abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170881843
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 11:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik lees in de OP nergens dat de ex van TS tegen hem heeft gezegd 'ik wil met je praten'. Wat ik wel lees is dat ze een ktten in huis hebben genomen, en dat wordt vervolgens hier op FOK! geïnterpreteerd als een major clue dat er iets aan de hand is, en vervolgens is het dan zijn schuld dat hij die clue niet heeft opgepikt en daar niet adequaat op gereageerd heeft.

Waarom kon zijn ex niet gewoon die hele kitten als hint achterwege laten en in plaats daarvan zeggen 'hey, ik heb een probleem, we moeten praten' ?

Daarnaast, mensen kunnen een depressie hebben, wat ongerelateerd is aan hun huidige situatie, dat kan. Dat TS graag wil dat het feit dat het uit gegaan is te wijten is aan wederom een depressie zie ik als een strohalm, niet als zijn schuld.

Het probleem begint hier bij het feit dat de vriendin van TS allerlei hints (als die kitten uberhaupt als hint te zien is) gaat droppen in plaats van gewoon uit te spreken wat je dwars zit. Dáár begint het issue, niet bij hoe de TS daar op reageert. Dat is een 2e issue.

Daarnaast doen we nog steeds alsof het zo is dat áls TS op een andere manier van reageren had gehanteerd, zij nu per definitie nog steeds bij elkaar waren, en dat is bullshit.

De manier van afhandelen, dus gewoon even een appje sturen vind ik absoluut not done. Wat betreft de spullen, tja, dat kan maar beter zo snel mogelijk gebeuren, in plaats van nog dagen/weken lang aan haar herinnerd worden.

Maar een appje sturen van hey het is uit, dat is wel érg zwak. Ik heb ook het vermoeden dat er een ander in het spel is, maar die ander kan er alleen maar zijn als haar gevoel voor hem er al eigenlijk niet meer was, want als je vol bent van iemand, dan is er in je hoofd geen plaats voor iemand anders, dan kan een ander helemaal niet zo dichtbij komen.

Dus, in het hoofd van ex van TS was er in dat geval dat er daadwerkelijk een ander is, al plaats voor iemand anders, en toen die plaats er kwam had ze al om de tafel moeten gaan met TS, en niet dat laten sudderen en dan daarna een fucking kitten in huis nemen wat dan een of andere gigantische aanwijzing zou moeten zijn.
Goede bijdrage, koele kerel.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 12 mei 2017 @ 18:06:45 #77
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_170886174
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 11:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik lees in de OP nergens dat de ex van TS tegen hem heeft gezegd 'ik wil met je praten'.
Er staat ook niet dat ze dat (of iets soortgelijks) niet heeft gezegd. Kortom, jij gaat ook uit van aannames.
  vrijdag 12 mei 2017 @ 18:18:32 #78
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_170886405
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 18:06 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Er staat ook niet dat ze dat (of iets soortgelijks) niet heeft gezegd. Kortom, jij gaat ook uit van aannames.
"ja maar meester, hij deed het ook". Reageer eens inhoudelijk op mijn post, of laat je het bij een 2-liner?
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 12 mei 2017 @ 18:45:00 #79
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_170886871
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 14:39 schreef probeer het volgende:

[..]

Goede bijdrage, koele kerel.
Sluit ik me bij aan.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_170895143
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 18:06 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Er staat ook niet dat ze dat (of iets soortgelijks) niet heeft gezegd. Kortom, jij gaat ook uit van aannames.
Sterke reactie dit, echt sterk, top. Weet je wat, hier, een duimpje, nee wacht... Twee zelfs! ^O^ Hou toch op joh, probeer je nu echt jouw redenatie te vergoeilijken door te stellen dat die van hem net zo rot is? Reageer eens inhoudelijk. Je maakt aannames die nergens op stoelen. Het enige wat we hier weten is dat TS zijn ex een depressie heeft en het fatsoen niet heeft de relatie op een normale manier te verbreken, Ik denk niet dat we hier TS als eerst als schuldige aan moeten wijzen.
  zaterdag 13 mei 2017 @ 08:37:42 #81
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_170898103
Die "ex" zou niets voor mij zijn, want:
-neemt (initiatief voor) kitten en laat het kort erna bij ts-er achter. Zo ga je niet met mensen en niet met dieren om.
-uitmaken via whats app getuigt (alweer) van weinig empathie
-wat de reden ook is van haar (labiel en niet-empathisch, egoistisch) gedrag, dus depressie of wat anders, met iemand die zo is staat je geen prettig leven te wachten.

Count your blessings en ga door met je leven. Hoop dat het met dat katje goed komt. Met ts-er komt het wel goed, er zijn veel lieve en goede vrouwen in de wereld. Met de ex. ... als het überhaupt goed komt met haar kan dat best 10 - 15 jaar en veel therapeutische hulp kosten. Tegen die tijd is ts-er en deze vriendin beiden een ander mens. En of die 2 "nieuwe" mensen dan (nog) bij mekaar passen is ook nog de vraag. Dus, move on!

^O^ :{w
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
  zaterdag 13 mei 2017 @ 12:35:08 #82
368333 JelmerJJ
The World Is Yours
pi_170901655
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb nu over alles nagedacht en het is inderdaad niet waar dat er geen vuiltje aan de lucht was al voelde het tot kort wel zo, maar nu ik terugdenk en zij al eerder eens twijfels had zijn er vaker wat kleine irritaties geweest. Ik heb het er nu nog aardig moeilijk mee en begin te denken dat ik of misschien wij beide niet genoeg hebben gesproken met elkaar hierover of bepaalde dingen niet veranderd hebben zodat we in een soort sleur zijn geraakt.

Ze heeft me gezegd dat ze nog wel wat voor me voelt maar wil nu rust wat ik haar ook geef nu.
We hebben af en toe nog wat contact via de app en gek genoeg vroeg ze gister hoe het met de kat was en of ik een potje met haar wilde pokeren wat we vaker deden via internet.

Ik weet niet precies hoe ik dit moet opvatten maar goed,

Mijn plan is om mijn verhaal wat ik nu allemaal opeens ga beseffen op te schrijven en dit naar haar te sturen al weet ik niet wanneer dit het juiste moment is om te doen.
pi_170902037
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 12:35 schreef JelmerJJ het volgende:

Ik weet niet precies hoe ik dit moet opvatten maar goed,

Misschien dat haar gevoel weer langzaam aan het terugkomen is?
pi_170902142
Oeeeee, nu moet je oppassen vrind. Zoals hierboven al wordt gesteld, misschien dat het gevoel langzaam aan het terugkomen is, dat kan. Het gevaar is alleen dat op het moment dat toenadering wordt gezocht je valse hoop kan creëren waardoor de klapper die je naderhand maakt alleen maar pijnlijker is dan de eerste keer. Probeer haar de ruimte te geven, weinig contact te initiëren en te onderhouden en laat alles maar vanuit haar komen, zij heeft de relatie verbroken, wil ze toenadering, dan moet dat ook vanuit HAAR komen! Tread with care.
  zaterdag 13 mei 2017 @ 13:13:11 #85
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170902307
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 06:42 schreef Policriticus het volgende:

[..]

Mooie aanname :') TS is dus een blinde koe die niet eens kan zien dat z'n liefje doodongelukkig is... Misschien een kwestie van gebrekkige communicatie? Ik snap dat het lastig is, maar volgens mij tekent een volwassen relatie zich door gedegen communicatie tussen beiden. Je praat over hoe TS zich hier uitlaat en koppelt dat analoog terug op de breuk, dat kan natuurlijk niet hè. Misschien had de dame in kwestie maar duidelijk moeten laten weten wat er aan de hand is en wat ze beiden daar aan hadden kunnen doen.

Daarbij, het is toch te zot voor woorden om van de één op de andere dag per whatsapp te sturen dat je niks meer voelt en je spullen komt halen??? Waar is het fatsoen gebleven??? Ik ben het eens dat TS het hierbij moet laten, maar puur omdat hij beter dan dit verdient. Een vrouw die niet communiceert en dit soort streken uithaalt, ja, laat die maar lekker alleen thuis zitten.

En even nog een vraagje, wat zorgt er voor dat de verliefdheid op magischer wijze zo snel vervliegt en ook nog eens reden moet zijn om de boel af te kappen? Heb je daar als wederpartij nog enige invloed op als de ander niet (fatsoenlijk) erover communiceert met je?
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 09:28 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Mja, maar nu leg je de verantwoordelijkheid bij hem. Zij begint hints te geven. Waarom is het in jouw ogen niet kwalijk dat zij 'hints' geeft in plaats van gewoon met hem om de tafel gaat zitten en zeggen waar het op staat, maar is het wel kwalijk dat hij die zogenaamde hints niet oppikt?

Gewoon praten over dingen hoort bij een volwassen relatie, zeker als het om iets ernstigs als dit gaat. Hints geven doe je als je nog niet helemaal volwassen bent.
Helemaal eens met vetgedrukte.

Ik vind het not-done dat je vanuit het niets ineens op een dergelijke wijze definitief met iemand breekt.
Wel moet ik erbij zeggen dat zijn partner blijkbaar wel eerder had aangegeven dat de relatie minder liep en dat ze meer tijd voor haarzelf nodig had?
Maar dit soort signalen (of "hints" :P ) verdwijnen in de chaos en vooral..worden deze signalen minder zichtbaar naarmate ze meer omgekeerde (tegenstrijdige) signalen uitzendt (eerst zeggen dat het prima is, daarna *PATS* definitief afgelopen zonder met de ander erover te hebben willen praten).
Dat is gewoon echt superkut.

quote:
1s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 07:10 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik denk dat onverschillig een beter woord is. Genoeg mensen die signalen niet zien of niet willen zien en negeren (cognitieve dissonantie), tot en met, zoals hier wordt aangetoond door TS, een heldere boodschap anders willen interpreteren omdat de inhoud hem niet aanstaat.
Als die vriendin steeds dingen heeft gecommuniceerd en TS denkt steeds "dat zegt ze omdat ze labiel is, dat bedoelt ze niet zo" komt er van communicatie niet veel.
Ik kan me trouwens ook wel vinden in dit stukje. Het zelf maar aanvullen van wat je meent waar de ander staat is al een fout op zich.
Als je iets van een ander niet weet, -vraag- dan gewoon en wees duidelijk. Als je twijfelt, spreek dat dan uit, maar ga niet zeggen dat er niks aan de hand is terwijl dat wel zo is. Uiteindelijk komt het neer op eerlijke/open communicatie en op duidelijkheid.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 11:18 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Omdat hij blijkbaar niet luistert.
Zie de OP: de oorzaak van haar gevoel bij haar leggen, bij haar depressie etc. in plaats van samen aan je relatie werken.
Ik kan me best voorstellen dat wanneer zijn (nu dus ex-)partner hier zelf geen duidelijkheid over verschaft, terwijl hij merkt dat "zijn" relatie minder lekker loopt, hij gaat zoeken naar een oorzaak.
Bij hemzelf vindt hij hem niet (al dan niet terecht), maar zolang ze die duidelijkheid niet verschaft, maakt ze het heel moeilijk voor hem (ze zet hem dan een beetje in een positie waarin hij uiteindelijk niks -kan- doen. Neemt alleen niet weg dat hij nu niks kan doen op het vlak van zijn nu ex. Dat zal ze zelf moeten doen (maar reken er maar niet op TS. Mijn ervaring is dat voor veel mensen ze moeite hebben om wel eerlijk te zeggen wat ze aan je stoort. Dikke pech voor je, ondanks je inzet)).
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 11:28 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Weer allemaal aannames. Ik doe er dan ook een. Uit haar laffe manier van het verbreken van de relatie blijkt dat ze niet goed kan/durft te communiceren.
Dit dus 14.gif

Als ze niet wil communiceren...zonder communicatie geen relatie.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 11:33 schreef fokexpert het volgende:
Ik ben het eens dat hij het achter zich moet laten. En het kan zomaar dat ze niet verliefd is dus zo'n reden kan gewoon valide zijn.

Het enige wat deze situatie echt erg maakt is de manier waarop ze uit elkaar zijn gegaan: WhatsApp en de volgende dag alle spullen spontaan weg.

Relaties komen en gaan (wat de reden ook is), maar er normaal over praten is toch wel het minste wat je na 8/9 maanden kan doen). Tenzij TS zelf een ongelooflijke lamlul/aggresief persoon is/was, maar daar ga ik op dit moment maar even niet vanuit :).

Sterkte! En zoals iemand anders ook al zei: installeer Tinder en geniet van het vrijgezel zijn. Dat is vaak de snelste manier om eroverheen te komen.
Om eerlijk te zijn, vind ik vetgedrukte hier geen goede oplossing, daar je daarmee anderen die niks met je eigen problematiek te maken hebben, daar toch mee opzadelt (tenzij je beiden in dezelfde shit zit ofzo, dat zou wel komisch zijn :P ).

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 11:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Waarom kon zijn ex niet gewoon die hele kitten als hint achterwege laten en in plaats daarvan zeggen 'hey, ik heb een probleem, we moeten praten' ?
IN
DE
ROOS!
^O^
quote:
Het probleem begint hier bij het feit dat de vriendin van TS allerlei hints (als die kitten uberhaupt als hint te zien is) gaat droppen in plaats van gewoon uit te spreken wat je dwars zit. Dáár begint het issue, niet bij hoe de TS daar op reageert. Dat is een 2e issue.

Daarnaast doen we nog steeds alsof het zo is dat áls TS op een andere manier van reageren had gehanteerd, zij nu per definitie nog steeds bij elkaar waren, en dat is bullshit.

De manier van afhandelen, dus gewoon even een appje sturen vind ik absoluut not done. Wat betreft de spullen, tja, dat kan maar beter zo snel mogelijk gebeuren, in plaats van nog dagen/weken lang aan haar herinnerd worden.

Maar een appje sturen van hey het is uit, dat is wel érg zwak. Ik heb ook het vermoeden dat er een ander in het spel is, maar die ander kan er alleen maar zijn als haar gevoel voor hem er al eigenlijk niet meer was, want als je vol bent van iemand, dan is er in je hoofd geen plaats voor iemand anders, dan kan een ander helemaal niet zo dichtbij komen.

Dus, in het hoofd van ex van TS was er in dat geval dat er daadwerkelijk een ander is, al plaats voor iemand anders, en toen die plaats er kwam had ze al om de tafel moeten gaan met TS, en niet dat laten sudderen en dan daarna een fucking kitten in huis nemen wat dan een of andere gigantische aanwijzing zou moeten zijn.
14.gif

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 13:39 schreef SFProphecy het volgende:
Wellicht ervaart ze bepaalde emoties heel intens en zelfs bedreigend, en begon ze het gevoel te krijgen dat ze de controle over haar emoties aan het verliezen is, wat een hele enge gedachte kan zijn voor mensen die zichzelf hebben aangeleerd om emotionele controle te behouden en emotioneel beladen relaties en situaties te vermijden.

Je bent waarschijnlijk 'te dichtbij' haar zachte kern gekomen en maakt allemaal dingen in haar los waar ze als de dood voor is, en dus duwt ze je weg, en doet dat heel abrupt.

Ze heeft waarschijnlijk een emotioneel disbalans die haar tot dit gedrag drijft, wat ze doet en de manier hoe ze het doet zijn hier indicaties van, ook haar depressieve symptomen kunnen hier een aanwijzing van zijn, ik zou me niet teveel zorgen maken over of ze vreemd is gegaan of niet.

Probeer nu je eigen emoties onder controle te houden en te zorgen voor een emotioneel onbeladen situatie met haar, geef haar ruimte en wacht tot ze weer tot rust komt voordat je het weer emotioneel beladen maakt door een uitleg van haar te vragen.
Dit vind ik trouwens wel een hele mooie post. Er klopt meer van dan veel mensen denken.
Neemt trouwens niet weg dat het lastig is om met zulke mensen om te gaan zonder ze te kwetsen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 12:35 schreef JelmerJJ het volgende:
Mijn plan is om mijn verhaal wat ik nu allemaal opeens ga beseffen op te schrijven en dit naar haar te sturen al weet ik niet wanneer dit het juiste moment is om te doen.
Niet doen.

-Zij- wil geen contact meer met je. Doe dat dan ook niet.

Het wordt wel weer anders als ze contact met jou gaat opzoeken. Gebruik deze tijd om je situatie te overdenken en vooral: ga verder met je leven.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_170903292
quote:
Om eerlijk te zijn, vind ik vetgedrukte hier geen goede oplossing, daar je daarmee anderen die niks met je eigen problematiek te maken hebben, daar toch mee opzadelt (tenzij je beiden in dezelfde shit zit ofzo, dat zou wel komisch zijn
Het is nu niet dat de meeste mensen Tinder gebruiken voor een vaste relatie. Meeste gebruiken het voor scharreltjes ;).

Dus met welke problemen zadelt hij de dames dan op?
pi_170903334
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 12:35 schreef JelmerJJ het volgende:
Ik heb nu over alles nagedacht en het is inderdaad niet waar dat er geen vuiltje aan de lucht was al voelde het tot kort wel zo, maar nu ik terugdenk en zij al eerder eens twijfels had zijn er vaker wat kleine irritaties geweest. Ik heb het er nu nog aardig moeilijk mee en begin te denken dat ik of misschien wij beide niet genoeg hebben gesproken met elkaar hierover of bepaalde dingen niet veranderd hebben zodat we in een soort sleur zijn geraakt.

Ze heeft me gezegd dat ze nog wel wat voor me voelt maar wil nu rust wat ik haar ook geef nu.
We hebben af en toe nog wat contact via de app en gek genoeg vroeg ze gister hoe het met de kat was en of ik een potje met haar wilde pokeren wat we vaker deden via internet.

Ik weet niet precies hoe ik dit moet opvatten maar goed,

Mijn plan is om mijn verhaal wat ik nu allemaal opeens ga beseffen op te schrijven en dit naar haar te sturen al weet ik niet wanneer dit het juiste moment is om te doen.
Wacht even. Dus eerst dumpt ze je zonder ook maar iets van een uitleg, en nu wil ze appen en een potje pokeren? En ze is verder wel in staat om zich te verplaatsen in het perspectief van een ander, en zodoende ook rekening te houden met diens ervaringen en gevoelens?

Maw; ze gebruikt je nu gewoon.

Dus ik zou eventjes aangeven dat je deze situatie heel moeilijk vindt (omdat het zo onverwachts kwam en je nu eenmaal heel veel om haar geeft) en dat zij het er alleen maar moeilijker op maakt wanneer ze toch dit soort dubbelzinnig contact zoekt.

Of het een, of het ander. Dat idee.

[ Bericht 8% gewijzigd door probeer op 13-05-2017 14:15:10 ]
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 13 mei 2017 @ 14:45:20 #88
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170904436
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 13:53 schreef fokexpert het volgende:

[..]

Het is nu niet dat de meeste mensen Tinder gebruiken voor een vaste relatie. Meeste gebruiken het voor scharreltjes ;).

Dus met welke problemen zadelt hij de dames dan op?
Duidelijk.

De dames die niet op tinder zitten voor alleen maar gescharrel. Het is dan wel geen meerderheid, maar ik snap je punt wel.

Even goed vind ik het geen goede oplossing. Ik heb het zelf een keer meegemaakt dat ik een relatie kreeg terwijl ik nog niet over de vorige heen was en daarmee ontnam ik haar toch wel een beetje eerlijkheid. Ik was echt verliefd op haar, maar ik heb er tijdens die relatie wel last van gehad. Ik was ook in de war en gezien die situatie heb ik toch het beste (of minst slechte :P ) gedaan wat ik kon op dat moment.

Overigens ben ik nog steeds met die ex bevriend, dus dat is helemaal goed gekomen :)
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zaterdag 13 mei 2017 @ 14:50:18 #89
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170904551
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 13:55 schreef probeer het volgende:

[..]

Wacht even. Dus eerst dumpt ze je zonder ook maar iets van een uitleg, en nu wil ze appen en een potje pokeren? En ze is verder wel in staat om zich te verplaatsen in het perspectief van een ander, en zodoende ook rekening te houden met diens ervaringen en gevoelens?

Maw; ze gebruikt je nu gewoon.

Dus ik zou eventjes aangeven dat je deze situatie heel moeilijk vindt (omdat het zo onverwachts kwam en je nu eenmaal heel veel om haar geeft) en dat zij het er alleen maar moeilijker op maakt wanneer ze toch dit soort dubbelzinnig contact zoekt.

Of het een, of het ander. Dat idee.
Iedereen gebruikt iedereen wel op de 1 of andere manier. Daar is op zich niks mis mee, daar dit niet kwaadaardig gedrag op zichzelf hoeft te zijn. Ten slotte ga je met mensen om omdat dat een meerwaarde voor je heeft.
Het is trouwens wel komisch dat dit een taboe is. Niemand praat hier graag over, maar je wordt dan ook flink sociaal afgekeurd als je zulke dingen toegeeft. Maar -iedereen- doet het,
op de 1 of andere manier.

Of het voor TS handig is...dat is weer een andere vraag.

Er zijn mensen die continu twijfelen en moeite hebben om knopen door te hakken. Daarbij kunnen ze nog weleens verkeerde beslissingen nemen, dit herken ik ook wel van mezelf (maar het valt wel te leren).

Dubbelzinnig is het voor TS in elk geval wel ja. TS zal zelf maar moeten kijken wat ie wil. Wel lijkt het me handig dat TS

Ik ben trouwens wel heel benieuwd of er idd wel of niet een ander in het spel is.

Ik heb de indruk dat veel mensen werkelijk zo zijn, maar over het algemeen gesproken zijn dit niet de mensen waar ik zelf graag mee omga (zeker niet als ze veel meer van dit soort valse asotrekjes hebben).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zaterdag 13 mei 2017 @ 14:58:01 #90
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_170904752
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 13:55 schreef probeer het volgende:

[..]

Wacht even. Dus eerst dumpt ze je zonder ook maar iets van een uitleg, en nu wil ze appen en een potje pokeren? En ze is verder wel in staat om zich te verplaatsen in het perspectief van een ander, en zodoende ook rekening te houden met diens ervaringen en gevoelens?

Maw; ze gebruikt je nu gewoon.

Dus ik zou eventjes aangeven dat je deze situatie heel moeilijk vindt (omdat het zo onverwachts kwam en je nu eenmaal heel veel om haar geeft) en dat zij het er alleen maar moeilijker op maakt wanneer ze toch dit soort dubbelzinnig contact zoekt.

Of het een, of het ander. Dat idee.
Hey, TS, bovenstaande is volkomen, 100% absoluut waar. Dus ze appt je eventjes tussen neus en lippen door dat het klaar is, is dan ook ineens weg én haalt direct al haar spullen weg (al moet je hier blij mee zijn. Dat zie je nu misschien niet, maar het is wel zo, over een tijdje ga je je dat beseffen) en dan een paar dagen later appt ze je met een of andere kutvraag hoe het met de kat is en of je met haar online wil pokeren.

Wtf is dat dan? Ik snap heel goed dat je gevoel hier heel blij mee is, immers, er is nog contact en dus is er nog hoop, in jouw hoofd. De realiteit is dat het zo niet werkt. She wants to have her cake and eat it too.

Keuzes hebben consequenties. Het was haar keuze om de relatie te beëindigen op de manier waarop ze het gedaan heeft die, om het heel zacht te zeggen, niet netjes was (en dat is een understatement). Zij heeft het fatsoen overboord gezet, en een paar dagen later wil ze ineens zogenaamd weten hoe het met de kat is en of je haar wil entertainen omdat zij even niks beters te doen heeft?

Een consequentie van haar keuze is dat ze jou niet meer als een hondje kan laten doen wat ze wil. Zij wilde het op deze manier doen? prima, dan past een paar dagen later daar vrolijk online een paar potjes poolen niet bij.

Je hoeft niet alles te accepteren omdat je nog van haar houdt he. Ik snap wel dat dat heel erg moeilijk is, maar zij wilde verder zonder jou, prima, dan moet ze ook verder zonder jou, net als jij verder moet zonder haar.

She wanted to play a game, you decide the rules moet je maar denken. Stekker uit dat contact. Zij wilde weg, prima, dan besta jij ook niet meer voor haar, en zij niet meer voor jou. Nogmaals, ik besef me terdege dat dat moeilijk is, maar je moet dit niet laten dooretteren. Dus kap dat contact af. Niet om haar een hak te zetten of om haar te laten zien wat zij nu moet missen (want dat weet ze echt wel en zo belangrijk vindt ze dat niet, getuige haar acties) maar omdat jij ook verder moet, en jij komt hier het snelste overheen door datgene te doen waarvan je gevoel schreeuwt dat je het niet wil, en dat is 0 contact meer hebben met haar.

Straks, als je weer wat beter in je vel zit, zul je terug kijken op het moment waar je nu in zit, en beseffen dat dit een belangrijk moment is/was qua beslissing die je hier neemt, en wat dat betekent voor de (lengte van de) verdere verwerking.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_170904884
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 14:58 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hey, TS, bovenstaande is volkomen, 100% absoluut waar. Dus ze appt je eventjes tussen neus en lippen door dat het klaar is, is dan ook ineens weg én haalt direct al haar spullen weg (al moet je hier blij mee zijn. Dat zie je nu misschien niet, maar het is wel zo, over een tijdje ga je je dat beseffen) en dan een paar dagen later appt ze je met een of andere kutvraag hoe het met de kat is en of je met haar online wil pokeren.

Wtf is dat dan? Ik snap heel goed dat je gevoel hier heel blij mee is, immers, er is nog contact en dus is er nog hoop, in jouw hoofd. De realiteit is dat het zo niet werkt. She wants to have her cake and eat it too.

Keuzes hebben consequenties. Het was haar keuze om de relatie te beëindigen op de manier waarop ze het gedaan heeft die, om het heel zacht te zeggen, niet netjes was (en dat is een understatement). Zij heeft het fatsoen overboord gezet, en een paar dagen later wil ze ineens zogenaamd weten hoe het met de kat is en of je haar wil entertainen omdat zij even niks beters te doen heeft?

Een consequentie van haar keuze is dat ze jou niet meer als een hondje kan laten doen wat ze wil. Zij wilde het op deze manier doen? prima, dan past een paar dagen later daar vrolijk online een paar potjes poolen niet bij.

Je hoeft niet alles te accepteren omdat je nog van haar houdt he. Ik snap wel dat dat heel erg moeilijk is, maar zij wilde verder zonder jou, prima, dan moet ze ook verder zonder jou, net als jij verder moet zonder haar.

She wanted to play a game, you decide the rules moet je maar denken. Stekker uit dat contact. Zij wilde weg, prima, dan besta jij ook niet meer voor haar, en zij niet meer voor jou. Nogmaals, ik besef me terdege dat dat moeilijk is, maar je moet dit niet laten dooretteren. Dus kap dat contact af. Niet om haar een hak te zetten of om haar te laten zien wat zij nu moet missen (want dat weet ze echt wel en zo belangrijk vindt ze dat niet, getuige haar acties) maar omdat jij ook verder moet, en jij komt hier het snelste overheen door datgene te doen waarvan je gevoel schreeuwt dat je het niet wil, en dat is 0 contact meer hebben met haar.

Straks, als je weer wat beter in je vel zit, zul je terug kijken op het moment waar je nu in zit, en beseffen dat dit een belangrijk moment is/was qua beslissing die je hier neemt, en wat dat betekent voor de (lengte van de) verdere verwerking.
Dit dus. Helemaal mee eens. Fijn dat jij het wat uitgebreider neer wilde typen.

Verder .. even keihard off-topic ... 'she wants to have her cake and eat it too'. Ik ben natuurlijk bekend met deze uitspraak en de betekenis. Maar ik snap de keuze voor deze specifieke allegorie niet. Want als ik een cake heb, dan is ie van mij en kan ik er mee doen wat ik wil. Zoals bijvoorbeeld opeten. In mijn leven gaan cake hebben en cake eten in ieder geval vrijwel altijd hand in hand.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:09:59 #92
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_170905046
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:03 schreef probeer het volgende:

[..]

Dit dus. Helemaal mee eens. Fijn dat jij het wat uitgebreider neer wilde typen.

Verder .. even keihard off-topic ... 'she wants to have her cake and eat it too'. Ik ben natuurlijk bekend met deze uitspraak en de betekenis. Maar ik snap de keuze voor deze specifieke allegorie niet. Want als ik een cake heb, dan is ie van mij en kan ik er mee doen wat ik wil. Zoals bijvoorbeeld opeten. In mijn leven gaan cake hebben en cake eten in ieder geval vrijwel altijd hand in hand.
De cake is het feit dat zij wil dat haar leven is zoals zij het wil, en dat is dus zonder met TS een relatie te hebben. Maar wat ze dan ook nog wil is als zij even niks beters te doen heeft, bij TS zeuren om aandacht én die aandacht ook willen krijgen, wanneer het haar uitkomt, en TS doet er verder niet toe wanneer dat haar beter uitkomt. Dat is het 'eat it'.

Natuurlijk gaat cake hebben en cake eten hand in hand, maar als je 't zo bekijkt had de uitspraak er uberhaupt niet moeten zijn ;)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_170905251
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 14:50 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Iedereen gebruikt iedereen wel op de 1 of andere manier. Daar is op zich niks mis mee, daar dit niet kwaadaardig gedrag op zichzelf hoeft te zijn. Ten slotte ga je met mensen om omdat dat een meerwaarde voor je heeft.
Het is trouwens wel komisch dat dit een taboe is. Niemand praat hier graag over, maar je wordt dan ook flink sociaal afgekeurd als je zulke dingen toegeeft. Maar -iedereen- doet het,
op de 1 of andere manier.

Of het voor TS handig is...dat is weer een andere vraag.

Er zijn mensen die continu twijfelen en moeite hebben om knopen door te hakken. Daarbij kunnen ze nog weleens verkeerde beslissingen nemen, dit herken ik ook wel van mezelf (maar het valt wel te leren).

Dubbelzinnig is het voor TS in elk geval wel ja. TS zal zelf maar moeten kijken wat ie wil. Wel lijkt het me handig dat TS

Ik ben trouwens wel heel benieuwd of er idd wel of niet een ander in het spel is.

Ik heb de indruk dat veel mensen werkelijk zo zijn, maar over het algemeen gesproken zijn dit niet de mensen waar ik zelf graag mee omga (zeker niet als ze veel meer van dit soort valse asotrekjes hebben).
Dat ze wellicht een verkeerde beslissing genomen zou kunnen hebben, ja dat kan. Niets mis mee. Maar dan komt de manier waarop ze die beslissing tot uitvoer brengt: Uitmaken via een whatsappje, geen enkele motivatie geven, onverwachts en zonder enig medeweten in diens huis haar spullen weghalen.

Alles daarin schreeuwt 'ik kies puur en alleen voor mezelf en houd geen enkele rekening met hoe dit voor de ander zou kunnen zijn'.

Om dan vervolgens, als bij haar wellicht twijfels of andere behoeften op komen spelen, weer eens rond te gaan kijken hoe de ander haar kan dienen in het vervullen van die behoeften. Weer zonder enige rekening te houden met hoe de hele situatie door die ander beleeft wordt.

Dan vraag ik me dus serieus af of ze normaal ook zo ontzettend egocentrisch is. Kan best zijn dat ze normaal 'niet zo is', maar dit gedrag is dat in ieder geval zeker wel. En dan rijst de vraag of je zo iemand beter kwijt dan rijk kan zijn als partner.

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

De cake is het feit dat zij wil dat haar leven is zoals zij het wil, en dat is dus zonder met TS een relatie te hebben. Maar wat ze dan ook nog wil is als zij even niks beters te doen heeft, bij TS zeuren om aandacht én die aandacht ook willen krijgen, wanneer het haar uitkomt, en TS doet er verder niet toe wanneer dat haar beter uitkomt. Dat is het 'eat it'.
Ik snap 'm en deel deze visie volkomen.

quote:
Natuurlijk gaat cake hebben en cake eten hand in hand, maar als je 't zo bekijkt had de uitspraak er uberhaupt niet moeten zijn ;)
Right? Slaat dus helemaal nergens op, die cake.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:19:07 #94
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170905261
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

De cake is het feit dat zij wil dat haar leven is zoals zij het wil, en dat is dus zonder met TS een relatie te hebben. Maar wat ze dan ook nog wil is als zij even niks beters te doen heeft, bij TS zeuren om aandacht én die aandacht ook willen krijgen, wanneer het haar uitkomt, en TS doet er verder niet toe wanneer dat haar beter uitkomt. Dat is het 'eat it'.

Natuurlijk gaat cake hebben en cake eten hand in hand, maar als je 't zo bekijkt had de uitspraak er uberhaupt niet moeten zijn ;)
Vetgedrukte wil iedereen (onderstreepte trouwens ook). Het is een voorkeur. Wel kun je betwijfelen of ze doet wat goed voor haar is en of ze wel de juiste beslissingen genomen heeft.

Ik ben het met jullie eens dat je met -jouw- cake kunt doen en laten wat je wilt :P
Meestal eet je cake, maar niet iedereen gedraagt zich altijd conventioneel.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:27:05 #95
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_170905424
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:19 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Vetgedrukte wil iedereen (onderstreepte trouwens ook). Het is een voorkeur. Wel kun je betwijfelen of ze doet wat goed voor haar is en of ze wel de juiste beslissingen genomen heeft.

Ik ben het met jullie eens dat je met -jouw- cake kunt doen en laten wat je wilt :P
Meestal eet je cake, maar niet iedereen gedraagt zich altijd conventioneel.
Nou, het kan natuurlijk zo zijn dat uiteindelijk erachter komt dat ze niet de juiste keuze heeft gemaakt, on the long run. Maar blijkbaar, op dit moment, is dit de juiste keuze voor haar, want anders had ze die keuze niet gemaakt. Als ze daar achteraf spijt van krijgt, mja, weet je, dat is ook een beetje wat het leven is he.

Het leven is een aaneenschakeling van keuzes, en meestal kom je er achteraf pas achter of die keuzes goed waren of niet. Maar dat hoort er nou eenmaal bij. Want wat jij zegt -en ik begrijp het wel hoor- is dat ze nu allerlei andere piemels kan gaan uitproberen, en dan daarna, als ze dr spreekwoordelijke wilde haren kwijt is, zeggen van 'hey TS sorry, maar ik wil je terug, jij bent toch beter dan de rest'.

Ja, leuk dat je daar dan achter gekomen bent, maar spijtig genoeg ben ik geen 2e (of nog meerse) keus, dus je hebt gegokt en verloren, jammer joh. Anders wordt TS helemaal een hondje wat braaf zit en mag komen opdraven wanneer het haar uitkomt, en weer in een hoekje wordt geschopt, ook wanneer het haar uitkomt.

Ik zeg dan, TS is meer waard dan dat, en als hij wat verder is in de verwerking van dit alles, dan zal hij dat ook zien, maar ja, in situaties als dit kun je niet gaan slapen en 6 maanden later wakker worden en alles is top. Zo werkt het niet helaas, en hij zal er doorheen moeten.

Een kleine troost is dat we hier bijna allemaal wel een keer mee te maken hebben gehad, wij zeulen allemaal 1 of meerdere van die gesloten boeken mee, maar ze wegen uiteindelijk helemaal niks ;)
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:28:22 #96
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170905442
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:18 schreef probeer het volgende:

[..]

Dat ze wellicht een verkeerde beslissing genomen zou kunnen hebben, ja dat kan. Niets mis mee. Maar dan komt de manier waarop ze die beslissing tot uitvoer brengt: Uitmaken via een whatsappje, geen enkele motivatie geven, onverwachts en zonder enig medeweten in iemands huis jouw spullen weghalen.
Ben het helemaal hiermee eens (ook vetgedrukte). Heb dit eerder ook al aangegeven.
quote:
Alles daarin schreeuwt 'ik kies puur en alleen voor mezelf en houd geen enkele rekening met hoe dit voor de ander zou kunnen zijn'.
Interessant is eigenlijk wel de vraag "waarom".
quote:
Om dan vervolgens, als bij haar wellicht twijfels of andere behoeften op komen spelen, weer eens rond te gaan kijken hoe de ander haar kan dienen in het vervullen van die behoeften. Weer zonder enige rekening te houden met hoe de hele situatie door die ander beleeft wordt.
Vetgedrukte is op zich heel normaal (het valt wel te verwachten), zeker als je ook twijfels hebt.
Ze houdt op haar manier wel rekening met hem, al is het gedoe met die kat niet een geweldige uiting daarvan (want ze had beter met hem kunnen communiceren, -daar- had ze het toch echt beter aangepakt moeten hebben (al was het maar achteraf)).
quote:
Dan vraag ik me dus serieus af of ze normaal ook zo ontzettend egocentrisch is. Kan best zijn dat ze normaal 'niet zo is', maar dit gedrag is dat in ieder geval zeker wel. En dan rijst de vraag of je zo iemand beter kwijt dan rijk kan zijn als partner.
Ho even....waar komt dat egocentrische vandaan?

Ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die daadwerkelijk standaard egocentrisch zijn, maar gerdag dat egocentrisch -lijkt- hoeft het nog niet meteen te -zijn-.

Uiteindelijk blijkt uit het gedrag van ex van TS niet dat zij inherent egocentrisch zou zijn. Haar gedrag is dat eerder wel, maar dan nog hoeft het niet zo geweest te zijn (het kan ook een onhandige uitvoering geweest zijn, want -niet- wegneemt dat het asociaal was).

Egocentrische mensen hadden in haar geval bijvoorbeeld ook spullen meegenomen die -niet- van haar waren of spullen waarvan ze wist dat -hij- eraan gehecht was. Dat heeft ze blijkbaar niet gedaan, maar van een egocentrisch persoon had ik zulk gedrag wel verwacht. Dit is echter niet het geval, we moeten geen beschuldigingen uiten zonder dat daar een goede reden voor is.

Sommige mensen doen dingen waarbij je het misschien niet altijd meteen begrijpt, maar waarvan je wel weet dat ze daar in principe altijd wel een goede reden voor hadden (alleen dus die uitvoering he?).

De vraag die rijst, vind ik wel weer een terechte. Daar zal TS zelf een keus moeten maken wat hij wil en wat zijn belangen zijn.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:30:30 #97
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170905491
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:27 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, het kan natuurlijk zo zijn dat uiteindelijk erachter komt dat ze niet de juiste keuze heeft gemaakt, on the long run. Maar blijkbaar, op dit moment, is dit de juiste keuze voor haar, want anders had ze die keuze niet gemaakt. Als ze daar achteraf spijt van krijgt, mja, weet je, dat is ook een beetje wat het leven is he.

Het leven is een aaneenschakeling van keuzes, en meestal kom je er achteraf pas achter of die keuzes goed waren of niet. Maar dat hoort er nou eenmaal bij. Want wat jij zegt -en ik begrijp het wel hoor- is dat ze nu allerlei andere piemels kan gaan uitproberen, en dan daarna, als ze dr spreekwoordelijke wilde haren kwijt is, zeggen van 'hey TS sorry, maar ik wil je terug, jij bent toch beter dan de rest'.

Ja, leuk dat je daar dan achter gekomen bent, maar spijtig genoeg ben ik geen 2e (of nog meerse) keus, dus je hebt gegokt en verloren, jammer joh. Anders wordt TS helemaal een hondje wat braaf zit en mag komen opdraven wanneer het haar uitkomt, en weer in een hoekje wordt geschopt, ook wanneer het haar uitkomt.

Ik zeg dan, TS is meer waard dan dat, en als hij wat verder is in de verwerking van dit alles, dan zal hij dat ook zien, maar ja, in situaties als dit kun je niet gaan slapen en 6 maanden later wakker worden en alles is top. Zo werkt het niet helaas, en hij zal er doorheen moeten.

Een kleine troost is dat we hier bijna allemaal wel een keer mee te maken hebben gehad, wij zeulen allemaal 1 of meerdere van die gesloten boeken mee, maar ze wegen uiteindelijk helemaal niks ;)
Ik begrijp wat je zegt.

Ik denk dat TS zo wel voldoende informatie heeft. Ik wil eigenlijk weer wat anders gaan doen :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:37:12 #98
368333 JelmerJJ
The World Is Yours
pi_170905603
Het is zo dat ze al langere tijd niet lekker in haar vel zat maar dit was echt met ups and downs, en stond los van ons maar was meer met haarzelf. zo kon het dagen goed gaan en waren we gelukkiger dan ooit, maar kon ze ook echt van happy compleet omslaan naar down en dan bijvoorbeeld in bed gaan liggen en geen woord meer willen zeggen.

Ik heb zelfs nog in overleg met haar de vertrouwenspersoon van haar school gebeld om een gesprek omdat ze ook met school niet goed mee kwam met alles. Dit was nadat we een vrij intensief gesprek hadden gehad waar ze een soort van brak moest huilen en gek werd van de negatieve gevoelens die ze af en toe had.

Omdat ze ook eens gezegd heeft dat ze mij met al deze dingen niet wou lastigvallen vraag ik me af of ze zit daarom doet en vermoedt ik dat ze vandaag of morgen wel weer heel anders gaat denken , of is dit toch nog een soort hoop van mijn kant?

Ik kan me simpelweg niet voorstellen dat het zo eindigt omdat we een hele leuke tijd hebben gehad samen.
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:41:47 #99
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_170905692
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:37 schreef JelmerJJ het volgende:
Het is zo dat ze al langere tijd niet lekker in haar vel zat maar dit was echt met ups and downs, en stond los van ons maar was meer met haarzelf. zo kon het dagen goed gaan en waren we gelukkiger dan ooit, maar kon ze ook echt van happy compleet omslaan naar down en dan bijvoorbeeld in bed gaan liggen en geen woord meer willen zeggen.

Ik heb zelfs nog in overleg met haar de vertrouwenspersoon van haar school gebeld om een gesprek omdat ze ook met school niet goed mee kwam met alles. Dit was nadat we een vrij intensief gesprek hadden gehad waar ze een soort van brak moest huilen en gek werd van de negatieve gevoelens die ze af en toe had.

Omdat ze ook eens gezegd heeft dat ze mij met al deze dingen niet wou lastigvallen vraag ik me af of ze zit daarom doet en vermoedt ik dat ze vandaag of morgen wel weer heel anders gaat denken , of is dit toch nog een soort hoop van mijn kant?

Ik kan me simpelweg niet voorstellen dat het zo eindigt omdat we een hele leuke tijd hebben gehad samen.
Dat is hoop van jouw kant, in die zin dat het best kán zijn dat ze ineens weer heel anders gaat denken, maar omdat dat is hoe ze is zal die 'positieve' periode later ook weer omslaan in een 'negatieve' periode.

Wil je dat echt in een relatie? Want dat vreet energie, en ik vermoed een beetje (maar ik ben geen psycholoog) dat zij dit soort drama nodig heeft. Dat moet je echt niet willen.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:46:44 #100
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_170905768
Als in die relatie commuunicatie een probleem was, zou het handig zijn om ook het verhaal van die ex te horen. Iedereen gaat er maar vanuit dat het verhaal van de (geëmotioneerde) TS correct is
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')