Dit vindt ik op het web:quote:Op zondag 1 juli 2018 15:33 schreef hugecooll het volgende:
Tarwe = gluten
Geen gluten = geen tarwe
Lijkt me wel aannemelijk dat je met een tarweallergie glutenvrij kan eten ja
naja niet altijdquote:Op zondag 1 juli 2018 15:37 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Dit vindt ik op het web:
Is tarwevrij hetzelfde als glutenvrij?
Om direct misverstanden te voorkomen: tarwevrij is niet hetzelfde als glutenvrij! Glutenvrije producten zijn producten waar méérdere glutenbevattende graansoorten niet inzitten: tarwe, rogge, gerst, spelt, haver, kamut. In tarwevrije producten kunnen andere granen dan tarwe nog wél zitten. In sommige bewerkte glutenvrije producten zit echter tarwe die bewerkt is waardoor er geen gluten meer inzitten. Voor mensen met tarwe-allergie zijn die producten dus niet geschikt.
https://mens-en-gezondhei(...)wat-kan-ik-eten.html
Dus volgens deze info kan het weer niet.
Nee. Tarwe bevat gluten, maar niet alle producten met gluten zijn gemaakt op basis van tarwe. Rogge bevat ook gluten (weliswaar minder dan tarwe).quote:Op zondag 1 juli 2018 15:33 schreef hugecooll het volgende:
Tarwe = gluten
Geen gluten = geen tarwe
Lijkt me wel aannemelijk dat je met een tarweallergie glutenvrij kan eten ja
ja johquote:Op zondag 1 juli 2018 15:41 schreef Gary_Oak het volgende:
[..]
Nee. Tarwe bevat gluten, maar niet alle producten met gluten zijn gemaakt op basis van tarwe. Rogge bevat ook gluten (weliswaar minder dan tarwe).
Een jaar geleden is het geconstateerd door een mesologe (arts met natuurgeneeswijze-opleiding). Alleen heb ik daar toen niets mee gedaan. Ik zie haar vrijdag weer en dan weet ik meer.quote:Op zondag 1 juli 2018 15:47 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Waarom laat je niet gewoon een bloedtest bij de huisarts doen? Volgens mij zijn er tegenwoordig zelfs zelftesten, maar weet niet hoe betrouwbaar die zijn.
Dus vooral 'normaal' blijven eten nu, geen dieet beginnen die aan uitsluiting doet. Afspraak maken bij de huisarts, stellen dat je gewoonweg een bloedtest wil hiervoor en die laten doen. Alleen als je nu gluten eet waarvoor je intolerant bent zal je het in het bloedwerk zien.
Als je al een week of 4 tot 6 bezig bent met gluten uitsluiten dan wachten met de bloedtest. Eerst weer een maandje of 2 'normaal' eten, dan een bloedtest. Dan gaan kijken of en wat het dan is in de voeding waar je intolerant voor bent.
Ik vind het ingewikkeld en kom er niet uit; dat wel en dat weer niet etc. Vooralsnog hou ik het bij tarwe-vrij en tarwezetmeel-vrij waar ik op moet zoeken.quote:Op zondag 1 juli 2018 15:47 schreef hugecooll het volgende:
[..]
ja joh
Maar dan zou je als je geen gluten eet dus ook geen tarwe eten. Dat was het idee. Dat je dan ook geen rogge etc eet lijkt me voor haar vraag niet erg interessant.
Maar dat is dus blijkbaar ook niet per se zo
Die heeft je aura gemeten? Of serieus een test gedaan op antistoffen voor gluten in je bloed?quote:Op zondag 1 juli 2018 16:27 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Een jaar geleden is het geconstateerd door een mesologe (arts met natuurgeneeswijze-opleiding). Alleen heb ik daar toen niets mee gedaan. Ik zie haar vrijdag weer en dan weet ik meer.
Het zou in ieder geval de extreme vermoeidheid verklaren die steeds erger werd de afgelopen maanden. Ik kon zó na het avondeten in slaap vallen.
Ga eens naar je huisarts.quote:Op zondag 1 juli 2018 16:27 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Een jaar geleden is het geconstateerd door een mesologe (arts met natuurgeneeswijze-opleiding). Alleen heb ik daar toen niets mee gedaan. Ik zie haar vrijdag weer en dan weet ik meer.
Het zou in ieder geval de extreme vermoeidheid verklaren die steeds erger werd de afgelopen maanden. Ik kon zó na het avondeten in slaap vallen.
Ja, daar zat ik ook al aan te denken. Er vallen erg veel producten weg omdat hier vormen van tarwe in zitten (als vulmiddel). Ik voel me al aanzienlijk beter nu ik geen volkoren brood meer eet maar moet ik brood ook gaan vervangen. En daar houdt mijn kennis toch wel op.quote:
Minder brood en meer groente en fruit is wel iets waardoor mensen nog weleens flink willen opknappen qua energie en fitheid.quote:Op maandag 2 juli 2018 07:40 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ja, daar zat ik ook al aan te denken. Er vallen erg veel producten weg omdat hier vormen van tarwe in zitten (als vulmiddel). Ik voel me al aanzienlijk beter nu ik geen volkoren brood meer eet maar moet ik brood ook gaan vervangen. En daar houdt mijn kennis toch wel op.
Mijn ervaring is precies de omgekeerde. Waar de kennis van mijn huisarts ophoudt, begint die van de natuurgeneeskunde. Ik word er soms wanhopigvan hoe beperkt en benauwend mijn huisarts denkt. En voor de écht raadselachtige dingen ga ik er niet meer heen!quote:Op zondag 1 juli 2018 20:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ga eens naar je huisarts.
Natuurgeneeskundige kwatsch is vooral goed voor je gevoel, maar als je echt iets hebt kunnen ze je niet helpen.
Huisartsen weten zeker niet alles. Maar goed je voor de natuurgeneeskundige die het wél zegt te weten.quote:Op maandag 2 juli 2018 07:50 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Mijn ervaring is precies de omgekeerde. Waar de kennis van mijn huisarts ophoudt, begint die van de natuurgeneeskunde. Ik word er soms wanhopigvan hoe beperkt en benauwend mijn huisarts denkt. En voor de écht raadselachtige dingen ga ik er niet meer heen!
Ik zou eens met een goede dietist gaan praten, want als je je beter voelt als je minder tarwe eet, kan dat aan meerdere dingen liggen: Minder vezels, of tarwe-allergie(eiwit) of fructaan-intolerantie(koolhydraat). Misschien ook nog wel meer.. Dat moet je dat eigenlijk testen bij de huisarts of door proberen.quote:Op maandag 2 juli 2018 07:40 schreef Boca_Raton het volgende:
Ja, daar zat ik ook al aan te denken. Er vallen erg veel producten weg omdat hier vormen van tarwe in zitten (als vulmiddel). Ik voel me al aanzienlijk beter nu ik geen volkoren brood meer eet maar moet ik brood ook gaan vervangen. En daar houdt mijn kennis toch wel op.
Ik zie de mesologe komende vrijdag weer. Deze vorm van geneeskunst heeft bij mij al jarenlang de steken opgeraapt die de huisartsenpraktijk liet vallen, dus dan weet ik specifiek waar ik op moet gaan letten. Ik neem aan dat het de tarwe-intolerantie is, die ze vorig jaar al constateerde.quote:Op maandag 2 juli 2018 09:05 schreef Deepfreeze het volgende:
[..]
Ik zou eens met een goede dietist gaan praten, want als je je beter voelt als je minder tarwe eet, kan dat aan meerdere dingen liggen: Minder vezels, of tarwe-allergie(eiwit) of fructaan-intolerantie(koolhydraat). Misschien ook nog wel meer.. Dat moet je dat eigenlijk testen bij de huisarts of door proberen.
bijv: Als je merkt dat tarwe slecht gaat, maar spelt wel goed. Dan kan het aan de fructanen (=koolhydraat type) ligt. Dan zou je ook bij bijv ui en knoflook last kunnen hebben.
Er bestaat ook glutenvrij tarwemeel, maar dan heb je nog een miniem beetje gluten, en ook die fructanen. Dus of dat een optie is? Het is vooral etiketten lezen als je het wil vermijden..
Ik bedoelde meer dat ik me afvraag of een mesoloog ook product kennis heeft. Dat is nou net iets waar een goede dietist meer ervaring mee heeft.quote:Op maandag 2 juli 2018 09:43 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik zie de mesologe komende vrijdag weer. Deze vorm van geneeskunst heeft bij mij al jarenlang de steken opgeraapt die de huisartsenpraktijk liet vallen, dus dan weet ik specifiek waar ik op moet gaan letten. Ik neem aan dat het de tarwe-intolerantie is, die ze vorig jaar al constateerde.
Wat betreft voeding is het inderdaad etiketten lezen. En zo je vaste productenlijst samenstellen.
Ik zoek nog adequate vervanging voor het brood tussen de middag. Dat is het enige waar ik nu tegenaan loop. Een paar verdwaalde crackers daar word ik flauw van, het moet wel voedzaam zijn. Roggebrood zou een optie zijn, maar ook daar zit tarwemeel in, althans, alle varianten die ik in de supermarkt vond. Als er nog mensen zijn met een voedzaam idee voor het middageten, heel graag.
Een mesoloog heeft idd. niet de productkennis die een diëtiste heeft. Dus ik zal wel bij een diëtiste moeten aankloppen. Het is zó anders eten, alleen al om zeker te weten dat ik alles binnenkrijg wat ik moet hebben.quote:Op maandag 2 juli 2018 09:52 schreef Deepfreeze het volgende:
[..]
Ik bedoelde meer dat ik me afvraag of een mesoloog ook product kennis heeft. Dat is nou net iets waar een goede dietist meer ervaring mee heeft.
Rauwkost en -salades. Thanx voor je tips.quote:En daarnaast rauwkost, (pasta)salades, gevulde soep..
Met alleen tarwe gaat dat wel lukken. Dan mis je niet zoveel..quote:Op maandag 2 juli 2018 09:59 schreef Boca_Raton het volgende:
Een mesoloog heeft idd. niet de productkennis die een diëtiste heeft. Dus ik zal wel bij een diëtiste moeten aankloppen. Het is zó anders eten, alleen al om zeker te weten dat ik alles binnenkrijg wat ik moet hebben.
Mijn vrouw heeft dat. Er is genoeg te koop qua alternatieven en veel van de glutenvrije producten zijn ook tarwevrij, maar zeker niet allemaal.quote:Op zondag 1 juli 2018 15:27 schreef Boca_Raton het volgende:
Ik ben aan het uitproberen of ik intolerant bent voor tarwe. Dat betekent op zoek gaan naar produkten waar geen tarwe in zit, of tarweproducten. En dat is nog een hele opgave. Mijn vraag is of ik ook in het glutenvrije segment kan shoppen: daar is veel te verkrijgen. Wie weet dit?
Rijstgerechten waarbij je de rijst vervangt door bloemkool- of broccolirijst.quote:Op maandag 2 juli 2018 09:43 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik zoek nog adequate vervanging voor het brood tussen de middag. Dat is het enige waar ik nu tegenaan loop. Een paar verdwaalde crackers daar word ik flauw van, het moet wel voedzaam zijn. Roggebrood zou een optie zijn, maar ook daar zit tarwemeel in, althans, alle varianten die ik in de supermarkt vond. Als er nog mensen zijn met een voedzaam idee voor het middageten, heel graag.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |