna nooit boter op mijn brood. Sorry!quote:Op maandag 6 augustus 2018 00:29 schreef Sardu het volgende:
[..]
Doe je wel boter op een frikandelbroodje?
Ik zou bv nooit saus over mijn biefstuk gooien zout en peper is primaquote:Op maandag 6 augustus 2018 00:21 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ergens zal je misschien wel een punt hebben, met mooie producten alleen vind ik een frikandel weer een anti-voorbeeld.
Ah vind ik wel lekker. Geen mayo maar even wat rode wijn ui en mosterd in de pan waarin je biefstuk hebt gebakken vind ik lekker.quote:Op maandag 6 augustus 2018 00:34 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik zou bv nooit saus over mijn biefstuk gooien zout en peper is prima
tenzij ik ergens zou eten en het is een schoenzool
Hahahaha. Jij bent ook niet helemaal goed wijs.quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Vlees gebakken zonder zout is per definitie minder lekker dan vlees gebakken met zout. Dat is niet eens een kwestie van smaak, dat is een aantoonbaar, bewijsbaar feit.
Zou kunnen, maar voor mij zit er genoeg smaak aan aardapels als ik ze zo kookquote:Op zondag 5 augustus 2018 10:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ooit gehoord van osmose? Als je aardappels kookt zonder zout, worden ze smaaklozer.
dquote:Op maandag 6 augustus 2018 07:00 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Hahahaha. Jij bent ook niet helemaal goed wijs.
Ga jij nou voor andere mensen bepalen wat zij lekker vinden? 😂
Waarom was je te dik en at je teveel zout en suiker dan?quote:Op zondag 5 augustus 2018 18:48 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Gezondheid gaat het me niet om. Het is puur een kwestie van smaak. Als ik kookprogramma´s kijk denk gvd allemaal onnodige zooi die ze toevoegen. Ik zeg niet dat ik het niet lust of niet lekker kan vinden. Maar wel dat ik het lekkerder vind zonder dingen erbij.
Op de middelbare school at ik altijd bruin brood zonder iets er op en een fles water. De opmerkingen die ik kreeg `daar zit toch geen smaak aan´ en ´waarom zit er geen smaakje in je drinken´. Wel, omdat ik het op die manier lekker vind? Waar bemoeien mensen zich mee?
Ik ben mijn hele leven zeer slank geweest totdat ik Olanzapine (anti-psychotica) ging slikken. De meest mensen die die pillen slikken komen binnen 1 jaar tientallen kilo's aan. Bij mij was het - gelukkig - niet zo erg. Maar wel een tijd te dik geweest. Zit nu weer op een gezond gewicht sinds ik let op wat ik eet.quote:Op maandag 6 augustus 2018 11:02 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Waarom was je te dik en at je teveel zout en suiker dan?
Dat is geen feit. Iedereen heeft een andere smaak en voorkeur. Het lijkt er op dat jij er niet mee om kan gaan dat ik op een andere manier van eten hou dan jij.quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Vlees gebakken zonder zout is per definitie minder lekker dan vlees gebakken met zout. Dat is niet eens een kwestie van smaak, dat is een aantoonbaar, bewijsbaar feit.
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Genoeg geprobeerd, maar niet te vreten zonder peper en zout. We in echte boter gebakken en niet in rommel met bijsmaak als Croma.
Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Vlees gebakken zonder zout is per definitie minder lekker dan vlees gebakken met zout. Dat is niet eens een kwestie van smaak, dat is een aantoonbaar, bewijsbaar feit.
Prima kwaliteit biefstuk, zelfs Wagyu-beef is zonder zout en peper niet te hachelen.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
Dan verschillen we van mening, prima. Ik geef niks om zout en peper.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Prima kwaliteit biefstuk, zelfs Wagyu-beef is zonder zout en peper niet te hachelen.
Haar mening is de absolute waarheid.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?
Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?
Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.
Moeilijker zal het worden om vast te stellen hoeveel zout. Dat zal van persoonlijke en culturele voorkeuren afhangen.
En jij hebt moeite met begrijpend lezen?quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:50 schreef -Ondskapt- het volgende:
Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.
Het is geen smaken camoufleren, het is juist smaken versterken. Je kan je haring trouwens wel zonder ui eten, maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is geen smaken camoufleren, het is juist smaken versterken. Je kan je haring trouwens wel zonder ui eten, maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.
Sure.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:50 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.
quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:55 schreef Myraela het volgende:
maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.
1. Ui heeft zelf aardig veel smaak en kan daadwerkelijk smaak maskeren met de heftige rauwe uiensmaak.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
Zelfde met haring. Ik snap niet dat mensen vaak uitjes erbij willen. Verpest de hele smaak van een goede haring.
Ik denk eerder dat TS zijn smaakpapillen totaal niet ontwikkeld zijnquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:12 schreef Fretwork het volgende:
TS kan dus niet zo goed koken, is ook allemaal prima. Persoonlijk zou ik er gewoon niet zo interessant over proberen te doen op een forum.
Daarom denk ik dat hij niet kan koken. Kan hij ingrediënten gaar krijgen, vast wel, maar of hij daardoor kan koken, nee.quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:13 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik denk eerder dat TS zijn smaakpapillen totaal niet ontwikkeld zijn
quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:14 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Daarom denk ik dat hij niet kan koken. Kan hij ingrediënten gaar krijgen, vast wel, maar of hij daardoor kan koken, nee.
Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:18 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat er een hele bak zout op moet maar een beetje is al genoeg om smaken te versterken. Kijk naar recepten met chocolade(zoet) waar je een snufje zout in gooit om het nog lekkerder te maken
Ah ja naar grote waarschijnlijkheid wel dan ja. Moet zeggen dat ik volgens mij nooit biefstuk zonder zout geprobeerd heb.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.
Moeilijker zal het worden om vast te stellen hoeveel zout. Dat zal van persoonlijke en culturele voorkeuren afhangen.
Dat sowiesoquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:31 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.
Nogmaals, prima, maar dat doet wel wat af aan je kookkunst.
moet je er een volgende keer ook wat rode peper bij doen, weet je helemaal niet wat je overkomtquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik at ooit in een restaurant een toetje: 3x mango op een verschillende manier. Er zat een blaadje munt bij. Die liet ik eerst links liggen (is toch maar garnering, lekker belangrijk) en at het toetje op. Mijn broer vroeg: waarom eet je dat blaadje munt niet? Die hoort er ook bij. Ik : mwah, lijkt me niet zo lekker. Maar toen toch maar gegeten op aanraden van mijn broer. Oef, wat een aanvulling! Werd helemaal omver geblazen door de smaaksensatie, echt. Die mango alleen was eigenlijk te zoet en saai, die munt gaf de zoete smaak echt een tegenwicht. Nog nooit zo sterk ervaren als bij dat gerecht.
Kortom : kruiden kunnen zeker wel wat toevoegen.
Bang dat de scherpte van de peper mijn smaakzintuig lamlegtquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:43 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
moet je er een volgende keer ook wat rode peper bij doen, weet je helemaal niet wat je overkomt
Limoenrasp dan!quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:45 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Bang dat de scherpte van de peper mijn smaakzintuig lamlegt
Wat snap je niet aan het idee van smaak? Al vind 99,99 procent iets lekkerder, dan is het nog geen vaststaand feit dat het lekkerder is en zeker niet wetenschappelijk. Je kan kwa smaak niet spreken over feiten.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:54 schreef golfer het volgende:
[..]
En jij hebt moeite met begrijpend lezen?
Wat snap je niet aan: "Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden."
Wat is met die statistiek of dat onderzoek mis?
Eindelijk een genuanceerde reactie. Dank daarvoor.quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:12 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
1. Ui heeft zelf aardig veel smaak en kan daadwerkelijk smaak maskeren met de heftige rauwe uiensmaak.
2. Zout is een smaakversterker met een eigen basissmaak. We hebben er aparte receptoren voor in onze mond. Dit komt omdat natrium in de natuur redelijk zeldzaam is, behalve aan zee. Kalium, daar zitten planten vol mee, dat smaakt ook enigzins zout, maar ook een beetje bitter (vinden we minder lekker).
3. Je went aan zoutgehaltes, dus als je zoutloos eet, dan vind je iets met een kleine hoeveelheid Out al aardig zout.
4. Bijna iedereen vindt een beetje zout lekker, dit vanwege die receptoren en de smaakversterkers werking. In de praktijk kun je dus best stellen dat mensen eten met een beetje zout lekkerder vinden. Is ook best wat onderzoek naar gedaan. Net zoals iedereen chips met smaakversterkers lekkerder vindt. Pringles zijn zo lekker door de ribonucleotides die worden toegevoegd.
Je kunt de smaak van biefstuk niet echt camoufleren met zout. Voor jou kan een lage dosis zout wellicht ook al een sterk effect geven. Daarom valt het jou op, anderen niet (meer). Of iets te zout is, heeft te maken waaraan je gewend bent. Maar over het algemeen vinden mensen een dosis zout in het eten dus lekker.
Ik ben het trouwens niet eens dat biefstuk zonder zout vies is ofzo. Goed vlees is ook zonder zout of met weinig zout lekker. Echter ook ik houd van een tikje zout erop, niet te veel overigens, want ik ben blijkbaar een gevoelige 'proever'. Geldt ook voor andere smaken.
Uiteraard gaan enkelen hier er met gestrekt been in, omdat ze nu eenmaal niet anders kunnen. Beetje jammer, ben ik wel met je eens.
Maar zelf neem.je een aardig extreme stelling in, die de wetenschap niet ondersteunt.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK50958/
Antipsychotica kunnen je smaakbeleving aardig veranderen trouwens.
De reden dat mensen zoveel aankomen met olanzapine is omdat je hersenen je veel.meer belonen voor eten dan normaal. Dus lekker wordt extreem lekker. En daarmee ga je dan dus veel meer eten.
Hoe dat precies voelt weet jij beter dan ik. Ik kan slechts vinden dat de dopamine pathways feel sterker worden gestimuleerd door eten.
Nog 1 ding. Ik woon op mezelf en ik kook zelf. Als ik eten bereid op de manier hoe ik het het liefst wil hebben anderen daar niks mee te maken. Al die vreemde aannames dat ik niet kan koken? Echt, waar bemoeien jullie je mee?quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:31 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.
Nogmaals, prima, maar dat doet wel wat af aan je kookkunst.
Elke keer als ik terugkom op dit forum word ik strontchagrijnig van mensen die geen fuck van dingen snappen. Ik heb in dit topic geen oordeel geveld over wie dan ook, ik post slechts hoe ik eten het lekkerst vind. Het is altijd hetzelfde riedeltje hier en ik geef toe dat ik er te veel in mee ga maar wat halen mensen hier het bloed onder mijn nagels vandaan.quote:Op maandag 6 augustus 2018 17:46 schreef golfer het volgende:
Neem je pilletjes op tijd in en kalmeer.
JIJ vraagt hoe mensen denken over je uitspraak, ik geef daarover mijn mening.quote:Op maandag 6 augustus 2018 17:42 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Nog 1 ding. Ik woon op mezelf en ik kook zelf. Als ik eten bereid op de manier hoe ik het het liefst wil hebben anderen daar niks mee te maken. Al die vreemde aannames dat ik niet kan koken? Echt, waar bemoeien jullie je mee?
Ik verkondigd mijn mening toch niet als absolute waarheid? Wat snappen mensen niet aan dit topic?
Heb ik gezegd dat ik een goede kok ben? Hel, heb ik uberhaupt gezegd dat ik goed kan koken? Ben je serieus zwakzinnig of wat?quote:Op maandag 6 augustus 2018 17:56 schreef Fretwork het volgende:
[..]
JIJ vraagt hoe mensen denken over je uitspraak, ik geef daarover mijn mening.
Ik geloof echt wel dat je iets gaar krijgt en het lekker vindt, maar op basis van alle uitspraken hier denk ik dat je niet in de categorie "goede koks" valt.
Als ik een tosti warm krijg, alleen maar tosti eet en dit super lekker vind is dat hartstikke fijn voor me, maar het maakt me geen goede kok.
En als je vindt dat mensen zich hier onnodig ergens mee bemoeien en er niks mee te maken hebben, blijf dan lekker van de nieuw topic knop af.
Nee, maar kennelijk was je boos over de aanname. Ik denk, het minste wat ik kan doen is die jongen een uitleg geven.quote:Op maandag 6 augustus 2018 17:58 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Heb ik gezegd dat ik een goede kok ben? Hel, heb ik uberhaupt gezegd dat ik goed kan koken? Ben je serieus zwakzinnig of wat?
Ik ben boos omdat het altijd hetzelfde riedeltje is op dit forum. Zoals ik eerder zei het is ook mijn fout om hier te reageren, het zijn altijd dezelfde users die alles beter weten en elkaar kont likken.quote:Op maandag 6 augustus 2018 17:59 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Nee, maar kennelijk was je boos over de aanname. Ik denk, het minste wat ik kan doen is die jongen een uitleg geven.
Persoonlijk vind ik niet dat er een elitair sfeertje hangt, maar dat kan natuurlijk je mening zijn. Volgens mij is dit een prima niveau voor een culinair forum.quote:Op maandag 6 augustus 2018 18:02 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Ik ben boos omdat het altijd hetzelfde riedeltje is op dit forum. Zoals ik eerder zei het is ook mijn fout om hier te reageren, het zijn altijd dezelfde users die alles beter weten en elkaar kont likken.
Er hangt hier zo'n elitair sfeertje van users die precies weten wat je wel of niet moet eten. Zie ook de topics van Sigaartje. Ik vind het niet raar dat users uit dit forum verdwijnen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |