1) Niets gelogen aan dit berichtquote:Op zondag 3 december 2017 13:58 schreef speknek het volgende:
De Telegraaf liegt ons voor zodat we boos worden op de EU oh nee toch wie had dat zien aankomen.
Ome Willem riep het al in de jaren zeventig.quote:
Wat een creep was dat zeg... rapapaaaquote:Op maandag 4 december 2017 11:20 schreef Elzies het volgende:
[..]
Ome Willem riep het al in de jaren zeventig.
Weet je wat ik het allerlekkerste vind? Een broodje poep!
Geitenbreier: Bah Ome Willem een broodje poep is vies!
Heerlijke nostalgie.
Gelukkig hebben we nog:quote:Op vrijdag 1 december 2017 12:23 schreef Confetti het volgende:
Einde tijdperk Turke Doner Kebab?
Alles wordt ons afgepakt.
Bronquote:Het broodje kebab mag gewoon in de handel blijven. Het Europees parlement is tķch niet akkoord gegaan met een verbod op het toevoegen van fosfaten aan vlees dat aan grote spiezen wordt gegrild, zoals kebab en gyros.
https://www.nu.nl/lifesty(...)b-niet-verboden.htmlquote:Aan döner kebab mag fosfaat worden toegevoegd. Een voorstel van de Europese Commissie om het toe te laten in ingevroren, industrieel geproduceerde vleesrollen, werd woensdag net niet weggestemd door het Europees Parlement. Diverse fracties wilden uitstel tot er zekerheid is over mogelijke gezondheidsrisico’s.
Door fosfaat toe te voegen, blijft het vlees aan het bekende ronddraaiende spit sappiger en valt het niet uit elkaar. Sinds 2014 is de toevoeging toegestaan bij vers bereid vlees, maar er zijn nog geen wettelijke richtlijnen wat betreft fosfaat in bevoren kebabvlees.
Toegevoegd fosfaat in lams-, rund- kalfs-, schapen- of kippenvlees wordt in een onderzoek uit 2012 in verband gebracht met hart- en vaatziekten. De Europese voedselwaakhond EFSA acht die link niet bewezen, maar doet wel nieuw onderzoek. Dat is naar verwachting eind volgend jaar klaar.
373 parlementariërs stemden vķķr een verbod; drie te weinig om het commissievoorstel weg te stemmen. De Europese consumentenkoepel BEUC sprak in een reactie van slecht nieuws. Volgens Annie Schreijer (CDA) echter heeft "het gezond verstand gezegevierd''. "Het Europarlement legaliseert het veilig gebruik van beetje fosfaat als bindmiddel in kebab.''
GroenLinks vindt dat döner kebab geen "overbodige, twijfelachtige en mogelijk schadelijke stoffen" zou moeten bevatten. Er zijn volgens de partij 'natuurlijke alternatieven' waarmee het vlees ook niet van het spit valt. Als uit het onderzoek van EFSA blijkt dat fosfaatadditieven niet nodig zijn, dan moet ook de toestemming om de stof toe te voegen aan worsten en hamburgers worden herzien, aldus GroenLinks.
Het is een debiliteit om mensen plaats te schenken voor het aanbieden van vuilnis aan armere klanten.quote:Op maandag 4 december 2017 11:16 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Er komt werkelijk alleen maar vrijheidsberovende bullshit uit de koker van de Groenen. Elke 'groene' partij, eigenlijk.
En nee, ik eet zelf geen kebab, maar het gaat om het principe. Als iemand zich de pleuris wil vreten aan die Islamitische troep, moeten ze dat lekker zelf weten.
Het is allebei rommel, de een barst van de suiker, de ander van vet.quote:Op woensdag 13 december 2017 17:44 schreef polderturk het volgende:
Energiedrank lijkt me slechter voor het hart dan döner, toch?
Döner werd vroeger op een andere manier gemaakt. Lapjes vlees werden toen op elkaar gelegd.quote:Op woensdag 13 december 2017 18:02 schreef Ulx het volgende:
Hoe hield men het vroeger eigenlijk goed?
Is allebei vuilnis.quote:Op woensdag 13 december 2017 17:44 schreef polderturk het volgende:
Energiedrank lijkt me slechter voor het hart dan döner, toch?
Ik heb wel eens staan te kijken als ze dat aan het doen zijn, is nog een hele klus.quote:Op woensdag 13 december 2017 18:14 schreef polderturk het volgende:
Dit is hoe echte döner eruit ziet. Lappen rundvlees worden een voor een over het spies gelegd.
[ afbeelding ]
Het produceren van de reguliere gehakt döner is veel eenvoudiger en goedkoper.quote:Op woensdag 13 december 2017 23:37 schreef Hathor het volgende:
[..]
Ik heb wel eens staan te kijken als ze dat aan het doen zijn, is nog een hele klus.
En die vind ik ook lekkerder ook, döner vind ik maar een beetje droog en smaakloos. Ik heb er wel ooit een in Duitsland gekocht, en die vond ik stukken beter smaken dan wat ze hier in Nederland verkopen.quote:Op woensdag 13 december 2017 23:52 schreef polderturk het volgende:
[..]
Het produceren van de reguliere gehakt döner is veel eenvoudiger en goedkoper.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |