abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 donderdag 27 april 2017 @ 05:08:55 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_170514103
Dick Advocaat gaat samen met Ruud Gullit het Nederlands Elftal leiden, meldt de Telegraaf. Daar ging gedraai van technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB aan vooraf.



Dick Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal met Ruud Gullit als zijn rechterhand. Er moeten volgens de Telegraaf alleen nog wat praktische details worden geregeld voordat de contracten officieel getekend worden.

De 69-jarige Advocaat is nu trainer van de Turkse club Fenerbahçe. Hij stapte vorig jaar zomer nog op als assistent-bondscoach van Oranje, maar keert nu terug om Nederland alsnog naar het WK van Rusland proberen te leiden. Gullit krijgt een belangrijke rol in de technische staf. In een gesprek met technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB gaf Advocaat aan graag met hem te willen samenwerken.



Henk ten Cate
Voor de aanstelling van Advocaat en Gullit zou Van Breukelen de baan eerst hebben toegezegd aan Henk ten Cate. Maar daar kwam hij later op terug. Toen Fred Rutten bedankte als mogelijke assistent van Ten Cate vertelde Van Breukelen hem volgens Voetbal International plotseling dat ook Advocaat in beeld was. Ten Cate was onaangenaam verrast door die draai en wilde daarna niet meer verder praten over een rol als bondscoach.

Advocaat dacht de hele tijd dat hij de enige kandidaat was en zou niks hebben geweten van een concurrentiestrijd met Ten Cate.

Met Ruud Gullit is woensdag pas voor het eerst gesproken. Hij had tot gisteren nog geen enkel contact gehad met Hans van Breukelen of iemand anders van de KNVB. Wel heeft hij herhaaldelijk in het openbaar gezegd interesse te hebben in een rol bij het Nederlands Elftal.



Voortijdig vertrek
Advocaat heeft nog een contract tot 1 juni bij Fenerbahçe en de Turkse competitie duurt nog tot 4 juni. Wil hij op de bank zitten bij de oefenwedstrijd van Oranje tegen Marokko op 31 mei dan zal hij eerst toestemming moeten krijgen zijn club voortijdig te mogen verlaten.

NRC-redacteur Bart Hinke stelt dat “Advocaat na zijn spoorslagse vertrek bij het Nederlands elftal afgelopen zomer wel iets uit te leggen heeft bij met name de spelers. De man die het meest gekwetst werd door Advocaats vertrek toen is Danny Blind. De ironie wil dat hij nu waarschijnlijk opgevolgd wordt door diezelfde disloyale assistent.”



Lang verleden bij Oranje
Dick Advocaat wordt al voor de derde keer bondscoach. De kleine generaal leidde Oranje voor het eerst van 1992 tot 1994 toen Gullit nog speler was. Gullit ging toen niet mee naar het WK 1994 omdat hij zich niet kon vinden in de speelwijze van het Nederlands Elftal. Op dat WK verloor Nederland uiteindelijk in de kwartfinale van Brazilië.

Van 2002 tot 2004 was Advocaat opnieuw bondscoach met Willem van Hanegem en Jan Wouters als assistenten. Hij bereikte toen de halve finale van het EK in Portugal, waarin verloren werd van het thuisland. Hij kreeg dat toernooi veel kritiek, omdat hij in de groepswedstrijd tegen Tsjechië de uitblinkende Arjen Robben naar de kant haalde en Paul Bosvelt inbracht.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)s-assistent-a1556253

Gullit zei in 1994, toen ie vlak voor het WK-Amerika bedankte, dat ie zich genaaid voelde door Advocaat. Advocaat naaide toen ook Johan Cruijff een oor aan. 2 jaar geleden verliet ie Oranje, de spelers waren woest op hem.

Lekker stel. :{

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_170514137
Advocaat en Gullit, lijkt me een prima duo :'(
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  User die overal opduikt 2022 donderdag 27 april 2017 @ 05:44:59 #3
186611 Haags
pi_170514164
Dom dom dom dom dom dom
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 27 april 2017 @ 08:11:17 #4
396386 sturmpie
for night & nature
pi_170514454
KNVB wou een buitenlandse trainer de pikzuigende NLse Pro's een oor aannaaien, die heeft heeft dus geluk gehad. de nederlandse bisexuele professionals zullen 't nu 'aan de stok' krijgen met 'n serieuze baas met assistent die zich al genaaid voelt dat kan dus goed uitpakken.
het wordt iig wel 'n potje voetbal
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
  Moderator donderdag 27 april 2017 @ 10:15:15 #5
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_170515303
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')