abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 25 december 2017 @ 09:26:37 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175986897
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 22:47 schreef _aurum_ het volgende:
Hebben jullie advies?

Ik heb voor het eerst stoofpeertjes gemaakt en de “siroop” is te sterk van smaak ( smaakt teveel naar vanille :’) ) Hierdoor smaken de stoofpeertjes dus ook niet lekker.

Is er iets te doen om de smaak zachter te krijgen? Afgezien van serveren in yoghurt ofzo :X
Je wilt die bij je hoofdgerecht serveren? Ik weet het niet, misschien alle sap opvangen en nieuwe siroop maken van beetje van bestaande aangelengd met water en suiker?

Als het voor toetje is, geserveerd met saai ijs.
Of zelf ijs van maken? Stoofperenijs. Bevroren smaakt alles minder sterk.
pi_175990221
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 09:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je wilt die bij je hoofdgerecht serveren? Ik weet het niet, misschien alle sap opvangen en nieuwe siroop maken van beetje van bestaande aangelengd met water en suiker?

Als het voor toetje is, geserveerd met saai ijs.
Of zelf ijs van maken? Stoofperenijs. Bevroren smaakt alles minder sterk.
nee, ik wil het bij een toetje serveren; ik heb mini cheesecake gemaakt met speculaasbodem en wilde daarbij dus ook de stoofpeer serveren.

Ik heb de siroop afgegoten en 't smaakt al wat beter :P Zal straks nog ff proeven
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  maandag 25 december 2017 @ 12:42:26 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175991052
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 12:04 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

nee, ik wil het bij een toetje serveren; ik heb mini cheesecake gemaakt met speculaasbodem en wilde daarbij dus ook de stoofpeer serveren.

Ik heb de siroop afgegoten en 't smaakt al wat beter :P Zal straks nog ff proeven
Ik kan me er ook niks bij voorstellen, dat het tť sterk naar vanille smaakt. Zal vast loslopen. Zeker als je het als dessert eet. Niks zeggen, niemand die iets opvalt. Wedden?
  maandag 25 december 2017 @ 20:00:18 #179
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175998000
registreer om deze reclame te verbergen
Ceviche van zalm, kabeljauw en coquille met mango, radijs, romansco en pithaya was geslaagd *O*
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 25 december 2017 @ 20:17:17 #180
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175998301
Nh4tRFn.jpg
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175998492
quote:
Dat klinkt interessant. Had je alle vis even groot gesneden of apart gemarineerd? Anders kan het ongelijk garen denk ik?
  maandag 25 december 2017 @ 22:29:11 #182
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_176001172
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb alles apart gemarineerd, en daarna alle marinade bij elkaar gegooid en als 'leche de tigre' in een glaasje naast de ceviche geserveerd. Met name ondat de coquille en kabeljauw minder tijd nodig hebben dan de zalm.

Voor de niet-viseter had ik dee pithaya en mango in wat leche de tigre gemarineerd. Was ook goed bevallen.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 27 december 2017 @ 17:00:30 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176045171
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben ook rond. Alleen nog niet helemaal klaar. Maar heb nog een hele dag, toch? :-)

Vooraf : Pekingeend met pekingeendpannenkoekjes, komkommer, lente-ui en hoisinsaus.

Hoofdgerecht wordt Indiaas geÔnspireerd:
* op 50-55įC in melk en specerijen gegaarde lamsfilet
* baba ganoush-achtige Indiase auberginepuree (moet dienst doen als saus)
* Indiase rode kool
* Masala mais (korrels)
* Zelfbedachte, Indiase aardappelkroketjes

Toe doe ik niks. Ik heb gezegd dat ze maar een bak ijs in huis moeten halen als ze een toetje willen. :D
Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuÔg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.

38625401014_b0e6120800_z.jpg
pi_176047502
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuÔg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.

[ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit hoor. Wat is (samengevat) het recept van die kroketjes?
pi_176047905
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuÔg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.

[ link | afbeelding ]
Die peking eend ziet er super lekker uit :D (rest ook hoor)
  woensdag 27 december 2017 @ 19:05:15 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176048933
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:19 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ziet er goed uit hoor. Wat is (samengevat) het recept van die kroketjes?
Euh, wat boter heetmaken, bruin mosterdzaad erbij, als het begint te knetteren uitje erbij, dan ook verse kurkuma erbij, chiliepepertjes ook, geloof ik. En bouillon. En zout, altijd zout. In de bouillon ook wat gelatine opgelost. Dat door aardappelpuree roeren. Iets van vier eidooiers erdoor. Verse koriander erbij. Op folie in bakblik storten. Op laten stijven. Door de gelatine stijft het mooi op (het was behoorlijk sausachtig, maar dat wil ik ook, smeuig. Bij een eerdere test had ik geen gelatine in huis, dus moest de puree van zichzelf kneedbaar blijven. Maar dat resulteerde in iets droge kroketten).

Dan "dikke fritten" van de opgestijfde puree snijden, die een beetje bijkneden. Door bloem halen, dan door losgeklopt eitje, dan door de panko. Ik had dat vorige week al gedaan en ze ingevroren. Zodat het tijdens het kerstdiner fastfood was. Alleen nog frituren.
  woensdag 27 december 2017 @ 19:30:54 #187
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176049848
Die aardappelkroketjes zien er anders heerlijk uit hoor! :9~ Rest ook, die pannenkoekjes lijken mij ook erg leuk om eens te maken.

Hier mijn foto's; de eerste niet super mooi, want snel met de iPhone genomen.

Voor de (schoon)familie, 10 bordjes met hetzelfde:
- Zalm met komkommersoep
- Entrecote met portsaus, gebakken gnocchi en groentjes
- Passievruchtijs met witte chocoladecremeux, granaatappel en chocoladeparfait

AsSw1D7.jpg

Rrysg8H.jpg

mO3K5TL.jpg

En gisteren voor mijn vriendin iets eenvoudiger. Foto's ook niet bewerkt, maar gaat om het idee:
- Coquille met erwtenpuree en parmaham
- Gekonfijte eendenbout met dadelsaus, pompoen en biet
- LimoencrŤme brŻlťe met mangoijs

SeJ2uct.jpg

x58WT3V.jpg

nUSUtND.jpg
pi_176050390
Zooo blij ben je als je de vriendin van vinnypassy bent!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_176050410
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet dat het erg fotowaardig was, maar het was wel lekker! Ik vond mijn aardappelkroketjes echt briljant. Je ziet het er jammer genoeg niet aan af maar ze waren smeuÔg en kruidig en helemaal precies goed. Paste perfect bij dat lam.

[ link | afbeelding ]
Hee mayo onder de Indiase aardappelkroketjes :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 27 december 2017 @ 19:42:27 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176050420
_O_

Zo knap vind ik dat, zulke mooie bordjes.
Of krijgt iedereen koud eten? ;)
Hoe dan ook, ik kan dat niet.
  woensdag 27 december 2017 @ 19:58:01 #191
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176050961
Bedankt weer :) Bij het eerste menu was alleen het hoofdgerecht warm, maar daar had ik een stoomoven ter beschikking voor de worteltjes. Mijn vriendin hielp mee met opmaken, waardoor het wat sneller kon. De borden waren voorverwarmd, dus bij het eten was het nog wel (lauw)warm. Prima te doen in ieder geval.
  zondag 7 januari 2018 @ 14:31:15 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176345098
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:19 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ziet er goed uit hoor. Wat is (samengevat) het recept van die kroketjes?
Voor het archief, het volledige recept :

27628894669_ba615ec041_z.jpg
Aardappelkroketjes met Indiase twist
pi_176345346
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Voor het archief, het volledige recept :

[ link | afbeelding ]
Aardappelkroketjes met Indiase twist

Ah top dankjewel. Dit zal ik vast eens gaan proberen. Moet wel altijd goed in de stemming zijn om te frituren aangezien ik geen frituurpan heb.
  zondag 7 januari 2018 @ 14:53:31 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176345546
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:44 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Dit zal ik vast eens gaan proberen.
Echt? Bij zulke recepten denk ik altijd "dat gaat geen hond ooit namaken". :X
Zou het erg tof vinden als je het dus wel deed.
Maar zonder frituurpan vind ik ook altijd gedoe. Mijn testbatch ging in een gewoon pannetje. Gaf wel een leuk maanplaatje, vond ik :-)

38698016214_2ffb1c968b_z.jpg
pi_176352743
quote:
0s.gif Op zondag 7 januari 2018 14:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Echt? Bij zulke recepten denk ik altijd "dat gaat geen hond ooit namaken". :X
Zou het erg tof vinden als je het dus wel deed.
Maar zonder frituurpan vind ik ook altijd gedoe. Mijn testbatch ging in een gewoon pannetje. Gaf wel een leuk maanplaatje, vond ik :-)

[ afbeelding ]
Ik snap wat je bedoelt, maar het is aardig bedacht. Komt onderaan mijn ellenlange lijstje met dingen die ik nog moet koken😂
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')