FOK!forum / Tour de France 2019 / [Etappe 8] Dreux - Amiens #2 Sprinten op Quatorze Juillet
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:16
Etappe 8: Dreux - Amiens Métropole, 181 km

De langste rit van deze Tour was ontzettend kut. Je bent al snel geneigd om iets milder te worden vanwege de uitslag, maar we mogen de waarheid niet ontkennen. Het was niet om aan te gluren. Een vreselijke rit. Na de neutralisatie had niemand zin om in de aanval te gaan. De renners reden verschrikkelijk traag en alleen de mannen van Wanty hadden er een beetje zin in. Eerst Yoann Offredo, maar die stopte er al snel weer mee. Thomas Degand hield het iets langer vol, maar ook hij was er na een tijd wel klaar mee. Daarna kregen we zowaar tien minuten koers, omdat een aantal sprintersploegen een mannetje in de aanval stuurden. Lotto Jumbo stuurde kindsoldaat Tolhoek richting het slagveld, maar bij het verlaten van de loopgraven sneuvelde hij meteen. Daarom moest er door Paultje Martens en Robert Gesink op kop worden gereden om het gat op een groep met onder meer Lampaert en Naesen weer dicht te rijden. Dat lukte en daarna viel het helemaal stil. Er gebeurde heel lang niets, tot Offredo zich weer eens niet kon bedwingen. Hij heeft een behoorlijk lange tijd in het eentje voor het peloton gereden. Had het praktisch nut? Nee. Toen het een beetje begon te waaien en die wind ook nog gunstig stond kregen we heel kort een aanzet tot waaiervorming. Het was vijf minuten spannend, maar daarna was het klaar. Offredo werd weer ingerekend en er werd weer een tijd stapvoets gereden. Tot Laurent Pichon in de aanval ging. Ook hij mocht een tijdje in z'n eentje zwemmen voor het peloton. De sponsor zal blij zijn, de rest van de wereld niet. Op 40 kilometer van het eind zou het terrein open worden en zou er een grote kans op waaiers zijn, maar de wind stond verkeerd. Dus reden we met een slakkengangetje richting de finish. Pichon werd ingehaald en verder gebeurde er tot een paar kilometer voor het eind niets. Daarna kwamen de sprinttreintjes natuurlijk naar voren en die van Lotto Djumbo was alweer ontspoord voor de sprint goed en wel begon. Groenewegen had alleen Roosen nog en die raakte hij ook nog eens kwijt. Eigenlijk ging alles dus weer mis, maar Groenewegen had nu wel power in de benen. En dus liet hij zien wat hij het hele jaar al laat zien. Hij snelde iedereen voorbij en won met overmacht. Knappe sprint. Maar laten we verder niet doen alsof de ploed goed werk leverde. Dit is puur de klasse van Groenewegen en niets anders. Hoe dan ook, weer een Nederlandse overwinning. Ooit duurde het enkele jaren voor er weer wat te juichen viel voor het vlaggetjesvolk, nu is het ieder jaar wel een paar keer raak. Daags na de overwinning van Groenewegen gaan we het tweede weekend in met weer een vlakke rit. Hoera!

tour-de-france-2018-stage-8-map-720a631f54.jpg
37feb

Parijs is nog ver, zeggen de renners vaak. Meestal klopt dat ook, vanuit de Alpen of de Pyreneeën is het nog wel een eindje fietsen tot in Parijs. Tijdens deze rit klopt de uitspraak alleen niet helemaal, want de startplaats van deze etappe ligt op een kilometer of 80 van Parijs. We bevinden ons in Dreux, een stad met 31.000 inwoners, in de Eure-et-Loir, op een kilometer of 30 van Chartres. Chartres en Dreux zijn toevallig ook de twee grootste gemeenten van de Eure-et-Loir. Niet echt een dichtbevolkt departement dus. Voor de Tour ook geen bijzonder interessant departement. In Chartres was men dan wel al een paar keer eerder, maar Dreux heeft nog nooit deel uitgemaakt van dit hele circus. Een debutant, jawel. Toch heeft men hier wel enige affiniteit met het wielrennen, ondanks het feit dat de Tour nog nooit is gepasseerd. Er zijn twee wielerclubs en in 2016 begon Parijs-Tours in Dreux. Daarnaast heeft men wel eens de Tour de l'Avenir mogen verwelkomen, in 2009. Julien Berard wist toen in de straten van deze stad te winnen voor latere eindwinnaar Romain Sicard. Dreux is in principe ook een industriestadje, we bevinden ons nog steeds in het pillendraaierscentrum van Frankrijk. Daarnaast maken ze hier thee, Dammann Freres om precies te zijn. Nooit van gehoord, maar dat ligt vast aan mij. De inwoners van Dreux zijn over het algemeen wat minder sympathiek, want Dreux staat in de Franse politiek bekend als het plaatsje waar Front National voor de eerste keer een grote overwinning genoot. Dit gebeurde in 1983, toen zij 17% van de stemmen won in de gemeenteraadsverkiezingen van Dreux. He bah. Gelukkig hebben ze er nog wel een mooie kerk.

dde_sau_aat_sig_Dreux_eglise_st__pierre_cle023bd8.jpg

Vanuit Dreux rijden we naar het noorden. Er volgt eerst weer een heel stuk dat neutraliseerd is, pas buiten de stad begint de rit echt. Over een kaarsrechte en vlakke weg fietsen we richting Anet, waar een kasteel staat. Best een potsierlijk gebouw. Buiten Anet komen we langs de Eure te fietsen en in het dal van deze rivier zijn de wegen vlak. Af en toe een paar bochten als we door wat dorpjes rijden, maar het gaat toch vooral heel veel rechtdoor. We rijden ook voornamelijk door bosachtige bieden, dus er gaat hier helemaal niets gebeuren. In gestrekte draf richting Pacy-sur-Eure, waar we de rivier even achter ons laten en daarom krijgen we gelijk te maken met een kort klimmetje. Over een kaarsrechte weg gaat het twee kilometer naar boven aan 4,3% gemiddeld. Dit bultje van de vierde categorie draagt de naam Côte de Pacy-sur-Eure. Is over nagedacht. Na 35 kilometer komen we daar boven en vervolgens rijden de renners een kleine tien kilometer over een plateau. Af en toe is het een beetje open op dit plateau, maar er staan ook behoorlijk wat bomen langs de kant van de weg. Op een paar rotondes na komen we verder bijzonder weinig tegen. Rechtdoor richtin Vernon, een dorpje aan de Seine. Omdat dit dorp aan de rivier ligt volgt er wel een korte afdaling, maar de weg is hier enorm breed en er zijn maar weinig lastige bochten. In Vernon zelf is het wel flink wat draaien en keren, waarna we over de Seine rijden. Aan de andere kant van de Seine komen we vervolgens een kasteeltje tegen, en een oude molen die op een ietwat opvallende manier in elkaar is geknutseld. We noteren kilometer 48. Vernon is overigens een stadje met een grote Malinese gemeenschap, blijkbaar. Dat levert de nodige goede voetballers op, waaronder Ousmane Dembélé. Al denkt Didier Deschamps daar duidelijk anders over.

fixedw_large_4x.jpg

Voorbij Vernon rijden we 20 kilometer langs de oevers van de Seine. Best een grote rivier, met best een flinke vallei. Het is dus vlak. De weg is onbeschut, je ziet alleen maar akkers. Af en toe een klein dorpje, maar met name open terrein. De wind zou hier eventueel z'n ding kunnen doen, maar laten we daar maar niet meer op hopen. Als niemand er rekening mee houdt gebeurt er pas wat. Halverwege dit stuk van 20 kilometer snijden we even een stukje af en verlaten we de Seine, waardoor de weg ook meteen een kilometer omhoog loopt, door een bos. Het is toch weer niet helemaal vlak, al heb je op basis van het profiel al snel de neiging om te zeggen van wel. Buiten dit bos keren we snel weer terug naar de Seine voor nog een aantal kilometer door open velden. Dit blijft duren tot Les Andelys, na 66 kilometer. In dit dorpje, waar we nog een kicken kasteel tegenkomen slaan we rechtsaf en laten we de Seine definitief achter ons. Meteen begint de weg omhoog te lopen. We krijgen te maken met een officieel klimmetje, de Côte de Feuquerolles. Klimmetje van de vierde categorie, 2,3 kilometer aan 4,3%. Op de behoorlijk gelijkmatige klim is de weg breed. Op de top komen we terecht op een plateau waar het terrein volledig open is. Over behoorlijk rechte wegen gaat het vervolgens verder naar de tussensprint. Er is nu echt weinig te beleven. In een van de spaarzame dorpjes die we passeren af en toe een rotonde, maar verder rechte wegen door een agrarisch landschap. Af en toe een miniem hoogteverschilletje maar de tering wat hebben ze nu weer voor een rit in elkaar gedraaid. De tussensprint komt dan uiteindelijk na 86 kilometer in het gehucht La Neuve-Grange. Daar valt geen hol te beleven. Totaal geen inspirerende omgeving, alleen de wind kan dit zooitje ongeregeld redden. Daarom blik ik nog maar even terug op Les Andelys, want daar is de omgeving wel inspirerend.

Les-Andelys-(France).jpg

Wordt het na de tussensprint wel leuk? Nee, natuurlijk niet. Het is de Tour. Vijf kilometer volledig rechtdoor over een vlakke weg tussen de akkers. Even verderop rijden we door Bézu-la-Fôret, waar het even kort naar beneden gaat. Paar bochtjes enzo, maar niet iets waar we wakker van moeten liggen. Vervolgens rijden we door een mooi bos, prachtig. Buiten het bos gaat het dan weer een aantal kilometer volledig rechtdoor langs open vlaktes. Na een kilometer of 96 rijden we langs Montrony en hier gaat de weg even een paar kilometer licht omhoog. Aan het eind van dit klimmetje volgt er een afdaling en tijdens deze afdaling komen we de eerste echte haarspeldbocht van deze Tour tegen, jawel. Op die bocht na stelt het verder niets voor en zo rijden we na 106 kilometer door Gournay-en-Bray. In dit dorpje is het wat draaien en keren maar daarna gaat het weer ouderwets tien kilometer rechtdoor door open velden. We volgen een brede, doorgaande weg. Daar komt na 117 kilometer verandering in, want dan slaan we linksaf en komen we op een wat smallere weg terecht. Deze weg brengt ons naar het piepkleine dorpje Gerbenoy. In dit dorpje wonen amper 100 mensen. Waarom rijden we dan in jozefsnaam door dit dorp? Nou, omdat het een van de mooiste dorpjes van Frankrijk is. Volgens een of andere verkiezing dan, dat heb ik niet zelf verzonnen. Gerbenoy bestaat uit een kasteeltje, een oude poort, talloze vakwerkhuisjes en rozen. In de zomer bloeien hier bij zo'n beetje ieder huis rozen, waardoor je blijkbaar last hebt van een bedwelmende geur. De renners rijden dwars door het dorpje en komen zo langs alle vakwerkhuisjes. Bovendien zien het kasteel en de tuinen van het kasteel liggen. Die tuinen zijn ook nog wel de moeite waard. Een of andere Franse schilder heeft hier blijkbaar gewoond, die tuinen in elkaar geflanst en er daarna schilderijen van gemaakt. Daardoor is dit dorpje een populaire toeristische bestemming geworden. Enzovoort.

Gerberoy.jpg
straatje-gerberoy-frankrijk-cc-isamiga76.jpg

Nu de toeristische afdeling van de Oise, want daar zijn we inmiddels, een moment van glorie heeft gehad trekken we verder richting Amiens. Buiten Gerbenoy is het nog een kilometer of 60 tot de finish. Over een smal en bochtig weggetje rijden we terug naar de grote weg en terwijl we dat doen rijden we ook nog even door het gehucht Lachapelle-sous-Gerberoy, waar we langs de kant van de weg ook nog op een best wel fraai châteautje stuiten. Paar listige bochtjes in dit gehucht en ook buiten het gehucht, als weer terechtkomen op een doorgaande weg. Hier naar rechts en even verderop meteen naar links, waarna het een kilometer omhoog gaat aan 4%. Ja, het is weer straffe kost vandaag. Vervolgens is het een kilometer of vijf zo goed als vlak, terwijl we weer over het platteland rijden. Daarna komen we een dorpje tegen en dat dorpje ligt wat lager, waardoor er een korte afdaling volgt met één lange bocht. Op die bocht na valt er niet veel te beleven in Marseille-en-Beauvaisis. Paar bochtjes en daarna gaat het buiten de stad weer anderhalve kilometer omhoog aan een procentje of vijf. Dat is voorlopig wel het laatste klimmetje. Op de top gaat het acht kilometer rechtdoor over een brede weg door een open gebied, tot we op 43 kilometer van de aankomst door Crèvecoeur-le-Grand rijden. In dit dorpje met een knus centrumpje liggen wat bochten en bij de laatste bocht gaan we naar links, waarna we koers zetten richting het noorden. Het gaat nu weer een aantal kilometer zo goed als rechtdoor, over een licht dalende weg. Terrein blijft open, maar we hebben al afgesproken dat we daar niet veel van gaan verwachten. Op 36 kilometer van de streep rijden we door Catheux en hier is er een bocht naar rechts, waarna we weer op wat glooiender terrein terechtkomen. Paar keer op en af nog, maar het valt al bij al best mee. Terrein is ook weer wat meer beschut en zo komen we even verderop uit bij Fontaine-Bonnelaeu. Van dit dorp gaat het rechtdoor tot aan Croissy-sur-Celle, hier passeren we op 29 kilometer van het eind. Paar bochtjes hier en buiten het dorp een klein knikje naar boven. Vervolgens gaat het een kilometer of acht zo goed als rechtdoor tot aan de bonussprint (beste experiment ooit) door open velden. Eén dorpje tussendoor en ook één rotonde, maar verder heeft de wind hier vrij spel. Bonussprintje, buiten Loeuilly, vindt plaats op 20 kilometer van het eind. Zijn trouwens allemaal kleine dorpjes met 200 inwoners ofzo. De laatste plaats van enige betekenis was Crevecoeur-le-Grand.

ob_fdb361_a-cre-vecoeur.jpg

Na de bonussprint gaat het eigenlijk volledig rechtdoor tot aan de buitenrand van finishplaats Amiens. Eerste obstakel komt pas op een kilometer of negen van het eind en dat is een rotonde. In de 11 tussenliggende kilometers gaat het dus voornamelijk rechtdoor over een weg die af en toe een beetje golft. Terrein blijft volledig open, dus als er wind is... Nouja, je kent de hele riedel ondertussen wel. Op een kilometer of 10 van de finish rijden we nog wel onder een viaduct door en hier loopt de weg even kort omhoog, maar op dat puntje na is het dus behoorlijk vanzelfsprekend allemaal. Even verderop rijden de coureurs onder een tweede viaduct door en ook daar loopt de weg nog even licht omhoog. Vervolgens komen ze die rotonde op negen kilometer van het eind tegen. Brede rotonde wel. Hierna gaat het wel drie kilometer zo goed als rechtdoor over een vlake, brede en beschutte weg. Wel nog een rotonde op zeven kilometer van het eind, maar daar hoeft niet echt gestuurd te worden. Op iets minder van zes kilometer van de streep volgt er dan een scherpe bocht naar rechts, waarna de renners ongeveer twee kilometer rechtdoor over de brede ringweg van Amiens rijden. We rijden hier wel even onder een viaduct door, eerst een korte duik naar beneden en dan weer omhoog. Op vier kilometer van de streep ligt er dan weer een scherpe bocht naar links in het parcours. Hier gaat het een kilometer rechtdoor in dalende lijn, waarna de renners uitkomen bij een ovalen rotonde die aan de rechterkant genomen moet worden. Aan het eind van deze rotonde volgt dan volgende scherpe bocht naar rechts, gevolgd door een flauwe naar links. We rijden daarna langs het futuristische station van Amiens over een rechte weg die nog steeds licht naar beneden loopt. Op twee kilometer van de streep volgt er dan weer een bocht, ditmaal een scherpe naar links. Daarna gaat het ongeveer anderhalve kilometer rechtdoor. We rijden nu over een weg die in een korte tijd een aantal keer een andere naam krijgt, maar een van die namen is de Rue Vanmarcke. Sep heeft blijkbaar indruk gemaakt in Amiens. Ondertussen rijden we ook nog een 50-tal meter over een soort van kasseien, de wegenbouwers in Amiens gaan een beetje willekeurig te werk. Buiten dat ligt er gewoon prima asfalt. Op 600 meter van de streep komen de renners dan uit bij de laatste rotonde van de dag, waar ze naar links moeten. In de laatste meters van de rit gaat het volledig rechtdoor. Het loopt heel miniem omhoog, maar zeker in vergelijking met de afgelopen sprints is dit gewoon een vlakke sprint.

MjHV406.png
bbd16

Amiens is een stad met 133.000 inwoners in de Somme. Een stad met een rijke geschiedenis. Ook een rijke Tourgeschiedenis, het wordt de 13e keer dat de karavaan hier passeert. In het verleden hebben grote namen gewonnen in Amiens, zoals Mario Cipollini, Marino Basso en Rudi Altig. Ook Johan Bruyneel won ooit in Amiens, hoe zou het ondertussen met hem gaan? Verder is Amiens een stad die mensen die André heten gunstig gezind is. In 1932 won André Leducq in de straten van Amiens, in 1964 André Darrigade en bij de laatste aankomst in Amiens, in 2015, ging de zege naar André Greipel. We zijn dus niet lang weggeweest uit Amiens. Drie jaar na dato weer een nieuwe massasprint in de straten van deze universiteitsstad. 30.000 studenten, behoorlijk aantal. Verder is Amiens ook een industriestad, waar ze het van oudsher vooral van de textielindustrie moesten hebben. Dat we op de Franse feestdag, Quatorze Juillet, naar Amiens trekken zou zomaar te maken kunnen hebben met het feit dat Emmanuel Macron hier geboren is. Hij groeide hier ook op, al werd hij na een tijd wel door zijn ouders naar Parijs gestuurd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het feit dat hij nu de president van Frankrijk is. Een andere bekende Fransoos die te linken valt aan Amiens is de schrijvers Jules Verne, die leefde hier jarenlang. Amiens heeft ook wat bekende sporters voortgebracht. Vooral een aantal wielrenners. Franck Perque bijvoorbeeld, een baanwielrenner die ooit nog wereldkampioen puntenkoers werd. Iets bekender is Philippe Gaumont, de boezemvriend van Frank Vandenbroucke. Eigenlijk de persoon die min of meer verantwoordelijk wordt gehouden voor het mislukken van de carrière en het leven van VDB. Gaumont leefde totaal niet voor zijn sport, gooide alles naar binnen wat hij tegenkwam en die losbandigheid sloeg over op Vandenbroucke. Beide jongens kregen het daarom niet voor elkaar om iets van hun carrière te maken. Gaumont won nog wel ooit Gent-Wevelgem, maar zijn palmares had groter moeten zijn. Na zijn carrière runde hij nog een tijd een café in Amiens, dat klinkt wel logisch eigenlijk. In 2013 betaalde hij waarschijnlijk de tol voor zijn levensstijl. Een hartaanval werd hem op 40-jarige leeftijd fataal. Om het wat luchtiger af te sluiten: Clément Chevrier komt ook uit Amiens. Dat is een lieve jongen van AG2R, die helaas voor hem momenteel niet actief is in de Tour. Laat ik trouwens Robert Marchand ook niet vergeten. Dat is een unieke man. Deze man begon op 78-jarige leeftijd met fietsen en sindsdien fietst hij in iedere leeftijdscategorie records uit de boeken. Vorig jaar wist hij op 105-jarige leeftijd weer een nieuw werelduurrecord bij elkaar te rijden, in de categorie 105+. Deze krasse knar kreeg het voor elkaar om in een uur 22,457 kilometer af te leggen. De beste man, drie turven hoog, is inmiddels 106 en leeft nog steeds. Hij is begin dit jaar wel met pensioen gegaan, maar dat neemt niemand hem kwalijk. Wat een held. Amiens heeft trouwens verder een prima kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

PCUPIC0800010896-cathedrale-amiens-somme-picardie--S.-Coquille-AM.jpg

In de stad van Robert Marchand wordt het overdag 27 graden. Bijzonder weinig wind, dus we hoeven onze hoop niet te vestigen op waaiers. Dit wordt weer helemaal niks, extreem genieten. Het is weekend en bovendien een nationale feestdag, krijgen we deze ongezonde bagger voorgeschoteld. Aangezien we toch de bestorming van de Bastille herdenken is het misschien een goed idee om het hoofdkantoor van de ASO te bestormen. Die Gouvenou moet eens heel snel even normaal gaan doen. Beetje kutparcoursen neerleggen en dan hopen dat het weer de rest doet. Weerzinwekkende praktijken. Wel nog een kleine kans op regen trouwens, maar zelfs dat kan deze rit niet redden. Hopeloos. Het schijnt trouwens zo te zijn dat er ergens in Rusland een troostfinale wordt gespeeld. De Belgjes tegen Ingerland. Die wedstrijd, waar hopelijk niemand naar gaat kijken, begint om 16:00. De organisatie heeft daar rekening mee gehouden en daarom begint deze slaapverwekkende rit behoorlijk vroeg: om 11:35 al. Neutralisatie van een kwartiertje en daarna worden de renners tussen 15:36 en 15:57 in Amiens verwacht. Kan zomaar de tweede wandeletappe op rij worden, al zullen er vast wat Fransen zijn die in de vlucht van de dag willen zitten waardoor het tempo toch wat hoger komt te liggen. Iedereen die zichzelf enorm haat kan meteen om 11:30 de PLAYER aanslingeren, of Eurosport 2. De NOS is er pas om 14:10 bij en dat is eigenlijk best wel een uitkomst. Als je dan pas begint met kijken hoef je maar anderhalf uur je ogen uit te steken. Valt mee. De Belg doet moeilijk, vanwege het voetbal. Om 14:10 eerst een stukje op één, rond 15:00 moet je dan weer overschakelen naar Canvas want dan gaan ze op één het voetbal bespreken.

Dit is voorlopig de laatste kans voor de sprinters. De rit naar Roubaix zou kunnen eindigen in een sprint, maar heel waarschijnlijk is dat niet. Daarna moeten ze rappe mannen wachten tot rit 13 en dat heeft ook wel veel weg van een rit voor de vluchters. De sprintersploegen doen er kortom goed aan om deze rit strak te controleren. Beetje die Fransozen kort houden.
1. Gaviria. Ja, hij verloor van Groenewegen, maar dat kan een keer gebeuren. Deze sprint is weer totaal anders, om maar even een open deur in te trappen. Het loopt niet omhoog en dus heeft Groenewegen een groter probleem als zijn trein het weer eens laat afweten. Van problemen met de trein heeft Gaviria geen last en daarom gaat hij nu alsnog voor zijn derde ritzege.
2. Sagan. Ja, doe maar gewoon weer een ereplaats.
3. Groenewegen. Het is niet iedere dag feest. De beentjes zijn weer goed, maar de positionering zal het nu wel weer laten afweten. Achja, Tour is al geslaagd.
4. Demare. De Fransoos-omdat-het-moet-want-het-is-een-nationale-feestdag. Bakt er voorlopig helemaal niets van en de kans lijkt me ook vrij klein dat daar nu verandering in gaat komen. Daar kan je verder alsnog vierde mee worden, omdat heel veel andere sprinters het ook vaak genoeg laten afweten.
5. Greipel. Won de vorige keer in Amiens. Dat speelt altijd mee bij renners. Dus zal van zijn achtste plaats tijdens de vorige rit nu een vijfde plaats maken. Want zo werkt dat.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:16
Dielan in wiel griepel
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
Laporte inderdaad niet.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
Koekoek
noodgangzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
_O_
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
Groenewegen opnieuw :D.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
Sow die moest van ver komen _O-
Lucyintheafternoonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
JAAAA
StephanLzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
lol twee maal achter elkaar :D
Koffieplanterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
Nando bijna de hekken in met Greipel.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
Gelukkig nu geen vingertje.
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
JAAAAA
Maver24zaterdag 14 juli 2018 @ 16:17
Jaaaaaaa
Aguerozaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
DQ Fernando
Klummiezaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
_O_ _O_ _O_
Skedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Gaviria uit de Tour aub
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
DQ'tje voor Nando upcoming.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Cav weer misgetrapt lol
Taglianozaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
_O_
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Gaviria gaat gedeklasseerd worden
trein2000zaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Waar is nine?
kaasplankjezaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Hoppa
noodgangzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Wat een sprint ook
StephanLzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Historisch
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Gaviria had kunnen winnen als Greipel niet zo debiel deed.
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Makkelijk hoor. Wat een klasse. En helemaal zelf gedaan.
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Wat een overmacht. _O-

Dit is echt de tegenstand degraderen.
northernlight81zaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Mooi hoor, Groenwegen opnieuw.

Die gaat er nog meer winnen deze tour zo.

[ Bericht 1% gewijzigd door northernlight81 op 14-07-2018 16:23:48 ]
Aguerozaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Dylan veruit de sterkste.
Koffieplanterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:18 schreef Masterminded het volgende:
Gaviria had kunnen winnen als Greipel niet zo debiel deed.
Hij duikt zelf in een gat wat er niet is.
Mykonoszaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Toch ongelooflijk hoe goed Groenewegen geworden is.
Urquhartzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
_O_
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Idd geen Laporte
heywooduzaterdag 14 juli 2018 @ 16:18
Cav ging wel bijna gruwelijk hard tegen de grond bij Dylan
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:19
Groenewegen. _O_
SaintOfKillerszaterdag 14 juli 2018 @ 16:19
Dom van Gaviria. Mogelijk de snelste, maar duikt in een gat waar gewoon geen plaats is. DSQ lijkt me terecht.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:19
Hij moest nog ver uitwijken voor Griepel
WheeledWarriorzaterdag 14 juli 2018 @ 16:19
Lekker hoor!

Mooi dat het na een stroeve start deze Tour nu toch draait bij em.
DeeBeezaterdag 14 juli 2018 @ 16:19
Jeetje, als Gaviria met trein het al verliest van Groenewegen zonder.
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:19 schreef DeeBee het volgende:
Jeetje, als Gaviria met trein het al verliest van Groenewegen zonder.
Jeetje, als Dillan nu eens de QS-trein had.
Van_Poppelzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
Prima sprint van Groenewegen ^O^

Achteraf gezien wel zonde dat hij vorig weekend niet in vorm was.
Scorpion_17zaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
Groenewegen moet die gebaartjes wel gaan afleren.
Mansjesterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:18 schreef Mykonos het volgende:
Toch ongelooflijk hoe goed Groenewegen geworden is.
Zeker voor een renner die er volgens sommigen hier he-le-maal niks van kon _O_
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:19 schreef DeeBee het volgende:
Jeetje, als Gaviria met trein het al verliest van Groenewegen zonder.
Deze sprint was wel behoorlijk ongeorganiseerd, niet echt perfecte treintjes.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
Kittel ook weer niet, kansloos
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
e78c32b5e2fe7c83066a672dc533d965.png

Kittel nergens.
naatje_1zaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
Groenewegen, mijn hemel, ik ga je gewoon iedere keer niet voor de winst neerzetten, dan win je gewoon _O_
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:20 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Deze sprint was wel behoorlijk ongeorganiseerd, niet echt perfecte treintjes.
Nu verpest je zijn bait.
Koffieplanterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
Heel goed Boudat.
Smoofiezaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
Is kittel passe?
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:20 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Zeker voor een renner die er volgens sommigen hier he-le-maal niks van kon _O_
Wie waren dat dan? Volgens mij viel dat wel mee.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:21
Kittel moet er gewoon mee stoppen.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:20 schreef Masterminded het volgende:
[ afbeelding ]

Kittel nergens.
Toch tegen beter weten in opgesteld vandaag. Ipv Kristoff
Koffieplanterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:21
Wanty heeft weer een mooie Wanty trofee te pakken. 12, 15, 18.
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:20 schreef Koffieplanter het volgende:
Heel goed Boudat.
Die heb ik ook bij een van mijn poeltjes. Goed dat hij weer wat puntjes scoort.
Aguerozaterdag 14 juli 2018 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:20 schreef Masterminded het volgende:
[ afbeelding ]

Kittel nergens.
17e, 101 plaatsen beter dan gisteren. Ongekende progressie.
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:21 schreef Masterminded het volgende:
Kittel moet er gewoon mee stoppen.
Eerste etappes leek het nog wel aardig.
Scorpion_17zaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:21 schreef franklop het volgende:

[..]

Toch tegen beter weten in opgesteld vandaag. Ipv Kristoff
Durfde kittel greipel en cavendish niet eens mee te nemen. Terecht, bleek.
KingRadlerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
NOS fail
freaky40zaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
Maarre Dylan Groenewegen kan er helemaal niets van toch, _O- _O- _O-
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:21 schreef franklop het volgende:

[..]

Toch tegen beter weten in opgesteld vandaag. Ipv Kristoff
Ik twijfelde juist tussen Kittel en Degenkolb. Ik ben boos op mezelf.
Mykonoszaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
Heeft Kittel een contract voor volgend jaar? Want bij Katusha zijn ze nu al klaar met hem denk ik.
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
irishpeloton twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:20:50 Dylan Groenewegen is the first Dutch rider ever to win back to back stages of the Tour de France#TDF2018 reageer retweet
fetXzaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:20 schreef Masterminded het volgende:
[ afbeelding ]

Kittel nergens.
Welke site is dit eigenlijk?
Scorpion_17zaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:22 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Ik twijfelde juist tussen Kittel en Degenkolb. Ik ben boos op mezelf.
Degenkolb is al 2 jaar sukkelen
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:21 schreef Felagund het volgende:

[..]

Eerste etappes leek het nog wel aardig.
Ja, maar dat kwam ook deels door valpartijen natuurlijk. Etappe 1 en etappe 2 werden daardoor ontsierd.
naatje_1zaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:22 schreef fetX het volgende:

[..]

Welke site is dit eigenlijk?
Officiële van de tour toch?
SaintOfKillerszaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
Dat Cavendish niet meer wint, kan ik nog begrijpen, maar dat hij er wordt uitgesprint door has beens zoals Kristoff en Degenkolb is wel genant.
kaasplankjezaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:21 schreef Masterminded het volgende:
Kittel moet er gewoon mee stoppen.
shampoo werkt niet
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
Dit wordt een dq ja
Van_Poppelzaterdag 14 juli 2018 @ 16:22
Morgen drie op een rij voor Dylan? Met zijn postuur zou hij in principe die steentjes goed kunnen verteren.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:23
Greipel gaf ook een elleboogje
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:22 schreef marcodej het volgende:
irishpeloton twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:20:50 Dylan Groenewegen is the first Dutch rider ever to win back to back stages of the Tour de France#TDF2018 reageer retweet
Dat klopt toch niet? Vanmorgen stond een bericht geloof ik bij de NOS dat hij de derde Nederlander kon worden.
Mansjesterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:20 schreef marcodej het volgende:

[..]

Wie waren dat dan? Volgens mij viel dat wel mee.
Koffieplanter heeft ongeveer drie jaar lang dag in dag uit geroepen dat ie er niks van kon.
Skedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:22 schreef Van_Poppel het volgende:
Morgen drie op een rij voor Dylan? Met zijn postuur zou hij in principe die steentjes goed kunnen verteren.
Nee.
Scorpion_17zaterdag 14 juli 2018 @ 16:23
Van Avermaet zometeen nog de succesvolste belg in gele truidagen na Merckx.
kaasplankjezaterdag 14 juli 2018 @ 16:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:23 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Koffieplanter heeft ongeveer drie jaar lang dag in dag uit geroepen dat ie er niks van kon.
dat neem je toch niet serieus
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:22 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Ja, maar dat kwam ook deels door valpartijen natuurlijk. Etappe 1 en etappe 2 werden daardoor ontsierd.
Dat klopt. Maar vooral in de eerste etappe (of was het de tweede?) kwam hij snel.
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:24
Today I feel me also good.
Lucyintheafternoonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:24
Toedeej i fiel mie also koed
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:24
Alsof jullie zo goed engels kunnen.
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Today I feel me also good.
:D, ik dacht dat het een grap was, maar hij zei het echt. _O-
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:25
DSQ voor Gaviria zou wel terecht zijn. Teleurstellend gedrag. Laat dat lekker aan Bouhanni en Cav over ofzo.
Mansjesterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:25
Schakel nu allen naar Djoko Nadal als je dat nog niet had gedaan

Episch _O_
Monolithzaterdag 14 juli 2018 @ 16:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:24 schreef marcodej het volgende:
Alsof jullie zo goed engels kunnen.
Ik wel, maar bij veel Nederlanders is het om te janken.
kaasplankjezaterdag 14 juli 2018 @ 16:25
Ik wil graag het gilletje van Nine horen nu.
damscozaterdag 14 juli 2018 @ 16:25
niet iedereen kan zo goed engels als van gerwen en van gaal
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:25 schreef Mansjester het volgende:
Schakel nu allen naar Djoko Nadal als je dat nog niet had gedaan

Episch _O_
Ik kan niet langer dan 5 minuten achter elkaar naar tennis kijken. Wat een saaie knakensport.
SaintOfKillerszaterdag 14 juli 2018 @ 16:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:23 schreef Scorpion_17 het volgende:
Van Avermaet zometeen nog de succesvolste belg in gele truidagen na Merckx.
Staat voorlopig niet eens in de top 10, dus dan zal hij toch serieus zijn best moeten doen.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:23 schreef Felagund het volgende:

[..]

Dat klopt. Maar vooral in de eerste etappe (of was het de tweede?) kwam hij snel.
Treinproblemen lijken mij ook deels het geval. Daar werd in de eerste etappes volgens mij ook over gejammerd, gisteren was volgens Kittel zijn positionering kut dus gaf hij Zabel permissie.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:26
Nine
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:26
Nine-alert!
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:26 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Treinproblemen lijken mij ook deels het geval. Daar werd in de eerste etappes volgens mij ook over gejammerd, gisteren was volgens Kittel zijn positionering kut dus gaf hij Zabel permissie.
Misschien moet zijn ploegleiding hem ook wat meer vertrouwen geven i.p.v. over hem te gaan jammer in een Franse sportkrant.
The_Undertonezaterdag 14 juli 2018 @ 16:27
Kittel is een mental midget
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:27
Hannes _O_
alpekozaterdag 14 juli 2018 @ 16:27
Nine is er bij
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:28
SophieSmith86 twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:20:41 Marcel Kittel throws his bike at the Katusha-Alpecin bus, yells in frustration once inside. reageer retweet
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:27 schreef Felagund het volgende:

[..]

Misschien moet zijn ploegleiding hem ook wat meer vertrouwen geven i.p.v. over hem te gaan jammer in een Franse sportkrant.
Het leven na Quick Step valt nog niet mee.
Mansjesterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:25 schreef marcodej het volgende:

[..]

Ik kan niet langer dan 5 minuten achter elkaar naar tennis kijken. Wat een saaie knakensport.
Wow

Ik vind het denk de beste tv sport

Constant actie en spanning
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:28 schreef marcodej het volgende:
SophieSmith86 twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:20:41 Marcel Kittel throws his bike at the Katusha-Alpecin bus, yells in frustration once inside. reageer retweet
Topshow
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:28
Nine heeft weer aandacht gehad. Fantastisch.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:28
Hannes is in vorm _O-.
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 16:28
HOE DAN
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:29
Fdj rijdt ook een lachwekkende sprint
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 16:29
Hard final he.
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:29
Cav heeft de halve etappe aan zijn schoenen gesleuteld en vliegt alsnog los?
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:29 schreef Dale__Cooper het volgende:
Fdj rijdt ook een lachwekkende sprint
Op papier is die trein best goed, maar in de praktijk lukt het echt totaal niet. _O-

Buiten dat heeft Demare ook gewoon slechte benen.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:30
1'16 op de broek dus voor Dan Martin

2'47 op Avermaet derhalve.
Skedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:30
Gaviria wordt gewoon Cavendish 2.0
kaasplankjezaterdag 14 juli 2018 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Nine heeft weer aandacht gehad. Fantastisch.
zou haar continue aandacht geven niet aandacht maar iets anders snap je? ;) ;) ;)
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:26 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Treinproblemen lijken mij ook deels het geval. Daar werd in de eerste etappes volgens mij ook over gejammerd, gisteren was volgens Kittel zijn positionering kut dus gaf hij Zabel permissie.
Vandaag raakt hij ook weer zelf het wiel van zijn mannetje kwijt :')
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:31
Hij sprint die voorsprong in iets van 100 meter bij elkaar. _O-
Koffieplanterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:30 schreef Masterminded het volgende:
1'16 op de broek dus voor Dan Martin

2'47 op Avermaet derhalve.
Ligt er na morgen toch uit joh.
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:31 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

zou haar continue aandacht geven niet aandacht maar iets anders snap je? ;) ;) ;)
Ik snap 'm niet. :?
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 16:32
Kittel 17e
maxi-muszaterdag 14 juli 2018 @ 16:32
Net klaar met werken, iemand kleine samenvatting?
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:32
Gorilla is boos
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:32
Greipel is Gaviria aan het bashen.

Wij vragen Koffieplanter om een reactie.
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:32 schreef maxi-mus het volgende:
Net klaar met werken, iemand kleine samenvatting?
Groenewegen wint.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

Vandaag raakt hij ook weer zelf het wiel van zijn mannetje kwijt :')
En dan hebben 'we' kritiek op Groenewegen. Dit is wel heel erg lachwekkend voor een kaliber Kittel na zeven maanden in 2018.
skysherrifzaterdag 14 juli 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:22 schreef freaky40 het volgende:
Maarre Dylan Groenewegen kan er helemaal niets van toch, _O- _O- _O-
Dit heeft vgm niemand hier gezegd.

Wel terechte kritieken op de werken van LTJ
spijkerbroekzaterdag 14 juli 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:32 schreef maxi-mus het volgende:
Net klaar met werken, iemand kleine samenvatting?
179 kilometer niks gebeurd, kopstootjes over en weer tussen Gaviria en Greipel en Dylan wint.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:32 schreef maxi-mus het volgende:
Net klaar met werken, iemand kleine samenvatting?
Groenewegen briljant, Gaviria was dronken en Greipel had daar last van.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:33 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Groenewegen briljant, Gaviria was dronken en Greipel had daar last van.
En Martin onderuit en tijd verloren
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:34
Ik hoor nu Herbert terug.

Hahahahaaaaaaaaa
Breaker.Fakerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:35
NOS faalt 2de keer in 2 dagen. Door de nabeschouwing niet uit te zenden waar een Nederlander de winst pakt.
alpekozaterdag 14 juli 2018 @ 16:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:35 schreef Breaker.Faker het volgende:
NOS faalt 2de keer in 2 dagen. Door de nabeschouwing niet uit te zenden waar een Nederlander de winst pakt.
Als ze Wimbledon niet uitzenden falen ze ook. Dat was episch
Koffieplanterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:36
Morgen geen HET BOS vind ik echt heel erg jammer.
maxi-muszaterdag 14 juli 2018 @ 16:36
Dank mannen. En Martin op achterstand?
Evertjanzaterdag 14 juli 2018 @ 16:36
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef maxi-mus het volgende:
Dank mannen. En Martin op achterstand?
Ja, valpartij in een open stuk met een hoop namen. Voor AK weinig belangrijke namen; voor sprint had Laporte daar last van en Flipje had wat au.
kaasplankjezaterdag 14 juli 2018 @ 16:37
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Bedankt maat.
Mansjesterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:37
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Ik snap niet waarom R_R zo fan is van haar
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:37
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Howly :{
Klummiezaterdag 14 juli 2018 @ 16:37
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
:')

Ben de Graaf keurt dit af.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:38
Zakarin ook gewoon in peloton trouwens. Werd gemeld dat ie op achterstand zat
maxi-muszaterdag 14 juli 2018 @ 16:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Ja, valpartij in een open stuk met een hoop namen. Voor AK weinig belangrijke namen; voor sprint had Laporte daar last van en Flipje had wat au.
Oei.
skysherrifzaterdag 14 juli 2018 @ 16:38
Gaan we morgen nog eeerder van start trouwens ivm wk finale?
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:37 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Ik snap niet waarom R_R zo fan is van haar
R_R is ook fanatiek volger van Instagram account van haar hondje
alpekozaterdag 14 juli 2018 @ 16:39
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
_O-
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 16:39
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:38 schreef skysherrif het volgende:
Gaan we morgen nog eeerder van start trouwens ivm wk finale?
Volgens mij is de etappe niet zo lang. Geplande finish is wel voor 17:00 geloof ik.
Evertjanzaterdag 14 juli 2018 @ 16:39
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:38 schreef skysherrif het volgende:
Gaan we morgen nog eeerder van start trouwens ivm wk finale?
ja
skysherrifzaterdag 14 juli 2018 @ 16:39
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:39 schreef Evertjan het volgende:

[..]

ja
Weet je toevallig hoelaat?
marcodejzaterdag 14 juli 2018 @ 16:39
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Wat een vreselijk mens. Echt vreselijk.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:40
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:39 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Weet je toevallig hoelaat?
Kan je gewoon op letour.fr terugvinden, makker.
Evertjanzaterdag 14 juli 2018 @ 16:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:39 schreef marcodej het volgende:

[..]

Wat een vreselijk mens. Echt vreselijk.
ze zal wel kunnen pijpen als een reiger
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:40
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Dit is wel een beetje eng
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 16:40
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Uh, oké.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:41
Ze jankte al toen hij vorig jaar keertje 3e werd
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:37 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Ik snap niet waarom R_R zo fan is van haar
Ik ben je zo moe he Wilfred.
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:39 schreef franklop het volgende:

[..]

R_R is ook fanatiek volger van Instagram account van haar hondje
Ik gooi straks dat glas water in je muil he, tamzak.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:42
veloropa twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:35:49 Astana's @OmarFraile having x-rays after crash today (via @TV2SPORTdk) #TDF2018 reageer retweet
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:42
Wat verwachten 'we' van de kasseien morgen? Hopelijk hebben Sagan en Van Avermaet er al vroeg zin in.
Lucyintheafternoonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:44
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Sow.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:42 schreef wimderon het volgende:
veloropa twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:35:49 Astana's @OmarFraile having x-rays after crash today (via @TV2SPORTdk) #TDF2018 reageer retweet
verdomme
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:42 schreef Masterminded het volgende:
Wat verwachten 'we' van de kasseien morgen? Hopelijk hebben Sagan en Van Avermaet er al vroeg zin in.
Greg die gaat aanvallen op het moment dat Porte lek rijdt.
Monolithzaterdag 14 juli 2018 @ 16:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:39 schreef franklop het volgende:

[..]

R_R is ook fanatiek volger van Instagram account van haar hondje
Zo te horen zingt ze ook in een Noorse black metal band.
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:45
Nando DQ
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:46
Nog niks over Gaviria?

Ah goede timing
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:46
oh Greipel ook :')
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:44 schreef wimderon het volgende:

[..]

Greg die gaat aanvallen op het moment dat Porte lek rijdt.
Wel een horrorscenario dat de koers grotendeels krampachtig wordt omdat iedereen met een serieuze AK-renner bang is voor tijdverlies.
Mani89zaterdag 14 juli 2018 @ 16:46
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:36 schreef Evertjan het volgende:
daanhakkenberg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:28:40 Dat is twee. De laatste kilometer van Dylan Groenewegen door de ogen van zijn vriendin. #TDF2018 https://t.co/8fVhkUaNaj reageer retweet
Ik smelt.
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:45 schreef showtimer het volgende:
Nando DQ
Ja, terecht.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:46 schreef showtimer het volgende:
oh Greipel ook :')
Zoals ik al verwachtte.

- Bert van Marwijk
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:46 schreef showtimer het volgende:
oh Greipel ook :')
Minder terecht.
maxi-muszaterdag 14 juli 2018 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:42 schreef Masterminded het volgende:
Wat verwachten 'we' van de kasseien morgen? Hopelijk hebben Sagan en Van Avermaet er al vroeg zin in.
Quick Step gaat winnen.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:45 schreef showtimer het volgende:
Nando DQ
gedeklasseerd neem ik aan?


Dsq zou einde tour zijn
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 16:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:47 schreef franklop het volgende:

[..]

gedeklasseerd neem ik aan?

Dsq zou einde tour zijn
93e idd
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 16:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:47 schreef franklop het volgende:

[..]

gedeklasseerd neem ik aan?


Dsq zou einde tour zijn
Ja laatste van de groep. 92 en 93.
wattelzaterdag 14 juli 2018 @ 16:48
Maassen: "ok thanks denks"
Skedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:48
Nja, de UCI heeft vorig jaar toegegeven dat de uitsluiting van Sagan onterecht was, dus dan zullen ze dat hier wel niet proberen.
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:50
Groen wel beslist nu.

Voor zover dat nog niet zo was
Mansjesterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:42 schreef Masterminded het volgende:
Wat verwachten 'we' van de kasseien morgen? Hopelijk hebben Sagan en Van Avermaet er al vroeg zin in.
Op de 1 of andere manier denk ik dat het geen spektakel gaat worden

Maar ik kan het toch niet zien. Desondanks gun ik jullie een mooie etappe
franklopzaterdag 14 juli 2018 @ 16:52
Maar goed de BBQ wacht. Met diepvries frikadellen en aardappelsalade
trein2000zaterdag 14 juli 2018 @ 16:54
Groenewegen komt echt van ver hoor
Lucyintheafternoonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:54
Herbert _O- HA HAAHAHHAA
Mansjesterzaterdag 14 juli 2018 @ 16:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:52 schreef franklop het volgende:
Maar goed de BBQ wacht. Met diepvries frikadellen en aardappelsalade
Ik ga zo een maaltijdsalade in elkaar flansen
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 16:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:54 schreef Lucyintheafternoon het volgende:
Herbert _O- HA HAAHAHHAA
JaaaaaaaaaaHAHAHAHA
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 16:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:52 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Op de 1 of andere manier denk ik dat het geen spektakel gaat worden

Maar ik kan het toch niet zien. Desondanks gun ik jullie een mooie etappe
Ik vrees het ook wel, alsnog bedankt voor de liefde door je beeldscherm.
Mani89zaterdag 14 juli 2018 @ 16:58
Nando is een pauper.
Maver24zaterdag 14 juli 2018 @ 16:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:54 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Ik ga zo een maaltijdsalade in elkaar flansen
Ik ga zo Nasi met Sate eten.
Lucyintheafternoonzaterdag 14 juli 2018 @ 16:59
Han cock moet niet in beeld
Aguerozaterdag 14 juli 2018 @ 17:01
André is boos.

AndreGreipel twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 17:00:57 nothing more to say about that decision of the jury-when you do your sprint you keep a line-I have no eyes in my back and I don’t let myself get pushed out of the way from nobody-hard to accept to get already robbed for the stage win and now the commissaries even take away 2nd??? reageer retweet
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 17:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:01 schreef Aguero het volgende:
André is boos.

AndreGreipel twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 17:00:57 nothing more to say about that decision of the jury-when you do your sprint you keep a line-I have no eyes in my back and I don’t let myself get pushed out of the way from nobody-hard to accept to get already robbed for the stage win and now the commissaries even take away 2nd??? reageer retweet
Ik snap niet dat Dre denkt dat hij zonder Gaviria had gewonnen. Verder ben ik het wel met hem eens dat die deklassering niet heel logisch is.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 17:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:50 schreef franklop het volgende:
Groen wel beslist nu.

Voor zover dat nog niet zo was
Ondanks de val (toen Sagan won en Gaviria 0 scoorde) en vandaag (Gaviria -20 en Sagan +12) staat Sagan nog maar 63 punten voor. Stelling: Gaviria zou grote kans op groen gehad hebben.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 17:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:42 schreef Masterminded het volgende:
Wat verwachten 'we' van de kasseien morgen? Hopelijk hebben Sagan en Van Avermaet er al vroeg zin in.
Ik zat nog eens naar het deelnemersveld te kijken en zoveel specialisten zijn er eigenlijk ook weer niet aan de start. Daarbij denk ik nog eens dat Naesen en Vanmarcke bij Bardet en Uran moeten blijven. Bij Quick Step zullen er wel een aantal een vrije rol hebben, Sagan ook wel denk ik. En dan houdt het al gauw op. Degenkolb of Stuyven misschien, al hebben die ook Mollema natuurlijk.

Sky gaat zich aan het begin van de finale aan kop nestelen en dan zo hard mogelijk schroeien, zolang Froome mee kan. Denk dat de besten daar nog wel van weg kunnen rijden. En dan zou het leuk zijn als er een paar klassementsrenners daarmee mee kunnen. Nibali, Valverde, Thomas en Dumoulin moet het ook wel kunnen.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 17:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:52 schreef franklop het volgende:
Maar goed de BBQ wacht. Met diepvries frikadellen en aardappelsalade
*frikandellen
Skedzaterdag 14 juli 2018 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:08 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ondanks de val (toen Sagan won en Gaviria 0 scoorde) en vandaag (Gaviria -20 en Sagan +12) staat Sagan nog maar 63 punten voor. Stelling: Gaviria zou grote kans op groen gehad hebben.
Nah
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 17:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:01 schreef Aguero het volgende:
André is boos.

AndreGreipel twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 17:00:57 nothing more to say about that decision of the jury-when you do your sprint you keep a line-I have no eyes in my back and I don’t let myself get pushed out of the way from nobody-hard to accept to get already robbed for the stage win and now the commissaries even take away 2nd??? reageer retweet
Dré zei nog tegen Renaat dat de jury heel kundig is en er wel uit zou komen.
The_Undertonezaterdag 14 juli 2018 @ 17:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:09 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Ik zat nog eens naar het deelnemersveld te kijken en zoveel specialisten zijn er eigenlijk ook weer niet aan de start. Daarbij denk ik nog eens dat Naesen en Vanmarcke bij Bardet en Uran moeten blijven. Bij Quick Step zullen er wel een aantal een vrije rol hebben, Sagan ook wel denk ik. En dan houdt het al gauw op. Degenkolb of Stuyven misschien, al hebben die ook Mollema natuurlijk.

Sky gaat zich aan het begin van de finale aan kop nestelen en dan zo hard mogelijk schroeien, zolang Froome mee kan. Denk dat de besten daar nog wel van weg kunnen rijden. En dan zou het leuk zijn als er een paar klassementsrenners daarmee mee kunnen. Nibali, Valverde, Thomas en Dumoulin moet het ook wel kunnen.
Stel je voor dat je als kasseispecialist moet wachten op Molkema, dan breek je toch je stuur doormidden.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 17:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:11 schreef The_Undertone het volgende:

[..]

Stel je voor dat je als kasseispecialist moet wachten op Molkema, dan breek je toch je stuur doormidden.
Ja, sluit niet uit dat of Stuyven of Degenkolb wel een vrije rol krijgt. Maar Vanmarkce met Uran en Naesen met Bardet zijn wel de sjaak.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 17:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:10 schreef Sked het volgende:

[..]

Nah
Heb je daar ook nog een uitleg bij?
maxi-muszaterdag 14 juli 2018 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:08 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ondanks de val (toen Sagan won en Gaviria 0 scoorde) en vandaag (Gaviria -20 en Sagan +12) staat Sagan nog maar 63 punten voor. Stelling: Gaviria zou grote kans op groen gehad hebben.
Als hij niks tegengekomen was in deze ronde wel ja. Is wel een vrij grote 'als'.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:11 schreef The_Undertone het volgende:

[..]

Stel je voor dat je als kasseispecialist moet wachten op Molkema, dan breek je toch je stuur doormidden.
Het is ook weer niet zo dat Stuyven en Djon uitgesproken favorieten zijn tegenover een Sagan en co.
The_Undertonezaterdag 14 juli 2018 @ 17:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:12 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Ja, sluit niet uit dat of Stuyven of Degenkolb wel een vrije rol krijgt. Maar Vanmarkce met Uran en Naesen met Bardet zijn wel de sjaak.
Ja, Sep voelt de bui al hangen https://www.wielerkrant.b(...)-lang-bij-neergelegd
Wat een faalhaas is het ook eigenlijk.
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 17:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Heb je daar ook nog een uitleg bij?
Geen typische week 2 en 3 tussensprinten voor Sagan dit jaar waar niemand hem kan volgen?
The_Undertonezaterdag 14 juli 2018 @ 17:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:13 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het is ook weer niet zo dat Stuyven en Djon uitgesproken favorieten zijn tegenover een Sagan en co.
Neen klopt. Stuyven dreigt de nieuwe Jürgen Roelandts te worden, Wuyts is alvast een even grote fanboy van Jasper als van Roelandts. (zijn ook beiden streekgenoten van Misjel)
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 17:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:16 schreef showtimer het volgende:

[..]

Geen typische week 2 en 3 tussensprinten voor Sagan dit jaar waar niemand hem kan volgen?
Liggen bijna allemaal voor serieus klimwerk (of na heel serieus klimwerk). En Nando is natuurlijk ook geen type Kittel die niets kan beantwoorden.
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 17:26
Fuglsang in dienst was een paar jaar geleden ook viesgoed, Kan ook wel leuks doen met Valgen Andersen en Cort Nielsen.
maxi-muszaterdag 14 juli 2018 @ 17:30
Vergeet ook de prono niet in te vullen, mensen.
SPT / Wielerporno 2018 #3 - Wie pakt het roze?
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 17:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:46 schreef showtimer het volgende:
oh Greipel ook :')
BriSmithy twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 17:24:49 Griepel relegated for a separate incident inside last km with use of the head. Consistent with Gaviria relegation... @Eurosport_UK #TDF2018 https://t.co/WP5RoY3S1T reageer retweet
Ik vind dit geen DQ waard.
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 17:48
VelonCC twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 17:25:25 A crash with 17km to go saw Polka Dot jersey holder @Tomashuuns (@TrekSegafredo), @DanMartin86 (@TeamUAEAbuDhabi), and @tonymartin85 (@katushacycling) all caught up. It was captured on camera by @TimoRoosen (@LottoJumbo_road). Thankfully all riders made it to the finish #TDF2018 https://t.co/dMOieW2R2h reageer retweet
Chute gezien vanaf de fiets van Timoow.
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 17:49
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:30 schreef wimderon het volgende:

[..]

BriSmithy twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 17:24:49 Griepel relegated for a separate incident inside last km with use of the head. Consistent with Gaviria relegation... @Eurosport_UK #TDF2018 https://t.co/WP5RoY3S1T reageer retweet
Ik vind dit geen DQ waard.
Valt wel iets voor te zeggen. Voor Greipel maatstaven is dit een ernstig vergrijp. ;)
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 17:53
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:48 schreef Pino112 het volgende:
VelonCC twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 17:25:25 A crash with 17km to go saw Polka Dot jersey holder @Tomashuuns (@TrekSegafredo), @DanMartin86 (@TeamUAEAbuDhabi), and @tonymartin85 (@katushacycling) all caught up. It was captured on camera by @TimoRoosen (@LottoJumbo_road). Thankfully all riders made it to the finish #TDF2018 https://t.co/dMOieW2R2h reageer retweet
Chute gezien vanaf de fiets van Timoow.
Tony met een snoekduik
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 17:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:53 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Tony met een snoekduik
Vies geluk voor ZAK.

Ja kom maar Koffieplanter. :)
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:28 schreef marcodej het volgende:
SophieSmith86 twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 16:20:41 Marcel Kittel throws his bike at the Katusha-Alpecin bus, yells in frustration once inside. reageer retweet
munch-de-schreeuw-oslo-1909.jpg
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 18:26
https://nos.nl/tour/artik(...)-helpt-tom-niet.html
quote:
Hoe kwam Ten Dam in de kopgroep terecht? "We waren een beetje aan het lachen. Ik reed aan kop van het peloton en was aan het ouwehoeren met mijn trainingsmaatjes. We zeiden: als we nou eens met z'n drieeën gaan..."

"Tom (Dumoulin, red.) vond het prima, maar die andere jongens wilden niet mee." Toch kreeg Ten Dam hulp; Minnaard en de Fransman Fabien Grellier sloten zich bij hem aan.

Ten Dam: "Ik hoorde niks meer in mijn oortje, dus ik ben maar in het wiel gaan zitten."

Lang duurde het avontuur van Ten Dam niet. Na het eerste heuveltje van de dag kreeg hij opdracht uit de volgwagens zich te laten terugzakken, zegt ploegleider Arthur van Dongen.

"We willen dat hij zijn krachten spaart voor de komende twee weken. Ik denk dat hij er niet op rekende dat er twee renners zouden oversteken."

De aanval was leuk, maar niet als het Sunwebs hoofddoel van de Tour in de weg kan zitten, redeneert Van Dongen. "We willen Tom een goed klassement laten rijden. Daar draagt dit niet aan bij. De krachten die je erbij verspeelt gaan we de komende weken nog hard nodig hebben."
LTD teruggefloten door Sunweb, tja.
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 18:31
Gezien aantal topics heb ik vandaag helemaal niks gemist behalve laatste km
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 18:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 17:26 schreef Dale__Cooper het volgende:
Fuglsang in dienst was een paar jaar geleden ook viesgoed, Kan ook wel leuks doen met Valgen Andersen en Cort Nielsen.
Vogelzang heeft natuurlijk een paar keer de berm bezocht al zal het wel meevallen. Nibali in goede doen zou hier ook wat kunnen
Marcosszaterdag 14 juli 2018 @ 18:35
Nibali en Fugl waren enorm goed in de Boom-rit toen, maar die missen natuurlijk Westra!
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 18:53
Ik zag hem net nog een keer, Gaviria had gewoon z'n geleidehond moeten volgen. Die begon op het perfecte moment aan zijn lead out.
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 18:57
Ik wacht op Sportjournaal dan geef ik mijn deskundige commentaar
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 19:06
Prima sprint Dylan. Terechte DSQ voor Greipel en Gaviria
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 19:07
Verdomme dat van Burghardt had ik gemist :D :'(
Dr_Flashzaterdag 14 juli 2018 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:31 schreef Frozen-assassin het volgende:
Gezien aantal topics heb ik vandaag helemaal niks gemist behalve laatste km
Precies. Het was nogal een zaadvertoning. Ze waren niet eens op tijd binnen voor de voetballerij.
naatje_1zaterdag 14 juli 2018 @ 19:14
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:07 schreef Pino112 het volgende:
Verdomme dat van Burghardt had ik gemist :D :'(
Wat precies? Ik heb het ook gemist en die video die wimderon in onopvallende renners heeft geplaatst maakte imo niet veel duidelijk
Dr_Flashzaterdag 14 juli 2018 @ 19:18
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:14 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Wat precies? Ik heb het ook gemist en die video die wimderon in onopvallende renners heeft geplaatst maakte imo niet veel duidelijk
Beetje scrollen: https://nos.nl/tour/artik(...)-op-rij-in-tour.html

Hij fietste een stukje voor het peloton uit en ging toen in de berm staan klappen naar de rest :')
naatje_1zaterdag 14 juli 2018 @ 19:19
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Beetje scrollen: https://nos.nl/tour/artik(...)-op-rij-in-tour.html

Hij fietste een stukje voor het peloton uit en ging toen in de berm staan klappen naar de rest :')
Christus :') _O-
maxi-muszaterdag 14 juli 2018 @ 19:19
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:14 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Wat precies? Ik heb het ook gemist en die video die wimderon in onopvallende renners heeft geplaatst maakte imo niet veel duidelijk
https://www.ad.nl/nieuws/(...)ar-peloton~aa3be1c3/
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 19:25
En ik vraag Kittel om met pensioen te gaan.
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 19:30
quote:
Nine Storms heet ze. Ze is 20 jaar en woont samen met Dylan Groenewegen in Abcoude, een klein dorpje net buiten Amsterdam. Gisteravond kreeg ze telefoon van haar vriend, vanuit zijn hotel in Dreux. Die zei haar dat ze best naar Frankrijk kon komen. Groenewegen: “Als ze me wilden zien winnen, kon ze beter naar Amiens komen, zei ik haar. En dus is ze zaterdagochtend in de auto gesprongen met mijn vader. Mijn moeder kon er niet bij zijn, die moest werken.”
:D
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 20:12
Jaap heeft weer een fokker te pakken.

JaapStalenburg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 19:32:58 Dit is de Nederlandse topsportbeleving. De vriendin van @GroenewegenD gaat terecht los na tweede zege op rij van haar vriend en een zuurpruim oo een doorgezakte bank komt niet verder dan deze kromme vergelijking. https://t.co/qIGDi8UORT reageer retweet
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 20:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:12 schreef Dale__Cooper het volgende:
Jaap heeft weer een fokker te pakken.

JaapStalenburg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 19:32:58 Dit is de Nederlandse topsportbeleving. De vriendin van @GroenewegenD gaat terecht los na tweede zege op rij van haar vriend en een zuurpruim oo een doorgezakte bank komt niet verder dan deze kromme vergelijking. https://t.co/qIGDi8UORT reageer retweet
Evertjan wordt niet alleen door Jaap finaal met de grond gelijk gemaakt. Koekoek. _O-

Dillie en Nine hebben een trollenleger waar menig politicus jaloers op is.
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 20:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Evertjan wordt niet alleen door Jaap finaal met de grond gelijk gemaakt. Koekoek. _O-

Dillie en Nine hebben een trollenleger waar menig politicus jaloers op is.
Ik houd me maar in dit keer.
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 20:17
Evertjan, zeg eens iets doms.

Ja ho maar.

Wat een kneus :')
showtimerzaterdag 14 juli 2018 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:16 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Ik houd me maar in dit keer.
-O-
Mastermindedzaterdag 14 juli 2018 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:18 schreef showtimer het volgende:

[..]

-O-
Ja, sorry. Anders moet ik volgens demense weer op tijd naar bed en herhaal ik mezelf teveel.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:12 schreef Dale__Cooper het volgende:
Jaap heeft weer een fokker te pakken.

JaapStalenburg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 19:32:58 Dit is de Nederlandse topsportbeleving. De vriendin van @GroenewegenD gaat terecht los na tweede zege op rij van haar vriend en een zuurpruim oo een doorgezakte bank komt niet verder dan deze kromme vergelijking. https://t.co/qIGDi8UORT reageer retweet
Gisteren mocht je ook al niets vinden van het vingertje.

raykerckhoffs twitterde op vrijdag 13-07-2018 om 19:44:22 Wat een gezeur op Twitter over het psst-gebaar van Dylan Groenewegen. Sprinters zijn diva's. Die mogen, nee moeten zelfs bepaalde trekjes vertonen. Heerlijk toch hoe hij op z'n Amsterdams antwoordt. reageer retweet
JaapStalenburg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 08:56:58 @djj8874 @SvenKramer86 @raykerckhoffs Soms is het goed on dit statement tegen de spruitjeslucht wel te maken reageer retweet
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:19 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Ja, sorry. Anders moet ik volgens demense weer op tijd naar bed en herhaal ik mezelf teveel.
Laat je niet kisten Stijn. Stay strong.
Mani89zaterdag 14 juli 2018 @ 20:28
Ik moest ontzettend hard lachen om die tweet van evertjan.
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 20:29
Jaap wil graag dat iedereen in houding gaat staan en met twee woorden gaat praten. Weerwoord wordt niet geduld.
Columbiafanzaterdag 14 juli 2018 @ 20:43
Ik vind die Kittel echt onbegrijpelijk. Is die jongen mentaal labiel? Hoe kan je nu zo vreselijk slecht worden op zo'n korte tijd?
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 20:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:43 schreef Columbiafan het volgende:
Ik vind die Kittel echt onbegrijpelijk. Is die jongen mentaal labiel? Hoe kan je nu zo vreselijk slecht worden op zo'n korte tijd?
hij heeft weinig veerkracht in ieder geval
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 20:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:43 schreef Columbiafan het volgende:
Ik vind die Kittel echt onbegrijpelijk. Is die jongen mentaal labiel? Hoe kan je nu zo vreselijk slecht worden op zo'n korte tijd?
Is niet de eerste keer he. Het is gewoon echt een braadworst.
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 20:50
Verval is wel groot en beetje treurig om te zien maar vind het ook weer niet zo erg. Tijd voor nieuwe generatie met Gaviria en Groenewegen.
TLCzaterdag 14 juli 2018 @ 20:51
Is het voor Groenewegen te laat om nog serieus mee te kunnen doen voor de groene trui ?

Groenewegen _O_
TLCzaterdag 14 juli 2018 @ 20:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:42 schreef Masterminded het volgende:
Wat verwachten 'we' van de kasseien morgen? Hopelijk hebben Sagan en Van Avermaet er al vroeg zin in.
Groenewegen gewoon met 3 op rij :D
Rellende_Rotscholierzaterdag 14 juli 2018 @ 20:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:53 schreef TLC het volgende:

[..]

Groenewegen gewoon met 3 op rij :D
w/
TLCzaterdag 14 juli 2018 @ 21:05
Groenewegen is overigens de 10de Nederlander die op de Franse feestdag wint *O* w/
Steven184zaterdag 14 juli 2018 @ 21:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:12 schreef Dale__Cooper het volgende:
Jaap heeft weer een fokker te pakken.

JaapStalenburg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 19:32:58 Dit is de Nederlandse topsportbeleving. De vriendin van @GroenewegenD gaat terecht los na tweede zege op rij van haar vriend en een zuurpruim oo een doorgezakte bank komt niet verder dan deze kromme vergelijking. https://t.co/qIGDi8UORT reageer retweet
Ook weer verwijderd?
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 21:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 21:22 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Ook weer verwijderd?
Blijkbaar, maar er stond:
Zou de vrouw van de bakker ook zo juichen als ie een goed brood gebakken heeft?
DeeBeezaterdag 14 juli 2018 @ 21:31
Jaap Stalenburg...man van de wereld...agerend tegen de spruitjeslucht...door de hele middag te Tweeten vanuit z'n doorzonwoning in een Vinexwijk...

Soosjul Meedia aids. :')
Pino112zaterdag 14 juli 2018 @ 21:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 21:22 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Ook weer verwijderd?
De begeleider van de instelling heeft ingegrepen.
Mexicanobakkerzaterdag 14 juli 2018 @ 21:40
Ik mag die Groenewegen totaal niet
Steven184zaterdag 14 juli 2018 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 21:24 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Blijkbaar, maar er stond:
Zou de vrouw van de bakker ook zo juichen als ie een goed brood gebakken heeft?
Goede tweet.

Mijn vriendin staat ook zo op de banken hoor als ik thuiskom na dag werken
Ascorbinezuurzaterdag 14 juli 2018 @ 21:51

Iedereen al genoten van Nine Storms die huilend een interview doet met de Team Lotto NL Jumbo social mediaploeg?
Slobeendzaterdag 14 juli 2018 @ 21:53
Domme Belgen :')
quote:
Na twee roemloze Touretappes die werden beslist door een massasprint, blijven veel toeschouwers op hun honger zitten. Maar volgens Stuyven valt de organisatie niets te verwijten. "Ze hebben het weer niet in de hand."
Het peloton kreeg gisteren de langste etappe van de Ronde van Frankrijk voorgeschoteld, maar het werd een langgerekt geeuw van 231km. Ook vandaag viel er amper iets te beleven in de achtste rit.

Zelfs parcoursbouwer Thierry Gouvenou gaf al toe dat "we niet tevreden kunnen zijn met wat we al hebben gezien". Wielermagazine Bahamontes is het beu. "We hebben al te veel gegeeuwd tijdens deze Tour. Beste organisatie, doe er iets aan! Alstublieft", klinkt het op Twitter.

Jasper Stuyven (Trek) is het echter niet eens met Bahamontes. "Als de wind gisteren en vandaag goed stond, hadden jullie de organisatie bejubeld", zegt hij. "Het weer heeft zelfs ASO niet in de hand."

En Stuyven staat niet alleen met die mening. Yves Lampaert, Edward Theuns, Tiesj Benoot en Oliver Naesen schaarden zich op Twitter achter hun landgenoot.
Koffieplanterzaterdag 14 juli 2018 @ 21:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 21:53 schreef Slobeend het volgende:
Domme Belgen :')

[..]

Parcoursen leg je toch neer zonder uit te gaan van een bepaalde weersverwachting, of ben ik nou gek? Aan de andere kant, het is Gouvenou, die waarschijnlijk als een aap zo dronken was toen hij dit heeft bedacht.
Momozaterdag 14 juli 2018 @ 22:00
sptekst twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 15:09:12 Mooi dat dit nog kan in de harde wereld van de profsport. Gesink rijdt laatste stukje etappe met zijn zoontje! #lief https://t.co/X5YET7REVj reageer retweet
DiEW8POW0AAzwaH.jpg
Ascorbinezuurzaterdag 14 juli 2018 @ 22:01
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:00 schreef Momo... het volgende:
sptekst twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 15:09:12 Mooi dat dit nog kan in de harde wereld van de profsport. Gesink rijdt laatste stukje etappe met zijn zoontje! #lief https://t.co/X5YET7REVj reageer retweet
[ afbeelding ]
Gesink heeft hem ook nog geretweet :D
Frozen-assassinzaterdag 14 juli 2018 @ 22:01
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:00 schreef Momo... het volgende:
sptekst twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 15:09:12 Mooi dat dit nog kan in de harde wereld van de profsport. Gesink rijdt laatste stukje etappe met zijn zoontje! #lief https://t.co/X5YET7REVj reageer retweet
[ afbeelding ]
8b87d67ab96e324c6d7186a3e127731b.gif
Momozaterdag 14 juli 2018 @ 22:05
Volgens mij denken sommige in de comments wel echt dat het zijn zoon is
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 22:06
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:05 schreef Momo... het volgende:
Volgens mij denken sommige in de comments wel echt dat het zijn zoon is
Vanuit dit perspectief lijkt Tolhoek nog kleiner en jonger. :D
hhh38zaterdag 14 juli 2018 @ 22:06
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:00 schreef Momo... het volgende:
sptekst twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 15:09:12 Mooi dat dit nog kan in de harde wereld van de profsport. Gesink rijdt laatste stukje etappe met zijn zoontje! #lief https://t.co/X5YET7REVj reageer retweet
[ afbeelding ]
:D
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 20:12 schreef Dale__Cooper het volgende:
Jaap heeft weer een fokker te pakken.

JaapStalenburg twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 19:32:58 Dit is de Nederlandse topsportbeleving. De vriendin van @GroenewegenD gaat terecht los na tweede zege op rij van haar vriend en een zuurpruim oo een doorgezakte bank komt niet verder dan deze kromme vergelijking. https://t.co/qIGDi8UORT reageer retweet
Is dat onze Evertjan? Of is het (familie van) johannesvermeer?
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 22:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 21:53 schreef Slobeend het volgende:
Domme Belgen :')

[..]

In elke ronde zitten vlakke etappes, in de Tour is de controle gewoon veel extremer. Al gaan de andere grote rondes ook hard dezelfde kant op wat dat betreft. En, het parcours bood in ieder geval de mogelijkheid tot waaiers. Dus nee, ik snap de plotse kritiek niet.
Mexicanobakkerzaterdag 14 juli 2018 @ 22:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:21 schreef wimderon het volgende:

[..]

In elke ronde zitten vlakke etappes, in de Tour is de controle gewoon veel extremer. Al gaan de andere grote rondes ook hard dezelfde kant op wat dat betreft. En, het parcours bood in ieder geval de mogelijkheid tot waaiers. Dus nee, ik snap de plotse kritiek niet.
Enige wat ze kunnen doen is eerder een berg neerpleuren zodat er al wat verschillen zijn, dan zijn er wellicht minder valpartijen
Van_Poppelzaterdag 14 juli 2018 @ 22:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:28 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Enige wat ze kunnen doen is eerder een berg neerpleuren zodat er al wat verschillen zijn, dan zijn er wellicht minder valpartijen
Ze willen het zolang mogelijk spannend houden.
trein2000zaterdag 14 juli 2018 @ 22:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:28 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Enige wat ze kunnen doen is eerder een berg neerpleuren zodat er al wat verschillen zijn, dan zijn er wellicht minder valpartijen
Of de 3km regel opschuiven en harder maken, op 5km voor de etappestreek een klassementsstreep. Beetje zoals in Parijs ook wel eens gebeurd, dat ze de eerste ronde het klassement opmaken
Mexicanobakkerzaterdag 14 juli 2018 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 22:37 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ze willen het zolang mogelijk spannend houden.
Je hoeft niet meteen vijf bergen te hebben, gewoon 1 _____/ (Mont Ventoux ofzo op dag 3) zodat er wat lekkere verschillen zijn en iemand die pap in de beentjes heeft meteen stopt met hopen
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 23:21
Zolang je niet in het noordwesten start, ben je altijd binnen 1 of 2 dagen wel in het middelgebergte. Hoop dat ze na deze twee gênante dagen wat meer gaan variëren in de eerste week.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 23:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 23:21 schreef Dale__Cooper het volgende:
Zolang je niet in het noordwesten start, ben je altijd binnen 1 of 2 dagen wel in het middelgebergte. Hoop dat ze na deze twee gênante dagen wat meer gaan variëren in de eerste week.
Maar wat verandert dat eraan dat er niemand meer in de vroege vlucht wil in een vlakke etappe in de eerste week van een grote ronde?
Dale__Cooperzaterdag 14 juli 2018 @ 23:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 23:22 schreef wimderon het volgende:

[..]

Maar wat verandert dat eraan dat er niemand meer in de vroege vlucht wil in een vlakke etappe in de eerste week van een grote ronde?
Niet veel, maar het is de opeenvolging van een hele week vlakke ritten, waardoor het wel veel opvalt.
Felagundzaterdag 14 juli 2018 @ 23:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 23:24 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Niet veel, maar het is de opeenvolging van een hele week vlakke ritten, waardoor het wel veel opvalt.
Dan kun je in principe wel een gevarieerder parcours neerleggen. Er kan best al een bergrit in de eerste week.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 23:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 23:24 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Niet veel, maar het is de opeenvolging van een hele week vlakke ritten, waardoor het wel veel opvalt.
3 was een ploegentijdrit, 5 was absoluut niet vlak maar daar werd niets mee gedaan, 6 had een aankomst heuvelop. Als we vandaag kasseien hadden gedaan en morgen de rit van vandaag was de kritiek er niet geweest? Of met een selectieve rit erbij en nog steeds geen actie in de vlakke ritten?
Van_Poppelzaterdag 14 juli 2018 @ 23:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 23:35 schreef wimderon het volgende:

[..]

3 was een ploegentijdrit, 5 was absoluut niet vlak maar daar werd niets mee gedaan, 6 had een aankomst heuvelop. Als we vandaag kasseien hadden gedaan en morgen de rit van vandaag was de kritiek er niet geweest? Of met een selectieve rit erbij en nog steeds geen actie in de vlakke ritten?
Zaterdag over de kasseien en zondag heuveltje op, heuveltje af zou beter zijn geweest...een echte heuvelrit in de Ardennen ofzo had niet misstaan.
wimderonzaterdag 14 juli 2018 @ 23:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 23:52 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Zaterdag over de kasseien en zondag heuveltje op, heuveltje af zou beter zijn geweest...een echte heuvelrit in de Ardennen ofzo had niet misstaan.
Natuurlijk. Maar de kritiek op de vlakke ritten gaat blijven. Vorig jaar lag La Planche des Belles Filles al in de vijfde etappe en de etappe daarna resulteerde in Thijs z'n zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz-column.
kaasplankjezondag 15 juli 2018 @ 06:49
Vroeger was de controle in vlakke ritten net zo extreem. In de tijd van Cipo en Zabel kwam er nooit een succesvolle vluchtpoging in een vlakke rit.
Wombcatzondag 15 juli 2018 @ 07:44
Ten opzichte van een jaar of 20 geleden is het parkoers al een stuk gevarieerder. Toen had je vaak een eerste week met alleen sprints en een ploegentijdrit op de woensdag. Naja, een proloog op de 1e dag, en een week later een vlakke tijdrit van 70 km. Waardoor je de bergen inging terwijl de nr 1 al een voorsprong had van 5 minuten.

En waar ze dit jaar beginnen, heb je niet zo heel veel opties. Als je dan kasseien wilt in Noord-Frankrijk, dan moet je een paar etappes van 200 km hebben. Anders krijg je weer een grote verplaatsing tussendoor, en dat is ook niet goed. In Normandië en Bretagne ligt ook niet veel aan heuvels waar de profs dusdanig problemen mee hebben dat je een massasprint ontloopt. Naja, ze hadden Bretagne over kunnen slaan en rechtstreeks naar Roubaix kunnen gaan. Dan had je de kasseien op dag 4 gehad of zo. En dan vanaf daar nog een paar vlakke etappes richting Alpen. Maar dan had je de aankomst op de Mur de Bretagne gemist. Dus of dat nou beter was geweest?
SaintOfKillerszondag 15 juli 2018 @ 11:00
Als je iets speciaals in die eerste week steekt, dan zijn ze zo bang voor die rit dat de ritten ervoor extra vervelend worden en helemaal een toeristenritje worden.