Aangezien er ook beelden zijn denk ik van niet. Het is ook niet het enige wat boven komt drijven. Maar de industrie zegt elke keer hetzelfde, nee joh, dat zijn uitwassen, is echt niet normaal. Ach, is oud materiaal, is echt niet meer zo nu.quote:
Lang leve de liberaliseringen en het bedrijfsmatig denken vanuit overheidsinstellingen tegenwoordig.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 14:10 schreef aloa het volgende:
De bevindingen leidden niet tot meer handhaving, maar tot een interne discussie binnen de NVWA of er wel tegen opgetreden zou moeten worden. Dat gebeurde namelijk niet overal consequent en zou tot concurrentievervalsing kunnen leiden.
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 14:56 schreef wipes66 het volgende:
of de vleesindustrie is gewoon een smerige en immorele bedoening.
Ik denk dat dat het is ja.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 14:56 schreef wipes66 het volgende:
[..]
of de vleesindustrie is gewoon een smerige en immorele bedoening.
Is gewoon heel simpel, winstmaximalisatie voor alles, en bedrijven worden daar heel creatief in. Zeker als de marges laag liggen.quote:
De vleesindustrie heeft veel geld gekregen door de jongeren te bedriegen. Is dus antimensheid.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 15:16 schreef Farenji het volgende:
Wat ben ik blij dat ik geen vlees meer eet. De hele vleesgindustrie is volledig verrot en immoreel. Maar we sluiten er als samenleving liever onze ogen voor want we willen allemaal elke dag onze goedkope homp vlees op het bord hebben.
Het is langzaam zo gegaan he, een halve eeuw geleden was men gewend dat er slechts 1 keer per week een stukje vlees op tafel kwam, en daar genoot de hele familie zorgvuldig en dankbaar van. Tegenwoordig begint men al te klagen als het dagelijkse stuk vlees minder dan 200gram weegt.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 15:30 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Is gewoon heel simpel, winstmaximalisatie voor alles, en bedrijven worden daar heel creatief in. Zeker als de marges laag liggen.
Vergeet de enorme reclame tegenwoordig voor het barbecueën niet. Echt opvallend hoe dit zich ontwikkeld de laatste jaren.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 17:55 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het is langzaam zo gegaan he, een halve eeuw geleden was men gewend dat er slechts 1 keer per week een stukje vlees op tafel kwam, en daar genoot de hele familie zorgvuldig en dankbaar van. Tegenwoordig begint men al te klagen als het dagelijkse stuk vlees minder dan 200gram weegt.
Dat is zo gegroeid enerzijds door de toenemende welvaart, maar vooral door enorme schaalvergroting en heel erg veel subsidie en propaganda vanuit de vleesindustrie maar ook vanuit de overheid. Reclame-slogans als "vlees! U weet best waarom." of "kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Kip!" moest het vleesverlangen van het volk aanwakkeren.
Met succes. Vlees werd van een luxeproduct een soort grondrecht. Waar dat vlees vandaan komt en hoe het leefde (of zelfs wat voor beest het precies was) voordat het in de pan belandde kan ons maar weinig boeien. Hierdoor zijn afschuwelijke excessen in mega-stallen en slachthuizen nauwelijks nog te vermijden, want vraag en aanbod volgen elkaar.
Hoewel ieder individu hierin natuurlijk verantwoordelijkheid heeft vind ik dat de overheid een voortrekkersrol zou moeten spelen, maar die doen helemaal niks, sterker nog, men gaat vrolijk door met subsidiëren van de bio-industrie, en er wordt blijkbaar helemaal niks gedaan met misstanden en excessen die naar boven komen. Corruptie viert weer hoogtij, de politiek zit volledig in de zak van een gewetenloze mega-industrie die draait op mishandeling en moord. En dat heet dan beschaving. We zouden ons kapot moeten schamen.
Zag laatst zelfs een reclame voor saus waarin geen vlees eten ronduit belachelijk werd gemaakt. Die met Sylvester Stallone. Je ziet wel meer op dat gebied, waar het eten van vlees als mannelijk, stoer, als status symbool wordt neergezet. Veel vlees, groot vlees, doe je dat niet dan ben je zwak, een loser.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 18:08 schreef aloa het volgende:
[..]
Vergeet de enorme reclame tegenwoordig voor het barbecueën niet. Echt opvallend hoe dit zich ontwikkeld de laatste jaren.
Nou geloof ik dat best... maar niet doen alsof de groente industrie zo'n lieverdje is.. worteltjes worden helemaal niet verdoofd voor ze de grond uit gerukt worden, en piepers gaan levend de frietjes snijder in...quote:Op zaterdag 24 juni 2017 14:56 schreef wipes66 het volgende:
[..]
of de vleesindustrie is gewoon een smerige en immorele bedoening.
Zucht.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 18:21 schreef nixxx het volgende:
[..]
Nou geloof ik dat best... maar niet doen alsof de groente industrie zo'n lieverdje is.. worteltjes worden helemaal niet verdoofd voor ze de grond uit gerukt worden, en piepers gaan levend de frietjes snijder in...
De overheid zou zich kapot moeten schamen door niets te ondernemen tegen de inmiddels vele slachters en slagers. Maar de overheid bestaat ook slechts uit debielen. Van hen hoeven de mensen dus ook niets goeds te verwachten.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 17:55 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het is langzaam zo gegaan he, een halve eeuw geleden was men gewend dat er slechts 1 keer per week een stukje vlees op tafel kwam, en daar genoot de hele familie zorgvuldig en dankbaar van. Tegenwoordig begint men al te klagen als het dagelijkse stuk vlees minder dan 200gram weegt.
Dat is zo gegroeid enerzijds door de toenemende welvaart, maar vooral door enorme schaalvergroting en heel erg veel subsidie en propaganda vanuit de vleesindustrie maar ook vanuit de overheid. Reclame-slogans als "vlees! U weet best waarom." of "kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Kip!" moest het vleesverlangen van het volk aanwakkeren.
Met succes. Vlees werd van een luxeproduct een soort grondrecht. Waar dat vlees vandaan komt en hoe het leefde (of zelfs wat voor beest het precies was) voordat het in de pan belandde kan ons maar weinig boeien. Hierdoor zijn afschuwelijke excessen in mega-stallen en slachthuizen nauwelijks nog te vermijden, want vraag en aanbod volgen elkaar.
Hoewel ieder individu hierin natuurlijk verantwoordelijkheid heeft vind ik dat de overheid een voortrekkersrol zou moeten spelen, maar die doen helemaal niks, sterker nog, men gaat vrolijk door met subsidiëren van de bio-industrie, en er wordt blijkbaar helemaal niks gedaan met misstanden en excessen die naar boven komen. Corruptie viert weer hoogtij, de politiek zit volledig in de zak van een gewetenloze mega-industrie die draait op mishandeling en moord. En dat heet dan beschaving. We zouden ons kapot moeten schamen.
Maar daar moet dan ook nog wel het nodige aan bewustwording plaatsvinden. Als je ziet hoe Nederlanders barbecueën... Zwart van buiten, rauw van binnen.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 18:08 schreef aloa het volgende:
[..]
Vergeet de enorme reclame tegenwoordig voor het barbecueën niet. Echt opvallend hoe dit zich ontwikkeld de laatste jaren.
De overheid doet wel wat meer dan er 'alleen maar' niets aan doen. Ze stimuleren en financieren het. Sterker nog, ze zitten boeren en slachters die het anders willen doen dwars.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 18:26 schreef torentje het volgende:
[..]
De overheid zou zich kapot moeten schamen door niets te ondernemen tegen de inmiddels vele slachters en slagers. Maar de overheid bestaat ook slechts uit debielen. Van hen hoeven de mensen dus ook niets goeds te verwachten.
Pff..ik ken genoeg buitenlanders die de boel ook gerust laten verpieteren op hun elektrische bbq.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 18:27 schreef Jigzoz het volgende:
[..]
Maar daar moet dan ook nog wel het nodige aan bewustwording plaatsvinden. Als je ziet hoe Nederlanders barbecueën... Zwart van buiten, rauw van binnen.
Heel langzaam laten garen. Dat is de truc.
Hmja. Misschien dan toch maar op Europees niveau aanpakken.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 18:36 schreef Kim-Holland het volgende:
[..]
Pff..ik ken genoeg buitenlanders die de boel ook gerust laten verpieteren op hun elektrische bbq.
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 18:38 schreef Jigzoz het volgende:
[..]
Hmja. Misschien dan toch maar op Europees niveau aanpakken.
Wat mooi dit. Ben er stil van.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 17:55 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het is langzaam zo gegaan he, een halve eeuw geleden was men gewend dat er slechts 1 keer per week een stukje vlees op tafel kwam, en daar genoot de hele familie zorgvuldig en dankbaar van. Tegenwoordig begint men al te klagen als het dagelijkse stuk vlees minder dan 200gram weegt.
Dat is zo gegroeid enerzijds door de toenemende welvaart, maar vooral door enorme schaalvergroting en heel erg veel subsidie en propaganda vanuit de vleesindustrie maar ook vanuit de overheid. Reclame-slogans als "vlees! U weet best waarom." of "kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Kip!" moest het vleesverlangen van het volk aanwakkeren.
Met succes. Vlees werd van een luxeproduct een soort grondrecht. Waar dat vlees vandaan komt en hoe het leefde (of zelfs wat voor beest het precies was) voordat het in de pan belandde kan ons maar weinig boeien. Hierdoor zijn afschuwelijke excessen in mega-stallen en slachthuizen nauwelijks nog te vermijden, want vraag en aanbod volgen elkaar.
Hoewel ieder individu hierin natuurlijk verantwoordelijkheid heeft vind ik dat de overheid een voortrekkersrol zou moeten spelen, maar die doen helemaal niks, sterker nog, men gaat vrolijk door met subsidiëren van de bio-industrie, en er wordt blijkbaar helemaal niks gedaan met misstanden en excessen die naar boven komen. Corruptie viert weer hoogtij, de politiek zit volledig in de zak van een gewetenloze mega-industrie die draait op mishandeling en moord. En dat heet dan beschaving. We zouden ons kapot moeten schamen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |