abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173672773
https://www.nrc.nl/nieuws(...)nt-12692559-a1571234

In deelstaat Rakhine vallen doden bij gevechten tussen Rohingya en politie. Birma-diplomaat Laetitia van den Assum maakt zich zorgen.

Bijna honderd doden, zeker duizend mensen op de vlucht en niemand die weet hoe het verder moet. In het westen van Birma hebben honderden Rohingya-moslims gecoŲrdineerde aanvallen uitgevoerd op ruim 25 politieposten. Ze begonnen vrijdagnacht en sindsdien is de situatie in Rakhine, de deelstaat waar de Rohingya wonen, geŽscaleerd.

7b50767e-9fd5-486d-b962-de2507a5d816.jpg
Rohingya'sop de vlucht voor acties van het regeringsleger

Het leger en de politie houden tegenaanvallen. Ze worden door de Rohingya van verkrachtingen en het in brand steken van huizen beschuldigd. De overheid heeft 4.000 inwoners van het gebied, boeddhisten, geŽvacueerd. De moslims, vooral vrouwen en kinderen, moesten hun toevlucht zoeken aan de overkant van de rivier, zij vluchtten naar buurland Bangladesh.

Als de Rohingya-moslims bereid zijn om met simpele machetes, stokken en zelfgemaakte handgranaten de professioneel bewapende politie aan te vallen, dan moet hun wanhoop groot zijn. Zo redeneert Laetitia van den Assum aan de telefoon vanuit Birma. „Iemand zei me: dit is geen gewone aanval, dit is een opstand. Het kookpunt is bereikt.” Tot afgelopen weekend zat diplomaat Van den Assum in de adviescommissie die oplossingen probeerde te zoeken voor het conflict in Rakhine, onder leiding van de vroegere secretaris-generaal van de VN Kofi Annan.

NRC sprak een paar maanden geleden eerder met Van den Assum over het toen uitgebroken geweld: ‘Opschoningsactie’ van Birmees leger gaat onder de loep
https://www.nrc.nl/nieuws(...)oep-7545083-a1551765

Eindrapport

Hun commissie bestaat officieel niet meer, vorige week donderdag presenteerden ze hun eindrapport. Eťn van hun belangrijkste aanbevelingen is dat de Birmese regering moet opschieten met het vaststellen van het burgerschap van de Rohingya-moslims. De boeddhistische meerderheid van het land erkent de Rohingya niet en ziet hen als illegale immigranten uit Bangladesh. Als gevolg hiervan zijn de Rohingya stateloos en worden ze onderdrukt. Ze zitten vast in kampen, hebben slechte toegang tot gezondheidszorg en kinderen kunnen vaak niet naar school.

De timing van de aanvallen heeft de commissie verbaasd, vertelt Van den Assum. „Het was even slikken. Maar triest is vooral dat door deze aanvallen de oplossing weer verder uit zicht raakt.” Ze ziet een optelsom van aanleidingen voor de uitbarsting. De laatste weken stuurde het leger steeds versterking naar Rakhine, er ontstonden voedseltekorten en hulporganisaties konden hun werk nog moeilijker doen dan normaal. Aan beide kanten werden schimmige moorden gepleegd. En een aankondiging van een paar maanden geleden, dat het leger de ‘gewone’ inwoners van Rakhine ging trainen en bewapenen, maakte veel Rohingya-moslims bang.

Aung San Suu Kyi

Deze nieuwe crisis maakt het voor leider Aung San Suu Kyi nog lastiger om iets met de aanbevelingen van Kofi Annan te doen. Vorige week heeft Aung San Suu Kyi zijn rapport in algemene zin omarmd. Maar daarna sprak ze bijzonder negatief over de aanvallen. Ze noemde die ‘terrorisme’ en gebruikte het woord Bengali voor de Rohingya – dit wordt als scheldwoord gezien en als ontkenning van het feit dat veel Rohingya hun geschiedenis in Birma hebben.

Lees ook: Ook Aung San Suu Kyi doet niks voor de Rohingya
https://www.nrc.nl/nieuws(...)gya-5951379-a1538820

Toch is het leed van nu voor een groot deel aan deze regering te wijten, concludeert de denktank International Crisis Group zondag in een rapport. „De moslims zijn langzaam maar zeker van allerlei rechten uitgesloten en gemarginaliseerd.” Dat heeft, samen met de druk van het leger, ervoor gezorgd dat de organisatie die de aanvallen heeft opgezet, daar genoeg steun kon regelen en zelfs Rohingya kon vermoorden die zich niet achter hen schaarden.

Pas later, binnen nu en een paar weken, kan blijken of Aung San Suu Kyi op zijn minst een poging zal wagen om de positie van de Rohingya te verbeteren. Tot nu toe laat ze haar oren vooral naar het boeddhistische deel van het land hangen, zegt diplomaat Laetitia van den Assum. „Dat vind ik een zwak punt.”
pi_173672802
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ee-12903690-a1572820
Aanvallen vanuit helikopters, doorgesneden kelen: voor de Rohingya kwam de hulp te laat, zegt de AziŽ-researcher van HRW.

„We zijn veel te laat. Vorig jaar waarschuwden we vanuit Human Rights Watch al dat het verkeerd ging in Birma, en dit is nu het resultaat”, zegt Tejshree Thapa resoluut. Namens Human Rights Watch AziŽ, waar ze senior researcher is, was ze de afgelopen negen dagen in de vluchtelingenkampen aan de grens tussen Birma en Bangladesh. Vanaf het vliegveld in de Bengaalse hoofdstad Dhaka, vertelt ze door de telefoon hoe geschokt ze is door de grote aantallen vluchtelingen. Zo’n massale uittocht had ze nog nooit eerder gezien.

Negen dagen liep ze rond in het vluchtelingenkamp bij de stad Cox’s Bazar en langs de grensrivier Naf, waar Rohingya de grens overstaken van Birma naar Bangladesh. „Ze kwamen van alle kanten, in boten of lopend. Toen ik bij een van de grensovergangen langs de Naf stond, zag ik wel honderden mensen tegelijk aankomen, terwijl je aan de andere kant van de rivier rookwolken boven dorpen zag hangen.”

Niemand houdt officieel bij hoeveel vluchtelingen de grens inmiddels zijn overgestoken, maar de Verenigde Naties laat vrijdag weten dat het aantal inmiddels op meer dan een kwart miljoen ligt. Human Rights Watch had het in een rapport over etnische zuivering en riep vrijdag de VN-Veiligheidsraad sancties in te stellen tegen Birma.

Eerder deze maand meldde de mensenrechtenorganisatie al dat satellietbeelden en warmtesensoren tonen dat er veel dorpen in brand worden gestoken. „De regering van Birma mag dan zeggen dat ze zich verdedigt tegen de aanvallen door militante Rohingya, maar dat is iets anders dan mensen zomaar aanvallen of verjagen door hun dorpen in brand te steken”, zegt Thapa.

quote:
In alle verhalen hoorde ik hoe Birmese militairen dorpen ineens hadden omsingeld en in brand hadden gestoken.
De meeste vluchtelingen sprak ze in het kamp bij Cox’s Bazar. Ze zijn verward over de oorzaak van de recente opleving van het geweld. „Ze snappen niet waarom ze nu ineens opgejaagd worden, eigenlijk begrijpen ze niet eens wat er precies gebeurt. In alle verhalen hoorde ik hoe Birmese militairen dorpen ineens hadden omsingeld en in brand hadden gestoken. Ook waren er militairen gaan schieten. In een overvol ziekenhuis in Cox’s Bazar zag ik mensen met schotwonden. Sommige wonden waren al aangetast door bacteriŽle infecties.”

Uitgeput

Van de Arakan Rohingya Salvation Army, had volgens haar geen enkele Rohingya-vluchteling gehoord, van aanvallen op de politie door deze Rohingya-rebellengroep evenmin. „Sommigen waren zo uitgeput dat ze geen besef hadden van waar ze terecht waren gekomen, laat staan dat ze begrepen wat er precies speelde. Ze voelden zich opgejaagd alsof ze vee waren.”

Tejshree Thapa sprak in het grensgebied met tientallen vluchtelingen. Als voorbeeld noemt ze een vrouw die zich met haar kinderen in de bossen buiten haar dorp had verstopt toen ze militairen zag komen. Toen ze na een tijdje terugkeerde, lagen er minsten veertig doden, onder hen bevonden zich kinderen, maar ook haar vader, van wie de keel was doorgesneden.

Wat de vrouw vertelde, is typerend voor de meeste verhalen die Thapa hoorde. Bijna alle vluchtelingen vertelden hoe ze het dorp uitvluchtten toen ze de militairen zagen komen. In sommige gevallen voerden de soldaten aanvallen uit met helikopters.

quote:
De Rohingya beseffen dat ze illegaal zijn in Bangladesh.
In de kampen moeten de vluchtelingen het vooral hebben van de hulp door de lokale bevolking. Thapa: „De regering van Bangladesh laat hen toe, maar de Rohingya vrezen dat ze op een bepaald moment niet meer welkom zullen zijn. Ze zijn illegaal, en dat beseffen ze. Al decennia vluchten er Rohingya naar Bangladesh, maar niet in deze hoeveelheden. Er zijn nog geen spanningen en de vluchtelingen die al jaren binnenkomen, zijn goed geÔntegreerd. Kinderen kunnen naar lokale scholen. Maar hoe los je dit op wanneer je binnen een maand meer dan 70.000 vluchtelingen moet opvangen?”

Armsten helpen de armen

Thapa maakt zich zorgen om hoe de regering en de bevolking van Bangladesh uiteindelijk reageren. „Ik vind het schokkend dat een van de armste landen nu de armsten moet helpen, dat arme mensen nog armer worden gemaakt. Internationaal komt de hulp nauwelijks op gang terwijl er een voedseltekort is, een groot gebrek aan schoon drinkwater en een tekort aan medicijnen zijn.”

De Birmese leider Aung San Suu Kyi kwam niet verder dan zwijgen en de mededeling dat er sprake was van veel fake news. Volgens Thapa is het enige antwoord daarop dat de Verenigde Naties, journalisten en hulporganisaties nu Birma binnengelaten moeten worden. Een militaire interventie heeft geen zin en een VN-resolutie gaat er ook niet komen, omdat China elke resolutie met deze strekking met een veto zal blokkeren. Toch hoopt ze dat er uiteindelijk iets zal gebeuren. „Bij het geweld tegen Rohingya vorig jaar heeft de internationale gemeenschap niet ingegerepen. Wat er nu gebeurt, is veel erger en grootschaliger. Dat mag absoluut niet nog een keer gebeuren.”

[ Bericht 0% gewijzigd door _--_ op 09-09-2017 11:58:53 ]
pi_173672855
En geen enkele staat die er wat aan doet behalve dat er wat gebbabeld wordt met organisaties. Behalve Turkije. Natuurlijk niets in de internationale media daarover omdat ze zichzelf niet in het kwade daglicht willen zetten. zie hier:
https://www.dailysabah.co(...)ohingya-refugee-camp
http://timesofindia.india(...)cleshow/60393261.cms
http://www.dejongeturken.(...)ar-rohingya-moslims/

inb4: Turkse media geloven. :')
pi_173672870
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:39 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, ik dacht dat de belangrijkste godsdienst het hindoeÔsme was. Heb t dus fout gehad. Ik had die moslims al naar Pakistan willen doorsturen, maar Bangladesh kan dus ook prima en is dichterbij.
Met de onafhankelijkheid in 1947 is Brits-IndiŽ opgedeeld in een Hindoeistisch deel (India) en een Islamitisch deel (Pakistan) dat uit twee los van elkaar liggende delen bestond. Dat werkte niet goed, zodat het kleinere deel ook weer onafhankelijk werd (Bangladesh).

Overigens ging dat opdelen van Brits-IndiŽ in twee delen op grond van religie ook niet zonder slag of stoot:
quote:
Around 6.5 million Muslims moved from India to West Pakistan and 4.7 million Hindus and Sikhs moved from West Pakistan to India.[114] It was the largest mass migration in human history.[115][116][117]

https://en.wikipedia.org/wiki/Pakistan
(En over en weer werden ook nog tienduizenden mensen verkracht en honderdduizenden tot een paar miljoen vermoord.)
pi_173672929
repost want goed stuk.

quote:
11s.gif Op zaterdag 9 september 2017 00:43 schreef slashdotter3 het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ee-12903690-a1572820

Rohingya worden opgejaagd als vee

Aanvallen vanuit helikopters, doorgesneden kelen: voor de Rohingya kwam de hulp te laat, zegt de AziŽ-researcher van HRW.

„We zijn veel te laat. Vorig jaar waarschuwden we vanuit Human Rights Watch al dat het verkeerd ging in Birma, en dit is nu het resultaat”, zegt Tejshree Thapa resoluut. Namens Human Rights Watch AziŽ, waar ze senior researcher is, was ze de afgelopen negen dagen in de vluchtelingenkampen aan de grens tussen Birma en Bangladesh. Vanaf het vliegveld in de Bengaalse hoofdstad Dhaka, vertelt ze door de telefoon hoe geschokt ze is door de grote aantallen vluchtelingen. Zo’n massale uittocht had ze nog nooit eerder gezien.

[ afbeelding ]

Negen dagen liep ze rond in het vluchtelingenkamp bij de stad Cox’s Bazar en langs de grensrivier Naf, waar Rohingya de grens overstaken van Birma naar Bangladesh. „Ze kwamen van alle kanten, in boten of lopend. Toen ik bij een van de grensovergangen langs de Naf stond, zag ik wel honderden mensen tegelijk aankomen, terwijl je aan de andere kant van de rivier rookwolken boven dorpen zag hangen.”

Niemand houdt officieel bij hoeveel vluchtelingen de grens inmiddels zijn overgestoken, maar de Verenigde Naties laat vrijdag weten dat het aantal inmiddels op meer dan een kwart miljoen ligt. Human Rights Watch had het in een rapport over etnische zuivering en riep vrijdag de VN-Veiligheidsraad sancties in te stellen tegen Birma.

Lees ook: Aung San Suu Kyi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en leider van Birma, erfde een verdeeld land en een militaire macht die zich moeilijk laat beteugelen. Haar autoritaire optreden verdient stevige kritiek, betoogt Minka Nijhuis, maar wel met oog voor de complexiteit van haar taak. Van Beauty naar Beast, dat is te simpel gedacht

Eerder deze maand meldde de mensenrechtenorganisatie al dat satellietbeelden en warmtesensoren tonen dat er veel dorpen in brand worden gestoken. „De regering van Birma mag dan zeggen dat ze zich verdedigt tegen de aanvallen door militante Rohingya, maar dat is iets anders dan mensen zomaar aanvallen of verjagen door hun dorpen in brand te steken”, zegt Thapa.

De meeste vluchtelingen sprak ze in het kamp bij Cox’s Bazar. Ze zijn verward over de oorzaak van de recente opleving van het geweld. „Ze snappen niet waarom ze nu ineens opgejaagd worden, eigenlijk begrijpen ze niet eens wat er precies gebeurt. In alle verhalen hoorde ik hoe Birmese militairen dorpen ineens hadden omsingeld en in brand hadden gestoken. Ook waren er militairen gaan schieten. In een overvol ziekenhuis in Cox’s Bazar zag ik mensen met schotwonden. Sommige wonden waren al aangetast door bacteriŽle infecties.”

Uitgeput

Van de Arakan Rohingya Salvation Army, had volgens haar geen enkele Rohingya-vluchteling gehoord, van aanvallen op de politie door deze Rohingya-rebellengroep evenmin. „Sommigen waren zo uitgeput dat ze geen besef hadden van waar ze terecht waren gekomen, laat staan dat ze begrepen wat er precies speelde. Ze voelden zich opgejaagd alsof ze vee waren.”

Tejshree Thapa sprak in het grensgebied met tientallen vluchtelingen. Als voorbeeld noemt ze een vrouw die zich met haar kinderen in de bossen buiten haar dorp had verstopt toen ze militairen zag komen. Toen ze na een tijdje terugkeerde, lagen er minsten veertig doden, onder hen bevonden zich kinderen, maar ook haar vader, van wie de keel was doorgesneden.

Lees ook: Birma legitimeert geweld en noemt Rohingya terroristen

Wat de vrouw vertelde, is typerend voor de meeste verhalen die Thapa hoorde. Bijna alle vluchtelingen vertelden hoe ze het dorp uitvluchtten toen ze de militairen zagen komen. In sommige gevallen voerden de soldaten aanvallen uit met helikopters.

De Rohingya beseffen dat ze illegaal zijn in Bangladesh.
In de kampen moeten de vluchtelingen het vooral hebben van de hulp door de lokale bevolking. Thapa: „De regering van Bangladesh laat hen toe, maar de Rohingya vrezen dat ze op een bepaald moment niet meer welkom zullen zijn. Ze zijn illegaal, en dat beseffen ze. Al decennia vluchten er Rohingya naar Bangladesh, maar niet in deze hoeveelheden. Er zijn nog geen spanningen en de vluchtelingen die al jaren binnenkomen, zijn goed geÔntegreerd. Kinderen kunnen naar lokale scholen. Maar hoe los je dit op wanneer je binnen een maand meer dan 70.000 vluchtelingen moet opvangen?”

Armsten helpen de armen

Thapa maakt zich zorgen om hoe de regering en de bevolking van Bangladesh uiteindelijk reageren. „Ik vind het schokkend dat een van de armste landen nu de armsten moet helpen, dat arme mensen nog armer worden gemaakt. Internationaal komt de hulp nauwelijks op gang terwijl er een voedseltekort is, een groot gebrek aan schoon drinkwater en een tekort aan medicijnen zijn.”

De Birmese leider Aung San Suu Kyi kwam niet verder dan zwijgen en de mededeling dat er sprake was van veel fake news. Volgens Thapa is het enige antwoord daarop dat de Verenigde Naties, journalisten en hulporganisaties nu Birma binnengelaten moeten worden. Een militaire interventie heeft geen zin en een VN-resolutie gaat er ook niet komen, omdat China elke resolutie met deze strekking met een veto zal blokkeren. Toch hoopt ze dat er uiteindelijk iets zal gebeuren. „Bij het geweld tegen Rohingya vorig jaar heeft de internationale gemeenschap niet ingegerepen. Wat er nu gebeurt, is veel erger en grootschaliger. Dat mag absoluut niet nog een keer gebeuren.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173672953
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:56 schreef Slayage het volgende:
repost want goed stuk.

[..]

Aub lees post 2 van mij. :')
pi_173672969
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:48 schreef _--_ het volgende:
En geen enkele staat die er wat aan doet behalve dat er wat gebbabeld wordt met organisaties. Behalve Turkije. Natuurlijk niets in de internationale media daarover omdat ze zichzelf niet in het kwade daglicht willen zetten. zie hier:
https://www.dailysabah.co(...)ohingya-refugee-camp
http://timesofindia.india(...)cleshow/60393261.cms
http://www.dejongeturken.(...)ar-rohingya-moslims/

inb4: Turkse media geloven. :')
Nice! Het bedrijf van de laatste link heeft de naam van de Armeense genocidestarters trots overgenomen!
pi_173672974
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:50 schreef Igen het volgende:

Met de onafhankelijkheid in 1947 is Brits-IndiŽ opgedeeld in een Hindoeistisch deel (India) en een Islamitisch deel (Pakistan) dat uit twee los van elkaar liggende delen bestond. Dat werkte niet goed, zodat het kleinere deel ook weer onafhankelijk werd (Bangladesh).
werkt niet goed is zacht uitgedrukt, de pakistanen hebben regelrecht een genocide gepleegd in bangladesh.

https://en.wikipedia.org/wiki/1971_Bangladesh_genocide
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173672985
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:58 schreef _--_ het volgende:

[..]

Aub lees post 2 van mij. :')
like minds think alike :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173672995
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:59 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Nice! Het bedrijf van de laatste link heeft de naam van de Armeense genocidestarters trots overgenomen!
Alsof dat fucking relevant is kleuter. Ga eens in op de inhoud.
pi_173673007
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

werkt niet goed is zacht uitgedrukt, de pakistanen hebben regelrecht een genocide gepleegd in bangladesh.

https://en.wikipedia.org/wiki/1971_Bangladesh_genocide
O mijn hemel, dat wist ik niet :o
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:04:01 #12
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_173673022
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:02 schreef Igen het volgende:

[..]

O mijn hemel, dat wist ik niet :o
Ik ook niet, zit wat verdwaasd te lezen nu. :D.

Je had dus gewoon een Oost- en West-Pakistan en het westen deelde de lakens uit tot 1971, daarna, na die genocide, is Bangladesh ontstaan...
quote:
Estimates of the number killed during the war range from 300,000 to three million.
Eerste premier:
quote:
Mujibur Rahman
Die is wel bekend.

Maar goed, ik wist dus niet dat het ťťn staat was tussen 47 en 71.

[ Bericht 13% gewijzigd door Ryan3 op 09-09-2017 12:22:30 ]
pi_173673031
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:01 schreef _--_ het volgende:

[..]

Alsof dat fucking relevant is kleuter. Ga eens in op de inhoud.
Hoe is dat niet fucking relevant? Moet ik nou echt stormfront ook serieus gaan nemen als ze zeggen dat zij de enige zijn die de witte genocide willen voorkomen?
pi_173673062
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:04 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Hoe is dat niet fucking relevant? Moet ik nou echt stormfront ook serieus gaan nemen als ze zeggen dat zij de enige zijn die de witte genocide willen voorkomen?
Misschien als je beter had gelezen... klik eens op times van india precies zelfde bericht. Omdat de naam van 1 website jouw niet bevalt hoeft het niet te betekenen dat dezelfde berichtgeving op alle andere media niet te vertrouwen is..
pi_173673118
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:06 schreef _--_ het volgende:

[..]

Misschien als je beter had gelezen... klik eens op times van india precies zelfde bericht. Omdat de naam van 1 website jouw niet bevalt hoeft het niet te betekenen dat dezelfde berichtgeving op alle andere media niet te vertrouwen is..
Ahh dus genocideplegers bevallen jou wel als ze maar de ''juiste'' genocide plegen.
pi_173673124
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:02 schreef Igen het volgende:

[..]

O mijn hemel, dat wist ik niet :o
geef de mens macht, gooi een beetje identiteits politiek, een beetje chaos en het moment is gekomen voor een genocide.

oa.

armeniers
joden
oekrainers
bengalen
bosnische moslims
en nu dreigt hetzelfde lot te gebeuren met de rohingja

en de wereld geeft geen ene fuck zoals je hier in dit topic ook hebt kunnen lezen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673134
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:09 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ahh dus genocideplegers bevallen jou wel als ze maar de ''juiste'' genocide plegen.
Kleuter. reageer maar alleen op de dingen die jou niet bevallen...
pi_173673156
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:09 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ahh dus genocideplegers bevallen jou wel als ze maar de ''juiste'' genocide plegen.
dat standpunt zie je inderdaad meerdere mensen innemen in dit topic. maar dat hoort dus bij identiteitspolitiek, de ene identiteit zal het onderspit mogen delven van het andere.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673160
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

geef de mens macht, gooi een beetje identiteits politiek, een beetje chaos en het moment is gekomen voor een genocide.

oa.

armeniers
joden
oekrainers
bengalen
bosnische moslims
en nu dreigt hetzelfde lot te gebeuren met de rohingja

en de wereld geeft geen ene fuck zoals je hier in dit topic ook hebt kunnen lezen.
Waar lees jij precies dat mensen geen 'fuck' geven?
pi_173673177
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:12 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waar lees jij precies dat mensen geen 'fuck' geven?
sterker nog ik zie dat sommige mensen het prachtig vinden wat gebeurt...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673187
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat standpunt zie je inderdaad meerdere mensen innemen in dit topic. maar dat hoort dus bij identiteitspolitiek, de ene identiteit zal het onderspit mogen delven van het andere.
Ik niet iig. Hoe hij dat uit mn posts haalt is echter mysterie.
pi_173673196
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

sterker nog ik zie dat sommige mensen het prachtig vinden wat gebeurt...
Waar??
pi_173673206
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waar??
zie de posts van deedeetee om maar een voorbeeld te noemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173673210
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

geef de mens macht, gooi een beetje identiteits politiek, een beetje chaos en het moment is gekomen voor een genocide.

oa.

armeniers
joden
oekrainers
bengalen
bosnische moslims
en nu dreigt hetzelfde lot te gebeuren met de rohingja

en de wereld geeft geen ene fuck zoals je hier in dit topic ook hebt kunnen lezen.
En daarom zijn wat mij betreft sjw's en de voorstanders van positieve discriminatie zo gevaarlijk. Wanneer je het normaal maakt om mensen niet als individu te zien, maar als groep legitimeer je ook de andere kant van het hoefijzer zoals Geenstijl het zo eloquent zegt.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:10 schreef _--_ het volgende:

[..]

Kleuter. reageer maar alleen op de dingen die jou niet bevallen...
Heb ze allebei gelezen en als je denkt dat de Times hetzelfde zegt als de Turkse nazi's ben je best wel ver heen.
pi_173673234
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:15 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

En daarom zijn wat mij betreft sjw's en de voorstanders van positieve discriminatie zo gevaarlijk. Wanneer je het normaal maakt om mensen niet als individu te zien, maar als groep legitimeer je ook de andere kant van het hoefijzer zoals Geenstijl het zo eloquent zegt.

[..]

Heb ze allebei gelezen en als je denkt dat de Times hetzelfde zegt als de Turkse nazi's ben je best wel ver heen.
beide gaan over 10.000 ton hulpgoederen. main subject is hetzelfde. dat is waar het mij omgaat. Denk jij nu dan nog steeds dat het gelul is dat er hulpgoederen worden verzonden?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')