abonnement Unibet Coolblue
pi_174330717
Ik begrijp dat de bestuurders van de republiek china na de tweede wereld oorlog zijn gevlucht naar taiwan en dat een stel criminielen de volksrepubliek hebben opgericht.

Waarom is er nooit voor gekozen om de republiek china op te heffen en het land taiwan op te richten?

De praktische situatie blijft hetzelfde, de verwarring word minder, de volksrepubliek erkent de republiek niet dus hun claim blijft.

Wat is het probleem?
speak only if it improves the silence.
pi_174330807
Vlieg er naartoe en zeg dat even tegen hen persoonlijk wat je nu net schreef _O-
pi_174330822
Taiwan number one
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 11 oktober 2017 @ 20:21:00 #4
78918 SeLang
Black swans matter
pi_174358492
Eigenlijk is Taiwan een voormalige Japanse kolonie (met overwegend etnisch Chinese bevolking) die na WO-II in naam van de geallieerden door het leger van de Republic of China (ROC) is bezet, in afwachting van een definitieve status.

Na de burgeroorlog in mainland China is een groot deel van het leger van de ROC naar Taiwan gevlucht en werd dat defacto het overgebleven deel van de ROC. De officiële naam is ook nog steeds Republic of China.

Doel van de Kuomintang was niet om een nieuw land te stichten maar om Taiwan als springplank te gebruiken om mainland China te heroveren op de communisten. Tot voor kort was dat nog steeds het officiële doel, maar dat is doel is nu geschrapt wegens niet meer helemaal realistisch.

In naam support de meerderheid in Taiwan het "one China" principe want dat is good for business. In de praktijk is er geen hond die een samenvoeging met China wil. China kan het van hun kant ook niet afdwingen dus het resultaat is lief zijn tegen elkaar, in woorden "one China" ondersteunen maar in de praktijk de status quo handhaven. Iedereen blij, daarom verandert dat voorlopig ook niet.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_174749479
De Chinese historie is niet bepaald bekend in dit deel van de wereld maar tussen 1840 - 1950 was het land in zwaar verval. Heel veel gebeurd in dat tijdsbestek waaronder de Chinese Burgeroorlog (1927, 1950, onderbreking tussen 1937 en 1945 want Tweede Sino-Japanse oorlog) tussen de Communisten onder leiding van Mao Zedong en Kwomingtang onder leiding van Chiang Kai Shek. Je hebt geen idee hoe de Amerikanen de Volksrepubliek China wilden smoren toen het net uit de rookpuinen opdook. Er waren al plannen gemaakt om samen met de Republiek China (officiële naam van Taiwan) het Mainland aan te vallen. Dat is een van de redenen geweest (volgens sommige schrijvers) dat Mao Zedong de Grote Sprong Voorwaarts uitriep en zich grootschalig bemoeide met de Koreaanse Oorlog.
pi_174779848
Je kunt veel zeggen van Mao Zedong. Maar het was een kolos. Kernwapens? Antwoord: er zijn 600 miljoen Chinezen, laat 300 miljoen sterven door kernwapens, blijven nog 300 miljoen over. Gewoon denken op basis van legalisme. Geen paniek, niks, nada.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')