abonnement Unibet Coolblue
pi_174119749
Neem de woorden van SQ ter harte inderdaad. Al is dat een tweede (en ik gok zo ook de derde, vierde etc.) keer echt zo veel makkelijker dan wanneer het je eerste is.

L. heeft er weer drie prima nachten op zitten nu (twee keer drinken, zo verder slapen), terwijl ze zich de weken daarvoor veel vaker meldde en ook moeilijk weer insliep. Er is geen peil op te trekken.

Foto van L. volgt hopelijk zodra ik de foto's van het bruidspaar binnen heb! Wij hebben zelf geen foto's gemaakt, compleet vergeten. :D
pi_174120783
Met een groot slaapgebrek komt wanhoop wel snel om het hoekje kijken...
meerdere keren per nacht wakker worden en voeden, vind ik te doen. Maar als een baby halve/hele nachten huilt en spookt. Poe. En die 'wanhoop' of paniek daarover kan en mag er toch ook gewoon zijn? Is gewoon menselijk. Maar misschien lees ik het verkeerd.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:43:33 #178
149959 SQ
snelle trees
pi_174121281
Dat lees je inderdaad verkeerd franny. Ik zeg nergens dat wanhoop niet mag ( en zelfs dan nog, ik schrijf de wet niet, ik geef alleen mijn visie :P). Ik zeg dat het écht tijdelijk is een dat er geen magische truc is, twee dingen die volgens mij redelijk subjectief als waarheid kunnen worden beschouwd ;)

En ja. Ik geef toe dat ik soms ook een klein beetje jaloers ben op mensen die er maar 1-2 keer per nacht uit hoeven. Zelfs als dat de mensen in kwestie zelf tot wanhoop drijft. Want ik ben ook maar een mens :')
disclaimer
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:53:21 #179
149959 SQ
snelle trees
pi_174121549
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 16:27 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Ik zag ook M nog spelen. Wat een leukerd O+ Lijkt me een leuke fase, al denk ik dat van elke fase :P

Hoe is het nu met jou, SQ? :*
met mij gaat het alweer stukken beter. Ik moet alleen over een week weer aan het werk en ik zie er als een berg tegenop. Niet zozeer vanwege het principe "werken" maar meer omdat ik weer naar die rotplek terug moet.

Maar goed. In het negatieve blijven hangen is voor niemand beter, dus ik hoop dat het ritme me weer goed doet en vooral dat ik heel snel een fijne nieuwe baan heb :P
disclaimer
pi_174123005
Nja met snappen bedoel ik mee dat ik een beetje weet wanneer er een boertje dwars zit, wanneer ie honger heeft of z'n speen wilt en dat ie het beste op z'n zij of buik slaapt. Spugen is nu ook redelijk onder controle zonder JBPM.
Verder heb ik geen idee of tie last heeft van z'n navelbreuk en of het echt tandjes zijn die doorkomen..

Vannacht was dus drama. Na een tijdje dacht ik: Ik ga niet eens meer proberen te slapen. Niks vond ie goed. Uiteindelijk van 5:00 tot 7:30 geslapen. Daarna mocht ie mn schoonmoeder plagen en heb ik nog zo'n 3 uur kunnen maken. T arme kind is de hele dag onrustig geweest, amper geslapen en ligt nu eindelijk uitgeteld te slapen. Al zo'n 4,5 uur.... Hij heeft nog nooit langer dan 4,5 uur geslapen. Het is tot nu toe altijd max 3,5 geweest en ik twijfel of ik m zal wakker maken...

Yup ze worden allemaal oud en dan slapen ze echt niet meer tussen jullie in of schoppen drama in de supermarkt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Memoru op 01-10-2017 20:52:35 ]
  zondag 1 oktober 2017 @ 21:04:16 #181
149959 SQ
snelle trees
pi_174123843
Lekker laten gaan hoor memoru! Hij zal het wel even nodig hebben na zo'n nacht :') En ja zulke nachten zijn echt slopend :*
disclaimer
  zondag 1 oktober 2017 @ 21:17:01 #182
73386 Fazz
onderweg
pi_174124282
Poeh, wat een hoop slechte nachten :* Ik heb eigenlijk geen jaloezie naar mensen met betere nachten, ik kan me nu wel veel beter inleven in hoe slopend het is. Voorheen las ik het ook wel hier, maar omdat ik het met peuter nooit omhanden heb gehad kon ik er niet echt een voorstelling van maken.

Mijn voornaamste issue nu met slaapgebrek is dat het zo inspeelt op m'n gemoedstoestand. Ik probeer juist de boel weer op de rails te krijgen en word na weinig slaap weer zo terug geslingerd in gedachtes en gepieker :{

Maarrr goede nieuws, ze zijn vannacht uit logeren dus ik duik zo m'n bed in om er optimaal van te genieten. :Z
pi_174124509
Ik hoop ook op snel een heel toffe nieuwe baan voor je, SQ!

Gelukkig slaapt hij nu lekker, Memoru. Echt rot ook als je niet goed weet wat er aan de hand is.

Alles is tijdelijk inderdaad, ook ons leven hier op aard, dus in die zin kun je alles prima relativeren. :+ . ;) .

Fazz, slaap lekker! Slaapgebrek heeft echt effect op je gemoedstoestand ja. :{ .

Ik merk dat ik er nu echt anders mee omga dan toen I een baby was. En ik weet niet precies of dat zo is omdat zij heel anders zijn of dat ik nu anders ben. Waarschijnlijk van allebei een beetje. :P .
Bij I vond ik het samen slapen veel onrust geven. Bij drie maanden is ze op haar eigen kamer gaan slapen, en toen sliep ze ook meteen beter door. Vanaf dat moment was het één en af en toe twee nachtvoedingen. Maar zij had dan wel weer overdag veel en ook lange voedingen, waar ik op een gegeven moment een beetje klaar mee was. Dat eindeloze clusteren en regelen.

Nu met Y is er 's nachts weinig peil op te trekken: 1/2/3/4 voedingen. Het wisselt heel erg. Maar overdag is hij juist heel voorspelbaar, drinkt hij niet zo vaak en vrij kort. Clusteren en regelen doet hij nauwelijks. Het samen slapen vind ik nu heerlijk, en eigenlijk hoeft hij van mij niet zo nodig naar z'n eigen kamer, al hebben we wel een paar pogingen gedaan. Ik laat het nu ook zo. Ik geniet er gewoon van, dat lieve slapende lijfje naast me. O+ . Maar hij heeft ook weinig onrust, slaapt rustig en heeft geen krampjes of dingen (tot nu toe). Dat genieten, daar ben ik nu veel beter in. :) .

(Ik voel me bijna 'schuldig' naar I toe, want ik heb het gevoel dat ik veel blijer en relaxter doe tegen Y dan tegen haar als baby. Maar dat is onzin natuurlijk.)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 1 oktober 2017 @ 21:47:31 #184
149959 SQ
snelle trees
pi_174125516
Ik vind het samen slapen ook erg fijn franny O+ des te meer omdat ik nu weet dat het écht maar zo kort duurt, dat ie over een tijdje al niet meer rustig naast me ligt maar dan juist mijn ogen open gaat pulken en "mamaaaaa??" in mijn oor gaat fluisteren :D

En ik zeg niet dat alles weg moet worden gerelativeerd omdat het tijdelijk is he ;) ik zeg dat alleen omdat ik hier vaak de angst lees dat dingen voor altijd en eeuwig kut zullen blijven. Angsten die ik zelf ook had bij mijn eerste kind.

Overigens blijven veel dingen met kinderen tamelijk kut. Het zijn wel steeds andere dingen :') maar na 4 dagen restaurants met 2 kleine kinderen ben ik bijvoorbeeld heel blij dat we morgen weer lekker thuis eten en het hele gezeik na een kwartier weer voorbij is en iedereen direct naar bed kan. Bijvoorbeeld :')
disclaimer
  zondag 1 oktober 2017 @ 21:50:03 #185
149959 SQ
snelle trees
pi_174125578
Fazz, geniet er van! Ik kan de gebroken nachten nu wel weer goed hebben maar toen het een tijdje terug zo slecht met me ging was ik ook regelmatig de wanhoop nabij. Die dingen combineren niet lekker :*
disclaimer
pi_174125644
SQ: vervelend dat je t niet zo zin hebt op je werk :{

Faz: slaap lekker:) kan je mooi beetje bijtanken!

Weinig slaap. Check! Heb echt super respect voor alleenstaande.. ik probeer me zo weinig mogelijk te vergelijken met andere. Iedere baby is anders en ontwikkelt anders. Natuurlijk zou t fijn zijn als tie meer zou slapen vannacht. Want slapen <3 mja t is niet anders en het komt ooit goed ;)

E. werd na zo'n 5 uur slapen wakker. Daarna had ie honger en heeft teveel gedronken waarnaar hij me flink heeft onder gespuugd :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Memoru op 02-10-2017 04:10:50 ]
pi_174128482
Slaap lekker Fazz!

Ik mag gelukkig qua nachten niet echt klagen, maar sommige dagen... Ik heb vandaag vrijwel de hele dag een baby in m'n armen gehad. Aan de borst heerlijk slapen maar wegleggen is krijsen. Erg handig als je eindelijk een beginnetje wil maken met verhuisdozen uitpakken, of als m'n man onder de douche staat. Ik ben blij dat ik morgen moet werken :X maar nu liggen ze stil te snotteren in hun eigen bedjes gelukkig!

En het is hier s ochtends als m'n man vrij is ook wel fijn, lekker warm tussen twee baby's in liggen O+ Alleen bewegen is er dan niet meer bij want ik lig dan klem, en eruit komen is ook een opgave. Maar afgezien daarvan tel ik de dagen af tot we in de grote baby fase zitten.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 2 oktober 2017 @ 01:39:50 #188
269689 crew  Viv
pi_174130254
SQ wat fijn dat het beter met je gaat, en hopelijk snel een leuke baan! En ik snap nog steeds niet hoe eten maar een kwartier duurt bij jullie. :D

ZZ deed vandaag voor het eerst zelf kiekeboe door een speeltje voor haar ogen te houden. Een lol dat ze had joh! We liepen ondertussen door een mooi bos maar ik had vooral oog voor haar omdat ze zo leuk is. O+
pi_174132376
Gisteren even een eten besteld want vandaag begin ik aan mijn dieet (ja, alweer). Kon prima want mijn Goedzakje die om 18.30 altijd heel braaf gaat slapen geeft nooit een kik als de bezorgman aan de deur staat. Hij ging dus niet om 18.30 slapen en heeft tot 21.00 liggen keten.

Nu ook weer. Hij kan zijn ogen bijna niet open houden, maar wil niet aan de slaap toegeven.

Weet even niet meer of dat ik hem 15 minuten passief agressief ga laten babbelen of hem maar steeds ga sussen. Beide lijkt namelijk niet te helpen.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  maandag 2 oktober 2017 @ 12:11:39 #190
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_174135276
Is hij nog gaan slapen, RF?

Ik ben er vrij zeker van dat Ella last heeft van doorkomende tandjes, maar ik zie echt helemaal niks :?
Geen puntje, geen bobbels, geen rode of witte plekken. Kan dat?
Ze is de hele dag bozig op haar handjes en kleding aan het kluiven, wrijft de hele tijd over haar mond en neus, gaat 's avonds alleen slapen na paracetamol (en probeert het daarvoor echt wel) en was net intens gelukkig met haar ijsspeen en viel daarmee eindelijk in slaap (om na een half uur weer hard huilend en met d'r knuisjes in d'r mond wakker te worden).

Past dat nog ergens anders bij dan last van tandjes krijgen?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  maandag 2 oktober 2017 @ 13:47:28 #191
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_174137382
Ik heb geen idee Sylver! Jacob kan nog niks behalve op z'n handen kluiven dus bij hem kan het een uiting van algeheel ongenoegen zijn, maar Ella is wat ouder natuurlijk.

Ik wou, beetje laat, nog terugkomen op een vraag van Franny over de wipstoel. Die heb ik wel, maar is nog veel te breed. Ik heb 'm wel weer tevoorschijn gehaald en met een badhanddoek wat versmald. Nu werkt het soms tijdens het eten. Maar vaak ook niet. De doek is magisch dus gelukkig heb ik daarmee iets dat bijna altijd werkt, al wordt het knoeien op z'n hoofd en de doek soms wel een beetje sneu. En verder hebben we hier nog de wasmachine! Die zet ik vaak in voor het douchen.

Ik heb meegelezen over de slaap-issues. Ik herken de wanhoop gelukkig niet, 's nachts slaapt hij bijna altijd braaf verder na het drinken. De frequentie maakt me dan ook niet zoveel uit, ik ben gewoon moe maar wel op een manier dat ik kan functioneren.
Het slapen overdag is iets dat me wat meer bezighoudt, omdat het inmiddels zo is dat hij wat moeilijker in slaap valt dan de eerste weken en ook wat liever wat langer slaapt. Als ik 'm de kans geeft (door te dragen of op de bank te zitten of samen in bed te liggen), dan slaapt hij lekker lang en laat ruim 3 uur tussen de voedingen en dan is ie heel tevreden. Maar als ik dingen wil (ik heb het horeca-stokje van Quoi overgenomen dus ik wil nogal eens op pad), dan verstoor ik dat eigenlijk. Soms komt het mooi uit, dan doet hij precies slaapjes van 3 kwartier en gaat na een onderbreking makkelijk verder, maar soms is het net onhandig dat hij in een autostoeltje moet of iemand anders 'm vast heeft of ik net even zou gaan zwemmen of... Hij drinkt dan ook gelijk wat vaker, want als hij wakker is en niet heel blij dan is willen drinken wel een begrijpelijke wens.
Ik vind dit niet heel erg hoor. Het maakt wel dat ik bewust dagen met heel weinig activiteit inlas, zodat hij even volstrekt zelf kan bepalen wat er gebeurt. En andere dagen doen we wat meer en mag hij ook veel bij me zijn maar wordt er wat minder geslapen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_174139020
Goedzakje heeft zijn hele ochtend slaapje overgeslagen om vervolgens na 10 seconden in de bakfiets onderweg naar de Appie in slaap te vallen. :')

Sylver: Mijn baby heeft altijd al een paar weken voor de tandjes zichtbaar of voelbaar zijn last van zijn tanden. Hij kwijlt dan enorm, wil overal op kauwen maar er is niks zichtbaar of voelbaar. Een paar weken later zie ik dan ineens witte dingen onder zijn tandvlees.

As we speak zijn vandaag beide boventandjes door het tandvlees heen. *O*
Dus dat is binnenkort weer wat ellende minder, tot de volgende tanden doorkomen. }:|
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  maandag 2 oktober 2017 @ 15:27:08 #193
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_174139528
Hield het ongemak dan ook weken aan, RF? 😬
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_174139876
Ja. :')

Elke keer als er tanden aan komen is het echt 4 weken ellende. Maar Goedzakje is dan overdag wel gewoon lief. Maar wel dus 18 x per nacht wakker en niet willen eten enzo.

Maar ja, dat hoeft natuurlijk niet voor jouw baby ook zo te zijn. Misschien heeft jouw baby gewoon een baaldag door een bad hair day ofzo.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  maandag 2 oktober 2017 @ 15:52:40 #195
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_174140057
Ik hoop dat het niet 4 weken aan gaat houden.
Ze was net op een koud stuk komkommer aan het knagen, dat waren 10 heerlijk stille minuten.
Dat zo'n iel dingetje zo hard (en hoog!) kan gillen zeg :X

Het moeten toch echt wel tandjes zijn, koude dingen om op te bijten geven wel duidelijk verlichting. Jammergenoeg maar 5 minuten ofzo
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_174140181
Wat sneu voor Ella Sylver. Zou het nog iets van keelpijn of iets vergelijkbaars kunnen zijn? Hopelijk is het snel over :*

Lemijn: herkenbaar stukje over het overdag slapen. Wij wisselen rustige en drukkere dagen ook af.

J. slaapt thuis overdag veel en lang in de wandelwagenbak en anders niet of nauwelijks. Op schoot kan/wil hij niet slapen. Overdag in zijn ledikantje slaapt hij max. 1 slaapcyclus (stipt 45 minuten) en daarna weigert hij, tenzij we hem in de wandelwagenbak leggen. Ik denk dat hij het te stil vindt boven, want beneden tukt hij dan lekker verder. Beetje jammer alleen dat hij al bijna uit de wandelwagenbak is gegroeid. Als we op stap zijn, slaapt hij alleen in de Tula en heeeeel soms valt hij in slaap in de auto. Een rijdende wandelwagen slaapt hij namelijk weer niet in 8)7
pi_174140259
Ik kom me hier melden met Dirk. De kraam blijft nog 2 halve dagen langer, maar ik moet zeggen dat ik de avonden met ons 3en steeds fijner ga vinden. We leren elkaar langzaam kennen en ik kan er intens van genieten om man met hem bezig te zien. Borstvoeding loopt beter dan verwacht, onze knappert zit alweer 50 gram boven zijn geboortegewicht. Het is jammer dat ik nog niet zo mobiel ben, want ik kan bijna niet wachten tot ik hem de wereld kan laten zien en laten ontdekken. O+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  maandag 2 oktober 2017 @ 16:12:18 #198
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_174140550
Fijn te horen, SQ. Hopelijk valt het mee als je weer werkt. Kun je dat opbouwen?

Al die baby's met hun eigen slaaphandleidingen... O slaapt 's nachts nog steeds heel goed, overdag daarentegen bijna niet, terwijl ze het eigenlijk wel nodig heeft. Ze slaapt dan alleen op me, en net als Jacob zolang je maar niet beweegt. Ik wil eigenlijk proberen haar overdag ook in haar bed te laten slapen. Iemand tips om daar mee te beginnen zonder heel hard gehuil?

quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:47 schreef Lemijn het volgende:
En verder hebben we hier nog de wasmachine! Die zet ik vaak in voor het douchen.
Wat die je dan met die wasmachine? :?

Welkom Nanuke :W

En ik wilde nog wat Tiny Love-liefde verspreiden O+ O+ O. kan er makkelijk 40 minuten naar liggen kijken, lachen en brabbelen. Ik heb van de week de badkamer kunnen poetsen :o
pi_174140655
quote:
Wat die je dan met die wasmachine? :?

De baby in de wasmachine zodat je zelf eens een keer rustig kunt douchen?
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_174141061
En dan heb je de hoektanden en kiezen nog niet eens gehad RF :+

En nog even een +1 op SQ en de slaapstruggles. Echt. Als Lou het kan, dan kan elk kind het (tenzij medische klachten en andere disclaimers). Ze kwam tot anderhalf(?) jaar nog bijna elke 2 uur voor de borst omdat ze niet zelf in slaap kon vallen. Toen ik stopte met de borstvoeding moest ik haar nog steeds tot ze sliep knuffelen. En ze lag tussen ons in. Dit heeft tot afgelopen juli geduurd :')

Ik ben nu heel laagdrempelig met in ons bed slapen bij Cas. Ik probeer hem 1 keer in zijn eigen bed te krijgen. Instant wakker? Dan schuift hij op naar ons bed. Bij Lou bleef ik in het begin tot frustrerend aan toe proberen.
Voor het in bed leggen 's avonds doe ik ook altijd een kruik in zijn bed. Hij houdt van een fijn voorverwarmd bedje. Dan is de overgang van warm liggen tegen mij aan en naar zijn wat koudere bed minder groot.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')