De pitten in een professionele keuken zijn iets groter, en de bedrijfszekerheid moet gewaarborgd blijven. Als ze daar op inductie zouden koken hadden ze nogal wat elektriciteit nodig, en mocht zo'n plaat kapot gaan, dan heb je een probleem (itt gaspitten, dan kun je gewoon doorkoken op de overige pitten)quote:
Tja, 100% bedrijfszekerheid heb je nooit, een gasleiding kan ook gaan lekken. De keuze voor gas is denk ik vooral omdat je zelfs met een 3*63A aansluiting nog maar tot ca. 40kW komt.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 07:37 schreef Ridocar het volgende:
[..]
De pitten in een professionele keuken zijn iets groter, en de bedrijfszekerheid moet gewaarborgd blijven. Als ze daar op inductie zouden koken hadden ze nogal wat elektriciteit nodig, en mocht zo'n plaat kapot gaan, dan heb je een probleem (itt gaspitten, dan kun je gewoon doorkoken op de overige pitten)
Behalve dat het fijner is, voor bovengenoemde aanduiding betaal je volgens mij ook dik ¤2000 vast recht.quote:
Ik raad iedereen aan die gas heeft om gewoon op gas te koken. In veel nieuwbouw wordt geen gasaansluiting meer aangeboden, ook b.v. in mijn appartement is er geen gas en ik vind het echt ontzettend vervelend.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:12 schreef Valid het volgende:
We zijn bezig een keuken te kiezen voor ons nieuwe huis. Tot nu toe heb ik nooit los willen laten aan een gasplaat vanwege kookcomfort. M'n ouders hebben bijvoorbeeld een keramische plaat en dat wil ik in ieder geval nooit.
Nu twijfelen we toch of we gas willen, of misschien toch inductie. Voordelen van inductie:
- Ruimte: de keuken is klein (290 cm) en een inductieplaat is werkruimte zolang je hem niet gebruikt. Een gasplaat niet/veel minder.
- Flexibiliteit: de ruimte voor de kookplaat is niet groot (60cm), en met vier gaspitten kan dat nog wel eens irritant zijn (een grote pan die andere pitten onbruikbaar maakt). Een inductieplaat met flexzones biedt zo meer ruimte voor verschillende pannen.
- Gemak: Inductieplaat is nogal makkelijk schoon te maken (doekje er over).
Inductie heeft ook wel wat nadelen, vooral dat het duurder is (niet doorslaggevend, het gaat toch geld kosten) en dat het (jaja) geen gas is. Ik blijf wat sceptisch over het kookcomfort.
Zijn hier meer mensen die zijn overgestapt van gas naar inductie en hoe is dat bevallen?
Voor een "normaal" restaurant is elektrisch niet rendabel te krijgen.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 14:14 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Nee, hoor, een hele bekende 3 sterren chef kookt op inductie en steen.
[ afbeelding ]
Combinatie van inductie en gas zou ik zeer zeker mee kunnen leven inderdaad.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 14:15 schreef Sorella het volgende:
Neem een combinatie van inductie en gas.
Ik heb zelf een inductie plaat met een wok gasbrander van atag,kost maar +/- 1500 euro nu
https://www.veldkampwitgo(...)a8xNICFcEp0wodNpQCNw.
Wi hebben trouwens onze inductie afgedekt met een stuk spaanplaat o.i.d. met daarop een stuk (leuk) plastic tafelkleed gelijmd zodat we die gebruiken als extra werk cq zet daar maar neer ruimte
Het was voor ons ook een hele hoop geld maar ik wou er een (gas)wokbrander bij. 3 jaar terug was dit het enige merk wat deze combinatie uitbracht,gelukkig hebben we een half jaar kunnen sparen voor deze plaat in productie kwam en onze pannen waren ook geschikt voor inductie (getest bij mijn broer)quote:Op dinsdag 7 maart 2017 17:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Combinatie van inductie en gas zou ik zeer zeker mee kunnen leven inderdaad.
Maar niet voor iedereen is dat financieel of fysiek mogelijk. Er zijn namelijk steeds meer huishoudens zonder gasaansluiting. En 1500 euro is voor sommige mensen veel geld (en tel daarbij nog op dat je een boel inductiepannen moet kopen).
Ik vind juist dat inductie veel nauwkeuriger te regelen is. Het enige nadeel van mijn inductiekookplaat vind ik dat touchscreen-gebeuren, waardoor je niet gauw even een ruk aan de knop kunt geven als de melk overkookt maar met allerlei knopjes moet gaan zitten pielen.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 19:44 schreef Sorella het volgende:
Het voordeel van gas is dat het makkelijker te regelen is en voordeel van inductie is: sneller op temperatuur, bijna geen warmte verlies, makkelijker schoon te maken (of je moet van streeploos houden ook dan ben je even bezig)
Je schuift het pannetje gewoon even van zijn plek terwijl je erop bLaast. Klaar.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 22:06 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het enige nadeel van mijn inductiekookplaat vind ik dat touchscreen-gebeuren, waardoor je niet gauw even een ruk aan de knop kunt geven als de melk overkookt maar met allerlei knopjes moet gaan zitten pielen.
1 druk op de touchscreen......quote:Op dinsdag 7 maart 2017 22:06 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik vind juist dat inductie veel nauwkeuriger te regelen is. Het enige nadeel van mijn inductiekookplaat vind ik dat touchscreen-gebeuren, waardoor je niet gauw even een ruk aan de knop kunt geven als de melk overkookt maar met allerlei knopjes moet gaan zitten pielen.
Daarnaast gaat wokken wat minder goed op inductie maar op laag 'vuur' urenlang stoven juist weer veel beter.
Dit. Eigenlijk gaat het wegschuiven zelfs makkelijker.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 22:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je schuift het pannetje gewoon even van zijn plek terwijl je erop bLaast. Klaar.
Eigenlijk net als op een gaspit. Geen verschil.
Hahaha wat een onzin. Als je van koken houdt wil je gewoon gas? Inductie is bovendien veel efficiënter, veel meer energie komt daadwerkelijk in de pan. Maar goed, blijf lekker als echte lookliefhebber op gas koken .quote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik raad iedereen aan die gas heeft om gewoon op gas te koken. In veel nieuwbouw wordt geen gasaansluiting meer aangeboden, ook b.v. in mijn appartement is er geen gas en ik vind het echt ontzettend vervelend.
- Met gas kook je op vuur. Dat is de natuurlijke, oorspronkelijke manier van koken. Je kunt het vuur ook gebruiken om rechtstreeks dingen op te roosteren zoals paprika's en aubergines.
- Met gas kun je gemakkelijk een heel flinke vlam krijgen, en ook een heel laag pitje. En als je het pitje lager zet is het v uur ook meteen zacht. Met inductie duurt het wel even voordat het is afgekoeld.
- Gas is naar mijn idee ook duurzamer. Want om het elektriciteit te maken voor b.v. inductie, wordt gas omgezet in elektriciteit (of steenkool, of aardolie, of kernenergie). Pas als we 100 % groene energie hebben zou ik zeggen dat alles op elektriciteit duurzamer is.
- Gas is goedkoop, en gasfornuizen zijn ook goedkoop.
- Alle pannen kunnen op gas, niet alle pannen kunnen op inductie.
- Je zegt werkruimte als de plaat uitstaat. Nou ik gebruik mijn plaat niet als werkruimte als die uitstaat hoor. Bedenk ook dat de platen een tijdje heet blijven na gebruik.
Wel is inductie makkelijker schoon te maken. Maar kom op, gasfornuis schoonmaken is nou ook weer geen onoverkomelijk karwei.
Ik zeg niet dat inductie slecht is. Als je niet zo van koken houdt is het lekker makkelijk. Maar als je echt van koken houdt dan wil je gewoon gas.
Ja lekker goede argumenten weer.quote:Op woensdag 8 maart 2017 19:40 schreef fathank het volgende:
[..]
Hahaha wat een onzin. Als je van koken houdt wil je gewoon gas? Inductie is bovendien veel efficiënter, veel meer energie komt daadwerkelijk in de pan. Maar goed, blijf lekker als echte lookliefhebber op gas koken .
Lekker belangrijk dat restaurants wel of niet op Inductie koken. Maar 2e hit op Google: http://www.missethoreca.n(...)zonder-vuur-10197554quote:Op donderdag 9 maart 2017 11:33 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja lekker goede argumenten weer.
Ken jij restaurants waar ze op inductie koken? Ik zag welgeteld één voorbeeld in deze draad.
Brander, oven en dat soort dingenquote:Kun jij een aubergine roosteren op een inductieplaat/ Of een paprika? Wordt toch wel erg lastig zonder vuur.
Kan ook niet op een gewoon gasfornuis. Je moet dus in beide gevallen investeren in een wokbrander. Natuurlijk alleen als je een échte kookliefhebber bent zoals jij.quote:Kan jij lekker wokken op een inductieplaat? Wordt wel lastig he als de onderkant niet plat is.
Met ander woorden alles wat niet op een gasfornuis kan zijn huis tuin en keukenklusjes. Ik neem aan dat je liever ook een oven op gas hebt?quote:Een echte kookliefhebber wil ook bovenstaande dingen kunnen doen. Maar huis tuin en keukenklusjes kunnen inderdaad prima op inductie. De échte kookliefhebber gaat voor gas.
Zo een brander kan inderdaad ook, maar als je het ook gewoon op je goedkope gasfornuisje kan doen, waarom dan een dure inductieplaat kopen plus een gasbrander plus gasflessen voor die brander...quote:Op donderdag 9 maart 2017 12:18 schreef Bramito het volgende:
Wat een ontzettend dom gelul weer. Je bent in ieder geval wel lekker constant.
[..]
Lekker belangrijk dat restaurants wel of niet op Inductie koken. Maar 2e hit op Google: http://www.missethoreca.n(...)zonder-vuur-10197554
[..]
Brander, oven en dat soort dingen
\quote:[..]
Kan ook niet op een gewoon gasfornuis. Je moet dus in beide gevallen investeren in een wokbrander. Natuurlijk alleen als je een échte kookliefhebber bent zoals jij.
Een oven is gewoon een oven, of die nu op gas of elektriciteit werkt. Elektriciteit is bij een oven wel een stuk makkelijker te reguleren en veiliger. Maar ik had vroeger ook een gasoven hoor en dat werkt op zich prima.quote:[..]
Met ander woorden alles wat niet op een gasfornuis kan zijn huis tuin en keukenklusjes. Ik neem aan dat je liever ook een oven op gas hebt?
Het gaat er hier om dat je niet moet doen alsof gas superieur is en inductie kinderspeelgoed. Je vooroordelen slaan gewoon helemaal nergens op.quote:slap gelul
Dit. Gas is qua functie met koken perfect! Maar als je weinig ruimte hebt, liever een glazen plaat schoonmaakt is inductie prima.quote:Op donderdag 9 maart 2017 13:18 schreef Ridocar het volgende:
Wat is dat geneuzel over specifieke dingen die je met een inductieplaat niet kunt? (Gas aanraden omdat je anders geen paprika direct kunt roosteren, really?) Voor gewoon koken is een inductieplaat goed genoeg. Voor mij iig wel.
Het gaat júíst over het huistuinkeuken'prul'. Niet over of je een professionele keuken kunt evenaren.
Inderdaad, voor huis tuin en keuken klusjes, zoals het klaarmaken van een Knorr wereldgerecht of zo, is het prima.quote:Op donderdag 9 maart 2017 13:18 schreef Ridocar het volgende:
met een inductieplaat niet kunt? (Gas aanraden omdat je anders geen paprika direct kunt roosteren, really?) Voor gewoon koken is een inductieplaat goed genoeg. Voor mij iig wel.
Het gaat júíst over het huistuinkeuken'prul'. Niet over of je een professionele keuken kunt evenaren.
Je bedoelt het gemiddelde gasfornuisje met crappy pannen.quote:Op donderdag 9 maart 2017 14:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Inderdaad, voor huis tuin en keuken klusjes, zoals het klaarmaken van een Knorr wereldgerecht of zo, is het prima.
Temperatuur regelen gaat op een inductieplaat veel nauwkeuriger. Maar als jij een paprika in een vuurtje hangen echt koken noemt of met de wok als een alzheimerpatient over je gasfornuis razen zijn we snel uitgepraat.quote:Maar mijn pun t is dus dat de échte kookliefhebber toch echt gas wil. Of op zijn minst één flinke gasbrander. Want de échte kookliefhebber doet niet alleen maar het hoogst noodzakelijke. Een echte kookliefhebber maakt geen voedsel klaar, maar kóókt.
En dan wil je gewoon alle mogelijkheden hebben die gas biedt.
Als inductie zo veel nauwkeuriger is, waarom zijn er dan zo weinig restaurants die op inductie koken?quote:Op donderdag 9 maart 2017 15:01 schreef fathank het volgende:
[..]
Je bedoelt het gemiddelde gasfornuisje met crappy pannen.
[..]
Temperatuur regelen gaat op een inductieplaat veel nauwkeuriger. Maar als jij een paprika in een vuurtje hangen echt koken noemt of met de wok als een alzheimerpatient over je gasfornuis razen zijn we snel uitgepraat.
Waarom er nog op gas gekookt wordt? Omdat gas makkelijker schaalbaar is zonder gelijk een enorme elektrische installatie aan te hoeven leggen. Maar geef het nog 20 jaar, en dan koken ze overal op inductie dan is er geen gasaansluiting meer te vinden in Nederland.quote:Op donderdag 9 maart 2017 15:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als inductie zo veel nauwkeuriger is, waarom zijn er dan zo weinig restaurants die op inductie koken?
Een échte kok (ook een thuiskok) kan gewoon het beste omgaan met écht vuur waarmee hij of zij de temperatuur regelt. Dat gaat op gevoel.
Echte koks willen gewoon vuur hebben. Dat ze zich ook kunnen behelpen met inductie betekent niet dat daar de voorkeur naar uitgaat.quote:Op donderdag 9 maart 2017 15:25 schreef fathank het volgende:
[..]
Waarom er nog op gas gekookt wordt? Omdat gas makkelijker schaalbaar is zonder gelijk een enorme elektrische installatie aan te hoeven leggen. Maar geef het nog 20 jaar, en dan koken ze overal op inductie dan is er geen gasaansluiting meer te vinden in Nederland.
Een echte kok kookt op elke warmtebron en kent de mogelijkheden en beperkingen daarvan. Net zoals Jan Doedel met een 2000 euro camera geen fatsoenlijke foto schiet en een goeie fotograaf met z'n telefoon topkiekjes maakt.
En gezien je uitspraken heb ik niet echt het gevoel dat ik met een topkok te maken heb. Je roeptoetert maar wat vanuit je gevoel. Net zoals je waarschijnlijk doet als je eten staat te maken. Beetje op gevoel.
Omdat een touchscreen veel hipper is, en veel storingsgevoeliger dus dan verdienen ze daar ook nog eens meer geld aan.quote:Op donderdag 9 maart 2017 20:37 schreef Fokpop het volgende:
Waarom maken ze eigenlijk geen inductieplaten met 100 standen en een draaiknop? Moet toch niet zo moeilijk zijn en lijkt me praktischer dan die touchscreens.
Toch jammer dat je altijd je eigen mening mee probeert te nemen als zijnde feit. Zoals eerder gezegd, het maakt voor een amateurkok niet uit hoe nauwkeurig het apparaat te bedienen is, maar als 'ie straks de plaat schoon wilt maken is het makkelijker een vlakke plaat te poetsen dan dat je nog eens om een knop moet gaan.quote:Op donderdag 9 maart 2017 20:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Omdat een touchscreen veel hipper is, en veel storingsgevoeliger dus dan verdienen ze daar ook nog eens meer geld aan.
Tuurlijk niet, gas kun je traploos schalen, inductie heeft maar 9 standen.. niet dat dat niet genoeg is.. maar ik kan me voorstellen dat je daar aan moet wennen.quote:Op donderdag 9 maart 2017 15:01 schreef fathank het volgende:
Temperatuur regelen gaat op een inductieplaat veel nauwkeuriger.
Draaiknop, check. Deze hebben m'n ouders.quote:Op donderdag 9 maart 2017 20:37 schreef Fokpop het volgende:
Waarom maken ze eigenlijk geen inductieplaten met 100 standen en een draaiknop? Moet toch niet zo moeilijk zijn en lijkt me praktischer dan die touchscreens.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |