FOK!forum / Culinesse à gogo / Favoriete ovengerecht?
#ANONIEMmaandag 13 maart 2017 @ 10:33
Hoi! Ik heb sinds een tijdje een grote oven, onder zo'n 6 pits gasfornuis van marktplaats. En hij bakt zo fantastisch. O+ Ik heb er al burrito's, pizza's, cake en plaattaart ingemaakt. Nu vroeg ik me af wat jullie favoriete ding is om in de oven te maken, misschien doe ik daar nog wat inspiratie van op. :Y)
Thinkk-Pinkkmaandag 13 maart 2017 @ 10:39
Ik hou van prei kerrie ovenschotel O+
motorbloempjemaandag 13 maart 2017 @ 11:56
Een goeie pastabake is een soort guilty pleasure hier :@ soort luie lasagne. :@
liedetectormaandag 13 maart 2017 @ 12:09
hele vissen, mn tajine, roti, stoofvlees...wat niet eigenlijk...ik kook meer in de oven dan erop zowat
anndbmaandag 13 maart 2017 @ 12:22
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 10:39 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik hou van prei kerrie ovenschotel O+
Receptje? :p
heb hier nog erg veel prei liggen waar ik vanaf moet
Sorellamaandag 13 maart 2017 @ 12:57
Lasagna, hele kip op een ovenschaal met rooster en onder het rooster aardappeltjes met teentjes knoflook en takje rozemarijnen/of tijm
Copycatmaandag 13 maart 2017 @ 13:00
In de zomer zoete aardappels poffen voor dit gerecht:

https://chickslovefood.co(...)-feta-olijf-vulling/
golfermaandag 13 maart 2017 @ 13:27
CUL / [FOK!-kookboek] Ovengerechten
Thinkk-Pinkkmaandag 13 maart 2017 @ 14:57
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:22 schreef anndb het volgende:

[..]

Receptje? :p
heb hier nog erg veel prei liggen waar ik vanaf moet
Voor 2 personen

500 gram prei of Chinese kool
125 gram champignons
400 gram kruimige aardappelen
1 ui
150 gram rundergehakt
60 ml melk
10 gram roomboter
Geraspte kaas
10 gram paneermeel
Kerriepoeder

-Verwarm de oven op 180 graden
-snijd de prei of Chinese kool. Ik snijd ze meestal in kwarten en dan in stukjes van 0,5 tot 1 cm breed.
- snipper de ui
- Snijd de champignons in plakjes
- Schil de aardappelen snijd ze in stukken en kook ze gaar
- Voeg 1 flinke lepel aan de aardappelen toe en voeg de melk plus roomboter toe en stamp de aardappelen tot een puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Fruit de ui met een theelepel Kerriepoeder aan en voeg daarna het gehakt en champignons toe bak het gehakt rul.
- Voeg daarna de prei of Chinese kool toe.
- Voeg peper en zout naar smaak toe ik gooi er meestal ook nog wat extra kerrie poeder aan toe.. Want dat vind ik lekker.
- Pak een ovenschaal
- Doe de helft van de aardappelpuree verdelen over de bodem
- Leg daarop de gehakt, prei prut
- Dek dit af met de rest van de aardappelpuree
- Bestrooi de schotel met het paneermeel en met strooi kaas
- Ongeveer 15 minuten in de oven. Of in mijn geval wanneer ik de kaas er lekker uit vind zien :')
#ANONIEMmaandag 13 maart 2017 @ 14:59
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:57 schreef Sorella het volgende:
Lasagna, hele kip op een ovenschaal met rooster en onder het rooster aardappeltjes met teentjes knoflook en takje rozemarijnen/of tijm
Er zit een braadspies in, dus daar wil ik eigenlijk nog een keer een kip aan hangen. Maar dat vind ik wel een beetje spannend om te doen. :+

Zoete aardappelen is wel een goede, ik was ze weer een beetje vergeten maar vind ze wel lekker.

En kerrie is een van de weinige kruiden waar ik niet van hou. :@
Kermit.maandag 13 maart 2017 @ 15:00
Patat _O_
Thinkk-Pinkkmaandag 13 maart 2017 @ 15:01
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 14:59 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Er zit een braadspies in, dus daar wil ik eigenlijk nog een keer een kip aan hangen. Maar dat vind ik wel een beetje spannend om te doen. :+

Zoete aardappelen is wel een goede, ik was ze weer een beetje vergeten maar vind ze wel lekker.

En kerrie is een van de weinige kruiden waar ik niet van hou. :@
Ahw.. Ik heb toen gewoon zo'n ovenschotel kookboek gekocht haha misschien een idee voor jou?
minilotmaandag 13 maart 2017 @ 15:17
https://www.fromachefskit(...)rtichoke-cannelloni/ :9
Pietverdrietmaandag 13 maart 2017 @ 15:46
1. Geitbokje, lekker jong, anderhalf-twee uur in de oven tot moddergaar
2. Kippenvleugels en halve aardappels, jum
3. Speenvarken
4. Varkensschouder met knapperzwoerd
5. Lasagne Verdi
6. Pizza
7. Brood
arvensismaandag 13 maart 2017 @ 17:44
Aardappelgratin met zalm.
liedetectormaandag 13 maart 2017 @ 18:06
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:44 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Aardappelgratin met zalm.
zalm vind ik gerookt prima (zelf roken dus), maar uit de oven is dat bijna altijd droge meuk
#ANONIEMmaandag 13 maart 2017 @ 18:10
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 18:06 schreef liedetector het volgende:

[..]

zalm vind ik gerookt prima (zelf roken dus), maar uit de oven is dat bijna altijd droge meuk
Nee dat hoeft niet hoor! Ik ken een heel simpel gerechten met spinazie, kruidenkaas en zalm in een bladerdeeg rol en die is zo lekker. :@
liedetectormaandag 13 maart 2017 @ 18:11
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 18:10 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Nee dat hoeft niet hoor! Ik ken een heel simpel gerechten met spinazie, kruidenkaas en zalm in een bladerdeeg rol en die is zo lekker. :@
ja okay, maar wil je die aardappels gratineren is die zalm echt wel over een mooi punt heen.....nu noem je dingen die kort nodig hebben
#ANONIEMmaandag 13 maart 2017 @ 18:14
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 18:11 schreef liedetector het volgende:

[..]

ja okay, maar wil je die aardappels gratineren is die zalm echt wel over een mooi punt heen.....nu noem je dingen die kort nodig hebben
Daar kan ik dan wel weer inkomen ja. :9
n0amaandag 13 maart 2017 @ 19:38
Lasagne, tartiflette, geroosterd buikspek, pizza.
arvensismaandag 13 maart 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 18:06 schreef liedetector het volgende:

[..]

zalm vind ik gerookt prima (zelf roken dus), maar uit de oven is dat bijna altijd droge meuk
Nee, hoor. Was erg lekker en mals door de 'saus'.
fietsmiepmaandag 13 maart 2017 @ 20:37
Ik heb nog wel een lekker ovenschotel-recept, australische schotel.
Zie hier op mijnreceptenboek.nl, ik heb het recept er zelf geplaatst.
https://www.mijnreceptenb(...)lische-schotel.html#
#ANONIEMmaandag 13 maart 2017 @ 22:10
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:37 schreef fietsmiep het volgende:
Ik heb nog wel een lekker ovenschotel-recept, australische schotel.
Zie hier op mijnreceptenboek.nl, ik heb het recept er zelf geplaatst.
https://www.mijnreceptenb(...)lische-schotel.html#
Zou je de ananas voor iets van appel of ander fruit kunnen vervangen denk je?
#ANONIEMmaandag 13 maart 2017 @ 22:49
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:10 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Zou je de ananas voor iets van appel of ander fruit kunnen vervangen denk je?
waarom niet?
derLudolfmaandag 13 maart 2017 @ 23:32
Schwarzwalder Kirschtorte
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 00:11
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:49 schreef MCH het volgende:

[..]

waarom niet?
Weet ik eigenlijk niet. :9
Amadinsdag 14 maart 2017 @ 00:11
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 10:39 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik hou van prei kerrie ovenschotel O+
Isabeaudinsdag 14 maart 2017 @ 00:27
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:56 schreef motorbloempje het volgende:
Een goeie pastabake is een soort guilty pleasure hier :@ soort luie lasagne. :@
Eten wij ook regelmatig :+ Tuna pastabake is hier favoriet.

Zelf ben ik best gek op een lekkere zuurkoolschotel :9
MutedFaithdinsdag 14 maart 2017 @ 07:44
Dit: http://www.kayotic.nl/blog/sweet-potato-chorizo-chickpea-hash

Niet moeilijk, maar facking lekker.
motorbloempjedinsdag 14 maart 2017 @ 09:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 00:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Eten wij ook regelmatig :+ Tuna pastabake is hier favoriet.

Zelf ben ik best gek op een lekkere zuurkoolschotel :9
Hier met gehakt of chorizo en zongedroogde tomaatjes. :9
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 09:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 07:44 schreef MutedFaith het volgende:
Dit: http://www.kayotic.nl/blog/sweet-potato-chorizo-chickpea-hash

Niet moeilijk, maar facking lekker.
Oeh die zou wel eens in mijn straatje kunnen passen. :9~

Ik krijg door dit topic het gevoel dat ik weinig lust. Zuurkool, tonijn.. :@ En dan ben ik nog wel de meest gevarieerde eter thuis. :o
Isabeaudinsdag 14 maart 2017 @ 09:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:49 schreef Fripsel het volgende:

Oeh die zou wel eens in mijn straatje kunnen passen. :9~

Ik krijg door dit topic het gevoel dat ik weinig lust. Zuurkool, tonijn.. :@ En dan ben ik nog wel de meest gevarieerde eter thuis. :o
Nu lijkt me zuurkool met tonijn ook niet zo'n geslaagde combinatie 8-)
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 09:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nu lijkt me zuurkool met tonijn ook niet zo'n geslaagde combinatie 8-)
Ohh men. Dat lijkt me pas echt vies. :@
realAIVDdinsdag 14 maart 2017 @ 11:55
Mijn oven wordt veruit het meest gebruikt voor het afbakken van broodjes.

Een lekkere lasagne op z'n tijd is natuurlijk veel leuker om te maken

en een regelmatig terugkerend recept is deze:
https://www.budgetbytes.com/2013/02/oven-fajitas/
lekker makkelijk en nog goedkoop ook

Maar aangezien je een oven met braadspit hebt, zou ik allereerst een kippetje aan 't spit rijgen hoor!
Super.
liedetectordinsdag 14 maart 2017 @ 17:28
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:33 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Nee, hoor. Was erg lekker en mals door de 'saus'.
mals? feit blijft dat je vis te lang gegaard is geweest en dat minder lekker is
sirdanilotdinsdag 14 maart 2017 @ 18:21
Ik ben zelf niet zo'n ovenmens. Ik heb namelijk zelf niet zo een heel erg goed oventje, en daarom duurt het dus vaak te lang voor dingen klaar zijn. Maar dit zijn mn favoriete dingen om in de oven te schuiven:

- Lasagna (duh)
- Kippenppoten of vleugels of whatever met aardappels eronder (ik doe alleen dingen met bot in de oven, vind het een gek idee om filet in de oven te knallen al kan het vast best).
- Hele vissen in de oven (een goedkope favoriet van mij is rode poon)
- gratin van aardappels of andere groente (saus maken van slagroom, nootmuskaat, knoflook, peper, zout. dan om en om aardappel en room. eventueel kaas erop maar hoeft niet. dan bij aardappel minstens 1 uur in de oven tot het helemaal lekker dik is, duurt soms zelfs anderhalf uur. niet gezond, wel lekker)
- pasta met kaassaus (een normale rode saus vind ik gek om in de ove nte doen)
- pizza

En tsja... verder ben ik eigenlijk helemaal niet zo een ovenpersoon. Ik denk dat het komt omdat we van huis uit alleen de oven aandeden als dit echt nodig was, want vanuit Calvinistische zuinigheid zet je alleen de oven aan als het het 'waard' is. Niet voor een klein kippenpootje de hele oven aanzetten dus.
sirdanilotdinsdag 14 maart 2017 @ 18:22
Gevulde paprika's of courgettes met gehakt is trouwens ook erg lekker.

En alles waar je kaas op doet kan wel zo'n beetje in de oven.
sirdanilotdinsdag 14 maart 2017 @ 18:23
En ja die gratin heb ik schaamteloos gejat van pietverdriet.
MutedFaithdinsdag 14 maart 2017 @ 18:53
En waarom zou die gratin niet gezond zijn? Gebruik je room op basis van ammoniak ofzo?
fietsmiepdinsdag 14 maart 2017 @ 21:53
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:10 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Zou je de ananas voor iets van appel of ander fruit kunnen vervangen denk je?
Lijkt me wel, gewoon proberen. perzik uit blik kan ook goed denk ik.
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 22:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:53 schreef fietsmiep het volgende:

[..]

Lijkt me wel, gewoon proberen. perzik uit blik kan ook goed denk ik.
Oeh perzik uit blik it is. :9
fietsmiepwoensdag 15 maart 2017 @ 09:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 22:50 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Oeh perzik uit blik it is. :9
Ga gewoon experimenteren, en ik hoor natuurlijk graag of dat een lekkere combinatie is.
LordLynxwoensdag 15 maart 2017 @ 13:24
Moussaka, spinazieovenschotel (gratin, spinazie, kip, ei en kaas) cannelloni en lasagne komen als eerste bij me op, maar ook stoofvlees, kip of konijn lekker lang laten garen in de oven doe ik regelmatig, of zalmfilets in bladerdeeg..... nu heb ik honger :'(
4EverBlackEyeddonderdag 16 maart 2017 @ 13:54
Nr 1 :Jachtschotel :9

Onderste laag: gebakken uien en draadjesvlees
Middenlaag: rode kool
Bovenste laag: romige aardappelpuree met een korstje

Nr 2 Preischotel
Met prei, aardappelschijfjes en rundergehakt. Afgemaakt met een kerriesaus en geraspte kaas bovenop.

Nr 3 Spareribs
Zelf spareribs marineren en dan in de oven. Ik heb niet de ruimte voor een bbq helaas.

Nr 4 Gebakken aardappeltjes
Gewoon aardappeltjes wassen en in stukken snijden zonder de schil met diverse kruiden o.a. : cayennepeper, zwarte peper, rozemarijn en veel knoflook.

Nr 5 Kip
Kippenpoten of kipvleugels, heerlijk

Nr 6 Baksels
Niet echt ovengerechten, maar ik vind brownies en taart echt heerlijk.

Conclusie: ik word heel ongelukkig zonder oven, want ik gebruik hem meerdere keren per week.
#ANONIEMdonderdag 16 maart 2017 @ 13:56
Morgen kippenpootjes in de oven. Ik ga nu een lemoncurd kruimelcake maken. :9
praadjedonderdag 16 maart 2017 @ 14:01
Moussaka. Deze is goddelijk.

http://www.smulweb.nl/recepten/1357755/Moussaka-a-la-louise
sirdanilotdonderdag 16 maart 2017 @ 14:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 18:53 schreef MutedFaith het volgende:
En waarom zou die gratin niet gezond zijn? Gebruik je room op basis van ammoniak ofzo?
Room is erg vet en in een westers voedingspatroon krijg je al meer dan genoeg vet binnen dus dan is het niet gezond nee.

Voor een verhongerend somalisch kindje is het wel heel gezond.
MutedFaithdonderdag 16 maart 2017 @ 14:21
Nonsens. Room is niet ongezond en prima in te passen in een normaal voedingspatroon.

Volgens jouw redenatie is een appel ook ongezond, want die bevat suiker en dat krijg je al genoeg binnen in een normaal westers voedingspatroon.
#ANONIEMdonderdag 16 maart 2017 @ 14:29
Dit is geen topic over wat gezond of ongezond is jongens. Zullen we dat lekker ieder voor zich bepalen? O-)
Spanky78donderdag 16 maart 2017 @ 21:49
1. Canneloni
2. Groot stuk rosbief met eronder wintergroenten (pastinaak, knolselderij, wortel, aardappel, ui)
3. Pizza (met pizzasteen)
4. Gegrilde groenten
5. Shepherds pie
4EverBlackEyedvrijdag 17 maart 2017 @ 10:57
O ja! Ik word heel erg gelukkig van aardappelgratin, uiteraard MET room. :9
ueberduitservrijdag 17 maart 2017 @ 11:12
De oven gaat hier een paar keer per week aan.
Ik ben nogal van de appie en jumbo app voor gerechten, hier een paar van onze favorieten.
https://www.ah.nl/allerha(...)hampignons-en-dragon
https://www.ah.nl/allerha(...)broodschotel-met-ham
https://www.ah.nl/allerha(...)taart-met-witte-kool
https://www.jumbo.com/klassieke-hazenpeper/500248/
https://www.jumbo.com/aspergetaart/40725/
https://www.jumbo.com/hartige-spinaziestrudel-met-kip/500098/

Zelfgemaakte pizza's in alle soorten en maten altijd goed uit eigen oven.
Pietverdrietvrijdag 17 maart 2017 @ 11:31
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:12 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Room is erg vet en in een westers voedingspatroon krijg je al meer dan genoeg vet binnen dus dan is het niet gezond nee.

Voor een verhongerend somalisch kindje is het wel heel gezond.
Heb net een nieuw boek binnen, the big fat surprise, over hoe dat niet klopt
knokkelsvrijdag 17 maart 2017 @ 11:32
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 19:38 schreef n0a het volgende:
Lasagne, tartiflette, geroosterd buikspek, pizza.
Geroosterd buikspek :9~

Best. Pernil Al Horno. Ever!

Varkensschouder: Absurd goedkoop, je kunt er dagen royaal van eten, je krijgt de beste kaantjes.
En het is geen werk.

Neem wel varkensschouder MET bot, voor de smaak. laat de huid door de slager eraf snijden dat er een flap aanzit. Zo kun je zonder problemen later de kaantjes eraf halen.

Paar minuten voorbereiden, 24 uur marineren en dan 5-8 uur in de oven.

Per kilo: 90 minuten in de oven op 150 graden celsius.
Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden.

En volg vooral het recept, leuk om te lezen :+
liedetectorvrijdag 17 maart 2017 @ 11:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:32 schreef knokkels het volgende:
Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden.
ik moest lachen om de precisie van 204 graden....volgens mij is een oven nooit op de graad nauwkeurig
knokkelsvrijdag 17 maart 2017 @ 11:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:38 schreef liedetector het volgende:

[..]

ik moest lachen om de precisie van 204 graden....volgens mij is een oven nooit op de graad nauwkeurig
Sja, dat was meer de conversie Fahrenheit - Celsius _O-

Maar gewoon op gevoel/zicht gaat net zo goed.
Ik heb nog nooit een vleesthermometer gebruikt, en het is me nog altijd gelukt :+
Pietverdrietvrijdag 17 maart 2017 @ 11:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:32 schreef knokkels het volgende:

[..]

Geroosterd buikspek :9~

Best. Pernil Al Horno. Ever!

Varkensschouder: Absurd goedkoop, je kunt er dagen royaal van eten, je krijgt de beste kaantjes.
En het is geen werk.

Neem wel varkensschouder MET bot, voor de smaak. laat de huid door de slager eraf snijden dat er een flap aanzit. Zo kun je zonder problemen later de kaantjes eraf halen.

Paar minuten voorbereiden, 24 uur marineren en dan 5-8 uur in de oven.

Per kilo: 90 minuten in de oven op 150 graden celsius.
Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden.

En volg vooral het recept, leuk om te lezen :+
De zwoerd eraf snijden?
Neeee
Met zwoerd, deze insnijden en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt.
3928_3928_p1010094_2_1.jpg
liedetectorvrijdag 17 maart 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd eraf snijden?
Neeee
Met zwoerd en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt.
[ afbeelding ]
vergeet niet te vermelden dat je m in moet snijden...anders wordt het wel dramatisch *spuit 11
Pietverdrietvrijdag 17 maart 2017 @ 11:47
Edit a la Ninja
knokkelsvrijdag 17 maart 2017 @ 11:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd eraf snijden?
Neeee
Met zwoerd, deze insnijden en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt.
[ afbeelding ]
Ja sorry, ik heb nog geen koffie op... :+ Zwoerd er dus niet afsnijden, maar dat flapje dus eraan houden. en dan het zwoerd er weer opleggen.
Alhoewel jouw versie ook best goed klinkt ;)
liedetectorvrijdag 17 maart 2017 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:56 schreef knokkels het volgende:

[..]

Ja sorry, ik heb nog geen koffie op... :+ Zwoerd er dus niet afsnijden, maar dat flapje dus eraan houden. en dan het zwoerd er weer opleggen.
Alhoewel jouw versie ook best goed klinkt ;)
geen idee welk flapje je bedoeld, maar onderhuids vet door het insnijden smelt gewoon weg en maakt dus juist dat je een heel fijn velletje (zwoerd dus) krijgt
knokkelsvrijdag 17 maart 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:59 schreef liedetector het volgende:

[..]

geen idee welk flapje je bedoeld, maar onderhuids vet door het insnijden smelt gewoon weg en maakt dus juist dat je een heel fijn velletje (zwoerd dus) krijgt
Okee Okee, ik heb het zelf niet gedaan, mijn slager deed het. 1x trouwens.
En toch smaakte het lekker. Volgende keer ga ik Piet's tip proberen.
nogeenoudebekendevrijdag 17 maart 2017 @ 12:05
Bigosh (Poolse zuurkool). Maar ik krijg het niet zo lekker als mijn oma vroeger maakte. :{.
Martijn1Pzaterdag 18 maart 2017 @ 15:16
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:
2. Kippenvleugels en halve aardappels, jum
Piet, heb je een korte toelichting voor mij wat jouw manier is? Zoek voor vanavond een eenvoudig recept.

Bloemige aardappels in braadslee, kippenbout er op? Heb je een indicatie qua temperatuur en tijd?
Atakzaterdag 18 maart 2017 @ 15:18
Lekkere kip in jodenzoud en krieltjes.
Sorellazaterdag 18 maart 2017 @ 19:05
Ik denk dat knokkels zijn slager het zwoerd losgesneden heeft maar aan 1 kant vast heeft laten zitten ?
Lucky_Strikezondag 19 maart 2017 @ 09:58
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 12:05 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Bigosh (Poolse zuurkool). Maar ik krijg het niet zo lekker als mijn oma vroeger maakte. :{.
Heb je een goed recept?