abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173471045
registreer om deze reclame te verbergen
Ik moet die effe van me afschrijven.

Mijn vader is ziek en accepteert zijn ziekte niet en verwaarloost zichzelf. Sinds een lange tijd is ook zijn persoonlijke hygiŽne niet ok en dit is nog lief uitgedrukt.

Een paar voorbeelden:

- vieze vuile nagels
- vet haar
- poets zelfden of nooit zijn tanden meer
- draagt dagenlang dezelfde kledij terwijl hij niet eens deo draagt en die kleren dus stinken
- onwijs erge stinkvoeten
- onverzorgde en vieze baard
- zijn kussensloop is helemaal donker en vies
- huis is steeds smerig, maar dit kan wel door ouderdom en die ziekte komen. Hij heeft een spierziekte en mijn stiefmoeder is ook niet meer de jongste dus help ik steeds wanneer ik kan in hun huishouden.

Maar zijn persoonlijke hygiŽne vind ik echt niet meer kunnen.

Wanneer ik hem een kus geef ruik ik hem gewoon, hij stinkt uren in de wind. Ik heb het een paar keer vriendelijk gemeld, maar ik kan er echt niet meer tegen en nou zeg ik het hem dat ie stinkt. Nou heb ik ruzie met mijn stiefmoeder dat ik Łberhaupt zo'n dingen durf te zeggen tegen mijn vader. Maar zij is ook niet bepaalde de meest hygiŽnische vrouw, maar goed 't is mijn moeder niet dus zeg ik er niks van.

Hij was vroeger zo'n trotse man, het doet me gewoon echt pijn om hem zo te zien.Laatst ookbwaren we samen op pad en waren zijn beide wimpers vol met troep. Echt smerig al beweerde hij zich wel gewassen te hebben.. :r :r

Overdrijf ik? Moet ik mijn mond houden en hem gewoon zijn gang laten gaan?

Als ik er wat van zeg gaat het een dagje ofzo goed, maar dan hervalt ie weer......

;( ;( ;( ;(
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 22:13:24 #2
279571 JanCees
#FREEONLOGISCH
pi_173471167
Is ie depressief ook?
People tell me I'm crazy. "You take that 'Jesus-thing' too seriously."
Well, Christ took me really seriously, when he died for me on that cross.

JanCees FOR ADMIN 2018
pi_173471311
Moeilijk om je vader zo te zien. En een moeilijke situatie ook. Kan zijn vrouw niet iets betekenen in de zin van dat hij naar de huisarts gestuurd wordt?
pi_173471383
registreer om deze reclame te verbergen
Wat lastig. Al eens geprobeerd een gesprek te voeren over hoe het met hem gaat, zonder meteen over hygiŽne te beginnen? Eens rustig zitten en aangeven dat je je zorgen over hem maakt en of dat terecht is. Dat je merkt/het idee hebt l dat hij *inserts iets wat opvalt, bijvoorbeeld minder buiten komt of minder aan z'n hobby werkt* en of dat klopt.
pi_173471649
Hij gaat wel nog naar het werk, maar eens ie thuis is zit hij constant op de bank.

Soms helpt ie nog wel of probeert hij, maar door zijn spierziekte is het allemaal wat moeilijk. Op zondag maakt ie wel nog regelmatig een uitstapje en ze gaan nog vaak op reis.

Maar dit veranderd niks aan zijn hygiŽne, helaas.... Zelfs naar het werk is ie allesbehalve fris en fruitig.... Ben benieuwd naar wat collega's van hem moeten denken soms.... :@
pi_173471690
En praten doet ie nog amper, enkel met mijn stiefmoeder. Sinds hij ziek is sluit hij zich steeds meer af van de buitenwereld.

Af en toe lukt het wel, maar dan kan hij uit het niets ontploffen en agressief worden als ik wat zeg wat ie niet leuk vindt.....
pi_173471983
registreer om deze reclame te verbergen
Heftig hoor!

Al is het niet helemaal hetzelfde, ik heb zelf een moeder die zichzelf ook niet goed verzorgt. Haar situatie is niet zo ernstig als die van jouw vader, maar ik begrijp wel hoe het voelt om je ouders te zien aftakelen door dingen die ze zichzelf aandoen.

Je zal ongetwijfeld wel voornamelijk advies krijgen als: laat jouw vader los, je kan de ander niet veranderen. Maar wat zegt jouw gevoel? Denk je dat jouw vader en stiefmoeder door iemand overtuigd kunnen worden dat ze hulp moeten accepteren?
pi_173472122
Thuishulp?

Komt volgens mij om de dag of iedere dag een ouder persoon douchen. Maar dat moet je wel aanvragen
pi_173472236
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:58 schreef Fatoeman het volgende:
Dat moet je wel aanvragen
Mis. Dat moet HIJ aanvragen. Als iemand geen direct gevaar vormt voor zichzelf of anderen, kan hij niet gedwongen worden om hulp te aanvaarden. En dat is ontzettend frustrerend voor naasten.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 00:18:17 #10
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_173473365
Het kan depressie zijn door zijn ziekte en ouder worden.

Mijn vader heeft Alzheimer en al lang voor zijn ziekte kamde hij zijn haar niet meer, trok hij zich terug op zijn kantoortje.

Vergelijk het met een kat die zich terugtrekt voordat hij doodgaat.
Not all those who wander are lost.
pi_173474852
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 00:18 schreef Mishu het volgende:
Het kan depressie zijn door zijn ziekte en ouder worden.

Mijn vader heeft Alzheimer en al lang voor zijn ziekte kamde hij zijn haar niet meer, trok hij zich terug op zijn kantoortje.

Vergelijk het met een kat die zich terugtrekt voordat hij doodgaat.
Maar dan zal je op het werk ook steken laten vallen. De vader van TS werkt blijkbaar nog wel.
Eigenlijk zouden ze hem er daar misschien op aan moeten spreken.
pi_173474865
Herken het wel, maar dan bij m'n grootvader. Je kan inderdaad niets doen als iemand geen hulp wilt aanvaarden. Het moet dan vrij erg zijn wil het gedwongen worden. Aan de ene kant natuurlijk goed, aan de andere kant gun je iemand om zijn waardigheid te behouden op andere manieren. Je wil een familielid niet gaan zien als een vieze man.
pi_173475635
Hij is sowieso depressief.
Dat zijn klassieke signalen.
pi_173476139
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:52 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

Je zal ongetwijfeld wel voornamelijk advies krijgen als: laat jouw vader los, je kan de ander niet veranderen. Maar wat zegt jouw gevoel?
Kijk, ik ben moslim en ik kan mijn vader niet laten vallen. Dit zal ik ook nooit doen.

Maar ik moet wel bekennen dat ik de laatste weken de boodschap niet echt meer tactvol overbreng en het hem gewoon straight zeg dat ie stinkt en smerig is. Subtiele hints werken niet, maar grof zijn blijkbaar ook niet.....

En het ergste nog, hij was vroeger zo'n trotse en nette man.

Laatst ging ik bij hem thuis naar de wc en zag ik zelfs poep aan de muur...... :r :r ;( ;(
pi_173476176
En daarnaast drinkt ie ook gewoon nog, dat ie drinkt is zijn probleem en kan ik niet over oordelen maar elke dag een fles of 2 wijn drinken? ;(
pi_173476206
Hulp zoeken. Professioneel.
pi_173476230
GGZ inschakelen als hij in Nederland woont. Die zijn daarvoor. Zeggen dat je je zorgen maakt over de leefomstandigheden.
Diep van binnen zijn we allemaal bruin.
pi_173476369
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:14 schreef Karig_Hutje het volgende:
GGZ inschakelen als hij in Nederland woont. Die zijn daarvoor. Zeggen dat je je zorgen maakt over de leefomstandigheden.
Hij woont in BelgiŽ en zonder zijn akkoord gebeurt er niks. Hij weigert zelfs een aanvraag te doen om zijn medicatie vergoed te krijgen. Is een zeldzame ziekte en de medicatie kost tussen de 500 a 600 euro per maand.

Die documenten heeft hij gewoon weggegooid. Niet nodig zegt ie want hij is niet ziek.

;(
pi_173476429
En probleem is ook dat ik tijdelijk opnieuw bij hem ingetrokken heb en dus dagelijks wordt geconfronteerd met die problemen.

Elke dag hebben we ruzie en ben ik zogenaamd de slechte zoon. Mijn stiefmoeder zegt zelfs dat ik hem moet laten genieten van zijn laatste jaren dat zijn spieren nog werken.

Maar dit is toch geen oplossing? Vies en smerig zijn en (bijna)?elke avond je ziekte wegzuipen. Dan valt ie half dronken in slaap op de bank..... Echt een hoopje ellende ;(

En het ergste is dat mijn stiefmoeder, die geen moslima is, dit allemaal goed vindt...... :(
pi_173476511
Als je bij hem woont kun je toch iedere dag stiekem schone kleding klaar leggen en vieze kleding in de wasmand doen? En zijn schoenen van binnen inspuiten met droogshampoo, dat haalt de stinkgeur eruit.

Is het fysiek ook lastig voor hem om te douchen? Misschien kan je een douchestoel regelen en dat je stiefmoeder hem dan wast. Als hij dat ook wil uiteraard, maar misschien is hij nu bang om uit te glijden of zo. Of gewoon om afhankelijk te zijn en daarom doet hij de dingen die hij zelf niet meer (goed) kan, maar gewoon niet.

En neemt je stiefmoeder alleen haar deel van het bed mee bij het verschonen of zo? Klinkt alsof het huishouden haar ook boven het hoofd is gegroeid.
Bovenstaande is maar een kleine greep uit haar repertoire. Sfeerbepalend, maakt iedereen belachelijk. Random trollerig baggergedrag al heel lang.
pi_173476940
Als je bij hem inwoont kun je ook de huishouding doen in plaats van ruzie te maken.
pi_173477058
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:14 schreef Karig_Hutje het volgende:
GGZ inschakelen als hij in Nederland woont. Die zijn daarvoor. Zeggen dat je je zorgen maakt over de leefomstandigheden.
Die kunnen iemand langs sturen, maar verder blijft het allemaal op vrijwillige basis. Je handen zijn gebonden.
pi_173477679
quote:
2s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 11:00 schreef machtpen het volgende:
Als je bij hem inwoont kun je ook de huishouding doen in plaats van ruzie te maken.
Dit doe ik toch ook? Staat toch in de op?

En kleren voor hem klaarleggen maakt niks uit, hij is erg eigenwijs en doet er niks mee.

En wat het huishouden betreft, hun huis is ook smerig en ik probeer dus te helpen waar ik kan. Echter is het dweilen met de kraan open en word ik zelfs een freak genoemd omdat ik zo vaak aan het poetsen ben.....

Mijn vader flipt hem dan helemaal en zegt dat ik mij niet met zijn leven en huis moet bezighouden :')

Ik ga gelukkig binnenkort weer weg, maar ik wist echt niet dat het zo erg was.
pi_173477778
Een man kussen? Vrij gay. :r

:P

Ik snap wel dat het voor jou vervelend is om hem zo te zien. Je kijkt toch op tegen je vader en je ziet hem eigenlijk gewoon vergaan.

Toch lijkt het me niet bevorderlijk om hier aandacht op te blijven vestigen. Op deze manier creŽer je enkel wrijving. Het zou zo zonde zijn als dat is wat er overblijft van jullie relatie.
pi_173478067
Wat het moslim-gebeuren te maken heeft met geven om je ouders weet ik niet, maar als hij stinkt en jij kust hem, dan heb jij een probleem en niet hij.

Waarom maak jij zulke vreemde beslissingen?
1 + 1 = blauw
pi_173478118
Dementie?
  woensdag 30 augustus 2017 @ 12:20:25 #27
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_173478382
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:11 schreef Fushia2 het volgende:
En daarnaast drinkt ie ook gewoon nog, dat ie drinkt is zijn probleem en kan ik niet over oordelen maar elke dag een fles of 2 wijn drinken? ;(
Ik zou echt serieus alles eens opschrijven en een mail aan zijn huisarts sturen.

Heb ik ook gedaan en is vrij normaal als kind zijnde :Y

Ik heb mijn moeder overgehaald een schoonmaakster in te huren. Geen thuiszorg dus dat was voor haar acceptabel.
Not all those who wander are lost.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 12:23:22 #28
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_173478449
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:25 schreef Fushia2 het volgende:

[..]

Hij woont in BelgiŽ en zonder zijn akkoord gebeurt er niks. Hij weigert zelfs een aanvraag te doen om zijn medicatie vergoed te krijgen. Is een zeldzame ziekte en de medicatie kost tussen de 500 a 600 euro per maand.

Die documenten heeft hij gewoon weggegooid. Niet nodig zegt ie want hij is niet ziek.

;(
Dit klinkt trouwens als dementie. Dan is er ook volledige ontkenning van de ziekte.
Not all those who wander are lost.
pi_173479063
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 12:23 schreef Mishu het volgende:

[..]

Dit klinkt trouwens als dementie. Dan is er ook volledige ontkenning van de ziekte.
Knap, zo'n diagnose op afstand stellen. En lekker kort door de bocht. Ik ken hopen mensen met dementie die prima weten wat hen mankeert en weten dat het steeds slechter zal gaan qua geheugen en functioneren. En op een gegeven moment komt dan het punt waarop ze niet meer beseffen dat ze dementie hebben. Maar daar gaat echt een heel traject aan vooraf.

TS zegt zelf dat vader een spierziekte heeft. Wat vader doet is niet gezond of goed voor hem maar meteen het label dementie erop plakken vind ik echt vergezocht. Het kan te maken hebben met levenskeuzes of met het rouwproces, als de ziekte fataal is. Of psychische problemen of een van de andere diverse mogelijkheden die er bestaan. Beste optie voor de vader van TS is om hulp te accepteren, maar zo te lezen staat hij daar niet open voor.

TS: hoe is jouw band met zijn huisarts? Zou je daar je zorgen niet kunnen uiten zodat die een gesprekje met vader kan aangaan?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_173479325

De OP doet me denken aan mijn dronken buurman (serieus op alle punten)
pi_173479451
quote:
18s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:08 schreef Fushia2 het volgende:
Ik moet die effe van me afschrijven.

Mijn vader is ziek en accepteert zijn ziekte niet en verwaarloost zichzelf. Sinds een lange tijd is ook zijn persoonlijke hygiŽne niet ok en dit is nog lief uitgedrukt.

Een paar voorbeelden:

- vieze vuile nagels
- vet haar
- poets zelfden of nooit zijn tanden meer
- draagt dagenlang dezelfde kledij terwijl hij niet eens deo draagt en die kleren dus stinken
- onwijs erge stinkvoeten
- onverzorgde en vieze baard
- zijn kussensloop is helemaal donker en vies
- huis is steeds smerig, maar dit kan wel door ouderdom en die ziekte komen. Hij heeft een spierziekte en mijn stiefmoeder is ook niet meer de jongste dus help ik steeds wanneer ik kan in hun huishouden.

Maar zijn persoonlijke hygiŽne vind ik echt niet meer kunnen.

Wanneer ik hem een kus geef ruik ik hem gewoon, hij stinkt uren in de wind. Ik heb het een paar keer vriendelijk gemeld, maar ik kan er echt niet meer tegen en nou zeg ik het hem dat ie stinkt. Nou heb ik ruzie met mijn stiefmoeder dat ik Łberhaupt zo'n dingen durf te zeggen tegen mijn vader. Maar zij is ook niet bepaalde de meest hygiŽnische vrouw, maar goed 't is mijn moeder niet dus zeg ik er niks van.

Hij was vroeger zo'n trotse man, het doet me gewoon echt pijn om hem zo te zien.Laatst ookbwaren we samen op pad en waren zijn beide wimpers vol met troep. Echt smerig al beweerde hij zich wel gewassen te hebben.. :r :r

Overdrijf ik? Moet ik mijn mond houden en hem gewoon zijn gang laten gaan?

Als ik er wat van zeg gaat het een dagje ofzo goed, maar dan hervalt ie weer......

;( ;( ;( ;(
Bel 112 en laat hem afvoeren. Klinkt misschien extreem maar beter vroeger dan laat. Straks gebeuren er veel ergere dingen als hij niet voor zichzelf kan zorgen.
pi_173479557
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:14 schreef Atak het volgende:

[..]

Bel 112 en laat hem afvoeren. Klinkt misschien extreem maar beter vroeger dan laat. Straks gebeuren er veel ergere dingen als hij niet voor zichzelf kan zorgen.
Dit is geen kwestie van even laten afvoeren. Zou wat zijn zeg dat iemand 112 belt en dat ze direct komen om iemand weg te halen.

TO, misschien kan je een afspraak bij zijn huisarts maken en vertellen hoe de vork in de steel zit. Hoe je hierje misschien het beste mee om kan gaan ook. Huisarts zal dan waarschijnlijk wat actie gaan ondernemen.
pi_173480353
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:14 schreef Atak het volgende:

[..]

Bel 112 en laat hem afvoeren. Klinkt misschien extreem maar beter vroeger dan laat. Straks gebeuren er veel ergere dingen als hij niet voor zichzelf kan zorgen.
Alsof die daarvoor zijn :') En alsof iemand niet de vrijheid heeft om zichzelf te verwaarlozen. Nee, niemand die iets kan doen tenzij hij echt een gevaar is voor zichzelf of anderen
pi_173480374
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:18 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Dit is geen kwestie van even laten afvoeren. Zou wat zijn zeg dat iemand 112 belt en dat ze direct komen om iemand weg te halen.

TO, misschien kan je een afspraak bij zijn huisarts maken en vertellen hoe de vork in de steel zit. Hoe je hierje misschien het beste mee om kan gaan ook. Huisarts zal dan waarschijnlijk wat actie gaan ondernemen.
De huisarts kan iemand langs sturen. Een hulpverlener. Maar als de vader van TS zo iemand dan wegstuurt, kun je niks. Spreek uit ervaring.
pi_173480561
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:52 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]
. Spreek uit ervaring.
Serieus?
pi_173480882
quote:
11s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Serieus?
Ik geloof het meteen.
Het recht tot zelfbeschikking is een groot goed en je moet echt een bewezen gevaar voor jezelf of voor anderen zijn voordat er gedwongen maatregelen worden genomen.
Smerig huis, smerige tanden en medicatie weigeren voor een lichamelijke aandoening die daardoor niet meteen dodelijk wordt valt daar niet onder.

Je hebt het volste recht om in alle smerigheid te verkommeren. En in een aantal gevallen is dat heel erg jammer en zou eerder ingegrepen moeten kunnen worden.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_173481397
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 14:13 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ik geloof het meteen.
Het recht tot zelfbeschikking is een groot goed en je moet echt een bewezen gevaar voor jezelf of voor anderen zijn voordat er gedwongen maatregelen worden genomen.
Smerig huis, smerige tanden en medicatie weigeren voor een lichamelijke aandoening die daardoor niet meteen dodelijk wordt valt daar niet onder.

Je hebt het volste recht om in alle smerigheid te verkommeren. En in een aantal gevallen is dat heel erg jammer en zou eerder ingegrepen moeten kunnen worden.
Zijn spieren takelen stapnper stap af, op het einde van de ziekte zal hij enkel in een bed kunnen liggen en wachten tot ook zijn hart het begeeft.

Het is een erfelijke ziekte, mijn oma had dit ook. De laatste jaren droeg ze een pamper en kon ze niks meer zelfstandig, zelfs het eten moest vloeibaar zijn.

Maar het ergste in dit verhaal is dat hij nog gewoon lucide en helder in zijn hoofd is, dit was ook zo bij mijn oma tot de laatste dag. Daarom is het zk frustrerend dat hij zo doet.....
pi_173482385
quote:
11s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 13:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Serieus?
Ja, mijn opa.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 19:03:09 #39
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_173486904
Het leven kan helaas onmetelijk wreed zijn. Daarom geloof ik ook niet in een God met de menselijke trekjes uit de Abrahamitische religies. Het is gewoon een heel rauw mechanisch gebeuren allemaal, dat totaal geen rekening houdt met de 'jij' in het lichaam.
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
  woensdag 30 augustus 2017 @ 21:35:32 #40
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_173491022
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:03 schreef Villas__Rubin het volgende:
Het leven kan helaas onmetelijk wreed zijn. Daarom geloof ik ook niet in een God met de menselijke trekjes uit de Abrahamitische religies. Het is gewoon een heel rauw mechanisch gebeuren allemaal, dat totaal geen rekening houdt met de 'jij' in het lichaam.
Ik snap ook niet zo goed waar die enge ziektes allemaal goed voor zijn.
Not all those who wander are lost.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 21:44:48 #41
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_173491239
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:03 schreef Villas__Rubin het volgende:
Het leven kan helaas onmetelijk wreed zijn. Daarom geloof ik ook niet in een God met de menselijke trekjes uit de Abrahamitische religies. Het is gewoon een heel rauw mechanisch gebeuren allemaal, dat totaal geen rekening houdt met de 'jij' in het lichaam.
Kan ik in komen, toch geloof ik er in. (Wij zijn God's evenbeeld). Je weet dat er meer kan spelen op spiritueel gebied.
pi_173491279
Wat is zijn username hier?
Don't worry about the future. Or know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.
  woensdag 30 augustus 2017 @ 21:46:46 #43
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_173491295
Kijk eens of je hem kan strikken om te zwemmen of een spa.

Mensen die niet douchen kan je niet overhalen.
Sterkte.
pi_173491857
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 21:46 schreef Manke het volgende:
Kijk eens of je hem kan strikken om te zwemmen of een spa.

Mensen die niet douchen kan je niet overhalen.
Sterkte.
Maar hij deed dit wel vroeger? Hij was zelfs ijdeler dan wat ik nu ben :')
  woensdag 30 augustus 2017 @ 22:23:22 #45
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_173492359
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 22:06 schreef Fushia2 het volgende:

[..]

Maar hij deed dit wel vroeger? Hij was zelfs ijdeler dan wat ik nu ben :')
Dan is hij weer in contact met water gekomen bedoel ik
pi_173494079
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 14:40 schreef Fushia2 het volgende:

Zijn spieren takelen stapnper stap af, op het einde van de ziekte zal hij enkel in een bed kunnen liggen en wachten tot ook zijn hart het begeeft.

Het is een erfelijke ziekte, mijn oma had dit ook. De laatste jaren droeg ze een pamper en kon ze niks meer zelfstandig, zelfs het eten moest vloeibaar zijn.

Maar het ergste in dit verhaal is dat hij nog gewoon lucide en helder in zijn hoofd is, dit was ook zo bij mijn oma tot de laatste dag. Daarom is het zk frustrerend dat hij zo doet.....
Ik moest lachen om de topic titel, ik dacht dat het een nep topic was of zo, maar dus niet... Erg dat je dit mee moet maken zeg.. Dat er poep aan de muren zit is wel heel extreem. Je kunt gelukkig snel weg uit dat huis? Het is maar voor even. Voor buitenstaanders is het logisch dat hij zich moet verzorgen maar aan de andere kant is zoiets heel moeilijk als je depressief bent. De drank heeft hij misschien nodig om zich beter te voelen, dan kun je in overleg wellicht iets anders laten voorschrijven, maar je doet al wat je kan en helpt/dwingt hem zo veel mogelijk hygienischer te worden meer kan je ook niet doen denk ik. Het wordt je immers niet in dank afgenomen, dus ik zou het schoonmaken niet overdrijven. Het is niet aardig dat je een freak genoemd wordt door je eigen familie.
<a href="https://www.bol.com/nl/p/spirituele-oplossingen/9200000016170720/?suggestionType=browse" target="_blank" rel="nofollow">https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse</a>
pi_173494269
Zoals geopperd, ga met zijn huisarts praten, die kan wellicht iets betekenen of iig zijn situatie in de gaten houden.

Ik vind de tip van een spa/hammam niet eens zo gek. Haal de focus van zijn "verwaarlozing" naar meer genieten en zich beter voelen ondanks zijn ziekte. Misschien is het juist wel omdat hij weet hoe het zijn moeder verging dat hij zichzelf al "opgeeft". Bonus is dat hij dan ook in ieder geval ťťn keer weer zichzelf verzorgd heeft...
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_173494536
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:09 schreef Fushia2 het volgende:

[..]

Kijk, ik ben moslim en ik kan mijn vader niet laten vallen. Dit zal ik ook nooit doen.
En hij? Liet hij je in het verleden ook niet vallen?

Je beschrijft dat je vader nogal agressief kan zijn. Maar daar heb jij toch ook last van? Dat ontstaat niet zomaar. Jij hebt nogal wat meegemaakt in je leven. Als je je dan vaak alleen, in de steek gelaten, onveilig en bedreigd door anderen hebt gevoeld, is het niet raar dat je gedragsproblemen had gekregen en moeite hebt je boosheid te reguleren.

Als jij vroeger altijd op je vader kon terugvallen in moeilijke tijden en hij onvoorwaardelijk van je hield, vind ik het alleen maar in je te prijzen dat je hem niet laat vallen. Het is sowieso te prijzen in je dat je loyaal bent naar hem. Maar is het andersom ook? Zijn de ruzies meer het gevolg van gevoelens van onmacht en frustratie? Of geeft hij je onterecht de schuld van dingen en erkent hij je niet?

Als het laatste meer het geval is.... stop dan met het blijven koesteren van illusies die nooit waarheid zullen worden. Ik weet dat het zo fucking moeilijk is, maar je zal blijven hangen als je de waarheid niet erkent zoals die is.
pi_173494629
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 23:46 schreef Madivi het volgende:

Ik vind de tip van een spa/hammam niet eens zo gek. Haal de focus van zijn "verwaarlozing" naar meer genieten en zich beter voelen ondanks zijn ziekte. Misschien is het juist wel omdat hij weet hoe het zijn moeder verging dat hij zichzelf al "opgeeft". Bonus is dat hij dan ook in ieder geval ťťn keer weer zichzelf verzorgd heeft...
Dit is echt een goede tip ja, een dagje weg organiseren of zo, hammam/spa is dan gezien zijn situatie de beste optie
<a href="https://www.bol.com/nl/p/spirituele-oplossingen/9200000016170720/?suggestionType=browse" target="_blank" rel="nofollow">https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse</a>
  donderdag 31 augustus 2017 @ 12:05:12 #50
240618 Micson
The lonely stoner
pi_173500508
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 21:44 schreef Manke het volgende:

[..]

Kan ik in komen, toch geloof ik er in. (Wij zijn God's evenbeeld). Je weet dat er meer kan spelen op spiritueel gebied.
Wij zijn een product van miljoenen jaren blinde evolutieprocessen. En ja, er speelt ook indoctrinatie en jezelf voor de gek houden zodat het leven zin lijkt te hebben.

Maar goed, dit is misschien niet het juiste topic om het hierover te hebben. Ik heb verder geen advies voor TS, behalve misschien om mondwater voor zijn vader te kopen (dat is niet zoveel werk als tandenpoetsen en zorgt toch een beetje voor een frisse bek).
pi_173500619
Voor ongelovige tatta's is poep aan de muur trouwens geen probleem. De hond likt het er vanzelf weer vanaf.
Bovenstaande is maar een kleine greep uit haar repertoire. Sfeerbepalend, maakt iedereen belachelijk. Random trollerig baggergedrag al heel lang.
pi_173507791
Professionele hulp in BelgiŽ in laten schakelen.

En anders zelf hem gaan wassen als jij je er aan ergert.

Je vader is depressief en/of het hoort bij zijn ziekte, immers je spieren krijgen dan steeds minder kracht en lukt wassen dus ook steeds minder goed...

Wat is de naam van zijn ziekte eigenlijk? Het kan ook een neurologische ziekte zijn die ook zijn hersenen (en dus gedrag) aantast. Spierziekten en ziekten van hersenen of andere delen van het zenuwstelsel worden geregeld door elkaar gehaald (MS/ALS).
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_173597465
Misschien kan je iets leuks verzinnen om samen te gaan doen maar met de voorwaarde dat je, je wel met hem moet kunnen vertonen. Help hem daarbij door bijvoorbeeld hem te scheren en z'n haar te kammen.
#FreeTommy
pi_173599999
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 11:51 schreef the-eye het volgende:
Misschien kan je iets leuks verzinnen om samen te gaan doen maar met de voorwaarde dat je, je wel met hem moet kunnen vertonen. Help hem daarbij door bijvoorbeeld hem te scheren en z'n haar te kammen.
Het zou kunnen, maar in de praktijk is dat vaak moeilijk. Ouders vinden het vaak vernederend om door hun kinderen verzorgd te worden. Dus de kans is groot dat hij zich daartegen verzet. Daarbij zal hij waarschijnlijk geen voorwaarden aannemen.

Hij kan het denk ik 't het best doen via zijn stiefmoeder. Als hij rustig met haar kan praten, kunnen ze het misschien eens worden wat zijn vader nodig heeft.
pi_173600176
Sorry maar ik erger me aan de TT. Jouw vader is een zieke man die zichzelf niet meer goed kan verzorgen. Door hem als smerige man te omschrijven ontken jij volgens mij ook de ernst van zijn lichamelijke en psychische problemen, als hij altijd al zichzelf slecht verzorgde was het een smerige man.

De oplossing is inderdaad professionele hulp inschakelen.
pi_173601788
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:25 schreef Wespensteek het volgende:
Sorry maar ik erger me aan de TT. Jouw vader is een zieke man die zichzelf niet meer goed kan verzorgen. Door hem als smerige man te omschrijven ontken jij volgens mij ook de ernst van zijn lichamelijke en psychische problemen, als hij altijd al zichzelf slecht verzorgde was het een smerige man.

De oplossing is inderdaad professionele hulp inschakelen.
Ja, maar "professionele hulp inschakelen" is met deze bezuinigingen misschien niet zo makkelijk als het lijkt. Je wordt streng gekeurd en daar gaat wel wat tijd overheen. Maar met zo'n ziekte moet hij inderdaad wel uitgebreide thuiszorg kunnen krijgen.
<a href="https://www.bol.com/nl/p/spirituele-oplossingen/9200000016170720/?suggestionType=browse" target="_blank" rel="nofollow">https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse</a>
pi_173601809
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 15:51 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ja, maar "professionele hulp inschakelen" is met deze bezuinigingen misschien niet zo makkelijk als het lijkt. Je wordt streng gekeurd en daar gaat wel wat tijd overheen. Maar met zo'n ziekte moet hij inderdaad wel uitgebreide thuiszorg kunnen krijgen.
Het speelt in BelgiŽ en ik heb geen idee hoe het daar zit.
  dinsdag 5 september 2017 @ 16:24:09 #58
4677 Aneurism
I'm Jesus Christ on XTC
pi_173602389
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 10:11 schreef Fushia2 het volgende:
En daarnaast drinkt ie ook gewoon nog, dat ie drinkt is zijn probleem en kan ik niet over oordelen maar elke dag een fles of 2 wijn drinken? ;(
Die ouwe is gewoon lekker van zijn oude dag aan het genieten met zijn drankie, laat die vent nou.
I want to fuck you like an animal
I want to feel you from the inside
My whole existence is flawed
You get me closer to god
pi_173602584
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:25 schreef Wespensteek het volgende:
Sorry maar ik erger me aan de TT. Jouw vader is een zieke man die zichzelf niet meer goed kan verzorgen. Door hem als smerige man te omschrijven ontken jij volgens mij ook de ernst van zijn lichamelijke en psychische problemen, als hij altijd al zichzelf slecht verzorgde was het een smerige man.

De oplossing is inderdaad professionele hulp inschakelen.
Ik erger mij er persoonlijk niet aan. Als ik in zijn situatie zit, zou het denk ik ook zo ervaren. Het is frustrerend en pijnlijk om je vader waar je eens tegenop keek zo afgetakeld te zien.

Daarbij heb je buiten een psychische ziekte nog altijd een keuze.
  woensdag 6 september 2017 @ 08:18:16 #60
439554 Firewarrior
Salafisten zijn nazi's
pi_173614488
quote:
18s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:08 schreef Fushia2 het volgende:
Ik moet die effe van me afschrijven.

Mijn vader is ziek en accepteert zijn ziekte niet en verwaarloost zichzelf. Sinds een lange tijd is ook zijn persoonlijke hygiŽne niet ok en dit is nog lief uitgedrukt.

Een paar voorbeelden:

- vieze vuile nagels
- vet haar
- poets zelfden of nooit zijn tanden meer
- draagt dagenlang dezelfde kledij terwijl hij niet eens deo draagt en die kleren dus stinken
- onwijs erge stinkvoeten
- onverzorgde en vieze baard
- zijn kussensloop is helemaal donker en vies
- huis is steeds smerig, maar dit kan wel door ouderdom en die ziekte komen. Hij heeft een spierziekte en mijn stiefmoeder is ook niet meer de jongste dus help ik steeds wanneer ik kan in hun huishouden.

Maar zijn persoonlijke hygiŽne vind ik echt niet meer kunnen.

Wanneer ik hem een kus geef ruik ik hem gewoon, hij stinkt uren in de wind. Ik heb het een paar keer vriendelijk gemeld, maar ik kan er echt niet meer tegen en nou zeg ik het hem dat ie stinkt. Nou heb ik ruzie met mijn stiefmoeder dat ik Łberhaupt zo'n dingen durf te zeggen tegen mijn vader. Maar zij is ook niet bepaalde de meest hygiŽnische vrouw, maar goed 't is mijn moeder niet dus zeg ik er niks van.

Hij was vroeger zo'n trotse man, het doet me gewoon echt pijn om hem zo te zien.Laatst ookbwaren we samen op pad en waren zijn beide wimpers vol met troep. Echt smerig al beweerde hij zich wel gewassen te hebben.. :r :r

Overdrijf ik? Moet ik mijn mond houden en hem gewoon zijn gang laten gaan?

Als ik er wat van zeg gaat het een dagje ofzo goed, maar dan hervalt ie weer......

;( ;( ;( ;(
Lichaamsgeur is gewoon natuurlijk. Vroeger gebruikten mensen ook geen deodorant of parfum.
Militante salafisten (die terroristische jihad uitvoeren) zijn ultra-conservatieve nazi's die nog in de middeleeuwen leven. En ze plegen zelfmoordaanslagen omdat ze geloven dat in de Koran staat dat je dan meteen naar de hemel gaat.
pi_173614535
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 08:18 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Lichaamsgeur is gewoon natuurlijk. Vroeger gebruikten mensen ook geen deodorant of parfum.
Toch is het een teken van verwaarlozing als iemand het voorheen wel deed.
pi_173614541
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 16:24 schreef Aneurism het volgende:

[..]

Die ouwe is gewoon lekker van zijn oude dag aan het genieten met zijn drankie, laat die vent nou.
:') Nee.
pi_173614542
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:25 schreef Wespensteek het volgende:
Sorry maar ik erger me aan de TT. Jouw vader is een zieke man die zichzelf niet meer goed kan verzorgen. Door hem als smerige man te omschrijven ontken jij volgens mij ook de ernst van zijn lichamelijke en psychische problemen, als hij altijd al zichzelf slecht verzorgde was het een smerige man.

De oplossing is inderdaad professionele hulp inschakelen.
Moet hij wel open staan voor hulp. Ik denk niet dat er een oplossing is.
  woensdag 6 september 2017 @ 18:31:09 #64
439554 Firewarrior
Salafisten zijn nazi's
pi_173624859
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 08:24 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Toch is het een teken van verwaarlozing als iemand het voorheen wel deed.
Dan doe ik ook aan "verwaarlozing" maar ondertussen ben ik wel goed bezig met zeer belangrijke zaken. Mijn tactiek om me slechter voor te doen was dus wel effectief. Sommige mensen doen zich goed voor terwijl ze slecht zijn, nou dacht ik dus dat ik het omgekeerde kon doen. (Me slecht voordoen terwijl ik wel degelijk een goed mens ben, al werd dat door deze maatschappij vroeger niet geaccepteerd. Later ging ik me inderdaad slecht gedragen, dat gebeurde pas na ernstige pesterijen, in eerste instantie kwam ik niet eens voor mezelf op en deed ik niks terug en liet ik het gebeuren.)

Misschien ben ik ook gereÔncarneerd en was ik in dit leven op sommige momenten wel wat anders, zou best eens kunnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Firewarrior op 06-09-2017 18:49:43 ]
Militante salafisten (die terroristische jihad uitvoeren) zijn ultra-conservatieve nazi's die nog in de middeleeuwen leven. En ze plegen zelfmoordaanslagen omdat ze geloven dat in de Koran staat dat je dan meteen naar de hemel gaat.
pi_173625009
quote:
18s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 22:08 schreef Fushia2 het volgende:
Ik moet die effe van me afschrijven.

Mijn vader is ziek en accepteert zijn ziekte niet en verwaarloost zichzelf. Sinds een lange tijd is ook zijn persoonlijke hygiŽne niet ok en dit is nog lief uitgedrukt.

Een paar voorbeelden:

- vieze vuile nagels
- vet haar
- poets zelfden of nooit zijn tanden meer
- draagt dagenlang dezelfde kledij terwijl hij niet eens deo draagt en die kleren dus stinken
- onwijs erge stinkvoeten
- onverzorgde en vieze baard
- zijn kussensloop is helemaal donker en vies
- huis is steeds smerig, maar dit kan wel door ouderdom en die ziekte komen. Hij heeft een spierziekte en mijn stiefmoeder is ook niet meer de jongste dus help ik steeds wanneer ik kan in hun huishouden.

Maar zijn persoonlijke hygiŽne vind ik echt niet meer kunnen.

Wanneer ik hem een kus geef ruik ik hem gewoon, hij stinkt uren in de wind. Ik heb het een paar keer vriendelijk gemeld, maar ik kan er echt niet meer tegen en nou zeg ik het hem dat ie stinkt. Nou heb ik ruzie met mijn stiefmoeder dat ik Łberhaupt zo'n dingen durf te zeggen tegen mijn vader. Maar zij is ook niet bepaalde de meest hygiŽnische vrouw, maar goed 't is mijn moeder niet dus zeg ik er niks van.

Hij was vroeger zo'n trotse man, het doet me gewoon echt pijn om hem zo te zien.Laatst ookbwaren we samen op pad en waren zijn beide wimpers vol met troep. Echt smerig al beweerde hij zich wel gewassen te hebben.. :r :r

Overdrijf ik? Moet ik mijn mond houden en hem gewoon zijn gang laten gaan?

Als ik er wat van zeg gaat het een dagje ofzo goed, maar dan hervalt ie weer......

;( ;( ;( ;(
Je kust je vader?

Tevens kan je hem gewoon een stinkende zak blijven noemen en zeggen dat je van hem walgt tot hij wat aan z'n gedrag en verschijning gaat doen, dat moet hij wel begrijpen als die een volwassen man is. Misschien is hij depressief. Woont hij alleen? Is er iets wat dit gedrag veroorzaakt zou kunnen hebben? Recente scheiding of zo?
pi_173625044
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:31 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Dan doe ik ook aan "verwaarlozing" maar ondertussen ben ik wel goed bezig met zeer belangrijke zaken. Mijn tactiek om me slechter voor te doen was dus wel effectief. Sommige mensen doen zich goed voor terwijl ze slecht zijn, nou dacht ik dus dat ik het omgekeerde kon doen. (Me slecht voordoen terwijl ik wel degelijk een goed mens ben, al werd dat door deze maatschappij vroeger niet geaccepteerd. Later ging ik me inderdaad slecht gedragen, dat gebeurde pas na ernstige pesterijen, in eerste instantie kwam ik niet eens voor mezelf op en deed ik niks terug en liet ik het gebeuren.)

Misschien ben ik ook gereÔncarneerd en was ik in dit leven op sommige moment wel wat anders, zou best eens kunnen.
Dan ben jij een uitzondering.
  woensdag 6 september 2017 @ 18:42:50 #67
439554 Firewarrior
Salafisten zijn nazi's
pi_173625045
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:42 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Dan ben jij een uitzondering.
Uitzondering voor of van wat?
Militante salafisten (die terroristische jihad uitvoeren) zijn ultra-conservatieve nazi's die nog in de middeleeuwen leven. En ze plegen zelfmoordaanslagen omdat ze geloven dat in de Koran staat dat je dan meteen naar de hemel gaat.
pi_173625106
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:42 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Uitzondering voor of van wat?
Ben je niet zo slim?
  woensdag 6 september 2017 @ 18:47:59 #69
439554 Firewarrior
Salafisten zijn nazi's
pi_173625115
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:47 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Ben je niet zo slim?
Hoe slim ik ben is moeilijk in woorden uit te drukken eigenlijk.
Militante salafisten (die terroristische jihad uitvoeren) zijn ultra-conservatieve nazi's die nog in de middeleeuwen leven. En ze plegen zelfmoordaanslagen omdat ze geloven dat in de Koran staat dat je dan meteen naar de hemel gaat.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')