Nee, garen op de bbq en dan dan eventueel afgrillen. Klein beetje rookhout erbij. Genot.quote:Op maandag 24 juli 2017 12:37 schreef Kimberly1987 het volgende:
[..]
thx!
op de bbq zijn ze altijd heerlijk ja, dan wel voor gegaard
Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.quote:Op maandag 24 juli 2017 12:14 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ribs in cola heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie dat soort recepten wel vaker en ik ben erg nieuwsgierig naar de smaak.
Zag laatst iemand op YouTube die de ribs eerst in de sinasappelsap legde voor 4 uur en daarna rustig op de bbq laten garen.
Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?quote:Op maandag 24 juli 2017 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.
Verder geeft het volume aan je marinade waardoor de ribs onder staan.
Als je enzymen als Papaïne gebruikt (vleesmalser zout zit dat in, maar ook in verse papaya) wordt het vlees ook mals maar dat werkt eigenlijk te goed, je vlees kan, als je teveel gebruikt of te lang marineerd dan helemaal uit elkaar vallen zoals draadjesvlees dat doet bij het stoven.
Ja hoor, dat uit elkaar vallen is alleen een probleem als je met enzymen marineert, zoals Papaïne, niet bij een zure marinade. Tenzij je natuurlijk met een heel sterk zure marinade gaat werken, maar dan is het sowieso niet meer te nassen.quote:Op maandag 24 juli 2017 21:07 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?quote:Op zondag 23 juli 2017 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ribben met de ketting er nog naar, dat vind ik dus weer niets.
Als ik veel vlees wil neem ik een braadstukquote:Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:
[..]
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.
Alleen tja, niet op zondag open.
Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
Bij de Jumbo bij mij om de hoek hebben ze ze vaak wel. Voor ¤ 7,50 per kilo.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:
[..]
Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderenquote:Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:
[..]
Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
Dan moet je ze ontdooien en ontvliezen voordat je ze in de marinade stopt, das teveel werk voor zequote:Op woensdag 26 juli 2017 02:14 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderen
Heerlijk deze idd.quote:Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen
https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/
Alleen in België.quote:
verkopen die varkensvlees ?quote:Op maandag 31 juli 2017 13:38 schreef Fenomeno het volgende:
Wellicht bij een van de Islamitische slagers/supermarkten aan de Kruisstraat?
Deze man weet.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:
[..]
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.
Alleen tja, niet op zondag open.
Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |