#ANONIEM | maandag 13 maart 2017 @ 10:33 |
Hoi! Ik heb sinds een tijdje een grote oven, onder zo'n 6 pits gasfornuis van marktplaats. En hij bakt zo fantastisch. Ik heb er al burrito's, pizza's, cake en plaattaart ingemaakt. Nu vroeg ik me af wat jullie favoriete ding is om in de oven te maken, misschien doe ik daar nog wat inspiratie van op. | |
Thinkk-Pinkk | maandag 13 maart 2017 @ 10:39 |
Ik hou van prei kerrie ovenschotel | |
motorbloempje | maandag 13 maart 2017 @ 11:56 |
Een goeie pastabake is een soort guilty pleasure hier soort luie lasagne. | |
liedetector | maandag 13 maart 2017 @ 12:09 |
hele vissen, mn tajine, roti, stoofvlees...wat niet eigenlijk...ik kook meer in de oven dan erop zowat | |
anndb | maandag 13 maart 2017 @ 12:22 |
Receptje? :p heb hier nog erg veel prei liggen waar ik vanaf moet | |
Sorella | maandag 13 maart 2017 @ 12:57 |
Lasagna, hele kip op een ovenschaal met rooster en onder het rooster aardappeltjes met teentjes knoflook en takje rozemarijnen/of tijm | |
Copycat | maandag 13 maart 2017 @ 13:00 |
In de zomer zoete aardappels poffen voor dit gerecht: https://chickslovefood.co(...)-feta-olijf-vulling/ | |
golfer | maandag 13 maart 2017 @ 13:27 |
CUL / [FOK!-kookboek] Ovengerechten | |
Thinkk-Pinkk | maandag 13 maart 2017 @ 14:57 |
Voor 2 personen 500 gram prei of Chinese kool 125 gram champignons 400 gram kruimige aardappelen 1 ui 150 gram rundergehakt 60 ml melk 10 gram roomboter Geraspte kaas 10 gram paneermeel Kerriepoeder -Verwarm de oven op 180 graden -snijd de prei of Chinese kool. Ik snijd ze meestal in kwarten en dan in stukjes van 0,5 tot 1 cm breed. - snipper de ui - Snijd de champignons in plakjes - Schil de aardappelen snijd ze in stukken en kook ze gaar - Voeg 1 flinke lepel aan de aardappelen toe en voeg de melk plus roomboter toe en stamp de aardappelen tot een puree. Voeg zout en peper naar smaak toe. - Fruit de ui met een theelepel Kerriepoeder aan en voeg daarna het gehakt en champignons toe bak het gehakt rul. - Voeg daarna de prei of Chinese kool toe. - Voeg peper en zout naar smaak toe ik gooi er meestal ook nog wat extra kerrie poeder aan toe.. Want dat vind ik lekker. - Pak een ovenschaal - Doe de helft van de aardappelpuree verdelen over de bodem - Leg daarop de gehakt, prei prut - Dek dit af met de rest van de aardappelpuree - Bestrooi de schotel met het paneermeel en met strooi kaas - Ongeveer 15 minuten in de oven. Of in mijn geval wanneer ik de kaas er lekker uit vind zien | |
#ANONIEM | maandag 13 maart 2017 @ 14:59 |
Er zit een braadspies in, dus daar wil ik eigenlijk nog een keer een kip aan hangen. Maar dat vind ik wel een beetje spannend om te doen. Zoete aardappelen is wel een goede, ik was ze weer een beetje vergeten maar vind ze wel lekker. En kerrie is een van de weinige kruiden waar ik niet van hou. | |
Kermit. | maandag 13 maart 2017 @ 15:00 |
Patat | |
Thinkk-Pinkk | maandag 13 maart 2017 @ 15:01 |
Ahw.. Ik heb toen gewoon zo'n ovenschotel kookboek gekocht haha misschien een idee voor jou? | |
minilot | maandag 13 maart 2017 @ 15:17 |
https://www.fromachefskit(...)rtichoke-cannelloni/ | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 15:46 |
1. Geitbokje, lekker jong, anderhalf-twee uur in de oven tot moddergaar 2. Kippenvleugels en halve aardappels, jum 3. Speenvarken 4. Varkensschouder met knapperzwoerd 5. Lasagne Verdi 6. Pizza 7. Brood | |
arvensis | maandag 13 maart 2017 @ 17:44 |
Aardappelgratin met zalm. | |
liedetector | maandag 13 maart 2017 @ 18:06 |
zalm vind ik gerookt prima (zelf roken dus), maar uit de oven is dat bijna altijd droge meuk | |
#ANONIEM | maandag 13 maart 2017 @ 18:10 |
Nee dat hoeft niet hoor! Ik ken een heel simpel gerechten met spinazie, kruidenkaas en zalm in een bladerdeeg rol en die is zo lekker. | |
liedetector | maandag 13 maart 2017 @ 18:11 |
ja okay, maar wil je die aardappels gratineren is die zalm echt wel over een mooi punt heen.....nu noem je dingen die kort nodig hebben | |
#ANONIEM | maandag 13 maart 2017 @ 18:14 |
Daar kan ik dan wel weer inkomen ja. | |
n0a | maandag 13 maart 2017 @ 19:38 |
Lasagne, tartiflette, geroosterd buikspek, pizza. | |
arvensis | maandag 13 maart 2017 @ 20:33 |
Nee, hoor. Was erg lekker en mals door de 'saus'. | |
fietsmiep | maandag 13 maart 2017 @ 20:37 |
Ik heb nog wel een lekker ovenschotel-recept, australische schotel. Zie hier op mijnreceptenboek.nl, ik heb het recept er zelf geplaatst. https://www.mijnreceptenb(...)lische-schotel.html# | |
#ANONIEM | maandag 13 maart 2017 @ 22:10 |
Zou je de ananas voor iets van appel of ander fruit kunnen vervangen denk je? | |
#ANONIEM | maandag 13 maart 2017 @ 22:49 |
waarom niet? | |
derLudolf | maandag 13 maart 2017 @ 23:32 |
Schwarzwalder Kirschtorte | |
#ANONIEM | dinsdag 14 maart 2017 @ 00:11 |
Weet ik eigenlijk niet. | |
Ama | dinsdag 14 maart 2017 @ 00:11 |
| |
Isabeau | dinsdag 14 maart 2017 @ 00:27 |
Eten wij ook regelmatig Tuna pastabake is hier favoriet. Zelf ben ik best gek op een lekkere zuurkoolschotel | |
MutedFaith | dinsdag 14 maart 2017 @ 07:44 |
Dit: http://www.kayotic.nl/blog/sweet-potato-chorizo-chickpea-hash Niet moeilijk, maar facking lekker. | |
motorbloempje | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:09 |
Hier met gehakt of chorizo en zongedroogde tomaatjes. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:49 |
Oeh die zou wel eens in mijn straatje kunnen passen. Ik krijg door dit topic het gevoel dat ik weinig lust. Zuurkool, tonijn.. En dan ben ik nog wel de meest gevarieerde eter thuis. | |
Isabeau | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:53 |
Nu lijkt me zuurkool met tonijn ook niet zo'n geslaagde combinatie | |
#ANONIEM | dinsdag 14 maart 2017 @ 09:59 |
Ohh men. Dat lijkt me pas echt vies. | |
realAIVD | dinsdag 14 maart 2017 @ 11:55 |
Mijn oven wordt veruit het meest gebruikt voor het afbakken van broodjes. Een lekkere lasagne op z'n tijd is natuurlijk veel leuker om te maken en een regelmatig terugkerend recept is deze: https://www.budgetbytes.com/2013/02/oven-fajitas/ lekker makkelijk en nog goedkoop ook Maar aangezien je een oven met braadspit hebt, zou ik allereerst een kippetje aan 't spit rijgen hoor! Super. | |
liedetector | dinsdag 14 maart 2017 @ 17:28 |
mals? feit blijft dat je vis te lang gegaard is geweest en dat minder lekker is | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 18:21 |
Ik ben zelf niet zo'n ovenmens. Ik heb namelijk zelf niet zo een heel erg goed oventje, en daarom duurt het dus vaak te lang voor dingen klaar zijn. Maar dit zijn mn favoriete dingen om in de oven te schuiven: - Lasagna (duh) - Kippenppoten of vleugels of whatever met aardappels eronder (ik doe alleen dingen met bot in de oven, vind het een gek idee om filet in de oven te knallen al kan het vast best). - Hele vissen in de oven (een goedkope favoriet van mij is rode poon) - gratin van aardappels of andere groente (saus maken van slagroom, nootmuskaat, knoflook, peper, zout. dan om en om aardappel en room. eventueel kaas erop maar hoeft niet. dan bij aardappel minstens 1 uur in de oven tot het helemaal lekker dik is, duurt soms zelfs anderhalf uur. niet gezond, wel lekker) - pasta met kaassaus (een normale rode saus vind ik gek om in de ove nte doen) - pizza En tsja... verder ben ik eigenlijk helemaal niet zo een ovenpersoon. Ik denk dat het komt omdat we van huis uit alleen de oven aandeden als dit echt nodig was, want vanuit Calvinistische zuinigheid zet je alleen de oven aan als het het 'waard' is. Niet voor een klein kippenpootje de hele oven aanzetten dus. | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 18:22 |
Gevulde paprika's of courgettes met gehakt is trouwens ook erg lekker. En alles waar je kaas op doet kan wel zo'n beetje in de oven. | |
sirdanilot | dinsdag 14 maart 2017 @ 18:23 |
En ja die gratin heb ik schaamteloos gejat van pietverdriet. | |
MutedFaith | dinsdag 14 maart 2017 @ 18:53 |
En waarom zou die gratin niet gezond zijn? Gebruik je room op basis van ammoniak ofzo? | |
fietsmiep | dinsdag 14 maart 2017 @ 21:53 |
Lijkt me wel, gewoon proberen. perzik uit blik kan ook goed denk ik. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 maart 2017 @ 22:50 |
Oeh perzik uit blik it is. | |
fietsmiep | woensdag 15 maart 2017 @ 09:09 |
Ga gewoon experimenteren, en ik hoor natuurlijk graag of dat een lekkere combinatie is. | |
LordLynx | woensdag 15 maart 2017 @ 13:24 |
Moussaka, spinazieovenschotel (gratin, spinazie, kip, ei en kaas) cannelloni en lasagne komen als eerste bij me op, maar ook stoofvlees, kip of konijn lekker lang laten garen in de oven doe ik regelmatig, of zalmfilets in bladerdeeg..... nu heb ik honger | |
4EverBlackEyed | donderdag 16 maart 2017 @ 13:54 |
Nr 1 :Jachtschotel Onderste laag: gebakken uien en draadjesvlees Middenlaag: rode kool Bovenste laag: romige aardappelpuree met een korstje Nr 2 Preischotel Met prei, aardappelschijfjes en rundergehakt. Afgemaakt met een kerriesaus en geraspte kaas bovenop. Nr 3 Spareribs Zelf spareribs marineren en dan in de oven. Ik heb niet de ruimte voor een bbq helaas. Nr 4 Gebakken aardappeltjes Gewoon aardappeltjes wassen en in stukken snijden zonder de schil met diverse kruiden o.a. : cayennepeper, zwarte peper, rozemarijn en veel knoflook. Nr 5 Kip Kippenpoten of kipvleugels, heerlijk Nr 6 Baksels Niet echt ovengerechten, maar ik vind brownies en taart echt heerlijk. Conclusie: ik word heel ongelukkig zonder oven, want ik gebruik hem meerdere keren per week. | |
#ANONIEM | donderdag 16 maart 2017 @ 13:56 |
Morgen kippenpootjes in de oven. Ik ga nu een lemoncurd kruimelcake maken. | |
praadje | donderdag 16 maart 2017 @ 14:01 |
Moussaka. Deze is goddelijk. http://www.smulweb.nl/recepten/1357755/Moussaka-a-la-louise | |
sirdanilot | donderdag 16 maart 2017 @ 14:12 |
Room is erg vet en in een westers voedingspatroon krijg je al meer dan genoeg vet binnen dus dan is het niet gezond nee. Voor een verhongerend somalisch kindje is het wel heel gezond. | |
MutedFaith | donderdag 16 maart 2017 @ 14:21 |
Nonsens. Room is niet ongezond en prima in te passen in een normaal voedingspatroon. Volgens jouw redenatie is een appel ook ongezond, want die bevat suiker en dat krijg je al genoeg binnen in een normaal westers voedingspatroon. | |
#ANONIEM | donderdag 16 maart 2017 @ 14:29 |
Dit is geen topic over wat gezond of ongezond is jongens. Zullen we dat lekker ieder voor zich bepalen? | |
Spanky78 | donderdag 16 maart 2017 @ 21:49 |
1. Canneloni 2. Groot stuk rosbief met eronder wintergroenten (pastinaak, knolselderij, wortel, aardappel, ui) 3. Pizza (met pizzasteen) 4. Gegrilde groenten 5. Shepherds pie | |
4EverBlackEyed | vrijdag 17 maart 2017 @ 10:57 |
O ja! Ik word heel erg gelukkig van aardappelgratin, uiteraard MET room. | |
ueberduitser | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:12 |
De oven gaat hier een paar keer per week aan. Ik ben nogal van de appie en jumbo app voor gerechten, hier een paar van onze favorieten. https://www.ah.nl/allerha(...)hampignons-en-dragon https://www.ah.nl/allerha(...)broodschotel-met-ham https://www.ah.nl/allerha(...)taart-met-witte-kool https://www.jumbo.com/klassieke-hazenpeper/500248/ https://www.jumbo.com/aspergetaart/40725/ https://www.jumbo.com/hartige-spinaziestrudel-met-kip/500098/ Zelfgemaakte pizza's in alle soorten en maten altijd goed uit eigen oven. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:31 |
Heb net een nieuw boek binnen, the big fat surprise, over hoe dat niet klopt | |
knokkels | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:32 |
Geroosterd buikspek Best. Pernil Al Horno. Ever! Varkensschouder: Absurd goedkoop, je kunt er dagen royaal van eten, je krijgt de beste kaantjes. En het is geen werk. Neem wel varkensschouder MET bot, voor de smaak. laat de huid door de slager eraf snijden dat er een flap aanzit. Zo kun je zonder problemen later de kaantjes eraf halen. Paar minuten voorbereiden, 24 uur marineren en dan 5-8 uur in de oven. Per kilo: 90 minuten in de oven op 150 graden celsius. Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden. En volg vooral het recept, leuk om te lezen | |
liedetector | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:38 |
ik moest lachen om de precisie van 204 graden....volgens mij is een oven nooit op de graad nauwkeurig | |
knokkels | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:43 |
Sja, dat was meer de conversie Fahrenheit - Celsius Maar gewoon op gevoel/zicht gaat net zo goed. Ik heb nog nooit een vleesthermometer gebruikt, en het is me nog altijd gelukt | |
Pietverdriet | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:44 |
De zwoerd eraf snijden? Neeee Met zwoerd, deze insnijden en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt. | |
liedetector | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:45 |
vergeet niet te vermelden dat je m in moet snijden...anders wordt het wel dramatisch *spuit 11 | |
Pietverdriet | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:47 |
Edit a la Ninja | |
knokkels | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:56 |
Ja sorry, ik heb nog geen koffie op... Zwoerd er dus niet afsnijden, maar dat flapje dus eraan houden. en dan het zwoerd er weer opleggen. Alhoewel jouw versie ook best goed klinkt | |
liedetector | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:59 |
geen idee welk flapje je bedoeld, maar onderhuids vet door het insnijden smelt gewoon weg en maakt dus juist dat je een heel fijn velletje (zwoerd dus) krijgt | |
knokkels | vrijdag 17 maart 2017 @ 12:04 |
Okee Okee, ik heb het zelf niet gedaan, mijn slager deed het. 1x trouwens. En toch smaakte het lekker. Volgende keer ga ik Piet's tip proberen. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 17 maart 2017 @ 12:05 |
Bigosh (Poolse zuurkool). Maar ik krijg het niet zo lekker als mijn oma vroeger maakte. . | |
Martijn1P | zaterdag 18 maart 2017 @ 15:16 |
Piet, heb je een korte toelichting voor mij wat jouw manier is? Zoek voor vanavond een eenvoudig recept. Bloemige aardappels in braadslee, kippenbout er op? Heb je een indicatie qua temperatuur en tijd? | |
Atak | zaterdag 18 maart 2017 @ 15:18 |
Lekkere kip in jodenzoud en krieltjes. | |
Sorella | zaterdag 18 maart 2017 @ 19:05 |
Ik denk dat knokkels zijn slager het zwoerd losgesneden heeft maar aan 1 kant vast heeft laten zitten ? | |
Lucky_Strike | zondag 19 maart 2017 @ 09:58 |
Heb je een goed recept? |