Dan ga je naar een kookwinkel en koop je gewoon een grote HACCP kunststof snijplank.quote:Op zondag 3 september 2017 10:51 schreef bonke het volgende:
[..]
eigenlijk wil ik gewoon 1 plank voor alles
normaal snij ik ook eerst groenten en als laatste pas het vlees
ook wil ik een grote plank minimaal 40 cm
zaterdag had ik namelijk een probleempje om mijn flanksteak te snijden
Als je het zelf al zo goed weet waarom vraag je het dan.quote:Op zondag 3 september 2017 11:00 schreef bonke het volgende:
jeops, bamboe is hard maar er staat bij dat het de messen niet beschadigt
trouwens je zal eens in de zoveel tijd toch je messen moeten slijpen
Overdrijven is een vak.quote:Op zondag 3 september 2017 10:45 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Dan kun je iedere week een nieuwe kopen als je een beetje scherpe messen hebt..
QFTquote:
Waarom? Enkele modellen uitgezonderd, wordt dit toch niet heter dan water uit je combi ketel?quote:Op zondag 3 september 2017 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, een vaatwasser is een echte aanrader.
Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?quote:Op zondag 3 september 2017 10:54 schreef bonke het volgende:
Dubbbelzijdige vleesplank met sapgeul van Point-Virgule vervaardigd uit bamboe (formaat 40x30x3 cm). Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur! Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder en dichter van structuur dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Hét ideale materiaal dus voor de keuken!
volgens mij is dit wel een redelijk goeie keuze ?
De vaat wordt duidelijk schoner, mede omdat het middel nogal wat agressiever is dan dubro.quote:Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Waarom? Enkele modellen uitgezonderd, wordt dit toch niet heter dan water uit je combi ketel?
omdat ik in de loop van dit topic zelf ook een beetje aan het zoeken benquote:Op zondag 3 september 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als je het zelf al zo goed weet waarom vraag je het dan.
Iedere avond afschrobben met zout lijkt me overdreven hoor.quote:Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
9 van de 10 keer maak ik gewoon mijn kunstof snijplankje zonder vaatwasser schoonquote:Op zondag 3 september 2017 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wil je iedere avond schrobben of gewoon je spullen in de vaatwasser zetten?
die rode is alleen voor vlees las ik en een beetje te grootquote:Op zondag 3 september 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan ga je naar een kookwinkel en koop je gewoon een grote HACCP kunststof snijplank.
Bamboe zou ik niet aan beginnen.
Geultjes e.d. maakt het alleen maar lastiger schoon te maken. Simple is best.
https://cookinglife.nl/cosy-trendy-snijplank-haccp-rood/
Wat? Je bent niet goed snik.quote:
Je maakt hem nat in het afwaswater bedoel jequote:Op zondag 3 september 2017 11:09 schreef bonke het volgende:
[..]
9 van de 10 keer maak ik gewoon mijn kunstof snijplankje zonder vaatwasser schoon
Ik zet hem na gebruik in de vaatwasser, klaar.quote:Op zondag 3 september 2017 11:07 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Iedere avond afschrobben met zout lijkt me overdreven hoor.
En tijdens koken heb je toch regelmatig dat je klaar bent met snijwerkzaamheden, maar dat je nog met andere dingen bezig bent? Dan heb je mooi de tijd om je snijplank even te reinigen.
Er zijn toch niet echt mensen die zo'n glazen plank, als snijplank gebruiken?quote:Op zondag 3 september 2017 11:10 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Wat? Je bent niet goed snik.
Je verneukt je messen met een glazen plank zo hard, dat je ze eigenlijk tussendoor al moet slijpen. Aanzetten is onvoldoende en als je dagelijks je mes door zo'n apparaat trekt, gaat je mes niet lang mee.
Daarbij heeft zowel wat je snijdt als het mes zelf totaal geen grip op glas en kan je mes zijwaards glijden en dat maakt een glazen snijplank ronduit gevaarlijk om mee te werken.
Als je je zo door je smetvrees laat leiden dat je ondanks die twee enorme minpunten toch nog opteert voor een glazen snijplank, ben je niet goed snik.
En het is ook flauwekul, want hout en kunststof zijn na correcte reiniging met zo schoon als glas.
Dat is allicht nog sneller, maar ik vind zo'n kopse houten plank echt lekkerder snijden dan kunststof, maar misschien zit dat tussen de oren?quote:Op zondag 3 september 2017 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zet hem na gebruik in de vaatwasser, klaar.
Ze zijn hooguit handig om vis op te fileren iddquote:Op zondag 3 september 2017 11:13 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Er zijn toch niet echt mensen die zo'n glazen plank, als snijplank gebruiken?
Ik dacht dat die bedoeld waren als onderlegger, voor als je aanrecht vies is. Of bijvoorbeeld om deeg op te rollen, of je gehaktballetjes op te draaien.
Zijn er mensen die echt snijden op glas?
Gewoon even op de kop boven het fornuis houden werkt ook prima..quote:Op zondag 3 september 2017 11:27 schreef Trashcanman het volgende:
Hout kun je ook regelmatig in de olie zetten, stoot het water wat af zodat vleessappen makkelijker weg te wassen zijn.
Yes, of grof zout ontsmet ook goed 👍quote:Op zondag 3 september 2017 11:34 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Gewoon even op de kop boven het fornuis houden werkt ook prima..
Kook jij zeven dagen in de week? En dan heb ik het niet over zakjes en pakjes.quote:Op zondag 3 september 2017 11:21 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Dat is allicht nog sneller, maar ik vind zo'n kopse houten plank echt lekkerder snijden dan kunststof, maar misschien zit dat tussen de oren?
Daarnaast, het oog wil ook wat. Ik vind zo'n plastic ding op je aanrechtblad niet mooi. Zo'n snijplank uit warmkleurig hout zoals Amerikaans walnoten of purperhart heeft ook een mooie uitstraling.
Naast het vaatdoekje waar je alles mee doet? Vaatdoekjes horen in de was na gebruik, niet ophangen en dan weer gebruiken.quote:Op zondag 3 september 2017 11:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een grote houten snijplank van verlijmde blokjes en die vind ik fijn en daar doe ik alles op, inclusief rauwe kip. Ding was ik af met heet water en afwasmiddel. Iedereen moet zelf weten waar ie op wil snijden, maar ik doe dit. Klaar.
Heb ook wel een plastic planken, maar die vind ik niet fijn. Enige voordeel is dat die in de vaatwasser kunnen. Maar als er kip op heeft gelegen was ik hem evengoed eerst af, want ik vertrouw de vaatwasser niet.
En oja, als afgewassen zet ik hem zo te drogen :
[ afbeelding ]
Nou dan zoek je een kleinere.quote:Op zondag 3 september 2017 11:09 schreef bonke het volgende:
[..]
die rode is alleen voor vlees las ik en een beetje te groot
plusminus 40 cm is groot zat
Nee, zeker niet. Maar wat heeft dat er mee te maken?quote:Op zondag 3 september 2017 11:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kook jij zeven dagen in de week? En dan heb ik het niet over zakjes en pakjes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |