Makro?quote:Op zondag 23 juli 2017 11:39 schreef Chivaz het volgende:
Waar kan ik spareribs halen? Ik heb het niet over kant en klare of voorgemarineerde spareribs maar gewoon naturel en rauw.
Alle supermarkten bij mij in de buurt verkopen ze niet (ben alleen niet bij de netto geweest).
En de slager is helaas gesloten op zondag.
Ik durf t op zondag niet te zeggen. Zelf haal ik ze altijd bij de keurslager in Woensel of in veldhoven (city centrum of kromstraat). En verder indd Makro maar daar kom je zonder pas niet in.quote:
Slager is helaas gesloten op zondag.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:46 schreef BrandX het volgende:
Vraag de dichtsbijzijnde fatsoenlijke slager om krabbetjes. Of bestel ze bij hem.
Ander deel van de ribben met ietsje minder vlees, maar stuk-ken goedkoper, exact hetzelfde te maken en net zo lekker.
Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.quote:
Was bij de keurslager in het city centrum geweest, vind hem schrikbarend duur.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:48 schreef Chinless het volgende:
[..]
Ik durf t op zondag niet te zeggen. Zelf haal ik ze altijd bij de keurslager in Woensel of in veldhoven (city centrum of kromstraat). En verder indd Makro maar daar kom je zonder pas niet in.
Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:50 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Was bij de keurslager in het city centrum geweest, vind hem schrikbarend duur.
Ik was daar 10 euro kwijt voor een hele kip. Ik weet niet de juiste plek om kip te halen alleen had ik haast en woon ik hier nog niet zo lang. Het is wel een kwaliteitsslager, en de kip smaakte uitstekend.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:51 schreef Chinless het volgende:
[..]
Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.
Bij Schell in Rotterdam, waar ik ze altijd haal, betaal je 12 euro voor 3 kilo. Krijg je 5/6 'ribben'.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:51 schreef Chinless het volgende:
[..]
Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.
Dat weet ik ook niet. Al ga ik liever naar de kromstraat, die slager is wat groter. Verder haal ik ook kip op de markt in eindhoven maar die is alleen op zaterdag.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:54 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik was daar 10 euro kwijt voor een hele kip. Ik weet niet de juiste plek om kip te halen alleen had ik haast en woon ik hier nog niet zo lang. Het is wel een kwaliteitsslager, en de kip smaakte uitstekend.
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.quote:
Zou de islamitische slager daar misschien kalfsribben verkopen?quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef Chinless het volgende:
[..]
Dat weet ik ook niet. Al ga ik liever naar de kromstraat, die slager is wat groter. Verder haal ik ook kip op de markt in eindhoven maar die is alleen op zaterdag.
En minstens 6 uur garen 😍quote:Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Zijn dat krabbetjes? Ik dacht dat krabbetjes bestaan uit het uiteinde van de ribs.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:
[..]
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Mensen verwarren dat sowieso vaak. Spare Ribs is meer iets uit het buitenland. In nl kennen we de baby back ribs / krabbetjes.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:
[..]
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Wat zijn volgens jou spareribs dan?quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:
[..]
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Daar heb je gelijk in, alleen dacht ik dat als ik elk kwartier ga smeren er misschien wel een goede smaak aan kan krijgen.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Gewoon een uurtje koken in marinade. Dan een uurtje in de oven. omnomnomquote:Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |