Daar moest ik ook aan denken: broeder, poffert, boffert, tulband, dat idee.quote:Op vrijdag 8 september 2017 10:06 schreef Symphonic het volgende:
http://www.smulweb.nl/rec(...)tfries-streekgerecht
Het ruikt vast heel nostalgischquote:Op vrijdag 8 september 2017 10:38 schreef Symphonic het volgende:
Sentiment is leuk, maar ik denk dat je enit blij wordt van de overlast van een petroleumstel.
dan moet het wel stoppen met regenen want ik heb nog niks in huis om het te makenquote:Op zaterdag 9 september 2017 08:04 schreef Tinkepink het volgende:
Je zegt het zelf al: de hele dag. Ik zou om 11 uur beginnen.
Nu je er toch bent, denk je dat ik een dikke koek kan maken in een slowcooker?quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:26 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat. Pleeeeease?
Hmmm ik zie dat de wand lekker is ingeboterd. Ook met kaneel? Die korstquote:Op zaterdag 9 september 2017 10:12 schreef bonke het volgende:
zow die staat er op, nu nog ff een uurtje of 8 wachten
[ afbeelding ]
ik heb ergens gelezen dat dat wel kanquote:Op zaterdag 9 september 2017 18:29 schreef mootie het volgende:
[..]
Nu je er toch bent, denk je dat ik een dikke koek kan maken in een slowcooker?
Ik deed het ook altijd braaf op een petroleumstel, maar kan een slowcooker die vervangen?
Ik zal mijn moeder eens bellen. Heb er nu echt zin in.quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:36 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
ik moet wel zeggen dat ik hem nog een minuut of 10 in de oven heb gedaan vanwege het bruine korstje
en ook dat ie wel lekker is maar niet zo smaakt zoals mijn oma hem maakte
dit is meer gewoon taartdeeg met roziijnen en veel suiker, dus zoet
wel een lekkere krokante korst maar niet een krokante en harde korst
ps: ruim 7 uur op het brandertje gestaan
Ik zou dan liever een braadpan in de oven zetten, denk ik, maar op internet zijn er genoeg mensen die inderdaad zulke dingen in de slowcooker bereiden.quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:29 schreef mootie het volgende:
[..]
Nu je er toch bent, denk je dat ik een dikke koek kan maken in een slowcooker?
Ik deed het ook altijd braaf op een petroleumstel, maar kan een slowcooker die vervangen?
Ja, snap ik, maar een binnenpan van een slowcooker is loeizwaar. Als je die om gaat kieperen loop je kans dat ie uit je handen glijdt en kapot klettert. Weg slowcooker. Ik zou liever tillen. Sowieso omdat het minder kans geeft op aan-de-bodem-blijven-plakken.quote:Op zaterdag 9 september 2017 19:26 schreef bonke het volgende:
bij mij viel die zo uit me pannetje, kon het pannetje zo weer in het rek zetten
Mijn moeder maakte poffert niet au bain marie maar in een speciale poffertpan. Au bain marie is volgens mij de shortcut voor als je geen poffertpan hebt, maar het hoort oorspronkelijk in een poffertpan. 1,5-2 uur op het laagste vuurtje en de deksel mag er niet vanaf want dan stort je inquote:Op zondag 10 september 2017 20:22 schreef derLudolf het volgende:
Waar kom je vandaan? Je hebt nu iets West Fries gemaakt, maar misschien was het wel poffert wat je oma maakte. Die bereid je overigens au bain marie en wordt gemaakt met een mengsel van tarwe en boekweitmeel
Die vul je toch met water?quote:Op zondag 10 september 2017 20:27 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Mijn moeder maakte poffert niet au bain marie maar in een speciale poffertpan. Au bain marie is volgens mij de shortcut voor als je geen poffertpan hebt, maar het hoort oorspronkelijk in een poffertpan. 1,5-2 uur op het laagste vuurtje en de deksel mag er niet vanaf want dan stort je in
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |