Nee en nee.:quote:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendangquote:Rendang (Minangkabaus: randang) is een van oorsprong Minangkabaus gerecht, dat tegenwoordig overal in Indonesië (en in Maleisië) geserveerd wordt. (De uitspraak is rěndáng: toonloze ě, klemtoon op de laatste lettergreep.)
Rendang is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken en het wordt meestal ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten (huwelijken, adatceremonieën e.d.) geserveerd. Het gerecht is ook populair in Singapore en Maleisië en wordt ook daar gebruikt bij feestelijke gelegenheden. Hoewel rendang buiten Indonesië vaak omschreven wordt als een curry, lijkt een echte rendang niet op een curry.
Rendang wordt meestal gemaakt van rundvlees (van de karbouw) en wordt dan ook wel randang dagiang genoemd. Men gebruikt in plaats van rundvlees soms ook lever (van rund of kip), kippenvlees, geitenvlees of eend, of groenten als nangka of cassave. Het vlees of de groente wordt langzaam in kokosmelk (santan) en kruiden gekookt. De bereidingstijd is afhankelijk van het gebruikte basisingrediënt.
De traditionele droge rendang wordt helemaal ingekookt, tot de vloeistof is verdampt en het vlees de kruiden heeft geabsorbeerd. Door het verdampen van de vloeibare bestanddelen verandert het kookproces van koken in bakken. Door het langzame kookproces wordt het vlees mals en trekken de smaken van de kruiden goed in het vlees. Kruiden die gebruikt worden, zijn onder andere gember, laos, citroengras, knoflook, ui, spaanse pepers en koenjitbladeren. Rendang van kip of eend bevat vaak ook tamarinde.
Padang is de hoofdstad van West-Sumatra en dus Minangkabaus. Bedankt voor de quote, en dat ik dus gelijk heb! Superquote:Op donderdag 12 april 2018 11:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee en nee.:
[..]
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendang
Nee. Wat begreep je niet in het stuk over Malesië en het maken van rendang van o.a. ook kip?quote:Op donderdag 12 april 2018 16:47 schreef MissGiraffe het volgende:
Padang is de hoofdstad van West-Sumatra en dus Minangkabaus. Bedankt voor de quote, en dat ik dus gelijk heb! Super
Ik begreep dit:quote:Op donderdag 12 april 2018 18:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Wat begreep je niet in het stuk over Malesië en het maken van rendang van o.a. ook kip?
heel goed. Het is dus Indonesisch, zoals ik dus al zei.quote:Rendang (Minangkabaus: randang) is een van oorsprong Minangkabaus gerecht
niet echt logisch om kip heel langzaam te koken he?.... Anyway.quote:Het vlees of de groente wordt langzaam in kokosmelk (santan) en kruiden gekookt
bedankt voor het nogmaals toegeven dat ik gelijk heb, dat het een gerecht is uit Indonesie. Super!quote:Op donderdag 12 april 2018 20:13 schreef RobinOok het volgende:
Wikipedia zegt ook : "Minangkabau is een Maleis volk dat voornamelijk woont in West-Sumatra".
Oeh oeh oeh. En nou, mejuffrouw Langnek?
Het niet eens zijn met een feit Dat rendang uit Indonesie komt. Weetje wat: rendang is eigenlijk Italiaans! Nou blij? Schijnbaar kun je overal een mening over vormen. En dan zeggen "met mij nog een aantal miljoen mensen", en dan een Wikipedia artikel plaatsen waaruit gewoon blijkt dat het gerecht uit Indonesie komt hahahahahaha. Goed joh. Rendang = Italiaans. Wat jij wil. En nu weer verder met wat overbelichte foto's plaatsen ok? DOEI!quote:Op donderdag 12 april 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Jij krijgt je gelijk graag door hard te roepen dat iedereen het met je eens is?
Ik zal het even spellen voor: ik ben het niét met je eens.
En met mij nog een aantal miljoen mensen.
Nee ik zeg toch dat ik het eens ben met je? Rendang is Italiaans, en gemaakt van konijn.quote:Op donderdag 12 april 2018 20:26 schreef RobinOok het volgende:
Vind je het moeilijk, mensen met een andere mening? Ah gossiepossie.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
Dat gaan we dan nu zien. Geplakt lam.quote:Op donderdag 12 april 2018 21:21 schreef SiGNe het volgende:
Nawamin is wel erg goed maar maakt vooral Thaise gerechten, kan zijn dat ie daar al enorm veel mee geoeffend heeft en dat dus nu wel onder de knie heeft maar hoe hij het bij andere gerechten doet is minder duidelijk.
Met recept erbij..quote:Op donderdag 12 april 2018 21:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat gaan we dan nu zien. Geplakt lam.
Huh? Je denkt dat het Thais dat hij kookt gewoon Thais home cooking is?quote:Op donderdag 12 april 2018 21:36 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Met recept erbij..
Al moet ik er wel bij zeggen dat ik het zelf vast niet zou kunnen in 5 uur, zelfs niet met recept.
Maar de anderen zijn wel inventiever dan Nawamin in elk geval.
Hij zegt zelf regelmatig dat het oa recepten van z'n oma zijn.quote:Op donderdag 12 april 2018 21:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Je denkt dat het Thais dat hij kookt gewoon Thais home cooking is?
Jups maar David maakt niet de hele wedstijd lang alleen maar oma's gerechten, die kookt een stuk gevarieerder.quote:Op donderdag 12 april 2018 21:57 schreef RobinOok het volgende:
De onderdelen van zo'n millefeuille met appel zijn ook allemaal al eens door een oma gedaan.
Jij was toch het nu of nooit type?quote:Op donderdag 12 april 2018 22:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of ik het daarmee eens ben, dan zou ik de gerechten eens terug moeten zien.
Ja, ik ga ook zeker geen uitzendingen terug kijken inderdaad. Maar misschien dat iemand ergens alle gerechten heeft verzameld. Straks. Wie weet. En als niet, dan blijft het wat mij betreft in het midden en ben ik het niet met je eens.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |