abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170091023
Wie kent er obscure benaderingen van geneeskunde?

Ziektes benaderen ( bij mijzelf ) naar taal en gezegdes, Dat doe ik vaak,

Dus bijv : ik drink niet teveel, maar ik heb wat op mn lever, dat verklaard dan de pijn, of ik heb geen hartproblemen maar iemand stond op mijn hart, nat achter mn oren ben ik zelden, maar mensen stonden vaak op mn tenen en nu heb ik probleem nagels... Ook maak ik me vaak dik , ( of andere mensen maken me dik, het is maar hoe je het bekijkt! ) , dus nu heb ik tikje overgewicht, over okselhaar bestaan bijna geen gezegdes, dus ik snap niet wat er met mijn oksels is, maar ik sta met twee benen op de grond! ( aards realisme ! ) en ben mijn wilde haren nog niet verloren ( geen kaalheid )

Wie kent er nog een afwijkende of obscure vorm van geneeskunde en dergelijke?
pi_170091301
Rib uit je lijf.
Hart op de tong.
Ogen (niet) in je zak hebben.
Achter je ellebogen.
Een snee in je neus.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_170095953
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 20:10 schreef Hiddendoe het volgende:
Een snee in je neus.
of je neus in een snee! :)
pi_170120615
Een oogje in het zeil houden
Gat in je hand hebben
Met het verkeerde been uit bed stappen
Een gat in de dag slapen
Hond in de pot vinden
Met twee verschillende tongen spreken
Je laatste oortje versnoepen
Bloed aan je handen hebben
Geen hand voor ogen kunnen zien
Een dikke huid (of brede rug) hebben
Het hart op de tong
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
  zaterdag 6 mei 2017 @ 15:22:10 #5
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_170726276
vampieren' werden gezien als de verspreiders van de pest.

'Vampier' opgegraven in VenetiŽ

VENETIň - Archeologen hebben in de buurt van VenetiŽ een vrouwelijke 'vampier' in een middeleeuws massagraf gevonden. De vrouw was begraven op het eilandje Lazzaretto Nuovo, een voormalig quarantainegebied voor pestslachtoffers, met een steen in haar mond. Volgens de archeologen was de steen bedoeld om te voorkomen dat zij zich te goed zou doen aan andere lijken.

Tenminste dat was het heersende idee tussen 1300 en 1700 toen de pest in heel Europa huishield. Destijds had men weinig kennis van de wijze waarop lijken ontbinden.

Soms werd een massagraf geopend en zagen de grafdelvers dat er bloed uit de mond van doden kwam en dat het haar was gegroeid. Daarbij waren de lijken veelal opgeblazen door het gas. En het dodenmasker was vaak weggevreten door bacteriŽn. Dat voedde het idee dat de deze 'ondoden' andere lijken aten en zo weer tot leven kwamen. Deze 'vampieren' werden gezien als de verspreiders van de pest.

Wetenschappers vermoedden al jaren dat de pest een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de mythe van de vampier, maar dit is eerste keer dat er archeologische bewijs is gevonden.

http://www.telegraaf.nl/b(...)r__opgegraven__.html

vampire_smiley_by_pickleduck3-d4yjaag.png
There is only one religion
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')