abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 17 mei 2017 @ 19:15:29 #26
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_171010530
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 08:46 schreef HSG het volgende:

[..]

NSB?
Jij bent hitler?
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_171015496
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2017 19:15 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Jij bent hitler?
Nee ik ben links.
Ō mon citoyens vous serez unis.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 18 mei 2017 @ 12:41:25 #28
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_171025709
quote:
Turkije: Duitsland is vrij om troepen terug te trekken

Als Duitsland zijn troepen terug wil trekken uit Turkije, dan mag dat. Mevlut Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat in reactie op de Duitse eis dat een groep parlementsleden de basis Incirlik in Turkije mag bezoeken. Het Duitse leger staat onder toezicht van het parlement, dus het is gebruikelijk dat leden van de Bondsdag de militairen kunnen bezoeken, ook op buitenlandse missies. Maar Turkije weigert het bezoek.

Turkije is boos op Duitsland, omdat het een aantal Turkse officieren asiel heeft gegeven. De militairen willen niet terug naar Turkije, dat ze beschuldigt van betrokkenheid bij de poging tot staatsgreep in juli vorig jaar.

Cavusoglu zei op de Turkse zender NTV dat Duitsland moet stoppen met zijn "neerbuigende houding" tegenover Turkije.

Terugtrekking

Eerder deze week dreigde Duitsland de militairen terug te trekken, en ze ergens anders in de regio te stationeren. Bondskanselier Merkel noemde Jordaniė als mogelijk alternatief. Minister Gabriel van Buitenlandse Zaken heeft gisteren de VS gevraagd om te bemiddelen.

Turkije en Duitsland zijn NAVO-partners, en volgende week is er een NAVO-top in Brussel, waar de kwestie besproken kan worden. Maar Gabriel maakte al wel duidelijk dat het geduld van de Duitse parlementariėrs opraakt. "Ik hoop dat de Turkse regering in de komende dagen van mening verandert, anders laat de Bondsdag de soldaten niet in Turkije."

Er zijn ongeveer 260 Duitse militairen in Incirlik. Ze ondersteunen met Tornado-verkenningsvliegtuigen de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat.

(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')