abonnement Unibet Coolblue
pi_175962212
Welkom in het babytopic!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:
http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

De baby wiki-lijst vind je hier:
http://wiki.fok.nl/index.php/BabyTopic

Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_175962269
Omdat anders niemand mijn te lange post leest ter herhaling:

Ik vries soms ook na 2/3 dagen pas in, als ik me dan realiseer dat ik voorlopig niks nodig heb. Ze leven nog steeds en drinken het net zo graag. Wel uit achter in de koelkast dan.

Wat een rotkraamtijd pannenkoek! Hopelijk maakt de nieuwe alles goed. Wel goed dat jullie het aangegeven hebben ter voorkoming van herhaling. Op basis van je verhaal zie ik echt zo'n bejaarde met rollator en gehoorapparaat voor me :')

GvE, ik had na m'n eerste bevalling een knip en scheur, kon 2 weken amper zitten en lopen, maar nog een week later vrijwel geen last meer van. Gevoelig en dat het soms trekt is het nog wel een tijdje gebleven, werd tijdens de zwangerschap erna ook wat erger, maar sindsdien geen last meer van gehad. De wond van m'n keizersnede is overigens wel nog steeds gevoelig, gebruik nog steeds zoveel mogelijk heel hoog of heel laag ondergoed.

Wij hebben genoten van ons kindloze avondje. De escaperoom zijn we niet uitgekomen, maar we zijn er ook niet in gekomen; de stroom was uitgevallen. Over twee weken de herkansing. Wel voor het eerst in jaren weer carpaccio gegeten en gezellig een spelletje gedaan. Daarna thuis gekolfd en de hele nacht aaneengesloten kunnen slapen. In theorie dan, in de praktijk ben ik wel een paar keer wakker geweest en ben ik er om 9 uur maar uitgegaan om weer te kolven. Maar alleen al het in alle rust opstaan en ontbijten was al wat waard. En we hebben eindelijk de planken op kunnen hangen die al maanden klaar lagen en nogmaals ontdekt dat wij niet gemaakt zijn om te klussen :')

Helaas hebben de meiden ook bij opa en oma niet doorgeslapen (dat had de kans op een snelle volgende logeerpartij vergroot), ze hebben een estafette gehouden en de kat was aan de haal gegaan met het melkschepje, die hebben ze om 3 uur snachts moeten zoeken (hij heeft gelukkig wel vaste plaatsen voor zijn 'buit'). Maar ze waren helemaal vrolijk en enthousiast toen we ze op kwamen halen, inclusief gegiechel.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_175962360
Even opgezocht!

quote:
Afgekoelde moedermelk moet bij voorkeur binnen 48 uur in de diepvries. Indien de melk later wordt ingevroren, kan het zijn dat deze minder lang houdbaar is.
Bron: LLL
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_175962480
Ik had ‘m wel gelezen op de vorige pagina, FF :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_175965078
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 23:53 schreef Sylver_ het volgende:
Even opgezocht!

[..]

Bron: LLL
Heel fijn! Ik wilde gister al zeggen dat ik ergens gelezen had dat het ook wel wat langer dan binnen 24u kon, maar dan minder lang houdbaar. Maar kon zo snel niet terug vinden waar/hoe dat precies zat en had meteen twijfels of ik t niet verzonnen had. :')

Ff, ik las even dat je ouders bij het ophalen enthousiast waren, inclusief gegiechel. :D Tijd om weer te gaan slapen dus, haha.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  zondag 24 december 2017 @ 04:24:57 #6
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175965090
Jammer dat ze elders niet opeens magisch doorsliepen, FF. Maar je kindloze tijd klinkt wel goed besteed.

Ik zit in de keuken. Met een slapende baby op schoot. Die heeft een uur gehuild, drinken lukte niet. Ik heb wat dingen uitgeprobeerd, en gegeten want ik krijg altijd honger als ik lang wakker ben ‘s nachts. Dus mijn eten is op, mijn drinken ook, Jacob zag niks in de melk los in z’n mond (had een restje niet ingevroren), en viel dus opeens toch in slaap. Nu duimen dat we terug kunnen verhuizen naar bed.
Volgende ziekteperiode komt geen verslag van hoor :P - we zijn duidelijk nog een beetje aan het wennen wat werkt hier.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zondag 24 december 2017 @ 04:37:28 #7
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_175965099
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 23:53 schreef Sylver_ het volgende:
Even opgezocht!

[..]

Bron: LLL
Gelukkig!
Had ik zelf ook kunnen opzoeken natuurlijk :@

Lemijn, succes met terugverhuizen ;)

FF, heerlijk een nachtje bijtanken en dat van dat samen klussen is erg herkenbaar :')
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_175965237
Dat een mens zo gelukkig kan zijn met 5,5 uur onafgebroken slapen zeg :') Voor ons doen een echte topnacht, ons meisje had ook niet zo'n last van krampjes gisteravond, echt fijn O+ Haar krentenbaard verdwijnt ook waar je bij staat, dus we zitten weer even in een goede flow :)

FF, klinkt goed dat logeerpartijtje, kan me voorstellen dat het met een tweeling soms best pittig is 's nachts :o
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_175965356
Wat een nacht, tussen negen en drie nauwelijks geslapen. Bij de laatste voeding kreeg V. Nog maar vijf minuten per borst omdat hij te vol raakte, daarna kon hij pas vredig slapen. En wij ook dus. Nou zijn we een uurtje verder en moppert hij wel weer wat.

Zijn er hier ook mensen die de eerste tijd slecht zelf voor de baby konden zorgen door fysieke staat? Mijn man heb ik nodig voor aankleden 's nachts, kruik, spulletjes en baby pakken. Hij gaat dan steeds tussendoor liggen en is dan binnen een minuut niet meer aanspreekbaar waardoor ik bezig blijf met wakker maken. Heb nou gevraagd of hij een actieve houding kan houden tot we zover zijn en ik overweeg dat hij eerder mag afhaken, dan moet ik gewoon meer rust nemen overdag. Het scheelt ook nachtelijke discussies over wat goed is voor de baby. Maar als er meer tips zijn dan hoor ik het graag!

En is het normaal dat ik mijn ribben nou al kan tellen? Ik twijfel tussen of mijn vorm kwijt is of dat ik zo hard afval.

Even wat leuks: kerstsokjes! En dat je er zoveel krijgt dat je elke paar uur wel schone aan kunt trekken. De meesten zullen niet eens op tijd gewassen zijn om te gebruiken voor kerst. ;-)

Vandaag mijn ouders op bezoek. Ik kijk er wat tegenop, ze waren onze eerste bezoekers en hadden weinig interesse in mijn bevalling of baby. Vertellen over mijn moeders zorgen, hoe hun dag was, daar kon ik mijn verhaal tussendoor proppen. Vandaag wil ik lekker tegen ze grommen, wat als een soort tweede instinct is geworden. Gelukkig krijgen we ook lief bezoek en de kraamzorg gaat me helpen om mijn ouders weg te werken.

Inmiddels is kleine V. weer gevoed en tevreden. We leren steeds beter hoe het moet. En we hebben hem al een week in leven gehouden!

Lekker zo'n nacht Rena en dat je huisarts zo snel wist wat er mis was. Gelukkig iets relatief onschuldigs als krentenbaard maar vervelend genoeg!
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_175965617
Welkom Pannenkoek! Wat een rottige dagen zeg met je 1e kraam :X Ik wens je een de overige dagen een goede toe.
Ik herken het fysiek beperkt zijn van na m’n 1e bevalling. Heel fijn dat je man zo’n actieve rol kan nemen! Probeer inderdaad zo veel mogelijk te rusten overdag als het ‘s nachts niet lukt. De ‘cliché’ antwoorden hier, van ‘het wordt echt beter’ deden me heel goed. Want echt, het wordt beter en meestal niet pas over maanden maar al over weken :*
Succes met je bezoek, ik wordt verdrietig over wat je schrijft over je ouders pijnlijk herkenbaar helaas

Arme Jacob en jij, beterschap Lemijn! Goed dat je de 1e keer werken hebt overleefd!

Wat fijn zo’n avond/nacht FF! Ik ben zo verbaasd dat je meiden alweer 6 maanden zijn O+ De tijd vliegt ook voorbij zeg!

DaD, wat super dat je klaar bent met fysio! Snap dat je dat 8 weken geleden niet had kunnen dromen :)

En verder heb ik alles wel gelezen maar veel vergeten :P
Mijn dame sliep deze week opeens 2x door tot 6:30! Ik hoop dat ze er een gewoonte van gaat maken 8-)
pi_175965765
ff, klinkt toch als een geslaagd kindloos avondje/nacht voor jullie. Hopelijk durven opa en oma het ook nog eens aan!

lemijn hopelijk is het terugverhuizen gelukt en voelt Jacob zich vandaag wat beter.

herkenbaar rena, blij zijn met 5,5 uur slaap voor het eerst na geboorte. Ik vond dat echt een mijlpaal.

pannenkoekenmix jeetje wat een kraamtijd heb je al achter de rug, pff...Hier geen ervaring met fysiek niet voor de kleine kunnen zorgen, vriend stond in de kraamweek wel mee op om evt ergens mee te helpen.
Na de kraamweek heeft N hier ook hele nachten doorgehaald en zaten vriend en ik beurtelings beneden op de bank met haar...met 6 weken ging er gelukkig een knop om en zat ze in het goede dag/nachtritme.
Op een goede dag voor jullie! Dat de kraamhulp je ouders maar weer snel de deur uitwerkt!
pi_175965914
Onze kapitein is momenteel overdag echt een draak, huilen, hangen en weinig slapen. Beter heeft ie toffe nieuwe features na dit alles :D ik zag in de grote gele bijbel dat dit vijf weken kan duren, dus ik bereid me vast voor. Gisteren viel hij overdag alleen in slaap in de draagzak dus n halve middag met een zwetende kapitein op mm buik gezeten 8)7. Aan de andere kant issie snachts echt awesome _O_ van half tien tot zeven geslapen en toen nog n stuk van zeven tot negen :o. T komt goed moeders met moeilijk slapende kindjes :Y echt.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_175965918
Wat lekker Fazz!

Ik hoop dat je vandaag erg weinig plannen hebt Lemijn! Dat is het enige wat hier dan redelijk werkt, gewoon meeveren.

Pannenkoek, ik heb beide keren de kraamperiode vrijwel niets kunnen/mogen doen. Gelukkig was mijn kraam beide keren wel een pittige en mocht ik ook niet voor niets niet direct na de bevalling naar huis, dus die boodschap is bij mijn man goed overgekomen toen. Bij peuter heeft hij de eerste week (samen met de kraam) alle zorg gedaan, en bij de tweeling ook grotendeels (ik voelde me fysiek toen al snel veel beter), en heeft hij een maand vrijwel alle zorg voor peuter gedaan. Maak op een rustig moment overdag even afspraken met je man dat je niet voor niets zes weken kraamtijd hebt. Jij hebt de baby 9 maanden gedragen en daarna nog een pittige bevalling gehad, nu is het vooral even zijn taak zodat jij snel weer herstelt. En die eerste weken zijn echt heel pittig, maar dat blijft echt niet zo. Na 6 weken gaat het steeds makkelijker worden. Wat hier hielp was overdag met de baby meeslapen zodat je toch aan je rust toe komt. Zeker als je nog een kraamhulp hebt gewoon doen! En zorg dat man ook mee doet want die heeft ook zijn slaap nodig en dan kan hij s nachts ook wat meer hebben!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_175966034
Pannenkoek, je bent net een week geleden bevallen, je mag je lichaam best wat meer credits geven hoor. Helemaal niet vreemd dat je fysiek nog niet de oude bent. Geef het rust, het komt goed! En sowieso, zorg er nu goed voor, dan ben je des te eerder weer de (min of meer) oude.
Ik hoop dat je vandaag een lekker kort bezoekje hebt :+

Fazz, lekkere nacht hoor :)

Rena, fijn dat het weer beter gaat met je meisje!

Lemijn c_/ sterkte vandaag :*

LDG, op naar nieuwe features *O*

Mijn baby en ik kunnen samen zoveel lol hebben. Hij ligt dan helemaal te schateren O+ O+ Zijn jullie ook zo walgelijk verliefd of je kind(eren)? O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zondag 24 december 2017 @ 10:08:01 #15
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175966189
Waterdruppel, hier komen heel veel tips, pik eruit wat bij je past:
- stel bezoek dat energie kost (steeds weer) een week uit. ik vroeg ze bijvoorbeeld om over 2 weken zelf weer te bellen
- 1 bezoekje per dag, en ook dagen niks
- neem de tijd om aan je man uit te leggen wat jij nodig hebt. en spreek af om de discussie met daglicht te doen
- neem meer rust overdag. doe zelf minder. laat anderen meer doen.
- bedenk dat je baby voeden en leren kennen nu het belangrijkste zijn! al het andere kan ook later
- ga 's middag 2 uur slapen terwijl je baby bij je man ligt. doen zij huid op huid? vinden ze vast fijn.
- als deze kraamhulp wel fijn is, kan ze misschien wat langer blijven?
- geloof iedereen hier die zegt dat het echt beter wordt.

Ik vond de kraamweek heerlijk maar was wel elke avond aan het huilen van moeheid. En dat terwijl ik voornamelijk in bed lag, of op de bank. En de nachten heel behoorlijk gingen, en de borstvoeding prima. Maar het is zo intensief allemaal.

Hopelijk hoef je niets rondom kerst! Succes weer vandaag :Y
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zondag 24 december 2017 @ 10:10:32 #16
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175966217
c_/ Ik ga zo zeker even koffie zetten. Jacob ging prima met de transfer, ik was tegen die tijd natuurlijk klaarwakker. Hij slaapt nu weer. Goede zaak. Slaap is het beste medicijn volgens mij en overdag lukt het niet goed met het gehoest. Paracetamol is ook een goed medicijn, trouwens. Juist bij pijn/ongemak.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175966219
Pannenkoek, vriendlief deed hier ook veel in de kraamweek. V uit bed halen en terugbrengen na de voeding, alle luiers en eten en drinken op bed brengen als de kraam weg was. Ik heb 3 dagen echt in bed gelegen, zodra ik op stond was ik duizelig en snel buiten adem. Na de kraamweek ging ik weer wat meer naar beneden en smiddags de rust zoveel mogelijk pakken. Het komt echt goed!

Beterschap voor jullie Lemijn, hier begint de keelpijn ook weer :'( hoop dag V deze keer wordt overgeslagen.

Fijne nachten LDG *O*
Op naar nieuwe features!

Ik trof V net half op zijn buik aan :o, hij hoeft alleen nog zijn zware bulles een beetje op te tillen en hij is daar. En wat kan hij zich een dikke maken omdat het hem niet lukt haha.
pi_175966495
Lemijn geeft veel goede tips. ^O^ .

Fysiek beperkt zijn en niet voor je baby kunnen zorgen herken ik nogal. :+. Wij hebben twee weken lang geen kraamvisite gehad (behalve de eerste dag onze ouders, toen alles nog ok was). Mijn oplossing om toch voor mijn baby te kunnen zorgen: haar 22 uur per dag op mij houden. Tevens mijn oplossing om mijn sanity te behouden. :').
Bespreek vooral rustig met je man wat je van hem verwacht, op een moment dat de baby niet huilt bij voorkeur. :+. En is elke keer verschonen en een nieuwe kruik echt nodig 's nachts? Maak het zo gemakkelijk mogelijk voor jullie allebei.

Poeh, er zit toch nog wel wat onverwerkt zeer, merk ik, als ik aan de afgelopen periode denk.
Ik ben in ieder geval ook heel dankbaar dat mijn man me nog leuk en aantrekkelijk vindt na al die keren dat hij volgeplaste celstofmatjes onder me vandaan heeft moeten halen. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zondag 24 december 2017 @ 11:46:45 #19
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175967814
Haha, ja, afgezien van die 2 uur die ik 's middags alleen sliep was de baby inderdaad continu maximaal een meter van me af. Hij rustig, ik rustig. Sterkte weer! En ik las ook in het bv-topic dat je gewoon heel slecht bent begeleid daarin. Wat zonde zeg. Ik duim voor je dat het snel op de rit komt.

Baby Zonder Stem en ik gaan met kerstreces. Tot over een paar dagen :W ~:) :*
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zondag 24 december 2017 @ 11:47:06 #20
253769 Good.vs.Evil
Hope I ruin your day!
pi_175967822
Ondanks fysieke beperkingen alles zelf moeten doen sinds de geboorte.. Behalve wat de kraamzorg van me overnam.. Wat was ik blij met het mensje dat me naar bed stuurde en geen nee wilde horen O+

Heb ook bijna alle kraamvisite alleen ontvangen.. Achteraf gezien had ik m'n ex eerder op straat moeten gooien :{
So if you see me, and I’m lonesome and stoned,
So far down, the devil loved me high...
I’m just trying to untangle my mind.
pi_175968623
Pannenkoekenmix, ik had dat ook hoor na de bevalling, je lichaam heeft een beste opdonder gehad en heeft gewoon tijd nodig te herstellen. Ik ben nu 3 weken na dato pas weer in orde en moet het nog steeds af en toe rustig doen door de keizersnee.

LeSage, herkenbaar hoor, ik kan ons meisje wel opvreten soms O+

Lemijn, beterschap voor de kleine vent :*

Ik ben zo benieuwd of mijn kleine meid me dit ooit kwalijk gaat nemen :P Ik kon het niet laten, vond het zo zoet _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_175968943
Pannenkoekenmix jeetje wat heftig allemaal! :X Ik sluit me aan bij de rest: pak zoveel mogelijk rust en richt je op wat écht belangrijk is! :*
Hint: dat zijn jullie zelf en verder niks of niemand ;)

Ik had na de eerste bevalling fysiek al niet heel veel te klagen (buiten het excessieve bloed verlies misschien), en dit keer was het helemaal goed te doen gelukkig :)
Was maar goed ook, aangezien man en ik elkaar vanaf de derde nacht al af moesten lossen wie er dan met een krijsend kind rond ging lopen :X

Rena wat heerlijk! O+
Hier morgen ook de kerstoutfits maar eens uit de kast trekken! ~:)

Hier qua voedingen een supernacht (00.15 en toen pas weer 7.30u :o ), alleen jammer dat meneer tussendoor amper sliep :{ behalve toen ik om 4.30u een fles voor z'n neus hield uiteraard, toen was-ie opeens vertrokken }:|
Hij heeft de halve nacht liggen slikken terwijl z'n bedje al flink schuin staat... Doet me denken aan reflux-achtige klachten, maar heb eigenlijk geen idee wanneer je daar echt iets mee 'moet' :?
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zondag 24 december 2017 @ 12:39:51 #23
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_175969041
Oef, pannenkoek, wat een heftige week heb je al achter de rug! Er zijn al veel goede tips gegeven, hopelijk vinden jullie snel een modus die voor jullie goed werkt :*

O+ Maar Rena, dat is toch ook zoet O+ het is tenslotte maar 1x haar eerste kerst dus dan is bijna niets over the top O-)
  zondag 24 december 2017 @ 13:04:42 #24
253769 Good.vs.Evil
Hope I ruin your day!
pi_175969485
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 12:22 schreef rena het volgende:
Pannenkoekenmix, ik had dat ook hoor na de bevalling, je lichaam heeft een beste opdonder gehad en heeft gewoon tijd nodig te herstellen. Ik ben nu 3 weken na dato pas weer in orde en moet het nog steeds af en toe rustig doen door de keizersnee.

LeSage, herkenbaar hoor, ik kan ons meisje wel opvreten soms O+

Lemijn, beterschap voor de kleine vent :*

Ik ben zo benieuwd of mijn kleine meid me dit ooit kwalijk gaat nemen :P Ik kon het niet laten, vond het zo zoet _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
zo fout dat het tof is O+
So if you see me, and I’m lonesome and stoned,
So far down, the devil loved me high...
I’m just trying to untangle my mind.
pi_175971300
Rena O+ dat wordt je vast vergeven
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')