SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik zeg niets meer, dat was het.
De gewone (Carbone) koekenpannen zijn dikker 3,8mm, zwaarder en duurder. Ofwel veel robuuster, blijft langer vlak (ipv hol/bol) en verdeelt de hitte beter.quote:Goedkope plaatstalen pannen van de Buyer. Het verschil met de luxere versies is dat deze serie gemaakt is van dunner staal (1 mm dik). Hierdoor is de pan lichter maar moet zit het vuur wel directer op het voedsel. Bij deze serie is het dus belangrijk dat je goed het vuur tempert. De zwarte kleur komt van een chemische bewerking die de pan tijdelijk beschermd tegen roest.
quote:Op donderdag 12 juli 2018 18:21 schreef timmmmm het volgende:
Vooral de wanden zijn het verschil. Een lyonnaisr pan is bedoeld voor gerechten a la lyonaisse wat zoveel is als veel ui erbij en met een klets vet lekker laten bakkenen.
Dan gier je het zo van de pan met ui em bakvocht zo in een schaal. Daarom is de rand zo. Of althans dst heb ik me laten vertellen.
Vaak is het ook gewoon van wat beter materiaal en wat dikker waardoor je er vind ik lekkerder in kan bakken. Maar als je een goede kwaliteit koekenpan pakt is dat hetzelfde natuurlijk
Vandaar de prijsklasse. Bedankt voor de informatie.quote:Op donderdag 12 juli 2018 18:41 schreef Fer het volgende:
[..]
De gewone (Carbone) koekenpannen zijn dikker 3,8mm, zwaarder en duurder. Ofwel veel robuuster, blijft langer vlak (ipv hol/bol) en verdeelt de hitte beter.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Google is your friend, abuse your friends
Je hebt helemaal gelijk, en als je dan wat rondkijkt blijkt dat de kosten ook erg kunnen meevallen.quote:Op donderdag 12 juli 2018 18:58 schreef Fer het volgende:
Doe mij maar multilayer RVS, kost wat, maar een pan voor het leven. Kan na gebruik zo de vaatwasser in.
quote:Op donderdag 12 juli 2018 18:45 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
[..]
Vandaar de prijsklasse. Bedankt voor de informatie.Volgens mij heeft DeBuyer een consumentenlijn en een professionele lijn, waarbij de consumentenlijn gewoon veel duurder is, terwijl er geen verschil van belang is. Kijk even bij een webwinkel voor de professionele horeca.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
Voor zover ik weet zijn de goedkope carbone lijn en de dure mineral-b lijn nagenoeg identiek (ook de dikte van de bodem). Het enige verschil is dat de mineral-b al ingebrand is en de Carbone nog niet. Je m moet je dus afvragen of je 2 tientjes per pan over hebt om niet te hoeven inbranden.quote:Op vrijdag 13 juli 2018 17:04 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij heeft DeBuyer een consumentenlijn en een professionele lijn, waarbij de consumentenlijn gewoon veel duurder is, terwijl er geen verschil van belang is. Kijk even bij een webwinkel voor de professionele horeca.
Niet hoeven inbranden lijkt me niet waar, ze hebben een voorbehandeling gehad en zijn met bijenwas ingesmeerd. Volgens mij is het punt dat consumenten die een goede pan willen het niet vertrouwen als het te goedkoop is. Als je op mineral B zoekt krijg je dan ook allemaal webwinkels voor consumenten, zoek je op die andere krijg je veel meer horecagroothandels.quote:Op vrijdag 13 juli 2018 17:25 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Voor zover ik weet zijn de goedkope carbone lijn en de dure mineral-b lijn nagenoeg identiek (ook de dikte van de bodem). Het enige verschil is dat de mineral-b al ingebrand is en de Carbone nog niet. Je m moet je dus afvragen of je 2 tientjes per pan over hebt om niet te hoeven inbranden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |