abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173095741
registreer om deze reclame te verbergen
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden van 1-jarigen.. voor zover opvoeden mogelijk is :P


messyhouse.png

En game on!
pi_173095761
Oops, had niet door dat ik hem sloot..
pi_173096562
Poetsen, ik hou er niet van, maar doe het braaf. Ik kan er ook niet goed tegen als het echt vies is in huis. Doe het meestal 's avonds als iedereen slaapt.
pi_173098119
registreer om deze reclame te verbergen
Jagar :D nu slaapt hij wel? Met zn schoenen aan? :P
Heb je anders geen campingbedje die je kan gebruiken tot hij wel klaar is voor een groter bed?

Poetsen...ik heb er een gruwelijke hekel aan maar ook ik kan niet tegen een rommelig huis dus tja dan ontkom je er niet aan. Ik doe het gewoon waar de kinderen bij zijn. Stijn drukt 100x de stofzuiger uit, Mats trekt alles weer uit de kasten wat ik er net in deed en als ik niet uit kijk dan was ik mijn mobiel of de afstandsbediening ook mee doordat mijn kinderen willen 'helpen'. Maar verder gaat het best goed op die manier ;) als ze in bed liggen dan is mijn energie op en plof ik op de bank

Lesage fijn dat S weer beter is. Nu hopen dat hij weer snel weet waar de grenzen liggen.

Ik heb het hele opa en oma ding los gelaten. Ik geniet er nu van als ik zie hoe trots ze zijn en dat ze ze door en door verwennen. Daar zijn het opa's en oma's voor.
Mijn vader is 2 jaar geleden overleden en ik zou willen dat hij dat nog kon doen.
Thuis zijn er weer andere regels. Al probeert de oudste nu wel vaak zijn zin te krijgen met 'van opa/oma mag dat wel' *pruillip, bambiogen*

Pfff kiezen...leuk joh die vieze poepluiers die daarbij horen. We hadden vanmiddag een verjaardag. 2 waterdunne luiers. En stinken joh
:|W gelukkig had hij de poep tot in de nek luier vanmorgen al :D
pi_173099695
LeSage, best lastig he zo'n opa of oma die alles goed vindt. Zo mag O bij oma gewoon aan de tv zitten (met zn vingers op het scherm prikken). Vorige week was ik erbij dat hij dat deed waarop ik hem aanspreek dat dat niet mag waarna oma zegt dat het prima is. Dat is wel lastig hoor, het is oma's eigen risico dat hij hun tv verwoest, maar ik wil niet dat hij denkt dat dat oké is en het overal mag. Hetzelfde als dat hij daar de keukenkastjes mag openen en alles eruit mag halen, en een van zijn favoriete speeltjes een maatbeker, vergiet en pollepel zijn. Wat dat betreft ben ik stiekem wel blij dat hij komende dinsdag voor het laatst naar oma gaat en dan voortaan naar de opvang en slechts incidenteel naar oma. Hij mag daar echt alles en wordt gruwelijk verwend. Dat is prima voor af en toe, maar niet voor wekelijks.

Ik heb ook graag een schoon huis, maar hou niet van opruimen en van schoonmaken al helemaal niet. Maar als ik me er aan stoor maak ik er wel even tijd voor. Ik heb wel een robotstofzuiger gekocht omdat we wat vaker moeten stofzuigen, maar O begint al te gillen zodra ik dat ding aanraak om hem aan te zetten als we de deur uit gaan, en als we thuis komen terwijl hij nog bezig is weigert hij naar binnen te gaan :')

Wij vieren zaterdag O's verjaardag. Wel met alleen directe familie omdat we er eigenlijk niet zoveel zin in hebben maar het natuurlijk niet voorbij konden laten gaan (onze eigen verjaardagen in dezelfde week slaan we wel over, volgend jaar doen we wel weer een grote bbq ofzo). Ik had iedereen uitgenodigd tussen 14:00 tot 17:00 uur, maar bedacht me dus zojuist dat dat eigenlijk totaal onhandig is aangezien O meestal van 13:00 tot 15:00~16:00 uur slaapt :') Ik twijfel nu of ik het bezoek later zal laten komen (maar wil ze wel uiterlijk om 17:30 de deur uit hebben :@) of O op goed geluk een stuk vroeger naar bed zal brengen in de hoop dat hij dan om 14:00 uur wakker én gezellig is... Het lijkt me ook een beetje raar als er al een uur bezoek is terwijl hij nog slaapt, en hij heeft vaak ook even nodig om goed wakker te worden.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_173100996
Hahahaha, die T!
Prachtig!

Hier zegt Larf haar naam sinds vandaag ineens, damnnnnnnnnnnnn, wat een trots hier zeg. Die zag ik echt even niet aankomen nog O+

Huishouden klinkt als uhmmm, iets waarin ik kan ontwikkelen :')
Ooit maar weer geld fixen voor een goeie poets, en die ergens hopen te vinden :')
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173103525
registreer om deze reclame te verbergen
Poetsen houd ik ook niet van en ik houd wel van een vies huis dus dat komt goed uit :p. Nee ik baal er wel van dat we daar nog niet zo'n goed ritme in hebben gevonden. Man & ik hebben het allebei niet zo hoog op het prioriteiten lijstje staan helaas. We hopen dat we na de geboorte van baby weer wat balans vinden en anders misschien ook denken over een poetsmevrouw.

Lastig FF. Als hij eerder al moe is en wel kan slapen is dat misschien een goede optie inderdaad. Zou jammer zijn als hij niet uitgerust van zijn feestje kan genieten. & wat heerlijk om het klein te houden. Ik vind zo'n kinderverjaardag toch al snel te druk. Vorig jaar wel tenminste toen L 1 werd.

Ah Molo! Wat leuk!!! Kan ze het ook gelijk goed uitspreken? Ik weet niet welke naam ze heeft. L kon het hier niet meteen goed. Ze zei haar naam maar met de H ervoor ipv de L. Maar ik vind het vaak ook erg schattig als ze iets niet helemaal goed uitspreekt 😄..
pi_173103899
:W meld! Mijn nieuwbakken dreumes heeft snot en koorts :') want een goed begin is het halve werk.
pi_173104525
Wat knap Molo! O noemt zichzelf pas sinds 2 weken Ow (vrijwel alle woorden bestaan bij hem nog uit 1 lettergreep, zijn naam dus ook). Maar ik heb ook geen idee hoe larf echt heet, Fabriziana uitspreken is een grotere prestatie dan Kim ;)

Vieve, klein is hier nog steeds wel redelijk groot vanwege 3 zussen 1 broer en een hele lading partners en 11 bijbehorende kinderen hier. Man heeft gelukkig maar 1 zus met 1 kleintje dusdat scheelt, maar alsnog is het dus zo'n 25 man als iedereen (tegelijk) komt. Maar geen vrienden en bbq of ander eten erbij dit jaar, dat scheelt.

Welkom en gefeliciteerd Crumpette!

We gaan morgen met het gezin naar Plaswijkpark voor mijn verjaardag, en O is dan ook nog net gratis. Ben er nog nooit geweest, dus benieuwd wat voor iets het is. Het klonk iig als iets dat O heel tof gaat vinden, en het is weer eens wat anders dan Blijdorp.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 13 augustus 2017 @ 10:11:50 #10
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173104863
Plaswijck is gaaf! Maar idd duur als je moet betalen :{

Succes alvast met het feest, ik vind het knap dat je zoiets wil organiseren!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173104907
Crump gefeliciteerd!

Molo wat schattig van haar naam
pi_173105697
_O- ik kan me gewoon geen Fabriziana voorstellen bij Molo! Maar wel tof, dat ze haar eigen naam kan zeggen. S. kent de namen van veel vriendjes en familie, maar zijn eigen naam wil hij niet prijsgeven.

Gefeliciteerd Crump! Dat je alweer een dreumes hebt zeg :o

Ik vind trouwens niet dat opa en oma niet mogen verwennen. Helemaal prima. Maar als er 'nee' gezegd wordt vind ik het wel storend dat opa dan toch 'ja' zegt als S. gaat drammen. Ach, nu is de vakantie over en ziet S. hem veel minder. Hij gaat wel 1 dag in de week naar die oma, maar opa werkt dan en oma is gelukkig wel consequent.
Wel grappig, bij hun honden gaat het precies hetzelfde _O-
  zondag 13 augustus 2017 @ 11:18:36 #13
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_173106202
Plaswijckpark is tof :Y

Molo wat knap! :o hier aardig wat woordjes maar die naam gaat denk ik nog wel een jaar duren
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_173108883
Ik kom amper aan posten toe hier, maar we zijn er nog hoor :W .

Mijn dreumes begint meer een peuter te worden. Hij kan zichzelf ineens zo goed uitdrukken. Hij snapt bijna alles wat we hem zeggen. Hij telt tot 10, kletst van alles en hij gaat keurig op de wc O+ .
pi_173109019
Het ligt er ook aan hoe moeilijk de naam is geloof ik. Mijn peuter zegt zijn eigen naam pas correct sinds 2.5 ofzo :') alle alternatieven waren ook zeer vermakelijk O+
pi_173110706
Crumpette, gefeliciteerd met je dreumes!

LeSage, lastig en herkenbaar ook wel. Twix weet dat bij ons nee echt nee is. We leggen wel altijd uit waarom. Bij Opa en Oma wordt nee na even jengelen toch soms ja. En dan moet Twix soms even omschakelen als hij weer thuis is.

Molo, wat knap! Twix kan dat nu net pas, maar zijn naam heeft wat lastige lettercombi's voor een dreumes.

FF, veel plezier!

Wij waren net op een verjaardag. Twix is het enige kindje. Maar zo leuk om te zien hoe hij dan rondscharrelt en zich op iedere schoot nestelt om samen met de persoon in kwestie een boekje te lezen. En zo lief spelen. Heerlijk! O+
pi_173115417
Het is een makkelijke naam en maar twee lettergrepen, dat scheelt :D

Haar roepnaam dan, Latantu-y'quisha zal nog iets langer duren denk ik :+

Is er in Plaswijckpark wat te doen voor een net-dreumes?
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173115936
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 09:52 schreef FlyingFish het volgende:
Vieve, klein is hier nog steeds wel redelijk groot vanwege 3 zussen 1 broer en een hele lading partners en 11 bijbehorende kinderen hier. Man heeft gelukkig maar 1 zus met 1 kleintje dusdat scheelt, maar alsnog is het dus zo'n 25 man als iedereen (tegelijk) komt. Maar geen vrienden en bbq of ander eten erbij dit jaar, dat scheelt.
Wow wat veel mensen nog :D Zou het niet nog kleiner kunnen met alleen opa's en oma's? Of is dit de gewoonte bij al die kinderen in de familie? Ik zou zoiets graag doorbreken denk ik, ook ter behoud van mijn eigen weekenden :@
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173115967
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 17:55 schreef Molo het volgende:
Het is een makkelijke naam en maar twee lettergrepen, dat scheelt :D

Haar roepnaam dan, Latantu-y'quisha zal nog iets langer duren denk ik :+

Is er in Plaswijckpark wat te doen voor een net-dreumes?
Maar Latantu streepje y komma quisha is ook wel een hele mond vol voor een dreumes.
pi_173116378
Mijn dreumes heeft dus een flesje zonnebrand uit zijn luiertas gevist en daar de vloerbedekking mee versierd :'( . 'T is nog waterproof ook en met een sopje gaat het er echt niet uit. Iemand een briljant idee om de vlekken eruit te krijgen? -O-
pi_173116815
Een stanleymes :o :'(
pi_173116827
Weet niet of je micellaire make-up remover in huis hebt, dat werkt super. En dan zeiknat maken en met doek wegwrijven.
Anders gewoon afwasmiddel, amper verdunnen met wat heet water en er met een doek uitwrijven.

Is baggervet natuurlijk die handel :{
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173117122
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 18:52 schreef Molo het volgende:
Weet niet of je micellaire make-up remover in huis hebt, dat werkt super. En dan zeiknat maken en met doek wegwrijven.
Anders gewoon afwasmiddel, amper verdunnen met wat heet water en er met een doek uitwrijven.

Is baggervet natuurlijk die handel :{
Afwasmiddel geprobeerd; werkt niet, ik wrijf dat spul alleen maar uit. Die make up remover heb ik niet in huis; kan ik morgen wel om.

En anders vrees ik inderdaad voor het tapijt. Ellende :'(
pi_173117154
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 18:34 schreef silliegirl het volgende:
Mijn dreumes heeft dus een flesje zonnebrand uit zijn luiertas gevist en daar de vloerbedekking mee versierd :'( . 'T is nog waterproof ook en met een sopje gaat het er echt niet uit. Iemand een briljant idee om de vlekken eruit te krijgen? -O-
Kleedje erover ^O^
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_173117252
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 19:05 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Kleedje erover ^O^
Dat wordt dan een kleed zo groot als de kamer (6x6 ofzo) want het zit echt OVERAL!

Inmiddels is dreumes helemaal over de zeik want mama is dat ook :'(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')