abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169291957
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 21:28 schreef Countrylover het volgende:
Al die japanners dragen een paraplutje (zelfs in de zomer) om hun erectie te verbergen, wist je dat nog niet?
Zo'n klein pikkie valt toch niet op?
pi_169318235
Heb wel eens van die jappies die met me gaan flirten, maar ze lijken net op kleine kinderen dus mijn moraal staat dat niet toe.
N A P O L I
C A M P A N I A
  maandag 6 maart 2017 @ 03:53:32 #53
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_169324254
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 21:52 schreef Aiciu het volgende:
Heb wel eens van die jappies die met me gaan flirten, maar ze lijken net op kleine kinderen dus mijn moraal staat dat niet toe.
En toen werd je wakker met een harde lul.
Nobody exists on purpose.
Nobody belongs anywhere.
Everybody's gonna die.
pi_169325928
Ik zou niet geil worden van die geblokte kutjes en pikken.
  donderdag 9 maart 2017 @ 14:18:33 #55
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_169392267
haha, leuk! die geblokte kutjes en zo.
En ook hun dirty talk kan mij niet opwinden.

maar ze zullen toch wel af en toe geil worden, want ze zijn niet echt aan het uitsterven. Wat te denken van China ...........
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
  vrijdag 10 maart 2017 @ 06:35:13 #56
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_169405861
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 10:32 schreef doorgeladen het volgende:
Ik zou niet geil worden van die geblokte kutjes en pikken.
your-hand-when-you-finger-an-asian-girl-wait-what-10965848.png
Nobody exists on purpose.
Nobody belongs anywhere.
Everybody's gonna die.
pi_169429358
:o
pi_169562570
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:02 schreef sirdanilot het volgende:
Het lekkerste Japanse eten heb ik (nooit in Azi geweest helaas) overigens gehad in Brazili, of all places. Daar zit het helemaal vol met jappen namelijk. In So Paulo zitten er meer dan een miljoen en zijn hele stadsdelen compleet Japans.
Die zijn gemigreerd naar Brazili toen Japan nog een land in ontwikkeling was. Daarom leven tegenwoordig zo'n 1 tot 1,5 miljoen Japanners in dat land en dan met name rond Sao Paulo. De meesten spreken alleen nog maar Portugees en zijn praktisch Hispanics in een Aziatisch jasje. Ook heel vaak bekeerd tot het christendom aangezien dat de grootste religie is in Brazili. De Japanse bevolkingsgroep is behoorlijk populair en geliefd in Brazili. Dus behalve het uiterlijk en keuken is weinig traditioneel Japans meer aan. De Meiju-revolutie was toen nog in volle gang. De Meiju-revolutie duurde zo'n 40 jaar en toen zag het land haar kans schoon om haar machtige buurman een pak slaag te geven. Iets wat ze de voorbijgegane eeuwen niet konden omdat de Chinezen het Romeinse Rijk van die regio waren. Na de Meiju-revolutie kregen de Japanners voor het eerst een voorsprong te pakken op de Chinezen en volgden twee Sino-Japanse oorlogen. Nu zie je dat de Chinezen weer hard bezig zijn om dat weer om te draaien met extreme investeringen in militaire hardware en andere technologie. Men heeft dat niet in de gaten maar de ontwikkelingen in China gaan ontzettend hard. De transitie van export van lage naar hoge technologie is al ingezet en wordt wel eens gekscherend 'Made in China 2025' genoemd. Men gaat volop inzetten op het produceren van hoogwaardige Chinese technologie en de economie omvormen van export- naar consumentengericht. Het is sowieso een land dat niet ontleed wordt door buitenlanders omdat ze geen kaas van hebben gegeten. Dat vergt studie en dan vallen veel zaken op hun plaats. Ik denk ook deels onderschatting maar vergeet niet het China van voor 1800 was eeuwenlang een van de machtigste of zelfs in bepaalde perioden de machtigste op deze aardkloot. Ze hebben alleen een periode van 200 jaar achterlijkheid en achterstand gehad maar veel gaan ze goed maken en daarna op termijn boven uittorenen. Dat de VS hebben verloren in de Korea-oorlog (1950 - 1953) en Vietnamoorlog (1955 - 1975) vindt ook zijn oorsprong in de steun en ingrijpen van een land: Volksrepubliek China.


https://www.trouw.nl/home(...)aartgigant~a4f5e4e3/

quote:
China beoordeelt straks alle burgers op basis van big data

494704448_8852324.jpg

Burgerscore Digitale superstaat China ontwikkelt een 'sociaal krediet-systeem' om met data de eerlijkheid van burgers, bedrijven en overheidsinstellingen te meten. 'Betrouwbaren' worden beloond, 'onbetrouwbaren' aan de digitale schandpaal genageld.

Boer Leng Cheng staat op de 'rode lijst' van zeer betrouwbare inwoners van Yuyao, een plattelandsgemeente ten westen van de havenmetropool Ningbo. Hoewel hij weinig verdient en geen bezittingen heeft, krijgt hij een flinke lening van de Yuyao Rurale Coperatieve Bank.

Tijdens de 'ethische kredietcontrole' had de bank hem 94 van de 100 haalbare sociale kredietpunten toegekend. Belangrijk onderdeel van deze controle was een digitale rondgang in de databases van de politie, de belastingdienst, het wijkkantoor en het regionale Bureau voor Openbare Betrouwbaarheid. Daaruit blijkt dat Leng plichtsgetrouw is, nooit een misstap heeft gezet en de vleesgeworden 'harmonie' is. Kortom, een socialistische modelburger.

Yuyao is een van de 44 steden in China waar het nieuwe, nu nog experimentele 'sociaal krediet-systeem' vorm krijgt. Dat systeem moet de greep van de Chinese autoriteiten, die het spectaculair groeiende internet aan het temmen zijn, nog verder verstevigen.

Hond niet aangelijnd? Minpunten
Het idee van de sociale kredietscore is door middel van het verzamelen en analyseren van grote hoeveelheden digitale informatie iedere burger, ieder bedrijf en iedere overheidsdienst punten toe te kennen. Er wordt gebruikgemaakt van zowel informatie die wordt verstrekt door de politie, financile instellingen en de overheid als van persoonlijke data van burgers van internetbedrijven. Niet alleen het tijdig afrekenen van aankopen en het aflossen van leningen levert punten op, ook een blanco strafblad, respect voor de autoriteiten en onberispelijk internetgedrag zijn van invloed op de scores.

Hoe het sociale kredietsysteem vanaf het geplande invoeringsjaar 2020 precies gaat werken, is nog onduidelijk. Het is niet bekend of er n of meerdere overkoepelende instanties komen voor het analyseren van data.

Bij wijze van proef werken de autoriteiten nauw samen met internethandelshuis Alibaba, zoekmachine Baidu, de sociale media van Tencent en andere internetbedrijven. Zij beschikken over enorme hoeveelheden data van de bijna 800 miljoen Chinese internetters. Over de exacte aard van de samenwerking met de staat doen de ondernemingen uiterst geheimzinnig.

In Yuyao wordt gewerkt met rode, grijze en zwarte lijsten en een puntensysteem. De loyale, rechtschapen burgers die de waarden van de Communistische Partij uitdragen komen op de rode lijst, de verslaafden, criminelen, ordeverstoorders en querulanten op de zwarte lijst. In andere plaatsen wordt gexperimenteerd met een opdeling van de bevolking in A-, B-, C- of D-burgers.

Allerlei soorten gedrag kunnen gevolgen hebben voor de burgerscore. In Jinan, de hoofdstad van Shandong, verliezen inwoners punten als zij hun hond niet aan de lijn uitlaten. In Shanghai doen volwassen kinderen er goed aan voor hun bejaarde ouders te zorgen, want anders verliezen zij 'sociaal krediet'.

Het is nog niet precies duidelijk wat de exacte consequenties zullen zijn van het hebben van een goede of slechte score. Er zijn wel voorbeelden bekend uit lopende experimenten, waaruit blijkt dat een slechte score verstrekkende gevolgen kan hebben: je kunt bijvoorbeeld geen lening krijgen bij een bank, het land niet verlaten of je kinderen worden niet toegelaten tot bepaalde scholen.

Eerlijkheidscrisis
De invoering van de sociale kredietscore is volgens de regering uiteraard ingegeven door de beste bedoelingen, namelijk het bestrijden van de 'eerlijkheidscrisis' (dixit president Xi Jinping). ,,Laat de betrouwbaren vrijelijk bewegen onder de hemel, terwijl de onbetrouwbaren worden belemmerd om ook maar n stap te zetten", vertaalde het Volksdagblad het jargon in de in 2014 en 2016 gepubliceerde plannen.

'Onbetrouwbaren' zijn bijvoorbeeld de makers van nep-producten, artsen die patinten tillen bij de medicijnen-verkoop, militairen die baantjes verkopen en ambtenaren die hun superieuren voorliegen over productiecijfers om hun promotiekansen te verbeteren. Maar ook dissidenten, kritische journalisten en activistische advocaten. 'Betrouwbaren' zijn de ordentelijke, vaderlandslievende en de Communistische Partij getrouwe burgers.

'Onbetrouwbaren' kunnen stevig worden aangepakt. Zakenman Gao in het stadje Shishi ontdekte onlangs dat hij in januari met naam, adres, foto en identiteitskaartnummer op de experimentele digitale zwarte lijst van Fujian van 'wanbetalers' is geplaatst. Hij kon opeens geen vliegtickets meer kopen en zijn dochter werd van een priv-school gestuurd.

De Beijingse auteur en sociale commentator Murong Xuecun is een van de zeer weinigen in China die het sociale kredietsysteem durfde te bekritiseren. In Beijing wordt hij altijd gevolgd door agenten van de staatsveiligheid, maar in Shanghai kan hij ongestoord met buitenlandse journalisten praten. ,,Als de socialemediabedrijven gaan meewerken - en zij hebben geen keuze - gaat dit project veel verder dan alleen het censureren van het nieuws en het internet", zegt de schrijver van het nog te verschijnen 2072, een sciencefictionboek over de digitale totalitaire staat.

,,Wij zijn van jongs af aan gewend aan het bestaan van 'big brother' in onze levens", aldus Murong. ,,Op zich is het goed om wanbetalers en fraudeurs op te sporen, maar als 'big brother' over 'big data' beschikt, worden ook andere groepen bespioneerd. Dat is angstwekkend."

Geheime proeven
Aan de invoering van het 'sociaal kredietsysteem' gaat de registratie van alle internetgebruikers met naam en identiteitskaart-nummer vooraf. Zonder vertoon van een identiteitsbewijs is de aanschaf van hard- en software en telefoonkaarten onmogelijk. Dat geldt ook voor de toegang tot WeChat, Sina Weibo en e-mail. Het gebruik van schuilnamen en software om de Grote Digitale Muur te omzeilen, is strafbaar.

,,We kunnen daardoor inmiddels data van de meeste internetters achterhalen en analyseren", zegt Zhou Tao. Hij is hoogleraar informatiewetenschappen aan de University of Electric Science and Technology China, een van de belangrijkste technische universiteiten van Azi. Zijn proeven met 18.000 studenten in de provincie Sichuan vormen bouwstenen voor de nieuwe digitale wereld in China.

Hij en zijn team verzamelen de data van de gedigitaliseerde toegangspassen tot de campus, de universiteitsbibliotheken, de internetclubs en zelfs de toiletruimtes en de appartementen. Ook hun internetgedrag wordt nauwgezet gevolgd. Wie weinig in de universiteitsbibliotheek zit en vaak laat terugkeert op de campus en veel in de internet-bars van Chengdu zit, heeft mogelijk een probleem. ,,Op die manier ontdekten wij dat zeker dertig studenten erg eenzaam waren. Die zijn inmiddels geholpen door hun mentoren", aldus Zhou.

Een vergelijkbaar experiment met twee miljoen studenten op de 147 universiteiten van de provincie Guangdong begint binnenkort. Ook zij zullen in het geheim worden gevolgd. ,,Dat is om te voorkomen dat de data zou vervuilen."

Het argument dat hiermee de privacy wordt geschonden wimpelt hij weg. ,,Wij zijn hier gewend aan controle door de overheid en wie een gewoon leven leidt, heeft niets te vrezen. Wij hebben in het Chinees niet eens een goed woord voor privacy." Het doel is om de maatschappij te zuiveren van oneerlijkheid en om mensen die het moeilijk hebben op tijd op te sporen en te helpen, zegt Zhou. En, voegt hij er aan toe: ,,Het biedt consumenten de mogelijkheid om eerlijke leveranciers van de oneerlijke te onderscheiden, en hyginische restaurants van vervuilde eethuizen."

Big brother meets big data
Is het technisch haalbaar om op nationale schaal gegevens te verzamelen van alle burgers en op betrouwbare wijze te analyseren? ,,Datacrunching zonder foto's en video's is betrekkelijk eenvoudig", aldus Zhou. ,,Het is geen zwaar Facebook-werk."

Zijn Beijingse collega Meng Tianguang, politicoloog en big data-expert van de Tsinghua Universiteit, heeft wel twijfels over de haalbaarheid van het project. ,,Het is nu nog zeer onzeker of voor 2020 alle technologische en bureaucratische problemen kunnen worden opgelost." Meng helpt de overheid bij het verbeteren van de notoir onbetrouwbare informatiestromen over de economie. 2020 zal niet worden gehaald, denkt hij, omdat de computersystemen van verschillende overheden niet op elkaar aansluiten.

Maar dat op enig moment in de komende jaren 'big brother' en 'big data' in China elkaar nog nauwer in de armen sluiten, is ook voor hem geen vraag meer. Meng grijnst: ,,Toen Mao Zedong aan zijn eerste schoonvader vroeg hoe hij een revolutie moest aanpakken, luidde het antwoord: 'gewoon beginnen en de problemen later oplossen'. Zo gaat het nog altijd."
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ata-7073575-a1550087

quote:
PS4 en PS4 Pro bereiken nieuwe mijlpalen in Japan

customersque.jpg

De PlayStation 4 doet het in Amerika en Europa beter dan in Japan, maar toch is er goed nieuws te melden uit het land van de rijzende zon. De PS4 is in Japan nu meer dan 4,5 miljoen keer verkocht en de Pro-versie is meer dan 200.000 keer over de toonbank gegaan.

Deze cijfers laten de verkopen zien tot en met 12 maart van dit jaar en het exacte aantal verkochte PS4-consoles in Japan was op dat moment 4.518.038 stuks. Dit betekent dat er daar per jaar ongeveer 1,5 miljoen exemplaren van de spelcomputer van Sony zijn verkocht sinds de launch.
De PS4 Pro is nog maar 4 maanden op de Japanse markt verkrijgbaar en dan is 205.502 stuks nog helemaal niet zo gek. Het gaat hier namelijk niet om een totaal nieuwe console, maar een upgrade van het oude model.

http://www.psx-sense.nl/2(...)uwe-mijlpalen-japan/
quote:
Dit nucleair miljardenproject zet de relatie Londen-Peking onder hoogspanning

media_xll_8955352.jpg
Een ontwerp van de kerncentrale in Hinkley Point. afp.

Londen moet zo snel mogelijk het licht op groen zetten voor de bouw van een nieuwe kerncentrale in Hinkley Point, zo niet dreigen de relaties tussen China en Groot-Brittanni te verslechteren. Dat laat de Chinese ambassadeur uitschijnen in een open brief in de Financial Times.
De nieuwe kerncentrale in het zuidwesten van Groot-Brittanni zal voor een deel worden gebouwd door het Chinese bedrijf CGN. Het gaat om een project van liefst 18 miljard pond (zowat 21,2 miljard euro). EDF zette vorige maand het licht op groen, maar daarop verraste de nieuwe Britse premier Theresa May door te verklaren dat de beslissing over het project pas aan het begin van de herfst zal worden genomen.

Chinees ambassadeur Liu Xiaoming hoopt dat er snel schot in de zaak komt. "De relatie tussen beide landen bevindt zich op een cruciaal historisch moment. Het wederzijdse vertrouwen moet meer dan ooit gekoesterd worden", schrijft hij in de Britse zakenkrant Financial Times. "Ik hoop dat het UK zijn deur openhoudt voor China en dat de Britse regering het project in Hinkley Point blijft steunen."

"Wereldklasse"
Volgens de ambassadeur is het niet gemakkelijk geweest voor China en het Verenigd Koninkrijk om samen zo ver te geraken. "Het siert Groot-Brittanni dat het open staat voor buitenlandse investeerders. Het is net daardoor dat China de op n na grootste niet-Europese handelspartner van het UK geworden is. De voorbije vijf jaar hebben Chinese bedrijven meer genvesteerd in het UK dan in Duitsland, Frankrijk en Itali samen."

De ambassadeur wijst er verder op dat een betere partner voor het project dan het Chinese CGN niet mogelijk is. "Het is de grootste energieprovider in China en de grootste bouwer van kernreactoren ter wereld. Dit is een partner met een technologie van wereldklasse, de nodige financile middelen en een ruime ervaring in het beheer en de werking van kerncentrales."

Complicaties
Critici hebben het vooral moeilijk met het feit dat de Chinezen toegang krijgen tot strategisch belangrijke activa. Anderzijds vreest men dat de nieuwe nucleaire technologie van Hinkley Point nog tot complicaties zal leiden, met vertragingen en extra kosten tot gevolg. Maar tegelijk wordt ervoor gewaarschuwd dat de Britten in een post-brexitperiode best iedereen te vriend houden.
http://www.hln.be/hln/nl/(...)r-hoogspanning.dhtml

quote:
China waarschuwt VK om kerncentrale Hinkley Point

China waarschuwt het Verenigd Koninkrijk dat de bilaterale betrekkingen op een 'cruciaal historisch kruispunt' beland zijn. Aanleiding voor de vermaning is de extra bedenktijd die de Britse regering neemt voor een definitief besluit over de aanleg van een nieuwe kerncentrale bij Hinkley Point.
Liu Xiaoming, de Chinese ambassadeur in Londen, onderstreepte maandag in een open brief in de Financial Times dat investeerder China General Nuclear zo snel mogelijk met de bouw wil beginnen. Verder uitstel zou kunnen betekenen dat de 'open deur' tussen China en het VK gesloten wordt.

China General Nuclear financiert een derde van de 18 mrd kostende kerncentrale. Tegenover de FT beweren anonieme regeringsfunctionarissen dat afstel van de Hinkley-deal andere Chinese investeringen in gevaar zou brengen. In zijn brief schermt Liu met het gegeven dat China de afgelopen vijf jaar meer in het VK heeft genvesteerd dan Duitsland, Frankrijk en Itali bij elkaar.

Vertrouwen en veiligheid
Liu hamert op het belang van vertrouwen in handelsbetrekkingen: 'Als de openheid van het VK een voorwaarde voor bilaterale samenwerking is, dan is wederzijds vertrouwen het fundament waarop die samenwerking rust.' In de nieuwe regering van premier May is aanzienlijk meer scepsis over de veiligheidsaspecten van een 'Chinese' kerncentrale dan in het team van David Cameron, dat China goedgezind was.
EDF

De nieuwe centrale moet gebouwd gaan worden door het Franse EDF, dat twee derde van de bouwkosten voor zijn rekening neemt. Ook aan die kant rommelt het al lange tijd. EDF besloot vorige maand om toch door te gaan met het project.
Drie vakbonden beweren nu dat dat besluit onrechtmatig is, omdat niet alle bestuursleden van EDF op de hoogte waren van het feit dat May om uitstel zou vragen. Persbureau Reuters meldde afgelopen woensdag dat bestuursvoorzitter Jean-Bernard Lvy deze informatie achterhield. Enkele bestuursleden zouden gezegd hebben dat ze, als ze van het voornemen van May hadden geweten, anders gestemd zouden hebben.
https://fd.nl/economie-po(...)k-over-hinkley-point

quote:
Robots vervangen nu echt verzekeringsmedewerkers

Fukoku-Mutual-Life-Insurance-replaces-workers-with-Watson-Explorer-AI.jpg

De toekomst is aan het begin van 2017 dichterbij dan je denkt. Het Japanse verzekeringsbedrijf Fukoku Mutual Life Insurance vervangt deze maand 34 medewerkers door IBM Watson Explorer, schrijft Quartz.

Robots nemen dus niet alleen fabriekswerk over, maar kunnen ook steeds beter concurreren met het menselijke brein in de dienstensector.

Deze kunstmatige intelligentie gaat ziekenhuisdossiers en andere documenten scannen om vast te stellen welke verzekeringen moeten worden uitbetaald, meldt het bedrijf in een persbericht. Daarbij wordt ook de medische geschiedenis van een patint bekeken.

Door de inzet van de robots verwacht Fukoku Mutual dertig procent efficinter te werken en sneller te kunnen gaan uitbetalen. De installatie van het systeem kost volgens de Japanse krant The Mainichi ruim 1,6 miljoen euro en daarna jaarlijks 120.000 euro aan onderhoud.

https://www.businessinsid(...)ekeringsmedewerkers/
quote:
China stimuleert gezinsuitbreiding verder

PEKING - China wil het aantal geboortes in het land verder verhogen met nieuwe maatregelen. Zo wil de staat ervoor zorgen dat er meer kinderopvang komt. Ook zou het moeders makkelijker moeten worden gemaakt na de geboorte van een tweede kind weer aan het werk te gaan, zo liet het ministerie van Volksgezondheid en Familieplanning weten.

Volgens de regering aarzelt 60 procent van de Chinese ouders om een tweede kind te nemen. Het zou vaak niet goed uitkomen met werk en veel geld kosten. In 2016 zijn er in China 18,5 miljoen baby's geboren. Dat is bijna 1,5 miljoen meer dan het gemiddelde aantal van de vijf voorafgaande jaren.

Sinds 1979 mochten Chinezen slechts n kind ter wereld brengen, om overbevolking tegen te gaan. Eind 2015 versoepelde Peking de regels om de vergrijzing aan te pakken en ervoor te zorgen dat de beroepsbevolking in de toekomst op peil blijft.

http://www.telegraaf.nl/b(...)weer_kinderen__.html
Eenkindpolitiek verlaten. Nu mogen stellen max. twee kinderen krijgen en graag zelfs als het aan Beijing hangt. Men stimuleert het ook door veel kinderopvang en het makkelijk te maken voor vrouwen om na de zwangerschap weer aan het werk te gaan.

De onderzeebootvloot van China. Die hebben ze de afgelopen jaren langzaam opgebouwd.

3C0DE73100000578-4110448-China_s_submarine_fleet-m-12_1484161776043.jpg

quote:
Tientallen merken van Trump goedgekeurd in China, ethici bezorgd

0f84049eba1620c15fcd9e4f7863336b

China heeft tientallen handelsnamen van de Amerikaanse president Trump goedgekeurd. Het gaat onder meer om restaurants, spa's, massagesalons en beveiligingsbedrijven die bijna allemaal Trumps naam dragen. De bijbehorende bedrijven heeft hij overgedragen aan zijn twee zoons om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen.

150729124835-01-trump-quotes-super-169.jpg

Trump heeft de 38 handelsmerken in april 2016 gedeponeerd. Rond die tijd ageerde hij als presidentskandidaat fel tegen China. Zo noemde hij het handelsbeleid van China met de VS verkrachting. "We kunnen niet toestaan dat China ons land blijft verkrachten."

Belangenverstrengeling
Het Amerikaanse congres heeft de deponering nog niet goedgekeurd. Daar is veel kritiek op omdat personen met een publieke functie niets van waarde mogen aannemen van buitenlandse overheden zonder toestemming van het congres. Ook brengt de goedkeuring door China schijn van belangenverstrengeling met zich mee, zeggen critici.
http://nos.nl/artikel/216(...)-ethici-bezorgd.html

quote:
Trump maakt Amerika great again, onder meer met escort service in China

quote-i-ve-read-hundreds-of-books-about-china-over-the-decades-i-know-the-chinese-i-ve-made-donald-trump-44-34-94.jpg

Donald Trump beweert Amerika weer 'great' te willen maken, onder meer door banen die nu in het buitenland, China noemt hij in het bijzonder, worden ingevuld, weer terug naar de VS te halen. Maar is dat eigenlijk wel zo?

In aanloop naar de verkiezingen, en wel in april 2016, heeft Donald Trump 38 handelsmerken in China gedeponeerd, terwijl hij gelijktijdig als presidentskandidaat ageerde tegen China. Dat deed hij in niet mis te verstane woorden. "We kunnen niet toestaan dat China ons land blijft verkrachten", zei hij.

Die handelsnamen zijn nu door China goedgekeurd. Van spa's tot restaurants, massagesalons en beveiligingsbedrijven, Donald Trump wil flink aan de slag in China. Maar ook: een escortservice.

Als niemand bezwaar maakt, zullen alle handelsnamen na 90 dagen formeel geregistreerd worden. Van de handelsnamen staan er slechts drie niet op naam van Donald Trump zelf, schrijft The Guardian. Donald Trump beweert weliswaar al zijn zakelijke belangen aan zijn zoon Donald Trump Jr. en aan Allen Weisselberg te hebben overgedragen middels een fonds, maar in werkelijkheid behoudt Donald Trump de mogelijkheid om op elk gewenst moment het fonds in te trekken en financieel gezien is hij de enige begunstigde.

http://www.joop.nl/nieuws(...)great-again-in-china

http://www.volkskrant.nl/(...)t-het-zegt~a4074144/

[ Bericht 13% gewijzigd door Alexander_Zoeloe op 16-03-2017 11:40:22 ]
pi_169562976
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 04:17 schreef LeesFoknl het volgende:
Veel japanners hebben een voorkeur (fetish?) voor bondage, maar dan wel heel ingewikkelde.
En er wordt in de betaalde sex nogal wat aan rollenspellen gedaan. Schoolmeisje bv. Van tevoren wordt dan afgesproken hoe de ontmoeting in zijn werk gaat, bv een gespeelde verkrachting of "lief ding op schoot" bij de leraar enz.
In het Azie waar ik nu woon noemt men hen 3-3-3 te weten 3 inches (lengte piemel) 3 minutes (tijd dat ze neuken en dan klaarkomen) en 3 k is 3000 peso is net geen 60 euro wat dus erg veel is voor hier.
De Jappen staan er eigenlijk (heel apart) vooral voor bekend dat ze vrouwelijke zuipgenoten willen hebben. Liever nog dan vrouwelijke SEXgenoten. Zo verzuchten de vrouwen dan wel eens tegen me: kon ik maar goed zuipen. Of ze vertellen ... ik ben 2 dagen ziek geweest maar het heeft wel wat opgeleverd. De Japanees neemt dan zo een vrouw 2 dagen mee op zuiptoer en die moet hem dan bijhouden met zuipen (en meezingen met hem bij karaoke). Meestal geen sex tijdens zo een weekend. Zij betalen dan al gauw 200 euro voor zo een weekend, (wat al een maandloon is hier). Met Jappen krijg je verder geen ruzie, ook nog goed te weten. Zijn geliefde toeristen.

En wat al eerder werd gezegd hier: Er zijn veel meer Aziaten dan alleen uit Japan.

Samenvattend op de vraag (OT) .... zijn Aziaten wel eens geil ...... ja, alles met een piemeltje is regelmatig geil. En daarbij, Aziatische dus zonder piemel ook! Breek me de bek niet open. En die die eerst een piemeltje hadden en nu niet meer, die zijn zelfs nog geiler en gekker. Gisteren liepen er 3 in een heel kort en strak broekje en verder alleen sandalen, met alle 3 ..... grote konijnenoren op hun hoofd (soort koptelefoon). Of ik zin had in massage ..... Ja, en dan te denken dat hoewel het carnaval was carnaval hier helemaal niet bekend is. Hier is het gewoon altijd carnaval.
Alaaf trek de broek maar aaf!

:Y
*O* *O* *O*
Nou ja, ook daar zit een soort van ontwikkeling in hey. Je hebt ook meer dan zat volkeren die doen gewoon de broek uit, vrouw de broek uit, erin stoppen, zaadlozing, eruit trekken, broek aan en klaar is kees. Al met al is het in 5 tot 10 minuten gebeurd. Dat zijn veel en vaak onderontwikkelde volkeren. Dus zelfs op dat vlak zie en lees je ontwikkeling. Let's be fair.
pi_169563003
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:00 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Sowieso zijn er nauwelijks echte Jappen in Nederland te vinden.

Kun je beter naar Duesseldorf e.d. gaan.
Heel weinig inderdaad. Hoogstens een paar duizend en dan nog de meeste in regio Amstelveen (ca. 3000). Ze hebben geen reden om hun land te verlaten.

quote:
Op 1 januari 2008 woonden in Amstelveen ruim 8.600 mensen met een niet Nederlandse nationaliteit. Dat is 11% van de totale Amstelveense bevolking. Japanners vormen daarvan al jaren de grootste groep (1.719) vanwege de aanwezigheid van hoofdkantoren van grote Japanse bedrijven in Amstelveen. De aanwezigheid van de Japanse gemeenschap heeft ook tot gevolg dat er enkele specifiek Japanse winkels in Amstelveen zijn. In 2009 was er al sprake van verdubbeling van het aantal personen van Indiase en Chinese afkomst. Nieuwe Indiase bewoners vertegenwoordigen de grootste stijging (58%) sinds begin 2008. Na de Japanners vormen zij de grootste groep met een niet-Nederlandse nationaliteit.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Amstelveen[ Bericht 11% gewijzigd door Alexander_Zoeloe op 16-03-2017 06:53:45 ]
pi_169563090
quote:
De Koreaanse oorlog & Vergeten Oorlog (1950 - 1953)

6eb098d42b3af93938cd2b159001a34f_1398521748.jpg
Generaal MacArthur (1880 - 1964)

Eind 1950 is Douglas MacArthur een levende legende. Vijf jaar eerder heeft hij Japan verslagen, en nu staat hij op het punt het communistische Noord-Korea omver te werpen. Maar er zijn twee valkuilen: China – en zijn zelfoverschatting.

De troepen van het 8e Cavalerieregiment hebben het gerucht gehoord. Een Zuid-Koreaanse eenheid zou een week eerder afgeslacht zijn door de Chinezen, zo wordt er gefluisterd. Het is 1 november 1950, en soldaten van de VS, Zuid-Korea en andere landen rukken zo snel op als het besneeuwde Noord-Koreaanse landschap toelaat.

De bevelhebber van de VN-strijdkrachten, Douglas MacArthur, heeft zijn troepen bevolen door te stoten tot aan de Yalu, de grensrivier met China. Hij wil een einde aan maken aan het communistische bewind in het noorden en Korea herenigen. MacArthur heeft beloofd dat de troepen voor de kerst thuis zullen zijn, en dat lijkt goed te doen, want het Noord-Koreaanse leger levert geen noemenswaardig verzet meer. Kou en sneeuw vormen nu de grootste uitdagingen.

Ondanks deze ongemakken zit de stemming er bij de soldaten van het 8e Cavalerieregiment goed in als ze hun kamp opslaan bij het dorp Unsan. Maar plotseling wordt de rust verstoord door schelle klanken vanuit de bergen. Volgens sommigen doen ze aan doedelzakken denken, maar het blijken signaalhoorns te zijn die het teken voor de aanval geven. Even later duiken er talloze silhouetten op uit het donker.

De Chinezen vallen van drie kanten tegelijk aan en doorbreken de stellingen van de Amerikanen met gemak. Verder naar achteren proberen soldaten een nieuwe linie te vormen, maar ook zij worden onder de voet gelopen. De Amerikanen kunnen alleen maar vluchten. Een officier stelt een konvooi van 10 vrachtwagens samen en blaast de aftocht.

Maar de Chinezen hadden dat zien aankomen, en verderop liggen ze in een hinderlaag. De voertuigen worden doorzeefd met kogels, en bijna alle Amerikanen sneuvelen. Tegen zonsopgang bestaat het 8e Cavalerieregiment niet meer. De leden zijn gedood, gevangengenomen of in groepjes op de vlucht geslagen – te voet en zonder wapens. Maar dan trekken de Chinezen zich terug in de bergen.

Wellicht wilden ze MacArthur te verstaan geven dat hij zijn opmars een halt moet toeroepen. Maar zelf geeft hij er een andere wending aan. De Koreaoorlog is bijna gewonnen, stelt MacArthur in zijn hoofdkwartier in Tokio, 2500 kilometer verderop, vast. Er zijn misschien een paar Chinezen die meevechten, maar dat doet niet ter zake. Het offensief moet doorgaan. Dit besluit zal hem duur komen te staan.

MacArthur wilde in het Witte Huis
De 70-jarige oorlogsheld MacArthur is eraan gewend om anderen te vertellen waar het op staat. Hij heeft al meer dan 100 medailles verdiend, en thuis in de VS is de zelfverzekerde waaghals zeer geliefd. Kinderen, straten en parken zijn naar hem vernoemd.

In 1944 en in 1948 overwogen de Republikeinen om MacArthur tot hun presidentskandidaat te kiezen, wat zijn ego verder opgeblazen heeft. Het Witte Huis zou de kroon op zijn carrire zijn. Maar eerst moet hij de Koreaoorlog nog even tot een goed einde zien te brengen.

De oorlog is op 25 juni 1950 met een grootscheepse Noord-Koreaanse aanval op het zuiden begonnen. De noordelijke communisten willen het schiereiland gewapenderhand herenigen. Wanneer de VN zich in de strijd mengen, krijgt MacArthur het bevel over troepen uit allerlei landen, waaronder Nederland. ‘Mac’ weet ternauwernood te voorkomen dat de noorderlingen het zuiden geheel onder de voet lopen. Een maand lang vechten de twee legers verbeten om het laatste puntje van de zuidkust. Dan slaat MacArthur terug.

De generaal besluit bij de havenstad Incheon troepen aan land te zetten, ver achter de vijandelijke linies. Weinigen in Washington hebben vertrouwen in een goede afloop, maar MacArthur zet door: ‘We landen bij Incheon, en ik zal ze verpletteren!’ roept hij, als altijd vol zelfvertrouwen. Niemand durft hem tegen te spreken, en op 15 september begint het offensief. Het zal de grootste overwinning van zijn loopbaan worden.

De Amerikanen lopen bij de landing weinig verliezen op en dreigen het hele Noord-Koreaanse leger in het zuiden af te snijden, dat massaal op de vlucht slaat. MacArthurs plan heeft gewerkt. De generaal is er als de kippen bij om de loftuitingen in ontvangst te nemen. Tijdens een bezoek aan het front wordt hij omringd door verslaggevers als hij zes tanks inspecteert die de Amerikanen buitgemaakt hebben.

Plotseling suizen de kogels hem om de oren. MacArthur reageert met een kwinkslag: hij zegt dat de sluipschutters hun vak niet verstaan. 12 dagen na de landing heeft hij bijna heel Zuid-Korea in handen gekregen. De legerleiding en de president zijn verrast door dit succes en hebben er niet over nagedacht wat de volgende stap zou moeten zijn.

MacArthur is echter vastberaden een einde te maken aan het bestaan van Noord-Korea. MacArthur rukt op naar het noorden Voordat MacArthur aan zijn opmars naar het noorden begint, deelt hij zijn leger op. Walton ‘Bulldog’ Walker, een succesvolle tankgeneraal in de Tweede Wereldoorlog, heeft tot nu toe de grondtroepen geleid in Korea. Nu moet hij de helft afstaan aan generaal Ned Almond, een van de jaknikkers met wie MacArthur zich omringt. Hierdoor hebben de VN-troepen geen bevelhebber aan het front meer: MacArthur wil de oorlog vanuit het verre Japan leiden.

De Amerikaanse legerleiding ziet het opdelen niet zitten. Het druist in tegen alle militaire logica, maar de generaals die kunnen ingrijpen zijn bang voor Douglas MacArthur. Toen zij nog maar net droog achter de oren waren, leidde hij al een divisie. MacArthur, die vaak in de derde persoon over zichzelf spreekt, kan dus doen wat hij wil. Als de VN-troepen in oktober 1950 Noord-Korea binnentrekken, houdt MacArthur audinties in Japan. In zijn hoofdkwartier in Tokio krioelt het van de journalisten die lovende artikelen schrijven over de prestaties van de grote veldheer. De officieren in zijn staf dansen naar zijn pijpen en bevestigen hem slechts in zijn ideen.

Vooral het hoofd van de inlichtingendienst van MacArthur, generaal Charles Willoughby, draagt bij aan de positieve stemming. Hij grijpt meteen in als hij een rapport onder ogen krijgt waarin de CIA meldt dat er 300.000 Chinese soldaten aan de rivier de Yalu, de grens met Noord-Korea, staan. Willoughby zwakt de dreiging af in zijn rapporten aan MacArthur, die ze doorstuurt naar Washington. China zou de confrontatie met het Amerikaanse leger nooit aandurven, zo luidt de boodschap.

De VS beschikken immers over kernwapens. Daarmee is de zaak voor MacArthur afgedaan. De aanval gaat door en de troepen zijn voor de kerst thuis. Door zijn triomf bij Incheon, waar alleen hij in geloofde, is er weinig tegen MacArthurs plannen in te brengen. Hij krijgt dan ook het voordeel van de twijfel van president Harry Truman.

MacArthur ziet geen dreiging
Op 15 oktober 1950 spreken MacArthur en de president elkaar op het kleine atol Wake Island in de Stille Oceaan. Truman wil het over China hebben en probeert het respect van de generaal te winnen. Bij Douglas MacArthur druipt de minachting er echter af. Hij salueert niet, maar geeft de president een hand alsof ze gelijken zijn. Truman negeert dit affront en komt ter zake: is het volgens MacArthur echt uitgesloten dat China zal ingrijpen in de Koreaoorlog?

‘De Chinezen kunnen ten hoogste 50.000 60.000 troepen de Yalu over sturen,’ luidt het antwoord. ‘Ze hebben geen luchtmacht. Nu wij luchtmachtbases hebben in Korea, worden ze in de pan gehakt als ze het proberen,’ aldus MacArthur. Truman en zijn staf laten zich door MacArthurs zelfverzekerdheid inpakken en stellen geen vragen. Wat MacArthur wil doen als de Chinezen zich wl in de strijd mengen, komt niet ter sprake.

Terug in Tokio draagt MacArthur zijn generaals in Korea op om ‘in volle vaart en met de volledige troepenmacht op te rukken’. Hij is ervan overtuigd dat er weinig weerstand zal zijn op het laatste stukje naar de Yalu, en daarom zegt hij zelfs een munitietransport af dat al onderweg was naar Korea. Op 19 oktober 1950 steken de eerste Chinese troepen onopgemerkt in het donker de Yalu over. De hel barst los

Op 1 november, nog geen twee weken later, maken de Chinezen gehakt van het 8e Cavalerieregiment, en trekken zich meteen weer terug. MacArthur denkt dat zijn troepen slechts op een paar vrijwilligers zijn gestuit die zich hebben aangesloten bij Noord-Korea. In de weken daarna nemen VN-eenheden een aantal Chinezen gevangen, die melden dat er zich een gigantische troepenmacht in de bergen van Noord-Korea schuilhoudt.

Maar deze berichten blijven hangen bij Willoughby. Hij beseft dat het zijn carrire niet ten goede zal komen als hij met verhalen over spookchinezen in de bergen komt. Willoughby bevestigt dus slechts het beeld van MacArthur: China vormt geen bedreiging. Op 6 november meldt hij dat de overwinning nabij is.

Meer krijgt MacArthur niet te horen. Rond middernacht op 25 november begint een grootscheeps Chinees offensief. Langs de hele frontlinie in Noord-Korea – en vooral erachter – worden de VN-troepen van alle kanten aangevallen. Een dag eerder heeft Willoughby toegegeven dat er zich wellicht 71.000 Chinezen in Noord-Korea ophouden. In werkelijkheid zijn het er 300.000. In het donker komen ze tevoorschijn uit hun schuilplaatsen om aan te vallen.

Het ene na het andere paniekbericht van de VN-troepen komt via de radio binnen. Het 9e Infanterieregiment van de VS ontvangt wanhopige oproepen van alle eenheden: ‘Ze zitten overal’, ‘telkens wanneer we een aanval afslaan, komen er meer’, ‘we kunnen ze niet veel langer tegenhouden, het zijn er te veel’, ‘dit is misschien wel het laatste bericht dat jullie van ons krijgen.’

Sommige soldaten worden nog in hun slaapzak door de Chinezen neergestoken. Niet veel officieren tonen die nacht daadkracht, maar luitenant Gene Takahashi, van Japanse komaf, wel. ‘Hergroeperen!’ roept hij terwijl hij door het inferno rent. ‘Bij elkaar blijven! Rond mij verzamelen!’ Van Takahashi’s eenheid is niet veel meer over, maar de mannen die nog leven volgen hem, net als soldaten van andere eenheden. Takahashi brengt hen naar een hogere positie op een berghelling.

Hier weten ze nog even stand te houden tot de Chinezen hen alsnog verslaan en gevangennemen. Andere officieren raken in paniek en denken alleen aan zichzelf. De meeste eenheden vallen uit elkaar en de overlevenden vluchten halsoverkop naar het zuiden. Wat het laatste stuk van een zegetocht had moeten zijn, verandert binnen een paar uur in een van de grootste nederlagen van de VS ooit.

MacArthur wil atoombom inzetten
De stafofficieren van MacArthur doen hun best om de wilde vlucht van de VN-troepen een halt toe te roepen. Een aftocht zou funest zijn voor de kansen van de generaal om president te worden. MacArthur zelf wijst intussen alle kritiek van de hand. Hij leest ‘onnozele journalisten die het verschil tussen een vlucht en een strategische terugtrekking niet kennen’ de les, en vraagt om toestemming om aan de Chinese kant van de grens te bombarderen.

Maar voor het eerst krijgt hij nul op het rekest, want de president is bang dat de oorlog zal escaleren. De Chinezen hebben weliswaar geen kernwapens, maar hun bondgenoot de Sovjet-Unie wel. In de dagen daarna is MacArthur erg onberekenbaar. Op het ene moment wil hij de VN-troepen terugtrekken uit Korea, op het andere eist hij dat er kernwapens ingezet worden. Via de pers haalt hij uit naar Washington, dat hem in de steek zou hebben gelaten.

De pas des doods
Terwijl het hoofdkwartier in Japan voor MacArthurs reputatie vecht, vechten de soldaten in Korea voor hun leven. Het 8e Regiment, dat al zware verliezen leed, hangt nog meer boven het hoofd. Het hoort bij de 2e Amerikaanse Divisie, die de achterhoede van de VN-strijdmacht vormt. Het regent Chinese granaten als commandant Laurence ‘Dutch’ Keiser de aftocht beveelt. De weg naar het zuiden is smal en wordt omringd door hoge bergen, een perfect terrein voor een hinderlaag van de Chinezen. Maar het is de snelste route, en Keiser is vastberaden. Hij wil op 30 november ’s nachts vertrekken. Vijf tanks rijden voorop om obstakels uit de weg te ruimen.

Daarachter volgt een lange colonne: jeeps met officieren, meer tanks met soldaten erop, vrachtwagens vol wapens, munitie en troepen en als laatste de genie. Het konvooi heeft nog geen kilometer afgelegd als de Chinezen het vuur openen aan beide kanten van de smalle weg. ‘Volle kracht vooruit!’ is het bevel aan de vijf voorste tanks. Met hun krachtige motoren banen de pantservoertuigen zich een weg door de versperringen.

Maar de rest van het konvooi heeft het moeilijker. De jeeps en vrachtwagens hebben geen bescherming en worden bestookt met granaten en kogels. Andere voertuigen moeten stoppen om soldaten op te pikken. Een paar kilometer verderop ligt ‘de Pas’, waar de weg over 500 meter zo smal is dat voertuigen elkaar niet kunnen passeren.

Als hier n tank stilvalt, is het over en uit voor de hele divisie. De voorhoede ruimt wat uitgebrande voertuigen uit de weg die achtergelaten zijn door een Turkse VN-eenheid die hier een dag eerder is aangevallen. Dan rijden de vijf tanks de Pas in. De Chinezen lijken de bergen langs de weg te hebben verlaten, want het groepje komt er ongeschonden door. Maar de vijand wacht op de hoofdmacht.

Als de rest van de 2e Divisie volgt, openen de Chinezen het vuur vanuit verborgen stellingen. Voor de Amerikanen begint een ware nachtmerrie. Voor de Chinezen op de hellingen is het prijsschieten op de Amerikanen. De lichamen stapelen zich op de weg op, en de mannen in de voertuigen erachter moeten eroverheen rijden, anders vallen ze zelf ten prooi aan de Chinese kogels.

Als generaal Keiser de Pas bereikt, is er van zijn divisie weinig meer over. Er wordt nauwelijks op de Chinezen geschoten, en officieren zijn er niet. Keiser zelf overleeft het bloedbad, maar van de 11.000 soldaten die de oorspronkelijke 2e Divisie vormden, zijn er nog maar 5300 in leven.

Doek valt voor MacArthur
Eind december 1950 is de VN tot aan het beginpunt van de oorlog, de 38e breedtegraad, teruggedrongen. Op de 24e stuurt MacArthur zijn ‘verlanglijstje’ voor kerst naar Washington.

Het bestaat uit 34 doelen in China waar hij atoombommen op wil gooien. De generaal ontketent liever de Derde Wereldoorlog dan dat hij toegeeft dat hij ernaast zat. Truman heeft MacArthur een spreekverbod opgelegd, maar in de maanden die volgen houdt deze toch een aantal persconferenties, waar hij van leer trekt tegen de ‘zwakke leiders’ van de VS.

Op 11 april heeft Truman er genoeg van. Hij ontslaat MacArthur omdat deze de presidentile autoriteit niet respecteert. Het ontslag komt als een donderslag bij heldere hemel voor de pers en de Amerikaanse bevolking. De reacties zijn niet van de lucht: ‘Zelden heeft een zo ongeliefde man een zo geliefde man ontslagen,’ schrijft Time Magazine.

Republikeinse senatoren willen dat Truman gearresteerd wordt en dat MacArthur presidentskandidaat wordt in 1952. Miljoenen mensen gaan de straat op om hun steun te betuigen aan de generaal.
http://historianet.nl/oor(...)leed-zware-nederlaag

Arme MacArthur. Kreeg het te hoog in zijn bol omdat die de Jappen had verslagen en dacht even hetzelfde te kunnen doen met een ander aanverwant volk. De Chinezen hebben honderdduizenden mannen verloren door deze slachtpartij genaamd de Koreaanse Oorlog maar die hebben nooit in hun historie opgekeken van een man meer of minder. Gewoon gaan met die banaan als men geen andere uitweg ziet. Spartacus en zijn slavenhordes maakten die fout ook: versloegen verschillende Romeinse regimenten en werden daardoor een soort van dronken door al het succes en namen daardoor onverantwoordelijke risico's.

De komende jaren gaan ze zich met name richten op het versterken van hun navy die nog stevig achterloopt. De eerste twee aircraft carriers zitten al in de steigers. Ze hebben al wel een maar dat is een schroothoop overgekocht van Oekrane om mee te oefenen en wennen. Nu gaan ze zelf twee ontwikkelen de komende jaren en daarna uitbouwen als het slaagt. Afwachten.

china-says-its-aircraft-carrier-is-combat-ready--heres-how-it-stacks-up-to-other-world-powers.jpg

21cgyte.jpg

quote:
China heeft al meer dan 20.000 vluchtelingen uit Myanmar opgevangen. Zij zijn de grens overgestoken uit angst voor de bittere strijd tussen rebellengroeperingen en regeringstroepen. Deze week vielen er in Laukkai dertig doden door een aanval van etnisch Chinese opstandelingen op doelen van politie, leger en overheid.

Conflict_zones_in_Myanmar.png

http://www.telegraaf.nl/b(...)en_naar_China__.html
Kijk, ze hebben zelfs in geval van vechten een soort erecode: geen burgers aanvallen. Ze richten zich op politie, leger en overheidsdoelen en laten burgers zoveel mogelijk ongemoeid.

http://www.volkskrant.nl/(...)t-het-zegt~a4074144/

[ Bericht 0% gewijzigd door Alexander_Zoeloe op 16-03-2017 12:09:06 ]
pi_169563335
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 21:52 schreef Aiciu het volgende:
Heb wel eens van die jappies die met me gaan flirten, maar ze lijken net op kleine kinderen dus mijn moraal staat dat niet toe.
Ik denk dat ik deels begrijp waarom het kinderlijk overkomt op je. De Jappen hebben eeuwen geleden onder andere de leer van de Filosoof Confucius omarmt en zich zo doorontwikkeld op mentaal vlak. Ook de schrift is deels geleend van de grote buur. Vergis je niet hoor, na de Meiju-periode en WOII hebben ze heel veel kennis aangereikt aan het buurland zodat die de technologische achterstand kon verkleinen. Deels uit verontschuldigingen voor de brutale praktijken in WOII en deels als goedmaker voor wat ze hebben overgenomen ver terug in de tijd. Je begrijpt de cultuur gewoon niet. Dat is niet erg hey, want voordat de wereld globaliseerde leefden jij en je voorouders in hun eigen dimensie en dat geldt ook voor die volkeren. Dat heeft het denken en handelen gewoon immens benvloed en dat zie je hedendaags ook terug.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Confucianisme

https://nl.wikipedia.org/wiki/Confucius

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dertien_Klassieken

[ Bericht 12% gewijzigd door Alexander_Zoeloe op 16-03-2017 11:20:56 ]
pi_169584106
Jappen moet je interviewen als ze wat alcohol op hebben anders zie je niks anders dan extreme formeelheid en zakelijkheid en ze staan ook altijd open om je te helpen als je het vraagt want weigeren is zeer onbeleefd / taboe in de Japanse cultuur. Kijk eens hoe open deze twee meiden zijn na wat sterke drank. Dan komt veel meer uit.


quote:
Chinezen bekijken bouwput Jansbeek Arnhem

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9De Chinese delegatie bestudeert de bouwput op het Kerkplein vanaf de toren van de Eusebiuskerk. Marina Popova

ARNHEM - Een delegatie van watermanagementspecialisten uit Wuhan in China liet zich donderdagmiddag uitgebreid rondleiden in de bouwput bij de toekomstige Jansbeek op het Kerkplein in Arnhem. De deskundigen toonden veel belangstelling in de methodes die de Arnhemmers hanteren om overstromingen bij zware regenval te voorkomen en de hitte in de stad temperen.

Arcadis
,,Bij onze nieuwe wijken doen we al veel aan ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer'', benadrukt Shuozhao Sun, specialist urban water management and technology in opleiding voor Arcadis. ,,De uitdaging ligt in de oude delen van de stad, waar nog veel moet gebeuren. Heel belangrijk daarbij is continu overleg met de bevolking. Zodat de maatregelen die we nemen om regenwater te scheiden van het rioolwater gedragen worden door iedereen. We willen graag dat zoveel mogelijk mensen meehelpen en met suggesties komen.''

Focus
Senior beheerder riolering & water Erik Laurentzen van de gemeente Arnhem laat de Chinezen artist impressions zien van het nieuw Focus Filmtheater dat op het Kerkplein moet verrijzen. Pure verstening van het gebied zou het riool zwaar belasten maar dat is bij nieuwbouw verleden tijd, zo geeft Laurentzen aan. Vanaf de top van de Eusebiuskerk geven hij en zijn collega's uitleg over alle details over het doortrekken van de Jansbeek.

Overlast
,,We gebruiken de beek als berging om overlast te voorkomen bij zware regenval. Het regenwater stroomt straks vanaf Focus de beek in. Stromend water is bovendien goed om de hittestress in de stad te dempen. En wat is er mooier dan op een mooie dag langs de beek te wandelen?''

Shuozhao Sun tolkt voor de rest van de delegatie. De mannen en vrouwen komen uit een stad die onvergelijkbaar is met Arnhem. Wuhan is een metropool met meer dan 10 miljoen inwoners. Grote delen ervan zijn nog altijd versteend, het scheiden van regenwater en afvalwater is daar afwezig.

,,Alles wordt dan achteraf schoon gemaakt in enorme waterzuiveringsinstallaties die steeds groter moeten worden'', legt Laurentzen uit. De Chinezen zoeken naar alternatieven. De Arnhemmers stellen zich bescheiden op in hun advies. ,,We doen niet aan grootse plannen in waterbeheer, het zijn postzegels'', benadrukt Laurentzen. ,,Maar als je die al die postzegels bij elkaar op telt tikt het aan.''

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9Archeoloog Leo Smole toont de delegatie de laatste vondst van de opgravingen op het Kerkplein: een schede van een zwaard uit de middeleeuwen. Marina Popova

http://www.gelderlander.n(...)eek-arnhem~a990a9e2/
Kijk, dit volk staat zeer open om te leren van andere volkeren. Dat zit ook in de cultuur. Ze weten dat Nederlanders zoveel beter en sterker zijn als het gaat om watermanagement en landbouw dat ze graag willen kijken hoe ze het hier doen. Dat geldt ook voor andere landen. Er worden tegenwoordig enorme wijngebieden uit de grond gestampt in bepaalde Chinese provincies waar ze hun eigen smaken ontwikkelen en staan meer van die wijngebieden op de agenda om ontwikkeld te worden.

quote:
Chinese 'spacewijn' moet de markt veroveren

99f5bc4d-274c-4029-9889-81165b454a7a?h=NGEwMzk0NE9UbG1OV0pqTkdRdE1qYzBZeTAwTURJNUxUazRPRGt0T0RFeE5qVmlORFUwWVRkaEx6RTFPREI0T0RnNQEen Chinese consument van rode wijn tijdens de Vinexpo in Hong Kong. EPA

Als 's werelds grootste consument van rode wijn, is China er alles aan gelegen een sterke druif te produceren die zich staande houdt onder extreme temperaturen. En daarom kijken Chinese oenologen reikhalzend uit naar de terugkeer van een aantal wijntakken uit de ruimte.

Ja, u leest het goed. Aan boord van het ruimtestation Tiangong-2, dat vorige week werd gelanceerd, bevinden zich wijntakken voor de productie van cabernet sauvignon, merlot en pinot noir. 'Chinese wetenschappers hopen dat door de groei van wijn in de ruimte bepaalde mutaties in de takken ontstaan waardoor ze bestendig worden voor het barre klimaat in sommige opkomende wijnregio's in China', meldt DecanterChina.com, een website over de lokale wijnindustrie.

tiangong-2-in-assembly.jpgHet Chinese ruimtevaartstation Tiangong 2

TG2-Laboratory.jpg

70df4017-09f1-460f-83c7-289de8879730?h=MmMwYzZlNE56QmtaalF3TVRjdE1EbG1NUzAwTmpCbUxUZ3pZemN0TWpnNVpHVTRPRGM1TnpNd0x6RTFPREI0TVRBMU5BDe wijntakken bevinden zich aan boord van de Tiangong-2, die vorige week werd gelanceerd. AFP

In de noordwestelijke Chinese provincies Ningxia en Xinjiang, ook wel bekend als 'het Bordeaux van China', kunnen de temperaturen 's winters dalen tot 25 graden onder het vriespunt. Ook de bodemomstandigheden in de provincies zijn verre van ideaal. Door genetische veranderingen in de wijntakken zouden de druiven beter bestand moeten zijn tegen kou, droogte en virussen.

De komende drie weken zullen de wijntakken verblijven in het Tiangong-2-ruimtestation, onder toeziend oog van twee astronauten. Die zullen onder meer experimenten uitvoeren met het repareren van materialen in het heelal, ruimtemedicatie, atomische ruimteklokken en zonnestormen.

Bij terugkomst worden de wijntakken overhandigd aan experts, die ze aan een uitgebreid onderzoek zullen onderwerpen. De 'ruimtetakken' worden vergeleken met gelijksoortige takken, in de hoop dat daar een mutatie wordt ontdekt die gebruikt kan worden om een bestendigere variant te creren.

Chinezen houden van rode wijn
China is het op vier na grootste wijnproducerende land ter wereld. Niet alleen telt China meer wijngaarden dan Frankrijk, uit cijfers van de International Wine & Spirit Research bleek vorig jaar bovendien dat in China de meeste rode wijn ter wereld wordt gedronken. Meer nog dan in Frankrijk, dat jarenlang op de eerste plaats stond, gevolgd door Itali.

Daarmee is wijn in China getransformeerd van een eliteproduct tot een gangbare drank, die ook in de minder chique restaurants wordt uitgeschonken. Gemporteerde wijn staat nog altijd bekend als statussymbool, waardoor in China een levendige handel is ontstaan in wijnen met Franse en Spaanse nepetiketten. Toch is zo'n tachtig procent van de wijn die in China wordt gedronken afkomstig uit het land zelf.

Vooral rode wijn is populair. De kleur staat in China symbool voor geluk en kracht. Bovendien is het de kleur van de Communistische partij. Witte wijn wordt geassocieerd met de dood en wordt dan ook voornamelijk op begrafenissen gedronken.

http://www.volkskrant.nl/(...)-veroveren~a4381652/
quote:
Topwetenschappers zijn bang voor geklungel met genen

xxl.jpg

Er moet een wereldwijd verbod komen op het genetisch modificeren van menselijke embryo's. Dat schrijven 150 prominente wetenschappers en activisten in een open brief. Ze zijn bang dat we straks alleen maar perfecte 'designer baby's' krijgen. De open brief is een dag voor een grote conferentie in Washington gepubliceerd. Vanaf vandaag tot donderdag komen topwetenschappers bij de 'International Summit on Human Gene Editing' bij elkaar om te praten over genetische modificatie bij mensen.

Volgens de ondertekenaars van de brief moeten we nu stoppen met het sleutelen aan menselijke genen, voordat het te laat is. Ze willen dat het onderzoek wordt stopgezet omdat ze bang zijn dat we straks onze kinderen naar eigen smaak gaan 'ontwerpen'.

In de brief waarschuwen ze dat rijke ouders er straks alles aan zullen doen om de perfecte kinderen te creren. Het gaat dan niet alleen om het uitbannen van ziektes maar ook van slechte eigenschappen. "Als dit proces eenmaal in gang wordt gezet kunnen we niet meer terug. Dit is een grens die we niet over mogen gaan." Dit jaar hebben Chinese onderzoekers voor het eerst menselijke embryo's genetisch gemanipuleerd. Dat kon dankzij Crispr-Cas9, een nieuwe, revolutionaire techniek waarmee foutjes in het DNA worden opgespoord en vervangen.

Is de technologie nog te stoppen? Nee, zegt hoogleraar Ethiek Bart Gremmen van de Wageningen Universiteit. "Op zich is het niet slecht om even pas op de plaats te maken en goed te kijken naar de gevolgen van genetische manipulatie bij mensen. Maar een wereldwijd verbod werkt toch niet. Dan stopt Amerika er misschien mee en gaat China door."

Volgens Gremmen moeten we ook niet in paniek raken van alle ontwikkelingen. "De mensheid is sowieso al de hele tijd aan het veranderen. We gaan allang in tegen de evolutie. En het ligt allemaal veel ingewikkelder dan we denken. Het is niet zo dat je perfecte designer baby’s kan creren. Een deel wordt bepaald door je genen en een deel door je levensstijl.”

Toch vrezen de Amerikaanse wetenschappers dat als we met genen gaan prutsen, er permanente veranderingen en misschien zelfs fouten zullen komen in het menselijke DNA. Dan zal het menselijk ras "onherstelbaar veranderen". Hoogleraar microbiologie John van der Oost is daar niet zo bang voor. "Je DNA bestaat uit 3 miljard bouwsteentjes en je kan ze met deze technologie een voor een veranderen. Maar we moeten ervoor zorgen dat de kans op foutjes minimaal is, voordat we het op mensen toe gaan passen."

Van der Oost is geen voorstander van een moratorium. "Als we door middel van genetische modificatie verschrikkelijke ziektes kunnen uitbannen, dan moeten we dat zeker doen. Maar we moeten het per geval bekijken." De wetenschappers in Washington zullen de aankomende drie dagen met elkaar gaan bespreken waar de grens ligt. En hoe je die grens kan handhaven. De laatste keer dat wetenschappers bij elkaar kwamen om hierover te praten was in 1975. Bij ons is het genetisch modificeren van menselijke embryo's trouwens verboden - net als in veel andere landen.
http://nos.nl/op3/artikel(...)ungel-met-genen.html

Het is op wetenschappelijk gebied naar mijn mening goed dat de Chinezen steeds beter worden! Waarom? Nou ja, ze hebben minder last van geweten en ethiek. Ik stoor mij al jaren aan het typisch Westerse gezeik over ethiek. Lees het bovenstaande Westerse artikel over genetische modificatie van menselijke embryos en leg dat naast een Chinees artikel. Haha, ethiek komt niet eens voor in hun woordenboek. Men zal alleen maar prachtige woorden over spreken in het Chinese artikel en dat is een enorme cultuurverschil. Desnoods kweken ze menselijke babies om die open te snijden als het nodig is voor onderzoek.

Afspraken om te stoppen? Daar zullen de Chinks niet aan mee doen. Het onderzoek gaat gewoon door. Maak die afspraken maar met West-Europa. Je kunt met ze gaan praten over ethiek maar na afloop krijg je een glimlach te zien, een stevige handdruk en tot ziens te horen en zij gaan weer rustig verder waar ze gebleven waren. Laat de Chinks beter en beter worden. Ze hebben al een behoorlijk niveau als het op wetenschap aankomt. Dan gaan we mooie dingen zien omdat ethiek dan gelijk richting de uitvaart wordt gedragen door dit volk en daarna een hoop zand op. Alles staat in het teken van een hoger doel waardoor meer mogelijk is. Ze verschillen ook van Japanners omdat Jappen verlegen in hun handelen zijn. Chinezen zijn wat meer onbeschoft en extravert in hun handelen. Ik ken een gast die ging naar China op reis en toen hij zijn kaart uitflapte stonden 20 Chinezen om hem heen om mee te kijken. Gewoon zowat op zijn lip. Dat zullen Jappen nooit doen want onbeschoft.

[ Bericht 0% gewijzigd door Alexander_Zoemoe op 18-03-2017 02:34:47 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')