Dat klinkt nog niet zo erg.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:25 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Een soep met zeekomkommer en een hele eendenpoot.
nee, niet erg. Wel goor.quote:
Eendenpoot kan geen kwaad wat mij betreft. Een zeekomkommer heb ik nooit gehad. Ik denk dat dat gewoon als vis smaakt ofzo.quote:
Rotte haring uit een blik Maar in delen van Zweden een delicatesse.quote:
Het is niet rot.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:32 schreef Dven het volgende:
[..]
Rotte haring uit een blik Maar in delen van Zweden een delicatesse.
quote:
Ik word al misselijk bij het lezen er overquote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:32 schreef Dven het volgende:
[..]
Rotte haring uit een blik Maar in delen van Zweden een delicatesse.
Ik kijk echt niet hoorquote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:33 schreef SecretPret het volgende:
[..]
Kijken op eigen risico. Ziet er smerig uit.
Kan misschien best lekker zijn maar waarom, waarom, willen mensen dit eten? Waarom?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:33 schreef SecretPret het volgende:
[..]
Kijken op eigen risico. Ziet er smerig uit.
Zure haring is nog wel te doen joh.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:41 schreef Catch22- het volgende:
Zure haring uit een potje. Ik ben gek op vis maar ik heb het uitgespuugd. En dat heb ik nog nooit met eten gedaan.
Goede rendang is echt goddelijkquote:
quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:58 schreef Jordy-B het volgende:
Indonesische rijstschotel van mijn ouders, die dachten dat met 'een blokje trassi' zo'n blok bedoeld wordt zoals je het koopt, ipv een stukje van 1x1x1 cm. Getver.
quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:58 schreef Jordy-B het volgende:
Indonesische rijstschotel van mijn ouders, die dachten dat met 'een blokje trassi' zo'n blok bedoeld wordt zoals je het koopt, ipv een stukje van 1x1x1 cm. Getver.
Waarom at je iets waar schimmel op zat?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 23:31 schreef Ericr het volgende:
Pasta pesto van de AH waarbij je door de kleur en samenstelling niet kon zien dat er een hele berg schimmel op zat omdat de verpakking niet meer luchtdicht was. Die schimmelsmaak nog dagenlang in mijn mond gehad ook al had ik maar 1 grote hap genomen (en meeste weer uitgespuugd).
Wijn inderdaad. Gadverdammequote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:25 schreef Rezania het volgende:
Glühwein Enige waarvan ik ooit spontaan van over mijn nek ben gegaan. Blauwaderkaas volgt op de tweede plek, maar dat kwam meer doordat de schimmel op mijn brood dezelfde was al in de kaas.
Omdat het niet te zien was. Dat heb ik overigens al vermeld. Die schimmel had precies dezelfde kleur als de groene Pasta pesto in het bakje.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 23:39 schreef Rezania het volgende:
[..]
Waarom at je iets waar schimmel op zat?
Sorry, ik las het niet goed idd.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 23:47 schreef Ericr het volgende:
[..]
Omdat het niet te zien was. Dat heb ik overigens al vermeld. Die schimmel had precies dezelfde kleur als de groene Pasta pesto in het bakje.
Een darm is in principe toch alleen maar een dun vlies? Waarom at je dat?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:21 schreef SecretPret het volgende:
Zowel als smaak als textuur van het voedsel.
Ts begint:
Koeiendarmen.
De meeste Nederlanders eten dat anders best vaak.quote:
Ja, dat weet ik. Maar iets zegt me dat TS daar niet op doelt.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 00:21 schreef CrashO het volgende:
[..]
De meeste Nederlanders eten dat anders best vaak.
*Hint, worst
Zal vaak varkensdarm zijn, maar bij bijv een rundersaucijs lijkt de kans op varkensdarm me ietwat kleiner eigenlijk
Dat. Ik doe niet gauw moeilijk over eten, maar dat was afgrijselijk.quote:
Sushi met kaas! Welke droeftoeter dat bedacht heeft..quote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:20 schreef _Arual_ het volgende:
Sushi met natto erin. Sojaboontjes maar dan gefermenteerd en dat had ik niet zien aankomen
Is meestal varkens darm..of schapen darm maar die is dunner.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 00:21 schreef CrashO het volgende:
[..]
De meeste Nederlanders eten dat anders best vaak.
*Hint, worst
Zal vaak varkensdarm zijn, maar bij bijv een rundersaucijs lijkt de kans op varkensdarm me ietwat kleiner eigenlijk
Dit. Keertje gekocht naar aanleiding van dit verhaal en ja, het meest smerige dat ik ooit gegeten heb. Nou ja, getracht te etenquote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:24 schreef RobinOok het volgende:
Stinky tofu. (onder de link ook het verhaal erbij van die ervaring. Klein traumaatje)
trassi is gefermenteerde garnalenpasta.quote:
Trassi roosteren.. dat geeft idd een hele smerige geur.. maar eenmaal verwerkt is hetquote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:58 schreef Jordy-B het volgende:
Indonesische rijstschotel van mijn ouders, die dachten dat met 'een blokje trassi' zo'n blok bedoeld wordt zoals je het koopt, ipv een stukje van 1x1x1 cm. Getver.
ja, maar niet als je er zoveel van gebruikt.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:07 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Trassi roosteren.. dat geeft idd een hele smerige geur.. maar eenmaal verwerkt is het
Nee maar das met veel dingen zo.. neem maar eens te veel azijn ofzo..quote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:16 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
ja, maar niet als je er zoveel van gebruikt.
Ja maar, ja maar, je kunt dat helemaal niet kopen in Nederland!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit. Keertje gekocht naar aanleiding van dit verhaal en ja, het meest smerige dat ik ooit gegeten heb. Nou ja, getracht te eten
Oh! Oeps! Dan was ik in de war.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja maar, ja maar, je kunt dat helemaal niet kopen in Nederland!
Wat jij proefde was gefermenteerde tofu uit een potje. En dat is niet bedoeld om zo te eten, maar daarvan hoor je een beetje door een gerecht of marinade te doen. Dan is het echt heus lekker.
Net als dat trassi niet lekker is, maar zonder trassi geen nasi!
[ link | afbeelding ]
Een vriend van mij is dit z'n lievelingseten.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Net echt spectaculair, maar bij ex-schoonouders: boontjes uit pot.
echt???? ik vind die lucht alleen al raar, associeer ik echt totaal niet met bonen.... vroeger was mn lievelings eten sperziebonen, helaas in de winter jarig, dus dat werd m dan niet....zusje was een boerenkool liefhebber en in de zomer jarig.... het kan verkeren...quote:Opzaterdag 25 maart 2017 13:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een vriend van mij is dit z'n lievelingseten.
Die ortolaanquote:Op zaterdag 25 maart 2017 03:35 schreef TheThirdMark het volgende:
Heb over de hele wereld van alles gegeten.
Van Surströmming (dat verbazingwekkend best binnen te houden is, als je jezelf over de zwavel heen kan zetten) en made, sprinkhaan, worm, spin, hamster, kat, hond, Casu Marzu tot Ortelaan.
Van dat alles was eigenlijk niets walgelijk.
Echter in Frankrijk, op een gewoon normale vakantie kreeg ik een zeer mooie stierenbiefstuk. In rode wijn-saus. Nog nooit zo achteruit gegeten.
Ja sperziebonen van HAK, gekookte aardappels en een gehaktbalquote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:43 schreef liedetector het volgende:
[..]
echt???? ik vind die lucht alleen al raar, associeer ik echt totaal niet met bonen.... vroeger was mn lievelings eten sperziebonen, helaas in de winter jarig, dus dat werd m dan niet....zusje was een boerenkool liefhebber en in de zomer jarig.... het kan verkeren...
maar ontopic meest gore moet toch wel kaas zijn
The fuck.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:01 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
trassi is gefermenteerde garnalenpasta.
Nederlandse Chinezen die willen dat je dorst krijgt en drankjes bestelt in hun all you can eat-tent.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:40 schreef Cid het volgende:
[..]
Sushi met kaas! Welke droeftoeter dat bedacht heeft..
Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.quote:
Komt op hetzelfde neer. Camembert stinkt ook, maar is wel erg lekker. Tevens lijkt het me sterk dat je het niet minstens een keertje gegeten hebt.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:08 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.
Mijn eerste gedachte was iig dat het goor zal zijn, maar wie weet.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:12 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Komt op hetzelfde neer. Camembert stinkt ook, maar is wel erg lekker. Tevens lijkt het me sterk dat je het niet minstens een keertje gegeten hebt.
jah want sushi is chinees??? droeftoeterquote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:50 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Nederlandse Chinezen die willen dat je dorst krijgt en drankjes bestelt in hun all you can eat-tent.
ja want fermentatie is rottingquote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:08 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.
quote:
Het is een rottingsproces. Ik weet ook wel dat de waarheid een stuk subtieler is, maar het eerst waar ik aan dacht was rotte garnalen. Ja, die zijn goor. Nee, een fermentatieproduct hoeft niet goor te zijn of er op te lijken. Drama om niks dit allemaal.quote:Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is in de biochemie het omzetten van biologische materialen (substraat) in afwezigheid van zuurstof (anaeroob). Bacteriën, celculturen of schimmels staan bekend om hun fermentatie, al vindt het ook in sommige dierlijke cellen plaats (zoals skeletspieren). Bij fermentatie vindt er - in tegenstelling tot anaerobe respiratie - geen doorlopen van elektronen in een elektronentransportketen plaats.
Olijven kan je ook niet zo van de boom etenquote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Oja weet het alweer. Een olijf van olijvenboom op Samos. Nog nooit zoiets bitters gehad. Het duurde ook nog een paar uur voordat ik de bittere smaak had weggekwijld
Ow en goede tweede... Spruitjes uit pot!
Gecontroleerd? Valt ook best mee. Ja, bij bierbrouwen en andere industriële processen zijn tegenwoordig redelijk onder controle. Maar, er zijn ook nog genoeg fermentatieprocessen waarbij men maar een beetje loopt te gokken. Zie bijvoorbeeld de fermentatie van vogels in IJsland. https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviakquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:33 schreef liedetector het volgende:
[..]
maar el gecontroleert...en niet bedorven zooi die oneetbaar is *btw team trassie
Joh!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Olijven kan je ook niet zo van de boom eten
ja je nemt nu echt een ander voorbeeeld dan trassi of kimchiquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:36 schreef Rezania het volgende:
[..]
Gecontroleerd? Valt ook best mee. Ja, bij bierbrouwen en andere industriële processen zijn tegenwoordig redelijk onder controle. Maar, er zijn ook nog genoeg fermentatieprocessen waarbij men maar een beetje loopt te gokken. Zie bijvoorbeeld de fermentatie van vogels in IJsland. https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviak
Ik ben niet bekend met het specifieke fermentatieproces voor trassi of kimchi, mijn opmerkingen waren dan ook betreffende generale fermentatieprocessen.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:37 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja je nemt nu echt een ander voorbeeeld dan trassi of kimchi
Ik gok dat 90 procent van de Nederlandse sushitenten in handen is van Chinezen ja.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:30 schreef liedetector het volgende:
[..]
jah want sushi is chinees??? droeftoeter
I learnedquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Olijven kan je ook niet zo van de boom eten
Oh god ja! Ik weet precies wat je bedoelt. Heb ik geloof ik ook nog een klacht over ingediend. Wat was dat smerig.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:37 schreef Bienelientjee het volgende:
(Ja, ik was lui) Was een paars bakje met saus voor een pasta ovenschotel. (Insert bekend sauzen merk)
Geen idee wat ze er verkeerd mee gedaan hadden. Maar het rook en smaakte naar kots. Letterlijk exact dezelfde geur en smaak. Uiteraard geklaagd en blijkbaar was ik online niet de enige met diezelfde klacht! Gadver dat was ranzig!
Is leuk om ze te plukken en in pekel te leggen om de bitterstoffen er uit te trekkenquote:
ewwwwwquote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een vriend van mij is dit z'n lievelingseten.
Ik heb het nog nooit gegeten en is dus wel off-topic, maar spinazie uit een pot lijkt me dus ook erg vies !quote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Oja weet het alweer. Een olijf van olijvenboom op Samos. Nog nooit zoiets bitters gehad. Het duurde ook nog een paar uur voordat ik de bittere smaak had weggekwijld
Ow en goede tweede... Spruitjes uit pot!
Ik ook, stuurde ze een sorry pakket op met sauzen enzo. En nog zo'n bakje!!!!!!!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 19:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Oh god ja! Ik weet precies wat je bedoelt. Heb ik geloof ik ook nog een klacht over ingediend. Wat was dat smerig.
Bij mij hetzelfde Ik geloof dat ik ze toen nog gebeld heb om te melden dat dat wel een beetje raar wasquote:Op zaterdag 25 maart 2017 21:23 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Ik ook, stuurde ze een sorry pakket op met sauzen enzo. En nog zo'n bakje!!!!!!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |