Nee, sla deze keer maar over. Kan je meteen testen of het nodig is.quote:Op woensdag 8 maart 2017 14:32 schreef Krollie het volgende:
Ik ben nu de kip aan het trekken, dat wil zeggen water en een stuk soepkip erin verder niks. Maar moet er dan nog een kippenbouillonblokje bij? Normaal doe ik het wel, maar vroeg me af of het per sé nodig is.
Er gaat nog zout bij en soepgroenten. Ik laat altijd eerst de kip in water trekken.
Al te zout zonder blokje erbij, en dan wil je de volgende keer toch weer een blokje toevoegen?quote:Op woensdag 8 maart 2017 17:17 schreef Krollie het volgende:
Voortaan toch een blokje erbij. Nu is hij redelijk lekker, alleen iets te zoutig. Of groenten erbij inderdaad.
En dan minder zout. Met een blokje en wat zout was hij tot nu toe altijd lekkerder dan op deze manier.quote:Op woensdag 8 maart 2017 19:30 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Al te zout zonder blokje erbij, en dan wil je de volgende keer toch weer een blokje toevoegen?
Dit. En de boel. Goed kruiden. Bouquet garni plus wat je wilt en voldoende groenten (iig wortel, bleekselderij, iets uiigs - prei, ui, sjalot, paddenstoelen ).die groenten bevatten diverse reducerende suikers die weer smaak vormen. Paddenstoelen bevatten smaakversterkers.quote:Op woensdag 8 maart 2017 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Nergens voor nodig, gewoon de bouillon goed laten trekken, 6-12 uur of langer. Breken eiwitten af en die vormen dan glutamaten die een volle rijke smaak geven.
Zeker als het karkas of de kip even laat aanbruinen, bv onder de grill.quote:Op donderdag 9 maart 2017 23:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dit. En de boel. Goed kruiden. Bouquet garni plus wat je wilt en voldoende groenten (iig wortel, bleekselderij, iets uiigs - prei, ui, sjalot, paddenstoelen ).die groenten bevatten diverse reducerende suikers die weer smaak vormen. Paddenstoelen bevatten smaakversterkers.
Glutamaat is slechts 1 van vele smaakstoffen. Er worden er honderden gemaakt als je het met beleid en de juiste ingrediënten uitvoert.
Als je genoeg ratio kip: water hebt , dan is een bouillonblokje écht niet nodig.quote:Op woensdag 8 maart 2017 14:32 schreef Krollie het volgende:
Ik ben nu de kip aan het trekken, dat wil zeggen water en een stuk soepkip erin verder niks. Maar moet er dan nog een kippenbouillonblokje bij? Normaal doe ik het wel, maar vroeg me af of het per sé nodig is.
Er gaat nog zout bij en soepgroenten. Ik laat altijd eerst de kip in water trekken.
Yip,quote:Op vrijdag 10 maart 2017 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker als het karkas of de kip even laat aanbruinen, bv onder de grill.
En bouillon trekken is zonder het water te laten koken, toch?quote:Op woensdag 8 maart 2017 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Nergens voor nodig, gewoon de bouillon goed laten trekken, 6-12 uur of langer. Breken eiwitten af en die vormen dan glutamaten die een volle rijke smaak geven.
Daarom vries ik de karkassen in,Als ik kip gebraden heb.Die manier van Heston is ook lekker,Kipvleugels met magere melkpoeder bestrooien en dan bruinen in de oven.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker als het karkas of de kip even laat aanbruinen, bv onder de grill.
Tegen de kook aan houdenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:31 schreef Krollie het volgende:
[..]
En bouillon trekken is zonder het water te laten koken, toch?
Moet er net tegenaan hikken.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:31 schreef Krollie het volgende:
[..]
En bouillon trekken is zonder het water te laten koken, toch?
Welkomquote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:46 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Daarom vries ik de karkassen in,Als ik kip gebraden heb.Die manier van Heston is ook lekker,Kipvleugels met magere melkpoeder bestrooien en dan bruinen in de oven.
Trouwens nog bedankt voor de kwartel schoonmaak tip,Zat nog een hele boel troep in
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |