abonnement Unibet Coolblue
pi_171704069
Deze maandag 19 juni bestaat OpenRA 10 jaar!

Wat is OpenRA?

OpenRA is een Open Source redo van de oude Westwood Classics: Red Alert, Command &Conquer Tiberian Dawn en Dune2000. Verdere titels zijn in ontwikkeling, maar omdat iedereen er vrijwillig aan werkt duurt het een tijd voordat er nieuwe bijkomen. Het is Open Source, dus helemaal gratis en iedereen kan er aan bijdragen!

Het algemene doel is om de klassiekers zo te balanceren dat alle units daadwerkelijk bruikbaar zijn, maar het verder zo veel mogelijk bij het oude te houden. Je kunt de laatste release hier downloaden: www.openra.net/download

Wat gebeurt er maandag 19 juni?

Die dag is het 10 jaar geleden dat een paar Nieuw Zeelandse programmeurs bedachten dat ze Red Alert wilden spelen, maar dat het origineel ongebalanceerd is en niet voldoet aan de moderne RTS technieken (denk aan units die promoveren, groepen-selectie, build queue´s, enzovoort). 10 jaar geleden begonnen zij aan het herbouwen.

Als je vroeger Red Alert en Command & Conquer hebt gespeeld moet je zeker even komen kijken!

In 10 jaar tijd hebben de developers en alle vrijwilligers het uitgebouwd tot iets moois en kan je je oude favorieten op moderne manier spelen: online tegen anderen, in missies, tegen bots. Je kan natuurlijk ook zelf maps maken en sommigen bouwen hun eigen gepersonaliseerde mods.

Verder is er de Red Alert Global League (met bijvoorbeeld deze Master League partij) waarin de beste spelers competitie houden, mensen die via Twitch livestreamen (lijst streamers) en is men continu bezig om het spel zo te balanceren dat alle units inzetbaar zijn.

Kortom: als je van Red Alert houdt en van Command & Conquer moet je zeker OpenRA een keer proberen en de 19e belooft een speciale dag te worden :)
pi_171704411
OpenRA _O_
Uitvinder van de biersmiley.
pi_171783013
10 year anniversary trailer!

pi_171783040
geinig, heeft dit ook een hogere resolutie of niet?
..///
pi_171783137
Het spel zelf, neem ik aan? Het filmpje is er iig in 1080p

In de vorige release van het spel was dit geïmplementeerd waardoor je op Retina/HiDPI kon spelen. Volgens mij is het ivm bugs tijdelijk geannuleerd. Maar de graphics willen ze voor 99% old school houden.
pi_171783384
Vanavond vanaf 20:00 onze tijd zal SoScared een livestream houden op Twitch!

Uiteraard komt de 10 jaar anniversary ter sprake, maar daarnaast zal er gewoon veel games gespeeld worden. Kijk mee of speel mee op stream :)

https://www.twitch.tv/soscared

pi_171797743
Hij is nu live en met een best of 5 om te bepalen wie de winnaar is van de Minion League van dit seizoen Red Alert Global League!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')