klinkt wel lekker alhoewel ik met pit niet peper bedoelde overigens want ik kan slecht tegrn pittig eten lolquote:Op woensdag 14 februari 2018 16:10 schreef Spanky78 het volgende:
Harissa is wel lekker. Anders gewoon koriander en komijn. Of citroenschil en sap met peterselie, ook wel lekker.
Maar alles tegelijk erin flikkeren vind ik zelf niet echt lekker.
ja ik heb het namelijk ergens met mango gegeten en dat was erg lekkerquote:Op woensdag 14 februari 2018 16:13 schreef Kaatje1 het volgende:
Perzik? In hummus? Dat zou ik nooit bedacht hebben.
Ik zou eens bij die winkel vragen of ze jou het recept willen geven.
Ik zou me nog kunnen voorstellen om het erbij te eten, maar om nou perzik of mango erdoor te doen.quote:Op woensdag 14 februari 2018 16:14 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja ik heb het namelijk ergens met mango gegeten en dat was erg lekker
hmm mja ik vind die standaard versie te saai hihiquote:Op woensdag 14 februari 2018 16:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zou me nog kunnen voorstellen om het erbij te eten, maar om nou perzik of mango erdoor te doen.
Ik maak het meestal vrij simpel, kikkererwten, tahin (lekker veel), komijn, knoflook, zout en citroensap en doe dan later (afhankelijk van wie mee eet ) paprika poeder of chili poeder er overheen.
Citroenrasp, peterselie, koriander in het basisrecept. Lekker hoor.quote:Op woensdag 14 februari 2018 16:12 schreef madeliefff het volgende:
[..]
klinkt wel lekker alhoewel ik met pit niet peper bedoelde overigens want ik kan slecht tegrn pittig eten lol
en kwa kruiden dan als je groente toevoegd? Gewoon citroen, knoflook zout , komijn en tahin?quote:Op woensdag 14 februari 2018 18:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Citroenrasp, peterselie, koriander in het basisrecept. Lekker hoor.
En een beetje harissa is niet xtreem pittig, wel echt lekker.
Andere varianten: met geroosterde aubergine heet het baba ganoush. En je kunt met olijven, gedroogde tomaat of pijnboompitten aan de gang. Ikzelf houd niet zo van tomaten in hummus. Ik ben meer van de meer authentieke recepten mbt hummus.dus vooral met knoflook, citrus, harissa, koriander...
De basis is kikkererwten, tahin, olijfolie (goede kwaliteit aub, geen berrtolli), citroen, knoflook, zout.quote:Op woensdag 14 februari 2018 18:26 schreef madeliefff het volgende:
[..]
en kwa kruiden dan als je groente toevoegd? Gewoon citroen, knoflook zout , komijn en tahin?
Dat vind ik ook een lekkere variant. Uiteraard wel met sambal erbij (pittige type ben ik )quote:Op vrijdag 23 februari 2018 09:14 schreef Scootmobiel het volgende:
Gedroogde tomaat, paprika (gedroogd of poeder), zwarte peper en basilicum!
En eventueel ook nog olijven.
oja gedroogde tomaat heeft wel lekker veel smaak. Doe je het erboven op of maal je het ook fijn en mix je het er doorheenquote:Op vrijdag 23 februari 2018 09:14 schreef Scootmobiel het volgende:
Gedroogde tomaat, paprika (gedroogd of poeder), zwarte peper en basilicum!
En eventueel ook nog olijven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |