Thanx! Goeie onderbouwing ook!quote:
Fatsoenlijke oven is veel fijner, en een simpele magnetron voldoet danquote:Op woensdag 15 november 2017 15:35 schreef Its_Muppet het volgende:
[..]
Thanx! Goeie onderbouwing ook!
Ja, dat.quote:Op woensdag 15 november 2017 15:44 schreef Postbus100 het volgende:
Mijn combimagnetron is fijn hoor
Ik heb een Samsung Combi CP1370 (tweedehands). Mijn ervaring met die extra functies is dat je ze toch niet echt gebruikt. Zolang je maar kan grillen, bakken en verwarmen, toch? En het liefst met een beetje een groot temperatuurbereik (230 graden bijvoorbeeld).
Bedankt voor de info. Ik werk erg graag met de gewone oven van het fornuis. Hoe is de oven van een magnetron in verhouding tot een reguliere oven?quote:Op woensdag 15 november 2017 16:22 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, dat.
Ik heb een Whirlpool van een jaar of 8 oud. Ideaal ding. De magnetronfunctie wordt vnl. gebruikt voor groenten verwarmen en melk opwarmen, de ovenfunctie voor ovenschotels en taarten en de grill voor grillen van paprika’s.
De meeste zullen een draaiplateau hebben. Daardoor kunnen er alleen ovenschotels in die die draai ook kunnen maken, wat ze beperkt in grootte. Je moet kijken of dat aansluit bij je wensen/gezinssamenstelling. Voor twee personen is het geen probleem, voor vier personen zou ik het net redden met de grootste schaal voor bijv. lasagne.
Er zitten trouwens ook functies bij die ik nooit gebruik, bijv. Icm een crispplaat kun je snacks snel warm en krokant bakken met de magnetronfunctie icm oven. Wel eens geprobeerd, maar we eten dat vrijwel niet.
Die reguliere oven is een convectieoven? Daar heb ik weinig ervaring mee. Ik ben ooit begonnen met een klein elektrisch oventje en daarna alleen combi-magnetrons, d.w.z. heteluchtovens. Ik denk dat een heteluchtoven voor brood bakken en sommige patisserie minder geschikt is. En voor bijv. versgemaakte pizza wordt hij eigenlijk niet heet genoeg.quote:Op woensdag 15 november 2017 19:51 schreef Its_Muppet het volgende:
[..]
Bedankt voor de info. Ik werk erg graag met de gewone oven van het fornuis. Hoe is de oven van een magnetron in verhouding tot een reguliere oven?
Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig wat zo'n gewichtssensor toevoegd. Op het interweb heb ik niets kunnen vinden over de functie.
Dat wou ik ook zeggen. Ga voor een combioven.quote:Op zaterdag 25 november 2017 21:06 schreef Lunatiek het volgende:
Je hebt magnetrons met een ovenfunctie en ovens met een magnetronfunctie. Als je van bakken houdt (en geen losse oven hebt), koop je de laatste, zijn meestal wel duurder maar dan heb je ook wat. Denk aan hoge temperaturen en niet per se heteluchtoven.
Combimagnetrons hebben meer magnetronfuncties maar zijn niet zo sterk qua oven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |