abonnement Unibet Coolblue
pi_177999229
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2018 17:50 schreef Haushofer het volgende:

[..]

De golffunctie splitst af na decoherentie. Dat is in MWI ook een cruciaal aspect van de QM.

[..]

Nee, je mist het punt. Het gaat erom dat je de klassieke natuurkunde via het correspondentieprincipe wilt kunnen afleiden vanuit QM. Maar zonder interpretatie moet je volslagen willekeurig hokus pokus introduceren die je niet dynamisch kunt beschrijven.

Natuurkunde is imo meer dan boekhoudig getalletjes reproduceren
Dat klinkt alsof je het correspondentieprincipe wil bewijzen. Of een correspondentieprincipe, daar lijken ook een aantal interpretaties van te bestaan, is er een formulering die steeds geldig is? Dacht dat dat voor bepaalde versies niet zo was.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_177999600
Ik snap niet echt wat je zegt. Ik probeer niet het correspondentie principe te bewijzen, ik hou het als principe aan. Oftewel: in de limiet waarin je Plancks constante naar nul stuurt verwacht je dat de QM de klassieke mechanica reproduceert.
-
pi_178044538
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 22:28 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Ook zonder zintuigen heb je bewustzijn.

Oordoppen in zodat je niks kan horen, oogmasker zodat je niks kan zien, diepe meditatie zodat je geen gedachtes en gevoelens hebt, wat overblijft is puur bewustzijn.
Om deze hypothese op werkelijke wijze te toetsen is nodig: 1. de verwijdering van alle lichamelijke delen die betrokken zijn bij zintuiglijke waarneming, 2. over een persoon beschikken dat nooit zintuiglijke waarneming heeft gehad, zodat herinneringen geen invloed uitoefenen op de ervaring. Bestaan? Ja. Bewust bestaan? Onzeker.
pi_178439051
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:11 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Zolang men niet om leert gaan met het ego, gaan wij uitdraaien op selfdestruction en niets anders dan dat. Over die 100.000 jaar zijn wij allang kapot als "soort" als het ego blijft heersen. Het probleem ligt hem niet in technologie maar in psychologie.
QFT

Gelukkig dat Trump helemaal niet vanuit het ego leeft.

[ Bericht 2% gewijzigd door Super_Stunner op 10-04-2018 23:33:43 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')