abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 26 april 2017 @ 14:00:47 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_170498937
'Bijstand levert 750 euro meer op dan baan'

quote:
Alleenstaande ouders die vanuit de bijstand gaan werken, gaan er financieel zo op achteruit dat het aantrekkelijker blijft om in de bijstand te blijven zitten. Daar moet verandering in komen, zegt raadslid Marianne Poot van de VVD.


Foto: Peter Schoonen

Haar partij maakte zich eerder al kwaad over de royale Amsterdamse regelingen. De VVD is zelf gaan rekenen met een fictieve alleenstaande moeder, die ze hebben omgedoopt tot Ariane.

Zij heeft een zoon Emile van 10 die op de basisschool zit en een dochter Laura van 15 op de middelbare school. „Zij wonen in een sociale huurwoning met een huur van ¤550 per maand. De VVD komt tot de rekensom dat dit gezin ¤1983,79 per maand van de rijksoverheid ontvangt, plus ¤2640 per jaar (inclusief gemiddeld ¤114 aan bijzondere bijstand per jaar) aan Amsterdamse regelingen bij volledige uitnutting. Dat is aanzienlijk meer dan het minimumloon van ¤1551 per maand”, aldus Poot.

Ze wijst op een gratis laptop van de gemeente, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, kledingbonnen, een gratis ID-kaart, een Stadspas, een internetabonnement en twee gemeentelijke scholierenvergoedingen.

„Werken moet lonen is een belangrijk speerpunt voor ons”, zegt Poot. „Met name voor mensen in een uitkeringssituatie is het van het grootste belang dat zij er financieel op vooruit gaan als zij een baan vinden.”

Poot gaat vragen stellen aan verantwoordelijk wethouder Arjan Vliegenthart. „We hebben Vliegenthart al eens gevraagd uit te rekenen wat iemand in de bijstand aan inkomen krijgt, maar daar werd niet inhoudelijk op gereageerd. Daarom hebben we het nu maar zelf gedaan.”

http://www.telegraaf.nl/b(...)_op_dan_baan___.html
Beste mensen,

Het moge zo langzamerhand duidelijk zijn dat het financiële welzijn na de crisis 'n flink tandje bijgezet heeft, hetgeen landelijk gezien getuigt van 'n voortvarend goed. :9~ :Y) :9

Bovendien valt het ons soort mensen, die zich financieel onder de twintig rijkste families van Haarlem en omgeving mogen scharen, duidelijk op dat 'n toenemend aantal 'gewone burgers' bijna letterlijk fluitend hun inkopen doen bij de plaatselijke AH , en daarná zelfs 'n terrasje pakken. Men geniet duidelijk van bitterballen :Y) , 'n ambachtelijke Jopen of een heerlijk wijntje, ondanks het ietwat frisse weer de afgelopen weken.

Wel, gedurende 'n vrij significante opmars van onze economie, die alweer enkele jaren van zich doet spreken, is de werkloosheid kort geleden ook aanzienlijk minder geworden. ''Men kan zeggen dat het in economisch opzicht vandaag de dag behoorlijk voor de wind gaat, waarvan uiteraard een toenemend aantal (eerbare) burgers fors meeprofiteert.'' Uiteraard met dank aan een circa 4,5 jaar doortastend beleid van kabinet VVD en PvdA (Rutte II). :B

De woorden van VVD-raadslid M. Poot snijden gedegen hout, waarbij de fictieve alleenstaande moeder 'Ariane' rekenkundig illustreert hoe de financiële vork in de steel zou zitten. ;)
Me dunkt, ''voorwaarde van de alsmaar groeiende economische tendens is óók dat men de handdoek uit de ring haalt en zich inzet om uit de bijstand te geraken. Hoe meer mensen zelf in staat zijn om middels eigen inkomsten brood op de plank te verkrijgen :Y) , en hoe minder men een beroep doet op alle voorradige bijstandsvoorzieningen :R , hoe beter het economisch gestel zal gaan gedijen.''

In de regio Haarlem-Amsterdam wordt de economische barometer vrijwel dagelijks nauwlettend in de gaten gehouden. Uiteraard zijn er alleenstaande ouders en overige uitkeringsgerechtigden die om bepaalde redenen serieus niet kunnen werken. Wij Haerlemmers hebben het hart op de juiste plaats O+ , derhalve scheren we niet graag iedereen over één kam. Maar daarnaast zien wij ook niet graag dat men onnodig blijft hangen in de bijstand. En al zeker niet om de reden dat men er financieel wat op achteruit zou gaan, het kost de overheid namelijk 'n godsvermogen O~) aan sociale voorzieningen. :o

''Werken moet lonen'', aldus raadslid Marianne Poot in het bovenstaande artikel. Met deze uitspraak kan ik mij helemaal verenigen. Dus geheel naar mijn goeddunken zou het 'n idee kunnen zijn deze groep financieel tegemoet te komen, waardoor het accepteren van betaald werk aantrekkelijker wordt. Tot slot zou deze 'investering' voor de overheid 'n flinke besparing aan bijzondere regelingen kunnen opleveren in de toekomst.

Allen 'n fijne dag!!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  Moderator woensdag 26 april 2017 @ 14:11:37 #3
8781 crew  Frutsel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')