abonnement Unibet Coolblue
pi_172648664
quote:
17s.gif Op maandag 24 juli 2017 12:37 schreef Kimberly1987 het volgende:

[..]

thx!

op de bbq zijn ze altijd heerlijk ja, dan wel voor gegaard :)
Nee, garen op de bbq en dan dan eventueel afgrillen. Klein beetje rookhout erbij. Genot.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  maandag 24 juli 2017 @ 19:33:00 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172648860
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 12:14 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Ribs in cola heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie dat soort recepten wel vaker en ik ben erg nieuwsgierig naar de smaak.
Zag laatst iemand op YouTube die de ribs eerst in de sinasappelsap legde voor 4 uur en daarna rustig op de bbq laten garen.
Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.
Verder geeft het volume aan je marinade waardoor de ribs onder staan.
Als je enzymen als Papaïne gebruikt (vleesmalser zout zit dat in, maar ook in verse papaya) wordt het vlees ook mals maar dat werkt eigenlijk te goed, je vlees kan, als je teveel gebruikt of te lang marineerd dan helemaal uit elkaar vallen zoals draadjesvlees dat doet bij het stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172651574
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.
Verder geeft het volume aan je marinade waardoor de ribs onder staan.
Als je enzymen als Papaïne gebruikt (vleesmalser zout zit dat in, maar ook in verse papaya) wordt het vlees ook mals maar dat werkt eigenlijk te goed, je vlees kan, als je teveel gebruikt of te lang marineerd dan helemaal uit elkaar vallen zoals draadjesvlees dat doet bij het stoven.
Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?
  dinsdag 25 juli 2017 @ 14:27:45 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172666652
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 21:07 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?
Ja hoor, dat uit elkaar vallen is alleen een probleem als je met enzymen marineert, zoals Papaïne, niet bij een zure marinade. Tenzij je natuurlijk met een heel sterk zure marinade gaat werken, maar dan is het sowieso niet meer te nassen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172666659
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ribben met de ketting er nog naar, dat vind ik dus weer niets.
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.

Alleen tja, niet op zondag open.

Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 14:30:08 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172666681
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:

[..]

Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.

Alleen tja, niet op zondag open.

Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
Als ik veel vlees wil neem ik een braadstuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172666901
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:

[..]

Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
Bij de Jumbo bij mij om de hoek hebben ze ze vaak wel. Voor ¤ 7,50 per kilo.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_172681667
quote:
19s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:

[..]

Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderen :X :X :X :X 8)7 8)7 8)7
  donderdag 27 juli 2017 @ 15:54:00 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172715051
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 02:14 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderen :X :X :X :X 8)7 8)7 8)7
Dan moet je ze ontdooien en ontvliezen voordat je ze in de marinade stopt, das teveel werk voor ze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172717613
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen

https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/

:9
Heerlijk deze idd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 30 juli 2017 @ 23:43:01 #61
150967 Papabear
Bona diagnosis, bona curatio
pi_172797401
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:42 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Yes, je kan dagkaart kopen
Alleen in België.
Bona valetudo melior est quam maximae divitiae
  maandag 31 juli 2017 @ 13:38:21 #62
308998 Fenomeno
Wearing sunglasses at night
pi_172805947
Wellicht bij een van de Islamitische slagers/supermarkten aan de Kruisstraat?
pi_172806475
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 13:38 schreef Fenomeno het volgende:
Wellicht bij een van de Islamitische slagers/supermarkten aan de Kruisstraat?
verkopen die varkensvlees ?
pi_172813527
quote:
5s.gif Op maandag 31 juli 2017 14:10 schreef Xlarge het volgende:

[..]

verkopen die varkensvlees ?
Nee, maar kalfsribben zijn wel een optie.
pi_172813649
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:

[..]

Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.

Alleen tja, niet op zondag open.

Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
Deze man weet.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')