Bron voor deze bewering? en is dat echt per definitie?quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:18 schreef Otger het volgende:
[..]
Waar moet ik beginnen? Allereerst is dierlijk eiwit superieur aan plantaardig eiwit vanwege de aminozuren die beschikbaar zijn, het is per definitie "full-protein" in tegenstelling tot bonen en rijst die je in combinatie moet eten.
Ten tweede is er het probleem van bio-beschikbaarheid want planten, in tegenstelling tot dierlijke producten, kunnen deze eiwitten moeilijker opgenomen worden door het lichaam.. Het aantal eiwitten dat je daadwerkelijk opneemt is niet gelijk aan wat er op het etiket staat.
Omdat plantaardig eiwit een slechtere kcal verhouding heeft is het moeilijk om op een "cut" eiwitten te eten. Je kan voldoende eiwit binnenkrijgen zolang je in een constante bulkfase zit.
Ten derde, mannelijke hormonen. Veganisten, in tegenstelling tot vleeseters hebben een significant lagere hoeveelheid DHT in hun bloed. Dit hormoon is essentieel voor libido, erecties, botdichtheid, vitaliteit etc. Daar wil ik niet voor inleveren.
Hetzelfde geldt voor het SHBG hormoon, dit is significant hoger bij veganisten net zoals dat bij oudere mannen ook het geval is. Het testosteron bindend hormoon is een indicatie van hoe jouw totale hormoonverhouding afspiegelt in je bijvoorbeeld je androgene receptoren zoals je spieren.
Tenslotte, ik wil niet leven op tofu. Ik ben kritisch tegenover de grootschalige consumptie van soja isoflavonen. Daarom probeer ik ook voorverpakte producten (chocolade, AHtoGo sandwiches etc.) te vermijden. Ik wil dat niet in mijn lichaam.
Als je gewoon gevarieerd eet - en dus niet enkel sojayohgurt en tofublokjes naar binnen werkt - dan kun je gewoon gezond leven hoor. Er is zoveel keuze! Je moet alleen wat verder kijken dan wat de supermarkt standaard in de schappen heeft liggen. Er zijn ook vegans die volgens het 'whole food' principe proberen te leven; zo min mogelijk bewerkte rommel.quote:woensdag 27 juni 2018 10:18 schreef Otger het volgende:[/b]
[..]
Waar moet ik beginnen? Allereerst is dierlijk eiwit superieur aan plantaardig eiwit vanwege de aminozuren die beschikbaar zijn, het is per definitie "full-protein" in tegenstelling tot bonen en rijst die je in combinatie moet eten.
Ten tweede is er het probleem van bio-beschikbaarheid want planten, in tegenstelling tot dierlijke producten, kunnen deze eiwitten moeilijker opgenomen worden door het lichaam.. Het aantal eiwitten dat je daadwerkelijk opneemt is niet gelijk aan wat er op het etiket staat.
Ten derde, mannelijke hormonen. Veganisten, in tegenstelling tot vleeseters hebben een significant lagere hoeveelheid DHT in hun bloed. Dit hormoon is essentieel voor libido, erecties, botdichtheid, vitaliteit etc. Daar wil ik niet voor inleveren.
Hetzelfde geldt voor het SHBG hormoon, dit is significant hoger bij veganisten net zoals dat bij oudere mannen ook het geval is. Het testosteron bindend hormoon is een indicatie van hoe jouw totale hormoonverhouding afspiegelt in je bijvoorbeeld je androgene receptoren zoals je spieren.
Tenslotte, ik wil niet leven op tofu. Ik ben kritisch tegenover de grootschalige consumptie van soja isoflonen. Daarom probeer ik ook voorverpakte producten (chocolade, AHtoGo sandwiches etc.) te vermijden. Ik wil dat niet in mijn lichaam.
Oké, ten eerste hebben veganisten een verminderd insuline-gerelateerd groeihormoon welke verantwoordelijk is voor de eiwit-synthese binnen de spieren. Bij dit proces worden de opgenomen eiwitten door het lichaam gebruikt om spiermassa aan te maken.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:21 schreef Rangono het volgende:
[..]
Bron voor deze bewering? en is dat echt per definitie?
Wat ik hieruit opmaak is dat de verschillen nihil zijn. Ook kan ik nergens vinden dat er een causaal verband is.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:30 schreef Otger het volgende:
[..]
Oké, ten eerste hebben veganisten een verminderd insuline-gerelateerd groeihormoon welke verantwoordelijk is voor de eiwit-synthese binnen de spieren. Bij dit proces worden de opgenomen eiwitten door het lichaam gebruikt om spiermassa aan te maken.
"Mean serum insulin-like growth factor-I was 9% lower in 233 vegan men than in 226 meat-eaters and 237 vegetarians (P = 0.002). Vegans had higher testosterone levels than vegetarians and meat-eaters, but this was offset by higher sex hormone binding globulin, and there were no differences between diet groups in free testosterone, androstanediol glucuronide or luteinizing hormone. © 2000 Cancer Research Campaign"
>Allen, N. E., Appleby, P. N., Davey, G. K., & Key, T. J. (2000). Hormones and diet: low insulin-like growth factor-I but normal bioavailable androgens in vegan men. British Journal of Cancer, 83(1), 95.
Veganisten hebben volgens dit onderzoek een hogere algemene testosteron spiegel. Maar als we kijken naar een ander soortgelijk onderzoek.
"Total testosterone (T), total oestradiol (E2) and sex hormone-binding globulin (SHBG) concentrations were measured in plasma samples from fifty-one male vegans and fifty-seven omnivores of similar age. Free T concentration was estimated by calculation, in comparison with the omnivores, the vegans had 7% higher total T (P = 0.250), 23% higher SHBG (P = 0.001), 3% lower free T (P = 0.580), and 11% higher E2 (P = 0.194). In a subset of eighteen vegans and twenty-two omnivores for whom 4 d diet records were available, there were statistically significant correlations between T and polyunsaturated fatty acids (r 0.37), SHBG and fat (r 0.43 for total fat, 0.46 for saturated fatty acids and 0.33 for polyunsaturated fatty acids), and SHBG and alcohol (r–0.39). It is concluded that a vegan diet causes a substantial increase in SHBG but has little effect on total or free T or on E2."
Hieruit blijkt dat de totale testosteron hoeveelheid in veganistische mannen hoger is dan bij vleesetende mannen. Echter zou dit verschil niet significant zijn, tegelijkertijd zou er wel een significant verschil bestaan tussen de DHT en SHGB verhouding tussen deze twee groepen.
>Key, T. J., Roe, L., Thorogood, M., Moore, J. W., Clark, G. M., & Wang, D. Y. (1990). Testosterone, sex hormone-binding globulin, calculated free testosterone, and oestradiol in male vegans and omnivores. British Journal of Nutrition, 64(1), 111-119.
En voordat iemand met het soja onderzoek begint. Dit wordt over het algemeen gedaan met sojamelk. Echter is sojamelk enorm verdund en komen er amper isoflavonen in voor vergeleken met eetwaren zoals tofu en tempeh. Soja kan heus wel gedronken worden maar wil mijn melk/eieren niet compenseren met de voorgenoemde voedselproducten.
Regelmatige bloedwaardetesten, diëtisten. Onder controle staan als een terminale kankerpatiënt en dan beweren dat het een prima levensstijl is.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:26 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik ken genoeg veganisten die regelmatig hun bloed laten nakijken bij de artsen, en de meesten hebben echt heel nette waarden. En degenen die afwijken, proberen er ook met behulp van diëtisten verandering in aan te brengen.
Waarschijnlijk heb je geen statistiek gehad maar als er een significant verschil is dan kan er niet gesproken worden over een "nihil verband". Het is een onderzoek waar twee groepen zijn gescheiden op basis van hun dieet, een observatie-onderzoek dus. Uiteraard spreken we hier van een correlatie maar dit betekent niet dat er geen verband zou kunnen bestaan. De kans dat het aan andere oorzaken kan liggen lijken mij vrij klein.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:33 schreef Rangono het volgende:
[..]
Wat ik hieruit opmaak is dat de verschillen nihil zijn. Ook kan ik nergens vinden dat er een causaal verband is.
Maar je hebt ook gelezen dat die bloedwaarden vaker wel dan niet gewoon prima tot uitstekend zijn? Veel mensen doen het ook juist om te kijken of ze door het radicaal veranderen van eet patroon geen tekorten opbouwen. Dat gevaar bestaat namelijk als je het verkeerd aanpakt en jezelf een verkeerd of te eenzijdig voedingspatroon aanleert.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:34 schreef Nobu het volgende:
[..]
Regelmatige bloedwaardetesten, diëtisten. Onder controle staan als een terminale kankerpatiënt en dan beweren dat het een prima levensstijl is.
quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:18 schreef Otger het volgende:
[..]
Waar moet ik beginnen? Allereerst is dierlijk eiwit superieur aan plantaardig eiwit vanwege de aminozuren die beschikbaar zijn, het is per definitie "full-protein" in tegenstelling tot bonen en rijst die je in combinatie moet eten.
Ten tweede is er het probleem van bio-beschikbaarheid want bij planten, in tegenstelling tot dierlijke producten, kunnen deze eiwitten moeilijker opgenomen worden door het lichaam. Het aantal eiwitten dat je daadwerkelijk opneemt is niet gelijk aan wat er op het etiket staat.
Omdat plantaardig eiwit een slechtere kcal verhouding heeft is het moeilijk om op een "cut" eiwitten te eten. Je kan voldoende eiwit binnenkrijgen zolang je in een constante bulkfase zit.
Ten derde, mannelijke hormonen. Veganisten, in tegenstelling tot vleeseters hebben een significant lagere hoeveelheid DHT in hun bloed. Dit hormoon is essentieel voor libido, erecties, botdichtheid, vitaliteit etc. Daar wil ik niet voor inleveren.
Hetzelfde geldt voor het SHBG hormoon, dit is significant hoger bij veganisten net zoals dat bij oudere mannen ook het geval is. Het testosteron bindend hormoon is een indicatie van hoe jouw totale hormoonverhouding afspiegelt in je bijvoorbeeld je androgene receptoren zoals je spieren.
Tenslotte, ik wil niet leven op tofu. Ik ben kritisch tegenover de grootschalige consumptie van soja isoflavonen. Daarom probeer ik ook voorverpakte producten (chocolade, AHtoGo sandwiches etc.) te vermijden. Ik wil dat niet in mijn lichaam.
quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:21 schreef Rangono het volgende:
[..]
Bron voor deze bewering? en is dat echt per definitie?
Daarna na een heel A4-tekst schrijven wegkruipen.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:41 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Incomming quote van de vegagekkies:
'jamaar is allemaal niet waar want 'mijn onderbuik''.
Of scenario 2: je hoort nooit meer wat van hem.
Ho: het is scenario 3 geworden:
'bronnetje?'
[..]
Ik wil dit onderzoek best geloven, maar het is wel een onderzoek uit het jaar 2000. Dat is 18 jaar geleden, en inmiddels is er echt zoveel meer te krijgen qua voedingsmiddelen dan toen, waardoor gevarieerd eten als veganist echt veel gemakkelijker is geworden. Toen ik 18 jaar geleden (ongeveer) vegetariër werd mocht je blij zijn met een droog en niet te eten vega-worstje. Ik geloof best dat je dan tekorten op bouwt. Maar nu, zeker ook met alle webshops en ook de toegankelijkheid van buitenlandse keukens, blijven je keuzes niet meer beperkt tot soyamelk en tofublokjes.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:30 schreef Otger het volgende:
[..]
Oké, ten eerste hebben veganisten een verminderd insuline-gerelateerd groeihormoon welke verantwoordelijk is voor de eiwit-synthese binnen de spieren. Bij dit proces worden de opgenomen eiwitten door het lichaam gebruikt om spiermassa aan te maken.
"Mean serum insulin-like growth factor-I was 9% lower in 233 vegan men than in 226 meat-eaters and 237 vegetarians (P = 0.002). Vegans had higher testosterone levels than vegetarians and meat-eaters, but this was offset by higher sex hormone binding globulin, and there were no differences between diet groups in free testosterone, androstanediol glucuronide or luteinizing hormone. © 2000 Cancer Research Campaign"
>Allen, N. E., Appleby, P. N., Davey, G. K., & Key, T. J. (2000). Hormones and diet: low insulin-like growth factor-I but normal bioavailable androgens in vegan men. British Journal of Cancer, 83(1), 95.
Veganisten hebben volgens dit onderzoek een hogere algemene testosteron spiegel. Maar als we kijken naar een ander soortgelijk onderzoek.
"Total testosterone (T), total oestradiol (E2) and sex hormone-binding globulin (SHBG) concentrations were measured in plasma samples from fifty-one male vegans and fifty-seven omnivores of similar age. Free T concentration was estimated by calculation, in comparison with the omnivores, the vegans had 7% higher total T (P = 0.250), 23% higher SHBG (P = 0.001), 3% lower free T (P = 0.580), and 11% higher E2 (P = 0.194). In a subset of eighteen vegans and twenty-two omnivores for whom 4 d diet records were available, there were statistically significant correlations between T and polyunsaturated fatty acids (r 0.37), SHBG and fat (r 0.43 for total fat, 0.46 for saturated fatty acids and 0.33 for polyunsaturated fatty acids), and SHBG and alcohol (r–0.39). It is concluded that a vegan diet causes a substantial increase in SHBG but has little effect on total or free T or on E2."
Hieruit blijkt dat de totale testosteron hoeveelheid in veganistische mannen hoger is dan bij vleesetende mannen. Echter zou dit verschil niet significant zijn, tegelijkertijd zou er wel een significant verschil bestaan tussen de DHT en SHGB verhouding tussen deze twee groepen.
>Key, T. J., Roe, L., Thorogood, M., Moore, J. W., Clark, G. M., & Wang, D. Y. (1990). Testosterone, sex hormone-binding globulin, calculated free testosterone, and oestradiol in male vegans and omnivores. British Journal of Nutrition, 64(1), 111-119.
En voordat iemand met het soja onderzoek begint. Dit wordt over het algemeen gedaan met sojamelk. Echter is sojamelk enorm verdund en komen er amper isoflavonen in voor vergeleken met eetwaren zoals tofu en tempeh. Soja kan heus wel gedronken worden maar wil mijn melk/eieren niet compenseren met de voorgenoemde voedselproducten.
En nog een keer vragen om een herhaling ook vanwege 'mss niet helemaal up to date'quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:44 schreef Otger het volgende:
[..]
Daarna na een heel A4-tekst schrijven wegkruipen.
Omdat iedereen last heeft van de overmatige vleesconsumptie. En deze specifieke mensen het etisch ook een enorm probleem vinden.quote:Op woensdag 27 juni 2018 09:14 schreef robijntjestralendwit het volgende:
Huh? Je wordt als vegan toch niet gedwongen om vlees te eten? Waarom dan zo boos?
Wat ik mij kan herinneren van vega's uit die periode (een ex), is dat er toen ook al een ruim assortiment aan tofusurrogaat- vermalenchampignon vlees was.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:45 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik wil dit onderzoek best geloven, maar het is wel een onderzoek uit het jaar 2000. Dat is 18 jaar geleden, en inmiddels is er echt zoveel meer te krijgen qua voedingsmiddelen dan toen, waardoor gevarieerd eten als veganist echt veel gemakkelijker is geworden. Toen ik 18 jaar geleden (ongeveer) vegetariër werd mocht je blij zijn met een droog en niet te eten vega-worstje. Ik geloof best dat je dan tekorten op bouwt. Maar nu, zeker ook met alle webshops en ook de toegankelijkheid van buitenlandse keukens, blijven je keuzes niet meer beperkt tot soyamelk en tofublokjes.
Dus ik zou dit onderzoek graag nog een keer herhaald zien.
Ik heb gewoon een punt bedoel je? Het onderzoek is 18 (!!) jaar geleden uitgevoerd. Ik geef gewoon aan dat ik best geloof dat er toen tekorten (of juist teveel aan hormonen) werd opgebouwd. Mogelijk door een toen nog verre van optimaal dieet. Mogelijk ook niet, maar hey, wetenschappelijk onderzoek en uitslagen moeten reproduceerbaar zijn, niet? Waarom daar dan geen gebruik van maken?quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:49 schreef Red_85 het volgende:
[..]
En nog een keer vragen om een herhaling ook vanwege 'mss niet helemaal up to date'
Dit is echt wel heel geniaal geworden hoor. Het vega leefstijltje is niet zomaar een leefstijltje. Je kunt het alleen volhouden als je er zo hard in gelooft, dat het grenst aan een fundamentalistische manier van het beleven van religie.
Dit onderzoek geeft een vergelijkbaar resultaat en komt uit 2008:quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:45 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik wil dit onderzoek best geloven, maar het is wel een onderzoek uit het jaar 2000. Dat is 18 jaar geleden, en inmiddels is er echt zoveel meer te krijgen qua voedingsmiddelen dan toen, waardoor gevarieerd eten als veganist echt veel gemakkelijker is geworden. Toen ik 18 jaar geleden (ongeveer) vegetariër werd mocht je blij zijn met een droog en niet te eten vega-worstje. Ik geloof best dat je dan tekorten op bouwt. Maar nu, zeker ook met alle webshops en ook de toegankelijkheid van buitenlandse keukens, blijven je keuzes niet meer beperkt tot soyamelk en tofublokjes.
Dus ik zou dit onderzoek graag nog een keer herhaald zien.
Het is was zeker niet zo makkelijk voorhanden hoor. Het gemak waarop ik nu op internet kan bestellen, de informatievoorziening die met de opkomst van internet verbeterd is, man, zelfs de MC Donald en Domino's hebben nu vegan producten in het assortiment.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:53 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Wat ik mij kan herinneren van vega's uit die periode (een ex), is dat er toen ook al een ruim assortiment aan tofusurrogaat- vermalenchampignon vlees was.
En in de rest is sowiezo weinig tot niets veranderd. Dezelfde groenten, zaden en noten die we nu kennen, waren toen ook al te vinden op de markt.
Het enige wat misschien is veranderd is dat de biosupermarkten als de marQt er niet waren.
Dus gaan vragen om een herhaling, is alleen maar om weg te kunnen duiken uit de discussie.
Ik heb ethisch gezien helemaal geen enorm probleem.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:52 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Omdat iedereen last heeft van de overmatige vleesconsumptie. En deze specifieke mensen het etisch ook een enorm probleem vinden.
Ok, kijk, dat vind ik al representatiever. Ga ik eens rustig doorlezen, dankjewel.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:56 schreef Otger het volgende:
[..]
Dit onderzoek geeft een vergelijkbaar resultaat en komt uit 2008:
"In contrast with intervention studies, more reports of cross‐sectional studies of men were available. One of these studies included 696 healthy men (226 meat‐eaters, 237 vegetarians, and 233 vegans) and SHBG levels were 16% higher, concomitant with a lower BMI in vegans than in meat‐eaters (22.7 vs. 26.1 kg/m2, respectively).37 Statistical adjustment for BMI attenuated differences in SHBG levels, but the difference between meat‐eaters and vegans remained significant. More precise adiposity measures, such as percent body fat or visceral adipose tissue areas were not performed in that study, which could explain the latter finding. However, an effect of diet that may be independent of adiposity differences can not be excluded in that study. Another analysis of this population was published 2 years later.7 In the same sample, men who had a BMI above 30 kg/m2 had 45% lower SHBG values, and saturated fat intake was inversely correlated with plasma SHBG levels. Another study including 51 vegans and 57 omnivores also found a significantly lower BMI in vegans than in omnivores. In the latter study, vegans had 23% higher plasma SHBG concentrations than omnivores before and after statistical control for BMI.38 In a subset of 18 vegetarians and 22 omnivores, a significant positive correlation was found between total fat, saturated fatty acids, polyunsaturated fat, and SHBG. In the same order of idea, Longcope et al.,18"
Terugkomend op je vorige opmerking bij je vorige opmerking (N=1). Binnen de geneeskunde wordt een case-study van een patiënt wel degelijk gebruikt om significante verbanden aan te tonen. Het voorbeeld wat met sojamelk werd gegeven kan bijvoorbeeld aangevuld worden met deze.
Previous research has focused on the beneficial effects of soy and its active ingredients, isoflavones. For instance, soy consumption has been associated with lower cardiovascular and breast cancer risks. However, the number of reports demonstrating adverse effects of isoflavones due to their estrogenlike properties has increased. We present the case of a 19-y-old type 1 diabetic but otherwise healthy man with sudden onset of loss of libido and erectile dysfunction after the ingestion of large quantities of soy-based products in a vegan-style diet. Blood levels of free and total testosterone and dehydroepiandrosterone (DHEA) were taken at the initial presentation for examination and continuously monitored up to 2 y after discontinuation of the vegan diet. Blood concentrations of free and total testosterone were initially decreased, whereas DHEA was increased. These parameters normalized within 1 y after cessation of the vegan diet. Normalization of testosterone and DHEA levels was paralleled by a constant improvement of symptoms; full sexual function was regained 1 y after cessation of the vegan diet. This case indicates that soy product consumption is related to hypogonadism and erectile dysfunction. To the best of our knowledge, this is the first report of a combination of decreased free testosterone and increased DHEA blood concentrations after consuming a soy-rich diet. Hence, this case emphasizes the impact of isoflavones in the regulation of sex hormones and associated physical alterations
>Siepmann, T., Roofeh, J., Kiefer, F. W., & Edelson, D. G. (2011). Hypogonadism and erectile dysfunction associated with soy product consumption. Nutrition, 27(7), 859-862.
Andersom is het nog erger, blijkbaar. Anders is er geen topic overquote:Op woensdag 27 juni 2018 10:54 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Trouwens, wel weer opvallend wie hier moord en brand gillen over kom niet aan mijn vlees
Maar die lamskoteletjes lijden uiteindelijk wel voor ons plezier. Of je het nu over dat mooie vergezicht hebt of over je smaakpapillen. En dat lijden was er niet geweest als ze niet bestaan hadden.....quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:57 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ik heb ethisch gezien helemaal geen enorm probleem.
Als ik nu langs de dijken fiets, zien mijn ogen allemaal toekomstige lamskoteletjes en lamsstoofschotels lopen. En kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat mooie gezicht er niet was geweest als wij niet zoveel vlees aten. Want die dieren bestaan alleen omdat wij ze willen eten. Want wij fokken en houden ze.
Zo is het dan ook weer.
Ik zou trouwens voor je vriend aanraden om zink/magnesium/calcium en creatine supplementen te gebruiken. Deze gebruik ik zelf ook en hebben klinisch bewezen de DHT spiegel te verhogen, ik weet alleen niet uit wat voor bronnen deze supplementen geconcentreerd worden maar ik geloof niet uit dierlijke (zoals whey-protein).quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:57 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ok, kijk, dat vind ik al representatiever. Ga ik eens rustig doorlezen, dankjewel.
Is zo. Ontken ik ook niet volgens mij. Ik verwijs ook nog eens naar speciale bio supermarkten.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:56 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Het is was zeker niet zo makkelijk voorhanden hoor. Het gemak waarop ik nu op internet kan bestellen, de informatievoorziening die met de opkomst van internet verbeterd is, man, zelfs de MC Donald en Domino's hebben nu vegan producten in het assortiment.
Ga nu niet ontkennen dat het assortiment aan vegan producten enorm is uitgebreid en verbeterd is, want dat is gewoon wel zo.
Dan hadden ze ook nooit over de dijk gelopen, mooie zonsopkomsten en -ondergangen gezien, nooit kunnen dartelen en spelen met hun leeftijdsgenootjes.quote:Op woensdag 27 juni 2018 11:01 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Maar die lamskoteletjes lijden uiteindelijk wel voor ons plezier. Of je het nu over dat mooie vergezicht hebt of over je smaakpapillen. En dat lijden was er niet geweest als ze niet bestaan hadden.....
Zo is het dan ook weer.
Ik ga me er eens verder in verdiepenquote:Op woensdag 27 juni 2018 11:01 schreef Otger het volgende:
[..]
Ik zou trouwens voor je vriend aanraden om zink/magnesium/calcium en creatine supplementen te gebruiken. Deze gebruik ik zelf ook en hebben klinisch bewezen de DHT spiegel te verhogen, ik weet alleen niet uit wat voor bronnen deze supplementen geconcentreerd worden maar ik geloof niet uit dierlijke (zoals whey-protein).
Nouja, bij ons was dat eigenlijk wel het geval. Er was echt weinig te krijgen. En de supermarkten zijn pas echt sinds een paar jaar overstag.quote:Op woensdag 27 juni 2018 11:01 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Is zo. Ontken ik ook niet volgens mij. Ik verwijs ook nog eens naar speciale bio supermarkten.
Maar jij hoeft ook niet te doen alsof je er stad en land voor moest af gaan zoeken. Vlak na 2000 heb ik een aantal jaren in de supermarkt om de hoek als vakkenvuller gewerkt en hadden wij ook al een dikke meter ingeruimd voor Quorn 'burgers', 'worstjes', 'schnitzels', 'kipstukjes' en weet ik veel wat allemaal. Dat was zo'n 10% van de totale ruimte in de slagerij.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |