abonnement Unibet Coolblue
pi_169840201
Hoe dicht ligt geloof en het hebven van waanbeelden bij elkaar? Bij geloof weet men ook niet iets tastbaars en zit men ook te praten over (de heilige) geest.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_169840308
Het is een waanbeeld of milde vorm van schizofrenie tot volkomen reli-waanzinnigheid maar uit opgelegd respect noemen we het religie en traditie en lachen we vriendelijk mee.

[ Bericht 5% gewijzigd door Monomeism op 28-03-2017 18:40:15 ]
“People will forgive you for being wrong, but they will never forgive you for being right ”
― Thomas Sowell
pi_169841812
Religie gaat over een hiernamaals, er is niemand die kan bewijzen of er een bestaan na deze is of niet daarom is het ook geloof en geen wetenschap. Gelukkig heeft iedereen de vrijheid te geloven in een eventueel hiernamaals en hoe dat eruit zou kunnen zien, als iemand dan besluit diens leven daarop in te richten en niemand daarmee lastig valt dan hoeft daar niets mis mee te zijn.

Een waanbeeld is vaak een negatief iets, anderen hebben er last van of de gelovige vormt een gevaar voor zichzelf. Daar valt alles onder van besnijdenis tot uitroeien van homo's en sektes zoals Heavens Gate of Aum Shinri Kyo. Dan zijn er allerlei grijze gebieden zoals vasten, wat eigenlijk ongezond is maar wel vaak als normaal beschouwd wordt of zelfs iets positiefs.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')