FOK!forum / The China Shop / [Chinese Webshops] Topic #394 Soms toch nog ouderwets wachten
elinxwoensdag 14 juni 2017 @ 14:50
kV80FVR.png
MJelMSj.png

Zoals je ziet is deze reeks al vele topics lang. Om ieders topic-ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen, verzoeken we je dringend voor het posten in dit topic eerst de gehele OP (OpeningsPost) door te nemen en vooral ook de geldende huisregels onderaan deze post in acht te nemen. Now let's get started!

upQSkrq.png
BPDbZVA.pngp9xFAfQ.pngETZ7fuw.pngU3UxJ35.png
f58r06j.pngk5K7Fdx.pngxft1qdo.pngAfgebSr.png
GNqjkuo.pngWdoSCac.png57IhnQt.png9PdMYaW.png
FjdTNyA.pngxwrkKxy.pngqi0qhNV.pngBeKSNvF.png
SPOILER: Meer webshops...
Regular Shops
FlosmallMiniInTheBoxMcBubDinoDirectIBuyGouDealsMachineSuntekStoreSunskyWSdealBestOfferBuyChinaBuyeMadeInChinaNewFrogPriceAngelsBuySkuChinavasioneForChinaCNinstockSourcingMapEspow

Shops specialized in..

› Smartphones/tablets
AntelifeMerimobilesOwntaSpeMallChinagrabberFastCardTech

› Flashlights/batteries
Kaidomain

› Art/prints
ArtsCowLightInTheBox

› R/C
HobbyKingRCTimerRCMartGoodLuckBuy

› Clothing
VANCL (Let op: Chinees)VesstWholesale7

› 18+ shops
IntimateGadgetsSweety 16

Tip! Veel producten die je in de webshops kunt kopen, zijn ook te vinden op eBay. Sterker nog, vele webshops (zoals BuyInCoins) hebben ook op eBay webstore(s) waar soms de producten zelfs nog goedkoper zijn! Dat komt omdat binnen eBay veel concurrentie heerst. Wie goedkoper is, komt eerder aan bod in de zoekresultaten.
kjy4G1g.png
WAsQdlA.pngi9p8KYh.pngI18Kqx7.png4zC5QxY.png
TfqecLB.pnggvA295I.pngrDFUP1M.pngPSmXIgy.png
eB4MrVE.png
SPOILER: Discount
Naam website | Hoeveelheid korting | Kortingsvorm | Wat in te voeren | Geldig tot | Specials
Banggood | 5% | Coupon | 'FOKNLBG' (sitewide, behalve flash deals) |
Geekbuying | 5% | Coupon | 'FOKNLGKB' (sitewide tot $250, bovenop al geldende kortingen behalve de saleitems, 1 per account) | Eerst even inloggen, geldig tot 30-06-2015
Pandawill | 6% | Coupon | 'FOKNL' | vanaf $150 na inloggen
Tinydeal | 5% | Coupon | 'FOKNLTD' | In deze categorie, 1 keer per account
Tomtop | 5% | Coupon | 'VE5OFF' | (geldig op elke order (ook aanbiedingen))
MP4Nation | 5 % | Coupon | ' fb2012fiver ' | Onbekend
Buyincoins | 5 % | Recommender | Nicknames/codes uit signatures en ondertitels FOK!users | N.v.t.

Couponverzamelsites:
ChinapricesChinakortingPandaCheckTjoosRetailMeNotSavingStoryKnojigSconto

Let op! Korting werkt vaak niet op producten die al afgeprijsd zijn of wanneer het om een pre-order gaat.
SPOILER: Cashback XL - Wel goed? Geld terug!
Niet het hele bedrag natuurlijk, maar als je je aanmeldt bij Cashback XL kun je van je online aankopen een klein percentage terugverdienen.
0Mv2oHQ.png
Meer hierover vind je hier: https://cashbackxl.nl/hoe-werkt-het . Bespaar-ze! ;)
kg7eMr9.png
gjNWY5i.png5LMnk4s.pngf50hyiK.pngXUMTYRf.png
SPOILER: Trading markets
Waarom?
Trading markets hebben een gigantisch aanbod. Er zijn individuele shops te vinden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde productgroepen waar de normale Chinese webshops liever een algemeen assortiment aanbieden. Als je dus iets specifieks niet kunt vinden is er een goede kans dat het wel op een trading market terug te vinden is. Verder is vooral AliExpress een groot en succesvol platform dat sterk concurreert met de normale webshops, ook op het gebied van algemene productgroepen. Het loont dus zeker om voor het kopen van een product ook daar een kijkje te nemen of het daar misschien niet goedkoper weggaat... 't zou zo maar eens kunnen namelijk. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is PayPal-integratie. Maar je kunt altijd vragen of een individuele handelaar het misschien toch kan accepteren.

AliExpress
AliExpress ( www.aliexpress.com ) is een soort internationale eBay voor bedrijven en handelaars die handel bedrijven met particulieren en kleine bedrijven. Net als eBay heeft AliExpress een feedbacksysteem en kopersbescherming. Voor deze kopersbescherming maakt men gebruik van Escrow. Dit houdt kort gezegd in dat de verkoper het geld niet krijgt totdat jij met tevredenheid het ontvangst ervan bevestigd hebt. Er zijn op AliExpress een aantal shops die opvallen door hun grote assortiment en goede service. Voorbeelden daarvan zijn: Elijah StoreUGoodBuyEternal TeamGrace TeamGrace Top Trade en Grace Intl . Natuurlijk zijn er op AliExpress wel meer betrouwbare handelaren te vinden, het helpt dan ook om naar de feedback die zo'n store heeft gekregen te kijken: hoeveel mensen voor jou daar succesvol hebben ingekocht en wat hun waardering was.

Contact zoeken met de verkopende partij is op AliExpress vrij simpel. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een chat aangaan met de verkopers. Let wel dat af en toe met de status 'online' de verkoper echter niet aanwezig is en je je met een 'bot' (automatisch antwoordapparaat) moet onderhouden. In dat geval kun je ook gewoon een normale 'message' sturen. Contact opnemen met je handelaar is vrijwel altijd raadzaam om even te doen. Zo kun je makkelijk dingen afspreken over rekeningen, verpakking et cetera. Daarnaast valt er vaak wel iets te scoren bij je bestelling. Dat kan zijn in de vorm van een paar dollar korting of wat gratis freebies (screenprotector, stylus, hoesje etc.).

Naast de korting van de seller zijn er voor (nieuwe) klanten vaak ook acties vanuit AliExpress zelf. Het is daarom raadzaam om even te kijken op de hoofdpagina van AliExpress (staat het vaak aangegeven) of wellicht vind je nog wat op www.retailmenot.com / www.tjoos.com , mochten er geen acties op de hoofdpagina aangekondigd staan. Het kan ook lonen om via een 'mobile device' aankopen te doen. De AliExpress app vind je hier. Op sommige artikelen zit 'mobile only'-korting.

Zoals gezegd wordt er op AliExpress gebruikgemaakt van een Escrow-service. Betaling volgt per creditcard-afschrijving.
Meer info over Escrow vind je hier .

Alibaba
Alibaba ( www.alibaba.com ) is geaffilieerd met AliExpress; het is de grote wholesale-moeder ervan. Op deze site doe je eerder direct handel met de fabriek/leverancier dan met een of andere reseller/handelaar. Let goed op de minimum order quantity (MOQ) die besteld moet worden. Je kunt hier vaak niet voor een enkel item terecht, daarvoor is AliExpress er dus.

DHgate & Tradetang
Naast bovengenoemde AliExpress heb je ook nog www.dhgate.com en www.tradetang.com . Dit zijn wat minder populaire platformen maar bieden een vergelijkbaar aanbod en werkwijze.
du6RJif.pngGowXotr.pngkwOAzuL.png
SPOILER: Taobao/Tmall
Taobao en Tmall zijn twee gigantische Chinese marktplaatsen met een enorm aanbod waar wij als Nederlanders zonder hulp helaas weinig kunnen gaan beginnen: de sites zijn enkel in het Chinees, het contact met verkopers gaat in het Chinees en niet alle voor ons toegankelijke betaalmethoden worden geaccepteerd.

We hebben dus iemand nodig die bemiddelt tussen ons en de verkopende partij op Taobao of Tmall. We hebben een betrouwbare agent nodig... een 'representative' in China, die het ons mogelijk maakt toch producten van Taobao en Tmall in huis te halen. Wij geven hen de opdracht iets te bestellen en zodra zij het ontvangen sturen ze het dan weer door naar ons.

Een paar voorbeelden van zulke populaire agents waar goede ervaringen mee zijn, zijn: www.cssbuy.com (>) , www.mistertao.com (zijtak van BuyInCoins) en www.zarmark.com (zijtak van LighTake (Jack)). Natuurlijk zijn er veel meer agents, via Google krijg je er vast een paar gevonden. Let wel even op de ervaringen van anderen met deze agents, zodat je niet een koude douche te wachten staat. In de spoiler hieronder wordt uitgelegd hoe het aanschaffen van een item op Taobao of Tmall via zo'n agent, met als voorbeeld MisterTao, te werk gaat.

Prijzen op Taobao en Tmall zijn in Chinese Yuan (¥), als valuta-code ook wel aangeduid als CNY of RMB. Een makkelijke benadering van de prijs in EUR kun je maken door de prijs met behulp van Google om te rekenen.

Tip! Om je kans op geschikte zoekresultaten te vergroten kan het zich lonen je zoekterm naar het Chinees te vertalen en daarop te zoeken.

Let op! Items die op Taobao of Tmall afgeprijsd zijn worden mogelijk niet als afgeprijsd herkend bij je agent. Gebruikelijk is het dan de volle mep te betalen bij het bestellen en een note te plaatsen dat je iets voor de aanbiedingsprijs wilt. Als ze dat is gelukt en het product bij hen binnen is kun je vragen voor een teruggave van het verschil.
SPOILER: Bestellen d.m.v. een agent (MisterTao-voorbeeld)
1. Vind een product via de search op MisterTao of op www.tmall.com / www.taobao.com zelf. Het helpt om op de feedback te letten. Heeft een verkoper 'hartjes', dan kun je besluiten deze uit tactische overwegingen te vermijden. Vanaf ongeveer drie diamantjes (en hoger, kroontjes bijvoorbeeld), vele klanten en goede feedback kun je de betrouwbaarheid van de verkoper beter inschatten

2. Maak vervolgens een account aan op MisterTao (je kunt hierbij een recommender opgeven, hetgeen je korting oplevert, deze kun je ook bij de 'Second pay' nog opgeven (voorbeeld: 'MisterShiz')) en log jezelf in

3. Leg het product van de MisterTao-resultaten, of door direct de productlink van het Tmall-/Taobao-product in het zoekveld in te geven, in je mandje en schat het gewicht en de verzendkosten (geef het gewicht in gram op. Als iets 1 kg weegt, vul je er dus '1000' in en niet '1')

4. Stort geld op je account. Bij storten betaal je transactiekosten wat afhankelijk van de methode zo'n 3% bedraagt. Storten kan op het moment helaas niet met PayPal.

5. Betaal je 'First pay', dat houdt in... je wijst ze op een product en je laat ze dat van Taobao/Tmall kopen. Je betaalt in dit stadium dus wat het product daar kost, plus de verzendkosten binnen China om het van de Taobao-/Tmall-seller naar MisterTao te krijgen

6. Geduld. MisterTao gaat z'n ding doen, neemt contact op met de verkoper, koopt het product in en zodra het binnen is (duurt een paar werkdagen), kijken ze of ze hebben gekregen wat er besteld is en naar de hoedanigheid daarvan. Ze maken tot slot een foto en die sturen ze naar je op. Op dit moment kun je altijd nog zeggen: 'joh, stuur 'em maar terug naar die verkoper, ik hoef het toch niet', of je gaat door met 'Second Pay'

7. Betaal je 'Second pay'. Dat houdt in: MisterTao heeft het pakketje nu binnen, gechecked, verpakt en gewogen. Daarmee berekend wat het kost om het pakje naar jou te sturen. Gewicht en volume beïnvloeden de prijs nogal, dus hoe groter/zwaarder, hoe duurder het wordt. Tevens betaal je een percentage (8%) van het totaalbedrag aan MisterTao om de service die ze leveren te dekken. In deze fase heb je ook nog de mogelijkheid om je recommender op te geven! Dat zorgt weer voor korting over de handlingfee

8. Wederom geduld! Wachten op je pakketje. Ze hebben bij het bepalen van het gewicht en de prijs van verzenden het pakketje al aangemeld bij de postdienst. Je krijgt dan een trackingnummer dat je kunt gebruiken op een site als www.17track.net

9. Nog meer wachten. Verzenden met HK/CN-post hoeft niet per se lang te duren, 't kan er in principe best na 5 dagen zijn. Maar ga eerder uit van zo'n 2 á 3 weken of mogelijk zelfs langer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je telefoon met per EMS te versturen, dit is marginaal sneller maar onevenredig veel duurder

10. YAY! Je product komt aan en je bent er (hopelijk) helemaal blij mee
fupVWbn.png
SPOILER: Free shipping
De meeste webshops hanteren een 'free worldwide shipping'-policy. Dit houdt in dat bij de prijzen van alle producten op de site al 'gratis' verzenden is geïncludeerd. De meest voorkomende postdiensten, carriers, zijn Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Een enkele keer zal het met een andere dienst verzonden worden.

De webshops bieden deze service ook op erg goedkope producten van bijvoorbeeld 1 USD. Free shipping betaalt zich echter voor de webshops uit omdat het de drempel om te bestellen bij klanten verlaagt. Door de massa's aan post die webshops versturen hebben ze goede deals met de postdiensten en de Chinese overheid stimuleert zelf ook de export. Chinese arbeid is verder ook stukken goedkoper en uiteindelijk kan iets dus goedkoop onze kant opgestuurd worden. Dat is een schril contrast met wanneer je zelf een pakket (terug)sturen moet naar China.

Tip! Omdat free shipping gratis is voor elk product, kun je prima je orders splitten. Het voordeel hiervan is dat elk item dat op voorraad is, meteen wordt opgestuurd. Bij een 'bulk'-order, een order bestaande uit meerdere producten, wachten ze vaak eerst tot alles op voorraad is, voordat ze je order versturen. Een ander bijkomend voordeel van het afzonderlijk bestellen van producten is dat de douane naar de totale waarde van je pakketje kijkt en deze dus dramatisch te verlagen is door artikelen apart te bestellen.

Extra kosten service: geen
Kwaliteit service: voldoende
Tracking mogelijkheden: geen
Tekenen voor ontvangst: nee
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: nogal klein, maar aanwezig
SPOILER: Free registered shipping
Free registered shipping verschilt niet veel met normale 'Free shipping'. Vaak bieden webshops voor orders van ongeveer meer dan 15 USD de mogelijkheid gratis je zending te kunnen tracken. Dit zijn vaak dezelfde postdiensten, carriers, als bij free shipping: o.a. Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Is je orderwaarde te laag om in aanmerking te komen voor free registered shipping, dan kun je toch kiezen voor de optie en dient dan een paar dollar bij te betalen.

Extra kosten service: geen, tenzij totale waarde order te laag is om in aanmerking te komen
Kwaliteit service: voldoende, maar tracking is wat onnauwkeurig en snelheid geen pijl op te trekken
Tracking mogelijkheden: ja, zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: klein, maar aanwezig
SPOILER: Express shipping
Express shipping is een premium dienst die aardig wat geld kost. China's grote express service is EMS. Deze postdienst is echter af te raden vanwege de hoge kosten VS niet zo heel snelle levertijd. Je kunt beter een express service kiezen die eigen vrachtvliegtuigen tussen China en Europa hebben vliegen zoals DHL, UPS en FedEx; die zijn ongeveer even duur als EMS, maar wel aardig wat betrouwbaarder en sneller. Wil je een nauwkeurig inzicht in het verzenden van je pakketje en deze snel ontvangen, ongeacht de kosten, zoek dan niet verder.

Let op! Je betaalt bij express shipping wat meer zodat je pakketje alle aandacht krijgt die het verdient. Dat betekent helaas ook dat alles vaak nogal precies volgens het boekje gaat en de kans dat de douane over de waarde van het pakketje valt en je de gepaarde kosten wilt laten betalen is een stuk groter dan bij free (registered) shipping, waar veel minder aandacht naar uit gaat.

Extra kosten service: afhankelijk van gewicht/volume. Vaak zo'n 20 ~ 40 USD
Kwaliteit service: zeer goed en nauwkeurig
Tracking mogelijkheden: ja, op de site van de express service zelf en zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 24hr - 5 werkdagen
Kans op importtoeslagen: vrij groot
SPOILER: Tracking
Valid trackformat
Is je bestelling opgestuurd door middel van (free) registered shipping, dan kun je deze met behulp van de sites in de alinea hieronder traceren. Let wel op dat je een geldige trackcode gebruikt. Deze herken je aan de eerste twee letters die staan voor de vorm van shipping (voorbeelden: RA, RB, RF, RR, RX), gevolgd door de unieke identificatiecode van je zending die uit cijfers bestaat. De code wordt afgesloten met twee letters die verraden met welke postdienst de zending verstuurd is. Is je zending opgestuurd met registered airmail van China Post verwacht je een trackcode als RA123456789CN. Mocht je pakketje met een Hong Kong Post of bijvoorbeeld Singapore Post verzonden zijn verwacht je op de plek van de postdienst identifier respectievelijk HK of SG. Heb je een code gekregen die niet aan dit format voldoet is het naar alle waarschijnlijkheid ook niet te tracken en heb je een ordernummer of behandelings-ID van een intermediate postdienst gekregen, waar je niks mee kunt. In zulke gevallen neem je contact op met de verkopende partij en vraagt om een trackcode die wél geldig is.

Trackmethoden
http://www.17track.net/IndexEn.html (17Track | Onsite multitrack)
http://www.17track.net/SingleEn.html (17Track | Single official)
http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp (China Post | CN)
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (Hong Kong Post | HK)
http://www.packagetrackr.com (Packagetrackr)
http://www.faranow.com (Faranow)
http://www.sao.cn/en/index/home.jsp (Sao)

Probeer ook eens deze Android-apps:
TrackPackTrackCheckerPackage Buddy

[1] Het duurt een paar werkdagen voordat je trackingcode werkt (of alles ligt plat en doet het sowieso niet)
[2] Tracking is vrij onnauwkeurig/-berekenbaar; ga ervan uit dat je er weinig aan hebt
SPOILER: Trackstatus legenda
› Posting = zending is aangemeld
› Arrival outward office of exchange = in het postsysteem
› Departure outward office of exchange = vertrek vanaf luchthaven
› Arrival inward office of exchange = aankomst bij douane
› Held by costums (optie) = apart gelegd door de douane
› Depature inward office of exchange (niet zeker of deze er is) = weg bij douane
› Failed delivery (optie) = PostNL kon het pakketje (nog) niet in ontvangst nemen
› Arrival at delivery office = geaccepteerd door PostNL; wordt de eerstvolgende bezorgdag aangeboden (niet maandag)
› Out for delivery = onderweg
› Failed delivery = briefje in de brievenbus achtergelaten; af te halen bij het postkantoor
› Delivered = enjoy!

Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.
SPOILER: Tracking van 'free registered shipping' binnen Nederland
Zodra je zending in Nederland is kun je je pakketje uit China ook tracken binnen Nederland; daar moet je echter eerst iets voor doen. Het pakketje wordt in Nederland overgenomen door PostNL. Op hun site kun je echter niet terecht voor tracking tenzij je een 3S-code hebt.

Tegenwoordig kun je de omzetting naar 3S-code zelf doorvoeren via o.a. http://internationalparceltracking.com , http://postnlparcels.com/en en http://parcels-uk.tntpost.com . Hier geef je het land van bestemming, postcode en volgnummer in. Het kan zijn dat het pakketje al in het land is, maar nog geen 3S-code heeft gekregen. Dit kan even duren, dus blijf het dagelijks proberen tot er wel iets gebeurt. Om dit wat makkelijker te maken voor je kun je uit de url: jouw.postnl.nl/#!/track-en-trace/AB123456789YZ/NL/1234AB de postcode en trackcode aanpassen en die link dan in je favorieten gooien.

Je kunt verder altijd nog contact opnemen met de PostNL op Twitter en een aanvraag doen of ze je pakketje al in het systeem hebben staan en er misschien een 3S-code aan kunnen koppelen zodat je de zending ook binnen Nederland kunt volgen (dan weet je wanneer iemand thuis moet zijn om te tekenen voor ontvangst)

Ook telefonisch kun je de PostNL klantenservice bereiken. Het officiële nummer luidt: 0900-0570 en kost maar liefst 0,45 EUR p/m tot een maximum van 22,50 EUR. Dat willen we je niet aandoen. Vaak zijn er alternatieven voor 0900-nummers te vinden. Een lokaal telefoonnummer scheelt natuurlijk al aanzienlijk. Probeer het dus eens op: 058-2333333 .

Let op! De douane en PostNL hebben geen communicatie met elkaar. Het kan dus zijn dat je internationale tracking zegt dat je pakketje al in Nederland aangekomen is, maar dat PostNL nog geen enkele informatie heeft en je dus ook (nog) niet verder helpen kan met een 3S-code.
SPOILER: Verzendduur gedurende (Chinese) feestdagen
Gedurende (Chinese) feestdagen leggen de webshops, maar vooral ook de postdiensten waar zij en wij afhankelijk van zijn, hun werk neer. Dit houdt in dat er vertragingen optreden in het bestel- en verzendproces. Ook nadat de feestdagen af zijn gelopen ebt dit nog een beetje na omdat al het achterstallig werk (bestellingen, stapels post) ingehaald moet worden. Houd hier dus rekening mee!

Hier een overzicht overgenomen uit de 'Circular on the Arrangement of Certain Holidays in 2015':

• JAN 1 | New Year
• FEB 19 - FEB 26 | Spring Festival (Chinese New Year - Horse (2014-01-31 2015-02-17))
• APR 5 - 7 | Tomb Sweeping Day (Qingming Festival)
• MAY 1 - 3 | Labor Day (May Day)
• MAY 31 - JUN 2 | Dragon Boat Festival
• SEP 6 - 8 | Mid-Autumn Festival
• OCT 1 - 7 | National Holiday
~ http://www.china-briefing(...)ina+holiday+schedule

In de aanloop naar populaire westerse feestdagen wil er ook nog weleens verhoogde drukte optreden door mensen die allen bijvoorbeeld hun kerstinkopen in China doen. Wie op 1 december een bestelling doet heeft dus goede kans door die verhoogde drukte zijn of haar bestelling(en) voor kerst niet op tijd binnen te hebben. De tip luidt dan ook: wees er vroeg bij wanneer je cadeaushoppen gaat voor de decembermaand.

Behalve opgelopen vertraging kun je rond de (Chinese) feestdagen ook speciale coupons verwachten. Of het nu draait om het Chinese nieuwjaar of het internationale Valentijnsdag, Pasen of Kerst, vaak worden er leuke deals en aantrekkelijke kortingen geboden.
SPOILER: Verpakking en transporthandling
Webshops die met free (registered) shipping versturen hebben vaak nog nooit van karton gehoord. Alles wordt, wanneer mogelijk, het liefste in de beroemde gele of bruin-gelige enveloppen gestopt. Deze zijn van binnen gevoerd met bubblewrap (je weet wel). Past iets niet in zo'n envelop dan willen ze ook nog weleens iets inpakken in bubblewrapfolie en deze vervolgens in een plastic zak stoppen; die op zijn beurt weer dichttapen. Het personeel dat deze pakketjes door hun handen laat gaan kan het niet echt interesseren wat erin zit en gaan er niet bepaald voorzichtig mee om. Nu kunnen deze bubblewrap-pakjes normaal gesproken ook wel wat hebben, maar het kan ook zijn dat een pakketje onderop een grote stapel van andere pakjes terechtkomt en platgewalst wordt. Het wil dus nog weleens voorkomen dat hetgeen je besteld hebt niet heelhuids aankomt.

Bij express shipping komt alles vaak netjes in een kartonnen doos, het product erin wordt vaak op z'n plek gehouden door luchtkussentjes of iets dergelijks. Er wordt vrij zorgvuldig en professioneel omgegaan met deze pakketjes, dat mag je dan eigenlijk ook verwachten, je betaalt er immers goed voor.
SPOILER: Douane
Het importeren van een producten uit China brengt mogelijk 'verborgen' kosten met zich mee; kosten waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Deze kosten zijn verbonden aan het importeren van goederen uit het buitenland waar een waardebeperking op berust voor het belastingvrij importeren. Zodra je deze waardebeperking overschrijdt dien je dan importbelasting af te dragen over de zending.

fOu45A6.png

De Chinese verkopende partij is verplicht een douaneverklaring (custom declaration) bij je zending te doen. Vaak is dit in de vorm van een simpele groene sticker met wat vakjes voor onder andere 'omschrijving', 'type zending' en de 'waarde'. Zorg dat de verkoper deze juist en volledig invult, zodat de douane weet wat ze ermee aanmoeten. Ontbreekt de douaneverklaring of is deze niet (correct/volledig) ingevuld, dan kan de douane mogelijk je zending openen ter controle en zelf de waarde schatten of ze sturen je een brief of je alsnog details (uitdraai van een bestelling/rekening/afschrijving) kunt doorgeven. Hierdoor kan de levering van je zending nogal vertraagd worden, ga uit van ongeveer een week.

http://www.belastingdiens(...)n_bij_invoer_betalen | Site Douane
Met onder meer de regeling voor importeren uit het buitenland en rekenvoorbeelden
http://gebruikstarief.douane.nl | Douanerechten
Vind je goederencode. Het tarief staat vermeld bij 'Douanerecht derde landen' onder 'Invoer / doorvoer'
Voorbeeld:
95pgF50.png
http://www.invoercalculator.nl | Invoercalculator
Hiermee kun je de totaalkosten uitrekenen die je in totaal kwijt bent voor het importeren van je zending.
Let op! De postservice brengt zelf ook kosten in rekening zodra je pakket belastbaar is.
Bij PostNL gaat dat om zo'n 13 EUR.
slI9eTq.png

du6RJif.pngDollarkoers - (Waarde 1 EUR -> USD)
1y?eurusd=x&lang=en-GB&region=GB

aywre.gif
PayPal-koers
PayPal verandert dagelijks de wisselkoers. Deze wisselkoers bevat ook een klein percentage, ongeveer 3,4%, dat naar PayPal gaat als onkostenvergoeding. Dit zorgt voor 3 á 4 eurocent verschil met de huidige koers. Houd er dus rekening mee dat bovenstaande grafiek niet één-op-één is met de PayPal-wisselkoers.

q7EfbLb.png

du6RJif.pngBetaalwijzen
SPOILER: PayPal en aankoopbescherming. Hoe gaat dat te werk?
Om een PayPal-rekening te openen ga je naar www.paypal.com . Je PayPal-gebruikersnaam zal je e-mailadres waarmee je je registreert zijn. Aan je PayPal-rekening kun je vervolgens een bestaande bankrekening of creditcard als betaalmethode koppelen. Lees je op PayPal in over het verificatieproces dat daarbij gepaard gaat.

Het voordeel van PayPal is dat de financiële en persoonlijke gegevens die een verkopende partij van je heeft tot een minimum beperkt worden. Zo krijgen ze geen bankrekening- of creditcardnummer van je te zien. Bijkomend voordeel is de PayPal-aankoopbescherming. Bij elke aankoop waarvoor deze geldt heb je 45 dagen klaagrecht. Komt een product niet aan, is het significant anders dan beschreven of functioneert het niet naar behoren, dan kun je je geld terugvragen; een refund eisen. Dit doe je niet zonder (ruim) van te voren eerst de kwestie direct op proberen te lossen met de verkopende partij. Mocht je daar samen echter niet uitkomen, dan kun je een geschil aanmaken en leg je jouw kant van het verhaal zo informatief mogelijk voor aan PayPal. Die vragen de verkopende partij om hun verhaal. PayPal kijkt of jullie er samen uit weten te komen. Is dat altijd niet het geval dan kun je een geschil laten escaleren tot een claim en komt PayPal zelf met een bepaalde conclusie/oplossing.

In de regel kun je de volgende timeline hanteren:
PayPal-afschrijving -> bestelling verzonden -> 2 weken -> 3 weken: lief navragen bij webshop -> 4 weken: dringend navragen -> 5 weken: oplossing aanvragen/ultimatum stellen -> dag 44: geschil aanmaken bij PayPal.

Belangrijk: geef een verkoper de kans om het goed te maken en ga niet als een gek alles meteen claimen. Laat je echter ook niet voor het lapje houden door een onbetrouwbare partij en maak een geschil aan op dag 44; ook als ze je sprookjeskastelen beloven en binnen een week een resend de deur uit gaan doen. Je kunt een geschil altijd nog sluiten, je bij PayPal beroepen op bescherming na 45 dagen echter niet.

Let op! Sommige webshops koppelen bestellingen aan je PayPal-adres (indien je met PayPal betaalt). Als je bij de webshop geregistreerd staat met een ander e-mailadres dan je PayPal-adres kan het dus zijn dat je bestellingen niet bij je ordergeschiedenis opduiken.
SPOILER: Ik kan ergens alleen met creditcard betalen, deze heb ik echter niet. Hellup!?
Geen paniek! Als je geen creditcard bezit is de makkelijkste oplossing iemand in je familie of vriendenkring te vragen of je die van hun mag gebruiken om een bestelling door te voeren. Wil je dit liever niet aan anderen vragen of wil niemand je helpen kun je kijken naar een zogenaamde prepaid creditcard. Je hebt verschillende mogelijkheden:

MasterCard Prepaid creditcards
NETELLERSkrillDB Card

VISA Prepaid creditcards
3V CardCash PassportMats
SPOILER: Een verkoper wil dat ik geld stort via Western Union. Goed idee?
Nee.
du6RJif.pngWebshops/producten
SPOILER: Wat is dat 'dropshipping'?
Dropshipping had oorspronkelijk één insteek: mensen die zelf een webshop hadden en producten uit China verkochten, bestelden ze voor die mensen bij een Chinese webshop en lieten ze direct doorsturen naar klanten. Ze wilden dan niet dat het merkbaar was dat het product uit een Chinese webshop kwam en logo's op pakjes of bijgevoegd reclame-materiaal bleven hierdoor bij dropship-zendingen weg.

Een bijkomend voordeel hiervan was dat een pakketje een minder commercieel karakter had. Daardoor werd dan weer het risico op douaneheffing verminderd.

Inmiddels is het hele dropshipping eigenlijk niet meer van toepassing, daar pakketjes standaard al niet meer gebrand zijn. Alleen een enkele webshop, zoals DinoDirect, plakt nog weleens een logo op het pakketje en stuurt wat promotiemateriaal bij de zending mee. Dit is echter eerder de uitzondering.
SPOILER: 1 cent-deals. Hoe, wie, wat, waar?
1ct-deals zijn tijdelijke acties voor promotionele doeleinden. Je betaalt daadwerkelijk niet meer dan 1 cent en krijgt daar dan een kleine gadget, vaak iets zoals een creditcard sized LED-lampje, een fluitje of oordopjes, voor. Je kunt ernaar zoeken via de chinaprices.us zoekmachine door daar een onzinterm weg te filteren:
[ klik ]
SPOILER: Ik heb zin om iets te kopen, maar ik weet niet wat?
Ja, dat heb je weleens. :P Een goed idee is om eens een kijkje te nemen in het review-topic, misschien kom je nog leuke dingen tegen daar.
Tevens bestaat er nog een site van onze Duitse china-addicts die allemaal gekke/handige/slimme artikelen plaatsen op hun blog en die vind je hier (klikkerdeklik)
Hier heb je nog een lijstje met mogelijke items die je nog niet hebt:

Oordopjes, koptelefoons, headsets, microfoontjes, (mobiele) speakers, fm-transmitters, (auto)radio's, autoladers, usb-laders, converters, adapters, kabeltjes, lampen, (spaar)lampen, LED-peertjes, LED-strips, LED-pig, glowsticks, zaklampen, lasers, accu's, laders, gereedschap, messen (dan al niet keramisch of vermeend illegaal), keukengerei, (projectie)klokken, horloges, wekkers, afstandsbediening, airmouse, Android TV-stick, mediacenter, fotocamera's, videocamera's, beveiligingscamera's, spycams, camera-accessoires, flash geheugen, kaartlezers, chiplezers, HDD behuizing, netbooks, tablets, smartphones, mp3-spelers, mp4-spelers, muizen, usb-hubs, usb gadgets, sleutelhangers, speelgoed, afstandsbestuurbaar tuig (ter land, ter zee en in de lucht), onderdeeltjes, kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden, hobbyspul en aanstekers.

Nog altijd geen ideeën? Zo goed als alle webshops hebben een 'New arrival'-sectie. Daar kun je eens de meest recente assortimentstoevoegingen bekijken.
SPOILER: JA HALLO! WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!!1!? -> Koop lokaal!
Soms slaat de China-gekte wel een beetje heel ver door. Je kijkt nog net niet of je ook uit China pakken melk en hagelslag kunt laten bezorgen, maar bij simpele goedkope prulletjes, of zaken die eigenlijk bekendstaan om gefaked te worden, haal je die het liefst ook nog uit de Aziatische contreien. Echter zijn veel van deze producten gewoon in je onmiddellijke nabijheid te verkrijgen en dat tegen erg vergelijkbare prijzen. Goedkope prulletjes kun je doorgaans ook voor weinig halen bij de Action, ALDI, Lidl, 1 Euro shop, Blokker, Marskramer, Kruidvat, Trekpleister, Xenos, HEMA, Wibra, Zeeman, Gamma, Bart Smit, Intertoys e.a. namelijk. Helpen door aanbiedingen te spitten doet misschien een voordeelmuis.nl .

Vooral bij zaken die twijfelachtig zijn luidt het aanraden om geen risico te lopen. Dat geldt voornamelijk voor flashgeheugen en batterijen. Zoek je een 32GB USB-stick of een 64GB geheugenkaartje, mijd dan het risico een fake kaartje in huis te halen en kijk op tweakers.net/pricewatch, Google Shopping e.a. en haal dan gewoon een kaartje bij een DataIO.nl vandaan bijvoorbeeld. Zelfde voor accu's. Zoek je een viertal AA batterijen? Haal dan merkspul (Sanyo Eneloop bijvoorbeeld) uit Nederland (vb. nkon.nl )/de EU (vb. gogreenbatteries.co.uk ) bij toko's met een goede reputatie. Een uitzondering voor accu's is eventueel te maken voor het soort 18650's... mits dus bij een webshop met een goede reputatie, merkaccu's en alleen als het aannemelijk gemaakt is dat ze echt zijn. Af te raden zijn accu's met 'Fire' in de naam. Deze staan berucht om hun onbetrouwbaarheid. Beter kijk je dan naar Samsung/Panasonic/LG en SoShine bijvoorbeeld. Voor camera- en telefoonaccu's is het ook aan te raden om een (B-)merk accu in huis te halen. Voor camera's is er bijvoorbeeld Patona dat wel goede kwaliteit levert voor een faire prijs (te koop bij portaal M&L Mobiles op o.a. eBay & Amazon).

Dus... om te voorkomen dat je 128GB USB-stick een gehackte 2GB stick blijkt en je leven te sparen door accu's te halen die niet ontploffen, of in ieder geval niet maar de helft van de geclaimde accucapaciteit leveren... ga gewoon voor zeker(der). En soms kun je je een paar weken wachten besparen als je gewoon iets bij je in de buurt koopt voor vergelijkbare prijzen.
du6RJif.pngDON'Ts
SPOILER: Zijn BBGuns, messen en krachtige lasers legaal in Nederland?
Vuurwapens of wapens die hier op lijken
Er geldt in Nederland een duidelijk beleid van wat wel en niet mag. De regelgeving omtrent wapens kun je hier teruglezen. Een hoop mag dus niet, wapens die vet nep zijn ook niet!

Softguns
Er zijn recentelijk nieuwe ontwikkelingen geweest rondom het beleid voor softguns.
Lees je in op de site van de NABV.

Messen
Qua messen mag je best een mes voor gebruik in huis, tuin en keuken hebben, mits deze aan bepaalde criteria voldoet. De artikelen in het wetboek met volledige regelgeving hierover vind je hier terug.

Lasers
Of het aanschaffen van een laser toegestaan is, is afhankelijk van het product. Er wordt onderscheid gemaakt tussen laserpointers en lasergadgets. De definities(.PDF) luiden als volgt:

Laserpointer: moderne versie van een aanwijsstok, veelal diodelasers die een rood licht uitzenden
Lasergadget: laserpointer in combinatie met een sleutelhanger, pen, mesje, of ander soortig hebbedingetje, een attribuut dat in handen van kinderen kan vallen.

Voor een laserpointer geldt een verbod op: klasse 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1, 2 en 2M laserpointers als 'aanwijsstok' gebruiken bij presentaties is toegestaan.

Voor een lasergadget geldt een verbod op: klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1 en 1M lasergadgets zijn toegestaan.

Kijk hier voor de classificatie lasers die veelal wel toegestaan zijn. Dit betekent niet dat je ermee in de ogen van mensen/dieren mag schijnen of ermee op (lucht)verkeer mag richten.

Lasers uit klasse 3 heb je al vanaf 5mW. Deze lasers zijn sowieso niet toegestaan. Als je een laser wilt kopen zorg er dus voor dat de output maximaal 5mW is.
In dit topic niet gaan vragen om 100mW lasers dus. }:|
SPOILER: Hoe weet ik of iets echt of 'fake' is?
Laten we het zo zeggen 'if it's too good to be true, it usually is', ofwel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Het komt maar zelden voor dat een verkoper daadwerkelijk een origineel merkproduct verkoopt. Wanneer dit echter wel zo is, zullen ze hier vooral de nadruk op proberen te leggen door 'genuine' of '100% original' erbij neer te zetten en zal de prijs er ook naar zijn.

Hanteer de prijs als echtheidsindicatie. Vele merkproducten zijn in Azië goedkoper omdat de belasting daar lager is. Ook missen de lokale distributeurs de logistieke kosten en is een overzeese franchise en zijn de arbeidskrachten overzees vaak duurder dan in Azië. Verder heb je natuurlijk ook het verschil in waarde van de valuta. Door al deze factoren kan het daadwerkelijk zo zijn dat een merkproduct goedkoper is dan in Nederland/Europa. Maar tel je daarbij de verzendkosten en mogelijke toeslagen op en bedenk je dat je de garantie mogelijk niet wereldwijd geldt, dan moet je je afvragen of het nog altijd een goed idee is. Zoveel goedkoper zal het dan allemaal niet zijn. Mocht het prijsverschil haast onmogelijk groot zijn, dan moet je er gewoon vanuit gaan dat het draait om een product dat nep is.

Nepproducten zijn vaak van slechte kwaliteit en dienen vaak alleen om er heel wat uit te zien. Of het nu flash geheugenkaartjes, horloges of koptelefoons zijn, het advies luidt: niet doen. Je haalt niet alleen slechte kwaliteit spul in huis, maar je kunt er ook nog mee in de problemen komen met Justitie. Het bespreken van producten waarvan het erg aannemelijk is dat ze nep zijn is in dit topic tevens niet toegestaan. Advies/hulp wanneer je in aanraking bent gekomen met Justitie vanwege het importeren van illegale waren hoef je ook niet te verwachten.

Maar, maar... een kleine hoeveelheid namaakgoederen het land inbrengen mag toch?
Ja en nee. Voor postorders is dit in zijn geheel niet toegestaan. Voor reizigers die zelf in persoon met hun reisbagage vanuit het buitenland Nederland weer betreden geldt dat een kleine hoeveelheid aan nagemaakte producten zonder handelskarakter wordt geduld voor persoonlijk gebruik. Voor meer details daarover kijk je hier .
fmX0WI1.png

FOK!Frontpage > Review > Gadgets uit China
De FP heeft een reviewsectie met een gadgetsubcategorie. Hier vind je uitgebreide impressies van gadgets die een hoop mensen waarschijnlijk wel zullen aanspreken. Ook userreviews van het forum kunnen er in de spotlights worden gezet.

Topicreeks: [gadgets] Chinese webshops reviewtopic
Het reviewtopic biedt veel inspiratie en informatie. Tevens zetten sommige users adviezen uiteen over wat je bijvoorbeeld het beste kunt kopen op het gebied van oordopjes.

Sommige product(groep)en zijn zo populair dat ze een eigen plekje op FOK! hebben verdiend. De topics bestaan voor een reden en daar concentreert zich alle informatie rondom het onderwerp dat ze behandelen. Heb je een vraag over een van deze producten ben je waarschijnlijk beter af ze daar te stellen.

Topicreeks: Chinese Smartphones #1 - Real smart
Topicreeks: Android tablet discussie topic
DIG / [Het Chinese Windows tablet topic] #1 Windows tablets vanaf ¤80!
Topicreeks: Android Sticks en Mediacenters #1 - Making ordinary tv's smart
DIG / [Het Grote Audio Gear Topic #1] Het begin!

User stats: http://thuisserver.net/fokdagcijfers (Top 100 (reeks) > Chinese Webshops)

apFpqZE.gif

Huisregels (ons anti-Sjonnie-beleid) - Respecteer ze, dan is deze topicreeks nog een lang leven beschoren

First google, then ask. We zijn hier in dit topic geen customer service die op jouw commando alles voor je doen. We gaan geen moeite voor je doen als je die moeite zelf al niet eens op kunt brengen. Wil je ergens ondanks je eigen pogingen toch niet uitkomen, dan kun je, onder vermelding van wat je zelf allemaal al geprobeerd hebt om aan het antwoord te geraken, het natuurlijk altijd vriendelijk vragen
Tip: vele zaken zijn al besproken; duik de archieven in! Voeg je zoekterm(en) toe aan deze search

• Lui die spullen willen importeren voor doorverkoop zijn hier niet welkom

• Het volgende dient niet te worden besproken: namaak ( van merkkleding, schoenen, zonnebrillen, horloges, audio-producten (headphones/oordopjes), etc.), wapens en andere verboden producten zoals >5mW lasers
Ook niet gaan bedelen om berichtjes van users om je buiten het topic (via DM/PM) hiermee te helpen
• Niet bitchen naar elkaar; houd het constructief

Heb je aanvullingen/aparte vragen?
PM (Personal message) of DM (Direct message) dan even de vaste gebruikers in dit topic:
shiznuts, Tokko1, RobertNL, Downstar e.a.

Veel plezier met bestellen!

OP Redesign V3.0 by shiznuts
elinxwoensdag 14 juni 2017 @ 14:50
Een weergave van het laatste bericht uit Topic #393 Beveiligingsystemen

quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:42 schreef THEFXR het volgende:.........maar wil mijn geen eindatum geven van een refund, ze typen echt 6x, dat je moet wachten.
17 juli, dan kom ik op 80 dagen uit tov de verzend datum, dat is echt erg lang, .........
Dat is inderdaad de standaard reactie die ik al meldde.
mbt die 80 dagen.
Grote kans dat zij de uiterste leverdatum al opgerekt hebben na je eerste bericht. Meestal melden ze dat wel netjes, zgn om je gerust te stellen dat het wel goed komt en je geen zorgen hoeft te maken.

[ Bericht 2% gewijzigd door elinx op 14-06-2017 22:40:15 ]
bobbernautdonderdag 15 juni 2017 @ 08:47
Banggood doet moeilijk guttegut :')
Ze verwachten een document van het postkantoor waarin staat dat het pakketje zonder reden retour afzender is gegaan :')
Paypal claim dan maar joe
rene90donderdag 15 juni 2017 @ 09:08
quote:
10s.gif Op donderdag 15 juni 2017 08:47 schreef bobbernaut het volgende:
Banggood doet moeilijk guttegut :')
Ze verwachten een document van het postkantoor waarin staat dat het pakketje zonder reden retour afzender is gegaan :')
Paypal claim dan maar joe
Heb je al gewoon even contact gezocht in het webcare gedeelte op FOK!?
Eric_Cantonadonderdag 15 juni 2017 @ 09:16
quote:
10s.gif Op donderdag 15 juni 2017 08:47 schreef bobbernaut het volgende:
Banggood doet moeilijk guttegut :')
Ze verwachten een document van het postkantoor waarin staat dat het pakketje zonder reden retour afzender is gegaan :')
Paypal claim dan maar joe
Neem inderdaad maar even contact op met de webcare hier, werkelijk nog nooit problemen gehad. Dus laat die :') maar achterwege.
Miniemdonderdag 15 juni 2017 @ 09:39
Bobber is weer terug :')
rene90donderdag 15 juni 2017 @ 12:11
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 09:39 schreef Miniem het volgende:
Bobber is weer terug :')
Hoe makkelijk wil je het hebben, je hebt een Nederlandse medewerker van Banggood, je laat een reactie achter in het topic en het wordt geregeld.
dodge_911donderdag 15 juni 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 09:39 schreef Miniem het volgende:
Bobber is weer terug :')
En doet z'n usericon weer eer aan :D
marco_siredonderdag 15 juni 2017 @ 12:47
quote:
10s.gif Op donderdag 15 juni 2017 08:47 schreef bobbernaut het volgende:
Banggood doet moeilijk guttegut :')
Ze verwachten een document van het postkantoor waarin staat dat het pakketje zonder reden retour afzender is gegaan :')
Paypal claim dan maar joe
Gewoon een lief berichtje naar Thomas van Banggood sturen en alles komt goed :)
Azerdiondonderdag 15 juni 2017 @ 13:45
quote:
10s.gif Op donderdag 15 juni 2017 08:47 schreef bobbernaut het volgende:
Banggood doet moeilijk guttegut :')
Ze verwachten een document van het postkantoor waarin staat dat het pakketje zonder reden retour afzender is gegaan :')
Paypal claim dan maar joe
Sorry dat ik de zoveelste ben die het zegt, maar de service hier is top. Dus ik zou zeggen, probeer het eens. Een :') is echt niet nodig
THEFXRdonderdag 15 juni 2017 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:50 schreef elinx het volgende:
Een weergave van het laatste bericht uit Topic #393 Beveiligingsystemen

[..]

Dat is inderdaad de standaard reactie die ik al meldde.
mbt die 80 dagen.
Grote kans dat zij de uiterste leverdatum al opgerekt hebben na je eerste bericht. Meestal melden ze dat wel netjes, zgn om je gerust te stellen dat het wel goed komt en je geen zorgen hoeft te maken.
ze moeten de leveringsdatum niet oprekken, maar de dispute/refund datum
elinxdonderdag 15 juni 2017 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 14:39 schreef THEFXR het volgende:......
ze moeten de leveringsdatum niet oprekken, maar de dispute/refund datum
Ze schrijven meestal dat je de goederen kan verwachten in ..xx.. dagen en als de goederen niet zijn gearriveerd voor xx-xx-2017 kan je een dispute aanvragen.
Vervolgens daaronder kan je de kopersbescherming verlengen (lees: disputedatum uitstellen)
Hetzelfde kunnen de verkopers doen, wat ze waarschijnlijk hebben gedaan.

Feitelijk is dat de uiterste leverdatum, want als je reageert mbt op het overschrijden van de maximaal verwachte aantal dagen waarbinnen het geleverd wordt is het eerste wat ze doen verwijzen naar de uiterste dispute datum. Eerder zal je geen refund ontvangen.
THEFXRdonderdag 15 juni 2017 @ 21:35
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 20:38 schreef elinx het volgende:

[..]

Ze schrijven meestal dat je de goederen kan verwachten in ..xx.. dagen en als de goederen niet zijn gearriveerd voor xx-xx-2017 kan je een dispute aanvragen.
Vervolgens daaronder kan je de kopersbescherming verlengen (lees: disputedatum uitstellen)
Hetzelfde kunnen de verkopers doen, wat ze waarschijnlijk hebben gedaan.

Feitelijk is dat de uiterste leverdatum, want als je reageert mbt op het overschrijden van de maximaal verwachte aantal dagen waarbinnen het geleverd wordt is het eerste wat ze doen verwijzen naar de uiterste dispute datum. Eerder zal je geen refund ontvangen.
ze kunnen zelf toch eerder refunden ipv af te wachten op een dispute?
Splackavellie02donderdag 15 juni 2017 @ 21:37
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 21:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ze kunnen zelf toch eerder refunden ipv af te wachten op een dispute?
Dat kunnen ze wel. Maar dat doen ze niet.
elinxdonderdag 15 juni 2017 @ 22:19
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 21:35 schreef THEFXR het volgende:
.......
ze kunnen zelf toch eerder refunden ipv af te wachten op een dispute?
Klopt, mits ze het bedrag al ontvangen hadden.
Dat is echter pas het geval als jij op "confirm goods recieved" hebt geklikt, of de uiterste datum is bereikt.
Alleen als zij de transactie annuleren wordt het bedrag teruggestort. Dat laatste is niet zo goed voor hun reputatie omdat ze feitelijk aangeven niet te kunnen leveren. Bezorgproblemen liggen bij derden/vierden.
Vandaar dat ze willen wachten en je "tegemoet" komen door kopersbescherming te verlengen tot 80 dagen ipv 60. Ze krijgen het bedrag dus ook pas later als jij geen actie onderneemt als de goederen alsnog bezorgd worden.

Maar waarschijnlijk hopen ze dat het pakket misschien toch nog aankomt, jij het erbij laat zitten, je vergeet een dispute aan te maken. Alles onder de noemer ontmoedigingsbeleid.

Je kan natuurlijk zelf ook al eerder een dispute openen, maar kan de reactie van AliExpress in dat geval niet voorspellen.
Bovendien komt dit dispute bij jouw reputatie. Doe je dat vaker om dezelfde redenen (pakket ligt in Nederland, maar jij hebt het niet ontvangen) dan kan AliExpress wel eens anders besluiten.
Vandaar het advies om regelmatig bij de koper te benadrukken dat het pakket er nog steeds niet is en melden wanneer je een dispute gaat openen vlak voor de uiterste datum verstrijkt.

[ Bericht 4% gewijzigd door elinx op 15-06-2017 22:59:57 ]
bobbernautvrijdag 16 juni 2017 @ 09:39
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 09:08 schreef rene90 het volgende:

[..]

Heb je al gewoon even contact gezocht in het webcare gedeelte op FOK!?
Kon ik niet snel vinden dus had gewoon klantenservice van Banggood zelf gebruikt
quote:
1s.gif Op donderdag 15 juni 2017 09:16 schreef Eric_Cantona het volgende:

[..]

Neem inderdaad maar even contact op met de webcare hier, werkelijk nog nooit problemen gehad. Dus laat die :') maar achterwege.
Nou ik heb wel problemen dus die :') is gewoon terecht :*
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 09:39 schreef Miniem het volgende:
Bobber is weer terug :')
Ja, verveelde me even na wat succesvolle jaren, dus ik dacht; laat ik mijn leven weer vergooien op FOK!

:')

Vind het wel cute dat je mij nog herkent O+
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 12:11 schreef rene90 het volgende:

[..]

Hoe makkelijk wil je het hebben, je hebt een Nederlandse medewerker van Banggood, je laat een reactie achter in het topic en het wordt geregeld.
Nou hij heeft anders nog steeds niet gereageerd :9
quote:
12s.gif Op donderdag 15 juni 2017 12:18 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

En doet z'n usericon weer eer aan :D
Met trots
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 12:47 schreef marco_sire het volgende:

[..]

Gewoon een lief berichtje naar Thomas van Banggood sturen en alles komt goed :)
Ik kijk even hoe dit afloopt
quote:
12s.gif Op donderdag 15 juni 2017 13:45 schreef Azerdion het volgende:

[..]

Sorry dat ik de zoveelste ben die het zegt, maar de service hier is top. Dus ik zou zeggen, probeer het eens. Een :') is echt niet nodig
Ook nooit problemen gehad, juist bij Banggood besteld omdat ik weet dat zij een hele goede shop zijn. Alleen dat ze nu opeens moeilijk doen en een document van het postkantoor willen, dat is wel :')waardig
RobertNLvrijdag 16 juni 2017 @ 09:47
Tja, well met al die mensen die dingen weigeren om invoerkosten te ontwijken; zeggen dingen niet ontvangen te hebben en andere meuk. Kan ik mij voorstellen dat ze iets van bewijs willen, al is het maar iets kleins zoals een mailtje / twitter berichtje.

:D
Goddelijkervrijdag 16 juni 2017 @ 09:50
Vandaag komt de "SNDWAY 40M laser distance meter SW-T40" binnen *O*
RobertNLvrijdag 16 juni 2017 @ 09:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 09:50 schreef Goddelijker het volgende:
Vandaag komt de "SNDWAY 40M laser distance meter SW-T40" binnen *O*
Nice, ben benieuwd :)

Hier alleen wat random hoesjes en dingen onderweg, niet eens zo zeer voor mijzelf maar voor familie en vrienden.
Goddelijkervrijdag 16 juni 2017 @ 10:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 09:58 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Nice, ben benieuwd :)

Hier alleen wat random hoesjes en dingen onderweg, niet eens zo zeer voor mijzelf maar voor familie en vrienden.
Ik ook, kan eventueel wel even een kleine review komend weekend/maandag maken.
En wat er verder onderweg is:
- iPhone hoesje (2x)
- iPhone screenprotector (2x)
- Setje schroevendraaierbitjes
- "Snelkoppeling" voor de bitjes

Dus vrij klein spul. Het is niet meer de gekkigheid zoals het eerst wel was.
RobertNLvrijdag 16 juni 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:03 schreef Goddelijker het volgende:

[..]

Ik ook, kan eventueel wel even een kleine review komend weekend/maandag maken.
En wat er verder onderweg is:
- iPhone hoesje (2x)
- iPhone screenprotector (2x)
- Setje schroevendraaierbitjes
- "Snelkoppeling" voor de bitjes

Dus vrij klein spul. Het is niet meer de gekkigheid zoals het eerst wel was.
Kijk net nog evne een keer, maar heb blijkbaar toch nog het een en ander onderweg :P

Hier een:
- Ipad 2017 hoes + protector
- DVB receiver
- BBQ tangetje (was goedkoper vorige week) zal wel niets zijn. Impulsaankoopje :+
- Geluidsmetertje
Goddelijkervrijdag 16 juni 2017 @ 10:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:26 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Kijk net nog evne een keer, maar heb blijkbaar toch nog het een en ander onderweg :P

Hier een:
- Ipad 2017 hoes + protector
- DVB receiver
- BBQ tangetje (was goedkoper vorige week) zal wel niets zijn. Impulsaankoopje :+
- Geluidsmetertje
Je gaat vliegtuigen ontvangen?
Voor zo'n tang kun je beter langs de Action ofzo :+
En je gaat ook nog kijken hoeveel geluid de buren produceren? _O-
RobertNLvrijdag 16 juni 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:50 schreef Goddelijker het volgende:

[..]

Je gaat vliegtuigen ontvangen?
Dat en of DAB, er komt hier een mooie aanvliegroute vlak langs/boven het huis te liggen op 4.000ft. Wel grappig om dan te hebben icm een PI.
quote:
Voor zo'n tang kun je beter langs de Action ofzo :+
Ja true; had hem in het mandje gestopt. Als voorbeeldje maar toen hij voor $4 nogwat langs kwam maar gewoon besteld. Hoef ik ook niet meer naar de action :+
quote:
En je gaat ook nog kijken hoeveel geluid de buren produceren? _O-
Buren?
Leuk voor de heb naast de kleurenmeter, stroommeter, en temperatuur meter om iets meer te zegen over hoe hard de speakers van telefoons kunnen. En iemand vroeg hoe hard geluid zo'n robotstofzuiger maakte.
Dus in het kader meten is weten.
Goddelijkervrijdag 16 juni 2017 @ 12:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 11:07 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Dat en of DAB, er komt hier een mooie aanvliegroute vlak langs/boven het huis te liggen op 4.000ft. Wel grappig om dan te hebben icm een PI.

[..]

Ja true; had hem in het mandje gestopt. Als voorbeeldje maar toen hij voor $4 nogwat langs kwam maar gewoon besteld. Hoef ik ook niet meer naar de action :+

[..]

Buren?
Leuk voor de heb naast de kleurenmeter, stroommeter, en temperatuur meter om iets meer te zegen over hoe hard de speakers van telefoons kunnen. En iemand vroeg hoe hard geluid zo'n robotstofzuiger maakte.
Dus in het kader meten is weten.
Hier lag laatst ook een aanvliegroute (ivm de sluiting van de Kaagbaan op Schiphol). Wel grappig om dan FlightRadar in de gaten te houden om te kijken wat er over komt.

Jeetje, flinke collectie _O-
Stroom/Multimeter heb ik ook enkele jaren geleden uit China gehaald. Goed genoeg voor die ene keer dat ik hem gebruik of nodig heb.

Jij nog tips voor leuke/goedkope gadgets? :P
Iemand91vrijdag 16 juni 2017 @ 14:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 12:36 schreef Goddelijker het volgende:
Hier lag laatst ook een aanvliegroute (ivm de sluiting van de Kaagbaan op Schiphol). Wel grappig om dan FlightRadar in de gaten te houden om te kijken wat er over komt.
Plus vliegverkeer dat Flightradar24 niet laat zien. })

Trackingcode van de power bank werkt nog niet*, dus zal ook niet vandaag of morgen
(lees: op tijd voor Vaderdag) binnenkomen. -O-
Ah well.

* Al zegt dat eigenlijk ook niets; vaak genoeg iets bezorgd terwijl tracking (nog) niet werkte...
Miniemzaterdag 17 juni 2017 @ 09:10
Ik zoek autowimpers, nu vind ik ze alleen op van die sites zoals miniinthebox en chinabuyegroup voor circa 3 tot 4 dollar. Op ebay kan ik ook weinig vinden als ik op car eyelashes zoek. Iemand die me kan helpen?
mscholzaterdag 17 juni 2017 @ 09:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 09:10 schreef Miniem het volgende:
Ik zoek autowimpers, nu vind ik ze alleen op van die sites zoals miniinthebox en chinabuyegroup voor circa 3 tot 4 dollar. Op ebay kan ik ook weinig vinden als ik op car eyelashes zoek. Iemand die me kan helpen?
http://www.lightinthebox.(...)755.html?prm=1.5.1.1 ¤2
Miniemzaterdag 17 juni 2017 @ 11:23
quote:
Komen nog verzendkosten bij en orderverwerkingkosten. Kom je ook uit op 3,50.

En bestel liever op Banggood of Ebay oid.
Miniemzaterdag 17 juni 2017 @ 11:34
Net bij Aliexpress besteld met Ideal. Voor 1 euro neem ik de gok dan wel.
Shadowkid053zaterdag 17 juni 2017 @ 11:38
Ik zoek de Xiaomi Powerbank https://www.banggood.com/(...)tphone-p-977406.html in het rood. Maar is sinds gisteren out-of-stock. Is er een indicatie wanneer die er weer komt?
(Bij BangGood scheelt het gewoon 5-10 euro tov andere aanbieders)

[ Bericht 10% gewijzigd door Shadowkid053 op 17-06-2017 11:45:53 ]
mscholzaterdag 17 juni 2017 @ 12:09
iemand nog ervaringen met chineese weerstations?
ik heb zelf deze op het oog.. (nog niet verder gekeken wat betreft prijs hoor)
dodge_911zaterdag 17 juni 2017 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:38 schreef Shadowkid053 het volgende:
Ik zoek de Xiaomi Powerbank https://www.banggood.com/(...)tphone-p-977406.html in het rood. Maar is sinds gisteren out-of-stock. Is er een indicatie wanneer die er weer komt?
(Bij BangGood scheelt het gewoon 5-10 euro tov andere aanbieders)
Ik denk dat die niet meer terug in stock komt, ding is al een tijdje uit productie.
Opvolger is goedkoper en presteert nóg beter.
Shadowkid053zaterdag 17 juni 2017 @ 13:49
quote:
12s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 13:44 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ik denk dat die niet meer terug in stock komt, ding is al een tijdje uit productie.
Opvolger is goedkoper en presteert nóg beter.
Maar is niet in rood (Nja roze, ik heb em toen gehaald omdat ik dacht dat die rood was). Mijn zusje wil een roze :P
mscholzaterdag 17 juni 2017 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 13:49 schreef Shadowkid053 het volgende:

[..]

Maar is niet in rood (Nja roze, ik heb em toen gehaald omdat ik dacht dat die rood was). Mijn zusje wil een roze :P
koop een roze hoesje erbij?
Goddelijkerzaterdag 17 juni 2017 @ 16:08
Sndway SW-T40 Digital Laser Rangefinder
Prijs: $ 20,99

Snel en nauwkeurig een afstand meten tot 40 meter (of meer afhankelijk van het model)?
Lees verder!

Voor de specificaties, zie de link.

De doos:
Foto%2017-06-17%2015%2047%2043_zps6mypjeq4.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2047%2057_zpshg42m7qh.jpg

Inhoud:
Het apparaat zelf, handleiding, opbergzakje, polskoord, reflecterende kaart (wanneer ondergronden minder goed 'gezien' worden).
Foto%2017-06-17%2015%2048%2054_zpsfbwlusfe.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2049%2013_zpsa8a3beeh.jpg

Het apparaat:
Voelt goed aan, mooi verlicht scherm er in.
Foto%2017-06-17%2015%2049%2016_zpsyigmn2gc.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2049%2027_zpsdifdr1bu.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2049%2032_zps0pe1l3mv.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2049%2040_zpsklyvp5ty.jpg

De werking:
Je kan verschillende dingen meten en/of berekenen:
Afstand, oppervlakte, inhoud, hoeken (Pythagoras).
Je kan ook instellen om vanaf de voorkant van het apparaat te meten of vanaf de achterkant van het apparaat.
Bij het meten kwam ik eigenlijk geen afwijking tegen, zoals te zien is.
Foto%2017-06-17%2015%2051%2007_zpsqawfmmzb.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2051%2020_zpskunorn8x.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2051%2023_zps4xpq5fgl.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2051%2051_zpsbiy5wrza.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2052%2007_zpsmtsy4fkh.jpg
Foto%2017-06-17%2015%2052%2011_zps90tykhnu.jpg

Conclusie:
Doen, kopen. Komt altijd wel een keer van pas!
Goddelijkerzaterdag 17 juni 2017 @ 16:27
3 Stuks 1/4" Hex Quick Release Bit Holder, 60mm, 100mm, 150mm.
Prijs: $ 3,96

Soms last dat je bits loslaten uit je verlengstuk?
Bij deze bit-houders gebeurd dat niet meer. Deze worden vastgehouden.
Je klikt de bit er in en om hem er weer uit te krijgen, duw je de zwarte ring naar beneden en kun je de bit er uit halen. Ideaal.

En zeker ook handig is dat hij in 3 lengtes komt: 60mm, 100mm en 150mm!

Bouwkwaliteit voelt goed, het zal natuurlijk niet zo stevig zijn als een Europees duur merk (mag ik hopen tenminste...), maar hij het zal ook niet de eerste de beste keer uit elkaar vallen.

De foto's:
Foto%2017-06-17%2016%2017%2045_zpsryid04yk.jpg
Foto%2017-06-17%2016%2017%2053_zpsghl0ymie.jpg
Foto%2017-06-17%2016%2018%2019_zpsjhjtvmnq.jpg
RobertNLzaterdag 17 juni 2017 @ 16:29
Top, laser afstandmeter maar eens bestellen binnenkort dan :D
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 12:09 schreef mschol het volgende:
iemand nog ervaringen met chineese weerstations?
ik heb zelf deze op het oog.. (nog niet verder gekeken wat betreft prijs hoor)
twee topics geleden, post 30:
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 16:04 schreef RobertNL het volgende:

[..]

En binnen :P.

Bouwkwaliteit is niet geweldig zeg ik na een paar minuten met het ding, van de buitensensor vraag ik mij af hoe lang die het vol zou gaan houden. Hij moet in ieder geval half beschut hangen, maar nog ben ik bang dat er snel vocht in komt, maar wellicht valt het mee.

Voorkant van het ding zelf ziet er prima uit, mooi groot scherm. Achtergrondverlichting heeft een erg snelle time-out. Wanneer je de USB aansluiting aansluit dan blijft deze wel altijd aan staan.

Die USB aansluiting is ook nog wel een dingetje. Aan de binnenkant is vastgeklemd tussen twee schroefjes. Helaas zit deze niet goed vast waardoor wanneer je de plug erin steekt deze naar achteren gaat. Hij klemt bij mij niet goed af, waardoor de verlichting dus ook niet werkt.

Helaas nog geen batterijen voor de sensor, maar ik zal hem vanmiddag eens neerzetten en deze post updaten :).

[ afbeelding ]
SPOILER
[ afbeelding ]
SPOILER
Natuurlijk ook even (snel) open gemaakt om te kijken hoe dat zat met die power plug.
[ link | afbeelding ]
[ afbeelding ]
De 433MHz ontvanger.

Rechts onderin de powerplug, die dus niet door de schroefjes tegen wordt gehouden:
[ afbeelding ]
Werkt nog prima, ben er best over te spreken. Grootste nadeel is de niet standaard datum weergave.
Goddelijkerzaterdag 17 juni 2017 @ 16:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 16:29 schreef RobertNL het volgende:
Top, laser afstandmeter maar eens bestellen binnenkort dan :D

[..]

twee topics geleden, post 30:

[..]

Werkt nog prima, ben er best over te spreken. Grootste nadeel is de niet standaard datum weergave.
Heel even mee lopen spelen, maar echt een handig ding! Richten en 1 seconde later heb je de afstand. In je eentje.

Vorige week de breedte van de kamer op moeten meten voor gordijnen, heb je toch altijd twee mensen voor nodig. En nooit helemaal precies met een rolmaat. Dit is echt ideaal, zelfs als je hem maar 'af en toe' zou gebruiken.
mscholzaterdag 17 juni 2017 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 16:29 schreef RobertNL het volgende:
Top, laser afstandmeter maar eens bestellen binnenkort dan :D

[..]

twee topics geleden, post 30:

[..]

Werkt nog prima, ben er best over te spreken. Grootste nadeel is de niet standaard datum weergave.
kijk, er is altijd wel iemand die ervaring met een product heeft, top

jammer van die stroom aansluiting, en suf van die datumweergave, die kan je dus ook niet aanpassen neem ik aan..

(ik dacht aan een mooi kadootje voor mijn pa zijn verjaardag, die hij nu heeft is kaduuk en bij deze kan ik extra buiten sensoren bestellen )
RobertNLzaterdag 17 juni 2017 @ 21:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 18:55 schreef mschol het volgende:

[..]

kijk, er is altijd wel iemand die ervaring met een product heeft, top

jammer van die stroom aansluiting, en suf van die datumweergave, die kan je dus ook niet aanpassen neem ik aan..

(ik dacht aan een mooi kadootje voor mijn pa zijn verjaardag, die hij nu heeft is kaduuk en bij deze kan ik extra buiten sensoren bestellen )
Ja, die stroomaansluiting zou aangepast worden in de nieuwe batch dacht ik. Maar verder bevalt hij nog prima.

Bereik van de sensor is ook prima :)
Ouwesokzondag 18 juni 2017 @ 13:39
quote:
Dat kost je ook niet meer de financiele kraag.

Herkenbaar, dat gevoel bij meetinstrumentjes dat je ze gewoon moet, wilt en zult hebben :')

Dat wordt nog erger wanneer je de opkomst van electronische meetinstrumentjes hebt meegemaakt. Ik kan me nog een tijd herinneren dat een digitale thermometer je ongeveer een maandsalaris zou kosten inclusief slechts één sonde erbij.
Mijn huidige thermometer met twee sondes voor lucht en vloeistof kostte me slechts 7 euro nogwat incluis free shipping en battery included. Ding is nog behoorlijk nauwkeurig ook.
Weegschaaltje, net zoiets, zeven hele euro's

Ik vrees dat ik ook voor dat geluidsdrukmetertje mijn zelfbeheersing niet bij elkaar hou :')
En na een rednote 4 en een hoesje heb ik de clubkas van Banggood toch al aardig weten te spekken de afgelopen weken
Miniemzondag 18 juni 2017 @ 14:00
Heeft er iemand een Actionsportcam te koop of te leen voor me? een SJ4000 bijv.
Heb hem 2 weken nodig voor een reis naar de Noordkaap. Wil er voornamelijk fotos mee maken, dus extreem gebruikt worden gaat hij niet :P
mscholzondag 18 juni 2017 @ 14:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 21:46 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ja, die stroomaansluiting zou aangepast worden in de nieuwe batch dacht ik. Maar verder bevalt hij nog prima.

Bereik van de sensor is ook prima :)
ik ben benieuwd, ik heb hem maar gewoon besteld, ik zie wel hoe hij bevalt.. ^O^
ManageTheAngermaandag 19 juni 2017 @ 12:32
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 14:00 schreef Miniem het volgende:
Heeft er iemand een Actionsportcam te koop of te leen voor me? een SJ4000 bijv.
Heb hem 2 weken nodig voor een reis naar de Noordkaap. Wil er voornamelijk fotos mee maken, dus extreem gebruikt worden gaat hij niet :P
Ik heb een sjcam4000 liggen. Dm maar wat je ervoor wilt geven.
Dirkos1987maandag 19 juni 2017 @ 23:03
Zijn er hier mensen bekend met die lampen die je met telefoon kunt bedienen? Werkt dat beetje, en welke hebben jullie?
RobertNLmaandag 19 juni 2017 @ 23:06
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:03 schreef Dirkos1987 het volgende:
Zijn er hier mensen bekend met die lampen die je met telefoon kunt bedienen? Werkt dat beetje, en welke hebben jullie?
Ja, je hebt die van Xiaomi, Xiaomi (ism Philips), en Mi light (dat staat los van Xiaomi).

Die van Xiaomi werken met HUE dacht ik, die MI light niet. Als ik zelf nu zoiets aan zou schaffen zou een integratie met een echo dot of Google home hoog op de lijst staan, daar zie ik zelf meer in dan via een app, al werkt dat waarschijnlijk ook prima.
Nixicusmaandag 19 juni 2017 @ 23:40
Xiaomi yeelight, iets meer dan 16 eu bij gearbest, aanrader 👍
2 in gebruik samen met xiaomi ants cam, te bedienen via Xiaomi Home app. Werkt prima, mooi licht enzo
ErkendFokkerdinsdag 20 juni 2017 @ 09:57
Iemand hier was laatst toch gebeld door een Zweeds nummer? Ik ben net ook gebeld vanuit Zweden..
Dirkos1987dinsdag 20 juni 2017 @ 11:11
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:40 schreef Nixicus het volgende:
Xiaomi yeelight, iets meer dan 16 eu bij gearbest, aanrader 👍
2 in gebruik samen met xiaomi ants cam, te bedienen via Xiaomi Home app. Werkt prima, mooi licht enzo
Top dan wordt het de yeelight!
Dan nog een vraagje:

Welke xiaomi camera kan ik het beste nemen als ik vanaf mijn slaapkamer 1e etage naar buiten wil richten op mijn achterdeur.
Liefst ook dat ik bv vanaf werk dmv app live kan kijken.
shizdinsdag 20 juni 2017 @ 12:42
Ein-de-lijk de YI4K+ binnen, stamt nog van de AliExpress anniversary sale, kun je nagaan. :P

Interessante werkwijze van de douane dit keer... SG Post en ze hebben er 'Action Camera, 48 USD, Gift' van gemaakt... maar dit keer niks geen heffing. Zouden ze particulier <-> particulier (Gift) tarief hebben genomen (45 EUR (zal ook wel in AT gelden) en 48 USD ~ 43 EUR)? Hum. Who knows en who cares ook eigenlijk. :D Een keertje gematst voor de verandering. De laatste tijd was het constant brieven, inklaren, heffen en langggg wachten (geen douane depot afhaaloptie meer :'( ).
RobertNLdinsdag 20 juni 2017 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:42 schreef shiznuts het volgende:
Ein-de-lijk de YI4K+ binnen, stamt nog van de AliExpress anniversary sale, kun je nagaan. :P

Interessante werkwijze van de douane dit keer... SG Post en ze hebben er 'Action Camera, 48 USD, Gift' van gemaakt... maar dit keer niks geen heffing. Zouden ze particulier <-> particulier (Gift) tarief hebben genomen (45 EUR (zal ook wel in AT gelden) en 48 USD ~ 43 EUR)? Hum. Who knows en who cares ook eigenlijk. :D Een keertje gematst voor de verandering. De laatste tijd was het constant brieven, inklaren, heffen en langggg wachten (geen douane depot afhaaloptie meer :'( ).
Meevallertje dus :Y.

Hier merk ik dat Singapore post steeds meer de klos is; en dan letten ze gewoon op de waarde van het pakket. Telefoon $30 = +-20 euro aftikken, is wel sneller dan het gedoe met brievensturen, maar dat kwam minder vaak voor naar mijn idee :P
shizdinsdag 20 juni 2017 @ 13:05
Jup. :D

Nu alles van AliExpress binnen. Nog twee orders van BG open meen ik, Astrolux S42 zaklamp met 4x Nichia 219C BIN. En ik zag deze laatst in de pre-order sectie, lijkt me wel handig: https://www.banggood.com/(...)ablet-p-1159486.html .
Goddelijkerdinsdag 20 juni 2017 @ 20:47
En weer een doe-het-zelf-pakketje binnen:

Penggong 17x Screwdriver Bits
Prijs: $ 6,90

Op het eerste gezicht is het een mooi setje.
Erg netjes afgewerkt (geen bramen, verf er af, etc.).
Veel verschillende bitjes, handige houder.
En de bithouder is voorzien van een magneet, zodat de bit (en schroef) er in/aan blijven zitten.

Foto's:
Foto%2020-06-17%2020%2035%2000_zpsjrgo02s4.jpg
Foto%2020-06-17%2020%2035%2015_zpsoeqhrmnt.jpg
Foto%2020-06-17%2020%2035%2033_zpskkowfw16.jpg
Foto%2020-06-17%2020%2036%2038_zps96abcy1c.jpg
THEFXRdinsdag 20 juni 2017 @ 21:42
ik snap het even niet, na 50+ dagen nog niks binnen via Ali, nu geeft de verkoper aan het te willen refunden op mijn paypal, terwijl ik via cc betaalt heb.
is dat een nieuwe truc ofzo?
elinxdinsdag 20 juni 2017 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:42 schreef THEFXR het volgende:
ik snap het even niet, na 50+ dagen nog niks binnen via Ali, nu geeft de verkoper aan het te willen refunden op mijn paypal, terwijl ik via cc betaalt heb.
is dat een nieuwe truc ofzo?
Nee, hij wil waarschijnlijk zijn reputatie beschermen door eea buiten AliExpress proberen te regelen..
Wellicht moet je de bestelling bevestigen, zodat hij het bedrag ontvangt en daarna stort hij het aan jou weer terug. Als dat zo is, betaal jij echter in dat geval de transactiekosten.

Niet doen is mijn advies, want jij levert AliExpress kopersbescherming in.
Je moet nog maar afwachten of hij het geld werkelijk gaat storten als je eea bevestigd.
Gewoon wachten tot het eind van de kopersbescherming en AliExpress stort het bedrag terug wat jij hebt afgerekend.

Anders is het, als hij zonder voorwaarden vooraf, het geld via Paypal wil storten. Ik weet niet om wat voor bedrag het gaat, maar zou zeker ook de transactiekosten benoemen.

[ Bericht 3% gewijzigd door elinx op 21-06-2017 00:27:34 ]
Nixicusdinsdag 20 juni 2017 @ 23:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 11:11 schreef Dirkos1987 het volgende:

[..]

Top dan wordt het de yeelight!
Dan nog een vraagje:

Welke xiaomi camera kan ik het beste nemen als ik vanaf mijn slaapkamer 1e etage naar buiten wil richten op mijn achterdeur.
Liefst ook dat ik bv vanaf werk dmv app live kan kijken.
Ik heb alleen ervaring met de Xiaomi Ants Cam, die overigens dat wat jij wilt goed kan en met dezelfde app als de yeelight 😁
dodge_911woensdag 21 juni 2017 @ 23:08
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 14:33 schreef Miniem het volgende:
Verlichting voor binnen en buiten de auto. Liever geen soldeerwerk, maar met een 12v sigaret
aansluiting.
Ik kwam net dit tegen bij de flashdeals op Banggood :
971fa0b7-9ae1-43f1-86e6-a76cab725d04.jpg


https://www.banggood.com/(...)ntrol-p-1069803.html
mtchel112woensdag 21 juni 2017 @ 23:12
is de verzending op aliexpress nou al door postnl in behandeling?
Ik heb eigenlijk snel wat dingetjes nodig (16 dagen) en ik zit te twijfelen tussen ebay (in mijn ervaring veel sneller) en aliexpress (zolang dit dus ook zo snel is zoals was voorspeld).

Wat denken jullie?
RobertNLwoensdag 21 juni 2017 @ 23:32
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 23:12 schreef mtchel112 het volgende:
is de verzending op aliexpress nou al door postnl in behandeling?
Ik heb eigenlijk snel wat dingetjes nodig (16 dagen) en ik zit te twijfelen tussen ebay (in mijn ervaring veel sneller) en aliexpress (zolang dit dus ook zo snel is zoals was voorspeld).

Wat denken jullie?
Ja, dat was het hele nieuws toch :).
Aliexpress standard shipping, duurt ongeveer een dag of 10 op het moment.
https://nl.aliexpress.com(...).13010608.0.0.smWjHa
9 juni besteld, vandaag binnen, deze zelfde dag besteld en 2 dagen later verzonden:
https://nl.aliexpress.com(...).13010608.0.0.smWjHa
Komt morgen binnen.

En zo nog een aantal items, allemaal tussen de 8 en 12 dagen.
mtchel112woensdag 21 juni 2017 @ 23:35
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 23:32 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ja, dat was het hele nieuws toch :).
Aliexpress standard shipping, duurt ongeveer een dag of 10 op het moment.
https://nl.aliexpress.com(...).13010608.0.0.smWjHa
9 juni besteld, vandaag binnen, deze zelfde dag besteld en 2 dagen later verzonden:
https://nl.aliexpress.com(...).13010608.0.0.smWjHa
Komt morgen binnen.

En zo nog een aantal items, allemaal tussen de 8 en 12 dagen.
Ah dus dat is al bezig dus, thanks! :)
ManageTheAngerwoensdag 21 juni 2017 @ 23:45
quote:
12s.gif Op woensdag 21 juni 2017 23:08 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ik kwam net dit tegen bij de flashdeals op Banggood :
[ afbeelding ]


https://www.banggood.com/(...)ntrol-p-1069803.html
Deze gekocht voor ¤7.42

4Pcs 12V Car RGB LED DRL Strip Light 5050SMD Car Auto Remote Control Decorative Flexible LED Strip Atmosphere Lamp Kit Fog Lamp
http://s.aliexpress.com/INRfEnEB
(from AliExpress Android)
mscholwoensdag 21 juni 2017 @ 23:48
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 23:32 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ja, dat was het hele nieuws toch :).
Aliexpress standard shipping, duurt ongeveer een dag of 10 op het moment.
https://nl.aliexpress.com(...).13010608.0.0.smWjHa
9 juni besteld, vandaag binnen, deze zelfde dag besteld en 2 dagen later verzonden:
https://nl.aliexpress.com(...).13010608.0.0.smWjHa
Komt morgen binnen.

En zo nog een aantal items, allemaal tussen de 8 en 12 dagen.
15 dagen (niet werkdagen) hier, als postnl morgen iig aflevert :P
larry_flyntdonderdag 22 juni 2017 @ 08:27
Net een vlooienkam voor mijn kat besteld. Wat zijn nou nog echt leuke/handige dingen om te bestellen als je een kat hebt? We hebben hem net.
julius123donderdag 22 juni 2017 @ 08:33
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 08:27 schreef larry_flynt het volgende:
Net een vlooienkam voor mijn kat besteld. Wat zijn nou nog echt leuke/handige dingen om te bestellen als je een kat hebt? We hebben hem net.
Mijn katten vinden deze heel leuk.
Pet Product Fat Cat Toy Fat Canvas Colorful Mouse With Cat mint Catnip Funny Brinquedos Para Gato Mouse Toys For Cats
http://s.aliexpress.com/EJRfUR7J
BadderHaringdonderdag 22 juni 2017 @ 08:42
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 08:27 schreef larry_flynt het volgende:
Net een vlooienkam voor mijn kat besteld. Wat zijn nou nog echt leuke/handige dingen om te bestellen als je een kat hebt? We hebben hem net.
http://s.aliexpress.com/QVF77beY
larry_flyntdonderdag 22 juni 2017 @ 08:43
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 08:33 schreef julius123 het volgende:
Pet Product Fat Cat Toy Fat Canvas Colorful Mouse With Cat mint Catnip Funny Brinquedos Para Gato Mouse Toys For Cats
Dank besteld!

quote:
:') Arm beest.
eddepetfoktdonderdag 22 juni 2017 @ 10:42
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 08:27 schreef larry_flynt het volgende:
Net een vlooienkam voor mijn kat besteld. Wat zijn nou nog echt leuke/handige dingen om te bestellen als je een kat hebt? We hebben hem net.
Gewoon naar de Action gaan, daar hebben ze een grote collectie met cheap ass katte speeltjes en verzorgspulletjes.
larry_flyntdonderdag 22 juni 2017 @ 11:46
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 10:42 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Gewoon naar de Action gaan, daar hebben ze een grote collectie met cheap ass katte speeltjes en verzorgspulletjes.
Ben ik al geweest en heb ik allemaal gekocht. Maar zoek echt leuke orginele dingen
Zithdonderdag 22 juni 2017 @ 12:06
Een SG post pakketje is al 10 werkdagen in NL maar nog niet omgezet door postNL :'(
julius123donderdag 22 juni 2017 @ 12:32
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 12:06 schreef Zith het volgende:
Een SG post pakketje is al 10 werkdagen in NL maar nog niet omgezet door postNL :'(
kan best met de postbode komen en niet met de pakketbezorger.
hier ook al een paar keer gehad dat de tracking niet werkte maar het pakje gewoon in de brievenbus belandde zonde 3S code erop.
Zithdonderdag 22 juni 2017 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 12:32 schreef julius123 het volgende:
kan best met de postbode komen en niet met de pakketbezorger.
hier ook al een
Nah deze zal via de pakketdienst gaan. Had met PostNL gebeld en daar zeiden ze dat het erg druk is momenteel met buitenlandse pakketten.
julius123donderdag 22 juni 2017 @ 12:37
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 12:33 schreef Zith het volgende:

[..]

Nah deze zal via de pakketdienst gaan. Had met PostNL gebeld en daar zeiden ze dat het erg druk is momenteel met buitenlandse pakketten.
kan ook ja.
dat staat nu ook al zo ongeveer 3.5 week in de postnl app.
psycoxldonderdag 22 juni 2017 @ 15:24
Iemand een goede tip voor een 10 inch tablet voor dochtertje om filmpjes op te kijken. Niet te duur onder de 100 euro
Iemand91donderdag 22 juni 2017 @ 15:46
Vandaag zowel de USB A -> USB C kabel (Aliexpress) en 20.000mAh power bank (Banggood) ontvangen.
Besteld op respectievelijk 2 en 3 juni.

[ Bericht 18% gewijzigd door Iemand91 op 22-06-2017 18:36:01 ]
niek2000vrijdag 23 juni 2017 @ 09:41
Hoi,

Ik ben opzoek naar dit soort sleutelhangers. Iemand enig idee welke termen ik kan gebruiken om dit spul te vinden op aliexpress o.i.d.

9f9633fb32570e67a5128841653fffc9.jpg
thecuriousonevrijdag 23 juni 2017 @ 11:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 09:41 schreef niek2000 het volgende:
Hoi,

Ik ben opzoek naar dit soort sleutelhangers. Iemand enig idee welke termen ik kan gebruiken om dit spul te vinden op aliexpress o.i.d.

[ afbeelding ]
phone charm cord
kikoooooovrijdag 23 juni 2017 @ 11:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 20:47 schreef Goddelijker het volgende:
En weer een doe-het-zelf-pakketje binnen:

Penggong 17x Screwdriver Bits
Prijs: $ 6,90

Op het eerste gezicht is het een mooi setje.
Erg netjes afgewerkt (geen bramen, verf er af, etc.).
Veel verschillende bitjes, handige houder.
En de bithouder is voorzien van een magneet, zodat de bit (en schroef) er in/aan blijven zitten.

Foto's:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ik begrijp nooit dat iemand geld betaald voor bitjes van kauwgum.
Meer dan 3 kwart van die troep heeft niemand ooit nodig met klussen
Dirkos1987vrijdag 23 juni 2017 @ 12:19
Weet iemand of er dingen zijn waarmee je je temperatuur kunt bedienen via telefoon in huis?

Ik zie dit xiaomi ding voorbij komen, maar snap nou niet echt goed wat je er mee kunt? of is het echt alleen de temperatuur aflezen op je telefoon?

http://www.dx.com/nl/p/or(...)-432576#.WUzqLsaiGRs
ErkendFokkervrijdag 23 juni 2017 @ 12:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:19 schreef Dirkos1987 het volgende:
Weet iemand of er dingen zijn waarmee je je temperatuur kunt bedienen via telefoon in huis?

Ik zie dit xiaomi ding voorbij komen, maar snap nou niet echt goed wat je er mee kunt? of is het echt alleen de temperatuur aflezen op je telefoon?

http://www.dx.com/nl/p/or(...)-432576#.WUzqLsaiGRs
Honeywell round connected
niek2000vrijdag 23 juni 2017 @ 12:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 11:25 schreef thecuriousone het volgende:

[..]

phone charm cord
Top, bedankt!
Tjackavrijdag 23 juni 2017 @ 12:52
Ik ben de oplader kwijt van mijn mi band. Iemand suggesties?
ADconvertorvrijdag 23 juni 2017 @ 12:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:52 schreef Tjacka het volgende:
Ik ben de oplader kwijt van mijn mi band. Iemand suggesties?
kijk eens onder je bed.... :)
wootahHvrijdag 23 juni 2017 @ 12:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:52 schreef Tjacka het volgende:
Ik ben de oplader kwijt van mijn mi band. Iemand suggesties?
http://m.everbuying.net/p(...)_campaign=shareasale


http://s.aliexpress.com/IfIj6BZj

http://m.gearbest.com/other-cables-adapter/pp_263650.html ?
Tjackavrijdag 23 juni 2017 @ 13:12
quote:
Thx!
Dirkos1987vrijdag 23 juni 2017 @ 13:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:31 schreef ErkendFokker het volgende:
Honeywell round connected
Maar er is niks goedkopers uit china te krijgen? ~O>
Iemand91vrijdag 23 juni 2017 @ 13:44
Thermostaten zijn sowieso way overpriced. Een simpele Soc met temperatuur-sensor is qua hardware voldoende.
(Denk bijvoorbeeld aan een ESP8266 (met wifi) en DHT22). Kost een paar dollar.
Als je een (ouderwetse) aan/uit ketel hebt is dat in theorie al voldoende mits je nog wat code maakt.
Echter moderne ketels werken modulerend en dat is lastig(er) te regelen.

Maar goed; dan praat je over een paar tientjes wat een thermostaat zou kosten (na ontwikkeling, software, ondersteuning en handling). Maar ze worden verkocht voor een flinke meervoud van dit bedrag tot soms zelf een paar honderd euro aan toe.
En dan ook nog cloud als vereiste. :X
KdwPPrvrijdag 23 juni 2017 @ 15:08
De powerbanks van de Miniinthebox actie ga ik ook maar weggooien zo te zien :).

Had een bundeltje van deze powerbanks in m'n auto liggen als nood.
KdwPPrvrijdag 23 juni 2017 @ 15:09
https://tweakers.net/nieu(...)en-trekpleister.html (kon niet editen)
BadderHaringvrijdag 23 juni 2017 @ 15:13
Stuurlint en een cadanssensor binnen.

HTB1r8NfKpXXXXXeXVXXq6xXFXXXW.jpg?size=468172&height=918&width=960&hash=b6e92c165156b89555bd28fa1996f9ee

20170109171614_16847.jpg

Stuurlint is voor ¤ 2,00 echt een koopje. Niet het beste lint wat ik ooit heb gezien, maar voor mij was het even oefenen weer hoe je dat ook al weer het beste kan wikkelen. Het zit er goed op, dus de komende maanden zit ik gebakken.

Cadanssensor was ¤ 8,- in de sale. Hij pairt en registreert op mijn Garmin en dat is alles wat hij moet doen.

Nog aan het wachten op een flipcase voor mijn telefoon, een Paw Patrol shirt voor mijn zoontje en een bidonhouder voor mijn tourfiets.
RobertNLvrijdag 23 juni 2017 @ 19:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 15:13 schreef BadderHaring het volgende:
Cadanssensor was ¤ 8,- in de sale. Hij pairt en registreert op mijn Garmin en dat is alles wat hij moet doen.

Ah, nice. Ook maar eens zo'n ding aanschaffen voor dat geld. Kan je ook ''gewoon'' koppelen met je telefoon lijkt mij :)?
En welke shop had je hem weg voor die 8 euro :)?
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:52 schreef Tjacka het volgende:
Ik ben de oplader kwijt van mijn mi band. Iemand suggesties?
Originele? Doe maandag even een DM ter herinnering. Denk dat ik er nog eentje heb liggen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 15:08 schreef KdwPPr het volgende:
De powerbanks van de Miniinthebox actie ga ik ook maar weggooien zo te zien :).

Had een bundeltje van deze powerbanks in m'n auto liggen als nood.
Tja, dat soort spul. Ik snap het niet zo goed waarom ze dat verkopen. Ze vertrouwen allemaal op de dozenschuiver die het uit China haalt en vervolgens doen ze alleen een terugroepactie.

Als winkel zou juist daar je meerwaarde moeten/kunnen zitten. Maar goed.
BadderHaringvrijdag 23 juni 2017 @ 21:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 19:38 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ah, nice. Ook maar eens zo'n ding aanschaffen voor dat geld. Kan je ook ''gewoon'' koppelen met je telefoon lijkt mij :)?
En welke shop had je hem weg voor die 8 euro :)?
Vorige week bij Gearbest. 8 of 9 was hij toen. Kan gewoon koppelen met Strava en zo, dus ook via telefoon.
Tjackazaterdag 24 juni 2017 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 19:38 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ah, nice. Ook maar eens zo'n ding aanschaffen voor dat geld. Kan je ook ''gewoon'' koppelen met je telefoon lijkt mij :)?
En welke shop had je hem weg voor die 8 euro :)?

[..]

Originele? Doe maandag even een DM ter herinnering. Denk dat ik er nog eentje heb liggen.

[..]

Tja, dat soort spul. Ik snap het niet zo goed waarom ze dat verkopen. Ze vertrouwen allemaal op de dozenschuiver die het uit China haalt en vervolgens doen ze alleen een terugroepactie.

Als winkel zou juist daar je meerwaarde moeten/kunnen zitten. Maar goed.
Ja de originele.
RobertNLzondag 25 juni 2017 @ 12:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 21:52 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Vorige week bij Gearbest. 8 of 9 was hij toen. Kan gewoon koppelen met Strava en zo, dus ook via telefoon.
Ik zie het; hij staat nog steeds in de sale. Jammer dat bestellen niet meer werkt; had er ook wel een willen hebben voor dat geld.

Zag laatst ook al Chinese garmin's met ANT+ voor rond de 45 euro; geen geld als je dat vergelijkt met de real deal :P. Al zit er natuurlijk ook verschil in GPS signaal (GPS vs GPS + GLONASS).

IGPSPORT IGS10 (GPS, ANT+, BT) - ¤45
IGPSPORT IGS20E (zonder ANT+/BT) - ¤35
IGPSPORT IGS60 (GPS, BDS (BeiDou Satalite, 40%+ dekking in EU) ANT+, BT, Kleurenscherm + firmware updates) - ¤80.

De IGS216 heb je ook nog; dat is een IGS20e met ANT+ maar Chinese weergave. Prijs was iets lager; maar nu al weinig meer te krijgen zie ik. IGS10 zal de opvolger zijn gok ik.

Allen met Strava onderteuning door via de PC met USB te uploaden of te koppelen aan de iGPSPORT app zover ik begrepen heb.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobertNL op 25-06-2017 12:49:11 ]
BadderHaringzondag 25 juni 2017 @ 12:56
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 12:35 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ik zie het; hij staat nog steeds in de sale. Jammer dat bestellen niet meer werkt; had er ook wel een willen hebben voor dat geld.

Zag laatst ook al Chinese garmin's met ANT+ voor rond de 45 euro; geen geld als je dat vergelijkt met de real deal :P. Al zit er natuurlijk ook verschil in GPS signaal (GPS vs GPS + GLONASS).

IGPSPORT IGS10 (GPS, ANT+, BT) - ¤45
IGPSPORT IGS20E (zonder ANT+/BT) - ¤35
IGPSPORT IGS60 (GPS, BDS (BeiDou Satalite, 40%+ dekking in EU) ANT+, BT, Kleurenscherm + firmware updates) - ¤80.

De IGS216 heb je ook nog; dat is een IGS20e met ANT+ maar Chinese weergave. Prijs was iets lager; maar nu al weinig meer te krijgen zie ik. IGS10 zal de opvolger zijn gok ik.

Allen met Strava onderteuning door via de PC met USB te uploaden of te koppelen aan de iGPSPORT app zover ik begrepen heb.
Ik heb op Marktplaats een Garmin 705 gekocht voor 35 euro. Gebruik hem alleen om af en toe een route op te zetten. Mijn Garmin Vivoactive doet dienst als fietscomputer verder, die koppelt met de cadansmeter en mijn HR-band. En upload automatisch naar Strava.

Alles in 1 zou mooi zijn, op zich, maar voor die 2x in de week dat ik fiets is nieuwe fietscomputer me te duur. Bovendien heb ik het horloge toch nodig voor alle andere sporten die ik graag doe.
RobertNLzondag 25 juni 2017 @ 13:59
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 12:56 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik heb op Marktplaats een Garmin 705 gekocht voor 35 euro. Gebruik hem alleen om af en toe een route op te zetten. Mijn Garmin Vivoactive doet dienst als fietscomputer verder, die koppelt met de cadansmeter en mijn HR-band. En upload automatisch naar Strava.

Alles in 1 zou mooi zijn, op zich, maar voor die 2x in de week dat ik fiets is nieuwe fietscomputer me te duur. Bovendien heb ik het horloge toch nodig voor alle andere sporten die ik graag doe.
'
Nette prijs voor die 705.


Twijfel een beetje tussen de IGS60 en de 10; denk dat ik wellicht die laatste haal. Prima product dat alles heeft wat ik zoek voor 55 euro inclusief sensor (mits ik hem nog bij Gearbest kan bestellen).

Fietsnavigatie gebruik(te) ik mijn Pebble vooral voor; werkt ook prima als je vooraf een route opzet. Voor iedere afslag trilt hij netjes, maar dan moet alsnog de navigatie op de mobiel aan en dan kan ik die dingen evt ook koppelen aan mijn Pebble via de telefoon.
Dirkos1987zondag 25 juni 2017 @ 14:46
Iemand bekend met een Navigatie voor je auto via aliexpress?
https://nl.aliexpress.com(...)7b-a4b5-ff2281d05cf1

Hier geven ze ook aan de je met bepaalde verzendmethode de douane kosten kan omzeilen, werkt dit goed?
Iemand91zondag 25 juni 2017 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 14:46 schreef Dirkos1987 het volgende:
Iemand bekend met een Navigatie voor je auto via aliexpress?
https://nl.aliexpress.com(...)7b-a4b5-ff2281d05cf1

Hier geven ze ook aan de je met bepaalde verzendmethode de douane kosten kan omzeilen, werkt dit goed?
Op Tweakers loopt een flink topic over Android autoradios: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1740515
mtchel112zondag 25 juni 2017 @ 17:04
Wou ik net een mi pad 2 kopen bij gearbest voor 145 euro, is hij uitverkocht :(
Weet iemand anders toevallig waar hij ook goedkoop is, of is de mi pad 3 zoveel beter?
Gearbestzondag 25 juni 2017 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:04 schreef mtchel112 het volgende:
Wou ik net een mi pad 2 kopen bij gearbest voor 145 euro, is hij uitverkocht :(
Weet iemand anders toevallig waar hij ook goedkoop is, of is de mi pad 3 zoveel beter?
He Mtchel112,
Vervelend dat hij is uitverkocht, om terug te komen op je vraag of de MI Pad 3 veel beter is.
De Mi Pad 3 heeft een betere processor, 4GB RAM ( Mi Pad 2 = 2GB), een betere camera en heeft meer batterijcapaciteit en MIUI 8. Verder zijn er nog wel wat verschillen ;).

Met name het verschil in RAM ga je bij intensief gebruik echt merken.

Ik heb een code voor de Mi Pad 3 voor je. Met Gearbest01 wordt de prijs ¤195.97
Dat is +-50 euro meer dan de Mi Pad 2, maar is het zeker waard naar mijn mening ;).
mtchel112zondag 25 juni 2017 @ 18:26
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 18:14 schreef Gearbest het volgende:

[..]

He Mtchel112,
Vervelend dat hij is uitverkocht, om terug te komen op je vraag of de MI Pad 3 veel beter is.
De Mi Pad 3 heeft een betere processor, 4GB RAM ( Mi Pad 2 = 2GB), een betere camera en heeft meer batterijcapaciteit en MIUI 8. Verder zijn er nog wel wat verschillen ;).

Met name het verschil in RAM ga je bij intensief gebruik echt merken.

Ik heb een code voor de Mi Pad 3 voor je. Met Gearbest01 wordt de prijs ¤195.97
Dat is +-50 euro meer dan de Mi Pad 2, maar is het zeker waard naar mijn mening ;).
Held!
Dan wordt het denk ik de mi pad 3!
julius123zondag 25 juni 2017 @ 19:11
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 18:26 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Held!
Dan wordt het denk ik de mi pad 3!
Kijk dit anders eerst even:

mtchel112zondag 25 juni 2017 @ 19:14
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 19:11 schreef julius123 het volgende:

[..]

Kijk dit anders eerst even:

Nja inderdaad dus eerder de mi pad 2.5.
Ach, ik denk dat ik toch maar voor de mi pad 3 ga, ik heb nog 30 euro op mn cashback acc staan, en met deze bestelling komt er nog een tientje bij. Dan is het alsnog een zacht prijsje.
julius123zondag 25 juni 2017 @ 19:19
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 19:14 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Nja inderdaad dus eerder de mi pad 2.5.
Ach, ik denk dat ik toch maar voor de mi pad 3 ga, ik heb nog 30 euro op mn cashback acc staan, en met deze bestelling komt er nog een tientje bij. Dan is het alsnog een zacht prijsje.
Hij laat ook zien dat de nieuwe processor eigenlijk kut is.
RobertNLzondag 25 juni 2017 @ 19:55
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 19:19 schreef julius123 het volgende:

[..]

Hij laat ook zien dat de nieuwe processor eigenlijk kut is.
De SOC? Ik zie alleen maar een rom die gewoon zeer slecht is.
De SOC is niet echt een upgrade, maar slecht is die ook niet.
Dirkos1987zondag 25 juni 2017 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 16:46 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Op Tweakers loopt een flink topic over Android autoradios: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1740515
Zie het, maar hoe zit het met die verzend optie om de douane kosten te ontlopen? werkt dat een beetje?
mtchel112zondag 25 juni 2017 @ 20:44
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 19:55 schreef RobertNL het volgende:

[..]

De SOC? Ik zie alleen maar een rom die gewoon zeer slecht is.
De SOC is niet echt een upgrade, maar slecht is die ook niet.
Op gearbest staat dat ze bzig zijn aan een nieuwe rom.
Stel dat er een stabiele rom uitkomt, vind je het dan waard voor die prijs?
Ik ben echt een totale leek op dit gebied, en ik weet dat jij een bekende naam hier bent (jack peng, merknamen veranderen vanwege de regels etc. :P ) dus ik hecht wel waarde aan jouw mening
RobertNLzondag 25 juni 2017 @ 21:10
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 16:46 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Op Tweakers loopt een flink topic over Android autoradios: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1740515
Zijn in mijn ervaring prima dingen. Heb in 2012 of 13 eens zo'n ding gehad. Zou het zo weer doen als ik een auto met waardeloze radio had. Zeker nu de prijzen ook nog eens gedaald zijn. Android is ideaal qua navigatie apps, tig keuzes :Y.
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 20:44 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Op gearbest staat dat ze bzig zijn aan een nieuwe rom.
Stel dat er een stabiele rom uitkomt, vind je het dan waard voor die prijs?
Ik ben echt een totale leek op dit gebied, en ik weet dat jij een bekende naam hier bent (jack peng, merknamen veranderen vanwege de regels etc. :P ) dus ik hecht wel waarde aan jouw mening
Het is een mediatek SOC en die zijn inderdaad op gpu gebied iets minder. Wanneer je niet echt zware games wil draaien zie ik weinig problemen.

De laatste xiaomi.eu rom zou al beter zijn van wat ik hier en daar lees.

Overigens heb ik hier in huis nog een mi pad 1, die doet het nog prima, al heeft die vanuit xiaomi niet echt de ondersteuning gehad die hij verdiende naar mijn idee.
Ga er vanuit dat de hardware flaws uit de eerste versie wel gefixt zijn ondertussen. De soft touch buttons zijn namelijk waardeloos op de eerste mipad.
Dirkos1987zondag 25 juni 2017 @ 21:16
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 21:10 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Zijn in mijn ervaring prima dingen. Heb in 2012 of 13 eens zo'n ding gehad. Zou het zo weer doen als ik een auto met waardeloze radio had. Zeker nu de prijzen ook nog eens gedaald zijn. Android is ideaal qua navigatie apps, tig keuzes :Y.

[..]

De kwaliteit twijfel ik eigenlijk ook verder niet aan, alleen wil eigenlijk weten of die verzendwijze waarmee je de kosten van douane ontloopt beetje werkt?

Heb nu een astra J met gewoon standaard radio, werkt prima ook met stuur bediening maar zou graag iets willen met navigatie en b.v. flitsmeister. Vandaar dat ik hier op uit kwam.

Maar zit dus niet te wachten op die douane kosten. ;)
RobertNLzondag 25 juni 2017 @ 21:43
Prima keuze dan inderdaad zo'n ding. Die sellers versturen overigens dan vaak via / vanuit de EU. Zelf hoef je dan niets af te dragen.
Dirkos1987zondag 25 juni 2017 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 21:43 schreef RobertNL het volgende:
Prima keuze dan inderdaad zo'n ding. Die sellers versturen overigens dan vaak via / vanuit de EU. Zelf hoef je dan niets af te dragen.
Is dat zo? staat nergens vermeld in die advertenties, vind ook dat er maar weinig sellers zijn met veel feedback op die dingen, max 20.
Iemand91zondag 25 juni 2017 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 20:24 schreef Dirkos1987 het volgende:
Zie het, maar hoe zit het met die verzend optie om de douane kosten te ontlopen? werkt dat een beetje?
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 21:16 schreef Dirkos1987 het volgende:
De kwaliteit twijfel ik eigenlijk ook verder niet aan, alleen wil eigenlijk weten of die verzendwijze waarmee je de kosten van douane ontloopt beetje werkt?

Heb nu een astra J met gewoon standaard radio, werkt prima ook met stuur bediening maar zou graag iets willen met navigatie en b.v. flitsmeister. Vandaar dat ik hier op uit kwam.

Maar zit dus niet te wachten op die douane kosten. ;)
Als je dat topic eens doorleest zie je genoeg opties hierover langskomen; van Chinese sellers die via Europa verkopen/verzenden tot verkopers uit Europa zelf. Daarnaast komen er ook een aantal merken steevast voor waar men goede ervaring mee heeft. Als je dat topic even doorleest heb je waarschijnlijk genoeg informatie.
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 21:10 schreef RobertNL het volgende:
Zijn in mijn ervaring prima dingen. Heb in 2012 of 13 eens zo'n ding gehad. Zou het zo weer doen als ik een auto met waardeloze radio had. Zeker nu de prijzen ook nog eens gedaald zijn. Android is ideaal qua navigatie apps, tig keuzes :Y.
Radio boeit niet zo snel, maar navigatie inderdaad. Hier hebben m'n ouders een auto met ingebouwde navigatie etc. maar zoals bij elk merk is navigatie al verouderd zodra de auto de fabriek uitrolt.
Het is een occasion en konden bij de koop (geloof ik) nog een update regelen maar normaal gesproken is dat peperduur.
Je kunt bijna zo'n Android radio kopen voor hetzelfde geld dat een update kost. :')

Maar goed; het zijn toch meer mensen die eerder naar de papieren kaart grijpen en over het algemeen sowieso overal wel goed de weg kennen, dat scheelt. :P

Enig nadeel is de opstarttijd; radio schijnt vaak wel snel te werken, maar zoiets is natuurlijk altijd langzamer dan de standaard ingebouwde radio/navigatie.
mtchel112maandag 26 juni 2017 @ 14:12
Mi pad 3 is besteld!
Ik laat wel weten hoe die bevalt
Dirkos1987maandag 26 juni 2017 @ 14:13
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 23:04 schreef Iemand91 het volgende:

[..]


[..]

Als je dat topic eens doorleest zie je genoeg opties hierover langskomen; van Chinese sellers die via Europa verkopen/verzenden tot verkopers uit Europa zelf. Daarnaast komen er ook een aantal merken steevast voor waar men goede ervaring mee heeft. Als je dat topic even doorleest heb je waarschijnlijk genoeg informatie.

[..]

Radio boeit niet zo snel, maar navigatie inderdaad. Hier hebben m'n ouders een auto met ingebouwde navigatie etc. maar zoals bij elk merk is navigatie al verouderd zodra de auto de fabriek uitrolt.
Het is een occasion en konden bij de koop (geloof ik) nog een update regelen maar normaal gesproken is dat peperduur.
Je kunt bijna zo'n Android radio kopen voor hetzelfde geld dat een update kost. :')

Maar goed; het zijn toch meer mensen die eerder naar de papieren kaart grijpen en over het algemeen sowieso overal wel goed de weg kennen, dat scheelt. :P

Enig nadeel is de opstarttijd; radio schijnt vaak wel snel te werken, maar zoiets is natuurlijk altijd langzamer dan de standaard ingebouwde radio/navigatie.

Ik zie wel verkopers er in voor maar die hebben allemaal niet de radio die ik nodig heb.
Helaas alleen aliexpress verkopers via DHL
Iemand91maandag 26 juni 2017 @ 15:54
Original Xiaomi Portable USB LED Light ( Enhanced Edition ) - BLUE: ¤0.88 met coupon
quote:
NLUSBlight
1498118846292833773.jpg
.
Puntje013maandag 26 juni 2017 @ 22:56
quote:
Bedankt, de oude versie heb ik er nog een paar van liggen maar deze had ik nog niet, blijven handig voor vakanties.
eddepetfoktdinsdag 27 juni 2017 @ 10:25
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 22:56 schreef Puntje013 het volgende:

[..]

Bedankt, de oude versie heb ik er nog een paar van liggen maar deze had ik nog niet, blijven handig voor vakanties.
Leuk dat er eindelijk weer een 'goede' Xiaomi deal is. Nu de usb fan nog. Kan er nog wel een paar gebruiken. Ik gebruik die van de vorige aanbieding dagelijks. Jammer genoeg zijn de witte vergeeld. De blauwe blijven mooi.
davedavydinsdag 27 juni 2017 @ 12:49
Bij mij werkt die al niet meer :P ?
RobertNLdinsdag 27 juni 2017 @ 12:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 12:49 schreef davedavy het volgende:
Bij mij werkt die al niet meer :P ?
Waren er maximaal 500 voor die prijs :)
THEFXRdinsdag 27 juni 2017 @ 13:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 12:51 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Waren er maximaal 500 voor die prijs :)
liggen bij de action voor 1 euro
dodge_911dinsdag 27 juni 2017 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 13:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

liggen bij de action voor 1 euro
Ook dimbaar? Ook aan- en uit te zetten met je XPB?
Gearbestdinsdag 27 juni 2017 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 12:49 schreef davedavy het volgende:
Bij mij werkt die al niet meer :P ?
Zijn inderdaad inmiddels allemaal verbruikt.
hou ook dit topic in de gaten voor Xiaomi dealtjes :)!

CHI / [Gearbest] Sale van Xiaomi producten - vanaf ¤2,45!
Riot-dinsdag 27 juni 2017 @ 15:16
Zijn de gouden tijden van DealExtreme volledig voorbij ofso? Ze reageren niet op e-mails en de support chat werkt niet voor me (in meerdere browsers). Iemand die nog wel eens wat bij ze haalt?
THEFXRdinsdag 27 juni 2017 @ 16:41
quote:
12s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 14:32 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ook dimbaar? Ook aan- en uit te zetten met je XPB?
gewoon aan uit
RobertNLdinsdag 27 juni 2017 @ 16:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 13:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

liggen bij de action voor 1 euro
Dat is niet het zelfde :)
Vergelijk het licht alleen maar eens tussen die nepperts en de echte. En deze kan je aan/uitzetten met de powerbank, dimmen. etc.
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:16 schreef Riot- het volgende:
Zijn de gouden tijden van DealExtreme volledig voorbij ofso? Ze reageren niet op e-mails en de support chat werkt niet voor me (in meerdere browsers). Iemand die nog wel eens wat bij ze haalt?
Nope; ik weet dat ze heel veel personeel ontslagen hebben (alle internationale mensen) een poos terug. Daarna niets meer van gehoord of iets besteld.

Tickets werken overigens het beste bij Dealextreme; mail was altijd al lastig.
davedavydinsdag 27 juni 2017 @ 18:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:16 schreef Riot- het volgende:
Zijn de gouden tijden van DealExtreme volledig voorbij ofso? Ze reageren niet op e-mails en de support chat werkt niet voor me (in meerdere browsers). Iemand die nog wel eens wat bij ze haalt?
Op Banggood, Gearbest en nog enkele shops na allemaal wel toch? Tegenwoordig is alles Aliexpress hier en Ali daar :'(
mscholdinsdag 27 juni 2017 @ 19:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 18:53 schreef davedavy het volgende:

[..]

Op Banggood, Gearbest en nog enkele shops na allemaal wel toch? Tegenwoordig is alles Aliexpress hier en Ali daar :'(
pas bij banggood wat besteld met PDM: woensdag besteld, vrijdag verzonden en vandaag in huis: en dat voor 1 euro extra *O* (normaal is dat ~3 weken)
ErkendFokkerwoensdag 28 juni 2017 @ 11:39
Ik wil trouwens toch even buyincoins.com in het zonnetje zetten. Hun prijzen zijn vaak 50% lager dan van andere shops (voor simpele dingen) en toch krijgen ze het voor elkaar om die shit continu binnen 2 weken in mijn brievenbus te bezorgen.
Laatst weer wat besteld en het is echt bizar dat ze altijd sneller zijn dan de rest.
eddepetfoktwoensdag 28 juni 2017 @ 12:25
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 11:39 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik wil trouwens toch even buyincoins.com in het zonnetje zetten. Hun prijzen zijn vaak 50% lager dan van andere shops (voor simpele dingen) en toch krijgen ze het voor elkaar om die shit continu binnen 2 weken in mijn brievenbus te bezorgen.
Laatst weer wat besteld en het is echt bizar dat ze altijd sneller zijn dan de rest.
Heb je wat voorbeelden? Ik koop bijna alle kleine troep via Ali want die zijn bijna altijd goedkoper dan de bekende shops.
ohengwoensdag 28 juni 2017 @ 12:50
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 12:25 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Heb je wat voorbeelden? Ik koop bijna alle kleine troep via Ali want die zijn bijna altijd goedkoper dan de bekende shops.
Kabels haal ik bijvoorbeeld graag via Buyincoins, want ze zijn regelmatig goedkoper dan op Ali.

Hier wat recente voorbeeldjes van mezelf:
Spudger: http://www.buyincoins.com/item/54728.html#.WVOIcFFcLmg
DVI-D kabel: http://www.buyincoins.com/item/29170.html#.WVOIqFFcLmg
Sata molex splitter: http://www.buyincoins.com/item/1897.html#.WVOI01FcLmg (deze was ¤ 0,92)
RobertNLwoensdag 28 juni 2017 @ 14:03
Tip van de dag:
https://nl.pepper.com/aan(...)house-gearbest-45323

Ik zou zeggen; als je twijfelt: Doen. Ben nog steeds zeer tevreden met de Chuwi naar een jaar. Ding doet het ook nog prima :)
larry_flyntwoensdag 28 juni 2017 @ 14:16
Via een medefokker de V5 gekocht. Dikke aanrader!
julius123woensdag 28 juni 2017 @ 14:52
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 14:03 schreef RobertNL het volgende:
Tip van de dag:
https://nl.pepper.com/aan(...)house-gearbest-45323

Ik zou zeggen; als je twijfelt: Doen. Ben nog steeds zeer tevreden met de Chuwi naar een jaar. Ding doet het ook nog prima :)
interessant, hoe doen die dingen het eigenlijk met huisdierhaar?
BillsGatewoensdag 28 juni 2017 @ 16:22
Niet denderend, of je moet het niet erg vinden dat je hem regelmatig schoon en haar-vrij moet maken :)
RobertNLwoensdag 28 juni 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 14:52 schreef julius123 het volgende:

[..]

interessant, hoe doen die dingen het eigenlijk met huisdierhaar?
Hier geen huisdieren.
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 16:22 schreef BillsGate het volgende:
Niet denderend, of je moet het niet erg vinden dat je hem regelmatig schoon en haar-vrij moet maken :)
Wat ik er van lees wisselt het een beetje per model. Maar ik heb geen ervaring met huisdierenhaar. Schoonmaken moet af toe toch; maar kost toch minder tijd dan het zuigen zelf :P.
julius123woensdag 28 juni 2017 @ 17:08
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 16:22 schreef BillsGate het volgende:
Niet denderend, of je moet het niet erg vinden dat je hem regelmatig schoon en haar-vrij moet maken :)
ja dat vind ik niet erg :), ik bedoel of zon ding goed haar opzuigt :)
Miniemwoensdag 28 juni 2017 @ 17:08
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 14:52 schreef julius123 het volgende:

[..]

interessant, hoe doen die dingen het eigenlijk met huisdierhaar?
Wat voor haar? Heb hier een kortharige hond en een kat die ook haarverlies heeft. Zuigt prima al het haar op. Verbaas me altijd over de hoeveelheid haar die er in het bakje zit.
ManageTheAngerwoensdag 28 juni 2017 @ 18:13
Van de week dit setje binnengekregen.

Twee foto's voor impressie:
SPOILER
19437583_1352784708153026_1867050194378824744_n.jpg?oh=07a01942c99ecc62f45f560407519a9a&oe=5A0DB026
19510667_1352784704819693_4449851713712168018_n.jpg?oh=6b82bb2ae4e5856e7d21137e7a0d49ab&oe=59E17821
Reden van aanschaf is omdat ik vroeger dit ook altijd in mijn auto had (in mijn jongere jaren) en ik het erg plezierig vond (en dus vind) dat er wat licht is 's avonds. Wanneer je iets laat vallen vindt je het gemakkelijk terug en met meer licht dan alleen het binnenlicht welke bij het interieur behoort.

De elementen zitten met 3m tape vast en hoeven dan ook niet separaat vastgeschroefd en/of met klitteband etc. vastgemaakt te worden.

Afstandsbediening erbij om makkelijk te kunnen switchen tussen de diverse kleuren, dus dat is ook erg comfortabel.
julius123woensdag 28 juni 2017 @ 18:49
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 17:08 schreef Miniem het volgende:

[..]

Wat voor haar? Heb hier een kortharige hond en een kat die ook haarverlies heeft. Zuigt prima al het haar op. Verbaas me altijd over de hoeveelheid haar die er in het bakje zit.
Katten, zo te horen gaat dat wel goed!
Even bestellen.
Ouwesokwoensdag 28 juni 2017 @ 20:20
M'n decibelmetertje is binnen *O*
KCr0upS.jpg

Echt zo'n dingetje waarvan je niet wist dat je het wilde hebben tot je het zag. Had ik hem in mijn bromfietstijd maar gehad :')
En de Chinashops hebben dus massa's van dit soort leuke speeltjes
THEFXRwoensdag 28 juni 2017 @ 21:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 20:20 schreef Ouwesok het volgende:
M'n decibelmetertje is binnen *O*
[ afbeelding ]

Echt zo'n dingetje waarvan je niet wist dat je het wilde hebben tot je het zag. Had ik hem in mijn bromfietstijd maar gehad :')
En de Chinashops hebben dus massa's van dit soort leuke speeltjes
goed merk, heb daar de multimeter van.
MilkTeawoensdag 28 juni 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 11:07 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Dat en of DAB, er komt hier een mooie aanvliegroute vlak langs/boven het huis te liggen op 4.000ft. Wel grappig om dan te hebben icm een PI.

[..]

Ja true; had hem in het mandje gestopt. Als voorbeeldje maar toen hij voor $4 nogwat langs kwam maar gewoon besteld. Hoef ik ook niet meer naar de action :+

[..]

Buren?
Leuk voor de heb naast de kleurenmeter, stroommeter, en temperatuur meter om iets meer te zegen over hoe hard de speakers van telefoons kunnen. En iemand vroeg hoe hard geluid zo'n robotstofzuiger maakte.
Dus in het kader meten is weten.
Zn kleurenmeter he, heb je die ook uit China? en werkt deze een beetje goed?
RobertNLwoensdag 28 juni 2017 @ 21:59
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 21:58 schreef MilkTea het volgende:

[..]

Zn kleurenmeter he, heb je die ook uit China? en werkt deze een beetje goed?
Nee; 'gewoon' een spyder.
ManageTheAngerdonderdag 29 juni 2017 @ 08:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 14:03 schreef RobertNL het volgende:
Tip van de dag:
https://nl.pepper.com/aan(...)house-gearbest-45323

Ik zou zeggen; als je twijfelt: Doen. Ben nog steeds zeer tevreden met de Chuwi naar een jaar. Ding doet het ook nog prima :)
Welke van de drie raad jij aan? Zo te zien heb jij zelf de V7. Welke afweging heb jij gemaakt?
RobertNLdonderdag 29 juni 2017 @ 08:43
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 08:05 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

Welke van de drie raad jij aan? Zo te zien heb jij zelf de V7. Welke afweging heb jij gemaakt?
Ik heb zelf de V7; afweging was toen de brede borstel (met v vorm). De zuigkracht is door de brede zuigmond wellicht ietsjes lager; maar de borstel compenseert weer.

Denk dat ik afhankelijk van de prijs nu weer voor de V7 of een nieuwere A4 / A6 zou gaan. Mocht je nog 100 euro meer overhebben; dan de XIaomi natuurlijk :P.
ridseldonderdag 29 juni 2017 @ 09:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 16:08 schreef Goddelijker het volgende:
Sndway SW-T40 Digital Laser Rangefinder
Prijs: $ 20,99

Snel en nauwkeurig een afstand meten tot 40 meter (of meer afhankelijk van het model)?
Lees verder!

Voor de specificaties, zie de link.

De doos:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Inhoud:
Het apparaat zelf, handleiding, opbergzakje, polskoord, reflecterende kaart (wanneer ondergronden minder goed 'gezien' worden).
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Het apparaat:
Voelt goed aan, mooi verlicht scherm er in.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

De werking:
Je kan verschillende dingen meten en/of berekenen:
Afstand, oppervlakte, inhoud, hoeken (Pythagoras).
Je kan ook instellen om vanaf de voorkant van het apparaat te meten of vanaf de achterkant van het apparaat.
Bij het meten kwam ik eigenlijk geen afwijking tegen, zoals te zien is.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Conclusie:
Doen, kopen. Komt altijd wel een keer van pas!
Deze gisteren ook ontvangen. Prachtig toestel voor dit geld. Bedankt voor de tip.
RobertNLdonderdag 29 juni 2017 @ 13:52
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 09:39 schreef ridsel het volgende:

[..]

Deze gisteren ook ontvangen. Prachtig toestel voor dit geld. Bedankt voor de tip.
Hier ook binnen; ziet er inderdaad goed uit :).
Goddelijkerdonderdag 29 juni 2017 @ 15:48
^O^
ManageTheAngerdonderdag 29 juni 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 08:43 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ik heb zelf de V7; afweging was toen de brede borstel (met v vorm). De zuigkracht is door de brede zuigmond wellicht ietsjes lager; maar de borstel compenseert weer.

Denk dat ik afhankelijk van de prijs nu weer voor de V7 of een nieuwere A4 / A6 zou gaan. Mocht je nog 100 euro meer overhebben; dan de XIaomi natuurlijk :P.
V7 besteld. Ben benieuwd. Hebben twee honden, elke dag stofzuigen worden wij wel wat beu van.. Plus een mooi excuus om gewoon weer eens iets te kopen.
Bacchus1980donderdag 29 juni 2017 @ 16:21
Iemand ervaringen met het bestellen van batterijen uit China?
Banggood heeft Samsung en Sanyo batterijen 18650 protected voor een mooie prijs. Maar komt dit goed door de douane?
LKVBHDdonderdag 29 juni 2017 @ 19:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 19:30 schreef mschol het volgende:

[..]

pas bij banggood wat besteld met PDM: woensdag besteld, vrijdag verzonden en vandaag in huis: en dat voor 1 euro extra *O* (normaal is dat ~3 weken)
Gaat hier ook gebeuren, 24 juni 's avonds laat besteld, vandaag gesorteerd door PostNL, dus waarschijnlijk morgen bezorgd. En dat voor 40 cent op een order van 30 euro.
RobertNLdonderdag 29 juni 2017 @ 20:46
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 15:57 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

V7 besteld. Ben benieuwd. Hebben twee honden, elke dag stofzuigen worden wij wel wat beu van.. Plus een mooi excuus om gewoon weer eens iets te kopen.
Ben ook benieuwd, mocht ik ooit een nieuwe nemen dan ga ik wellicht wel upgraden naar een Xiaomi, maar goed. Die heb je ook niet voor 100 euro ;).

quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 16:21 schreef Bacchus1980 het volgende:
Iemand ervaringen met het bestellen van batterijen uit China?
Banggood heeft Samsung en Sanyo batterijen 18650 protected voor een mooie prijs. Maar komt dit goed door de douane?
Geen enkel probleem hoor. Wel bedrag onder de 22 euro houden dan komt het goed ;).

Mocht je haast hebben dan kan je ook nog bij Nkon kijken; die waren ook altijd wel relatief goedkoop.
julius123vrijdag 30 juni 2017 @ 11:26
Gisteren deze Sanrenmu schaar binnen gekregen!

wdGeGBy.jpg

Super handig voor in de keuken of op de camping.
larry_flyntvrijdag 30 juni 2017 @ 13:09
Ik had een vlooienkam gekocht voor mijn kat. Kwam net aan in een klein envelopje, maar ik moest ervoor tekenen. Wat is deze? Iemand ervaring?
julius123vrijdag 30 juni 2017 @ 13:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 13:09 schreef larry_flynt het volgende:
Ik had een vlooienkam gekocht voor mijn kat. Kwam net aan in een klein envelopje, maar ik moest ervoor tekenen. Wat is deze? Iemand ervaring?
Welkom bij PostNL.
dingen van een paar tientjes gooien ze door je brievenbus en shit van een paar cent mag je voor tekenen.
RobertNLvrijdag 30 juni 2017 @ 13:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 13:09 schreef larry_flynt het volgende:
Ik had een vlooienkam gekocht voor mijn kat. Kwam net aan in een klein envelopje, maar ik moest ervoor tekenen. Wat is deze? Iemand ervaring?
Aliexpress standard shipping gaat met RS xxxxxxx NL code. Die zijn aangetekend. Binnenkort gaat dit veranderen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 13:26 schreef julius123 het volgende:

[..]

Welkom bij PostNL.
dingen van een paar tientjes gooien ze door je brievenbus en shit van een paar cent mag je voor tekenen.
Of welkom bij de Chinees die bepaald welke verzendmethode hij gebruikt.
mscholvrijdag 30 juni 2017 @ 13:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 13:51 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Aliexpress standard shipping gaat met RS xxxxxxx NL code. Die zijn aangetekend. Binnenkort gaat dit veranderen.
ze worden gewoon weer door de brievenbus gemikt zonder handtekening?
RobertNLvrijdag 30 juni 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 13:54 schreef mschol het volgende:

[..]

ze worden gewoon weer door de brievenbus gemikt zonder handtekening?
Zover ik begrijp wel. Nieuwe code layout begint met LX xxxxxx NL, gok dat die LX staat voor brievenbuslevering (tenzij groter dan schoenendoos dan auto).
Eric_Cantonavrijdag 30 juni 2017 @ 19:06
Zojuist de spinner met flesopener binnen gekregen, ik snap hype van spinners niet zo. Maar nu heb ik in ieder geval iets functioneels erbij :Y
shizvrijdag 30 juni 2017 @ 20:48
Haha, ik heb er ook eentje gehaald onder het motto 'eerst proberen en dan pas oordelen'.
Maar idd, dafuq, waarom is dit überhaupt een ding er is echt niks aan. :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 11:26 schreef julius123 het volgende:
Gisteren deze Sanrenmu schaar binnen gekregen!

[ afbeelding ]

Super handig voor in de keuken of op de camping.
Noice! Ik vond messen altijd maar ' :') '. Maar nu ik zo'n SRM heb! Wow, nice. :D
Talking about fidgeting. Zo'n mes open- en dichtklappen heeft meer dan zo'n spinner. _O-
JohnB52vrijdag 30 juni 2017 @ 23:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 11:26 schreef julius123 het volgende:
Gisteren deze Sanrenmu schaar binnen gekregen!

[ afbeelding ]

Super handig voor in de keuken of op de camping.
Waar heb je die gekocht?
Eric_Cantonavrijdag 30 juni 2017 @ 23:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 20:48 schreef shiznuts het volgende:
Haha, ik heb er ook eentje gehaald onder het motto 'eerst proberen en dan pas oordelen'.
Maar idd, dafuq, waarom is dit überhaupt een ding er is echt niks aan. :P
Ik zit er wel al bijna de hele avond mee in m'n handen. Is 't dan toch... ? :@
eddepetfoktzaterdag 1 juli 2017 @ 10:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 23:17 schreef Eric_Cantona het volgende:

[..]

Ik zit er wel al bijna de hele avond mee in m'n handen. Is 't dan toch... ? :@
Al een fidget cube geprobeerd? Daar zit ik nog meer mee te spelen tijdens tv kijken dan met de spinner.
Eric_Cantonazaterdag 1 juli 2017 @ 12:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 10:34 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Al een fidget cube geprobeerd? Daar zit ik nog meer mee te spelen tijdens tv kijken dan met de spinner.
met die knopjes en zo? Die heb ik 2 voor de boys in bestelling.
KdwPPrzaterdag 1 juli 2017 @ 13:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 10:34 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Al een fidget cube geprobeerd? Daar zit ik nog meer mee te spelen tijdens tv kijken dan met de spinner.
Spinners snap ik al niet helemaal, maar die fidget cube.. wtf moet je daarmee lol. Begin ik dan toch out te worden
eddepetfoktzaterdag 1 juli 2017 @ 14:49
quote:
11s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:19 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Spinners snap ik al niet helemaal, maar die fidget cube.. wtf moet je daarmee lol. Begin ik dan toch out te worden
Het helpt mij tegen nagelbijten. Anderen misschien weer tegen roken, zenuwen, neuspulken etc. Ik gebruik het dus echt, terwijl de meeste prullen die ik op Ali koop in de la belanden. :>

https://www.rtlnieuws.nl/(...)sbal-van-de-toekomst

[ Bericht 9% gewijzigd door eddepetfokt op 01-07-2017 14:54:26 ]
Miniemzaterdag 1 juli 2017 @ 16:49
Xiaomi Miband 2 voor ¤16,80 @ Banggood met de code mibd2
mtchel112zaterdag 1 juli 2017 @ 17:19
quote:
11s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:19 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Spinners snap ik al niet helemaal, maar die fidget cube.. wtf moet je daarmee lol. Begin ik dan toch out te worden
Out :')
julius123zaterdag 1 juli 2017 @ 17:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 23:03 schreef JohnB52 het volgende:

[..]

Waar heb je die gekocht?
AliExpres.
Zal zo de link er even bijzoeken.
Was 12 euro iig.

Edit:
Mack Walker Detachable Outdoor Scissors Knife Stainless Steel Multifunction Tools with Bottle Opener Screwdriver Sanrenmu
http://s.aliexpress.com/YZZZRRVJ
julius123zaterdag 1 juli 2017 @ 17:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 20:48 schreef shiznuts het volgende:
Haha, ik heb er ook eentje gehaald onder het motto 'eerst proberen en dan pas oordelen'.
Maar idd, dafuq, waarom is dit überhaupt een ding er is echt niks aan. :P

[..]

Noice! Ik vond messen altijd maar ' :') '. Maar nu ik zo'n SRM heb! Wow, nice. :D
Talking about fidgeting. Zo'n mes open- en dichtklappen heeft meer dan zo'n spinner. _O-
Is ook nice :D
De schaar kun je uit elkaar halen btw.
Er zit een dunschiller aan namelijk!
Bij messen helpt het ook om ze lekker soepel te maken.
ohengzaterdag 1 juli 2017 @ 23:45
Op aanraden van iemand op een forum heb ik een VE Monk besteld: https://nl.aliexpress.com(...).13010608.0.0.BfhlK4

Dat. Is. Goede. Geluidskwaliteit. Zeker ook in het middenbereik wat nog weleens wat mist aan kracht. Ook veel luider dan mijn andere modellen.
Enige nadeel: vrouwen melden dat de oordoppen ietwat te groot zijn.

De telefonie moet ik nog even testen. Telefonie werkt ook perfect, microfoon en knoppen werken op het Android 3 knoppen model.

[ Bericht 3% gewijzigd door oheng op 03-07-2017 15:42:53 ]
Dirkos1987zondag 2 juli 2017 @ 16:16
Zijn er een beetje veilige en betrouwbare macbook pro opladers? de mijne is verheerlijk aan het einde van zijn latijn en vroeg me of er merken zoals blitzwolf ook die dingen namaken?
ManageTheAngerzondag 2 juli 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 16:16 schreef Dirkos1987 het volgende:
Zijn er een beetje veilige en betrouwbare macbook pro opladers? de mijne is verheerlijk aan het einde van zijn latijn en vroeg me of er merken zoals blitzwolf ook die dingen namaken?
Media Markt heeft deze week voor 24 euro een universele oplader te koop.
Wellicht dat jouw macbook daar ook mee opgeladen kan worden.
julius123maandag 3 juli 2017 @ 13:34
ik heb de Chuwi Ilive V5 al binnen ^O^
JohnB52maandag 3 juli 2017 @ 14:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 17:24 schreef julius123 het volgende:

[..]

AliExpres.
Zal zo de link er even bijzoeken.
Was 12 euro iig.

Edit:
Mack Walker Detachable Outdoor Scissors Knife Stainless Steel Multifunction Tools with Bottle Opener Screwdriver Sanrenmu
http://s.aliexpress.com/YZZZRRVJ
Bedankt!

Ik ga er ook maar eentje bestellen
mtchel112maandag 3 juli 2017 @ 17:42
Hoe is de verzending van gearbest met priority line? Sinds vorige week verzonden en nog steeds geen informatie
ManageTheAngermaandag 3 juli 2017 @ 22:55
Wie van jullie heeft die Cube iwork10 ultimate 64GB en kan vertellen of hij bevalt c.q. Dat alles werkt?

Banggood heeft hem in de aanbieding namelijk.
Brecht35maandag 3 juli 2017 @ 23:18
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 22:55 schreef ManageTheAnger het volgende:
Wie van jullie heeft die Cube iwork10 ultimate 64GB en kan vertellen of hij bevalt c.q. Dat alles werkt?

Banggood heeft hem in de aanbieding namelijk.
Ik. Windows 10 was verschrikkelijk traag, naar mijn mening is de tablet niet krachtig genoeg om Windows 10 te draaien. Micro SD slot gaat bij vele mensen kapot(onder andere bij mij..). Ik heb er een gedeeltelijke refund voor gekregen. Windows heb ik eraf geflikkerd en de partitie van Android heb ik vergroot tot 64 GB. Speakers zijn matig, batterijleven is dat ook. 6h screen on time als je de tablet in 1 dag gebruikt voor video's te kijken, maar 6h screen on time ga je echt niet halen doorheen verschillende dagen omdat de Android ROM in standby verschrikkelijk veel % zuipt. Het is me al meermaals voorgevallen dat ik de tablet een paar dagen niet gebruik om vast te stellen dat ie zichzelf uitgeschakeld heeft omdat het batterijlevel te laag was gekomen. Opladen gaat ook extreem traag.
JohnB52dinsdag 4 juli 2017 @ 11:49
Ik ben in de markt voor n nieuwe stofzuigrobot, en ik vind de Xiaomi Mi robot wel erg cool, de oude robot (de iRobot Roomba bij mij thuis is (denk ik) behoorlijk kapot, vies, versleten en vooral nergens meer te vinden...

Nu is hij bij www.gearbest.com in de aanbieding, en kost hij daar ¤302,59...

Volgende vraag aan jullie: weten jullie of er ergens n coupon te vinden is?

Ik heb zelf al gezocht maar kon nog geen coupon vinden.


Edit:

Bij gearbest hebben ze nu ook de Ilife V7 in de aanbieding, voor 115,69...
En voor 2 euro meer heb je m zonder meerkosten in huis via EU express.
Eens kijken wat de verschillen zijn tussen deze 2 stofzuigers, maar jullie mogen natuurlijk ook meehelpen :-)

[ Bericht 22% gewijzigd door JohnB52 op 04-07-2017 12:14:31 ]
ManageTheAngerdinsdag 4 juli 2017 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 11:49 schreef JohnB52 het volgende:
Ik ben in de markt voor n nieuwe stofzuigrobot, en ik vind de Xiaomi Mi robot wel erg cool, de oude robot (de iRobot Roomba bij mij thuis is (denk ik) behoorlijk kapot, vies, versleten en vooral nergens meer te vinden...

Nu is hij bij www.gearbest.com in de aanbieding, en kost hij daar ¤302,59...

Volgende vraag aan jullie: weten jullie of er ergens n coupon te vinden is?

Ik heb zelf al gezocht maar kon nog geen coupon vinden.


Edit:

Bij gearbest hebben ze nu ook de Ilife V7 in de aanbieding, voor 115,69...
En voor 2 euro meer heb je m zonder meerkosten in huis via EU express.
Eens kijken wat de verschillen zijn tussen deze 2 stofzuigers, maar jullie mogen natuurlijk ook meehelpen :-)

De V7 vijf dagen terug besteld uit het eu warehouse en vanavond binnen!
RobertNLdinsdag 4 juli 2017 @ 17:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 11:49 schreef JohnB52 het volgende:
Ik ben in de markt voor n nieuwe stofzuigrobot, en ik vind de Xiaomi Mi robot wel erg cool, de oude robot (de iRobot Roomba bij mij thuis is (denk ik) behoorlijk kapot, vies, versleten en vooral nergens meer te vinden...

Nu is hij bij www.gearbest.com in de aanbieding, en kost hij daar ¤302,59...

Volgende vraag aan jullie: weten jullie of er ergens n coupon te vinden is?

Ik heb zelf al gezocht maar kon nog geen coupon vinden.


Edit:

Bij gearbest hebben ze nu ook de Ilife V7 in de aanbieding, voor 115,69...
En voor 2 euro meer heb je m zonder meerkosten in huis via EU express.
Eens kijken wat de verschillen zijn tussen deze 2 stofzuigers, maar jullie mogen natuurlijk ook meehelpen :-)

De xiaomi is slim en doet aan mapping, de v7 doet dit niet.
Het is maar of het je het prijsverschil waard is
Dirkos1987dinsdag 4 juli 2017 @ 19:37
Iemand ervaring met de Xiaomi Mijia 1080p IP camera en de connection error bij het verbinden?
Zo ja, wat is de oplossing?? :)
tokko1dinsdag 4 juli 2017 @ 22:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 19:37 schreef Dirkos1987 het volgende:
Iemand ervaring met de Xiaomi Mijia 1080p IP camera en de connection error bij het verbinden?
Zo ja, wat is de oplossing?? :)
Net als op Tweakers verwachten we wel wat eigen inzet. Wat heb je al geprobeerd, als je googled vindt je veel opties. Noem is wat je geprobeerd hebt (oa, andere wifi/computer/locatie/app/telefoon etc.).
mtchel112dinsdag 4 juli 2017 @ 22:55
Als ik na mijn studie mijn eigen stekkie heb komt er direct een robot stofzuiger mee!
Lekker via de app dat ding aanzetten als je naar je werk gaat, wat een luxe.
Diqiu-Longdinsdag 4 juli 2017 @ 23:44
quote:
16s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 22:44 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Net als op Tweakers verwachten we wel wat eigen inzet. Wat heb je al geprobeerd, als je googled vindt je veel opties. Noem is wat je geprobeerd hebt (oa, andere wifi/computer/locatie/app/telefoon etc.).
Op Tweakers verwachten ze ook dat je hoogbegaafd bent, naar de universiteit gaat. Consulent bent en eeuwig vrijgezel bent ;(
mscholwoensdag 5 juli 2017 @ 00:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 23:44 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Op Tweakers verwachten ze ook dat je hoogbegaafd bent, naar de universiteit gaat. Consulent bent en eeuwig vrijgezel bent ;(
dat verwachten we hier niet, een simpele google zoekopdracht geeft je al een hele rits dingen om uit te zoeken en te proberen
ManageTheAngerwoensdag 5 juli 2017 @ 05:50
Voor de eigenaren van de Ilife V7:

Hebben jullie standaard de "swiffer" geïnstalleerd op de robot of niet? Gisteren heb ik de robot een testronde laten doen maar hij blijft op tapijt (lees deurmat) vastlopen wanneer de bracket+mop er aan vast zit. Swiffer verwijderd en het werkte verder prima. Tot ik vanmorgen zag dat de Swiffer met een soort klitteband vast zit aan de bracket en daar nu hondenharen op zitten 😂. De bracket had ik ook laten zitten maar daar is hij vanmorgen zelf vanaf gegaan nadat hij even vastliep op de deurmat. Nu de bracket en Swiffer eraf gehaald is werkt hij verder prima en zonder problemen (vooralsnog).

Thoughts/ervaringen?
Dirkos1987woensdag 5 juli 2017 @ 05:54
quote:
16s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 22:44 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Net als op Tweakers verwachten we wel wat eigen inzet. Wat heb je al geprobeerd, als je googled vindt je veel opties. Noem is wat je geprobeerd hebt (oa, andere wifi/computer/locatie/app/telefoon etc.).
Schijnbaar werken sommige camera's alleen in regio van China zoals ik gelezen heb via google.
Volgend mij is dit amper op te lossen. Gister aantal uurtjes gezocht op Google maar niet tot een oplossing gekomen
ManageTheAngerwoensdag 5 juli 2017 @ 05:59
SJcam4000 voor 20 dollar nu (limited time) bij Tmart (let op, dit betreft de 720p versie)
mtchel112woensdag 5 juli 2017 @ 09:40
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 05:59 schreef ManageTheAnger het volgende:
SJcam4000 voor 20 dollar nu (limited time) bij Tmart (let op, dit betreft de 720p versie)

Sj4000 ipv sjcam4000. Ik heb hem besteld maar ik denk dat dit een neppers is
julius123woensdag 5 juli 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 05:50 schreef ManageTheAnger het volgende:
Voor de eigenaren van de Ilife V7:

Hebben jullie standaard de "swiffer" geïnstalleerd op de robot of niet? Gisteren heb ik de robot een testronde laten doen maar hij blijft op tapijt (lees deurmat) vastlopen wanneer de bracket+mop er aan vast zit. Swiffer verwijderd en het werkte verder prima. Tot ik vanmorgen zag dat de Swiffer met een soort klitteband vast zit aan de bracket en daar nu hondenharen op zitten 😂. De bracket had ik ook laten zitten maar daar is hij vanmorgen zelf vanaf gegaan nadat hij even vastliep op de deurmat. Nu de bracket en Swiffer eraf gehaald is werkt hij verder prima en zonder problemen (vooralsnog).

Thoughts/ervaringen?
ik gebruik de mop niet voor zn dagelijkse rondje. hij doet het prima zonder.
en ik heb ook de bracket eraf gehaald.
Zspiritwoensdag 5 juli 2017 @ 11:35
Voor het eerst heb ik een tem van Banggood niet ontvangen.
18 april een USB-C kabel besteld van Blitzwolf maar nog steeds niet binnen, toch maar even aangegeven bij banggood.

Overigens nu in de aanbieding: https://www.banggood.com/(...)tml?rmmds=flashdeals

Oveirgens ook nu in de aanbieding een Xiaomi pen: https://www.banggood.com/(...)tml?rmmds=flashdeals

Wist niet eens dat die bestond, toch maar halen als fanboy :)
shizwoensdag 5 juli 2017 @ 12:31
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 09:40 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Sj4000 ipv sjcam4000. Ik heb hem besteld maar ik denk dat dit een neppers is
Is het ook, SJCAM logo hoort erop te staan.
Sowieso: er staat '1080p' op de camera en kan maar 720p? Dang, dat is nog eens weggegooid geld. Die 720p is waarschijnlijk upscaled 360p ook nog. Met cloned frames en dan eigenlijk maar 15fps.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 11:35 schreef Zspirit het volgende:
[..]

Oveirgens ook nu in de aanbieding een Xiaomi pen: https://www.banggood.com/(...)tml?rmmds=flashdeals

Wist niet eens dat die bestond, toch maar halen als fanboy :)
Heb ik, gebruik ik nooit. Zwaar, draait moeizaam open. Smoothness inkt maar mweh.
KdwPPrwoensdag 5 juli 2017 @ 16:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 22:55 schreef mtchel112 het volgende:
Als ik na mijn studie mijn eigen stekkie heb komt er direct een robot stofzuiger mee!
Lekker via de app dat ding aanzetten als je naar je werk gaat, wat een luxe.
de app? Je bent zeker al "out"? ;) Aansturen met Domotica!
mtchel112woensdag 5 juli 2017 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 12:31 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Is het ook, SJCAM logo hoort erop te staan.
Sowieso: er staat '1080p' op de camera en kan maar 720p? Dang, dat is nog eens weggegooid geld. Die 720p is waarschijnlijk upscaled 360p ook nog. Met cloned frames en dan eigenlijk maar 15fps.

[..]

Heb ik, gebruik ik nooit. Zwaar, draait moeizaam open. Smoothness inkt maar mweh.
Als er iets van de specs niet klopt krijgen ze een claim, mag deze naar een kind in de familie die vind dat wel leuk
ManageTheAngerwoensdag 5 juli 2017 @ 18:30
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 09:40 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Sj4000 ipv sjcam4000. Ik heb hem besteld maar ik denk dat dit een neppers is
Shit, niet eens gezien :') het was nog vroeg zullen we maar zeggen.
JohnB52woensdag 5 juli 2017 @ 20:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 12:57 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

De V7 vijf dagen terug besteld uit het eu warehouse en vanavond binnen!
Voor dezelfde prijs?
mtchel112woensdag 5 juli 2017 @ 20:16
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 18:30 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

Shit, niet eens gezien :') het was nog vroeg zullen we maar zeggen.
Haha maakt niet uit. Heb jij besteld?
Ik heb geen zin om te annuleren, als hij tegenvalt voor dat geld claim ik gewoon, dit is echt smerige marketing
ManageTheAngerwoensdag 5 juli 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 20:07 schreef JohnB52 het volgende:

[..]

Voor dezelfde prijs?
135,8 dollar
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 20:16 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Haha maakt niet uit. Heb jij besteld?
Ik heb geen zin om te annuleren, als hij tegenvalt voor dat geld claim ik gewoon, dit is echt smerige marketing
Nee ik heb hem niet besteld. Ik heb een SJcam4000, een Git2 en een Git2p(met Panasonic sensor). Mijn aankomende vakantie zal ik alleen filmen met beide Git2's, aangezien het format van SJCAM niet te bewerken is in Adobe première zonder het inmiddels niet meer door Windows ondersteunde quicksilver.
mtchel112woensdag 5 juli 2017 @ 20:37
Mocht ik nog eens echt een action cam nodig hebben zal ik de xiaomi yo 4k aanschaffen. I love xiaomi
marco_sirewoensdag 5 juli 2017 @ 21:18
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 20:33 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

135,8 dollar

[..]

Nee ik heb hem niet besteld. Ik heb een SJcam4000, een Git2 en een Git2p(met Panasonic sensor). Mijn aankomende vakantie zal ik alleen filmen met beide Git2's, aangezien het format van SJCAM niet te bewerken is in Adobe première zonder het inmiddels niet meer door Windows ondersteunde quicksilver.
Hie vind je de nieuwere Gitup (zonder fisheye-lens): veel beter dan de goed gereviewde Gitup2?
ManageTheAngerdonderdag 6 juli 2017 @ 12:38
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 23:18 schreef Brecht35 het volgende:

[..]

Ik. Windows 10 was verschrikkelijk traag, naar mijn mening is de tablet niet krachtig genoeg om Windows 10 te draaien. Micro SD slot gaat bij vele mensen kapot(onder andere bij mij..). Ik heb er een gedeeltelijke refund voor gekregen. Windows heb ik eraf geflikkerd en de partitie van Android heb ik vergroot tot 64 GB. Speakers zijn matig, batterijleven is dat ook. 6h screen on time als je de tablet in 1 dag gebruikt voor video's te kijken, maar 6h screen on time ga je echt niet halen doorheen verschillende dagen omdat de Android ROM in standby verschrikkelijk veel % zuipt. Het is me al meermaals voorgevallen dat ik de tablet een paar dagen niet gebruik om vast te stellen dat ie zichzelf uitgeschakeld heeft omdat het batterijlevel te laag was gekomen. Opladen gaat ook extreem traag.
Thnx btw, heb hem gelaten voor wat het is.

quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 21:18 schreef marco_sire het volgende:

[..]

Hie vind je de nieuwere Gitup (zonder fisheye-lens): veel beter dan de goed gereviewde Gitup2?
Even kijken naar de specs. De Panasonic sensor is niet per definitie die van 90°. Wellicht zou je dat nog als zoekterm erbij kunnen vermelden.
Miniemdonderdag 6 juli 2017 @ 17:34
Heeft er iemand ervaring met een dergelijke autoantenne? Of een andere evt.

http://www.ebay.com/itm/H(...)AOSwMN9XQnIz&vxp=mtr
Dirkos1987donderdag 6 juli 2017 @ 19:32
Voor de liefhebbers die nog opzoek zijn naar een IP camera van Xiaomi en twijfelen om te bestellen uit china, ik heb er zojuist hier 1 te koop gezet :)
Eric_Cantonadonderdag 6 juli 2017 @ 20:11
Waarom hebben de Chinezen na de Lazy Bag niet zelf de opblaasbare stoel bedacht?

https://www.mytrono.com/products/trono-inflatable-chair

pumpkin1_5d8d52f0-c94d-46f7-af12-ab2530931b2f_840x840.jpg?v=1496309717

Of bestaat ie al goedkoper?
shizdonderdag 6 juli 2017 @ 20:24
L8mU7HO.jpg
https://www.gizmochina.co(...)ooth-audio-receiver/
Muß. Ich. Haben! :P

quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 22:55 schreef ManageTheAnger het volgende:
Wie van jullie heeft die Cube iwork10 ultimate 64GB en kan vertellen of hij bevalt c.q. Dat alles werkt?

Banggood heeft hem in de aanbieding namelijk.
Deze loopt ook nog: https://www.indiegogo.com(...)ablet--3/x/9727099#/ . Might be something to check out.
RobertNLdonderdag 6 juli 2017 @ 20:25
Yey! Inderdaad must have :D
mscholdonderdag 6 juli 2017 @ 20:30
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 20:24 schreef shiznuts het volgende:
[..]

Deze loopt ook nog: https://www.indiegogo.com(...)ablet--3/x/9727099#/ . Might be something to check out.
beetje heel erg jammer van die celeron :'(

met een normale i3 was het zeker een overweging waard geweest
shizdonderdag 6 juli 2017 @ 20:32
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 20:30 schreef mschol het volgende:

[..]

beetje heel erg jammer van die celeron :'(

met een normale i3 was het zeker een overweging waard geweest
Ja, of zoals de comments zeggen een Intel Core M3. Can't have everything (apparently). :P
't Is natuurlijk wel zo, dat hoe duurder je zoiets maakt, hoe aantrekkelijker de Microsoft (& co) opties.
dodge_911vrijdag 7 juli 2017 @ 09:39
quote:
https://www.banggood.com/(...)eiver-p-1169489.html :D
Eric_Cantonavrijdag 7 juli 2017 @ 15:45
https://www.banggood.com/(...)53.html?rmmds=search

Vandaag binnen gekregen, zitten er goddomme geen stokken of touw bij!

Staat er nog duidelijk bij ook :')
THEFXRvrijdag 7 juli 2017 @ 17:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 15:45 schreef Eric_Cantona het volgende:
https://www.banggood.com/(...)53.html?rmmds=search

Vandaag binnen gekregen, zitten er goddomme geen stokken of touw bij!

Staat er nog duidelijk bij ook :')
zo, dan voel je je genaaid
julius123zaterdag 8 juli 2017 @ 11:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 15:45 schreef Eric_Cantona het volgende:
https://www.banggood.com/(...)53.html?rmmds=search

Vandaag binnen gekregen, zitten er goddomme geen stokken of touw bij!

Staat er nog duidelijk bij ook :')
Nice :') er waren er wel meer die dachten dat alles erbij zat :')
mscholzaterdag 8 juli 2017 @ 11:19
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 20:32 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Ja, of zoals de comments zeggen een Intel Core M3. Can't have everything (apparently). :P
't Is natuurlijk wel zo, dat hoe duurder je zoiets maakt, hoe aantrekkelijker de Microsoft (& co) opties.
mijn windows tablet met een atom z3xxx schijnt (op papier) sneller te zijn, daarom valt het mij erg tegen

quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 15:45 schreef Eric_Cantona het volgende:
https://www.banggood.com/(...)53.html?rmmds=search

Vandaag binnen gekregen, zitten er goddomme geen stokken of touw bij!

Staat er nog duidelijk bij ook :')
nice _O-

hier is eeen telefoonhoesje kapot aangekomen, eens kijken wat de (aliexpress) seller als oplossing gaat bieden
ZwarteSteenzaterdag 8 juli 2017 @ 12:32
Iemand toevallig een tip voor een bluetooth boxje. Reeds al in het bezit van een ES-151 8-) , Enusic 003 en Enusic soundcup. Die laatste geeft echt een mooi, vol geluid met een prima bass maar helaas niet meer verkrijgbaar. Iemand een idee voor een box die in de buurt komt van de soundcup?

BG heeft dit weekend de blitzwolf F4 in de aanbieding, wel al vrij oud. Nog altijd waardig of zijn er bij jullie weten nog betere uitgekomen?

https://www.banggood.com/(...)h-Mic-p-1069661.html
eddepetfoktzaterdag 8 juli 2017 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 11:19 schreef mschol het volgende:

[..]

mijn windows tablet met een atom z3xxx schijnt (op papier) sneller te zijn, daarom valt het mij erg tegen

[..]

nice _O-

hier is eeen telefoonhoesje kapot aangekomen, eens kijken wat de (aliexpress) seller als oplossing gaat bieden
Ik maak altijd gelijk een dispute aan. Weet uit ervaring dat ze je toch maar aan het lijntje houden als je het eerst met een berichtje probeert. De dispute regeling van Ali is super makkelijk en snel.
RobertNLzaterdag 8 juli 2017 @ 13:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 13:15 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik maak altijd gelijk een dispute aan. Weet uit ervaring dat ze je toch maar aan het lijntje houden als je het eerst met een berichtje probeert. De dispute regeling van Ali is super makkelijk en snel.
Laatste paar keer heeft de seller het hier netjes zinder dispute opgelost. N =1 blijkt maar weer:)
mscholzaterdag 8 juli 2017 @ 13:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 13:15 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik maak altijd gelijk een dispute aan. Weet uit ervaring dat ze je toch maar aan het lijntje houden als je het eerst met een berichtje probeert. De dispute regeling van Ali is super makkelijk en snel.
ik heb nog nooit een probleem gehad met aliexpress zendingen, en zit mij dus af te vragen wat ik zal doen:
ik zal zowiezo op confirm goods recieved klikken lijkt mij
ik kan vervolgens een dispute openen voor een refund (is dan enige optie?) , maar een resend vind ik ook prima, alleen hoe zit het dan met die buyer protection?
mtchel112zaterdag 8 juli 2017 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 13:15 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik maak altijd gelijk een dispute aan. Weet uit ervaring dat ze je toch maar aan het lijntje houden als je het eerst met een berichtje probeert. De dispute regeling van Ali is super makkelijk en snel.
Doe ik ook altijd. Ook vaak genoeg gedaan bij andere shops.

Als iets echt niet is aangekomen of een echte DOA, en ze proberen je een $4 coupon aan te smeren voor iets dat $20 was heb ik er gelijk genoeg van.
Riot-zaterdag 8 juli 2017 @ 22:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 13:15 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik maak altijd gelijk een dispute aan. Weet uit ervaring dat ze je toch maar aan het lijntje houden als je het eerst met een berichtje probeert. De dispute regeling van Ali is super makkelijk en snel.
Is inderdaad 9 van de 10 keer zo dat ze je proberen te naaien via chat maar ook wel gezien dat er verkopers direct meewerken of na aandringen het toch rechtzetten. Gewoon tevens buyer protection extension aanvragen en je zit goed.
KdwPPrmaandag 10 juli 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 19:32 schreef Dirkos1987 het volgende:
Voor de liefhebbers die nog opzoek zijn naar een IP camera van Xiaomi en twijfelen om te bestellen uit china, ik heb er zojuist hier 1 te koop gezet :)
Waarom doe je hem weg?
Jiang153maandag 10 juli 2017 @ 12:38
Ey weeps

Wat is tegenwoordig nou een beetje een niet al te dure tablet met groot scherm die geschikt is voor games etc. op de chinese markt?
BillsGatemaandag 10 juli 2017 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:38 schreef Jiang153 het volgende:
Ey weeps

Wat is tegenwoordig nou een beetje een niet al te dure tablet met groot scherm die geschikt is voor games etc. op de chinese markt?
Als je zonder vooronderzoek of wat dan ook hier gewoon je zoekvraag neerplempt, dan zou ik gewoon een iPad kopen.
Jiang153maandag 10 juli 2017 @ 12:47
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:43 schreef BillsGate het volgende:

[..]

Als je zonder vooronderzoek of wat dan ook hier gewoon je zoekvraag neerplempt, dan zou ik gewoon een iPad kopen.
Geen probleem dan wordt het maar de Samsung galaxy tab A 10.1 dan maar.

Voor 200 euro best een oke ding denk ik. Dacht aangezien jullie hier constant allemaal zooi halen dat er vast wel iemand is die ook een tablet heeft gehaald, maar zoals altijd kan je met tech dus beter op tweakers zitten dus.
BillsGatemaandag 10 juli 2017 @ 12:51
Als je daar die vraag zo neergeknald had, dan was je helemaal afgeslacht. :)

Maar ook hier is het net wat lekkerder als je iets meer input geeft. Wat zoek je precies? Hoe groot? Waar heb je zelf al gekeken? Welke prijs-range?
Jiang153maandag 10 juli 2017 @ 12:54
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:51 schreef BillsGate het volgende:
Als je daar die vraag zo neergeknald had, dan was je helemaal afgeslacht. :)

Maar ook hier is het net wat lekkerder als je iets meer input geeft. Wat zoek je precies? Hoe groot? Waar heb je zelf al gekeken? Welke prijs-range?
- Android
- wifi only
- 10''+
- Alleen de samsung tab A op basis hiervan
- prijsrange max. 200 liefst minder natuurlijk

Wordt toch alleen door m'n neefje van 10 gebruikt voor spelletjes/youtube dus een iPad van ruim 900 (die zij eerst wouden) is veelste overbodig.
THEFXRmaandag 10 juli 2017 @ 13:11
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:54 schreef Jiang153 het volgende:

[..]

- Android
- wifi only
- 10''+
- Alleen de samsung tab A op basis hiervan
- prijsrange max. 200 liefst minder natuurlijk

Wordt toch alleen door m'n neefje van 10 gebruikt voor spelletjes/youtube dus een iPad van ruim 900 (die zij eerst wouden) is veelste overbodig.
Zwarte-Woud2.ashx?20140515T1234345267
Splackavellie02maandag 10 juli 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:54 schreef Jiang153 het volgende:

[..]

- Android
- wifi only
- 10''+
- Alleen de samsung tab A op basis hiervan
- prijsrange max. 200 liefst minder natuurlijk

Wordt toch alleen door m'n neefje van 10 gebruikt voor spelletjes/youtube dus een iPad van ruim 900 (die zij eerst wouden) is veelste overbodig.
Waarom moet het Android zijn? Android op tablets is ruk, zeker op budget tablets. Geef je nu 200 euro uit aan een apparaat dat je over een jaar weg kunt gooien.

Koop lekker een Cube i7. Veel krachtiger, veel veelzijdiger, en als je echt wilt, gooi je er RemixOS op en heb je zowel Windows 10 als Android erop.
N22maandag 10 juli 2017 @ 18:00
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 13:11 schreef THEFXR het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O-
RobertNLmaandag 10 juli 2017 @ 21:18
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 13:25 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Waarom moet het Android zijn? Android op tablets is ruk, zeker op budget tablets. Geef je nu 200 euro uit aan een apparaat dat je over een jaar weg kunt gooien.

Koop lekker een Cube i7. Veel krachtiger, veel veelzijdiger, en als je echt wilt, gooi je er RemixOS op en heb je zowel Windows 10 als Android erop.
Hier toch al jaren een Android tablet in gebruik. Met een snapdragon 600 processor. Werkt nog meer dan prima voor de media consumptie.

Ben het met je eens dat productief zijn niet goed werkt op een Android /ios tablet (wellicht met de pro wel, maar goed die is bijna zoals laptop geprijsd).
Splackavellie02maandag 10 juli 2017 @ 21:35
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 21:18 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Hier toch al jaren een Android tablet in gebruik. Met een snapdragon 600 processor. Werkt nog meer dan prima voor de media consumptie.

Ben het met je eens dat productief zijn niet goed werkt op een Android /ios tablet (wellicht met de pro wel, maar goed die is bijna zoals laptop geprijsd).
Ik heb zelf de Nvidia Shield nog liggen, maar die wordt voor weinig meer dan YouTube, Kodi en Showbox gebruikt.
RobertNLmaandag 10 juli 2017 @ 22:02
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 21:35 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Ik heb zelf de Nvidia Shield nog liggen, maar die wordt voor weinig meer dan YouTube, Kodi en Showbox gebruikt.
Dat is dan ook een beetje waar ik de markt van tablets zie; consumeren niet produceren. Daar heb je van dat geen powerhouse voor nodig :Y. Vandaar dat die markt ook is ingestort; vervangen hoeft niet zo snel en voor een groot deel biedt het weinig meerwaarde.

De Gpad 8.3 kan overigens nog prima meekomen met een Android 7.1.1 ROM , maar daar is weinig Chinees aan op de screenprotector en hoes na.

__

Mensen toevallig ervaring met Azerbaijan post? Gearbest heeft daar een contractje mee gesloten blijkbaar. Vorige keer dat het met dit soort exotische maatschappijen ging was de snelheid maar van korte duur en was het 3 maanden wachten op je pakketje :)
Splackavellie02dinsdag 11 juli 2017 @ 08:42
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 22:02 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Dat is dan ook een beetje waar ik de markt van tablets zie; consumeren niet produceren. Daar heb je van dat geen powerhouse voor nodig :Y. Vandaar dat die markt ook is ingestort; vervangen hoeft niet zo snel en voor een groot deel biedt het weinig meerwaarde.

De Gpad 8.3 kan overigens nog prima meekomen met een Android 7.1.1 ROM , maar daar is weinig Chinees aan op de screenprotector en hoes na.
Tsja. Ik denk meer dat dat komt door het feit dat Android nooit goed uit de verf is gekomen op tablets, en apps nooit op grotere schermen zijn aangepast. Het is ook sprekend dat er op tablet gebied nog regelmatig nieuwe modellen uitgebracht worden, zeker in China, maar dat fabrikanten grotendeels zijn overgestapt naar Windows tablets. Die bieden meer kracht, meer functionaliteit en kosten ook steeds minder.

Een Chuwi Hi12, met Surface Pro 3-scherm en hoge resolutie, kost tegenwoordig minder dan 200 euro:

1473236567647487.jpg
julius123dinsdag 11 juli 2017 @ 10:01
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 22:02 schreef RobertNL het volgende:

[..]

__

Mensen toevallig ervaring met Azerbaijan post? Gearbest heeft daar een contractje mee gesloten blijkbaar. Vorige keer dat het met dit soort exotische maatschappijen ging was de snelheid maar van korte duur en was het 3 maanden wachten op je pakketje :)
Jep, mn amazfit deed er 6 dagen over. Maak je geen zorgen!
noodgangdinsdag 11 juli 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 22:02 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Mensen toevallig ervaring met Azerbaijan post? Gearbest heeft daar een contractje mee gesloten blijkbaar. Vorige keer dat het met dit soort exotische maatschappijen ging was de snelheid maar van korte duur en was het 3 maanden wachten op je pakketje :)
Ik heb m'n miband2 via Azerbaijan Post laten komen, was er snel, geen problemen! De tracking deed het dan weer niet fatsoenlijk, maar dat is ook niks nieuws
ThePlaneteerdinsdag 11 juli 2017 @ 17:10
Weer ff hoop zooi besteld:

Custom douchegordijn
https://www.aliexpress.co(...)s.8937460.0.0.97yRbd

En handige 150ml kruidenpotjes:
https://www.aliexpress.co(...).99999999.261.QBLUcS

Benieuwd hoeveel de reis overleven.

En pepermolentje, bizar hoe duur die dingen hier zijn?!
https://www.aliexpress.co(...).13010608.0.0.NBSXUT

[ Bericht 8% gewijzigd door ThePlaneteer op 11-07-2017 17:29:14 ]
Downstardinsdag 11 juli 2017 @ 19:05
kVBszOE.png

Het is inmiddels al een hele poos geleden dat ik echt een uitgebreidere review heb gemaakt van een product. Dit komt enerzijds door tijd gebrek, maar anderzijds ook door het niet echt kunnen vinden van hele bijzondere gadgets. Het zal allemaal wel te maken hebben dat de nieuwigheid er wel een beetje af is. Wellicht is het de koers die ook niet echt meer zo goed is al enkele jaren terug..
Wie het weet, mag het zeggen ;)..

Toch wil ik jullie deze ‘gadget’ (echt een gadget is het namelijk niet) niet onthouden.
Met recht kan ik spreken van eindelijk weer eens een nuttig apparaat in huis te hebben gehaald.
Want zeg nou zelf, dat 10de setje oordopjes, dat led zaklampje of dat kabeltje begint op den duur ook te vervelen. En echt nodig heb je het vaak ook niet eens..

Laat ik maar to-the-point komen. In deze Review ga ik het hebben over een Robotstofzuiger.
Namelijk de Chuwi ILIFE A4s! Een handig hulpje die het huishouden toch net iets gemakkelijker maakt :)!

uWqzNab.png

SPOILER: Lees hier de rest van de review!
iw820m.jpg
Ik heb de ILIFE A4s bemachtigd van Gearbest.com. Zij zijn naar eigen zeggen official supplier van al de modellen van de ILIFE robotstofzuiger reeks. Er zijn er dus meerderen, maar daar ga ik later in de review op in. Ook op Aliexpress/Ebay zijn er wat verkopers van ILIFE producten, echt zijn deze vele malen duurder dan de prijzen waar Gearbest ze voor aanbiedt.

De ILIFE A4S is te koop voor +- ¤142. Let op: Dat is nu een flashsale prijs i.v.m. een stofzuigerpromotie. De prijzen schommelen nog al eens en vaak zijn er hier op het forum in Hun speciale Robotstofzuiger coupon topic aanbiedingen te vinden.

kxheVLx.png

Qua invoerbedrag ga je over het bedrag van +- 22 euro. Dus houdt rekening met onderstaande!
Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)

Een mooie optie die Gearbest biedt is om het via het EU warehouse te bestellen. De prijs ligt daar soms wat hoger. Maar het heeft wel de volgende voordelen:
Mijn ILIFE A4S kwam uit het EU warehouse en was daardoor vrij van eventuele douanekosten!
Verder was de verzending sneller (<10 werkdagen) dan uit het China warehouse.

Het enige nadeel is dat de ILIFE A4s niet altijd beschikbaar is in EU warehouse. De voorraad is vaak beperkter dan de opties China of Hongkong warehouse.
23hsxm9.jpg

De ILIFE A4S is zoals eerder is vermeld onderdeel van een reeks van Robotstofzuigers van het merk Chuwi. Naast de A4S heeft Chuwi de volgende modellen op de markt gebracht:

1645QOc.png
lhnLOiY.png

Bron: bestcordlessvacuumguide

De modellen verschillen met name in zuigkracht, verschillende borstels en functionaliteiten. Bijv. of de stofzuiger ook kan dweilen (Zoals bijv. de V7s) of zichzelf kan automatisch kan opladen, of hij overweg kan met een virtual wall etc.)

Verschillende borstels zijn benodigd voor verschillende oppervlakten(Tapijt, gladde vloeren etc.)
Het is dus belangrijk om te kijken welke ondergronden je in je woning hebt voor je de keuze maakt!.

Ik zal in deze review niet te veel in gaan op andere modellen. Er zijn genoeg websites waar vergelijkingstabellen staan die de verschillende opties van alle modellen beschrijven.

De ILIFE A4s is de opvolger van de ILIFE A4. Het brengt enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Denk hierbij aan een verbeterde motor, waardoor de stofzuiger tot wel 30 minuten langer mee gaat, een slimmer algoritme waardoor de stofzuiger beter manoeuvreert door de woning. Verder beschikt de A4S over de Mini-Room functionaliteit. Hiermee kan hij een stuk efficiënter zijn in de kleinere ruimtes.

Hierbij wat foto’s van de ILIFE A4s (en verpakking waarin het kwam)

s9m1jde.jpg

u6Avh5o.jpg

GPjMmgw.jpg

ae9paxc.jpg

6cMNPhg.jpg

cvixkBv.jpg

f1XumyA.jpg

iAoqTQo.jpg

Uu6MEWn.jpg

cat5yM4.jpg

R153FHc.jpg

Wat opviel bij het verkrijgen van de A4s was de manier waarop Chuwi inspringt op de Europese markt. De verpakking is stevig en voorzien van goede printing. Er wordt een uitgebreide handleiding meegeleverd in meerdere talen etc. Verder zijn er nog wat extra onderdelen aanwezig iets wat toch vaak niet op orde is bij elektronische producten uit China.

Zoals je kan zien zijn alle ILIFE modellen rond, zo ook de A4s.
De grote van het apparaat is 31.00 x 31.00 x 7.60 cm. Hiermee is hij bijvoorbeeld toch net weer een slag kleiner dan de V7(S PRO). Dit zorgt er voor dat de robotstofzuiger makkelijker onder en langs meubels kan gaan.

g0zQbuH.jpg

De ILIFE A4S onderborstel is gespecialiseerd voor vloeren met een tapijten of vloerbedekking.(Dit houdt overigens niet in dat hij niet werkt op gladde vloeren, ook daar doet hij het prima!)
Door dat deze volledige van (stugge) haren is gemaakt zorgt dit voor een diepere reiniging van het tapijt. Pak je bijvoorbeeld de onderborstel van de V7(s Pro) dan zie je dat deze bestaat uit haren en uit een rubberen deel. Volgens Chuwi bevorderd dit het oppakken van vuil op een gladdere vloer(bijv. laminaat of plavuizen.). De borstel van de V7(s Pro) zou het dus in praktijk minder goed moeten doen op tapijt/vloerbedekking.

Verder beschikt de A4s over 2 zij-borstels, welke de vuiligheid richting de zuigmond vegen.

Z04XwfA.png

De borstels zijn niet onderling uit te wisselen, doordat er verschillen in de grote van de borstels zitten. Borstels tussen de A4 en de A4s zijn wel uitwisselbaar. Verder is het goed om te weten dat het mogelijk is om nieuwe zij en onder borstel(s) te bestellen zijn tegen schappelijke prijzen(10 side brushes zijn al te koop voor ¤7.50 en een nieuwe borstel voor +- ¤10!)

qxtsPWw.png bron: BestCordlessVacuumCleaners
De borstel van bijvoorbeeld de A6 is helemaal van rubber zoals je ook wel terugziet in de bekendere westerse merken zoals ROOMBA en IROBOT. Dit heeft het voordeel dat haren minder snel in de borstel achter blijven. Op tapijt werkt dit soort borstels echter niet.

y7dxjMl.jpg

1CNlUtA.jpg

De ILIFE A4S beschikt over een 0.45L opvangbak voor stof. Alleen de V7 en V7s Pro hebben een iets grotere bak (0.5L). De andere modellen hebben maar een 0.3L opvangbak. De bak is gemakkelijk aan de achterzijde uit de A4s te verwijderen. Bij andere modellen zie je dat je via de bovenkant een klepje moet openen om de opvangbank te verwijderen. Via de achterkant is dit een stuk gemakkelijker!

De opvangbak is tevens voorzien van 3 soorten filters. Een fijn-mazig filter dat standaard in de opvangbak zit en die wasbaar is. Daarnaast nog een HEPA Filter en een gaasje om het stof nog eens extra te filteren. Het wordt aangeraden om het HEPA filter in eens in de 3 maanden te vervangen.
Ook voor deze filters geldt, ze zijn goedkoop te verkrijgen op internet (10 HEPA filters + gaasjes = ¤7).

HQ7nrYg.png

De A4S is voorzien van 2 grote rubberen wielen inclusief vering. Deze vering is bedoeld om bijvoorbeeld over drempels heen te komen. Of om over het verschil tussen laminaat en het hoogpolige tapijt te kunnen rijden.

Ulkrmop.jpg

Onderop de A4S vinden veder de anti val sensor. Welke er voor zorgt dat de stofzuiger niet ten val komt als het bijvoorbeeld bij een trap is gekomen. Ook vinden we onderop de laadpunten voor de chargerdock en het wiel waarmee de robot zijn bewegingen maakt.

7fdy2ii.jpg

Verder wordt de A4s geleverd met een handige afstandsbediening. Hiermee kun je de A4S handmatig een richting op sturen, het automatische programma aanzetten, Kiezen voor de Maximale modus of een van andere programma’s. Meer over deze programma’s onder het hoofdstuk prestaties.

uBdwpKH.jpg

Via de Afstandsbediening is het tevens mogelijk om de A4S te schedulen. Dit wil zeggen dat de robot het automatische schoonmaak programma start op de ingestelde tijd. Dit kan hij vervolgens de hele week herhalen. Het is (nog) niet mogelijk om de A4S op gezette dagen in te stellen, stel je hem in op 12.00 uur dan zal hij dit elke dag van de week doen.

RNvsuJa.jpg

oqvk1w.jpg

Dan het kopje Prestaties.

Hoe goed doet de ILIFE A4S het in de praktijk?

De A4s heeft de beschikking over meerdere programma’s. Namelijk:

-Auto Clean
- Edge Clean
- Spot Clean
- Mini room mode

In de Auto Clean mode zal hij zelf kiezen welk programma het meest passende is voor dat moment op die plek. Herkent de A4s bijvoorbeeld een lang recht stuk langs een muur dan zal hij automatisch Edge mode kiezen om strak langs de muur te vegen. De A4s vind in de Auto Clean mode zelf zijn weg op basis van IR sensoren die in de bumper terug te vinden zijn. Op basis van deze sensoren zal de A4s voorkomen om te botsen tegen meubilair en er met een boogje zo strak mogelijk om heen gaan.

In praktijk doet hij dit aardig goed. De A4s heeft soms wat moeite met weerkaatsende voorwerpen.
Zoals bijvoorbeeld een hoogglanzend tafeltje. De IR-sensoren ketsen hier het Infrarood waarschijnlijk op af waardoor de A4s niet op tijd stopt en dus rustig tegen een van de tafelpoten stoot. Doordat hierbij de bumper iets in veert weet de A4s dat hij ‘fout’ zit en zal er alsnog om heen gaan. Verder heeft hij ook een sensor waarbij hij merkt als er geen beweging meer is(en dus vast zit op bijvoorbeeld een drempel) hij zal zich zelf dan weer proberen te bevrijden.

De A4S heeft slimme algoritmes ingebouwd die proberen zo efficiënt mogelijk te zijn in het schoonmaken van je woning. Echter blijft het een ‘dom’ apparaat aangezien hij niet bijhoudt waar het al is geweest. In duurdere modellen (geen enkel ILIFE model) zit er een laser sensor die bij houdt waar de robot is geweest. Hierdoor voorkom je dat de robot stofzuiger meerdere malen over de zelfde plek gaat. Bij de A4s is dit dus soms wel het geval. Het kan voorkomen dat hij een bepaalde plek overslaat terwijl hij een andere plek meerdere malen pakt. Het kan soms wat storend zijn, maar over het algemeen valt het wel mee. Het heeft ook een bijkomend voordeel. Geen enkele stofzuigerrobot maakt zijn plek namelijk in 1x 100% schoon. Het is daarom soms wel eens prettig om te zien dat de A4s nog een keer over de zelfde plek gaat ;)!

Zoals eerder beschreven kun je middels de afstandsbediening ook de programma’s instellen.
Kies je voor Edgje cleaning, dan zal de A4s straks langs alle randen gaan en daarbij zoveel mogelijk in de hoeken komen. Het is soms nog wel handig om deze modus handmatig te activeren mocht hij in de auto Clean modes niet alle randen/hoeken netjes hebben gepakt.

Spot cleaning is een programma waarbij de A4s in een steeds grotere cirkel om zijn eigen as draait.
Dit is met name erg handig als je iets hebt laten vallen of veel troep hebt op een bepaalde locatie(spot). Zet de A4s in het midden en laat hem vanuit daaruit alles opzuigen!

Standaard zuigt de ILIFE A4s op 700 Pa. Dit is ruim voldoende om het meeste stof op te pakken.
In praktijk heb ik dan ook eigenlijk nooit echt de Max mode (1000 Pa) nodig. Door hem zoveel mogelijk op standaard te laten zuigen bespaar je uiteraard ook energie, wat weer gunstig is voor de accuduur!

Heb je tapijt dan kan het uiteraard lonen om de extra zuigkracht te benutten om het tapijt dieper te reinigen. In mijn huis heb ik enkele vloerkleden liggen. De A4s heeft hierbij moeite met mijn hele donkere tapijten. Dit heeft te maken met het de valsensor die onder de A4s aanwezig is.
Deze maakt een schatting op basis van het aanwezige licht en dat vind hij nogal lastig op te donker tapijt. Op lichter tapijt werkt de A4s overigens uitstekend. Hij overbrugt hier moeiteloos de overgang van laminaat naar tapijt en visa versa.

De geluidproductie is acceptabel op de standaard mode. Je kunt rustig op de bank een filmpje kijken zonder echt gestoord te worden door het aanwezige geluid. Bij de Max mode maakt hij uiteraard meer lawaai. Voor langere periode kan dit uiteindelijk wel gaan storen!

Het reinigen van het toestel zelf, denk hierbij aan haren die in de borstels verstrikt raken, gaat gemakkelijk. Doormiddel van bijgeleverd kammetje krijg je snel alle haren uit je borstels verwijderd.
De onderborstel is uit de machine te halen en gemakkelijk weer terug te plaatsen


5l4arr.jpg
Ik heb het toestel nu ruim een maand en kan nog steeds zeggen dat ik erg tevreden ben.
Ik ben blij dat wij voor de A4s hebben gekozen, met name de extra zuigkracht kan soms erg handig zijn. Al pakt hij op de standaard modus echt het meeste vuil ook al wel op.

Op auto cleaning doet hij prima zijn ding. Ook al slaat hij soms wat over.
Dat pakt hij de volgende ronde dat hij er langs gaat wel weer op. Het brengt een hoop gemak met zich mee om de stofzuiger onder bijvoorbeeld de bank of je bed zien gaan. Dit zijn plekken die je met normale stofzuiger toch minder makkelijk kan bereiken.

Opgesomt kom ik op de volgende plus- en min punten:

Pluspunten:
+ Prijs t.o.v. bijv. de Roomba’s en IRobot modellen!
+ Pakt een hoop stof op in de automatische mode
+ Kan worden gesceduled
+ Verschillende modussen (Edge, Spot en mini room!)
+ Voorzien van HEPA filters en makkelijk te legen opvangbak
+ Op standaard mode acceptabel geluidsniveau.
+ Batterij duur van +- 120 minuten haalbaar!
+ Auto recharge op oplaadstation!
+ Borstel is makkelijk te reinigen met ‘kammetje’
+ Vervangende onderdelen zijn goedkoop verkrijgbaar
Min Punten:
- Soms gaat hij wel 3 a 4 keer over dezelfde plek en mist hij in een ronde een bepaalde plek.
- Scheduling instellingen alleen mogelijk qua tijd. Niet qua dagen.
- Pakt zelf veel stof (bumper wordt snel vies)
- Werkt niet op HEEL donker tapijt (Val sensor denk dat hij valt en keert om)
- Kan soms wel even duren voor hij het oplaad station weer terug heeft gevonden(20 minuten)

2psq6fm.jpg
Leuk al die plaatjes, maar je zou de ILIFE A4s ook wel eens in werking willen zien toch ;)?
Uiteraard een video review, waarin het een en ander wordt uitgelegd over de verschillende programma’s en een demo waarin te zien is hoe goed hij kan reinigen ;)

Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!

Enjoy :) !
Downstar


[ Bericht 0% gewijzigd door Downstar op 11-07-2017 19:20:41 ]
RobertNLdinsdag 11 juli 2017 @ 19:45
^O^
Nice :) *O*
ErkendFokkerwoensdag 12 juli 2017 @ 10:56
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 13:25 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Waarom moet het Android zijn? Android op tablets is ruk, zeker op budget tablets. Geef je nu 200 euro uit aan een apparaat dat je over een jaar weg kunt gooien.

Koop lekker een Cube i7. Veel krachtiger, veel veelzijdiger, en als je echt wilt, gooi je er RemixOS op en heb je zowel Windows 10 als Android erop.
Juist voor kinderen, dus voor veel spelletjes, is een Android tablet 10000x beter.

Daar heb je tenminste ook apps voor namelijk ;)

Die Samsung is prima.
Splackavellie02woensdag 12 juli 2017 @ 13:28
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juli 2017 10:56 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Juist voor kinderen, dus voor veel spelletjes, is een Android tablet 10000x beter.

Daar heb je tenminste ook apps voor namelijk ;)

Die Samsung is prima.
Je weet dat Windows Steam heeft, he? En zoals ik al eerder zei: op een Windows-tablet kun je Android installeren voor dual boot. Op een Android tablet kun je geen Windows installeren.
mscholwoensdag 12 juli 2017 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 13:28 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Je weet dat Windows Steam heeft, he? En zoals ik al eerder zei: op een Windows-tablet kun je Android installeren voor dual boot. Op een Android tablet kun je geen Windows installeren.
echter zijn de meeste steam games helemaal niet geschikt voor een touchscreen
Splackavellie02woensdag 12 juli 2017 @ 13:35
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juli 2017 13:31 schreef mschol het volgende:

[..]

echter zijn de meeste steam games helemaal niet geschikt voor een touchscreen
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 13:28 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Je weet dat Windows Steam heeft, he? En zoals ik al eerder zei: op een Windows-tablet kun je Android installeren voor dual boot. Op een Android tablet kun je geen Windows installeren.
Viel je bril van je neus na het lezen van de eerste zin?
mscholwoensdag 12 juli 2017 @ 13:43
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 13:35 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]


[..]

Viel je bril van je neus na het lezen van de eerste zin?
nee, dat was niet waar ik op reageerde namelijk :W

daarnaast is het installeren van een ander OS leuk voor een tweaker, niet voor een gewone gebruiker
Splackavellie02woensdag 12 juli 2017 @ 14:23
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juli 2017 13:43 schreef mschol het volgende:

[..]

nee, dat was niet waar ik op reageerde namelijk :W

daarnaast is het installeren van een ander OS leuk voor een tweaker, niet voor een gewone gebruiker
Ik geloof niet dat het zinvol is nog verder op jou te reageren. Je hebt je mening toch op voorhand al klaar.
julius123woensdag 12 juli 2017 @ 14:32
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 14:23 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat het zinvol is nog verder op jou te reageren. Je hebt je mening toch op voorhand al klaar.
wat ben je moeilijk aan het doen joh.
hij vraagt een tablet voor zn 10-jarige neefje.
die wil alleen crap op youtube kijk en simpele spelletjes spelen.
wat is volgens jou de meerwaarde van een windows tablet voor dat neefje?
:')
niek2000woensdag 12 juli 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 20:24 schreef shiznuts het volgende:
Deze loopt ook nog: https://www.indiegogo.com(...)ablet--3/x/9727099#/ . Might be something to check out.
Deze chuwi ziet er wel intressant uit, Ik twijfel om deze te backen. Nu vraag ik me wel enkele dingen af waar iemand misschien antwoord op kan geven.

• Hoe is de bouw kwaliteit van chuwi? Beetje fatsoenlijk spul?
• Komen er via indiegogo nog douane kosten bij? Bij kickstarter zie je wel eens save european shipping o.i.d. maar hier niet?
• Er staat dat ze verwachten in july te leveren, maar de funding loopt ook nog? Ik zou hem graag voor september willen hebben. Dat lijkt me wel haalbaar?
Splackavellie02woensdag 12 juli 2017 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 14:32 schreef julius123 het volgende:

[..]

wat ben je moeilijk aan het doen joh.
hij vraagt een tablet voor zn 10-jarige neefje.
die wil alleen crap op youtube kijk en simpele spelletjes spelen.
wat is volgens jou de meerwaarde van een windows tablet voor dat neefje?
:')
De meerwaarde is dat je voor je ca. 200 euro een tablet koopt dat niet binnen een jaar in de vuilnisbak kan omdat er geen updates meer komen, de processor underpowered is en de fabrikant geen updates meer levert.

Maar het is niet mijn geld. Als mensen 200 euro weg willen gooien aan een tablet die binnen een jaar vaporware is, moeten ze dat vooral doen.
julius123woensdag 12 juli 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 14:46 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

De meerwaarde is dat je voor je ca. 200 euro een tablet koopt dat niet binnen een jaar in de vuilnisbak kan omdat er geen updates meer komen, de processor underpowered is en de fabrikant geen updates meer levert.

Maar het is niet mijn geld. Als mensen 200 euro weg willen gooien aan een tablet die binnen een jaar vaporware is, moeten ze dat vooral doen.
en jij denkt dat dat neefje dat wat kan schelen?

maargoed ontopic:

3x yilight gekocht voor 16 euro per stuk :)
Splackavellie02woensdag 12 juli 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 15:13 schreef julius123 het volgende:

[..]

en jij denkt dat dat neefje dat wat kan schelen?
Nee. Ik denk wel dat het de ouders van dat neefje wat kan schelen als ze op advies 200 euro uitgeven aan een tablet, om vervolgens na minder dan een jaar tegen gezeik aan te lopen met software, gebrek aan updates en wegvallende functionaliteit. Dat neefje zal steeds vaker gaan klagen dat zijn tablet niet meer werkt, de ouders zullen steeds vaker aankloppen voor "hulp" bij degene die hen dat wanproduct heeft aangeraden, en de irritaties zullen alleen maar hoger oplopen.

Ik heb het meermaals meegemaakt bij mensen die mij om advies vroegen en vervolgens, ondanks mijn afraden, een el cheapo tablet kochten, alleen maar om constant bij mij aan te kloppen omdat "het niet werkt".
summer2birdwoensdag 12 juli 2017 @ 17:29
Hai :)
Kan je een bril op sterkte kopen vanuit china?
Ik ben te cheap voor de specseavers voor een bril die ik niet zo vaak gebruik :@
RobertNLwoensdag 12 juli 2017 @ 18:21
quote:
99s.gif Op woensdag 12 juli 2017 17:29 schreef summer2bird het volgende:
Hai :)
Kan je een bril op sterkte kopen vanuit china?
Ik ben te cheap voor de specseavers voor een bril die ik niet zo vaak gebruik :@
Charlietemple?
THEFXRwoensdag 12 juli 2017 @ 19:34
quote:
99s.gif Op woensdag 12 juli 2017 17:29 schreef summer2bird het volgende:
Hai :)
Kan je een bril op sterkte kopen vanuit china?
Ik ben te cheap voor de specseavers voor een bril die ik niet zo vaak gebruik :@
dat kan ja, moet je wel alle gegevens hebben.
summer2birdwoensdag 12 juli 2017 @ 20:05
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juli 2017 18:21 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Charlietemple?
Hey, das nog zo gek nog niet. Bedankt!
eddepetfoktwoensdag 12 juli 2017 @ 22:04
quote:
99s.gif Op woensdag 12 juli 2017 20:05 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Hey, das nog zo gek nog niet. Bedankt!
Hier goede ervaringen met Brillen24.nl
Iemand91donderdag 13 juli 2017 @ 17:04
Waarom heb ik zo'n idee dat er hier users zijn die dit hebben gebacked? :P

Relatief goedkope Android Wear-horloges halen doel op Kickstarter
quote:
Het Chinese Mobvoi heeft zijn doel op Kickstarter gehaald met zijn eerste Ticwatch-modellen met Android Wear. De eerdere Ticwatches draaien op een door het bedrijf zelf aangepaste versie van Android. De campagne heeft al bijna acht ton in dollars opgehaald.

Er zijn in totaal meer dan vijfduizend backers, waarvan veel een of meerdere exemplaren van de nieuwe Ticwatch E of Ticwatch S zullen krijgen. De goedkoopste van de twee, de E, kost in de campagne 119 dollar, terwijl de duurdere 139 kost. In de losse verkoop moeten de horloges 159 en 199 dollar opbrengen, waarmee ze goedkoper zijn dan veel andere modellen met Android Wear.

De horloges hebben beide een 1,4"-oledscherm met een resolutie van 400x400 pixels. Het gaat daarbij om een rond display. De smartwatches op Android Wear 2.0 draaien op de MT2601, MediaTeks soc voor wearables met twee Cortex A7-processorkernen op 1,2GHz met een ARM Mali 400MP1-gpu. Het goedkopere model heeft gps in de behuizing, bij het duurdere model zit dat in het bandje. Daarom is het bandje bij de Ticwatch S niet verwisselbaar.

De horloges hebben bovendien een hartslagmeter en zijn waterbestending met een ip67-rating. Ze beschikken over een 300mAh-accu. Mobvoi verwacht de nieuwe modellen vanaf oktober van dit jaar te kunnen leveren.
Ticwatch S & E: A Truly Optimized Smartwatch

4afe5d03eaa19101ba12ee509f500682_original.bmp?w=680&fit=max&v=1499757129&auto=format&q=92&s=d74a669cf7d611cb02d2a71c92ecb9a9
9123e757bc5da08ba5563d441d605ec2_original.bmp?w=680&fit=max&v=1499757330&auto=format&q=92&s=ff53fd83720fb6af06727857d5814805

En alsof er nog niet genoeg versies zijn heeft Xiaomi nu nog een variant van de action cam uitgebracht; de Yi Lite.
Filmt max. 4K @ 15fps. en heeft een scherm. Valt tussen de originele Yi en de Yi 4K in.

07_2017_yi-lite-action.jpg
shizdonderdag 13 juli 2017 @ 21:16
O-) :P The wrist is weak...
RobertNLdonderdag 13 juli 2017 @ 23:17
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 17:04 schreef Iemand91 het volgende:
Waarom heb ik zo'n idee dat er hier users zijn die dit hebben gebacked? :P

Relatief goedkope Android Wear-horloges halen doel op Kickstarter

[..]

Ticwatch S & E: A Truly Optimized Smartwatch

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Had hem gezien ja. Lijkt op de keuze tussen wisselen van bandjes en een matige GPS of een goede GPS en dan niet die mogelijkheid.
shizdonderdag 13 juli 2017 @ 23:50
Kwam 'em hier tegen: https://www.gizmochina.co(...)tch-s-e-kickstarter/ . Ik ging eerst lezen... toen ging ik weer omhoog, kijken naar de perks, nog 1-tje als super early bird... bij de pledge page dan dat 'ie niet meer beschikbaar was. Te lang in wezen lezen. :') _O- Zal wel iemand zijn geweest die switchte van E naar S of een andere perk. :P

GPS zal ik sowieso niet zo snel gebruiken denk ik. Vind die gele accenten op de 'S' ook niks. Eerder benieuwd naar de accuduur die ik zo 1-2-3 niet kon terugvinden en schermhelderheid in felle omstandigheden. Hoop ook dat ze het platform niet gebruiken om bij een 2e ronde nog meer naamsbekendheid te genereren en zich dan te verkopen aan de eerste de beste grote firma met gevulde zakken... (#rememberpebble) Was er bij de eerdere niet bij, want zonder Google Wear vind ik het een beetje een gevaarlijk platform. Mijn LG Watch R wordt nog steeds gebruikt en runt Google Wear 2.0. Maar goed, ik hoop dat nieuwe = efficiënter e.d. . E in Shadow black ziet er wel redelijk uit. Alleen jammer dat het geen metaal finish is met metalen band optie, ben fan van de metalen pinch clip buckle i.p.v. het gepriel met een bandje door lusjes doen en prikken met een vorkje. :+

-- aha, AliExpress heeft natuurlijk de ('push clasp') oplossing voor onder $5 bucks. :P vb.
EvVm3g1.jpg

[ Bericht 5% gewijzigd door shiz op 14-07-2017 00:10:54 ]
Zolderkamervrijdag 14 juli 2017 @ 10:01
Menschen van het goede leven! :W
Omdat het telefoontopic nogal stil is vraag ik het hier ook ff:
Zijn die telefoons met global roms een beetje bloatwarevrij?
quote:
99s.gif Op woensdag 12 juli 2017 17:29 schreef summer2bird het volgende:
Hai :)
Kan je een bril op sterkte kopen vanuit china?
Ik ben te cheap voor de specseavers voor een bril die ik niet zo vaak gebruik :@
Lensway... (outlet) ik heb er gister net een rayban op sterkte besteld voor nog geen 3 tientjes.. en nog een non brand voor nog geen tientje..
Is niet de eerste keer, prima voorwaarden en service.. (oa 3 maand op proef zonder vragen)
Brillen24 is meer van de te dure non brands (drogisterijbrillen)
Iemand91vrijdag 14 juli 2017 @ 11:57
Ik zie - voor mezelf - totaal geen nut in een smart watch en al helemaal niet voor de prijzen waar ze voor weg gaan maar een $100-120 is nog een keer te doen/geinig.

Maar alsnog; 't is het niet waard/nuttig voor mij.

[ Bericht 15% gewijzigd door Iemand91 op 14-07-2017 12:10:24 ]
ManageTheAngervrijdag 14 juli 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 11:57 schreef Iemand91 het volgende:
Ik zie - voor mezelf - totaal geen nut in een smart watch en al helemaal niet voor de prijzen waar ze voor weg gaan maar een $100-120 is nog een keer te doen/geinig.
X2

De mii band doet alles behalve het versturen van berichten. Dat priegelen heb ik het geduld toch niet voor. Op de mii band kan ik voelen dat ik gebeld wordt door de trilfunctie, om vervolgens ook nog te kunnen zien wie er belt. Meer dan zat (naast natuurlijk alle andere gegevens die je erop kan aflezen).
Eric_Cantonavrijdag 14 juli 2017 @ 17:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 12:00 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

X2

De mii band doet alles behalve het versturen van berichten. Dat priegelen heb ik het geduld toch niet voor. Op de mii band kan ik voelen dat ik gebeld wordt door de trilfunctie, om vervolgens ook nog te kunnen zien wie er belt. Meer dan zat (naast natuurlijk alle andere gegevens die je erop kan aflezen).
Inderdaad, al zie ik formaat/uitvoering graag wat anders, meer zoals 'n echt horloge :)
julius123vrijdag 14 juli 2017 @ 22:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 12:00 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

X2

De mii band doet alles behalve het versturen van berichten. Dat priegelen heb ik het geduld toch niet voor. Op de mii band kan ik voelen dat ik gebeld wordt door de trilfunctie, om vervolgens ook nog te kunnen zien wie er belt. Meer dan zat (naast natuurlijk alle andere gegevens die je erop kan aflezen).
Hoe zie je wie er belt?
ManageTheAngerzaterdag 15 juli 2017 @ 09:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 22:51 schreef julius123 het volgende:

[..]

Hoe zie je wie er belt?
Sinds een van de laatste updates verschijnt de naam op het scherm van degene die je belt (van rechts naar links).
goviezaterdag 15 juli 2017 @ 10:20
Ik heb een galaxy s3 mini telefoon, vrij oud en de accu begint te etteren, binnen 18h is ie leeg. Nou wil ik er niet teveel geld aan besteden, maar moet nu wel een alternatief aanschaffen. Stel nou dat ik een 100 euro wil uitgeven maximaal, wat is dan een goede telefoon of de beste koop prijs/prestatie? Wat meerwaarde voor me bied is: Zonder hoesje toch (spat)waterdicht, niet al te groot, stevig, mp3speler & routeplanner, camera >5MP, moet werken met BEN-abo.

Ik zag bij gearbest deze trending wezen, de homtom ht20 Pro, net 5 euro over budget maar kan er wel mee leven, geen rugged volgens mij maarja, misschien bestaan er hoesjes voor.... Als ik die HT20 neem dan ga ik er denk ik niet op vooruit qua telefoon, ik weet er niks vanaf. Weet iemand of die ht20 een verbetering is t.o.v. de galaxy s3 mini?

Op een strak budget is het zo moeilijk kiezen.... als iemand nog andere suggesties heeft graag!

[ Bericht 2% gewijzigd door govie op 15-07-2017 10:27:24 ]
ManageTheAngerzaterdag 15 juli 2017 @ 12:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:20 schreef govie het volgende:
Ik heb een galaxy s3 mini telefoon, vrij oud en de accu begint te etteren, binnen 18h is ie leeg. Nou wil ik er niet teveel geld aan besteden, maar moet nu wel een alternatief aanschaffen. Stel nou dat ik een 100 euro wil uitgeven maximaal, wat is dan een goede telefoon of de beste koop prijs/prestatie? Wat meerwaarde voor me bied is: Zonder hoesje toch (spat)waterdicht, niet al te groot, stevig, mp3speler & routeplanner, camera >5MP, moet werken met BEN-abo.

Ik zag bij gearbest deze trending wezen, de homtom ht20 Pro, net 5 euro over budget maar kan er wel mee leven, geen rugged volgens mij maarja, misschien bestaan er hoesjes voor.... Als ik die HT20 neem dan ga ik er denk ik niet op vooruit qua telefoon, ik weet er niks vanaf. Weet iemand of die ht20 een verbetering is t.o.v. de galaxy s3 mini?

Op een strak budget is het zo moeilijk kiezen.... als iemand nog andere suggesties heeft graag!
Doorsparen
Erasmozaterdag 15 juli 2017 @ 12:47
Dan zou ik voor een tweedehands Nexus 5X gaan.
goviezaterdag 15 juli 2017 @ 13:04
Ik heb het niet zo op 2de handse mobieltjes, gerefurbished zou nog kunnen maar dan kosten ze meer.
Zolderkamerzaterdag 15 juli 2017 @ 15:27
Net de Redmi 4x Global besteld.. het ding was/is in de promotie bij BG voor nog geen 115euro.. Kon het niet laten.. (wel met pdm erbij)
Als het goed is ook nog 6% cashback via shopbuddies.. Maar geen ervaring mee dus we zullen zien hoe dat loopt..

Onder het mom van "mooi blauw is niet lelijk / wie weet word ik nog eens koning" een hoesje erij gekocht: https://www.banggood.com/(...)tail-top-buytogether

Nu nog even wachten tot de keihard gepansterde en hartstikke kogelvrije case weer in stock is, dan koop ik die er ook nog even bij..
https://www.banggood.com/(...)00.html?rmmds=search

En ik hoop dat ik weer ff vooruit kan.. ^O^

[ Bericht 2% gewijzigd door Zolderkamer op 15-07-2017 15:38:52 ]
Rzr101zaterdag 15 juli 2017 @ 21:17
De 20.000mAh xiaomi powerbank is in de aanbieding voor een luttele 21$

Wel via een shop die ik verder niet ken (lijkt qua interface op banggood)
https://www.tomtop.com/other-accessories-52/p-paa0001w-2.html
XM20000

Iemand ervaring met dat tomtop?

Staat in de OP - mooie aanbieding dus :o
THEFXRzaterdag 15 juli 2017 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:17 schreef Rzr101 het volgende:
De 20.000mAh xiaomi powerbank is in de aanbieding voor een luttele 21$

Wel via een shop die ik verder niet ken (lijkt qua interface op banggood)
https://www.tomtop.com/other-accessories-52/p-paa0001w-2.html
XM20000

Iemand ervaring met dat tomtop?

Staat in de OP - mooie aanbieding dus :o
hier geeft ie $47 aan
Rzr101zaterdag 15 juli 2017 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hier geeft ie $47 aan
Geef bij het betalen die code XM20000 aan (sorry, niet helemaal duidelijk uit mijn post te halen)
ADconvertorzondag 16 juli 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:32 schreef Rzr101 het volgende:

[..]

Geef bij het betalen die code XM20000 aan (sorry, niet helemaal duidelijk uit mijn post te halen)
Dank voor je post. Heb hem net daar voor die prijs besteld. (kon het niet laten....) Hopen dat het een echte is. (is wel veel nep xiaomi in omloop, kans is wel dat ze de gen. 1 voorraad op willen maken om de gen 2 in de shop te krijgen).

[ Bericht 0% gewijzigd door ADconvertor op 16-07-2017 12:07:42 (typvaut) ]
KdwPPrzondag 16 juli 2017 @ 14:38
Ik ben toch wel een fanboy van Xiaomi. M'n laatste aankoop werkt toch vrij bedroevend: "Original Xiaomi Mijia 0.5mm Sign Pen"

Toen ik hem uit de verpakking haalde schreef de pen heel fijn. 1 dag later is het een drama:
Heb ik gewoon pech of zijn het kut pennen?
shizzondag 16 juli 2017 @ 14:46
't Zijn kudtpennen. Ik had al gezegd laatst dat ik er destijds al een paar gehaald had en er niet heel over te spreken ben. Ze zijn vrij zwaar, het draaien om te openen gaat langzaam, smooth schrijven doen ze ook niet. Ironisch genoeg bevallen 4 pennen voor 1 EUR van de lokale euroshop me 't beste. Rubberized coating voor goeie grip, clip breekt niet, supersmooth en droogt niet uit. Beter dan de Parker pennen. Schneider vullingen zijn trouwens veel beter dan de standaard Parker inserts. Bij de ~10 EUR Parkers draait het schroefdraad ook nog eens altijd door. :/
KdwPPrzondag 16 juli 2017 @ 14:54
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:46 schreef shiznuts het volgende:
't Zijn kudtpennen. Ik had al gezegd laatst dat ik er destijds al een paar gehaald had en er niet heel over te spreken ben. Ze zijn vrij zwaar, het draaien om te openen gaat langzaam, smooth schrijven doen ze ook niet. Ironisch genoeg bevallen 4 pennen voor 1 EUR van de lokale euroshop me 't beste. Rubberized coating voor goeie grip, clip breekt niet, supersmooth en droogt niet uit. Beter dan de Parker pennen. Schneider vullingen zijn trouwens veel beter dan de standaard Parker inserts. Bij de ~10 EUR Parkers draait het schroefdraad ook nog eens altijd door. :/
Ah jammer dat ik dat niet eerder had geweten. Ik ging er vanuit dat Xiaomi alleen goede producten maakte ;). Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat TOEN die xiaomi pen voor 1 minuut fijn schreef, was het ook super fijn en smooth.

Ik heb een hekel aan die standaard BIC pennen. Die schrijven totaal niet smooth IMO. Ik zal de 4-in-1-pack van de lokale euroshop een kans geven dan.
AldFernzondag 16 juli 2017 @ 17:19
Voor ongeveer ¤ 20,- een (winter)jas op AliExpress bestelt. Ben zeer aangenaam verrast over de kwaliteit! Nog niet in de kou kunnen testen, maar de recensies zeggen dat het tot 5 graden te doen is.

Heb ook nog lof voor de "EMX500 DIY" earbuds, voor 8-9 euro misschien wel beter dan de VE Monk.

Nu alleen nog een goed adres voor goede kwaliteit onderbroeken.

Edit: Ik ben de laatste en ik heb geen idee hoe ik een nieuwe open. :@
Edit: Of toch niet

[ Bericht 10% gewijzigd door AldFern op 17-07-2017 19:17:45 ]
KdwPPrzondag 16 juli 2017 @ 18:11
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 17:19 schreef AldFern het volgende:
Voor ongeveer ¤ 20,- een (winter)jas op AliExpress bestelt. Ben zeer aangenaam verrast over de kwaliteit! Nog niet in de kou kunnen testen, maar de recensies zeggen dat het tot 5 graden te doen is.

Heb ook nog lof voor de "EMX500 DIY" earbuds, voor 8-9 euro misschien wel beter dan de VE Monk.

Nu alleen nog een goed adres voor goede kwaliteit onderbroeken.

Edit: Ik ben de laatste en ik heb geen idee hoe ik een nieuwe open. :@
Ik ben wel benieuwd naar een foto van hoe de jas valt. Over het algemeen was mijn Ali express kleding om te huilen
LKVBHDzondag 16 juli 2017 @ 22:37
Nexbox A95X R1 binnen. Prima kastje, in de sale gekocht voor 20 euro...
Miniemzondag 16 juli 2017 @ 23:09
Heb 2 RS tracking codes van Banggood met pdm verzending. Vallen alleen niet te tracken. Zijn toch al een week onderweg. Iemand een idee?
Brammetjuh94maandag 17 juli 2017 @ 07:50
Is er hier veel gesproken over in-ear bluetooth headphones? Ik wil graag een setje voor het sporten, maar koop niet graag ongeinformeerd :)
ohengmaandag 17 juli 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 07:50 schreef Brammetjuh94 het volgende:
Is er hier veel gesproken over in-ear bluetooth headphones? Ik wil graag een setje voor het sporten, maar koop niet graag ongeinformeerd :)
Ik heb goede ervaringen met de Anker Soundbuds Slim.
- Goede geluidskwaliteit (hoewel de bedrade VE Monk een iets beter geluid heeft, maar gelijk geprijsde bedrade JVC's en Sony's etc zijn duidelijk minder)
- Blijft zitten tijdens rennen en eten (bij mij althans)
- Spat/zweet waterdicht
- Magnetisch, zodat je ze om je nek kunt dragen
- Geschikt voor telefonie
- Iets van 7 uren accuduur

Punt van kritiek: ik vind oortelefoons met een draad ertussen niet heel erg geschikt voor buiten rennen. Rennen op de loopband gaat goed, maar als je links en rechts kijkt, dan kan de draad toch "trekken", als de draad in je nek zit. Als je hem onder je kin draagt, dan hoor je de draad heen en weer klotsen, dus dat is geen optie. Maar, er zitten 2 kabelbindertjes bij, en daar ben ik nu meer aan het experimenteren.

Edit: ¤ 20,- op Amazon : https://www.amazon.de/gp/(...)00_s00?ie=UTF8&psc=1

quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 17:19 schreef AldFern het volgende:
Heb ook nog lof voor de "EMX500 DIY" earbuds, voor 8-9 euro misschien wel beter dan de VE Monk.
Kun je ze vergelijken met de VE Monk? Want in de omschrijving staat: "Oordopjes Zware Bas Geluidskwaliteit", dus misschien hebben ze teveel bass.

[ Bericht 7% gewijzigd door oheng op 17-07-2017 16:04:46 ]
N22maandag 17 juli 2017 @ 15:37
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 07:50 schreef Brammetjuh94 het volgende:
Is er hier veel gesproken over in-ear bluetooth headphones? Ik wil graag een setje voor het sporten, maar koop niet graag ongeinformeerd :)
Ik heb zelf al langere tijd de Awei A885BL, waar ik op zich erg tevreden mee ben. Geluid is goed, spatwaterdicht/zweetproof, goede accu (4x sporten a ~2uur is te doen), NFC. Enige nadeel (voor mij) is wel dat het koordje wat aan de korte kant is voor mijn (grote) hoofd, waardoor de oortjes wat de neiging hebben naar buiten te gaan staan. Buiten dat ben ik er zeer tevreden over, gebruik ze zowel in de sportschool als buiten (hardlopen).

Mijn broer heeft vrij recent ook bluetooth oortjes aangeschaft uit China, ik zal eens informeren bij hem welk type dat precies was en of deze aan te raden zijn.
dodge_911maandag 17 juli 2017 @ 15:41
Ik ben zelf wel tevreden over deze :
RobertNLmaandag 17 juli 2017 @ 19:18
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 07:50 schreef Brammetjuh94 het volgende:
Is er hier veel gesproken over in-ear bluetooth headphones? Ik wil graag een setje voor het sporten, maar koop niet graag ongeinformeerd :)
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 11:58 schreef oheng het volgende:

[..]

Ik heb goede ervaringen met de Anker Soundbuds Slim.
- Goede geluidskwaliteit (hoewel de bedrade VE Monk een iets beter geluid heeft, maar gelijk geprijsde bedrade JVC's en Sony's etc zijn duidelijk minder)
- Blijft zitten tijdens rennen en eten (bij mij althans)
- Spat/zweet waterdicht
- Magnetisch, zodat je ze om je nek kunt dragen
- Geschikt voor telefonie
- Iets van 7 uren accuduur

Punt van kritiek: ik vind oortelefoons met een draad ertussen niet heel erg geschikt voor buiten rennen. Rennen op de loopband gaat goed, maar als je links en rechts kijkt, dan kan de draad toch "trekken", als de draad in je nek zit. Als je hem onder je kin draagt, dan hoor je de draad heen en weer klotsen, dus dat is geen optie. Maar, er zitten 2 kabelbindertjes bij, en daar ben ik nu meer aan het experimenteren.

Edit: ¤ 20,- op Amazon : https://www.amazon.de/gp/(...)00_s00?ie=UTF8&psc=1

Zelfde gaat een beetje op voor de Xiaomi dopjes; daar trekt het kabeltje ook een beetje; in je nek plakt het kabeltje altijd een beetje en daardoor heb je snel wat weerstand.

quote:
Ook die zijn prima inderdaad; wel met de note dat het laden het bij enkele mensen slecht doet; je moet de dopjes dan goed in de behuizing drukken voordat ze contact maken en in je jas/tas springen ze iets omhoog waardoor ze niet laden en aanspringen.

Overigens nu een oplossing gevonden voor het probleem; dymo labeltje aan de binnenkant geplakt en met een beetje druk op de behuizing laden ze nu beiden goed op. Wel jammer verder prima dopjes.
Brammetjuh94maandag 17 juli 2017 @ 19:25
Iedereen bedankt voor de aanbevelingen! Zelf zou ik iets met een case wat oplaad sterk preferen. Ik sport 5x per week een tot twee uurtjes en dan kan ik ze na afloop in de case dumpen. Dan raak ik ze niet kwijt en zijn ze (waarschijnlijk ;) meestal opgeladen.

Ik zat te twijfelen tussen de QCY Q29 of de Syllable D900MINI.
http://www.gearbest.com/s(...)p_495762.html?wid=21

Iemand ervaring met de Syllable? Ik hoor vrijwel enkel goede dingen, waar mensen klagen over de behuizing van de QCY.
AldFernmaandag 17 juli 2017 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 18:11 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd naar een foto van hoe de jas valt. Over het algemeen was mijn Ali express kleding om te huilen
Ik zal binnenkort wel een fotootje maken

quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 11:58 schreef oheng het volgende:

[..]

[..]

Kun je ze vergelijken met de VE Monk? Want in de omschrijving staat: "Oordopjes Zware Bas Geluidskwaliteit", dus misschien hebben ze teveel bass.
Ze hebben wel betere bass, maar niet zoveel dat het de rest overheerst. Ik vind ze na heel snel vergelijken te hebben echt veel beter dan de Monk. Het geluid klinkt gewoon veel voller. Ook Head-Fi spreekt met veel lof over ze.
ohengdinsdag 18 juli 2017 @ 12:14
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 19:28 schreef AldFern het volgende:


[..]

Ze hebben wel betere bass, maar niet zoveel dat het de rest overheerst. Ik vind ze na heel snel vergelijken te hebben echt veel beter dan de Monk. Het geluid klinkt gewoon veel voller. Ook Head-Fi spreekt met veel lof over ze.
Bedankt! Zeker een optie voor mensen die geen mic of controls nodig hebben!
TheDoorswoensdag 19 juli 2017 @ 14:26
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:54 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Ah jammer dat ik dat niet eerder had geweten. Ik ging er vanuit dat Xiaomi alleen goede producten maakte ;). Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat TOEN die xiaomi pen voor 1 minuut fijn schreef, was het ook super fijn en smooth.

Ik heb een hekel aan die standaard BIC pennen. Die schrijven totaal niet smooth IMO. Ik zal de 4-in-1-pack van de lokale euroshop een kans geven dan.
Ik ben zeer gecharmeerd van de Xiaomi pennen en gebruik ze erg vaak. Morgen ben ik weer 3 uur lang een tentamen aan het maken en daar vind ik het erg fijne pennen voor. Ze zijn inderdaad wat zwaar maar dat vind ik geen probleem, ik vind het zelfs wel fijn. Ik raad je aan om een setje navullingen te kopen, ze kosten niet veel en komen per drie.

Nog iets anders: ik vandaag de Xiaomi HiFi koptelefoon binnen gekregen (de gouden) en deze is van de tweede generatie. Nu had ik altijd al dezelfde koptelefoon alleen ben ik die kwijtgeraakt (vandaar dat ik een nieuwe aan heb geschaft). Nu was die eerste koptelefoon van de eerste generatie en daarom was ik wel benieuwd naar de verschillen tussen beide generaties maar ik kan daar helemaal niets over vinden op internet en als ik zo luister hoor ik ook niet echt opmerkelijk verschil. Weet iemand wat de verschillen tussen de verschillende generaties zijn of heeft iemand een link naar een vergelijking?
KdwPPrwoensdag 19 juli 2017 @ 17:02
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juli 2017 14:26 schreef TheDoors het volgende:

[..]

Ik ben zeer gecharmeerd van de Xiaomi pennen en gebruik ze erg vaak. Morgen ben ik weer 3 uur lang een tentamen aan het maken en daar vind ik het erg fijne pennen voor. Ze zijn inderdaad wat zwaar maar dat vind ik geen probleem, ik vind het zelfs wel fijn. Ik raad je aan om een setje navullingen te kopen, ze kosten niet veel en komen per drie.

Nog iets anders: ik vandaag de Xiaomi HiFi koptelefoon binnen gekregen (de gouden) en deze is van de tweede generatie. Nu had ik altijd al dezelfde koptelefoon alleen ben ik die kwijtgeraakt (vandaar dat ik een nieuwe aan heb geschaft). Nu was die eerste koptelefoon van de eerste generatie en daarom was ik wel benieuwd naar de verschillen tussen beide generaties maar ik kan daar helemaal niets over vinden op internet en als ik zo luister hoor ik ook niet echt opmerkelijk verschil. Weet iemand wat de verschillen tussen de verschillende generaties zijn of heeft iemand een link naar een vergelijking?
Ik was ook - 1 minuut lang - zeer gecharmeerd van de Xiaomi pen... Tot ik geen fatsoenlijke lijn meer op papier kon zetten :). Er is een nieuwe pen onderweg dus ik ben benieuwd of die het beter doet
julius123donderdag 20 juli 2017 @ 23:41
Ik heb nu iets geks. Mn pakket is de 17e aangekomen in Nederland volgens de tracking. Ik kan het nummer niet omzetten naar een 3s code. Maar ik zie net in de tracking van Singapore post dat er een afleverpoging geweest is om 12 uur en om 16.00 uur. En daar tussenin staat dat het pakket afgeleverd is. Morgen maar even bellen.
Zolderkamervrijdag 21 juli 2017 @ 00:23
Was het niet zo dat de werking van balpennen nogal van de hoogte van het zeeniveau afhankelijk is?
THEFXRvrijdag 21 juli 2017 @ 03:15
mijn Xiaomi dopjes zijn 50% zachter geworden in geluid.
dus ik heb andere nodig, welke raden jullie aan?
PeeJie_vrijdag 21 juli 2017 @ 06:46
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 23:41 schreef julius123 het volgende:
Ik heb nu iets geks. Mn pakket is de 17e aangekomen in Nederland volgens de tracking. Ik kan het nummer niet omzetten naar een 3s code. Maar ik zie net in de tracking van Singapore post dat er een afleverpoging geweest is om 12 uur en om 16.00 uur. En daar tussenin staat dat het pakket afgeleverd is. Morgen maar even bellen.
Probeer eens postcode 9999zz. Was een foutje bij postnl
julius123vrijdag 21 juli 2017 @ 09:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 06:46 schreef PeeJie_ het volgende:

[..]

Probeer eens postcode 9999zz. Was een foutje bij postnl
Wtf. Hij ligt idd op het afhaalpunt.
Bedankt!
dimmakmaandag 24 juli 2017 @ 10:55
Jongens, ik ben op zoek naar een mooi zaklampje. Het liefst eentje die ik ook aan een lus kan haken zodat ik hem in een tent kan hangen.
mtchel112maandag 24 juli 2017 @ 11:18
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 10:55 schreef dimmak het volgende:
Jongens, ik ben op zoek naar een mooi zaklampje. Het liefst eentje die ik ook aan een lus kan haken zodat ik hem in een tent kan hangen.
Oké tof!
dimmakmaandag 24 juli 2017 @ 11:20
quote:
1s.gif Op maandag 24 juli 2017 11:18 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Oké tof!
Ik weet dat hier mensen zitten die veel van die dingen gekocht hebben en mij dus wel het één of andere kunnen vertellen. Er zijn er namelijk duizenden te vinden op het webs.
ohengmaandag 24 juli 2017 @ 11:22
Ik weet niet of dit een nepproduct is, maar ik heb vorige maand een Lamzac achtig ding besteld:
https://nl.aliexpress.com(...)Air/32799967746.html

Ik heb gekozen voor een willekeurige kleur banana shape, voor destijds ¤ 10,59. Bevalt goed, ik heb niet gekeken hoe lang hij meegaat, maar ik denk wel dat ie 2,5 uur volblijft. Voor buitengebruik zou ik er wel een kleed onderdoen. Vullen gaat vrij gemakkelijk; bij windstil weer moet je een meter of 6 rennen om hem te vullen. Het uiteinde heb ik dan wel 10 keer omgewikkeld, zodat er uiteindelijk een lengte van 1.80 meter overblijft. Enige klacht dat ik heb is dat hij nooit meer in het originele zakje past.

En ik heb ook een hele goede batterijoplader gekocht voor AA en AAA: https://www.nkon.nl/panas(...)er-4-aa-eneloop.html
Hij kan batterijen per stuk opladen (dus niet in paartjes), en hij schakelt automatisch uit als de batterij vol is. Hij is ook beter dan de BQ-CC18. Review: http://lygte-info.dk/revi(...)%20BQ-CC17%20UK.html
In combinatie met deze AA naar D converters, heb ik alle batterijen in 1 keer: https://nl.aliexpress.com(...)ite/32737317205.html
1 nadeel: gare batterijen zoals die van de Action weigert hij soms op te laden (geeft ie een error aan). Maar mijn IKEA en Eneloops laadt hij wel netjes op, dus who cares.

[ Bericht 0% gewijzigd door oheng op 24-07-2017 11:30:49 ]
THEFXRmaandag 24 juli 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 11:22 schreef oheng het volgende:
Ik weet niet of dit een nepproduct is, maar ik heb vorige maand een Lamzac achtig ding besteld:
https://nl.aliexpress.com(...)Air/32799967746.html

Ik heb gekozen voor een willekeurige kleur banana shape, voor destijds ¤ 10,59. Bevalt goed, ik heb niet gekeken hoe lang hij meegaat, maar ik denk wel dat ie 2,5 uur volblijft. Voor buitengebruik zou ik er wel een kleed onderdoen. Vullen gaat vrij gemakkelijk; bij windstil weer moet je een meter of 6 rennen om hem te vullen. Het uiteinde heb ik dan wel 10 keer omgewikkeld, zodat er uiteindelijk een lengte van 1.80 meter overblijft. Enige klacht dat ik heb is dat hij nooit meer in het originele zakje past.

En ik heb ook een hele goede batterijoplader gekocht voor AA en AAA: https://www.nkon.nl/panas(...)er-4-aa-eneloop.html
Hij kan batterijen per stuk opladen (dus niet in paartjes), en hij schakelt automatisch uit als de batterij vol is. Hij is ook beter dan de BQ-CC18. Review: http://lygte-info.dk/revi(...)%20BQ-CC17%20UK.html
In combinatie met deze AA naar D converters, heb ik alle batterijen in 1 keer: https://nl.aliexpress.com(...)ite/32737317205.html
1 nadeel: gare batterijen zoals die van de Action weigert hij soms op te laden (geeft ie een error aan). Maar mijn IKEA en Eneloops laadt hij wel netjes op, dus who cares.
is die lader niet hetzelfde als deze?
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80241307/
ohengmaandag 24 juli 2017 @ 12:36
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 12:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is die lader niet hetzelfde als deze?
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80241307/
Nee, de Panasonic heeft 4 aparte LED indicators. Die van IKEA is wel een goede oplader hoor, ik heb van IKEA de USB Koppla oplader: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00291891/
Echt een hele goede oplader, zie ook dit soort technische reviews:
Zolderkamermaandag 24 juli 2017 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 10:55 schreef dimmak het volgende:
Jongens, ik ben op zoek naar een mooi zaklampje. Het liefst eentje die ik ook aan een lus kan haken zodat ik hem in een tent kan hangen.
UltraOK ZS-2 heb ik erg goede ervaringen mee, dingetje gebruik ik al een paar jaar dagelijks.. Zit een lusje bij (die je ook wel bij camera's of telefoons ziet) en ik heb er een karabijnhaakje aan gehangen..
Moet wel even een goede penlight in, maar dan heb je ook een leuke bak licht voor weinig