Graf..Coudenhove..Kalergi | donderdag 21 september 2017 @ 23:01 |
Hi, Na enige tijd zonder aardappelen in mijn menu heb ik vandaag weer eens aardappelen op. Wat lekker ik was bijna vergeten hoe zo iets eenvoudigs zo heerlijk kan zijn. Dit maal had ik ze gewoon gekookt in water met een snufje zout en een zelfgemaakte mayonaise erbij waarbij ik meer azijn gebruik dan gemiddeld om het lekker fris te houden En ik heb nog over ook om morgen te bakken Samenvatting; aardappelen zijn erg lekker | |
_--_ | donderdag 21 september 2017 @ 23:03 |
Dat vind ik ook | |
_--_ | donderdag 21 september 2017 @ 23:03 |
Tonijnsalade met aardappelen | |
spijkerbroek | donderdag 21 september 2017 @ 23:06 |
Ik heb een tijdje geleden andijviestamppot gemaakt voor een Amerikaanse vriendin. Ze heeft 3 keer opgeschept | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | donderdag 21 september 2017 @ 23:34 |
| |
Graf..Coudenhove..Kalergi | donderdag 21 september 2017 @ 23:34 |
Ha ! zal ze leren | |
spijkerbroek | donderdag 21 september 2017 @ 23:36 |
Ze vond het heerlijk, dus. Ze wilde typisch Nederlands eten, dan kan ze het krijgen ook | |
Vanyel | donderdag 21 september 2017 @ 23:46 |
Aardappels | |
WammesWaggel | donderdag 21 september 2017 @ 23:51 |
Wat is nou praktisch het nut van een kruimige aardappel? Goed om te stampen? | |
_--_ | donderdag 21 september 2017 @ 23:51 |
Het past in elk gerecht. | |
FutureFairytale | vrijdag 22 september 2017 @ 00:21 |
Bij n bbq laatst sinds lange tijd weer eens aardappelsalade gegeten. En wat vond ik dat lekker! | |
Bevestigingsmail | vrijdag 22 september 2017 @ 06:47 |
Zelfgemaakte? Standaard binnen mijn vriendengroep, hoe wel of niet-culinair het ook is, die aardappelsalade is er, zelfgemaakt of niet. Voor mij is het altijd een goeie aanvulling... | |
RobinOok | vrijdag 22 september 2017 @ 11:27 |
Stampen en puree. Romige, zalvige, zachte, fluffy puree. In plaats van vermalen klei. | |
Farenji | vrijdag 22 september 2017 @ 11:35 |
Een beetje kruimige aardappel wordt krokanter als je hem bakt. | |
Vanyel | vrijdag 22 september 2017 @ 12:03 |
Ook lekker om op te bakken, zo'n kruimige aardappel | |
RobinOok | vrijdag 22 september 2017 @ 12:55 |
| |
Jagärtrut | vrijdag 22 september 2017 @ 13:07 |
met een heerlijk brokkelig kantje, en overal kleine stukjes, in roomboter opgebakken aardappelen.... | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 22 september 2017 @ 13:29 |
Gebakken aardappels (met spekjes en ui) Patat Aardappelsalade Gepofte aardappel van de bbq met knoflooksaus Aardappelgratin Rusti/hash browns Ovenschotel met aardappel | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 22 september 2017 @ 13:30 |
Zoete aardappels zijn trouwens niet verkeerd. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 september 2017 @ 17:21 |
Met veel boter en een eidooier, wat muskaat en zout. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 september 2017 @ 17:22 |
Of nog beter, ganzenvet. | |
RobinOok | vrijdag 22 september 2017 @ 18:24 |
Boter is niet nodig, warme melk is genoeg. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 22 september 2017 @ 18:36 |
#teamboter. | |
Farenji | vrijdag 22 september 2017 @ 20:28 |
En room. | |
Nieuwschierig | zaterdag 23 september 2017 @ 18:30 |
Die nemen meer jus op M'n vader verbouwde zelf de aardappelen in de groentetuin achter het huis. In november stond er dan 400 kg aardappels in de kelder om de winter mee door te komen. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 september 2017 @ 18:42 |
Heb bloemige aardappels geschilt en gekwart, bakplaat ingevet met ganzenvet, aardappels erop en kippenvleugels erbij. Dit de oven in. Als je goed bloemige aardappels hebt worden deze heel krokant hierdoor, en zuigen zich vol met wat er uit de kip loopt tijdens het bakken. Jum jum jummie. | |
Chivaz | zondag 24 september 2017 @ 11:08 |
Zou dit ook werken met gyros? Heb nog wat gyros in de vriezer, en weet niet goed wat ik er mee moet doen. | |
derLudolf | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:59 |
Rekende hij in kilo's? M'n opa ('25) rekende altijd in mudden | |
Nieuwschierig | dinsdag 3 oktober 2017 @ 23:35 |
Klopt, de mud werd ook veel gebruikt ja En die piepers kwamen ook niet vanzelf in de kelder natuurlijk Het land moet bewerkt worden Poters kopen bij de Boerenbond, vroege en late. Uitzetten van de lijnen Gaatjes graven en poters ingooien Hopen dat ze niet bevroren (" een aardappelplant mag de meimaand niet zien" ) Wallen trekken zodat ze niet groen werden van de zon Dan de strijd met de Coloradokever En uiteindelijk rooien en rapen met de knieen in de modder Opslaan in de schuur, regelmatig omscheppen zodat de droge modder er af viel. Als de eerste nachtvorst dreigde werd het tijd om ze vorstvrij op te slaan Naar de Boerenbond om anti-spruit poeder te halen Kisten met oude kranten onderin vol piepers scheppen en poederen. En tenslotte alles de kelder in sjouwen. De kisten op bakstenen tegen optrekkend vocht. En dan in april gingen de resterende kisten weer naar de schuur want de nieuwe kwamen pas weer rond de verjaardag van Prins Bernard. | |
kibo | donderdag 5 oktober 2017 @ 16:24 |
Hoera voor de kruimige pieper dus. Maar welk voordeel heeft de vastkokende dan? | |
Pietverdriet | donderdag 5 oktober 2017 @ 19:37 |
Aardappelsalade om maar wat te noemen. Opperdoes ronde zijn ook vastkokend, maar vreselijk lekker | |
derLudolf | donderdag 5 oktober 2017 @ 21:09 |
Jaja ik ken het hoor, zeker tot z'n 85e heeft hij aardappels verbouwd, de laatste jaren heb ze gepoot en aangeaard. Omspitten en 'krabben' deed hij zelf, elke dag een klein stukje De 'strepentrekker' en aanaarder staan hier nog in de schuur. |