125 gram en afhankelijk van hoeveel je er op doet kan je er zeker 4 broodjes van maken. Persoonlijk eet ik ze het liefst zonder iets erbij omdat ik de smaak van zichzelf zo lekker vind )die broodjes links op de foto zijn broodjes paling)quote:Op zondag 20 mei 2018 15:29 schreef Sorella het volgende:
Nog nooit van gehoord dus ff gegoogeld en lijkt me wel lekker.
Ga ik zeker volgende week eens proberen.
Mag ik vragen hoeveel gram jij in het bakje heb zitten en voor hoeveel broodjes (ruim belegd) is dat ?
Ik kan hier wel eens kijken bij de vishandel of ze het hebben.quote:Op zondag 20 mei 2018 15:38 schreef Somberling het volgende:
Zou ze wel bij de vishandel proberen te halen. Ik eet sowieso niks van supermarkten en zelfs bij viswinkels ben ik kritisch. Heb het geluk dat ik in De Haag woon met veel vistenten in de buurt.
Ja die zitten erin en ze zijn erg zout. Niet mijn favoriet.quote:Op zondag 20 mei 2018 18:11 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik kan hier wel eens kijken bij de vishandel of ze het hebben.
Zitten er ook haargraten in zoals bij een haring ???
Klopt!quote:Op zondag 20 mei 2018 21:35 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja die zitten erin en ze zijn erg zout. Niet mijn favoriet.
quote:Op zondag 20 mei 2018 15:14 schreef Somberling het volgende:
[ afbeelding ]
Gerookte sprotfilet, zie rechts op de foto
Ik haal ze een keer per week bij de vishandel en dan gooi ik in 1x die bak naar binnen. Zo´n beetje mijn favoriete vissoort naast haring en paling.
Meer liefhebbers?
Er zijn natuurlijk meerdere manier om dit te eten en ben benieuwd of mensen ideeen hebben?
Hoe eet jij ze het liefst=
"Sprotjes schoonmakenquote:Op maandag 21 mei 2018 10:04 schreef Curiosity het volgende:
Erg lekker inderdaad, maar wel al schoongemaakt, wat een gepriegel is dat.
Euh ja, ik weet wel hoe het moet.quote:Op maandag 21 mei 2018 11:44 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
"Sprotjes schoonmaken
Maak een inkeping achter het kopje en trek met het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de filetjes los. Verwijder de rugvin en controleer of er geen losse graatjes op de filets zitten."
Eetze alvast.quote:Op maandag 21 mei 2018 11:39 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
Te lang geleden dat ik die op heb
Binnenkort ga ik ze weer halen
https://visrecepten.nl/re(...)es-met-frisse-salade
Gerookte sprot dus? Nooit van gehoord ...quote:Op dinsdag 22 mei 2018 08:08 schreef Somberling het volgende:
250 gram was iets te veel van het goede. Werd wakker met een enorm droge mond door het zout. Vandaag ga ik twee makrelen halen.
Gerookte sprot inderdaadquote:Op dinsdag 22 mei 2018 11:12 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
Gerookte sprot dus? Nooit van gehoord ...
Het smaakt zout, maar lijkt het nou op haring of meer op paling smaak?
In Estland verkopen ze warmgerookte sprot in blik met transparante deksels.quote:Op zondag 20 mei 2018 15:35 schreef Somberling het volgende:
[..]
125 gram en afhankelijk van hoeveel je er op doet kan je er zeker 4 broodjes van maken. Persoonlijk eet ik ze het liefst zonder iets erbij omdat ik de smaak van zichzelf zo lekker vind )die broodjes links op de foto zijn broodjes paling)
De sprotfilet die ik heb is overigens koudgerookt. Ze zijn er ook warmgerookt las ik op Google maar die heb ik nog nooit gegeten.
Hmmm ik ben geen grote fan van vis in blik. Het kan vast lekker zijn, daar vel ik geen oordeel over.quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:41 schreef Fretwork het volgende:
[..]
In Estland verkopen ze warmgerookte sprot in blik met transparante deksels.
[ afbeelding ]
Had ze gehaald maar ben ze vergeten in m'n hostel
He he ik herken het.quote:Op donderdag 24 mei 2018 20:49 schreef Red_85 het volgende:
Sprot is lekker inderdaad.
Heel gevaarlijk visje, heb er nooit genoeg aan 'even een hapje'. Die. Bak. Moet. Leeg.
Proost!quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:05 schreef realAIVD het volgende:
Lekker biertje of een borreltje en dan een bosje sprotjes er naast (dus nog niet schoongemaakt), dat is lekker en leuk in gezelschap.
maar goed, nu zit ik hier dus heel alleen, zonder sprot....dus ik doe een wit wijntje.
Ook leuk :-/
Ik denk het wel. Ik las op Google dat je er salades van kan maken (hoewel ik ze persoonlijk het liefst zonder iets erbij opeet)quote:Op zaterdag 26 mei 2018 16:49 schreef Trashcanman het volgende:
Zou dit niet ook best lekker zijn in een pasta of salade?
Eens.quote:Op dinsdag 29 mei 2018 00:38 schreef Medusa-Cascade het volgende:
Sprotjes zijn echt heel erg lekker! Ik eet ze af en toe op een cracker. Gewoon simpel, dat is het lekkerst.
Ze waren weer heerlijk. Morgen ga ik ze weer halen want vandaag zijn de vistenten hier dicht. Ben weer gestopt met alcohol en heb vette vis nodig.quote:Op donderdag 31 mei 2018 22:08 schreef Sorella het volgende:
Alvast veel plezier met je sprotjes morgen, dat ze je maar goed mogen smaken
Ja.quote:Op maandag 4 juni 2018 07:42 schreef Lunatiek het volgende:
Maar eet je ze nu nog steeds naturel "uit het vuistje"?
Ik zou toch eens denken aan wat varatie. Op een toastje met... ? Avocado? Tomatensalsa?? Blaadje sla?
Of toch bakken en dan met appelmoes of zo?
Klopt helemaal. Ik ben ook een moeilijk figuur wat dat betreft. Ik weet precies waar ik het wel en niet haal.quote:Op donderdag 7 juni 2018 20:18 schreef Duveldrinker het volgende:
Nog een weekje en dan komt de nieuwe haring weer. Lekker. Wel bij de goede vishandel halen want er zit ook rommel tussen dat ik niet vertouw.
Jazeker.quote:Op donderdag 7 juni 2018 20:24 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Lekker, hoop goede tentjes ook in Den Haag en Scheveningen.
Ik ook ik proef gelijk wanneer iets niet goed is. Zeker bij verse producten.quote:Op donderdag 7 juni 2018 20:24 schreef Somberling het volgende:
[..]
Klopt helemaal. Ik ben ook een moeilijk figuur wat dat betreft. Ik weet precies waar ik het wel en niet haal.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |