abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 7 november 2017 @ 17:24:36 #51
165264 puzziepie
#FreePalestine
pi_174925210
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ben heel erg sociaal , als ik daar zin in heb tenminste. En dat heb ik niet altijd.
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  dinsdag 7 november 2017 @ 17:26:08 #52
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_174925230
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 17:24 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

Je noemt voorbeelden en geeft vervolgens aan dat die niet meer gebeuren. In onderzoekjes komt naar vorem dat Nederlanders relatief weinig bij elkaar op visite gaan, relatief weinig samen uitgaan, expats geven aan dat Nederland één van de lastigste landen is om er tussen te komen, maar toch zijn Nederlanders super sociaal? Anderen begrijpen de Nederlandse manier gewoon niet? Zou het dan niet heel misschien toch kunnen dat het een beetje tegenvalt met hoe sociaal de Nederlandse cultuur is?

[..]

Ik groet mensen in Rotterdam ook gewoon op straat hoor, wat zou er moeten gebeuren dan?
"WAT IS JOUW PROBLEEM?"
  dinsdag 7 november 2017 @ 17:37:00 #53
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_174925397
Probleem is dat iedereen het druk heeft in Nederland. Hard werken, veel reistijd en alles is duur. Dus geld en tijd ontbreekt om sociaal te zijn.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_174925514
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 12:41 schreef naoomx het volgende:

[..]

Ik zie redelijk sociale mensen, maar als ik het vergelijk met de gemiddelde buitenlander die ik ken is het opeens niet meer zo heel sociaal eigenlijk.

Ik ben wel relatief geïsoleerd geweest (!! nooit heel erg, noch was ik ooit totaal vriendeloos) als kind & puber ja. Maar woon dan weer wel in een "ons kent ons"-buurt (al hoorden m'n ouders en dus ik er nooit echt bij). En nu (1,5 jaar later) ben ik wel gemiddeld sociaal, denk ik, maar dat sociale-kring-opbouwending heeft wel even geduurd.

Weetje, misschien leg ik het allemaal ook wel verkeerd uit.
Ik vind Nederlanders, als ik ze zo zie, ook helemaal niet zo erg antisociaal. Het is pas wanneer ik het vergelijk met buitenlanders (vooral uit warmere landen) dat ik de indruk krijg dat Nederland relatief antisociaal is.

Zo komen er dus relatief weinig mensen over de vloer, gaan we relatief weinig uit eten, gaan in lang niet alle buurten mensen veel met elkaar om, hebben we veel van het Amerikaanse individualisme overgenomen, is lang niet iedereen heel hecht met familie, is het toch wel redelijk normaal om als volwassene alleen maar een partner en nog een paar hechte vrienden te hebben en verder niks etc.
Het zijn kleine dingen en dingen, die Nederland zeker niet antisociaal maken. Maar toch nét wat onder het gemiddelde van de wereld sociaal (nogmaals, als het om het gemiddelde gaat: er zijn zat socialere mensen, buurten etc nog steeds), gok ik.

Maarja, ik moet inderdaad nog veel ontdekken als het gaat om de wereld en culturen veranderen ook, dus echt heel zeker van mijn zaak ben ik nou ook weer niet.
Jij haalt dat uiteten aan inderdaad, maar hier is het ook heel erg duur natuurlijk. Mensen hebben geen geld meer voor restaurants/cafees.

Wat je ook ziet in zuidelijk landen, iedereen zit daar op straat gezellig met de buurman een glaasje te drinken en te ouwehoeren. Als je hier op straat een pilsje drinkt word je gelijk uitgemaakt voor tokkie. Ik denk dat het vooral de bekrompenheid is en regeltjesneuken die op dat gebied verschil maken met de buitenlanders
pi_174925584
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 17:44 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Jij haalt dat uiteten aan inderdaad, maar hier is het ook heel erg duur natuurlijk. Mensen hebben geen geld meer voor restaurants/cafees.

Wat je ook ziet in zuidelijk landen, iedereen zit daar op straat gezellig met de buurman een glaasje te drinken en te ouwehoeren. Als je hier op straat een pilsje drinkt word je gelijk uitgemaakt voor tokkie. Ik denk dat het vooral de bekrompenheid is en regeltjesneuken die op dat gebied verschil maken met de buitenlanders
Ja, en waarom is uiteten gaan hier zo duur? Omdat mensen het nauwelijks doen; wisselwerking dus. :P

Denk dat je wel gelijk hebt daarin ja.
pi_174925606
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 november 2017 14:13 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik kom juist van het platteland en dat vriendelijke groeten is één van de dingen waar ik wel heimwee naar heb. :@ De harde leef in 010. ;(
Mja, er is wel meer te doen
pi_174926423
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 17:47 schreef naoomx het volgende:

[..]

Ja, en waarom is uiteten gaan hier zo duur? Omdat mensen het nauwelijks doen; wisselwerking dus. :P

Denk dat je wel gelijk hebt daarin ja.
Das waar, vraag en aanbod
pi_174926642
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 november 2017 10:53 schreef Blue_note het volgende:
Ik ben prima sociaal vaardig, maar veel mensen boeien me gewoon niet. Daar ga ik dan ook niet vrijwillig een praatje mee maken.

Zo is er meer tijd voor de wel interessante mensen.
Dit dus.
pi_174926706
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 11:09 schreef rand0mer het volgende:
Ik denk daarnaast dat veel mensen ook *denken* sociaal te zijn, maar het eigenlijk niet zo heel erg zijn.
Goh. Een klein blauw vogeltje heeft me verteld dat jij daar een van bent. Grappig hè.
  dinsdag 7 november 2017 @ 18:49:10 #60
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174926851
Hoe meer de mens het zich kan veroorloven om niet sociaal te zijn hoe asocialer de mens wordt.
Als je uren de tijd moet nemen om een simpele taak als bijvoorbeeld boodschappen te volbrengen, dan heb je helemaal geen tijd voor mensen in je leven, tenzij je de lat voor wat je wilt bereiken voor jezelf extreem laag stelt.
Maar, en nu komt het, als anderen om jou heen wel gewoon 'normale' eisen hebben wat betreft hun doelen in het leven , en die wel kunnen halen, dan zit je dus te socializen met mensen die een veel gelukkiger leven leiden. ja sorry, maar daar word ik gewoon niet erg blij van, over het algemeen. ik doe het wel, voor die mensen, voor mijn vrienden, maar het helpt mij vaak niet, laat ik het zo zeggen. Als ik minder traag was van begrip en ook m'n eigen doelen kon verwezenlijken, dan was het misschien heel anders geweest hoe ik me erbij had gevoeld. Maar aan de andere kant vind ik ook niet dat er een voorwaarde moet zijn aan met andere mensen omgaan. Daarom stel ik dat niet uit totdat ik zelf wel echt bereikt heb wat ik wil bereiken want misschien komt dat moment wel nooit. Maar echt veel ga ik niet met andere mensen om.

De mensen met wie ik het meest omga hebben allemaal wel een vorm van autisme. De stoornis, of milde vorm ervan. Een handicap op sociaal gebied komt op mij over als eerder een soort van zwakte die de mens in de westerse wereld heeft opgebouwd omdat wij niet meer zo erg afhankelijk zijn van andere mensen en het dus kunnen veroorloven om harder te zijn. Tegen anderen en mensen die anders zijn, waardoor die zich weer tegen de rest keren enz. Ik herhaal het cliché maar weer, omdat wij ons kunnen afzonderen en op onszelf en eigen doelen richten. Veel mensen in Nederland hebben eigen kamers/huizen, we zijn meer gewend aan rust. Dan word je als samenleving minder sociaal. En als iedereen om je heen min of meer sociaal gehandicapt is word je het vanzelf ook. Daarom is het een vicieuze cirkel die met de toenemende welvaart alleen maar erger kan worden, hoewel mensen dan natuurlijk wel weer oplevingen krijgen van hippie achtige levenswijzen en ligt ook wel aan de persoonlijke geschiedenis en structuur van de hersenen of zoiets

Ik heb ook geen Facebook want ik vind het niet eerlijk om bij sommigen wel te reageren en bij anderen niet. Dan heb je er een dagtaak aan, want iedereen post op ieder moment van de dag wel iets. Ik word er helemaal gestoord van als ik dat bij moet gaan houden, dan had ik 100 levens moeten hebben.
Anderen hebben weer hun eigen problemen. Als iedereen de eigen problemen op een ander zou afreageren was het leven niet eens de moeite waard geweest.
Mensen zijn hun omgeving en ervaring en hun hersenen, ik geloof niet in een persoonlijkheid of zo. daarom denk ik ook niet dat je het al dan niet sociaal zijn van andere mensen echt kan veranderen, tenzij je de omgeving verandert, herinneringen en hoe de hersenen werken manipuleert

[ Bericht 13% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 07-11-2017 21:05:29 ]
pi_174926936
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 16:48 schreef naoomx het volgende:

[..]

Ohh zo haha.

Nouja, niet iedereen heeft dezelfde kennis he. Naast dat ik er sowieso niet vanuit ga dat mensen op wat ik post zitten te wachten. :P
Nee ok als je nooit naar het zuiden bent gereisd, dan weet je misschien niet hoeveel warmer het sociale leven kan zijn.

En ach, alsof wij wel op hun posts zitten te wachten 😎
pi_174928176
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 10:43 schreef rand0mer het volgende:
Het valt me zo vaak op dat een aanzienlijk groot deel van de mensen (in Nederland) sociaal erg zwak of onhandig is. Afgelopen week, na een feestje met mijn oude vriendengroep in het dorp waar ik vandaan kom viel me dat weer ontzettend op en dat zette mij aan het denken. Er wordt gewoon weinig interesse naar elkaar getoond. Inmiddels woon ik zelf al weer een jaar of 5 in de stad (zij wonen nog allemaal daar). Veel mensen zijn enkel bezig met hun eigen leven en tonen bijna geen interesse, of sterker nog, er komt soms helemaal niks zinnigs uit (en nee, dat ligt niet aan mij als persoon). Het blijft vaak bij slap ouwehoeren of mensen gaan sociale gelegenheden niet eens aan.

Ik snap dat niet iedereen er altijd even veel zin heeft en er andere aspecten mee kunnen spelen (autisme etc.), maar sociaal zijn doe je niet enkel uit eigenbelang, het is ook een stukje fatsoen imo. Bij mij is het altijd met de paplepel ingegoten om sociaal te zijn. Is het nou echt te veel gevraagd om een beetje interesse te wonen in je medemens? Ik merk wel een flink verschil met nieuwe vrienden die ik heb gemaakt sinds ik daar weg ben. En nee, mijn oude vriendengroep is uiteraard geen graadmeter voor heel Nederland, maar ook buiten de groep om valt het me regelmatig op in totaal andere situaties.

Misschien een rare vraag, maar wat is de oorzaak? Het niet kunnen? Het niet beseffen? De opvoeding? Egoïstisch zijn? Angst?

Dit topic is niet bedoeld als kijk-mij-beter-zijn-dan-al-die-mensen. Ik ben oprecht benieuwd hoe anderen hierover denken. En valt het meer mensen op?
We hebben teveel last van mensen die zelf niets kunnen en die gestuurd worden door mensen die geen beste bedoelingen hebben met sprekende levendige mensen.
pi_174928261
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:30 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Das waar, vraag en aanbod
Nee, want dan zou het juist goedkoper moeten worden.
ROBODEMONS..................|:(
pi_174928465
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:39 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Nee, want dan zou het juist goedkoper moeten worden.
Dat bedoelde naoomx ook. Als meer mensen uit eten gaan dan wordt het goedkoper
pi_174928505
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:52 schreef Drug het volgende:

[..]

Nee ok als je nooit naar het zuiden bent gereisd, dan weet je misschien niet hoeveel warmer het sociale leven kan zijn.

En ach, alsof wij wel op hun posts zitten te wachten 😎
Haha, werd in griekenland door random mensen uitgenodigd voor hun verjaardag in het hotel. Ontmoet bij het zwembad enzo, heel gezellige mensen _O_

Ook in de rustige restaurants zijn de mensen heel vriendelijk, maar in de steden is het niet anders dan hier m.i.
pi_174931989
Ik voel mij beledigd!. Wij Belgen zijn veeeeel asocialer dan jullie.
Blijf van onze titel af :D
pi_174932181
Heb juist meer het idee dat er meer mensen zijn die wel extravert zijn en social zijn dan mensen die dat niet zijn. Misschien heeft dat er mee te maken dat ik nog op de middelbare zit (vwo) en dat het daar zo is, maar in mijn ervaring zijn er maar weinig mensen van mijn leeftijd (17-20 jarige) die echt zwak zijn op sociaal gebied.
  dinsdag 7 november 2017 @ 22:20:19 #68
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_174932398
Bij sociaal onhandigen valt het eerder op (al hoeven deze dat niet per se zijn). Verder denk ik ook dat wanneer men wel vragen stelt (wat als sociaal gezien wordt) maar zelden oprecht geïnteresseerd is maar dit meer doet uit beleefdheid. Ik heb best wel vaak dat wanneer ik een gesprek met iemand voer ik ondertussen in mijn hoofd met hele andere dingen bezig ben (overactief brein ofzo). Naderhand zou ik echt nog maar weinig kunnen vertellen waar het gesprek nou over ging.
Counting all the assholes in the room
Well I'm definitely not alone
pi_174932432
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 22:03 schreef Lenny77 het volgende:
Ik voel mij beledigd!. Wij Belgen zijn veeeeel asocialer dan jullie.
Blijf van onze titel af :D
Belgen spelen in een compleet andere liga. Die ze ook met gemak winnen inderdaad.
pi_174932592
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 november 2017 22:22 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

Belgen spelen in een compleet andere liga. Die ze ook met gemak winnen inderdaad.
*O* *O* *O*

Denk ik..
Hangt er vanaf over welke liga je het hebt -O-

:{
pi_174933084
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 22:28 schreef Lenny77 het volgende:

[..]

*O* *O* *O*

Denk ik..
Hangt er vanaf over welke liga je het hebt -O-

:{
De grote jongens op het gebied van antisociaal zijn. Samen met IJsland, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen en Tsjechië.
pi_174933576
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:49 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Dat bedoelde naoomx ook. Als meer mensen uit eten gaan dan wordt het goedkoper
Dat heeft niks met vraag aan aanbod te maken, want dat is juist 'hoe meer vraag, hoe duurder het wordt.'
ROBODEMONS..................|:(
pi_174933812
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 22:44 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

De grote jongens op het gebied van antisociaal zijn. Samen met IJsland, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen en Tsjechië.
Ok dan is het goed *O*

Vind het niet zo prettig in de rij met de Oostblokkers, maar de eerste 2 zijn wel leuk :')
pi_174935204
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 12:41 schreef naoomx het volgende:
hebben we veel van het Amerikaanse individualisme overgenomen
:') :') :') :')

Ben je wel eens in Amerika geweest?
  woensdag 8 november 2017 @ 02:23:37 #75
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_174935225
Weinig mensen zullen zichzelf asociaal vinden, desondanks worden mensen vaak asociaal genoemd.

Sociaal is geen concreet begrip.
Dit snap ik ook niet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')