Ik heb de laatste weken geen zalm gekocht ....quote:Zalm wordt onbetaalbaar'
1 uur geleden DFT
Grote visleveranciers waarschuwen dat het tekort aan zalm zal oplopen. Komende tijd moet de consument daarom meer betalen, maar die haakt volgens experts af.
Zakenbank Nordea meldt dat de zalmprijzen komende kwartalen in heel Europa niet anders dan stevig omhoog zullen gaan, vanwege de tekorten.
Tijdens een conferentie van visserijbedrijven is volgens de Financial Times echter gewaarschuwd dat het tekort in de groothandel nu zichtbaar wordt in de winkels en grote gevolgen voor de zalmvissers krijgt.
De branchevereniging Aquimer ziet in Frankrijk een afname van zalminkopen vanwege de te vette prijzen.
Bacterie
Vorig jaar ging Noorse zalm, de meest gekochte, naar een recordprijs van $9,50 per kilo. Noorwegen kampt echter al langer met de gevolgen van een bacterie in zijn zalm; ook reinigingsmethoden hebben voor sterfte gezocht.
Omdat de tweede producent, Chili, werd getroffen door algenplagen in zijn wateren, konden vissers niet leveren.
Rond kerst moesten consumenten door de schaafste 20% extra afrekenen voor een moot zalm.
Luxeproduct
Het is naast andere vis vooral een luxeproduct geworden. Vooral Amerikanen zijn liefhebbers van zalm en hebben met hun vraag naar Europese zalm de prijs opgedreven.
Dat kan niet eeuwig doorgaan, waarschuwen de leveranciers. Consultant Kontali verwacht daarom dit jaar bijna geen omzetgroei meer.
padumtsquote:
Gekweekte nepzalm.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:47 schreef Rozevla het volgende:
Ik koop bij mijn vis en vlees leverancier gewoon een kilo Noorse zalm op hoor voor 23 euro.
Gelul allemaal
misschien heeft die nog een hele partij gekocht voor die crisis....quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:47 schreef Rozevla het volgende:
Ik koop bij mijn vis en vlees leverancier gewoon een kilo Noorse zalm op hoor voor 23 euro.
Gelul allemaal
effe serieus makreel vergelijken met zalm........quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:52 schreef Stien_Struis het volgende:
[..]
Vanwaar die persoonlijke aanval door een zeer betaalbaar alternatief?
quote:Deze olie-achtige omega-3 rijke vis staat vooral bekend om de bescherming die het biedt aan onze gewrichten, ons haar, onze huid en nagels en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
Zalm eten oefent ook invloed uit op de afscheiding van het hormoon dopamine in je brein, waardoor je het vermogen krijgt om je zware dag achter je te laten om ook daadwerkelijk te genieten van sex.
Daarbij, het hoge eiwitgehalte in zalm, zorgt er ook nog eens voor dat je sessies langer volhoudt.
Dus waar je ook naar op zoek bent; een oppeppertje voor je libido, hogere vruchtbaarheid: met deze voedingskeuzes kun je niet de fout in gaan. Probeer een paar van deze ingrediënten te combineren op een date-avond en zie wat er gebeurt.
Maar vergeet niet: Rome is niet in een dag gebouwd. Het is altijd het beste om deze natuurproducten regelmatig te eten. De meeste effecten zul je dan na een tijd nog meer merken. Toch kan een keer soms al wonderen doen!
Makreel is ook vette vis .quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:56 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
effe serieus makreel vergelijken met zalm........
[..]
Dat zijn de gekweekte.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:59 schreef JimmyDean het volgende:
Wist je dat zalmen chronisch ziek zijn en in hun eigen diarree zwemmen? Enkel met antibiotica blijven ze nog in leven.
je overdrijft ..ik heb weles gezien hoe ze gekweekt wordenquote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:59 schreef JimmyDean het volgende:
Wist je dat zalmen chronisch ziek zijn en in hun eigen diarree zwemmen? Enkel met antibiotica blijven ze nog in leven.
Daarom ook liever makreel.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:00 schreef JimmyDean het volgende:
[..]
Enige die in de winkel/op de markt te koop zijn in Nederland.
Rotte vis uit de grond schijnt een delicatesse te zijn in bepaalde landen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:04 schreef klaasweetalles het volgende:
in principe is alle vis wat niet gekweekt wordt en rechtstreeks uit de zee komt beter...
Maar niet gekweekt is gewoon duurder, het is de keuze die je zelf maakt.
Klinkt een beetje als het duizendjarige ei...quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:07 schreef Stien_Struis het volgende:
[..]
Rotte vis uit de grond schijnt een delicatesse te zijn in bepaalde landen.
Dat schijnt inderdaad ook erg bijzonder te zijn.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:14 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Klinkt een beetje als het duizendjarige ei...
Noem je mij nou een een zeer betaalbaar alternatief?quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:52 schreef Stien_Struis het volgende:
[..]
Vanwaar die persoonlijke aanval door een zeer betaalbaar alternatief?
Ik stel een vraag.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:20 schreef GGMM het volgende:
[..]
Noem je mij nou een een zeer betaalbaar alternatief?
Kweekvis zit vaak ramvol met hormonen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:22 schreef klaasweetalles het volgende:
Die prijzen gaan heus wel weer dalen als ze het weer onder controle hebben.
De kwekerijen zullen het straks wel weer onder controle krijgen en dan gaan die prijzen vanzelf wel weer dalen. De vraag is alleen wanneer dat gaat gebeuren
Ja je moeder is een gekweekte nepzalm!!!!quote:
Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:27 schreef tja77 het volgende:
[..]
Kweekvis zit vaak ramvol met hormonen.
Tilapia is zo'n typische kweekvis, grote rotzooi gewoon mijden die zooi.
Kweekzalm en kweekpaling kan niet tippen aan de wilde varianten.
Ze kweken jonge aaltjes op.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:28 schreef Rezania het volgende:
[..]
Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?
klopt helemaal wat je zegtquote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:27 schreef tja77 het volgende:
[..]
Kweekvis zit vaak ramvol met hormonen.
Tilapia is zo'n typische kweekvis, grote rotzooi gewoon mijden die zooi.
Kweekzalm en kweekpaling kan niet tippen aan de wilde varianten.
In zeevis zitten vaker parasieten.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:04 schreef klaasweetalles het volgende:
in principe is alle vis wat niet gekweekt wordt en rechtstreeks uit de zee komt beter...
Maar niet gekweekt is gewoon duurder, het is de keuze die je zelf maakt.
kloptquote:
quote:Op zaterdag 18 maart 2017 23:17 schreef Elfletterig het volgende:
Voor 8 ton per jaar is -ie van jou, TS
Zalm zit in rivier.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 23:32 schreef Azpilicueta het volgende:
Daarom vang ik ze altijd zelf hier in het meertje
Godsamme,... ik g zo boven verder slapenquote:Op zaterdag 18 maart 2017 23:32 schreef Azpilicueta het volgende:
Daarom vang ik ze altijd zelf hier in het meertje
http://kweekpaling.euquote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:28 schreef Rezania het volgende:
[..]
Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?
De prijs gaat heus wel weer dalen als het aanbod weer zijn oude nivo bereiktquote:Op zondag 19 maart 2017 17:49 schreef RickoKun het volgende:
Je moet gezond eten maar al het gezonde eten is onbetaalbaar. Paling, garnalen en nu ook zalm.
Zelfs bij de lidl van die plakken zalm, die de helft van de tijd teringzout zijn. Ik koop geen zalm meer.
Wat ik jammer vind is dat de prijs nooit meer naar beneden gaat.
Ook al zou de wereld stoppen met vissen op zalm de komende vijf jaar, waardoor er weer genoeg vis is, gaat die prijs niet naar beneden.
Dan schakel je over naar spruitjes.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:46 schreef klaasweetalles het volgende:
groente was ook een heel stuk duurder waarschijnlijk ook door het koude winter.
brocoli koop je normaal voor rond de 1 euro bij de albert heyn, was nu bijna 2 euro....
Geen zalm kunnen betalen. Pauper.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:29 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Ik heb de laatste weken geen zalm gekocht ....
Een paar weken geleden zag ik dat die prijzen enorm gestegen waren en vroeg me al af waar dat aan lag...
zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...
kocht een paar geleden nog voor 8 euro ofzo
of die gewone kon je al voor 4 euro kopen, maar die was ook al belachelijk duur....]
jezus kunnen ze niet eens meer vis kweken.....
[ afbeelding ]
ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....quote:Op zondag 19 maart 2017 19:48 schreef Stien_Struis het volgende:
[..]
Dan schakel je over naar spruitjes.
Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:50 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....
Bakken? In de oven?quote:Op zondag 19 maart 2017 19:53 schreef Stien_Struis het volgende:
[..]
Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.
Overgewaardeerde dure hap koude kleffe rijst.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:51 schreef Atak het volgende:
Maar wat me opviel is dat ze nu heel weinig zalm in sushi doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom.
ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:52 schreef Atak het volgende:
Tonijn vind ik lekkerder maar moeilijk te krijgen. Bij de api heb ik al tijden geen tonijn gezien.
quote:Op zondag 19 maart 2017 20:03 schreef tja77 het volgende:
Tonijn is godenvoedsel, op dezelfde manier bereiden als een biefstukje. Beetje dichtschroeien en niet veel meer dan dat
Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:56 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.
Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?quote:Op zondag 19 maart 2017 20:07 schreef Atak het volgende:
[..]
Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.
Komt door de paupers. Ze maken niet genoeg rendement van tonijn.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:11 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:20 schreef tja77 het volgende:
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
mee eensquote:Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:
[..]
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.
Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Ben je nu stiekem reclame aan het spammen?quote:Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
mee eens
de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ze verdienen juist bakken met geld omdat de vraag groter is en dat de consument meer moet betalen.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
Ken ik niet dus vertrouw ik ook niet.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
mee eens
de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:
[..]
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.
Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:
[..]
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:
[..]
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Dat merk je toch direct en dan mijd je die toch?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:31 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.
Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.
Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.
Hoe betrouwbaar is het allemaal?
Wel zelf pellen he?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef spiritusbus het volgende:
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef tja77 het volgende:
[..]
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
De vis die hij overhoudt gooit hij weg, geeft hij weg aan zijn personeel (of aan mij), ruilt hij met de bloemist of kaaskoning tegenover. Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:00 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?
Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen
Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef Aiciu het volgende:
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
Sommige vissoorten moeten worden ingevroren. Haring en Tilapia oa. Maar niet alle gevangen vissen worden ingevroren. Soms worden ze gewoon op ijs gezet zodat ze gekoeld blijven.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:18 schreef Atak het volgende:
[..]
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes.
Maar alle gekheid op een stokje.
Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee.
En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
Dit ja, als ik om vier uur s'middags kom aankakken bij de visboer heb ik kans om gewoon met lege handen naar huis te gaan.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:14 schreef tja77 het volgende:
[..]
Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.
Noorwegen en Schotland volgens mij.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:18 schreef Atak het volgende:
[..]
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes.
Maar alle gekheid op een stokje.
Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee.
En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
Vis vers van de afslag of nog beter, vers van het schipquote:Op zondag 19 maart 2017 22:14 schreef tja77 het volgende:
Alle vis die ik eet van hem heb ik gratis gekregen (werd anders toch maar weggeflikkert). En ja, ik proef wel degelijk verschil tussen zijn vis, en die uit een willekeurige supermarkt. Ik proef het niet alleen, ik zie en ruik het.
AH verkoopt geen echt wild vlees. Is tijd geleden een artikel over verschenen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:29 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...
het zal wel het verhaal zijn net zoals biologische vlees en niet biologische vleesquote:Op maandag 20 maart 2017 03:12 schreef Fvandercraats het volgende:
[..]
AH verkoopt geen echt wild vlees. Is tijd geleden een artikel over verschenen.
Blijkt dat het gewoon gefokt/gehouden/whatever vlees te zijn, maar ze geven het wel het label 'wild', inclusief de bijbehorende prijs.
Veel zalmsoorten leven vooral in zout water en komen alleen de rivieren op om eieren te leggen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |