abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176373984
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:22 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Foto's mogen altijd!
2n805rp.jpg
Trots op mijn zoon O+
Ogen eindelijk een keer open. Zijn knappe voorkomen heeft hij aan Kim te danken. Bijna twee kilo.

[ Bericht 7% gewijzigd door Mekamotut op 08-01-2018 20:32:12 ]
  maandag 8 januari 2018 @ 20:31:33 #152
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176374118
Wat een lekker ding, Meka O+

Wat rot zeg, pannenkoekenmix. En wat raar dat je schoonvader om zoiets de relatie met zijn zoon en en kleinzoon op het spel zet :N

Pfff Nanuke, dat is ook geen fijn welkom :{ Geen collega's met ervaring met kolven?
Ik merkte op mijn werk ook dat dat nogal scheelt. Nee, de keuken waar iedereen in en uitloopt is geen goede plek en nee, je ziet idd niet veel, maar ik krijg er zo ook vrij weinig uit :(
Hopelijk kun je het bespreken op je werk en komt er een goede oplossing. Of iig al begrip, dat zou al het halve werk zijn.

Selv, zou later op bed niet helpen? Of redt ze dat niet?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_176374246
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:27 schreef Mekamotut het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Trots op mijn zoon O+
Ogen eindelijk een keer open. Zijn knappe voorkomen heeft hij aan Kim te danken. Bijna twee kilo.
Mekamotut, wat een schatje! En fijn dat ie bijna 2 kg is. O+
pi_176374636
registreer om deze reclame te verbergen
Dank U. Niks dan liefde voor mijn zoon en mijn vrouw.
pi_176374729
Nanuke, dat is geen fijne eerste werkdag! Vervelend dat onbegrip van collega's! Probeer het je niet aan te trekken! En dan te bedenken dat ze op personeelszaken wel de wetgeving zouden kennen.... :*

Bij mij was er ook geen goede kolfplek, in 1e instantie moest ik maar ergens in een open ruimte gaan zitten waar iedereen langs loopt. Niet dus.
Toen bleef eigenlijk de keuken over (wc had ook nog gekund), maar die kon niet op slot, want geen sleutel. Die zou opgezocht worden tijdens mijn verlof (niet dus). Vervolgens had ik voorgesteld een haakje aan de binnenkant van de deur te monteren, uiteindelijk ook niet gebeurt. Toen was ik discussie zat en nu kolf ik dus in de keuken met de deur dicht en met een stoel tegen de deur aan :?
Ik ga ook elke dag een half uur eerder weg om live te kunnen voeden, dat wordt me ook niet altijd in dank afgenomen.

Cygne, wat een mooie foto O+

Selvaria, dat is bij ons een normale gang van zaken. Meneer wil pas rond 22:00-22:30 echt naar bed voor de nacht. Als het al eens lukt om hem eerder in bed te krijgen, dan slaapt ie maar 45 minuten en daarna niet meer en wil hij weer spelen en bij ons zijn.
Hopelijk werkt de omgekeerde Fok wet ,want dan sluit ik me daar graag bij aan :7

SQ, balen van de kotspartij en het nachtelijk verschonen! Hoe is het nu met Noud? En heb jij nog wat kunnen slapen?

PKmix, vervelend die situatie met je schoonvader! Onbegrijpelijk dat hij zich zo opstelt.

Lemijn, hoe is jouw eerste werkdag verlopen? Was J. naar de opvang?
pi_176374866
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:31 schreef Sylver_ het volgende:
Selv, zou later op bed niet helpen? Of redt ze dat niet?
Ja, dat helpt wel, maar redt ze inderdaad niet altijd. Nu lijkt het goed te gaan.
pi_176374901
registreer om deze reclame te verbergen
Het blijft toch belachelijk dat een fatsoenlijke kolfruimte, waar je wettelijk recht op hebt, zo moeilijk te realiseren valt :N

Nanuke, dat is ook geen fijn welkom zeg. Heb je een leidinggevende die je hierop kunt aanspreken?

SQ, beterschap voor Noud! Slechte timing dat onder spugen midden in de nacht :X

Mooi Cygne O+

Mekamotut, wat een knapperd is het. Hopelijk mag hij snel mee naar huis!

PKM, goed van je man dat ie op z'n strepen staat. Het is alleen zo vervelend dat dit soort familie gedoe terwijl je eigenlijk de focus op je eigen gezin wil hebben :*
pi_176374944
Iemand tips om een baby te leren kruipen? :+ Ze is zo gefrustreerd omdat ze niet vooruit komt dat ze het steeds op een brullen zet. Maar zonder oefenen leert ze het toch nooit o|O

[ Bericht 0% gewijzigd door Fazzoletti op 08-01-2018 21:07:51 ]
pi_176375014
Weet niet meer wie het vroeg, maar paracetamol hebben we niet geprobeerd. Ben daar toch ook een beetje huiverig voor als er niet een duidelijke reden is. Misschien onnodig...

Gisteravond bijna een herhaling van zetten. 's Avonds aan de borst in slaap gevallen, bij terugleggen in bedje meteen wakker. Hij leek nog even te gaan slapen, toen weer huilen huilen huilen.
Andere borst aangeboden. Eerst nog even mama onderkotsen. Toen toch maar de 2e borst drinken. Daarna in bed gelegd en zelf ook maar meteen in bed gedoken. Meteen weer huilen, bij mij kwam de paniek van de vorige avond/nacht weer opzetten en toen vanuit het niks was het stil :')
S. heeft geslapen tot 02:30, daarna gevoed en wederom geslapen tot 07:00.

Hij is net in de box van rug naar buik gerold en heeft zich daarna nog eens 180 graden weten te draaien O+

Zo maar eens proberen of ie naar bed wil :)
  maandag 8 januari 2018 @ 21:05:54 #160
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176375071
Het was al mijn derde werkdag lieverds. En Jacob was lekker thuis, wat relaxed was want geen haal-/brengstress. Verder heb ik leuk werk en een eigen kamer die op slot kan. Dat maakt het een stuk makkelijker allemaal. Tegelijk houdt dat kolven me wel flink bezig, oa omdat ik hem niet bijhoud qua hoeveelheden. Maar daarvoor schuif ik wel even een topic op.
Nu liggen we samen in bed. Hij heeft zich in coma gedronken en ik lig met m’n neus in zijn haar. Geloof niet dat ik wil opstaan voorlopig. O+
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176376558
Net voor het eerst samen gedoucht, minder warm water voor mij maar wat vond hij het lekker! Nou nog zien of hij zichzelf zo in slaap kan drinken. :)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_176376765
quote:
7s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:00 schreef Fazzoletti het volgende:
Het blijft toch belachelijk dat een fatsoenlijke kolfruimte, waar je wettelijk recht op hebt, zo moeilijk te realiseren valt :N
Persoonlijk vind ik het ook een rare regel. Voor bedrijven met meer dan 100 werknemers op een locatie prima, maar in alle andere gevallen vind ik dat er in overleg iets geschikts geregeld moet worden. Ik ben op mijn werk de eerste ooit die kolft, en daarvoor zouden ze dus al jarenlang een ongebruikte kolfruimte moeten hebben... ik ben prima tevreden met mijn donkere opberghok waar ik elke keer weer wat zooi opzij moet schuiven om de stoel te vinden (en vandaag een verwarming voor moest zoeken).

Wel vervelend van zo'n start Nanuke, dat is ook niet fijn terug komen. Mijn ervaring is wel dat collega's redelijk snel wennen aan kolven (qua tijd). Hopelijk gaat je volgende werkdag wat fijner.

Wat een leuke foto Cygne!

LeSage, hier is (grote) boodschappen doen juist het wekelijkse uitje met peuter :D maar bij peuter was de nacontrole ook mijn eerste uitje, en ook voor oma de eerste oppasbeurt (wilde ze graag, ik had hem net zo makkelijk meegenomen). Ben je goedgekeurd Rena?

Is Jacob ook al een keer naar het kdv geweest Lemijn? Of ben je toch voor andere opvang gegaan?

Beterschap SQ! Verkoudheid en hoesten is erg vervelend. Hier was de koorts na 1 en 2 dagen weer vrijwel weg, maar de nachten blijven drama doordat ze zich wakker hoesten en slecht in slaap komen door verstopte neuzen.

Dat laat in slaap vallen begint ons nu overigens wel op te breken. Mijn wekker ging vanmorgen om 6 uur alweer, en ondanks 10 uur naar bed was het pas rond 12 uur stil. Ik ben daar een beetje klaar mee, wil mijn avond weer terug en dat ze gewoon gaan slapen in hun eigen bed zonder hulp om een normale tijd. Ik heb 'baby in een droomritme' gereserveerd bij de bieb (komt hopelijk eerder dan de voorspelde 4 weken), hopelijk staandst wat tips in die ook bij een tweeling op 1 kamer bruikbaar zijn. Ik twijfel nog wel enorm of we niet zelf van kamer moeten verhuizen zodat ze ook meer rust hebben (stond in de planning bij doorslapen, over 2 jaar dus waarschijnlijk :') ). Tips zijn welkom!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_176378813
Wat denken jullie, is het voeden op verzoek al een beetje te sturen qua tijden?
Vanaf morgen gaat zoon weer naar school dus daar ben ik ‘s morgens ook best mijn tijd aan hem kwijt.
Het is dus handig als de baby voor ongeveer 6:30 al voeding heeft gehad en tot cirka 8:45 niet meer nodig zou moeten hebben (regeldagen uitgezonderd).
Ze vraagt ongeveer elke 2 2,5 uur. Meer zit daar meestal niet tussen.
Als zij nou 5:30 gaat vragen, dan wilt ze natuurlijk rond 8 uur weer en dat gaat dus niet. :')

Iemand tips of ideeen hierover?
pi_176378903
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:11 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik heb 'baby in een droomritme' gereserveerd bij de bieb (komt hopelijk eerder dan de voorspelde 4 weken), hopelijk staandst wat tips in die ook bij een tweeling op 1 kamer bruikbaar zijn. Ik twijfel nog wel enorm of we niet zelf van kamer moeten verhuizen zodat ze ook meer rust hebben (stond in de planning bij doorslapen, over 2 jaar dus waarschijnlijk :') ). Tips zijn welkom!
^ontlurkt

Er is ook een nieuw boek op de markt over baby’s en slapen dat me erg interessant lijkt.
Lees hier reviews en info over de inhoud: http://2wmn.nl/2017/10/re(...)an-suzanne-willekes/

http://mommytobe.nl/lifestyle/boektip-slaap-susanne-willekes/
Dit, dat, alles.
pi_176378961
Geef je borstvoeding of fles? Ik geefborstvoeding ook op mijn verzoek, vlak voordat ik weg moet bijvoorbeeld. Ook als ze om 5 uur op eigen verzoek hebben gedronken, leg ik ze om 6 uur weer aan. Dan drinken ze veel minder, maar wel genoeg om vanaf dan alsnog 3~4 uur te overbruggen omdat ze nog een basis hadden. Hoe dit met fles werkt weet ik niet, geen ervaring mee.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_176379079
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:33 schreef Philomijn het volgende:

[..]

^ontlurkt

Er is ook een nieuw boek op de markt over baby’s en slapen dat me erg interessant lijkt.
Lees hier reviews en info over de inhoud: http://2wmn.nl/2017/10/re(...)an-suzanne-willekes/

http://mommytobe.nl/lifestyle/boektip-slaap-susanne-willekes/
Bedankt voor de tip! Morgen even bij de bieb kijken of die wel op voorraad is of dat ik m elders kan vinden!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_176379133
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:36 schreef FlyingFish het volgende:
Geef je borstvoeding of fles? Ik geefborstvoeding ook op mijn verzoek, vlak voordat ik weg moet bijvoorbeeld. Ook als ze om 5 uur op eigen verzoek hebben gedronken, leg ik ze om 6 uur weer aan. Dan drinken ze veel minder, maar wel genoeg om vanaf dan alsnog 3~4 uur te overbruggen omdat ze nog een basis hadden. Hoe dit met fles werkt weet ik niet, geen ervaring mee.
Ik geef bv. :) Dat doe ik op haar ritme maar soms dus ook voordat ze zelf vraagt als we bijv. nog weggaan of vlak voordat er (bepaald) bezoek komt.
Vraag is ook vooral of zo haar ritme in de ochtend misschien benvloedbaar is.
Stel dat ik haar elke morgen 6 uur voedt, zou ze dat dan gaan wennen en vanzelf komen?
Ik hoor wel vaker dat 2e kinderen makkelijk het ritme van het gezin overnemen.
pi_176379149
In sommige gevallen snap ik echt wel dat een kolfruimte moeilijk te verzinnen valt hoor. Ik werk in een lunchroom. De enige afsluitbare plekken zijn het personeelstoilet en de koeling/vriezer. Dan kun je wel over wetgeving spreken, maar in de praktijk zou het knap lastig worden daar.
Nu is kolven sowieso lastig qua horeca. Als ik zomaar ertussenuit zou moeten en er komen ineens veel mensen tegelijk binnen, dan zitten we met een probleem. Daar kun je een heleboel regels op loslaten, maar dat krijg je niet veranderd.

FF, ik doe ook meestal boodschappen met kind(eren), maar als ik dan een keer alleen ga kan ik er ook echt van genieten. Het spannende leven van een moeder :'(

Ik zou denken 5.30 voeden, dan 6.30 nog even aanbieden en dan hopen dat het tot 8.45 gered wordt. Zo doe ik dat wel met onmogelijke flestijden. Krijgt M. gewoon een klein flesje tussendoor om de tijd te rekken.
pi_176379922
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:11 schreef FlyingFish het volgende:
Persoonlijk vind ik het ook een rare regel. Voor bedrijven met meer dan 100 werknemers op een locatie prima, maar in alle andere gevallen vind ik dat er in overleg iets geschikts geregeld moet worden. Ik ben op mijn werk de eerste ooit die kolft, en daarvoor zouden ze dus al jarenlang een ongebruikte kolfruimte moeten hebben... ik ben prima tevreden met mijn donkere opberghok waar ik elke keer weer wat zooi opzij moet schuiven om de stoel te vinden (en vandaag een verwarming voor moest zoeken).
Er is dan ook geen regel dat elke werkplek een aparte kolfruimte zou moeten hebben, met een relaxfauteuil en een grote doos bonbons op tafel. :9 In 99 van de 100 gevallen zal het improviseren zijn. Ik zat ook in een rommelig magazijn, maar het kon van binnenuit op slot, er konden geen collega's binnenkijken en ze klopten niet aan (er was zo'n niet storen-hanger voor aan de deurklink), dus prima. :Y)
pi_176380994
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 11:30 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Nolita, hebben jullie al een bedtijdritueel? Dat je om 20 uur verschoond, pyjama aan etc voor de voeding? Bij ons hielp het ook om de voeding in het donker te doen. Succes met werken! Voordeel als je week zo vol is, is dat de tijd tenminste lekker snel gaat. En wellicht vind je het dan ook minder erg als ze 's avonds loopt te spoken: goed excuus om extra te knuffelen? O+
Ik moet je laatste zin even quoten. Was gister om 20:15 thuis, ze had om 19:00 gedronken en vriend had haar al verschoond en slaapzak aan gedaan. Tegen 21:00 werd ze moe en heeft vriend haar in bed gelegd, ze sliep binnen 5 minuten en slaapt nu nog!! Niks extra knuffelen of drinktijd inhalen. Ik kwam gisteravond maar niet in slaap en lig nu al een uur wakker, ik heb wel behoefte aan tijd inhalen haha. Heb natuurlijk ook al gecontroleerd of ze nog leeft :@
Ze zal wel een drukke dag op het kdv gehad hebben gisteren!

mekamotut wat een mooi kindje is het, fijn dat het goed gaat!

Nanuke wat balen dat je eerste dag zo verliep.

lemijn wat klinkt dat heerlijk, met je neus in z'n haar.
Helaas kan ik niet van de verplichtingen af. Nog maar 2 avonden met morgen de vervelendste. Dan zie ik haar van 8:00 tot 22:00 niet.
pi_176381521
Sinds ik weer werk hannesen wij ook weer n beetje met slaapritme -O- voorheen ging kapteintje met ons mee naar bed, ergens tussen tien en elf (eerder als ie al eerder moe was) en sliep hij in een ruk door tot 6/7 uur en dan na een flesje meestal tot 9.

Nu moeten we met zn allen op zeven uur op, dus geen flesje en doorslapen meer. We leggen hem nu in de avond om een uur of negen in bed, maar sinds we dat doen wordt hij ineens rond twee uur n keer wakker en dan weer rond zessen. Die nachtelijke fles was er eerder dus af en wil hij nu wel weer :?. Speentjes mot meneer niet dus m voor de gek houden heeft geen nut, iemand toevallig nog een geniaal idee:D?

Philo thnx voor de boekentip, ga hem reserveren bij de bieb ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_176382179
Meka, wat een mooi kindje!

Lemijn, hoe is het om weer aan het werk te zijn? Zit je er alweer helemaal in?
Bij mij duurt het nog even en af en toe vliegt het thuisblijven me wel aan. Maar dat zie ik als een goed teken. Verder ben ik wel aan het schrijven voor een blog waar ik mee ben begonnen over (mijn) familiegeschiedenis en geschiedenisonderwijs. Daar haal ik nu wel veel energie uit want dat wilde ik allang maar het kwam er nooit van.

Kolven op het werk.. ik vind het zelf ook gewoon heel onprettig, merkte ik met I. Als ik op mijn werk ben, denk ik even helemaal niet aan mijn kind(eren), en dat kolven is in het onderwijs echt een aanslag op je schaarse tijd. Ik kon er het geduld en de energie niet voor vinden. En dan maakt het eigenlijk niet uit of je in een bezemkast zit of in een prachtige ruimte.

Y is geloof ik een beetje ziek, al weet ik niet precies wat.. Zondagmiddag was hij huilerig en hangerig en kreeg hij koorts. Toen met een zetpil 's avonds naar bed en gisteren had hij een prima dag. Maar vannacht was hij weer veel aan het huilen en nu slaapt hij gewoon nog steeds. Hij is ook aan het snotteren. Peuter is nu door mijn vriend naar het kdv gebracht, dus we hebben gelukkig een rustig dagje met z'n tweetjes. Gisteren was minder rustig: toen waren we naar Monkey Town. Natuurlijk vooral voor peuter, maar Y keek z'n ogen uit. En heeft genoten van de ballenbak. :D .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat handje ook. _O_ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176382601
Ldg, helaas geen tips. Mijn ervaring was dat mijn baby zodra ik aan het werk was gewoon 's nachts wat gemiste tijd in wilde halen. Was een kwestie van uitzingen. En een lange adem. Ik hoop dat iemand anders wel tips voor je heeft. :*
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_176383240
Wat vivi zegt dus. Ik hoef geen luxe kamer, maar na meermaals aangeven hebben ze er blijkbaar niet eens over nagedacht. En was het eerste wat ze me aanboden een opslagkamer(opzich prima) zonder stopcontact en zonder slot, met de mededeling 'maar er komt echt nooit iemand', en dan kon ik wel de stoel van de receptie lenen (minder prima). Het lost zich vast vanzelf op, maar ik vond het even tegenvallen. Blijkbaar hebben ze ook nog nooit iemand gehad die dat wilde, dusja. Maar het wordt vast beter. :)

Bij het CB geweest. Dirkje is nu 5150 gram en 60 cm. Qua gewicht prima gegroeid, maar nu begonnen ze over zijn lengte. Toch maar meer aanleggen was het advies, en met 4 maanden beginnen met groentehapjes want dat zou helpen. Ehm, juistja.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_176383339
Venco, ik doe inderdaad ook wat FF zegt. Alles op verzoek, maar als het mij even beter uitkomt om een uurtje eerder te voeden doe ik dat. :) Ik weet alleen niet of ze zich uiteindelijk gaat aanpassen als je structureel sochtends rond dezelfde tijd voedt. Merk je vanzelf, denk ik.

Ldg, lastig dat hij weer snachts wil. Ik hoop voor je dat hij snel weer doorslaapt, en tot die tijd moet je maar denken dat hij je gemist heeft en nog even wat extra aandacht wil s nachts. :*

FF, ik hoop dat het boek je je welverdiende avonden rust gaat brengen!

Mekamotut, wat een leukerd!
Franny, nomnom, lekker joh, ballen! :D

Lemijn, wat klinkt dat lekker, met je neus in zijn haar. O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')