abonnement Unibet Coolblue
pi_175424093
quote:
17s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:35 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Gvd, wat een geil topic :9~
Respect :o
Dank. Maar je moet het wel blijven volgen. Wil er een beetje hoogwaardige reeks van maken.
pi_175424171
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dank. Maar je moet het wel blijven volgen. Wil er een beetje hoogwaardige reeks van maken.
Ga eens goed inlezen.
pi_175424195
quote:
11s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ga eens goed inlezen.
^O^ ^O^
pi_175424343
Maar Iran en Turkije waren toch vijanden?
pi_175424883
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:30 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nog erger.
erger? :o
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_175424919
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:47 schreef Loekie1 het volgende:
Maar Iran en Turkije waren toch vijanden?
Niet als het aankomt op centjes verdienen, dan kan iedereen met iedereen door 1 deur. Als je maar genoeg betaalt zet iedereen zijn ideologische principes overboord.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_175569048
Zarrab geeft alles toe en wat is het eerste wat Erdogan doet? Beslag laten leggen op al zijn bezittingen :')

Ze zouden hun eigen familie nog verraden om wat extra geld of goud in de zakken te kunnen stoppen.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-zarrab-aan-a1583561

Turkije pakt kroongetuige Zarrab aan

Explosief proces
Nadat Reza Zarrab in New York een belastende verklaring voor Turkse ministers en staatsbanken aflegde, worden de Turkse bezittingen van de zakenman geconfisqueerd. Ook de naam van president Erdogan is ondertussen gevallen in het proces.

De Turkse regering heeft hard teruggeslagen naar de kroongetuige in een Amerikaanse rechtszaak, die president Erdogan en andere kopstukken in grote verlegenheid kan brengen. Turkse aanklagers hebben vrijdag de opdracht gegeven de bezittingen te confisqueren van de Turks-Iraanse goudhandelaar Reza Zarrab en zijn familieleden.

Zarrab is de kroongetuige in een politiek explosieve rechtszaak in New York tegen een Turkse bankier, die betrokken zou zijn geweest bij een omvangrijk complot om de Amerikaanse sancties tegen Iran te ontduiken. Vorige week verklaarde Zarrab, die volgens Amerikaanse aanklagers de spil is in de miljardenzwendel, dat ook diverse Turkse ministers en staatsbanken betrokken waren.

Verhoogde inzet

Volgens de Turkse aanklagers heeft Zarrab staatsgeheimen gelekt. Het bevel om zijn bezittingen te confisqueren kwam een dag nadat hij getuigde dat Erdogan persoonlijk op de hoogte was van de zwendel. Als toenmalig premier zou die hebben ingestemd met de deelname van twee staatsbanken. De beschuldigingen tegen Erdogan verhogen de inzet van het proces, dat een ernstige crisis dreigt te veroorzaken in de band tussen de NAVO-bondgenoten Turkije en de VS.

„Neprechtbanken die zijn opgezet door verraderlijke gülenisten kunnen mijn land niet veroordelen”, zei een strijdbare Erdogan zaterdag tijdens een congres van zijn AK-partij in de provincie Kars. Volgens hem is de zaak een complot van de Gülenbeweging die hem via het Amerikaanse rechtssysteem ten val probeert te brengen. „We hebben geen sancties geschonden. Wat de uitkomst van het proces ook is, laat het maar komen, we hebben het juiste gedaan.”

Erdogans reactie staat in schril contrast met zijn respons op het corruptie-onderzoek van gülenisten naar de Turkse politie eind 2013, dat volgens hem de basis vormt voor het proces in New York. De zaak werd destijds in de doofpot gestopt door honderden politieagenten en aanklagers te ontslaan. Zarrab kwam na enkele maanden vrij en werd door de Turkse regering gerehabiliteerd. Erdogan noemde hem een ‘filantroop’ en hij kreeg een prijs als ‘succesvolle exporteur’.

Iraans oliegeld

Tijdens de eerste drie zittingsdagen legde Zarrab op kalme toon uit hoe het complot in elkaar stak. Een centrale rol speelde de Turkse staatsbank Halkbank. Zarrab verklaarde dat hij samen met de president (Osman Arslan) en de vicepresident (Mehmet Hakan Atilla) van de bank buurland Iran heeft geholpen de Amerikaanse sancties te ontduiken. Met Iraans oliegeld dat op rekeningen van Halkbank stond, kocht Zarrab goudstaven bij de grote bazaar in Istanbul. Die werden in koffers naar Dubai gesmokkeld en omgewisseld voor geld.

Maar op de douanedocumenten stond als bestemming Iran. Zarrab zegt dat Aslan en Atilla, de enige beklaagde die in hechtenis zit, hem leerden over de bestemming te liegen. Hij zegt dat ze precies wisten wat de Amerikaanse sancties inhielden en welke transacties door de beugel konden. Atilla was „de persoon bij de bank die het meeste wist over de sanctieregels”, aldus Zarrab. Hij hielp „om te doen voorkomen alsof ons complot voldeed aan de Amerikaanse sancties”.

Overigens weigerde de directeur van Halkbank aanvankelijk zaken te doen met Zarrab, omdat die dankzij zijn huwelijk met een Turkse popster een publiek figuur was. Zarrab voelde zich onterecht afgewezen en nam contact op met minister van Economische Zaken Zafer Caglayan. Die wilde wel bemiddelen in ruil voor 50 procent van de winst. Zarrab verklaarde dat hij uiteindelijk ruim 50 miljoen euro aan steekpenningen heeft betaald aan Caglayan.

Zarrab probeerde een soortgelijke zwendel op te zetten voor Iraans oliegeld dat zich ophoopte in India. Plan was het via Turkije te sturen met hulp van de staatsbanken Ziraat en Vakifbank. „Ik heb het besproken met Ankara”, zei Zarrab tegen een medewerker, zo blijkt uit transcripten van afgeluisterde telefoongesprekken waaruit de aanklagers citeerden. Zarrab verklaarde dat hij het had besproken met Caglayan. Die zou hebben gezegd dat „de premier en [minister van Financiën] Ali Babacan hun goedkeuring hebben gegeven”.

Mainstream media

Zarrabs getuigenis is geen bewijs dat Erdogan betrokken was bij het complot. Zarrab hoorde uit tweede hand dat de huidige president zijn goedkeuring had gegeven. Cagyalan kan hebben gelogen over het gesprek. Het is wel de eerste keer dat Erdogans naam viel tijdens het proces. In transcripties van afgeluisterde telefoongesprekken, die in de aanklacht zijn opgenomen, komt zijn naam nog drie keer voor. Erdogan heeft inhoudelijk niet gereageerd op de beschuldigingen.

De mainstream media in Turkije, die grotendeels op de hand van de regering zijn, berichten heel summier over de zaak. Ze hebben belangrijke ontwikkelingen genegeerd, zoals Zarrabs getuigenis over Erdogan en over de steekpenningen voor minister Caglayan. In plaats daarvan brengen ze verhalen over vermeende banden tussen de Amerikaanse justitie en gülenisten.

Omdat veel Turkse media vooringenomen verslag doen van het proces, zijn Turken massaal buitenlandse journalisten op Twitter gaan volgen die vanuit de rechtbank in New York twitteren. Een van hen is de lokale rechtbankverslaggever Pete Brush. Hij kreeg er woensdag binnen drie uur tienduizend volgers bij.
pi_175569489
In opdracht van Erdogan en zijn schoonzoon. Je weet wel, nu minister van Energiezaken en degene die zat te grijnzen in de nacht van de gecontroleerde 'coup' in Turkije. Turkije is wel een land geworden van en voor de familie Erdogan. Erdogan zelf, zijn kinderen, zijn vrouw en vrijwel alle gerelateerde familie. Iedereen is wel verwikkeld in een zwendel.

Zarrab says he resumed violating sanctions at Erdoğan’s order

quote:
Turkish-Iranian gold trader Reza Zarrab, a key prosecution witness in the New York trial of a Turkish banker charged with violating US sanctions on Iran, on Thursday said he resumed violating sanctions upon the order of then-Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan, according to İhan Tanır, a Turkish journalist following the case in New York.

Zarrab has confirmed the existence of text messages to his lawyers in Turkey saying that he had restarted violating US sanctions on Iran in June 2014 at the order of Erdoğan and his son-in-law and current Energy Minister Berat Albayrak after he was released from a Turkish prison on Feb. 28, 2014, Tanır reported.

Zarrab and eight other people, including Turkey’s former economy minister and three Halkbank executives, have been charged with engaging in transactions worth hundreds of millions of dollars for Iran’s government and Iranian entities from 2010 to 2015 in a scheme to evade US sanctions.

The gold trader had been held in a New York prison awaiting trial but said today he was removed after a fellow inmate pulled a knife and tried to kill him for cooperating with prosecutors, part of a plea deal agreed by Zarrab part to lessen his prison sentence.

Zarrab was the prime suspect in a major corruption investigation in Turkey that became public in December 2013 and implicated the inner circle of the ruling Justice and Development Party (AKP) government and then-Prime Minister Erdoğan. Zarrab was alleged to have paid Cabinet-level officials and bank officers bribes to facilitate transactions benefiting Iran.

After Erdoğan cast the case as a coup attempt to overthrow his government orchestrated by his political enemies, several prosecutors were removed from the case, police were reassigned and the investigation against Zarrab was dropped in Turkey.

The Turkish-Iranian gold trader on Monday told the New York court that he made payments to secure his release in February 2014 and that those payments were partly bribes.

Zarrab, who was arrested in the US in March 2016, testified in federal court last week that he had bribed Turkey’s former economy minister, Zafer Çağlayan, in a billion-dollar scheme to smuggle gold for oil in violation of US sanctions on Iran.

Zarrab said that Erdoğan personally authorized the involvement of Turkish banks in the scheme to evade US sanctions on Iran.

Zarrab also said for the first time that Turkey’s Ziraat Bank and VakıfBank were involved in the scheme and that former Deputy Prime Minister Ali Babacan signed off with Erdoğan on the operation.

While Zarrab revealed his tactics and accomplices within the Turkish government in violating US sanctions on Iran in New York federal court, President Erdoğan said on Tuesday that the case was an international coup attempt against Turkey.
https://www.turkishminute(...)s-at-erdogans-order/
pi_175573523
Het is jammer voor Erdogan dat hij geen atoombom bezit want dit is wel zo'n beetje de periode dat de kat in het nauw 'm zou kunnen gooien.

Gelukkig voor de wereld blaft hij waarschijnlijk alleen de royale potten van zn paleis vol. Met die echo die daar heerst in de gangen zal het ook wel vrij duidelijk zijn voor zn personeel.
pi_175610772
Die kroongetuige Zarrab schijnt in de Amerikaanse gevangenis een bejaarde Arabier aangerand te hebben en zit nu elders opgesloten.

#Metoo
pi_175611658
Deze Erdogan is een prachtfiguur.

[ Bericht 19% gewijzigd door Zeibo op 10-12-2017 01:58:43 ]
  zondag 10 december 2017 @ 00:15:12 #38
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_175611674
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')