Stap 1: leer lekkere gerechten koken zonder v leesquote:Op vrijdag 1 september 2017 23:33 schreef Sigaartje het volgende:
Ik worstel met een enorm dilemma:
Ik ben vleeseter, ben gek op biefstukken, hamburgers, shoarma, kipstukken, noem maar op.
Maar ik heb enorme gewetensproblemen met de bio-industrie en het doden van dieren. Ik zit er mee.
Zoek een psychiater.quote:Op vrijdag 1 september 2017 23:33 schreef Sigaartje het volgende:
Ik worstel met een enorm dilemma:
Ik ben vleeseter, ben gek op biefstukken, hamburgers, shoarma, kipstukken, noem maar op.
Maar ik heb enorme gewetensproblemen met de bio-industrie en het doden van dieren. Ik zit er mee.
*shrug*quote:Op zaterdag 2 september 2017 00:49 schreef RobinOok het volgende:
Een redelijk goed leven = een ietsiepietsie minder beroerd leven.
Klopt, hij is er gek op, een verslaving, dus een psychisch probleem.quote:
Mwoah, een lammetje in de wei leeft een heel stuk beter dan een plofkipquote:Op zaterdag 2 september 2017 00:49 schreef RobinOok het volgende:
Een redelijk goed leven = een ietsiepietsie minder beroerd leven.
Ja, dat klopt, maar aan de anders kant, ik vind vegetarische maaltijden niet smakelijk.quote:Op zaterdag 2 september 2017 02:41 schreef highender het volgende:
[..]
Klopt, hij is er gek op, een verslaving, dus een psychisch probleem.
Landwinkel?quote:Op zaterdag 2 september 2017 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwoah, een lammetje in de wei leeft een heel stuk beter dan een plofkip
Kan, maar het NL lam wat je koopt is altijd uit de wei, is nooit bio-industrie.quote:
Dat sowieso.quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:29 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Laat je niet zo gek laten maken door het morele terrorisme van WD etc.
Genoeg opties om verantwoord vlees te kopen.
Het zegt me genoeg over de waanzin van "het milieu" dat een grote grazer in een natuurgebied als milieubelastend wordt gezien.quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat sowieso.
Bovendien zijn er initiatieven genoeg om vlees te krijgen van bijvoorbeeld Schotse Hooglanders die in een natuurgebied hebben gelopen of van dikke vette Bonte Bentheimer varkens.
Dat vlees is overigens wel een stuk belastender voor het milieu dan vlees uit een stal.
Dat wordt het alleen door domme figurenquote:Op zaterdag 2 september 2017 10:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zegt me genoeg over de waanzin van "het milieu" dat een grote grazer in een natuurgebied als milieubelastend wordt gezien.
Nee hoor. Dat is alleen het geval als je op een heel beperkte manier naar grondstoffen en kringlopen kijkt.quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat sowieso.
Bovendien zijn er initiatieven genoeg om vlees te krijgen van bijvoorbeeld Schotse Hooglanders die in een natuurgebied hebben gelopen of van dikke vette Bonte Bentheimer varkens.
Dat vlees is overigens wel een stuk belastender voor het milieu dan vlees uit een stal.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De uitstoot van methaan en ammoniak kan niet opgevangen. Bovendien bewegen ze meer en is het in de winter kouder, waardoor de voederconversie omlaag gaat.quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zegt me genoeg over de waanzin van "het milieu" dat een grote grazer in een natuurgebied als milieubelastend wordt gezien.
Volgens mij zit de milieubelasting van vlees 'm in het voeren (inclusief water), mest en de ruimte die voor de enorme aantallen dieren gemaakt moet worden (woudkap).quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:45 schreef derLudolf het volgende:
Dat vlees is overigens wel een stuk belastender voor het milieu dan vlees uit een stal.
Als dat wat je zegt zo is (ga ik niet zeggen, bronnen heb ik zo niet bij de hand), is het door de lagere voederconversie per kg vlees alsnog belastenderquote:Op zaterdag 2 september 2017 10:56 schreef jajablahblah het volgende:
Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom het dier dat jij beschrijft dan belastender zou zijn.
Er zijn heel veel studies waarbij naar het bedrijf wordt gekeken op een soort input versus output manier en op basis daarvan wordt dan bepaald hoeveel er wordt uitgestoten.quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:56 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Volgens mij zit de milieubelasting van vlees 'm in het voeren (inclusief water), mest en de ruimte die voor de enorme aantallen dieren gemaakt moet worden (woudkap).
Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom het dier dat jij beschrijft dan belastender zou zijn.
@TS
Ik eet zelf veganistisch (gedwongen door omstandigheden, dus gezondheid kwam voor het ethisch verhaal). Ik moet zeggen, het is een pluspunt dat ik meteen van dat dilemma af ben. Al was het niet mijn eerste drijfveer.
Voor wie wil weten wat en hoe
Als je iets met dat rotgevoel wil, dan zou je kunnen overwegen om je vleesconsumptie al eens te halveren. Als je er eenmaal mee begint kom je er snel achter dat er ontzettend veel alternatieven zijn en dat het zonder vlees ook best lekker eten is.
De andere helft zou je dan kunnen vervangen door vlees dat duurzaam/biologisch/whatever term is.
Misschien is dat een combi die werkt voor je.
Dus eigenlijk is rood en zwart wild slecht voor het milieu.quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:55 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De uitstoot van methaan en ammoniak kan niet opgevangen. Bovendien bewegen ze meer en is het in de winter kouder, waardoor de voederconversie omlaag gaat.
Ik maak me d'r niet druk om en vind het ook een goede manier van natuurbeheer, maar dat er alleen maar winnaars zijn bij zoiets is simpelweg niet waar.
Daarbij wordt van over de hele wereld jaloers gekeken naar de efficiëntie waarmee wij voedsel produceren.
Rauwe melkse kaas in kleine batch gemaakt versus industrieel gemaakte kaas van dode melk.quote:Op zaterdag 2 september 2017 13:30 schreef Sigaartje het volgende:
Zojuist naar de landwinkel geweest. Was helemaal niemand, behalve een medewerkster. Vond haar verhaal niet echt overtuigend, maar goed. Wat vlees gekocht, een komkommer en kaas. Net een stukje kaas geproefd, ik moet eerlijk zeggen, fantastisch, echt lekker, wat een verschil met AH kaas.
Leer gewoon koken zonder vlees. Die vleesvervangers zijn nergens voor nodig.quote:Op zaterdag 2 september 2017 13:36 schreef Villas__Rubin het volgende:
en wat je aan 'vlees' eet, vervang je met vleesvervangers.
Maar wel lekker!! Ik vond en vind vlees altijd heerlijk! Als die vleesvervangers niet ook zo heerlijk waren, was ik nu nog fulltime vleeseter.quote:Op zaterdag 2 september 2017 16:51 schreef Myraela het volgende:
[..]
Leer gewoon koken zonder vlees. Die vleesvervangers zijn nergens voor nodig.
quote:Op zaterdag 2 september 2017 10:53 schreef Karig_Hutje het volgende:
[ afbeelding ]
Eet smakelijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jou neem ik niet serieus met heerlijkquote:Op zaterdag 2 september 2017 17:06 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Maar wel lekker!! Ik vond en vind vlees altijd heerlijk! Als die vleesvervangers niet ook zo heerlijk waren, was ik nu nog fulltime vleeseter.
quote:een lekkere gehaktstaaf bij je patat, frikandel of kroket, ach... of soms eens een broodje shoarma
Je superieur voelen zie je wel vaker bij nutjobsquote:Op zaterdag 2 september 2017 13:43 schreef Villas__Rubin het volgende:
En voel je trouwens na iedere vegetarische maaltijd superieur aan vleeseters, dat helpt ook om het vol te houden en vaker te doen!
Bruin harig kutjong dat het verschil tussen carnivoor en omnivoor niet eens begrijpt gespot.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was het woordje 'moreel' nog vergeten. Moreel superieur!quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je superieur voelen zie je wel vaker bij nutjobs
Stop over naar pikken.quote:Op vrijdag 1 september 2017 23:33 schreef Sigaartje het volgende:
Ik worstel met een enorm dilemma:
Ik ben vleeseter, ben gek op biefstukken, hamburgers, shoarma, kipstukken, noem maar op.
Maar ik heb enorme gewetensproblemen met de bio-industrie en het doden van dieren. Ik zit er mee.
_!!!quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:53 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Was het woordje 'moreel' nog vergeten. Moreel superieur!
Moslim terroristen zijn ook 'mensen' die zich superieur voelen.quote:Op zaterdag 2 september 2017 19:53 schreef Villas__Rubin het volgende:
Ik voel me nu vanavond ook weer moreel superieur, want ik heb weer 'n vegetarische javaanse burger op. Dus alle reden om weer neer te kijken op de vleesetende massa.
Zijn ook dieren.quote:
De gewetensbezwaren vloeien doorgaans voort uit de mate waarin je eten een (zelf-)bewustzijn heeft (of had voordat het op je bord terecht kwam). Dat geldt voor varkens en koeien duidelijk meer dan voor vissen.quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:16 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Zijn ook dieren.
Ik snap mensen nooit die zeggen "ik ben vegetariër, maar eet wel vis!". Dan ben je dus geen vegetariër.
Voor mij is iemand vegetariër als hij geen dierlijke producten eet. Dus vlees (inclusief vis), gelatine, kaas gemaakt met dierlijk stremsel etc.quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:20 schreef Molurus het volgende:
De gewetensbezwaren vloeien doorgaans voort uit de mate waarin je eten een (zelf-)bewustzijn heeft (of had voordat het op je bord terecht kwam). Dat geldt voor varkens en koeien duidelijk meer dan voor vissen.
Da's mooi als stricte definitie van het woord, maar ik had het over de motivatie daarvoor.quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:41 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Voor mij is iemand vegetariër als hij geen dierlijke producten eet. Dus vlees (inclusief vis), gelatine, kaas gemaakt met dierlijk stremsel etc.
Ik vind het hypocriet.quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:49 schreef Molurus het volgende:
Da's mooi als stricte definitie van het woord, maar ik had het over de motivatie daarvoor.
Zonder die motivatie wordt de hele categorie "dieren" arbitrair. Dan kunnen we ons net zo goed druk gaan maken over het doden van planten.
Het is nu eenmaal zo. Geen vlees eten maakt dat je waarde stijgt en je niet langer een mens uit de derde dimensie bent, maar uit de vijfde dimensie!!quote:Op zaterdag 2 september 2017 21:40 schreef sjonhetplatenkanon het volgende:
[..]
Moslim terroristen zijn ook 'mensen' die zich superieur voelen.
Je superieur voelen om zoiets simpel is
Daarom hebben mensen ook een hekel aan vegetariërs, omdat ze vaak simpelweg schijtirtitant zijn en nog meer evangelisatiedrang hebben dan een Jehova getuige.
Ik vind dat je als mens niet over dieren mag heersen.quote:Op zaterdag 2 september 2017 22:20 schreef Molurus het volgende:
[..]
De gewetensbezwaren vloeien doorgaans voort uit de mate waarin je eten een (zelf-)bewustzijn heeft (of had voordat het op je bord terecht kwam). Dat geldt voor varkens en koeien duidelijk meer dan voor vissen.
Maar wel over planten?quote:Op zaterdag 2 september 2017 23:17 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik vind dat je als mens niet over dieren mag heersen.
Goeie opmerking.quote:Op zaterdag 2 september 2017 23:20 schreef Molurus het volgende:
[..]
Maar wel over planten?
Waar komt dat harde categorische onderscheid vandaan?
Omdat mensen vaak zo trots vertellen dat ze geen vlees eten, maar wel vis, en dus vinden zij vissen geen dieren. Wat zijn het dan, planten?quote:
Ze zijn er trots op dat ze minder leed veroorzaken vermoed ik.quote:Op zaterdag 2 september 2017 23:34 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Omdat mensen vaak zo trots vertellen dat ze geen vlees eten, maar wel vis, en dus vinden zij vissen geen dieren. Wat zijn het dan, planten?
Dank je. Niet echt een antwoord, maar toch bedankt.quote:
Hier heb ik heel veel waardering voor.quote:Op vrijdag 1 september 2017 23:59 schreef PandaDrop het volgende:
Ik ben al sinds mijn geboorte vegetariër.
Ik heb nooit een lapje vlees gegeten.
Zo doe ik het de laatste tijd ook. Ik probeer steeds meer vervangers en ik laat vlees steeds vaker weg. Maar soms he, soms heb ik zo'n zin in een cheeseburgerquote:Op zaterdag 2 september 2017 13:36 schreef Villas__Rubin het volgende:
Wordt gewoon net als ik FLEXITARIËR!! Dus je streeft er dan gewoon naar zo min mogelijk vlees te eten, en wat je aan 'vlees' eet, vervang je met vleesvervangers. En af en toe effe een lekkere gehaktstaaf bij je patat, frikandel of kroket, ach... of soms eens een broodje shoarma. Of filet op je brood...
Meer vervang het gewoon zo veel mogelijk.
Dit zijn stuk voor stuk allemaal fantastische producten: https://www.google.nl/sea(...)gB&biw=2133&bih=1077
Vegetarische slager ook, maar die is wel duur.
En voor de rest heb je ook zat pure vegetarische mogelijkheden om met allemaal dingen wat lekkers te maken.
En wil je helemaal vegetariër worden, laat dat dan gewoon geleidelijk ontstaan. Groei er naartoe, ipv ineens zo'n rigoureus besluit.
Ik snap dat werkelijk waar niet. Juist zoiets als een cheeseburger is toch supermakkelijk te vervangen door een vegetarische variant? Een rode steak, een rosé gebakken varkenshaas, een langzaamgegaarde lamsschouder, dat zijn dingen die niet na te maken ziin, maar een cheeseburger? Easy!quote:Op zaterdag 2 september 2017 23:49 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Zo doe ik het de laatste tijd ook. Ik probeer steeds meer vervangers en ik laat vlees steeds vaker weg. Maar soms he, soms heb ik zo'n zin in een cheeseburger
Was voor mijn ouders niet heel moeilijk hoor. Een vegetarische indoctrinatie.quote:Op zaterdag 2 september 2017 23:40 schreef lao_tse het volgende:
[..]
Hier heb ik heel veel waardering voor.
Dat bedoel ik dus...quote:Op zaterdag 2 september 2017 23:49 schreef CherryLips het volgende:
Zo doe ik het de laatste tijd ook. Ik probeer steeds meer vervangers en ik laat vlees steeds vaker weg. Maar soms he, soms heb ik zo'n zin in een cheeseburger
En ik heb ook nog een jaarvoorraad lasagne en macaroni in de vriezer liggen die familie voor me maakt en daar zit ook gehakt in. En weggooien is ook zonde dus eens in de week toch dat gehakt.
Mooie opvoeding van goede ouders dus. Wij waren van huis uit niet vegetarier, maar ik ben het wel geworden.quote:Op zondag 3 september 2017 00:01 schreef PandaDrop het volgende:
[..]
Was voor mijn ouders niet heel moeilijk hoor. Een vegetarische indoctrinatie.
Ik ben gewoon in de val gelokt.
Toen ik vijf jaar was, ontdekte ik op school voor 3 oktober dat lange roze ding "worst" in de hutspot van gedode dieren was. Ik was in shock. Mijn ouders nooit aan mij verteld dat mensen gedode dieren eten.
En melk kwam uit de fabriek zeker?quote:Op zondag 3 september 2017 00:01 schreef PandaDrop het volgende:
[..]
Toen ik vijf jaar was, ontdekte ik op school voor 3 oktober dat lange roze ding "worst" in de hutspot van gedode dieren was. Ik was in shock. Mijn ouders nooit aan mij verteld dat mensen gedode dieren eten.
Vegetariër zijn heeft wel enkele nadelen:quote:Op zondag 3 september 2017 00:03 schreef lao_tse het volgende:
[..]
Mooie opvoeding van goede ouders dus. Wij waren van huis uit niet vegetariër, maar ik ben het wel geworden.
En daarvoor worden koeien gedood?quote:Op zondag 3 september 2017 00:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
En melk kwam uit de fabriek zeker?
Zeiden ze jou dat melk van dooie koeien komt?!?quote:Op zondag 3 september 2017 00:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
En melk kwam uit de fabriek zeker?
Neen, ik kreeg gewoon het volledige verhaal te horen, dus ook dat vlees van dieren kwam.quote:Op zondag 3 september 2017 00:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeiden ze jou dat melk van dooie koeien komt?!? .
Nee hoor.quote:Op zondag 3 september 2017 00:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeiden ze jou dat melk van dooie koeien komt?!?
Geen wonder dat je zo verknipt bent.
Zo hoort hetquote:Op zondag 3 september 2017 10:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb als klein pietje gezien hoe de dorpsslager een koe slachte, vond het zeer interessant. De kinderen van mijn zwager krijgen al vanaf kleins af aan mee hoe mijn zwager beesten dood voor het eten. Ook de konijntjes waar ze daarvoor nog mee speelden. Ze zien dit als volkomen normaal en hebben daar geen moeite mee.
Ja, goeie! En dan meteen wat video's van open hart operaties, oog- en hersenoperaties, dan krijg je ze nooit meer een ziekenhuis in. Scheelt lekker in de zorgkosten. En doe er nog wat bevallingvideo's bij en misschien raken we dan ook meteen van de overbevolking af.quote:Op zondag 3 september 2017 10:25 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind eigenlijk dat kinderen verplicht videos van abbatoirs zouden moeten kijken op school. Wedden dat dan minstens de helft vega wordt?
Op welke manier is een medische ingreep vergelijkbaar met het doden van dieren voor vlees?quote:Op zondag 3 september 2017 10:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, goeie! En dan meteen wat video's van open hart operaties, oog- en hersenoperaties, dan krijg je ze nooit meer een ziekenhuis in. Scheelt lekker in de zorgkosten. En doe er nog wat bevallingvideo's bij en misschien raken we dan ook meteen van de overbevolking af.
Op de manier dat als je er een video van maakt en het kinderen voorzet ze het alletwee even gruwelijk zullen vinden.quote:Op zondag 3 september 2017 10:45 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Op welke manier is een medische ingreep vergelijkbaar met het doden van dieren voor vlees?
Zelf moeten slachten vind ik wat ver gaan. Maar weten waar vlees vandaan komt, wat voor achtergrond het heeft vind ik wel een goed iets.quote:Op zondag 3 september 2017 11:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Op de manier dat als je er een video van maakt en het kinderen voorzet ze het alletwee even gruwelijk zullen vinden.
Sommige gaan nog verder en vinden dat je eerst zelf ooit een dier moet doden voor je vlees mag eten. Daarvan zeg ik ook, doe jij eerst even een blindendarmoperatie, als je dat niet kunt mag je het ook niet laten doen door een ander, in een steriel, verweg ziekenhuis.
Medische operaties (wat als het goed is niet elke dag nodig is) en vlees eten (wat veel mensen elke dag doen zonder te weten waar het vandaan komt) is écht niet hetzelfde. Je vergelijking slaat gewoon echt nergens op, sorry.quote:Op zondag 3 september 2017 11:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Op de manier dat als je er een video van maakt en het kinderen voorzet ze het alletwee even gruwelijk zullen vinden.
Sommige gaan nog verder en vinden dat je eerst zelf ooit een dier moet doden voor je vlees mag eten. Daarvan zeg ik ook, doe jij eerst even een blindendarmoperatie, als je dat niet kunt mag je het ook niet laten doen door een ander, in een steriel, verweg ziekenhuis.
Sirdinalot heeft zijn goed snik kapot.quote:Op zondag 3 september 2017 11:37 schreef RobinOok het volgende:
Nee, kinderen video's van abattoirs laten zien slaat nergens op, gek.
Dat kun je vinden maar je verglijking met medische operaties laten zien slaat al helemaal nergens op.quote:Op zondag 3 september 2017 11:37 schreef RobinOok het volgende:
Nee, kinderen video's van abattoirs laten zien slaat nergens op, gek.
Nou zeg, ik dacht gewoon dat het hetzelfde spul was maar dan minder puur. Heb toegegeven dat ik daarin fout zat. Niet iedereen kan alles weten toch?quote:Op zondag 3 september 2017 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sirdinalot heeft zijn goed snik kapot.
Ik bedoel maar, "baking soda en schoonmaak soda zijn hetzelfde...."
Wat is er zo mis mee met een slacht laten zien?quote:Op zondag 3 september 2017 11:37 schreef RobinOok het volgende:
Nee, kinderen video's van abattoirs laten zien slaat nergens op, gek.
Helemaal mee eens.quote:Op zondag 3 september 2017 13:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Wat is er zo mis mee met een slacht laten zien?
Hoeft echt niet gelijk om de meest gruwelijke mislukte slacht te gaan, maar een nette slacht zien is echt niet zo'n probleem. En als ze wat ouder zijn ook de misstanden.
Vroeger was het doodnormaal dat kinderen dat zagen, in andere landen gebeurd dat nogsteeds regelmatig.
Weten hoe dat in zijn werk gaat is eigenlijk best goed voor de ontwikkeling van een kind, ik vind het beter dan dat hele hou ze erbij weg van tegenwoordig.
Beetje waardering leren hebben voor wat je eet is gezond.
En ja, er zullen dan vast kinderen zijn die (tijdelijk) zeggen geen vlees te willen. Hoort erbij, maar dan weten ze wel hoe het zit en wat ze kiezen.
Het ging niet over kinderen een slacht laten zien, het ging over kinderen video's van een abattoir laten zien. Je weet wel, waar jij zelf over schrijft :"de omstandigheden van vele (de meeste) slachtdieren hier. En de haast bij de massale slacht waardoor de gang naar die daadwerkelijke slacht toe erg naar wordt. "quote:Op zondag 3 september 2017 13:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Wat is er zo mis mee met een slacht laten zien?
Een abattoir waarin netjes gewerkt wordt is geen probleem.quote:Op zondag 3 september 2017 14:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het ging niet over kinderen een slacht laten zien, het ging over kinderen video's van een abattoir laten zien. Je weet wel, waar jij zelf over schrijft :"de omstandigheden van vele (de meeste) slachtdieren hier. En de haast bij de massale slacht waardoor de gang naar die daadwerkelijke slacht toe erg naar wordt. "
Er zijn wel meer dagelijkse werkelijkheden die ik niet op video's aan kinderen zou voorschotelen. Krijg er nare associaties van....
[ afbeelding ]
Dat grote bedrijven niet open zijn zie je in andere sectoren. Een van de redenen dat je in productieruimte van grote bedrijven niet mag fotograferen is daarnaast dat je dan met iets anders bezig bent, wat voor ongelukken zou kunnen zorgen.quote:Op zondag 3 september 2017 15:01 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Mijn ervaring is dat veel slachthuizen (de massale) verdomd geheimzinnig doen. Je wordt nog net niet gekielhaalt (schrijf je dat zo?) als je foto's of film binnen maakt. Is echt niet toegestaan (weet ik uit ervaring). Degene die het minder massaal en netjes doen hebben daar minder problemen mee. Zolang ze weten dat je het niet doet om ze zwart te maken zijn ze gewoon open erover.
De grote slachterijen waar ik ervaring mee heb zijn in het geheel niet open, sterker nog, stellen dat het slecht voor zaken zou zijn als mensen het zouden zien.
Onzin.quote:Op zondag 3 september 2017 17:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat grote bedrijven niet open zijn zie je in andere sectoren. Een van de redenen dat je in productieruimte van grote bedrijven niet mag fotograferen is daarnaast dat je dan met iets anders bezig bent, wat voor ongelukken zou kunnen zorgen.
Waar men en de veehouderij en vleesverwerkende industrie daarnaast bang voor zijn, is dat dingen uit hun verband worden getrokken door bijvoorbeeld Wakker Dier gekkies. Als je één foto ziet en door Marianne Thieme bent gehersenspoeld ga je over de situatie heel ander onderdeel vellen dan wanneer je het zelf hebt gezien en er wordt uitgelegd waarom handeling X wordt verricht.
Bovendien scoort het voor die instanties veel beter dat die misstanden plaats vinden bij een reus als VION ipv slagerij Jansen in Tweede Dwarsdiep. Want bij de VION gebeurd die handeling die misschien niet helemaal zo hoort op veel grotere schaal, volgens hun.
Je hebt natuurlijk ook sojamelk, amandelmelk, kokosmelk en rijstmelk.quote:Op zondag 3 september 2017 00:36 schreef Molurus het volgende:
Er zijn als je het mij vraagt zat kinderen die denken dat melk uit de fabriek komt en niks met dieren te maken heeft.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |